“Вратозамещение”, една българско-руска продукция без край

Вече репликирах появата на новия руски пропаганден бълвоч срещу България. Главната роля в него играят видни дейци на московската пета колона у нас.

Отказах да дам интервю на гастролищия екип руски пропагандисти, знаейки с кого и с какво си имам работа.  https://www.youtube.com/watch?v=Fq3MajQBGKY

На тази свинщина няма каквато и да било медийна или институционална реакция в България извън възмущението на свободните българи в свободното пространство на интернет ( създаден, според Путин, от ЦРУ- иначе казано, свободата на словото у нас вирее предимно в нишата, за която трябва да благодарим на американците, признава без да иска нашият постколониален душманин от Кремъл).

В предизборната говорилня у нас външната политика и отношението към Русия се превърнаха във водеща тема за първи път, откакто се водят подобни кампании. И точно поради това е скандално отсъствието на реакция спрямо руската провокация. Все едно, че няма такава тема.

Филмът “Братозамещение” би трябвало да се превърне в актуален повод за задаване на въпроси. Обаче такива не се забелязват. Това потвърждава дългогодишните ми твърдения за напазаруваното българско медийно пространство ( по Пьотр Толстой, руския заместник шеф на бутафорния руски парламент, който  се изпусна да признае, че  България и българите са стока за продан за Русия и руснаците).

Забележете разликите.

Един примитив, въоръжен с чук ( и сърп в главата ) разби паметна плоча в малката и безпомощна съседна Македония. Поругавайки памета за загинали (български) войници,

приматът с чука предизвиква остри, тъпи и всякакви реакции в България.

Резоньорски, в духа на политпечалбата в предизборната кампания, Волен Каракачанов и други негови подобия от същата порода, вият, лаят и ръмжат като могъщи каракачанки срещу македонстващия пудел на Путин по този повод, макар реална заплаха за нацоналната сигурност на България едва ли може да има от страна на един отделно взет вандал.

Виещите, които разчитат да бъдат разпознати по своето гръмогласие като най-големите патриоти от избирателите в България,  са най-вече  от породата на наследниците на генно(цид)ното съучастие в насилственото македонизирание на българите. Ловят в мътната вода на предизборната кампания “патриотични” шарани, чукайки на отворена врата в България. Защото няма българин ( патагонец, мормон, будист или друг буден човек на света, който да не осъди подобнен талибански акт, като разбиването на войнишки надгробен паметник ).

Руският филм удря с много по-опасен, откровено постсъветски пропаганден чук и сърп върху България и българите. Това обаче не води до каквото и да било чувство на засегната чест от страна на мегапатриотите у нас, любители на мегапроектите за приковаване на България към руските й зависимости, завещани от покойния Съветски съюз.

Не трябва ли телевизионните водещи да актуализират атмосферата в интервютата си с Красимир Сидеров ( или Волен Каракачанов, както предпочитате) с настояване за разяснение що за патриотичен порив е да служиш на руската пропаганда от най-долнопробен вид в рамките на  филма с каламбурното заглавие “Братозамещение”, в който българите са представени като предатели на СССР и роби на ЕС? В този удобен вакуум Каракачанов сърфира върху страховете на хората от хипотезата за заплахата от милионите мигранти и никой, дори от конкурентите му в дебатите, не смее да му възрази, за да не се окаже “предател” на фона на това изобилие от свръхпатриотизъм.

Къде е в тази скрита картинка Сидеров, чиито тези и похвати артикулира сега Каракачонов? За наказание за досегашните му неуспехи, Сидеров е изтеглен в миманса от Кремъл в ролята на адютант. Включен е в обоза на пропагандната кампания да лъска ботушите на повишения от Москва Каракачанов, който се катери в рейтингите по московската стълба.  Като в кърлинг върху руския лед му разчистват хлъзгането медиите, като не му задават елементарни въпроси. И Волен Каракачанов “расте”. http://offnews.bg/news/Izbori_18760/Karakachanov-i-Kalfin-specheliha-odobrenieto-na-zritelite-v-debata-na_639058.html

Андрей Райчев, който в началото на 90 се заиграваше като водач по неговия “Път към Европа”, хули днес с руски акцент европейска България във филма “Братозамещение”. И за награда със сигурност ще го гледаме отново в националния телевизионен ефир сред дежурните тълкуватели на изборните резултати.

Райчев угодничи не за първи път пред руските медии, заявявайки онова, което те искат да чуят. “Братозамещение” на практика е копие или втора серия на “България умира тихо”, предназначен да ужаси тъпия зрител от европейското иго в България. В сегашното повторение само е сменено заглавието и авторскиая екип, който подражава на пратеничката на “Комсомолская газета” Дария Асламова, специализирала в антибългарския жанр в продукциите на РИСИ ( Руския институт за стратегически изследвания, филиал на руското разузнаване, днешния КГБ).https://www.vbox7.com/play:0f427361fb

В трети подобен филмов продукт на руската хибридна война срещу България, наречен ехидно “Българска чушка” , можете да се насладите на участието и на Ивайло Калфин, още един кандидат за президент от квотата на Путин в България, който се конкурира с Красимир Сидеров в това отношение. https://anonybulgaria.wordpress.com/2014/04/05/българска-чушка-документален-филм/

А сега да кажа главното: Райчев, който минава за много умен, издава без да иска Борисов като най-голямата ценност за московската пета колона у нас. Брани го в “Братозамещение” от сърце пред своите братушки по пропагадни манипулации. Оневинява  Борисов за спирането на руските енергийни проекти, потвърждавайки, че го е направил против волята си.  Което е самата истина, защото Борисов многократно е декларирал готовност да участва в руските планове за задушаване на Украйна, като “Южен поток”- дори и след като сто пъти му казаха от Москва, че на тази идея е сложена точка.

Както е истина също, че в разпределението на ролите в московската пета колона Райчев може е да важен, но истинският генерал начело на колоната е Борисов. Без него  русофилията нямаше така безнаказано да вилней над бащино ни огнище.

Ако зависеше от Борисов, като косвено признава Райчев, да се бяхме превърнали от постсъветска колония, каквато сме, в нещо надградено – в руска енергийна база на Балканите, която не само потребява за кефа на лакомата енергийна мафия, но и разпространява наоколо заразата на руската енергийна зависимост.

Така е, когато на врата на Българя се е  възцарило едно олицетворение на дебелите вратове. “Вратозамещение”!

Резултат с изображение за Бойко Борисов снимки

21 мнения за ““Вратозамещение”, една българско-руска продукция без край”

 1. В България се заформя един ужасен комунистически карнавал,на хора без морал.Ужасяващо е че тези т.наречени политици се наричат и патриоти.Тълковният речник у нас трябва да бъде сменен.

 2. Както винаги – в десетката! Поздрави г-н Инджев.

 3. Всяко зло за добро. Време разделно е! Маските са свалени. Едва ли остана нормален който да не е разбрал посланието на събитията от Черна гора и Сърбия. Руският звяр издъхва и е готов не само България, но и целия свят да завлече в ада. Комунистическите еничари са притиснати като войниците на Хитлер през 1945 г. да защитят незащитимото. Дори ако трябва да избият и изгорят всичко и всички!

 4. Пропагандното филмче беше слабичко, но показателно. Затова харесвам този блог, винаги се намира нещо интересно.

 5. Има и полза от предизборната бутафорна битка на кандидат президентите от първи и втори “ешелон” в България 🙂

  Сега, след като маските бяха свалени по време на дискусиите, изключително полезно би било да се публикува многократно в свободните медии списък на кандидат президентите, които открито декларираха, че ще работят за промяна на цивилизационния избор на България, че ще обърнат българския кораб на Изток, към Евразия. Това трябва да бъде списък на “българските” граждани, на които никога не трябва да бъде поверявана каквато и да било изборна или назначаема лидерска обществена позиция!

  По същия начин би трябвало да се направи списък на телевизиите, радиата, печатните медии и електронни сайтове, които премълчаха в информациите и анализите си опасните събития, опитите за преврат, финансирани и организирани от Русия, в съседните на България Черна гора и Сърбия.

  С премълчаването си тези т.н.”медии” извършиха умишлено перстъпление, защото така застрашиха националната сигурност на България и би трябвало един независим съд да отнеме лицензите, разрешенията за излъчване, печат и разпространение на дезинформацията им.

 6. Предлагам на вниманието ви материал, който поразително съвпада с тезата на г-н Инджев за пълзящо предателство от страна на безмозъчните ни политици. Решително не съм съгласен само със заглавието. Вм.”Цачева” трябва да се напише “Трайков”. Та нали тази Цеца(или Цецка?)е изпълзяла от същия змиярник, отгледал Гоце, Каракачанов, Бялата Златка, Доган и т.н.и т.н. Да не ви отегчавам,ние си ги знаеме.
  http://planinitenabulgaria.blog.bg/zabavlenie/2016/11/02/quot-ako-na-balotaja-ne-glasuvame-za-cacheva.1486866

 7. Ами всъщност нещата са много лесни и ясни понякога!! България не е била никога лесна за злодеите! Българския народ има дълбоки, дълбоки, хилядолетни корени, черпещи сокове от тракийските си праотци! От великите Орфей, Спартак, Ахил .. И затова тук всеки злодей си получава наказанието под една или друга форма. По тези причини, нашите родни злодеи, нямат никакъв избор, освен да виреят под сянката на Империята на Злото, която им осигурява охолния, кървав, разбойнически живот, който лелеят от люлката си. Но щастието им ще бъде преходно, като пролетен скреж. Бог е вечен и неговите закони също!!

 8. Не е тайна за мислещите хора принадлежността на Бойко Борисов към съветската лакейска свита по българските земи! Поведението му го е доказало многократно – пожарникарят е на колене и лакти пред государя Путин! Жалкото е, че простите българи си го искат и си го “избират”.

 9. Прав е ген. Съби Събев, че Русия е по-опасна от ИДИЛ!!!
  А къде е правителството, външно министерство да реагират от кумова срама с една нота ПОНЕ?!

 10. Наблюдавам някои от дебатите на кандидат-президентите по телевизиите.Слугите на силните на деня ги разделят на три категории. Първата категория са двата набедени победители.Те са висшестоящи,не разговарят с другите,а само помежду си като приятели.В друг случай Бойко довежда майка ни.Той говори,тя майчински доволства.
  Втората категория са 5-6 представители от парламентарните групи.Използват се за оцветяване на изборите.Говорят за родолюбие,стабилност и сигурност.Те предварително са обречени от послушните социалогически пручвания.
  Третата група са от така наречените инициативни комитети.Те са самодейци,но са изпратени за контраст и плурализъм.
  Повече заслужава да се говори за участниците от втората група.Освен пламенния си популизъм демонстрират и тезата за критичност и бдителност спрямо западните съюзници и безкритичност и благодарност към нашите благодетели и освободители.
  Между всички се откроява самотния глас на Трайчо Трайков.Той отлично знае икономическите проблеми,но е лош,защото е бил министър и като такъв е крал,според Марешки например.Трайчо Трайков се опитва,макар под сурдинка,да посочи истината за нашите злини (и не само нашите),идващи от агресивната политика на Русия,но гласът му не е забелязан от водещите,подминат е и злосно посрещнат от другите к.президенти.
  Като перифразирам думите на г.н Инджев ще кажа,че гласът на Трайчо Трайков се възприема като предателство на фона от изобилието от свръх патриотизъм на другите кандидат-президенти и водещи.
  Когато един единствен изпълнител свири добре,неговото участие се губи,ако целият оркестър свири фалшиво.Това може да се поправи,ако деригентът бъде сменен.Тогава и клакьори и свръх патриоти ще изчезнат моментално и ще се модулират на друга тоналност.Това явление ги е спохождало и друг път.

 11. До БОРИСЛАВ ЗЛАТАНОВ

  Боре, нотата е слаба реакция! На тези руски наглеци с камери и микрофони, които много добре знаят мизерията в собствената си кочина,
  1.трябва да се забрани да влизат в България, дори ако имат и Шенгенски визи!
  2. всякакви споразумения за дружби по “културни” линии да бъдат прекратени или замразени.
  Но-това е Болхарская Задунайка, пардон! – евроатлантическа България…
  Поне има на света ПОЛША, ЕСТОНИЯ, ЛИТВА, където можем да дишаме въздуха на свободната страна, а не смрадта на азиатската кочина!

 12. Прав сте, уважаеми STEFAN.
  Вижте какво стана в диспута при Цветанка Ризова в поредната слагаческа телевизия. Кандидатът за вицепрезидент генерал-майор о. з. Съби Събев спокойно заяви, че “Русия е по-голяма заплаха за националната сигурност на България от ИДИЛ, понеже притежава ядрени оръжия”. Генералът е кандидат на военните науки, работил е в Института за перспективни изследвания в областта на отбраната (ИПИО), бил е национален военен представител в НАТО и пр. Би трябвало да знае какво говори.
  Забелязахте ли как се ужаси Цв. Ризова? Очите й щяха да изскочат. “Ама вие сериозно ли говорите това?”, опита тя да цензурира генерала. В ПРЕДИЗБОРЕН ДИСПУТ! Тоест, Цветето изначално не допуска, че някой може да каже нещо лошо за милата й Раша, за “хуманитарните” й акции в Грузия, Украйна, България-1923, 1944-1989, Чехословакия-1968, Полша, ГДР-1953 и къде ли не.
  Въпросът на Цветето бе стартов изстрел за останалите участници в “дискусията”, които побързаха да се разграничат от генерала и да изпеят верноподанически оди в чест на “двойната освободителка”, “вечната и свята дружба” и пр. комуно-русо бълвоч.
  Познавам ген. Събев от 15-16 години. Умерен, разумен, даже консервативен човек. Щом и него изкараха екстремист, значи русофилщината е много, много дълбоко в националния организъм.

 13. “Вратозамещение” – ха, ха!

  Тази свинщина трябва да бъде излъчвана по БНТ всекидневно – все още има много българи които се образоват от телевизията.

 14. За тези, които обичат да се имат за братя един виц от “мутренските времена”:

  Удрят се два автомобила. Виновникът за произшествието започва да се оправдава:
  – Извинявай брато…
  но пострадалият го прекъсва:
  – Какъв брат бе! Ти си ми повече от брат! Ти си ми баща бе! Ти ми ..а майката!!!

 15. STEFAN и Г-н Подполковник,

  И аз си лаская авторската суета с мисълта, която преди години споделих в нашия форум “Каквото Ал Кайда върши, това Русия си го мисли”, се потвърди във времето.Първо, че Русия вече го и върши, и второ-че Ген. СЪБИ СЪБЕВ (когото много точно сте описали) блестящо формулира актуалното продължение.
  Разрешете!
  Ефрейтор о.р. Стамбо Гоцэмразев Русофобский (ракетни войски)

 16. @SMS | НОЕМВРИ 3, 2016, 13:10

  Точен коментар, основателни настоявания!
  Хем не искам да звуча ‘макабрено’ (следвам г-жа Иванова с вяра, че винету ще усвои думата), хем няма как да премълча:
  При такъв пазарен брутализъм (бюрократично отчитан като ‘ниво на плурализъм’), около 90% концентрация на медийна собственост, вълнуващи позвънявания в редакции, поток от мазни пръсти върху медийно съдържание, т.е. почти пълна политическа зависимост; и като включим в картината 75% медийна неграмотност (тук експертите звучат малко оптимистично) НЯМА КАК ДА Е ИНАЧЕ.
  Европейските средства трябва целесъобразно да бъдат пренасочени към онлайн медии; ЕК да отвори очи, за да оцени каква антигражданска годзила доохранват еврата й.
  Ние пък да потърсим правото си на опозиционна представителност.
  После, логично e темата да се разшири оптически – Европа, и още. Думите на Ulrik Haagerup от едно негово интервю: “it’s not newspapers it’s viewspapers, it’s not news channels, it’s views channels”.

  Трайков – президент!

 17. Това https://www.youtube.com/watch?v=Fq3MajQBGKY ми заприлича на комунистическа пропаганда срещу западния свят преди ’89. Все повече се убеждавам, че няма по-oкаяно племе от руското. На тези хора трябва да им се помогне! Помним като вчера как руские колхозники, облечени в коричение брюки и девочки в плати на точки се разхождаха из Сл Бряг и гледаха с блестящи и опулени погледи, зареяни в короните на дърветата и последните етажи на хотелите, все едно бяха на чужда планета. Мога да ви уверя, че сега разликата в стандартите е също толкова голяма, излкючение правят само отделни части и прослойки на най-големите градове в россия. 98% от населението на тази “могучая” страна тъне в мизерия и може само да сънува “отдьхание на Черном море в Болгарии”. И тук изниква въпросът, що за циник трябва да си, за да заснемеш и пропагандираш подобен филм!?! Какво може да се види в днешно време на наша територия- руские парвенюта- девочки с тоалети и държание като нашите циганки от пазарите и блядове, среден ешалон конюнктура и средна корумпираност, купили по един временен апартамент по черноморието ни. Ами, „дорогие торарищи”, като Болгария не ви харесва, почему покупаите имоти и какой кур детржите здесь? Идите за Уралом и пийте самогон!

 18. България е под опасност от фашизиране! Както е видно за целия свят- Русия е една откровенно фашистка държава. Всичките 20 кандидат президенти са матрьошки, демек полови(нки) на Кримския матрос, който пък се сроди с Вехтошар Ассад и се навъдиха милиони мигранти по света.
  П.С. Иначе,: 1.фейса е пълен с кензащи руски хибридофантомо-троли – зверочовекопризраци.
  2. Костюмите от концерта на С.ТриФолов до един бяха в стил филма “Площад Сан Бабила” 3.Дебелото момче Каракачанов /черно-качев/ успешно би дублирал Карлсон, който живее на покрива. А за Волен е писано така:
  ГРЪНЧАРЕВАТА НИВА
  Нека Волен,
  да бъде помолен –
  да не се меси,
  а да хване да се о…
  /богати/

 19. Точно така Ирис, това е поредното действие ит целокупния комунистически карнавал, вечен комунистически бал…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.