Славоблудството на мажоритарния Слави

С известно чувство на неудобство от себе си се хващам, че май в следващите спонтанни няколко абзаца ще взема да отговоря на Слави Трифонов, който днес е направил обръщение към народа ( не се шегувам, нарича се иначе, но патосът е точно такъв) във връзка с усещането му за триумф на лично неговия референдум, чието одобрение той е убеден, че ще се превърне в задължително (одобрение за “величието” на самия Слави).

Ето за  ужас на кого народът щял да направи задължителни идеите на Слави Трифонов чрез успешния референдум на 6 ноември, според изявлението му от днес, 4 ноемри 2016 :

“… това е ужасът на всеки партиен аристократ, апаратчик, послушко, кариерист, престъпник, самозабравил се тъпанар – която и дума да изберете – все ще сте прави”.

Казвам, че изпитвам леко омерзение от своята невъздържаност да отговарям задочно на човек, с когото не желая да споря за каквото и да било. Нито шоуменът Слави, нито напиращият да изскочи от него политик Трифонов са моите лични или принципни противници.

Обаче се замислих дали пък Дългия не вижда от високо нещо в мен, което аз, Дребния, не забелязвам в низините, в които живуркам без фоейрверки ( само така си пиша, отглеждам едни пет деца поред на номерата и прочее такива маргинални нещица правя)?

Питам (се), защото съм сред онези, които са против референдума му и даже не го крия с риск да бъда обявен за връг на на нашата (пряка) демокрация.

Не че Дългия ще да е забелязал дребосък , като мен и мнението му ( тъкмо по тази причина лекичко се мразя, че не му отвръщам със същото пренебрежение). А щом съм сред противниците му, значи трябва да отговарям на някоя от категориите врагове, изброени в днешното му обръщение към народа ( в което липсва само обещанието негласувалите самозабравили се тъпанари да бъдат изправени на разстрел пред взод от сценаристи на шоуто).

Чисто фактологично е сигурно, че не съм партиен аристократ и апартчик. Ако пък бях послушко и кариерист, щях още да получавам ефирно време в телевизията, в която му позволяват да се разпорежда вече 16 години, но вместо това предпочетох да проявя непослушание и да я напусна преди 10 години ( сред оглушителното мълчание на “борците за правда”, като Слави и компанията му).

Престъпник не съм станал ( нито пък съм се хвалил в интервюта с приятелството си с престъпници, защото никога не съм имал такива приятели ). Мога да покажа свидетелство за съдимост.

За сравнение, един цитат от биографичната книга на Слави Трифонов за него си, озаглавена ( многозначително, когато става дума за приятелствата му) “За мен е чест”:

„Аз бях приятел с тези хора и не се срамувам да го кажа. Бил съм близък с Васил Илиев, с брат му – Георги Илиев. Познавам Поли Пантев, Димата Руснака. Да си мъж означава да си държиш на думата, да си широко скроен, да имаш достойнство. Абсурдно звучи, но някои от тези хора наистина бяха такива. Не се срамувам и не съм се страхувал от тях“ – бие се гордо в гърдите Слави Трифонов.

Остава ми само едно: да съм самозабравил се тъпанар.

Когато ми го казва такъв скромен човек, който никак, ама изобщо не се е самозабравил ( и не е тъпанар, разбира се, човекът дори и висше образование изкара напоследък за доказателство), трябва сериозно да се замисля. Още повече, че и същият не е никакъв кариерист. Като приятел на едни доста известни престъпници, повечето от които бяха застреляни след бърза кариера на новобогаташи, Трифонов от 16 години насам дължи кариерата си само на силните на деня, които пък диктуват на своите медии кой да остане в тях и кой да се маха, за да не пречи на същото това статукво, с което Трифонов така зрелищно се бори да се наложи като негова алтернатива.

Да, да , знам , че е слаба позиция да се “обяснявам” на такъв великан, който няма и да разбере, че съм се напъвал. Но на читателите съм длъжен да обясня, щам са така любезни да ми четат изреченията дотук: правя го тъкмо заради това, че на тези избори си имаме един мажоритарно наложил се наглец, който се е самоизбрал за вожд и поради това, че наистина се е самозабравил, раздава обидни квалификации спрямо несъгласните да се покръстят и да се поклонят на месианските му претенции.

Нищо чудно, онези, които откажат да му гласуват, да се окажат по скалата на Слави повече от милион “самозабравили тъпанари”. Като един от тях, без обаче да се произнасям от тяхно име, се одързостих да напиша тук няколко критични думи.

Ако някога сте попадали наблизо до Слави Трифонов не може да не сте регистрирали неутолимото му желание да доминира с думи, жестове и гръмогласие. Дори и най-обикновеното “добър ден” от неговите уста звучи като упрек на ръба на заплахата към онези, които са с гръб, че не са го забелязали. Със самоназчаването си на изразител на народното недоволство от политическата система чрез събирането на подписи, той постигна своето както никой друг от кандидатите за слава на изборите в неделя. От тази позиция той черпи самочувствие буквално да псува всички, които си позволяават да не са на неговото мнение. Което си е живо славоблудство.

Пиша (му) това писмо мажоритарно, защото той вече дефилира като мажоритарен победител на тези избори още преди те да са станали факт. И толкова се е самозабравил, че се е превърнал в събирателен образ на самозабравянето в България, където – да го цитирам пак в заключение- “партийните аристократи, апаратчиците, послушковците, кариеристите и престъпниците” вкупом изглеждат като едни джудженца по своето нахалство пред Дългия.

Всъщност славоблудството му е само по себе си диагноза до каква степен изкривяването на действителността е възможно в една страна, в която вкусовете се оформят от простаците на власт и техните бивши приятели, с които са скарани само заради едни пари и едната слава в състезанието кой е по-велик в опростачването на същия този народ, облъчван с послания в първо лице единствено и неповторимо число, което не търпи възражения.

24 мнения за “Славоблудството на мажоритарния Слави”

 1. Точно така – за едни пари , за едни много пари !

 2. Не гледам този олигофрен глави трифонов! Видях, че и те веят сини байраци, както и “патриотите-националисти”. За тия хора кражбата не е никакъв проблем, важното е да хванат повече ошашавени риби.
  Мисля, че е по-добре да не гласувам на този доста опасен референдум, вместо да гласувам с три пъти НЕ. Надявам се повечето избиратели да направят това и да се случи както в Унгария, където Орбан беше шамаросан от унгарците.
  ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТРАЙЧО ТРАЙКОВ И СЪБИ СЪБЕВ и с № 6 ЗА ЛЮДМИЛА БОЖИЛОВА в Младост!

 3. По отношение на т.нар. “референдум” мога да заявя следното:
  *
  Добре дошли
  в Родината България,
  която гологлави
  типове превърнаха
  в Чалгария!
  ***

 4. Прочее, много весело ми стана днес като видях, че по ТВ Эвропа са си сменили рекламата по отношение гласуването на “референдума”.
  Вече агитират “ЗА” т.нар. “мажоритарен” избор, а само допреди седмица бяха “ПРОТИВ”.
  Какво ли се е случило за такъв кратък период от време, за да обърнат плочата и да влязат в “правия път”, посочван дискретно от “здравите сили”?

 5. Иво,
  да си жив, жив и да ти е яка клавиатурата! Удоволствие да те чета!к!
  Да си кажа честно твоя блог ме държи над водата. Като гледам какво става покрай тези избори в България и Америка сякаш започвам да губя твърда почва под краката си. Определено вече не вярвам в т.нар. “здрав разум”. Слави няма да го коментирам, но аз по-скоро искам да попитам ей така, риторично, защо е възможно всичко това. И не е само егото на слави. Без ресурсите на това шоу едва ли щяхме да виждаме изцепките на Слави, а ти едва ли щеше да се занимаваш с него. Не знам къде и какво да гледаме, но сякаш нормалните хора са се свършили. Добрата новина е, че след толкова години между всички кандидати за президент има един за който мога да гласувам. За мен тези избори са преброяване на наличния “здрав разум”. Скоро ще разберем колко са тези хора в България и имам ли надежда.
  И другата добра новина е,че независимо от всякакви медийни манипулации, се обадиха и други несъгласни с този референдум. Надявам се несъгласните да се увеличат!
  Бъдете здрави!

 6. Разлика между милиционерът-премиер и така наречения “шоумен” “Дългия” на практика няма. И двамата са от един дол дренки – необразовани, неграмотни “висшисти” (единият е “Доктор” по нещо си), горди с простотията си! Егоцентрични и самовлюбени, самодостатъчни “мъжкари” за които престъпленията са “мъжки занимания” и “чест”!
  Слави Трифонов е поредния образ от телевизора тръгнал да става “политик”.

 7. Само бюлетина за Трайчо пускам и това е!

 8. Няма глупак,който да не се мисли за мъдрец.И единственото правилно действие към организирания от него референдум е както при предаването му. ИЗКЛЮЧВАНЕ!

  А ДОБРИТЕ ВЕСТИ ИДВАТ СЪС 7 НА ШЕСТИ!
  ТРАЙЧО ТРАЙКОВ ПРЕЗИДЕНТ!

 9. Сл.Трифонов е повече от 16 год.Той още през 1998 г. плюеше,осмиваше,гротескно представяше цялото правителство на ОДС.Разбира се,това беше платена поръчка на менторите и сценаристите от Държавна сигурност.И не се е задържал самостоятелно,а целенасочено поддържан от истинските и скрити и до сега собственици на БТВ.Попитайте д-р Н.Иванов-бившия директор на Бюрото за финансово разузнаване,той ще ви каже,че от 10 милиардния доларов дълг,който ни остави БКП,само около 5 милиарда са консумирани и влезнали в НРБ,дирите на другите 5 не се знаят.

 10. Към Българин:

  Понеже това беше единствената телевизия, която РЕДОВНО, поне веднъж месечно, ми даваше думата ( без да ми осигурява заглушител чрез някой специалист по личното ми оплюване), но “изведнъж” загуби интерес към скромното ми мнение след смяната на собственика, мога да Ви съобщя нещо, което съм проверил, за да си позволя да го напиша тук: (и) тази телевизия беше купена от ( подставено лице на ) Пеевски, което се мъчат да запазят като голяма тайна.
  На журналистите в телевизията е спуснат списък кого могат да канят и срещу кого не могат да говорят. Познайте кой е “новата” свещена крава? Познахте: Бойко Борисов. Ако преди той\тя е бил\а 80 процента “свещена крава” за редакцията, днес процентите са се удвоили.
  В този банален туземен сюжет интересното е само едно: Пеевски и Борисов са комбина и адски държат това да не се разчува.

  Приемете това, което съм написал тук като предизвикателство към тяхното съзаклятие.

  Повтарям, не бих написал горного, без да съм убеден в достоверности на информацията, която споделям ( и която ще бетонира още повече и на още едно място в българското медийно пространство моето изгнание от “рая” на поредната медия).

  Ще дойде време, когато унизените журналисти от тази медия ще проговорят.

 11. ” Бил съм близък с Васил Илиев, с брат му – Георги Илиев. Познавам Поли Пантев, Димата Руснака.”
  Беше близък и с Бойко Борисов.

 12. Уважаеми г-н Инджев,прав сте категорично и безусловно,много сте прав!По-добре светулка в мрака,отколкото лайнер/ар/в океана от всякаква пошлост и политическа перверзия!!!

 13. По въпроса за слави съм в пълно единомислие с внучката на г-н Павел Тинков.

 14. По словоблудство, Слави Трифонов и Бойко Борисов са братя-близнаци.
  По простащина са още по-големи братя,
  по неграмотност и безпардонност съвсем големи, някой ако не вярва нека погледне по-внимателно физиономиите им-смугли, навъсени, презрителни, налице е просташката им екзотика.
  Та коя финна жена може да издържи до такива отвратителни същества.
  И двамата са братя по мутренски произход-бяха приятели със една сурия бандити, които бяха затрити и завинаги зарити, а те горките стърчат като сталакмити, и ще стоят до откат.
  Повечето българи си ги искат та да продължават да ги изтискват.

 15. Г-н Инджев,
  Благодаря Ви за споделената информация, която само потвърждава подозренията ми по отношение на споменатата медия. Смея да твърдя, че точно тази телевизия дълго време ми беше любимата и комай-единствената-новинарска медия, която гледах и слушах с удоволствие.Лека полека нещата се промениха в упоменатата посока, за мое огромно съжаление престанаха да Ви канят за мнение и коментар там.
  От няколко седмици, струва ми се, спряха и седмичното предаване на г-н Ал.Йорданов (всички се сещаме по каква причина, нали?). Остана ми надеждата и удоволствието от Вашия блог(и още няколко, броящи се на пръстите на една ръка). Бъдете жив и здрав, желая го от сърце! Хубав и слънчев ноемврийски уикенд, дано настроението е подобававщо в неговата привечер…

 16. Слави е шут от двора на посткомунизма. Като на такъв му е разрещено в хумористична форма да “громи” недъзите на управниците,от което не следват никакви последствия. Нещо като надуване на свирката за да излезе парата.
  Не е трудно да се разбере,че той прави стратегическа грешка,самонадеяно идеализирайки героите от мутринските времена и нещо повече,като приписва тяхните качества (уж) на себе си.
  Това ни обеснява нагона за даване на погрешна рецепта за промяна на народния хал.
  Мисля,че за самовлюбения въображаемата промяна на народния хал е претекст за лично възвеличаване.
  Но,това не е така лесно,както да носиш обици на ушите си.

 17. Не следя изявите на дългия простак,но като видях хилядите млади лумпени изпаднали в транс на “Орлов мост” се ужасих,ужасих се от това,че истинският ужас в България тепърва предстои!

 18. @БЪЛГАРИН

  Яяя, ТВ Европа станала ТВ Эвропа!

  Жалко Дами и Господа, пардон, другарки и другари.

 19. “Трифонов от 16 години насам дължи кариерата си само на силните на деня, които пък диктуват на своите медии кой да остане в тях и кой да се маха, за да не пречи на същото това статукво, с което Трифонов така зрелищно се бори да се наложи като негова алтернатива.”
  Трифонов сега наложи референдум, което по горепосочената логика трябва да му е наложено от силните на деня.
  Това нещо не ми се вързва.

 20. Към АЛФ:
  Спокойно АЛФ. Това са всичките “млади лумпени” на куп за цяла България.А за БЪЛГАРИЯ добрите неща тепърва предстоят.

 21. с.т. все повече става жертва на собствените си байганюфски комплекси – провинциален комплекс за малоценност на посттоталитарен комсомолски секретар и парвеню.
  Опитва се някак да реагира на околната бандитска джунгла ,която е резИлтат на фауната и флората, част от които е и той. Едва ли този опит е много адекватен, но такива са му възможностите, получени следвайки своите ментори ,покровители и ПОДЧИНЕНИ! Каквито са му “приятелите”, – такъв е и той!

 22. Една от големите лицемерни български свинщини наши дни е особеноот отношение на българина към всякакви мутри,престъпници и т.н,
  катоописаните като “големи пичове” от Слави Трифонов.
  Същото поведение имаше едно време към Кюлев и още повече към Илия павлов – безсрамни нещастни долнопробни български подлизурковци който са готови да излижат подметките на палача си, но в същото време са готови да смачкат всеки слаб – това представляваме!!!

  Слави тр. винаги е бил очевидно БСПарско Л. Абсолютен безсрамник който си играе с доверито на хората особено по провинциата като насочва мислите им в посока и в полза на силните на деня, които пък от своя старана не дават и пет пари за същия тоя прост народ.

  Той си е такъв още от времената на Жан-виденовата криза – нещастник който е опитваше да ни убеди , че тези който ни докараха до просешка тояга не са лошите, а че Иван Костов е лошия – е това представлява цялата ни държава и народ.

 23. Г-н Инджев, Иво,
  Поздравления за поредния ИСКРЯЩ и блестящ анализ! За пореден път: CHAPEAU!
  Учиндолският чалгар , който от толкова години поред опростачва нацията ни се пише за умник, ама не е никакъв умник, а един достоен само за презрение ГЛУМНИК!

 24. Не мога да повярвам как господин Главен Простак на Републиката тази вечер менторски обясняваше как борбата за правдата на най-тъпия референдум в историята на демокрацията била доведена до успех. Толкова потрошена енергия и пари за такива тъпи въпроси и такова овче благоговеене на младото поколение пред медийния образ на българския мутрафон?!? Нацията ни е пред изчезване, ама не заради циганския проблем, не и заради тежкото ни икономическо ежедневие. Нацията ни е пред изчезване заради целенасоченото налагане на безпросветност и отказ от самостоятелно мислене на младото българско поколение. На всички нива – училище, медии, култура. Никакъв усет за стойностните неща няма развит у младите българи. Не се прави разлика между халтура и изкуство. В училище се чудим “присъствие” ли е било, “робство” ли е било или “иго”, “турско” ли е било или “османско”. Още не сме наясно руснаците освободители ли са били или окупатори. Крякащият Слави, смесващ успешно изконни български песни с долнопробна чалга, опростачавайки всичко до което се докосне, е само поредният кресльо на заплата от кукловодите, който допринася за лумпенизирането на слабите умове, за издигането в култ на агресивната посредственост. А тя – посредствеността е винаги агресивна… и много по-лесна за обединяване и манипулиране.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.