Коя е новината на изборите, освен , че Борисов и неговите пророци загубиха

Снимка: bTV

 

Имаме ли новина тази вечер след обявените резултати, според които Бойко Борисов губи изборите в противоречие с лъжливите анонси за обратното от страна на купените социолози в България?

Обикновено съм по-бърз от политиците в реакцията си на политическите събития. Някой друг, политик при това, е отговорил изпреварващо вместо мен с декларация, която е първи значим резултат от днешните избори с прицел в близкото бъдеще.

Съвсем конкретно Радан Кънев даде отговор на уж толкова “сложния” въпрос кого да подкрепят демократично мислещите хора на втория тур, на който се борят за първо място приглушен пропагандатор на московската правда, като Цецка Цачева, изправена срещу откровен пропагандатор на същото, като Румен Радев.

Дългоочакваният край на агонията на съглашетелството с Борисов под формата на “реформаторски блок” дойде. Което поставя възможност за ново начало в дясно.

http://clubz.bg/46659-dsb_zapochvame_na_chisto_ne_podkrepqme_nikogo_na_vtori_tur

Наближава краят на проекта Бойко Борисов, който е изправен за първи път пред загуба на избори. На пръв поглед той е ранен от “приятелския огън” на кандидата, когото избирателите трудно отличават от неговата Цецка Цачева. Но всъщност голямата интрига в политиката тепърва предстои с яркото разграничаване на десен субект с тежест в политиката, какъвто е ДСБ. Срещу това спешно бяха спешени да реагират най-верните министри на Борисов от Реформаторския блок. Пред телевизионните камери Петър Москов намери за нужно в тази ситуация да агитира откровено ( напускайки досегашния си неутралитет по темата) за победеното протеже на Борисов, каквато е Цецка Цачева. В същата роля се изяви и министър Лукарски, вкарвайки в устата на Трайчо Трайков твърдения, които той не е направил. На което Трайков отговори веднага.

“С изненада научих за изявлението на г-н Лукарски, че съм се съгласил да дам подкрепа за кандидата на партия ГЕРБ. Искам ясно да заявя, че не съм дал подкрепата си за нито един от участниците в балотажа и смятам за почтено всеки да изказва собственото си мнение, а не да спекулира с чуждото.”

Финансовият министър Владислав Горанов, изпратен да брани превзетия победен окоп на Борисов в студиото на БНТ тази вечер, вече започна да се моли на реформаторите за подкрепа с намигвания за “общото дясно пространство” при яснотота, че близо една четвърт от гласувалите за Трайчо Трайков са бегълци от предишното си гласуване за ГЕРБ.

Пример: ГЕРБ губи електорат в най-силните си крепости – София и областните градове, коментира Боряна Димитрова от Алфа рисърч пред БНТ.

Бойко Борисов гласува за президент. Снимка: БТА

Световните агенции вече отбелязват загубата на Борисов:” Българският премиер Бойко Борисов претърпя неудобно поражение в първия тур на президентските избори в неделя”, съобщава отбелязва например агенция France Presse. http://clubz.bg/46675-rojters_narastvat_perspektivite_za_politicheska_nestabilnost_i_zavoj_kym_rusiq

България има нещастието загубата на Борисов да бъде донесена от един рецитатор на заучени опорни точки, какъвто е Румен Радев ( във всичките му публични изяви пред камерите във вечерта след изборите той буквално повтаряше без отклоние в нито една запетя  като папагал едни и същи изречения на благодарност от победата срещу апатията и т.н.).  Парадоксалното е, че той печели с тази рецитация срещу своя антипод в това отношение Борисов, който не е в състояние да повтори два пъти едно и също изречение от собствените си изявления.

По реда на победителите, сред които на трето място в класацията са Волен Сидеров и неговото рафинирано копие Красимир Каракачанов, ( при яркото отсъствие на абонирания за победител Борисов от десет години насам), победна пресконференция дадоха и обединените съуправляващи с Борисов партии, определящи себе си като националисти и патриоти. Изненади? Нито веднъж тяхното лице Каракачанов не благодаря на Русия, а акцентира няколко пъти върху новата партийна линия: приказването срещу Изтока и Запада едновременно.

Без да иска, лидерът Каракачанов, говорейки за това как някой е вдигнал чаршафа от “нощни полюции” ( явно заваляше, беше опиянен от омайното биле на славата), декларира наличието на най-голямата мафия у нас именно в енергетиката. Което е вярно, но нямаше кой да му зададе уточняващия въпрос за доминиращата – до степен на монопол- роля на руската държавна мафия в този сектор. А партньорът му Валери Симеонов, който друг е път е провявял смелост по въпроса с приказки срещу руската опасност в енергетиката, този път се изказа срещу американците и вредната им роля в това отношение, без да споменава ( поне за баланс, в съзвучие с говореето на Каракачанов преди него). Вероятно “патриотите” така постигат баланса между себе си: Сидеров спира да врещи в полза на Путин, Каракачанов приказва вече едновременно срещу Запада и Изтока, а Симеонов пропуска да спомене пагубната руска роля спрямо българската енергетика.

За да бъде картината на победата на Румен Радев пълна, а поражението на Бойко Борисов още по-унизително и по-ясно ( за западните посолства- пък и коментаторът Харалан Александров, който може да има повече информация по въпроса, намекна от екрана на БНТ, че БСП тепърва може да се изнедада от собствения си кандидат Румен Радев ) , кандидатът на БСП сложи точка на своята пресконференция в нощта на победата с декларацията, че лично той си е рискувал всеки ден живота за …НАТО.

Резултат с изображение за Бойко Борисов и ген. Румен Радев снимка

 

1 октомври 2015 г.: снимка от момента, когато Румен Радев беше генерал в оставка за 2 часа.

 

 

( следва продължение)

29 мнения за “Коя е новината на изборите, освен , че Борисов и неговите пророци загубиха”

 1. Как да избираме сега между старото БКП и новото БКП? И мръсната социология, която постави Орешарски и Калфин преди Трайчо Трайков в “прогнозите” си. И все пак не мога да повярвам, че т.нар. народ излезе да гласува за кандидата на БКП все така сляпо, безпаметно и непросветено, забравяйки мизерията, на която беше обречен от същата тази и нейните креатури.

 2. Преброяването завърши.
  Нормално мислещите български граждани са някъде между 7 и 8 процента!
  Дори очарованите от просташкия популизъм на нещото Марешки са повече! Българинът е оскотял!!!
  Все едно кой ще спечели на втори тур, жестоката истина е, че Москва спечели изборите за български/?/ президент!

 3. Общо взето, очаквани резултати.Единственото, за което ми е тъжно, мъчно и ме е яд до болка е, че един аптекарски бос(вярно, с много пари и добър търговски нюх+подкрепата от КЪДЕТО трябва) надмина с близо 2,5% г-н Трайков и г-н Събев, зад които застана цял парламентарно представен блок с 24 депутати(ако не се лъжа).
  Жалко и тъжно. Дано гласовете на българите от чужбина, моите роднини, приятели, съученици, изстрадали, но останали БЪЛГАРИ, милите…променят малко нещата!
  И само като си представя в какъв АД под небето превърнаха това гласуване за тях точно ПИШМАН “патриотите”, заедно с “десните” СИКаджии – точно на тия хора!

 4. народ без памет си заслужава историята …

 5. Грозното е, че единственият наистина свестен кандидат не стигна поне до трето място. Господи, колко хора не мислят за какво гласуват? А според мен с ГЕРБ ще се случи същото като с НДСВ. Само че защо непрекъснато се повтарят старите грешки?

 6. Е от ГЕРБ и от БСП ще платят тежка цена за националната катастрофа, към която отново водят нацията.

 7. Няма новина. Сега обаче ще изпълзят всякакви специалисти, които ще тръгнат да обясняват защо запазването на едноличния режим на комунистическата мутра е по-добрия вариант за България. А повода – избора на президент без никакви правомощия.

 8. Лоши времена за България. Не очаквах по-различни резултати. Да, както казаха по-горе, българинът е оскотял. Аз за себе си съм доволен, че за пръв път от доста време отидох и убедено дадох гласа си за моя кандидат. Да, знаех, че е много трудно той да спечели, но явно единственият начин в България дясното да надделее е през изхвърляне на псевдодясната партия ГЕРБ от властта. Има нещо положително от тези избори и моля всички да обърнете внимание на него.
  В България около 300 000 души са с дяснополитическа ориентация! Може би още толкова са заблудени, че ГЕРБ е стожер срещу руския натиск върху вътрешнополитическия и икономическия път на България и те са потенциални десни избиратели. Героите на днешния ден от това, което видях по телевизията, са тези българи зад граница, които доказаха, че са по-мислещата и по-здравата част от българската общност в света. Поклон пред тези хора,направили огромни опашки пред оскъдния брой секции в полисите на Европа и Северна Америка. От тях трябва да се поучим и да им благодарим, че държавата ни още я има. Всички знаем къде щяхме да сме без техните пари, които влизат всяка година в България като помощ за техните бедни близки в родината им. Това е голямата новина на деня. Трябва да направим всичко възможно да дадем повече шансове на тези истински българи да влияят върху пътя на развитие на България. Ако трябва и електронно гласуване. Недопустимо е да искаш задължителен вот по принцип! Камо ли да го искаш, а да не си осигурил необходимите условия за това…

 9. Мутрата (тиквата) се издъни яко! Беше си въобразил, че той определя, избира и назначава президентите (и други ръководни длъжносности) на тази държава, но нещо не му се получи този път! Но тъй като е непоправим гьонсурат, той няма да си изпълни обещанието (не му е за първи път), да си подаде оставката и да предизвика предсрочни парламентарни избори! А изборът на “народа” на отявлени антинатовци и антиевропейци да ги управляват си е за негова сметка и ще си понесе последствията от това! Може би в скоро време “ще плачат” да се появи нов Иван Костов, който да ги измъкне от това блато(евразииско)!

 10. Винету пак няма да изкара мандата си … Хаха. Така и не схвана, че на милиционери не можеш да предложиш Цецка при положение, че има предложен Генерал от братята червенокожи!

 11. Обаче да си кажа право, тръпки ме побиват от Другаря Генерал! Този човек ще забие още един нож в снагата на Българския народ!

 12. А за мен новината на вечерта е перспективата рязката политическа рИформа на чалгаря да стане задължителна. Потрисам се от представата за бъдещите “личности”, които ще съставляват законодателя. Това ще въде далекосрочно поражение, на практика необратимо.

  П.С. Г-н Инджев, по основните въпроси с Вас сме единомишленици. Но и да не исках, нямаше как да не забележа Вашите реакции /две на брой, после загубих интерес/ по повод последния ми коментар тук. Много добре разбрах кого точно имате предвид с пренебрежителното название “новите демократи, които поради ненавършена възраст” и т.н. За Ваше сведение все пак бях на достатъчна възраст, за да ми лепнат “уше” на първата и, за щастие, единствена студентска бригада през есента на 89-та, да рева “Долу член първи” на 14 декември, да гласувам на първите многопартийни избори и да гладувам на стълбите на Алма Матер в продължение на само три дни, уви, защото майка ми беше парализирана и трябваше някой да се грижи за нея и семейството. Тя и почина впоследствие. Бях и в масовката на студенстката стачка през 96/97-ма, защото следвах второ висше и се счетох в правото си да застана от тази страна. Както казах, нямах възможността да проверя дали съм герой, защото не бях подложена на изкушение, но все пак не смятам, че заслужавам иронията Ви.

  Коментарът ми беше единствено с оглед на евентуален закон за лустрация /забрана за заемане на обществени постове от щатни и нещатни сътрудници с доказано, подчертавам, доказано, това имах предвид под “вреди за трети лица” действително сътрудничество на бившия режим/ по модела на денацификацията на Германия, която, куриозно, е проведена в края на 60-те и началото на 70-те години, почти четвърт век след края на войната. А освен това по мое скромно мнение щатните офицери подлежат и на наказателна отговорност. Но така или иначе, за България е твърде късно за лустрация.

  Последно – от 98-ма живея в страна от ЕС. Какво бе учудването ми да разбера през 2004-та, че имам досие в “службите” като обект на наблюдение,още от 89-та, и че “службите” ме следят дори в битието ми на “невъзвращенец”, и то от кандидат-членката за ЕС “клета майка България”?!

 13. Г-н Тинков ,”до немай къде” сте прав (както се изразяваше Кирил Господинов – Спиро в “Тримата от запаса” по друг повод).
  И аз участвах в “преброяването” на неопитомените наследници на недоубитите около девети и недосмачкани впоследствие нормални българи , които обаче по онова време са били категорично мнозинство , така щото “народната” власт просто не е успяла да се справи .
  То и сега като се замисли човек мнозинството на нормалните българи е още по – внушително . Само дето нормите са коренно различни . Това го казвам по повод надеждите на Българин за гласовете от чужбина – посолството ни в Берлин днес беше натъпкано с народ , вероятно ще отбележи рекордна активност – няколко синджира родни работници , само че “гастарбайтери” (като мен) търпеливо очакващи ред да демонстрират будната си гражданска съвест и на двата (само толкова имаше) фронта – това личеше по двата формуляра за регистрация за избор на президент и за референдум , стиснати в ръката на почти всеки от чакащите . Така че ако Берлин е “на запад” , не очаквайте западният вот да е кой знае колко по – различен .

  Гласувах благодарение на блога – при пълното съзнание за това , че нямям абсолютно никакъв избор , въпреки всичкия ентусиазъм който бликаше оттук последните два месеца . Право да ви кажа , кампанията на Трайчо Трайков напомняше тази на Светослав Гаврийски за столичен кмет , когато последният се ужасяваше само при мисълта че може да стане някаква грешка и да напусне топлото банкерско кресло за сметка на милионите проблеми на най – големия град .
  Е , Трайчо не изглеждаше чак толкова ужасен – зер президентстването не е чак толкова срашно . А и ролята не предполагаше изненади . Кратка двуседмична “кампания” , няколко антируски рецитацийки с половин уста а накрая (последния ден) дори и мънкане в положителна посока по повод МОЧИте . И готово . Туй то . Пито (русский стандарт , че как ) – платено .
  За платеното нямам претенции , такава е приказката , за питото – има снимки .

  Разбира се не съжалявам , че си загубих неделята . Смисълът действително е в преброяването .
  Сигурен съм ,че и други ни броят . А седем процента не звучат никак зле в момента .
  Другият път – десет , а с истински състезател и повече .

 14. Снимките по-горе казват много… Тиквоний благоволил да пусне гласче с явно изразен махмурлук. ‘Ми не е лесно да люпиш семки и пляскаш карти по цяла нощ. Кака ни Цеца пърха ли пърха кат’ дърта котана до тоя Радев. Толкова ми е блудкав последния, че не особено бедния ми речник зацикли. Фактът, че Нинова го дърпала за ръкава като другарка в детска ясла, само потвърждава скромното ми впечатление за него.
  Отивайки да гласувам в една отлично уредена ( Благодаря!) секция в Швейцария, почувствах оня трепет от ония години, 90те. Викам си, видяхме им сметката! Извила се една прилична опашка от приятни хора, тихо, спокойно, обаче, усещам оня ентусиазъм във въздуха… Леле, като отворих нета да видя резултатите… Как може за единствения нормален кандидат, г-н Трайков, да има такъв мижав резултат?!! Реве ми се! Това ли е края?

 15. Може би малко offtopic но се реших и отидох да гласувам в Stuttgart и бих желал да споделя. Ако трябва да опиша с една дума организацията в секцията та би била – Катастрофа. Това, че така е било по цял свят, не можа да ме успокой, напротив – пълни ме с, меко казано ярост постфактум и ще обясня защо>
  – на опашката, на която се чакаше минимум 3 часа, почти не видях представители на онази прослойка сънародници, описани така успешно от Алеко преди век. Точно наобратно и против очакването ми, освен студентите, чакашите на по-зряла възраст, по мое мнение съдейки по темите на разговорите и речника, бяха доста интелигентни и образовани хора.
  – организацията – поне. по мое мнение 400-600 човека трябваше да чакат, за да влязат в едно мазе, от което между 3 и 5 часа след обяд изляъоха не повече от 100 човека. Питах се, докато чаках и срещнах приятел чакал 5 часа да гласува заедно с 6-годишната си дъщеря – толкова ли не беше ясно на организаторите, че ше е така – ами нали в ФРГ са само 8 секции за повече поне 300 хиляди избератели. Вярно консулството, не е голямо, ама едно гише само – е добре отвориха към 16 и второ, но само с един печат.
  – скромно непредставително интервю сред другите чакащи. Ами след 3 часа на опашката, колкото и да е консервартивен ковек преди избори, тръгват разговори. И като в она виц – от дума на дума… Майтапа на страна, но не е нужно да си психолог, за да разбереш, че хората са от ония с номер 7. Разбира се непредставителна извадка, но както споменах – дори и по реакцията на шегите ставаше ясно, че класиралите се на втори тур нямат шанс сред тези хора.
  – прозрението – ме споходи малко преди 19 часа и почти пред входа на секцията, когато, сякаш от някоя ДС-пешера изкочи едно лице, хм … трудно ми е да го класифицирам като лице … един субект, тръгнал да обяснява да си попълване декларациите предварително и т.н. … Направо ме попари като есенна слана – тоя беше като изкаран от някой репортаж на Георги Марков – ченге до костния мозък. Сякаш попаднах в едно друго време, в един друг свят и разсъдъкът ми заработи на пълни обороти и то не заради температурата от 1 градус по целзии. Потресе ме истински – тези 50% от хората, дето си тръгнаха и не гласуваха – студентите от Тюбинген пред мене, дето нямаха шанс да отидат утре на семинара в 7.00, ако не хванат връзката, момичето с приятел англичанин, който даже ходи до Бургеркинг за кафе, семейството с двете малки деца в червената Тойота до входа … хора, всички Вие не бяхте желани там. ТЕ не желаеха Вие да гласувате и направиха всичко възможно за това. ТЕ нямат нужда от Вас – Вие, дето можете да си стойте удобно пред телевизорите в неуютната и студена ноемврийска неделя, но сте решили да ви пука. ВИЕ, дето, всеки момент имате възможност да ги пратите на … но сте ангажирани … – ТЕ нямат нужда от Вас. Те се СТРАХУВАТ от Вас и направиха всичко възможно да Ви попречат. Очите на онова ченге, за разлика от физиономията му, бяха празни и уплашени – като на дементор от Хари Потър или като на партиен секретар на 11 ноември 1989. Тоя не реагира даже на шегата на един от опашката – другата недела да има поне глювейн.

  Колко дълго може да съществува тоя цирк – не знам. Преди 25 години скачахме по площадите – помни ли някой (кой’т не скача е червен) и си мислехме – малко. Лъгали сме се мам…

 16. P.S.
  Извиняванявам се за правописните грешки в предния пост – опитах да поствам от телефон и май не се получи добре.

 17. Кога е моментът, в който трябва да кажем – “не може повече така” и да стегнем багажа за държава, където нормалните хора не са едва 5-7% от населението?

 18. Бойко Борисов каза че ще си подаде оставката ако загуби първи тур.
  След като го загуби той се отметна и изопачи думите си.
  ГЕРБ е Бойко Борисов. Партия която бе най-популярна в България доста време. Българина харесва дребните тарикати при които думите са за наивници.
  Българина вярва на спасители.
  Българина не разбира че ГЕРБ ще изчезне в момена в който Борисов си замине и всичко ще бъде забравено така както бе с НДСВ.
  И новото ще бъде наложено от следващият месия.
  Българина не може да разбере че не месиите ще оправят нещата а върховенството на закона и работещите институции.
  Принципният Трайчо Трайков настояваше точно за това.
  При върховенство на закона и работещи институции държавата няма да се лашка от прищявките на поредният месия.
  Българина ще го разбере един ден. Все още се учи и вярва на месии.

 19. Потресена съм,че 25% от варненци са гласували за Марешки,а за това,че хората в моята избирателна секция масово гласуваха за референдума на чалгаря нямам думи!А,пък за реплики от сорта:”Понеже никой не ми харесва,ще гласувам за Велизар Енчев…..”Немислещи хора!

 20. На държава, в която 7 % гласуват за кандидат като Трайчо Трайков, е.. спукана ѝ е работата…

 21. Не всичко е загубено. Дори само декларацията на Радан Кънев да вземем като резултат от тези избори това е една огромна крачка към доброто. Все пак Паисий със своята “История Славно Българска” пробуди българския народ.

  Да, понякога нещо трабва трайно да се развали ,за да се изгради нещо ново тъй както най-красивите цветя се раждат от торта.

 22. Г-н Тинков, мислещите българи са доста повече от 7-8%. А тези които визирате, ако наистина бяха помислили, Цачева нямаше да е на балотаж! Съответно пък генерала нямаше да го спечели!

 23. Building
  World Trade Center, Почетно консулство на Република България
  Address
  2 rue Henri Barbusse, 13001 Marseille
  На тел.: 982 2232 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат сигнали от граждани, свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Можете да сигнализирате, като позвъните на безплатната телефонна линия за сигнали на Асоциация “Прозрачност без граници” – 0800 11 224 или на е-mail: alac@transparency.bg
  Здравейте!!Започнах с тези няколко горни реда,защото вчера аз и няколко мои колеги моряци решихме да упражним правото си,а вече и ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ГЛАСУВАНЕ в обявената преди повече от два месеца изб.с-я в гр.Марсилия,Франция!!Отидохме около 13.15 по обед,но се оказа че НЯМА такава секция!!!Портиера с досада ни обясни че от сутринта стотици българи са били лишени от конституционното си право на глас!!На първият посочен тел.отговаряше оператор на френски език,а втория никой не си направи труда да вдигне!!Потресен съм за пореден път от гербераската наглост спрямо българите в чужбина!!Както съм споделял с приятели и колеги-защо ни е бсп,след като имаме герб,те дори надминаха учителите си!!ПЪЛНА ГЕРБЕРАСТКА ГНЪС И ОТВРАТ!!

 24. Българските политици не искат да чуят гласа на българите в чужбина. Всички приказки за електронно гласуване са бавене на топката. Гласуване по пощата е широко приета и работеща практика в много страни (включително и в Румъния) и ако бъде въведена влиянието на хора живели в нормални общества ще бъде пагубно за паразитите политици в България. 50 хилияди не е нормалнания глас от чужбина, много повече е!

 25. “Силата на българският негативизъм е в неговата вярност – малко от лошите неща които си говорим за България и българите не са верни.”- Стоян Димитров Стоянов
  http://journal-informo.eu/content/014/002.pdf)

 26. Моля за извинение! Първото име на автора на препоръчаната от мен уеб-статия по-горе е Иван, а не Стоян. Поради тази причина често го бъркат с известния български професор Иван Стоянов, който обаче е традиционен историк – патриотар, чиито възгледи са коренно противоположни на тези на препоръчвания от мен Иван Д. Стоянов.

 27. Причината е една и съща ….мнозинството от българите … и се повтаря вече 26 години !
  Изостанало мнозинство ,което не е зряло да прави избор за съдбата на всички!

 28. До последно се надявах, че разумът ще надделее и Трайков ще отиде на балотаж. За социологическите проучвания изобщо не ми се говори-то бива продажност, ама тия нямат никакъв срам!
  Започвам все повече да се убеждавам, че бъдеще за нормалните хора в България няма. Ще почакам още малко децата ми да се научат да четат и пишат на майчиния си език и ще им потърся нова родина, където да имат бъдеще, от което да не ме побиват тръпки на погнуса.

 29. Типичен руски манталитет, драги сънародници!
  Седем процента, всред море от мужици и мижитурки, каква промяна можем да очакваме. Може ли да се промени един манталитет, който е налаган вече три поколения? Изключено е, защото няма примери за подражание. На времето така наречените селяни са се мъчели да се поотупат, като подражават на гражданЯта, ама след като обирджиите на мандри завладяха и градът, всичко приключи.
  Така е, до ден днешен!
  Трайчо е прав, защото трябва да се сложи край на мъките без край!
  И имаше една мисъл на един блогър, струва ми се от другата страна на барикадата, който питаше, какво толкова лошо сме намирали в лицето на генералът Радев, та сме искали със сила да не го допуснем? Натовски генерал, образовал се в Америка, дори взел докторска титла там(?),(от мен)–понаучил и съпоставил съвършенството, както на изделия, така и на обноски, между Америка и Русия…
  Като се позамисли човек и го съпостави с Цачева, кой може да е по–приемливият?
  Разликата само е в това, че на генерала са му направили оферта комунистите, от комунистическата партия, а на Цачева, комунистите от лъжливата партия на ужким–десните. Гравиращите разлики фактически виждам във вицетата им, и там вероятно ще е и бедата.
  Да се надяваме, че може да се получи ефекта Плевнелиев, и да си спомним, че и при него е имало страхове, свързани с промоторите му.
  Едва ли ще може нещо да се промени относно президента, защото влакът го натикаха в трета глуха.
  Но да се концентрираме към идеологията на една нова партия или движение, което незабавно трябва да се обособи за да имаме време да го моделираме. За да бъде оглавено от изявени и интелигентни личности.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.