Борисов си намери майстора по висш пилотаж в лицемерието и безхаберието спрямо фактите

Резултат с изображение за Бойко Борисов Ру,мен Радев снимки

 

Попадна ми с съветски цитат  от 7 ноември 2016 г.

Говори Румен Радев, победителят на Бойко Борисов (  направил всичко възможно тази победа да се случи).

“Нека външният министър Митов да изучи прецедента “Косово” и тогава да говорим за Крим. Питайте го: той откъде ще си извади виза, ако иска да отиде в Крим? От Русия или от Украйна?

Това заяви пред БНТ кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП.

Трябва да гледаме реалността в очите. Естествено, че има нарушение на международното право. Това е факт. Но е факт, че в момента над Крим се вее руски флаг. Какво? Ще си затворим очите ли? Митов откъде ще си извади виза в момента, ако иска да отиде в Крим? – попита отново Радев.

Безсилни са да ме атакуват с нещо смислено – разбира се, че съм “за” НАТО и ЕС, вижте цялата ми биография, твърди кандидатът за президент” \OFFNews\.

Ок, хайде да гледаме реалността в очите. Това пожелава спекулиращият с американския епизод в живота си бивш генерал от НАТО, който козирува пред руския флаг, наложен с военна сила и легитимиран след това с референдум, организиран като блиц криг както никъде и никога преди това в историята на референдумите.

За Радев е “естествено” да има нарушение на международното право. Щом Русия го нарушава, няма проблем за него.

“НАТО(варено) магаре нищо не усеща”, както се пееше в една детска песничка от деството ми, когато успявахме да лепнем някому на гърба хартийка с нещо смешно, написано на нея.

Макар в Крим да нямаше и един репресиран руснак, за Радев това е същото като ситуацията в Косово, където десетки хиляди цивилни бяха малтретирани, депортирани, избивани от режима на Милошевич в Белград, уповаващ се на руската подкрепа, която обаче се натъкна на (наистина) освободителната операция на НАТО в защита на слабите от силния през пролетта и лятото на 1999 г.

Казусът е прост като милиционер ( който беше единица мярка в това отношение в НРБ), но Радев има нахалството да призовава външния министър Митов да го “изучи” тепърва.

Не вярвах, че в американските военни академии са приемали глупави хора. Не че много съм се замислял…

Дали натовският генерал от резерва Радев е разбрал разликата между заплахата от геноцид в Косово като повод за намеса на НАТО със спасителна мисия от една страна и нарушението на международното право в Крим ( факт, който сам Радев признава), където руският флаг е забучен в резултат на това нарушение?

Ако ще вадим аналогии от аналите, имам въпрос: откъде ще си извади виза за окупераната турска част на Кипър нашият натовец, ако много му се прииска да отиде там? Не се ли вее турското знаме де факто на окупираната част от Кипър с подкрепата на местното население ( нищо, че никой не признава в света тази територия за турска)?

Питам, защото презумпцията е същата. Въпросът е толкова резонен относно хипотезата на президента Радев да му скимне да посети окупирания от Турция анклав на остров Кипър, колкото и предположението, че на външния министър Митов би му хрумнало да се запъти към окупирания от Русия полуостров Крим.

Иначе и Русия и Турция веят флагове, претендират за исторически права за това веене, нали.

Примерът с пожелателния абсурд министър на външните работи на натовска държава да поиска да се разходи до Крим издава глупост. Откровена, чиста глупост.

Не знам какво е учил в САЩ Румен Радев, но доктрината на Бисмарк от 19 век за т.н. реал политик,  на която заложи Путин в Украйна през март 2014 г. ( а преди това в Грузия през август 2008 г.) т.е. политиката на свършените факти и на признаването на силата като водещ аргумент в международните отношения, определено няма как да е академичният багаж, който офицерът Радев е натоварил на самолета на връщане от американския си академичен полет като руска кукувица над американско гнездо.

Бившият натовски генерал Радев явно е бил двойкаджия в това отношение. Учил, ама май нещо е недоучил. Освен ако не е отличник по бойната и политическата подготовка от някоя съветско-руска школа, за която не пише нищо в биографията му.

Едно не може да му се отрече на Румен Радев и в този смисъл се отричам от нотките на пренебрежение, ако съм допуснал такива в коментарите си по негов адрес. Той не само не отстъпва на Борисов по селски тарикатлък в извъртането на всяка теза, но май вече го задминава.

Борисов се представяше за върл антикомунист пред разбитите с помощта на мадридския таран отломки от СДС , за да превърне в чакъл под нозете си натрошените остатъци от синьото и да се покатери върху тях до върха на държавата. Днес Радев му демонстрира висш пилотаж в същия въздухарски коридор с нещо не по-малко хибридно.

Подобно на срамното заиграване на Борисов с паметта на дядо му, припознат изведнъж от него през 2009 г. като жертва на комунистите с повече от половин век закъснение ( за да съблазни на своя страна антикомунистите да му гласуват), днес Радев разиграва пропагандно натовската част от двойнствената си биография с надежда да изчопли гласове в своя полза от загорелия тиган  на прозападните българи ( и западните посолства). Защото червените са му в кърпа вързани- на тях льотчик с влага в очите пред руското окупационно знаме им дай и повече не се съмнявай в лояността им до герб…пардон- до гроб.

Кое от двете е по-подло, преценете сами. И ако можете, (отново) изберете по-малката подлост.

Превъзходната степен на подлост е подлога. Няма значение чия. И двата случая изглеждат “превъзходно”, но висшият пилотаж на Радев е на път да приземи Борисов като досегашен шампион в тези лупинги.

Борисов си намери майсктора.

Купуването и продаването на съвести и биографии е престъпление ( но не и за онези, които коват законите със съветски чук и ги подрязват после със сърпа до собстевното си низко ниво).  

25 мнения за “Борисов си намери майстора по висш пилотаж в лицемерието и безхаберието спрямо фактите”

 1. Да намери си майстора ,но да оставим за малко Косово и Украйна настрана.Казано накратко ,ако вземем да анализираме безбройните плитки лъжи ,извъртания ,оправдания ,лупинги ,тройни тулупи и прочие на Б.Борисов ще ни трябва доста време.За влиянието които едноличното му управление подкрепено oт медийни олигарси нанесе върху медийната ,предприемаческата и гражданскитe свободи , нeка дават оценка след години.

  Президентските избори по същество и по конституция нямат нищо общо с настоящия състава на парламента или министерски постове.
  Pезонен е въпроса защо му трябваше на Борисов да заплашва с подаване на оставка?
  Caм се забърка в тая кашa ,но по-лошото е че иска да зaвлече всички след него.
  Pеформаторския блок вместо да му подчертае тия комплекси като недостатък продължава сляпо да брaни и него и Цачева и Цветанов на амбразурата.
  Пред въпросната амбразура cа милиони живи мислещи потенциални избиратели чакащи възможни отговори на техните реални съмнения и надежди.

 2. Това нещо, което бсп издигнаха за кандидат-президент, не е просто тъпо. То е безпрецедентно, безбрежно, безгранично, вдлъбнато тъпо. Ако нещото стане президент с него ще бъде голям майтап и много весел мандат ще изкараме.

 3. Да намери си майстора ,но да оставим за малко Косово и Украйна настрана.Казано накратко ,ако вземем да анализираме безбройните плитки лъжи ,извъртания ,оправдания ,лупинги ,тройни тулупи и прочие на Б.Борисов ще ни трябва доста време. Oценка за влиянието които едноличното му управление подкрепено oт медийни олигарси нанесе върху медийната ,предприемаческата и гражданскитe свободи в България нeка дават след години.

  Очевиден факт е чe президентските избори по същество и по конституция нямат нищо общо с бъдещия състав на парламента.
  Pезонен е въпроса защо му трябваше на Борисов да заплашва с подаване на оставка?
  Caм се забърка в тая кашa ,но по-лошото е че иска да зaвлече всички след него.
  Pеформаторския блок вместо да му подчертае тия комплекси като недостатък продължава сляпо да брaни и него и Цачева и Цветанов на амбразурата.
  Пред въпросната амбразура cа милиони живи мислещи потенциални избиратели чакащи възможни отговори на техните реални съмнения и надежди.

 4. Всички ламтяха за генерали… На ви сега генерали!!! Няма да казвам, колко е процента интелигентни Българи, защото никой не е достатъчно умен, за да говори така. Само ще кажа, че би ми се искало да се уважаваме и обичаме повече, защото тази топлина няма да я получим от другите нации около нас.
  Ние Българите не случайно сме получили като завет от прадедите си приказката за счупените клечки. Не е случайно и трябва всеки от нас да я осмисли. Малко ли бяха уроците на историята? Малко ли бяхме мъчени и грабени? И всичко това, защото Завета на Цар Кубрат беше погазен!!

 5. Докато един генерал или офицер може да служи в различни армии и различни военни пактове,един комунист може да служи само на комунистическата пропаганда и на Русия.
  Г-н Радев може да е бил и началник на някоя американска академия,дори да се е клел да опазва границите на държавите в НАТО и в какви ли не ценности в Америка и Европа,но щом като е комунист,всичко е подчинил апропо на Русия.Дори и подготовката си в Щатите.Едва ли не е споделил с някой руснак какво,къде и как е учил в Америката-главния враг на Русия.И едва ли руските отговорници по българските дела не са знели комунистическата партия кого ще извади от редовната Българска армия за да го направи президент…..

  Един комунист не може да съществува без да мисли и да си внушава че обича Русия и съответно руската дивотия.

  Докато предишните президенти бяха малко или много проруски ориентирани,Румен Радев ако бъде избран за президент ще бъде стопроцентово проруски оринетиран.

  Като задава такъв реторично-ироничен въпрос на Г-н Митов,редно е някой да му зададе въпроса на чия страна застава по исторически и държавнически критерии към обявената война от Съветския Съюз срещу (не съвсем) неговата държава Царство България.
  Застава на страната на България-жертвата или на страната на Съветския Съюз-агресора.при всяка война има агресор и жертва на агресията,все би трябвало да има мнение-или да подкрепя войната срещу своята държава,или да се противопоставя.
  Средно положение няма…
  Същото важи и за паметниците от типа Моча и Альоча.Или им се възхищава,или противопоставя,средно положение няма…
  Впрочем,Г-н Радев не изглежда толкова интелигентен,независимо че е учил в Щатите.Пък и американците са го приели в качеството му на военен,а не в качеството му на комунист.
  Военните академии в целия цивилизован свят обучават офицери и генерали,а не комунисти или антикомунисти.
  Както и да е,след една седмица всичко ще се разбере.
  България ще е първата държава в света,която е член на НАТО и има за президент и главнокомандващ пълноценен комунист и полуруснак…Разбира се,ако ГЕРБ загуби…

 6. Да сравняваш казусите на Косово с Крим си е чиста проба болшевизъм! Нерде Ямбол, нерде Стамбол! “Генералът” от НАТО си е лика-прилика на “генералът” от милицията!
  Явно на екс-натовския “генерал” Радев добре са му подковани ботушите с пропагандните тези на Кремъл – Крим и Косово да толкова сравними, колкото оперното пеене и магарешкия рев!

 7. Направихме, приятели, каквото можахме за Трайчол Редихме се и чакахме 1,5-2 часа само за да го подкрепим. ПНе успяхме, но поне се преброихме.
  Не бързайте да ме критикувате, никого не агитирам и никого не защитавам. Но аз не мога да помогна с действие или бездействие начело на България и българската армия да застане поредния радко димитриеВ. Не много умен военен с петолъчка в главата вместо мозък. Доказано безпринципен, преследващ само личната си изгода и готов да плати с българските интереси. Открил предизборната си кампания в руски вестник.
  По мое мнение аецка е по-малкото зло. Вие си решете за вас си, за себе си аз вече реших.

 8. По презумпцията на Радев: “откъде ще си извади човек виза за половин Ирак и Сирия… ами от Ислямска държава естествено, да не си затваряме очите и за това.” Но не знам защо въобще има учудени от думите на този червенотиквеничко.

 9. За нищо на света няма да гласувам за пребоядисана комунистка и червен генерал! Който си наложи неизбираемата Цецка инфантилка, разбивайки дясното и без никакви консултации с десните партии от РБ, да си сърба попарата. Сега отново ни човъркат с темата за това да подкрепим уж десния герберски кандидат, но номерът няма да мине. Ще патим всички ние, но това май е единственият начин псевдодесният Борисов да си отиде от власт. Чрез заиграванията си с Кремъл и залагането на проруски кандидатури, ни докара всички нас до този хал!

 10. Радев направи по-лесно взимането на едно решение (с отвращение).

 11. Сега всички говорят,че трябва да изберем по-малкото зло.Не мога да отида да гласувам за Ц.Моето лично мнение е,че е крайно време да премахнем това смокиново листо ББ от комунистическите срамотии на този нещастен народ.Не,че няма подготвени нови по-дизайнерски изпипани листа-Т.Дончева,Магарешки Кунева.Ако започне падението на ГЕРБ,кукловодите ще дръпнат този проект в сянка с цел да го запазят като автентична опозиция.Но вмирисана риба-къде да я скриеш?Сценариите са безкрайни.На съвестта ми лежи голям грях.В съвсем ранната си младост живеех в малък град,родното място на парламентарния секретар на Иван Костов.Това селско(аз не се срамувам от селския си произход)тарикатче го раздаваше приватизатор,беше се разпищолил сериозно,нанасяйки непоправими бели върху тогавашното правителство в съзнанието на местното население.И върху моето.Ето защо гласувах за синята кръв и аристократичната чест.от тогава смятам,че съм извършила не само глупост(защото съпругът ми не се е излъгал),но и престъпление спрямо бъдещето на дъщеря си.Сега вече знам,че всички тези пишман приватизатори и мераклии капиталисти щяха да се изтрият като мазни ликета(не веднага разбира се)в нормалната среда на нормални пазарни отношения и конкуренция.Нали всички вече ги виждаме,що за бизнесмени са!!!!Остана ми вечната вина и твърдото убеждение,никога повече да не гласувам за лъжци.А ББ е лъжец и то долнопробен!Истината на никого не е навредила,и колкото и да ни се струва клише,тя винаги побеждава.

 12. Интесно, генерал радев много ми прилича на една приказна раса таласъмчета!

  http://www.zagadochnaya-sila.ru/persons/211-mif/809-goblin.html

  http://targovishte.tv/media/k2/items/cache/ab98897d60eaa0d05c1862c118538407_XL.jpg

  Името им е Гоблини. Потайни същества живеещи в пещерите си.

  Дали е случайно ще видим в
  следващите серии от президенската сага.

 13. Жалка работа – да се продадеш на комунистите за има няма 30 сребърника. И това ми било офицер. Нищо не разбирам. Значи сребърниците са повече от 30.

 14. Тази сутрин ме споходи щастие – чух двете интервюта на Трайчо Трайков и Иван Костов по телевизията.
  Казано съвсем накратко – те бяха образец на мислене и начин на говорене. Щастие и надежда е да слушаш такива хора,които доказват и обнадеждават,черазума и културата съществуват.
  Понякога се говори за справедливост.
  94% от гласували
  те българи я разбират различно.
  Единственият светъл лъч (!),лично за мене е, че е справедливо те да си получат това,което заслужават,и срещу което кански пискат.
  Останалите 6% са изживяли и все още живеят вече 20 години с благините на комунизма и посткомунизма. Те ще намерят сили да продължат да защитават разума,най-общо казано.

 15. Фашизъм=Комунизъм!
  Хитлер и Сталин направили общ парад на победата по средата на Полша, и като нямало какво повече да плячкосват, се здавили помежду си като кучета.
  ГЕРБ=БСП!
  България на 112-то място по свобода на медиите и словото.
  Пенсии и заплати в Румъния са вече двойни спрямо нашите! По доходи изостанахме дори и от албанците!
  Блокираха реформите, най вече съдебната, за да не тръгнат половината под строй към Панделата!
  Халал да са им 3-те гласа на мекеретата Кунева, Ненчев и Москов! Ние , обикновените демократи, да ги оставим сами да се давят помежду си! И ГЕРБ и БСП и цялата лъжлива и крадлива шайка на Прехода от всички цветове!
  Маските паднаха!
  Да гласуват сами за себе си!

 16. Моля за извинение!
  Пропуснал съм, най- голямото мекере-Лукарски!

 17. Do Без Ник ! Напълно си прав .Вълка овца не става ,а камо ли комунист който се е клел в тази партия да се отрече.Стискам ти палци така да пишеш!IIC…..oIL.

 18. @ STEFAN:
  Изцяло споделям идеята Ви за справедливостта. Щом 90% упорито се натискат “за бой”, редно е и е справедливо да си го получат. Омръзна ми непрекъснато да ме пресрещат с лозунги “Дайте да дадем”. Щото ние сме били по-умни, по-отговорни и хайде да спасяваме за кой ли път глупавите и безотговорните. Много съм доволна най-сетне да стане ясно колко са качествени и прословутите българи зад граница. Вижте протоколите от гласуването в която и да е европейска държава и САЩ- генерали, пищови, цецки, тук-там Трайчо за цвят. После ще ви питам дали истински вярвате, че от България са изтекли “мозъци”. За себе си нямам никакво колебание, че както съм оцеляла до сега, така ще оцелея и за в бъдеще, без да се налага да избирам между цецки и фатмаци. Не желая също така да спасявам малоумните. Първо- това не е моя работа, второ- това ще е много, много вредна работа.

 19. Да не би да мислите,че Чърчил и Рузвелт подпомагаха Сталин от любов?Не,те просто степенуваха опастностите и избираха по малката за момента.Мислите,че е по добре да имаме червен президент,който ще назначава служебно правителство ЦИК и т.н. за провеждане на нови избори.Твърдия електорат на БКП/БСП намалява всека година с около 65000-70000 души.Затова трябва поне още няколко години да се държат с всички законови начини извън власта,иначе ще се реанимират с помощта на ограбените пари.Тезата,нека ми измръзнат ушите ,напук на баба ми,не е конструктивна.

 20. Да гласуваш да по-малкото зло, не е избор, а принуда. Няма начин да гласувам за Цецка Цачева, пък за генерала, още по-малко.

 21. Уважаеми господин Инджев,
  благодаря, че потиснахте коментара ми, защото наистина се оказах заблуден.
  След като прочетох интерпретациите на господин Илиян Василев, коита са били хакерски блокирани, можах да осъзная дълбочината и сериозността на хибридната кремълска намеса. Още повече, че цитираната мисъл наистина принадлежеше на човек, който в миналото окачествявах като трол. Така да се каже, като удавника се хващах за сламката!
  Още един път благодари, и поднасям моите извинения

 22. И този път всичките коментатори дават свой изключително качествен анализ на събитията около изборите.
  Напълно прави са тези, които поставят дилемата-все пак да се гласува за гербаджиите, отколкото за комунистите, но напълно прав е и коментатора, който казва че е по-добре да бъде избран комуниста, за да не се заблуждават хората. Защото комуниста има винаги по-изразени позиции от другите, те комунтата имат свои основни правила(мърсотии) към които се придържат стриктно.
  Всеки комунист пречупва всяко нещо през Кремъл, всеки комунист казва и прави нещо в зависимост от предварителни сондирания с руските чекисти, нито един комунист няма да каже или предприеме нещо, което би предизвикало неодобрение в Русия.
  Отделно от това, цивилизованите държави и специално Ръководството на НАТО много по-лесно и еднозначно ще правят преценки на “Държавата полу-България”, която както тук беше казано преди два месеца е “Малка Русия”.
  Америте и запада не изучават сериозно антируските и антикомунистическите анализи на българи, руснаци, поляци, сърби и др. и много често се питат -ама защо правят така болшевиките в Кремъл.
  Ами защото са погрешни същества и са сътворили погрешна държава.
  Грешките явно скоро няма да бъдат отстранени.
  Но дилемата поставена от поне двама коментатори е уникална и съвсем справедлива.
  Ако може някой да се задълбочи по нея за да се стигне по-близко до отговора, първо дали да се гласува въобще и второ за кого?

 23. Александър.Да,принуда е.Но червените ще отидат под строй,както и ДПС и ето ви червен президент.Докато ние си ги мерим,кой е по най,комунистите ще си развяват байрака.

 24. Има някаква логика в това да ги пуснем пеевчетата пак да се вихрят, че народа по този начин да се осъзнае. само че този път като ни запишат в държавата на мос=че=гевара и ни накарат да маршируваме със скъсаните обувки и ни затворят вратите, както сега с теловете, ще дойдеш ли да си кажеш идеята как да се спасим ние вече осъзнатите.
  Това за възпитанието се отнася за децата ни, защото го правим с любов. Има действия, които са непоправими. Е, няма да е точно такъв апокалипсисът, както малко така на шега го описах,
  но може и да е по лош, само че не веднага. Проспаното,брадър, не се наваксва. Това ставаше със соц-щурмувщината , петилетката за 4 години. Тука манджата е друга. Бързо трябва да мислиш, бързо да действаш и колкото се може с по-малко грешки. Перфекционизъм в природата няма.И прескачане на периоди на развитие също.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.