Путин и Медведев отиват на балотаж в България

Днес ще коментирам снощните избори за президент с псевдоним или както е модерно да се казва- под ник.

Избирам да съм Винету ( любимец на Хитлер и Бойко Борисов). Това ще ми позволи да съм независим от себе си, що се отнася до подозренията, че нещо се хваля с верните си прогнози. А и като трол имам повече шансове да ме реабилитират телевизиите и да осъществя мечтата си да ме поканят за коментар ( а защо не и да им послугувам срещу заплата), отколкото дискредитираният в Лъжландия с  верните си прогнози Иво Инджев.

След масовото вдъхновено надлъгване на шаманите точно с колко процента ще води фаворитката на Големия бял баща при първата обиколка от надбягването към Големия президентски вигвам, Винету е горд да ви припомни истината.

Винету пита:

Казах ли Ви, че Големият бял баща ще такова мамата на себе си, като издига Цецка за майка на въоръжените ни сили с обезоръжаващия аргумент, че разбирала от закони? Казах ви. Казах ви го в 12.57 ч. на 2 октомври, само минута след като Големия бял баща разкри тайната на своя избор, която не беше тайна за мен, поради което си бях подготвил текста предварително и го изстрелях докато вождът още обясняваше защо другите индианци, строени от него за контраст на стълба на позора, не стават за президенти, за разлика от Цецка. Това бъше първия прогнозен резултат за гласуването от 6 ноември, базиран на допитване до здравия разум на Винету.

Аз казах. Хау!

Казах ли ви, че племето на червенокожите другари и другарки много внимава да не ядоса Големия пребледнял баща с победата си и няма да му искат скалпа, за да си запазят възможността да направят голям племенен съюз по заръка на Великия двуглав Орел от изток? Казах ви. И пак познах.

Аз казах. Хау!

Казах ли ви, че при съотношение 20:1 никой не може да победи синовете ( и дъщерите) на Голямата мечка от Изтока. Казах ви и бях прав.

Аз казах. Хау!

Казах ли ви, че има само два варианта за победа на тези избори? Единият е да спечели Путин. Вторият е да победи Медведев. Гласуваш за Радев, побеждава Путин. Гласуваш за Цецка, побеждава Медведев.Казах Ви. Нямаше начин да не съм прав при навалицата от 20 червенокожи специалисти източни побойнически изкуства срещу един бледолик от питомния Запад.

Аз казах.Хау!

Казах ли ви, че Големия пребледнял баща няма да подаде оставка, както обеща най-напред за заблуда на враговете и за радост на следобърсачите, които много искат да останат на хранилката в уютния вигвам на вожда? Казах ви. Познавам маскировъчните  му навици и не можа да ме заблуди.

Аз казах. Хау!

Казах ли ви, че за скалпа на Големия пребленял баща първи ще започнат да точат ножове някои от онези, които при първа проява на слабост ще му се нахвърлят със същото настървение, с което търкаха микрофоните си в неговото его? Казах ви и сами видяхте, как това вече се случва.

Аз казах. Хау!

Казах ли ви, че лоялните на Големия пребледнял баща от най-близкото му обкръжение, лоясали от захлебването на трапезата му, ще се изпокарат дали да се спасяват като останат на хранилката или да бягат от нея, преди да се е срутила на главите им? Казах ви и ако сте следили разнобоя в мърморенето на старейшините на племето по темата, знаете, че съм бил прав.

Аз казах. Хау!

Винету казва още:

Големият пребледнял баща обаче няма няма скалп. Все едно на босия опинците да вземеш. Ядец!

Големият пребледнял баща обеща да хване пътя по широките ловни полета ако куцата кобила, на която е заложил в състезанието, се препъне отново. Винету не казва нищо, докато не види как това чудо се повтаря.

Винету припомня, че Големият пребледнял баща има богат опит в недовършените дела и никога не оставя утрешната работа за днес, щом така и така не може да я свърши. Не довърши мандата си на главен секретар на МВР. Не довърши мандата си на столичен кмет. Не довърши първия си премиерски мандат. Няма да довърши и втория. Няма да може да довърши и България.

Аз довърших. Хау!

КОЛАЖ по темаза за предстоящия балотаж: Терминал 3

29 мнения за “Путин и Медведев отиват на балотаж в България”

 1. Прекрасен текст! Препоръчвам го на всеки! …

 2. Хау, Уау, Бау… Никак не е смешно.

  Винету, ти също каза, че ТТ ще стигне поне балотаж…

  Аз припомням. Хау!

  Сега, освен да започнеш да пишеш следващия том на “Президент на РъБъ”, няма много какво да се направи.

 3. Вожда Чингачунга, поздравява Вожда Винету!
  Братко Винету, бледоликите кучета са много гладни и когато останат без кокал, ще се нахранят със най-тлъстото куче между тях. Закон на джунглата. Виждам на хоризонта голям пушек от димящи банкови сметки. Хау!

 4. Блестящо!
  За съжаление резултатът от тези избори отново преброи тъжно и предизвестено нормалните хора в България….

 5. Дали не е време за квадратчето “не подкрепям никого”, или просто да не отидем на втори тур? Никого не агитирам, просто разсъждавам “на глас”.

 6. Че мислещите в БГ са само 6% не е новина. Лично за мен е интересно да разбера как точно са гласували българите в чужбина – по страни, защото имам усещането, че България е на две писти, които вървят в различни посоки. Не за първи път в вековната история на България има повече от една държава или казано с други думи – ние от векове се делим. Последното такова делене е настоящата България на християните и Волжка българия. Струва ми се, че е дошъл момента на Балканска България (ББ) и Световна Емигрантска България (СЕБ). Дано някой даде резултатите, за да видя дали сме дорасли до там

 7. Съвършена журналистика в хармония с политическа проницателност! Поклон!

 8. Към Наблюдател:
  Когато лъжеш ( от мое име какво съм били казал) тряБва да имаш доблестта да се подпишеш с името си. Всичките ми статии са нилчини за прочит и ако беше вярно, че съм казал за ТТ това, можеше спокойно да пуснеш линк, но явно разчиташ лъжата ти да се приеме от лековерните на вересия.

 9. Току що чух резултатите от Лондон.Печели Радев,следван от Цачева и Каракачанов!?И питам аз тези хора защо не са в Москва и Ленинград(нарочно е)на работа а са в така омразният им запад?Ние сме най-абсурдният и сбъркан народ на света!Смятаме себе си за най-умни,най-красиви,най-добри,най-гостоприемни и изобщо по,по,най от всички други но никой не си задава въпроса -как така не сме способни да си оправим държавата ,,като една човешка длан”,, раят на земята” подарен ни лично от Господ?Първо трябва да осъзнаем на какво сме дередже като народ ,да си кажем недостатъците открито и честно и да решим ще имаме ли държава или ще вземаме чуждо гражданство?!Прости и непросветени сме,трябват ни нови просветители защото тънем в лошотия,простотия и самозаблуда.Извинявам се,ама съм направо отчаяна!Г-н Инджев ,благодаря че Ви има,иначе отчаянието ще е абсолютно!

 10. Към Ася:

  В САЩ печели Радев. Смятам, че много хора не гласуваха за Трайков обезверени от т.нар. социология, която в България не е нищо повече от манипулативен иструмент, придатък на вмирисаните червендалести медии.

  Това, което казвате за делението е много точно и на място. Единствено родолюбието ме спира да продължа мисълта Ви.

  Лично аз очаквах около 15% за Трайков. Очаквах поне второ място в София и Пловдив. Е, не познах, но поне разбрах колко са истинските родолюбци, свободните по дух, хората с вяра в себе си, тези които не се поддават на манипулации и готовите да отстояват ценностите си, без да очакват пост, заплата, бонус или някакво друго “намазване”.

  Много внимателно ще чакам артикулация на изводите, които т.нар. лидери в РБ ще направят. Дължат го на тези 6% от българите. До тук единствената адекватна реакция е на ДСБ.

  Поздравявам г-н Инджев и всички читатели на блога, дали гласа си за Трайчо Трайков. Горд съм, че сме съмишленици, макар и 6%.

 11. Блестящо, просто авторът има удивителен талант!

 12. Отчаяна съм,ако резултатите от САЩ и Англия са за Радев и Цачева!Мислехме,че повечето емигранти са умни?!Какво ли научават там?Явно и на Марс да идем,сме си ние…

 13. И аз искам да припомня нещо на уважаемата аудитория на този блог. Помните ли резултатите на онези иследвания според които само много малка част от българите уважавали/искали/обичали племето на уродливия двуглав орел. Резултатите на изборите показаха недвусмислено, че шаманите пак ни изиграха и че истината е точно обратната – една малка част от българите само изповядват принадлежност към цивилизована европа, докато мнозинството си иска Евразия, Путин и неговите наместници по тези земи.

 14. Мен нашата “емиграция” на запад не ме изненaдва. Тя отдаване не е това, което е била преди 20-тина години и назад.
  Не може да не сте гледали документалното филмче за наш гурбетчия в Англия, койте там живее в абсолютно кръчмарксо-патриотичен транс с татуировките на Ботев и Левски и всички други екстри. Имах чувстовто, че гледам филм за сепаратистите от Донецк (на които по интелект и манталитет приличаше сънародникът ни), а не млад българин живеещ и работещ в сърцето на Лондон. Сътоветно и реториката и изкаванията му бяха в този дух.

 15. Чудесна статия, интелигентен и малко поне разтоварващ хумор!

  И аз гласувах в секция в чужбина. Първо много се зарадвах, че бяха дошли доста българи да гласуват – изви се опашка. При други избори от отминали години се е случвало да бъда сама в секцията, може би с още един-двама души.

  Разочарова ме една компания от млади момичета и момчета, които бяха дошли най-вече заради “референдума на Слави“. Добре, явна е липсата на здрав, нормален житейски опит. Но да не си зададеш въпроса, с какви пари този шоумен си подрежда работите, с какво влияние зад гърба си се е намърдал в ефирното пространство…Та цялата работа с този референдум така мирише на гнило!

  Та не се учудвам, че и зад граница казионните кандидати и кресливият “патриот“ са начело.

  Жалко, но е факт, че в българската среда ще са нужни още доста години, докато по пътя на естествения подбор и чрез безжалостна конуренция се създаде по-качествен елит и критерии, които ще изпращат начело на държавата интелигентни и качествени хора. Още, уви, не е отминало времето на чалгата.

 16. “Идвам с надежда, това беше единственият коментар на кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред медиите преди началото на срещата й с Реформаторския блок.”

  Чета това и се питам, защо Винету се подигра с Народа а сега иска да оцапа и десните, като ги накара да гласуват за цецка ?? И после кой ще припознае РБ от герб ?? Вечно ли ще живеете в сянката на Мутрата ?

  Даниелчо не искал да го управляват червени генерали ?? Ами подай си оставката бе душичко мамина!! Ама откъде такова мъжество?!

 17. Бледоликият ще падне за дузпа. Само чака резултатите от референдума. Вервайте ми!

  Иначе резултатите от Лондон и САЩ са потресаващи – не знам шегуват ли се, подиграват ли се, или просто ни наказват за многочасовите опашки за гласуване.

 18. Българите и в България и в задграница като правило са пълни идиоти-точно за товя така силно гласуват за комунистическите мафиоти.
  Вчера им видях тъпите физиономии, излъчващи абсолютна и убедна тъпотия както каза един друг коментатор.

 19. Позамислих се за цифрите зад тази рекордно висока активност в чужбина – от над един милион са гласували под 5%. Безвъзвратно загубени за България ли са останалите 95% българи в чужбина?

 20. Всъщност нямаше за кого да се гласува . Трайков не беше убедителен избор, а РБ са просто Ренегати и Боклуци от прехода събрани да влязат във властта и да вземат субсидия. Протестният вот отиде естествено другаде . Желание за промяна има, но агент на промяната няма освен фалшификати и мюрета .https://www.facebook.com/134336063368636/posts/897770300358538?aymt_tip=1&placement=aymt_hot_post_notif&notif_type=aymt_promote_page_post_tip&notif_t=aymt_promote_page_post_tip&notif_id=1478526502409414

 21. Не ме радва,че е така, но ви казах как ще гласуват българите в чужбина. Казах ли ви? Интересно ми е как са гласували българите в Русия и как са били организирани изборите там.
  Добре е все пак,че знаем колко са нормалните българи у нас и по света, където имаше избирателни секции.

 22. Брус Уилис има една знаменита реплика “Адски мразя да съм прав”-признавам станала е и моя. Бях прекалено голям оптимист, мислейки, че все пак мислещите хора в България са повече. За жалост и този път уважаемият блогър се оказа права, както се е оказвал прав и много пъти по-рано. Това, което стана на тези избори беше много грозно. Глупостта е грозна, особено ако определя накъде ще върви дадена държава. Порицавам и себе си, че съм идеалист или както го е казал Димитър Подвързачов-“блъсни-кобила”, но какво да се направи? Уви, така съм направен.

 23. Благодаря за хумора, скъпи г-н Инджев. Имах нужда. Имунизацията (памет) срещу наивност (помня кои студенти организираха инициативни комитети в подкрепа на бокова) не ми помогна, и истината все пак успя да ме изпердаши в лицето.
  Както и преди, ще продължа да се връщам тук, като при единствен мой български дом. Благодаря за гостоприемството.

 24. Много се лъжете, ако си мислите, че българите в чужбина са по-различни от българите в България,за съжаление. Напротив това са същата маса безпринципни-путинофилистични индивиди (в малко по-нисък процент),които са напуснали България за по-добър живот, но милеят за Русия. Имам “честта” да споря с подобни индивиди. Тези хора, живеят в Северна Америка и защитават политиката на Путин и правителството на ББ, възмущават се от Плевнелиев и гласуват идиотски. Проблемът на българина е много дълбок, опира до неговия манталитет, а това трудно се променя. Манталитет на примирение, оплакване и липса на вяра в силата да си свободен и сам да ковеш съдбата си.

 25. Тука некои хора почнаха да задават неудобни въпроси към сънародниците си в чужбина. А те питам на свой ред сигурни ли са че това не са манипулирани резултати, както и тези в България?

  „Съмнявай се“ беше казал един известен философ от античността и е бил прав за толкова много неща.

 26. Перфектен коментар на г-н Инджев, чест и почитания!
  А колажът е просто невероятно находчив – с излъчването и посланието си, браво!

 27. Повечето българи в Щатите определено гласуват за комунистите.
  В потвърждение на мисълта на РБ бих добавил че има солидна маса българчета, които смятат че е модерно и морално да изразявят поне минимална толерантнист към Русия. Имам една позната от Дупница, която знае само две неща-Съветския Съюз ни е освободил от фашизма, и фашистите в България са убили “ястребинчетата”. Всяка година плаче със сълзи по този повод. А че това е било трагично нещастие, извършено от безотговорни фактори съмнение няма.
  Но за десетките хиляди избити без причина от комунистите не иска да чуе, всички били фашисти.
  Но в интерес на истината, мнозинството въобще не проявява никакъв интерес към България, много дори не знаят че има избори. И най-много всичко знаят къде и какво се прави, но България като държава не представлява никакъв интерес за тях. Тези които са дошли с малки деца или са им родени в Щатите тотално гледат с презрение на България, свързват я само с близки и познати.
  Гласуването в чужбина е напълно безполезно и безстойностно

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.