Колко по-малко зло е Цачева

Преди няколко дни Цецка Цачева ме заплаши, че ще ми бъде президент независимо от това, че не я харесвам.

После се оказа, че впрегнатите да я рекламират като сигурен победител ( поне) на първия тур от президентските избори, “ не са познали”. И тя смени тактиката като ескалира заплахите.

Вече ми се заканва, че ако не я избера и на втория тур, така ми се пада.

В интервю за Нова телевизия Цачева установи очевидното за всички- че ГЕРБ не среща широката подкрепа на избирателите. “Ако това е така – нека да си избират отново Орешарски, нека да върнем държавата там, където бяхме преди две години, международна изолация, спрени еврофондове, всичко онова, което знаем. Съсипана банкова система”.

След Цачева и потоп, пред(по)лага тя.

На практика “майката” на нацията, за каквато я обяви Бащицата й Борисов, ни казва да вървим на майната си, щом не я подкрепяме.

Това ли е “по-малкото зло”, за което се очаква да гласуваме, за да не спечели нейният побратим, по-голямото зло Радев, с когото си гукаха в един глас заедно при първата им поява в предизборната кампания, държейки се като кандидатпрезидентска двойка?

Да обобщя кратката си реплика: Цачева най-наред ми се заканваше, че ми стане президент. Ща, не ща. Сега пък, ако продължавам да не я ща – ако ща. Проклина ме да ми се се случи най-лошото, за което тя може да се досети- от Орешарски, до съсипването на банковата система.

Няма що, адски “мотивиращо” да й гласувам.

Нейният брат-близнак в надпреварата явно Румен Радев не случайно ни заплашва братоубийствено, че ако не го изберам, зад ъгъла ни чака с бухалката на победител… посестримата му Цачева. Бррр

Който обича филмите на ужасите, да ходи на ( това) кино.

61 мнения за “Колко по-малко зло е Цачева”

 1. Българската глава увира два часа след като е увряло павето, с което е затисната.

  1. Защо и докога трябва да десните хора да правим компромис? От 2014а насам какво друго правим?!? От 1990 г. насам какво друго правим – Кръгла маса, Конституция на която берем плодовете вече 25 години; “запазване етническия мир” за да може да излюпи отрочето на ДС – ДПС, липса на лустрация защото е “нарушаване на права”?!?
  2. Резултатите доколко оправдават компромисите? Справка – последните 2 години и няма нужда от отговор, пред фактите и боговете пазят тишина.
  3. Какви елементарни гаранции има че ако десните хора направим още един компромис ще има промяна в онова нещо наречено ГЕРБ и баш олигарсите му: Тцв.Тцв. Тиквоча и Тц. Тц.?

  Има една немска поговорка: “Който не разбира, трябва да усети”. Отнася се за както за населението българско, така и за Ангела Меркел, Жан-Клод Юнкер и остaналите европейски “лидери”

 2. В сходна ситуация Евгени Евтушенко казал за поета Евгени Долматовски:

  Я Евгений, ты Евгений,

  Я не гений, ты не гений.

  Я говно и ты говно,

  Я – недавно. Ты – давно!

 3. Ситуацията е пат няма полезен (ход) кандидат и изпадаме в цайтнот.

 4. Картината след първи тур на президентските избори ме подсеща за един лаф,според който … на ГЛУПАКА и Господ не може да му помогне! 🙂

  Др. Тиквоний,според мен,умишлено пусна своя неизбираема кандидатура,за да даде елегантно път на руската такава.
  Има ли още някой,който да не вижда,че ГЕРБ се оказа поредния брилянтен кагебистки проект?!Според изборните резултати явно е пълно с такива телета.
  Ако след всички очевадни гербаджийски зулуми,сътворени по време на ГЕРБ 2-ри мандат,не се създае политически субект,който да е изцяло български,да ни е честита новта-стара НРБ/РБ (Новая Русская Болгария/Русская Болгария)!

 5. ГЕРБ – Гадни Евразийски Рекетиори на Българите

 6. По скоро бих глътнал жива жаба отколко
  да гласувам за тези двамата комунисти.

 7. А Вие съмнявате ли се,че заедно с червения генерал няма да получим и Орешарски?

 8. Както много пъти съм твърдял, България е комунистическа държава с комунизирано и русофицирано население, обърнете внимание, НЕ народ и НЕ нация.
  Нормален народ и нормална нация не биха избирали комунистическата плутокрация.
  Нормален народ и нормална нация не биха избирали комунисти и полу-комунисти нито в Народното Събрание, нито за държавен глава.
  Нормален народ и нормална нация не биха се къпали повече от 60 години денем и нощем, зиме и лете, в студ и пек под идиотската светлина излъчвана от и към паметниците на съветските агресори.
  Нормален народ и нормална нация не биха имали за Национален празник дата, на която се подписва примирие между две воюващи държави- в случая Руската и Турската империи.
  Нормален народ и нормална нация не биха допуснали техните държавници и политици да им говорят всекидневно цинизми и пълни идиотизми.
  Нормален народ и нормална нация не биха купували последни модели лимузини , струващи десетки хиляди евро за измамните държавници и депутати.

  Така че такъв ненормален народ и ненормална нация в никакъв случай не биха гласували за нормален кандидат за президент като Трайчо Трайков.
  Такъв народ и такава нация гласуват за такива, които им прилягат на ненормалитета…
  Никой не бива да се очудва, населението отново по комунизма полудва…..

 9. Ай’ся, банда, кажете какви ще ги дъвчем? Ще гласуваме с омерзение, нали. След горното писание на бат’Иво за КОЙ да гласувам? Г-н ИИ, май ще ни докарате БКП-то отново на власт. Ако се върнат, то ще е за много дълго. И Вие ще имате голям принос. След всичките атаки срещу Винету§Со май се постигна ефекта на отдръпване от ГЕРБерчетата. Абе какъв е този доц. Иво Христов тази вечер по “Лице в лице”. Той е май от тези които насаждат страх у хората.
  Гласувах против референдума на Чалгаря след като прочетох една прекрасна статийка на Рум. Белчев в “Стършел” в която с думи прости обясни какво ни чака, ако кажем Да. Ама кой ти чете в-к “Стършел”?
  Все пак продължавам да чета форума, защото има много свестни момчета и момичета. Ама понякога се депресирам по-вече от колкото тролчетатаРубльовчета.
  А стига вече. Можете да почнете да ме плюете. Накрая ще си избера най сочната плюнка.
  Пожелавам успех в неделя. Все пак съм горд, че съм един от 213000 за ТТ

 10. Доста нескопосано cъчетание с бухалки.
  Борисов прикрива дълбока несигурност, минало пълно с тъмни сенки и неявни зависимости сред едрия капитал.
  Eднa необмислена закана за оставка в стила му “Кой съм аз” и 4% разлика между двамата кандидати бяха достатъчни да подпалят медиите.
  Тона на обичайнaтa групичка плюс Лукарски,Митов,Ненчев и пр. мина от кресчендо в рекет, директни заплахи и обещания за апокалипсис.Tова са само едни демократични избори при това напълно редовни.Само Борисов ,личния му антураж и “червените” олигарси вадят ползи от дълбокото разделение в обществото.
  Истинския хаос е единствено в главата на Борисов.Докога ще го проектира около себе си зависи ..

 11. Дали Цачева или Радев ще е следващия президент на България, няма абсолютно никакво значение.

  По-интересно е защо, “българите” продължават да гасуват за ДС ~30 години?

 12. Към Георги:

  Да не прозвучи като мания за величие, че се разпознавам в “господин ИИ”, но ако е така, благодаря за комплимнта, ама няма нужда. Такъв маловажен господин, пък да може да докарва някога на власт- ако го можех, щях да употребя тази своя мистична сила вдруга посока. Освен това ми е омръзнало да ми се карат за това, че не желая да избирам по-малкото зло. Борисов, който инкасира всичките си победи на тази основа, винаги е адски нахакан, а като опре ножа до кокала изведнъж става “малко зло”. И онези, които му гласуват , участват в неговото шоу, в която той е главният Чалгар на републиката.Това шоу трябва да бъде спряно, за да ида някакъв шанс за някакво ново начало, дори и да “боли” , както заплашва Чалгаря, когото се гордеете, че бойкотирате. Всички вие, които му гласувате, унищожавате всеки път в зародиш всяка друга възможност, като му се хващате на казачока, танцувайки го заедно с него уж с “погнуса”.

 13. Ако ББ изпълни обещанието си да подаде оставка при загуба на втори тур от РР мисля, че е очевидно за кого трябва да гласуваме. Или в смисъла на горната статия най-голямото възможно зло е ГЕРБ да продължават да ни управляват с тези министри и глава на правителството. Лошо ще е, ако ББ не изпълни обещанието си и вместо това се прегърнат с БСП и най накрая видим очевидното. А именно РР е всъщност универсалната кандидатура на ГЕРБ И БСП. ЧЕСТИТА НИ НОВА КОАЛИЦИЯ.

 14. Вместо “за по-малкото зло” бих гласувал с две дебели черти, яко зачертващи и голямото, и не толкова голямото зло!
  Толкова по въпроса!

 15. Eто и моите 5 стотинки по въпроса.
  Аз бих избрала Цачева пред Радев по следните причини. Вярвам на Трайчо Трайков – той формулира ясно какви ангажименти трябва да поеме Цачева. Кой предпочитате да влезе в президентството – Цачева или Илиана Йотова. Я си помислете защо му я монтираха за вице на Радев, значи Първанов де факто ще управлява президента. Вижте пак пресконференцията на Радев – Йончева, Йотова и Нинова не му дадоха да каже и думичка повече от думичките си беше научил наизуст. Освен това радев още не влязалв президентството и започвада казва на Митовкъде да си вади виза за Крим. Ами ако влезе?
  Всички други разсъждения са абсолютно верни, но в момента не са важни. според мен да се гласува за Цачева е един вид подкрепа за Трайков в смисъл, че той успя да събере един файтон хора,които ясно да артикулират за какво става въпрос. Мисълта ми е не трябва да се слиза от файтона точно сега. Дори си мисля, че повече хора трябва да излязат на балотажа и заявят проевропейската си ориентация. Благодарение на тези гласове все повече Трайков ще го питат какво ще каже и ще се търсят обяснения за неизпълнени ангажименти. Досега няма грешка този човек и успява каже неща, които много други не успяха. Това трябва да се подкрепи.
  Освен това Бойко е пътник и предпочитам Цецка в президенството, отколкото Първанов. Допускам, че може и да греша, но информацията с която разполагам ме кара да мисля така. В личен план съчувствам на Цачева. Тази жена е под огромен стрес, защото са и обещали, че тя нищо не трябва да прави, само да се съгласи да приеме номинацията, а нещата се извъртяха. Според мен се справя добре. Цветанов вреди много повече с говоренето си и ако млъкне ще има повече полза.
  Въпрос към Иво Инджев: ясно, Цачева няма качества за президент, но наистина ли мислиш, че Радев е по-добрия вариант? Това е което имаме на масата Радев и Цачева- трябва да се избере едното. Няма да ходя на избори не е отговор! Вярвате ли или не, но смятам, че ГЕРБ ще изчезне по-бързо от сцената, ако Цачева стане президент.
  Бъдете здрави и Иво, да ти е яка клавиатурата.

 16. до всички които с отвращение или не призовават да се гласува за онова нещо ГЕРБ: от 27 години насам София и Пловдив за пръв път са червени – това е “постижението” след 2 герберастки мандата

 17. Мутрите от 90те години казваха “Елате вие, за да не дойдем ние“.

  Какато се вижда българските политиците не разсъждават по-различно.

 18. Иво, това са емоции. Не мисля, че Цеца е някакво зло въобще. Злото е Илиана Йотова. Ако стане вицепрезидент, тя ще разпише гражданство на десетки хиляди руснаци. Това е залога. И мокрите мечти на БСП да доминират електорално на всички избори. Има ли нужда да обяснявам какво ще последва, и напълно законно. И какво знаме ще се развее тук, в България.

  Казват, че Марин е разписал гражданство на няколко хиляди.

  И докога ще се правите на неразбиращи.

  Г-н Инджев, можете да ми изтриете мнението, или да ми забраните достъпа до вашия сайт, но ми е любопитно, какво бихте ми отговорили по този проблем. Защо това е истинския проблем сега и днес.

 19. Злото е зло. Няма по-зло и най-зло. Пък ако гласуваш за “по-малкото”, кое ти гарантира, че няма да порасне акселерат?

 20. Аз съм за въздухаря да спИчели. Няма сила на земята която да ме накара да гласувам на балотажа. Чаках 2 яаса пред посолството ни в Париж което на всичкото отгоре тактически “повреди” казанчето на тоалетната. Така де, избирателите не сме оттук и сме за малко и ще стискаме до дупка за да не им оцапаме кенефа. Кочината НИ е изнесена на едно от най-хубавите места в световната столица.
  Приятели, няма надежда. Около мен, “интелигентно” се агитираше за всеки друг но и не и за кандидатът-слънце Трайчо Трайков. Бих 2000 км да гласувам за него само заради съблогарите. Все се надявах на двуцифрено число поне. Не би. Прав е Аркадий Бабченко. 90% от населението на земята са идиоти. Кротки, полезни, наивни, “идеалисти”, интересчии, но в края на краищата-идиоти. В България само 6% не попадаме в горната графа.
  Сега, зашо съм за фуражката. Смятам, че аецка само ще продължи агонията на шпагатаджийството на разрушителят на държавноста баце. Топлейки следващата петилетка мястото на двуфазният. Който такова и го таковат. Да уточним, де. И далеч не само в леглото.
  При шапкаря нещата ще кристализрат. Или нацията ще осъзнае себе си и го принуди миниум да направи референдум, за или против НАТО и ЕС или веднъж завинаги ще измете русифилистиците от политико-обществената сцена като фактор.
  Друго няма.

 21. Уважаеми г-н Инджев,
  Ако в заглавието е изпуснат въпросителният знак, да го поставим в отговора: Достатъчно?

  Да, Цецка далеч не е Трайчо, но и не е съвсем Румен…

  Когато избирахмо Плевнелиев, някой да е очаквал, че ще се опъне на Борисов? Да де, Цецка не е същия случай, но аленеещият Румен ни принуждава да ѝ дадем шанс… е, поне мен…

 22. Най- вече към партизанстващите тук скрити манипулатори и агитатори./те си знаят кои са/.
  ГЕРБ и БСП, блокираха ЗАЕДНО всякакви реформи!
  На първия/и единствен/дебат м/у Цачева и Радев бяха като кандитат-президентска ДВОЙКА!
  Маските паднаха!
  ГЕРБ не са никакви „ други”. „Преоблякъл се Илия-пак в тия”
  И няма никаква „Дилема”
  ЕДНА е купата от сено, но от ДВЕ половини.
  Дори „Магарето на Буридан”, няма какво да избира!
  Дори няма магарешка дилема!

 23. Доналд Тръмп ми напомня Марешки. И двама се пръкнаха от нищото, бяха грижливо поливани с популизъм и торени с тлъста московска кал.
  И бъдещето им е в москалските блата!

  В неделя ще гласувам с отвращние за АЕЦка Цачева, както французите бяха принудени да гласуват с отвращение за социалиста Оланд срещу щедро “наторената” Мари Льо Пен от крайнодесния Национален фронт.

 24. Към Сия:

  Доживях да се разминем в мненията, което е целта на цялата интрига с подкрепата за мутрата на “правата” на десен, който ни спасява от комунистите.
  Това не означава, че Радев е по-добрият вариант, а че другарите така или иначе печелят и в двата случая. Те са се подсигурили за такъв вариант още с монтирането на мутрата в политиката, при което мутрата им козирува и издигна неизбираемата Цачев. В единия случай обаче все пак си тръгва мутрата и това е предпоставка за каквото и да било ново начало. На принципа : “по-добре край на ужаса, отколкото ужас без край”.

 25. Лично аз с голямо отвращение ще гласувам за Цачева и ще ви обясня защо. Защото ще ме е срам от българският президент РР който ще отиде в Европа и ще се изцепи че трябва да се свалят санкциите срещу Русия и който ще раздава българско гражданство на руснаци с имоти у нас като банички на гладни деца. Цачева поне ще си мълчи в Европа макар и да и се иска да помогне на Путин не по-малко отколкото на Радев.

 26. Г-н Ганков, и аз като Вас мисля, че “РР ще отиде в Европа и ще се изцепи че трябва да се свалят санкциите срещу Русия и който ще раздава българско гражданство на руснаци с имоти у нас като банички на гладни деца.”
  Но за разлика от Вас считам, че г-жа ЦЦ няма да си мълчи, а би изтъкнала националния интерес за бизнеса в България и тежките, непоправими загуби, които той, бизнесът, понася от санкциите срещу Русия, и в този смисъл би следвало да се преосмислят тези санкции.Тоест, да се свалят, или поне на първо време – да се смекчат значително.

  Ето по тази причина – един дебел кръст и на двете злини на втория тур!
  Повярвайте ми, ако има едно 100 000 подобни бюлетини на балотажа, ще се усети символиката на този наистина ПРОТЕСТЕН вот (щото все за “протестни вотове” се говори напоследък по “свободните” и “независими” БГ медии, а всъщност в значителната си част това е ВОТ ЗА РЕСТАВРАЦИЯ, а не протестен вот)

 27. Към Gankov:

  Господине, Вашият коментар е последната гербаджийска пропаганда, която позволявам тук.
  За всички останали и подобните им: спирам да публикувам такива внушения.
  Подценявате ме малко, като си мислите, че можете да ме “работите тънко” по опорните точки на Цветан Цветанов ( който ме е забранил отдавна в някои финансирани от него сайтове).
  Цачева беше тази, която каза, че ще се БОРИ ЗА ОТМЯНАТА НА САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ.
  Спирам опитите да се внушават тук молби за гласуване през личния ми блог в полза на Цачева, която е точно толкова вредна, ако не и повече, отколкото е нейният близнак Радев.
  Използвам случая да кажа, че гербаджийската пропаганда разполага с тлъсти финансови възможности за реклама и изобщо няма да ме трогне някой, който се опита да ме обвини, че “цензурирам” мутрофилията, която се оптива да се промъкне и в моя скромен личен блог, с някакви си 20-25 хиляди посещения на ден ( какво е това , в сравнение с навалицата в жълто-кафявите сайтове, които рекламират властта на Бойко, хвалейки се с едва ли не милиони посетители на ден – или пък в сравнение със сайтовете на другарите библиотекари, финансирани от Москва, които работят за успеха на първия кремълски отбор в случай, че вторият се провали!).

 28. Господин Инджев, съжалявам, че така превратно тълкувате думите ми.

 29. Злото си е зло и няма смисъл да се търси по-малкото ( евентуално – защото едно предполагаш, а то друго излиза ). Те и двамата са от едно котило и всичко ще е под една и съща диктовка. Ако изберат Цачева, ще дадат шанс бодигардът да шикалкави и да се прави на десен. По-добре е може би да лъсне истината и да се освестят глупаците дето търсят нещо дясно в ГЕРБ. Няма нужда да се гласува, та да ни броят за привърженици.

 30. До Ганков и Йордан Тасев.
  Ако не сте чули промените които ще дадат възможност на хиляди руснаци да получат българско гражданство са на косъм от парламента и президента е последния които има отношение по въпроса. Да напомня ли кои са с мнозинство в този парламент и кои ще гласуват ЗА подобни облекчения за руснаците. Нека да си кажем истината. ГЕРБ провалиха България и всяка секунда продължение на тяхното управление води до национална катастрофа.

 31. Ами,така като чета,ние май станахме като в руския виц:
  ====================

  Молодой человек на собеседовании при приеме на работу. После вопросов об образовании, опыте работы и т.д. следует вопрос:

  — А как у вас со спиртным, употребляете?

  Парень долго думает, наконец, отвечает:

  — Пью, но с отвращением!

  =========================
  Та и ний така,като този ‘молодой парень’.
  Опортюнисти сме ние българите и затова ‘ужасът ще бъде без край’,защото макар и с отвращение,но не искаме да сложим ‘край на ужаса’!

 32. Санкцийте засягат физически и юридически лица.Физическите нямат право да посещават ЕС,блокирани са им тлъстите сметки -и това се отнася за около 150 души.Юридическите имат ограничения за ползуване на най новите твхнологични възможности,както и ограничение на банкови кредити.Това е…Задайте си въпроса защо комунистите толкова ритат срещу санкцийте.

 33. Към Gankov:

  1.Да, може и да мълчи Цачева в Брюксел ( за пред медиите там и тук), но тя ясно се изяви като точно толкова агент на Путин по основния му интерес във връзка със санкциите, колкото и Радев. Той церемониално, като за московски пропаганден антибългарски филм, я поздрави за тази позиция, съвпадаща с неговата.
  2. Мълчанието на Цачева и досега беше достатъчно вредно- повече и от крясъците по темата на Сидеров и Каракачанов.
  3.Ако сте пропуснали да забележите позицията на Цачева с поклона й към Москва с обещанието да РАБОТИ ЗА ОТМЯНА НА САНКЦИИТЕ, това не прави моето забелязване на този факт повод да бъда подозиран, че тълкувам истината “превратно”.
  4. Имотите на руснаците ги продаде ударно властта, в рамките на която Цачева беше в първата ( руска) тройка по важност по същото време.

 34. Хора не се карайте, избор няма!
  Изборът за президент е направен в Москва.
  На тези които мислят че Цачева е по-добре от Радев нека си отговорят на въпросите:
  Кой предложи Цачева? И защо точно нея?
  Аз още си спомням как носеше папките с подписите на референдума за Белене редом със Станишев. Борисов го изметнаха по съветски тертип. И аз мисля че с него е свършено вече без значение дали Цачева ще спечели. Следващия месия вече е готов с преброяването от последния референдум.
  Трифонов и Каракачанов ще си направят страхотна коалиция и с Радев за президент няма смисъл да се тревожите за НАТО или ЕС. ГЕРБ и най-вече Борисов докара нещата успешно до тук. Да го виждате Борисов да се тревожи нещо за балотажа? Да върви по дяволите тогава.
  Тревожете се за изборите в САЩ щото ако и там се оплескат нещата НАТО и ЕС ще са ни последната грижа. Защото Русия и без това ни владее икономически а както се и вижда политически. Ами нека да ги настигнем (но назад) щом като 50% от нас не им пука а от останалите едва 6% искат да живеят добре. Остава надеждата тогава на тези 50% да не им хареса. Ако ли пак и тогава не им пука няма спасение.

 35. И аз си мисля че не бива да се правят повече компромиси. Тиквун и компания изхарчиха цялото доверие на мислещите хора в България. Че не мога и няма да гласувам за Радев – избора на Кремъл е повече от ясно. Но не мога и да си плюя в лицето и да гласувам за Аецка само щото тя и ББ било по-малкото зло. Колко малко да е като 10 години ни влече към дъното въпреки че сме част от ЕС и НАТО. Ами ако не бяхме? Сигурно досега да сме станали част от Евразийския съюз на Путин…

 36. А може би трябва да мислим за след изборите. Дори и да спечели Аецка мога да се обзаложа че на следващия ден ще се отметне от обещанията дадени на реформаторския блок и некомунистите като цяло. Въпроса е как да направим така че да се консолидира дясното около Трайчо Трайков и да се сложи началото на граждански контрол. В най-общия смисъл на думата в страната ни липсва обществената памет и обществения контрол върху политическата ни класа – тя затова е и такава. Паметта ни като нация не е по-дълга от 6 месеца до 1 година. Всичко се забравя и прощава на управниците след като мине това време. Трябва ни банка да си пазим обществената памет в нея и записките относно деянията на политици банкери бизнесмени и т.н. да се помни и да се знае и когато някой наглец като Гоце или Буда се изтъпани да се бие в гърдите колко е велик – да му се натрие носът със списък от резилите дето е нацвъкъл последните 10, 15, 20 години. Инак ще се въртим в омагьосан кръг до свършекът на света. Не случайно Левски е казал ‘Целите сме се изгорили от опарване и пак не се научихме да духаме’

 37. Докато четох агитматриалите по-горе , скалъпих два лесни въпроса къмм… към всеки , който прецени че са за него .

  Първо . Помните ли уважаеми “отвращенци” заначението на думи като принципи и лично достойнство (и двете не стават за ядене) ? Не ви ли хрумва ,че щом толкова лесно (и често) могат да ви навият да “им гласувате” с отвращение , Те биха могли когато си поискат да ви накарат да правите с отвращение какво ли още не…
  Докато не забравите значението и на тази дума.

  Второ . Помните ли кой е авторът на този почин (леле , как успях да се сетя за тоя бисер – всъщност целия въпрос се оформи около него) .
  А ? Помните ли ?

 38. Не съвсем по темата но не можах да се сдържа.
  Вече имаме предводител. 🙂 Току що Слави Трифонов във вечерното си шоу беше подканен от възмутен гражданин по телефона да поведе народа заради “манипулацията” на смешния си референдум понеже явно е много важно според гражданина колко лв. ще е субсидията на партиите и мажоритарния вот ще реши всичките проблеми на България. Наистина ли никой не схваща какво точно е референдума на Слави. Това е Витлеемската звезда за раждането на новия или по точно поредния месия за оправяне на България. То не беше цар, то не беше пъдар, сега пък шут. Наистина живеем във абсолютен фарс.

 39. Навремето имах директор рабфаковец,не можех да си представя,че 35 години по-късно ще трябва да избирам президент на такова интелектуално ниво.Радев няма да коментирам,това е човек който се е продал и ще остане изтривалка завинаги,нещо като Орешарски бис.

 40. За тези от вас които се чувстват задължени да гласуват на втория тур – отидете, вземете бюлетината, влезте в стаичката за гласуване и я задраскайте на няколко места, така че да стане невалидна за преброяване. Това ще е по-добре отколкото да избирате някой който не ви харесва или пък да зачерквате квадратчето =не харесвам никого=.

 41. До какъв парадокс комунистите доведоха нещата.
  По време на комунистическия режим нямаше за кого да гласуваме, защото не ни разрешаваха въобще да гласуваме, сега също няма за кого да гласуваме, въпреки че ни разрешават, но избора ни е същия-все комунисти са осигурени да бъдат избрани.

  Това е уникален парадокс поради единствената причина, която съм изказвал идиотски брой пъти-КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА с КОМУНИЗИРАНО НАСЕЛЕНИЕ.
  Броя на тези, които гласуваме за НЕкомунисти е пренебрежително скромен.
  Тези избори разкриха същността да полудържавата Ръ.Бъ.
  Кое не е ръбесто у нас, кое лежи на плоскостта на достойнството и цивилизоваността.
  Вижте ръбестите физиономии на челните комунета- Радев и Цачева, вижте какво излъчват проруските им души, те са се загрижили повече за Русия, отколкото за България.
  Както казва коментатора, ако бъде избран тима на комунистите, те са щели да русифицират държавата.
  Има по-добър вариант за да не страдаме-направо чрез Кримския полуостров да ни присъединят към Русия.
  Няма държава в света, която да обича повече от Русия полуострови.
  Не сме виновни , че сме полуостровяни…
  А в нашия случай много по-приемлив вариант е да сме си чистокръвни островитяни, така със сигурност ще сме далеч от руснаците.
  Остава гласуващите за комунистите да проведат референдум за присъединяването ни към Русия.
  Какъв ще бъде резултата ли-същия като сега.
  Оказа се че България не само е обречена на комунизма, а и на Русия.
  Ако комунистите се откажат от Русията,
  какво пречи да гласуваме за тях, да , ама не, няма да се откажат…
  Ами тогава просто нормалните българи няма за кого да гласуват.
  Ситуацията е същата както и преди 1990-няма за кого.
  Затова повтарям до болка-Мочите и Альочите си свършха работата, това беше признато съвсем официално от авторите на филма излъчен по руска телевизия и анализиран тук достатъчно справедливо.
  И все пак,ЗА КОГО в неделя?
  Поне аз отговор нямам…………

 42. ГЕРБ = БКП = БСП
  За мен изборите приключиха.
  Няма да се унижам, гласувайки за аецка.

 43. “Режимът “Борисов” няма нищо общо с евро-атлантическите ценности. По същество това е полу-мафиотско, полу-феодално управление, базирано на страх, рекет, корупция и беззаконие. Този волунтаристичен режим се крепи на крехките плещи на десетки, стотици хиляди унизени, страхливи,подли, алчни, корумпирани, робски душици. И некадърни. Това, че са се уредили на топла държавна служба, не ги прави “десни”. Нито мутренската далавера, в която са успели да се намърдат, може да се нарече “реформа”.” от ХК

 44. Българчетата трябва отново да изживеят ужаса на ограничената и дебилна представа за демокрацията като гласуват за екземпляри от сорта на пенЦионера одеколонист, плевенската Брюксел и каракачанския Македония.
  Както се случи, когато гласуваха за Жан Глистосерника, които изяде хляба на цял един народ.
  Тъпи българи, да си бяхте останали в Турското ви робство!

 45. Към Сия:
  Ако внимателно разгледате резултатите в София и Пловдив, ще видите, че и двата града не са “червени”. Сумарните гласове на Цачева и Трайков показват това. Все пак, искам да уточня, че гласовете за Трайков не са гласове за реформаторите. За балотажа въобще не се колебая дали трябва да се гласува. Трябва да се държим отговорно все пак, тъй като след няколко дена искаме или не искаме, може и да осъмнем с президент, който да ни върне в изходна позиция преди 25 години. Персонално не харесвам Цачева, но много повече не харесвам БСП и имам силни притеснения от комбинацията БСП+ДПС.

 46. Иво, изобщо не ни се разминават мненията. Нека се опитам да го обясня по друг начин. Цачева беше избрана за да не бъде избрана. Казвам да вземем да я изберем за да им объркаме плановете. Хайде сега ми кажи какво друго може да им обърка плановете. Слагам си главата и няма да я загубя, че в плановете не влиза Цецка да бъде избрана за президент.
  Да ти е яка клавиатурата!

 47. Поне едно нещо е положителното при гласуването в България, а това е факта, че многото гласуващи за комунистите разкриват същността на българското население-оказа се че то е все още в режим на комунистическо и руско умопомрачение.
  Да, несъмнено това е същността му, друга просто няма.
  Гласувалите за комунистическия тим са навсякъде по света,няма България, няма Турция, няма Франция нито Обединеното Кралство, навсякъде побеждава комунистическото воинство….
  Каква е разликата между гласувалите в Щатите и Русия- и в двете държави тържествува българската комунистическа простотия.
  А разликата между САЩ и Русия е огромна, но за българите тя не същестува.
  Само български идиоти в Щатите могат да гласуват за кандидати, които са издигнали Русия в култ, а точно тя ги изгони от родните места.
  Ако тези идиоти живееха в Русия, нямаше да е чудна тяхната простотия, но представете си драги съмишленици какви мотиви може да има един българин в Америка, който да гласува в името на Русия.
  Гласуването за българските комунисти Радев и Йотова има междинна стойност, подробност дори, главната същност в гласуването е именно за фактора Русия.
  Какви свежи физиономии, каква страст, каква радост и екстаз-навсякъде по света българския идиотизъм процъфтя…
  Казва комуниста Радев, че да е българин някой, това е чест, нищо подобно-това е диагноза !
  Да гласуват толкова хора по целия свят за продажник на своята страна не е честито нещо,а мръсно, кално дело.
  Това гласуване е пряка съпричастност с политиката на Русия, българите демонстрират пред света, че я подкрепят дори още някой полуостров да анексира, тази държава прд нищо не се спира….

 48. Много хора се чудят защо толкова много бхлгари гласуват за комунистите, но по-странното е защо българските турци гласуват за тях.
  Какво още е трябвало комунистите да направят срещу тях, че последните да се отвратят. Изровиха им гробищата, смениха им имената, изгониха ги ит страната , затваряха ги, биеха ги, уволняваха ги и какво ли не.
  Едва ли има поне един който през 1990 е допуснал, дори в сънищата си, че български турчин ще гласува за комунистите.

 49. За комунисти не гласувам !
  А на въпросът “Защо българите 26 години избират да ги управлява ДС(КГБ) – отговорът е – Защото сме много прост народ !
  Демокрацията без качествено масово образование, възпитаващо богата обща култура, творческо мислене, стремеж към професионализъм и екипна работа е илюзия, която е маскирана под медийни манипулации олигархия, а в резултат се овластяват популисти. Популистите после довеждат света до големи исторически трагедии.

 50. Трайчо Трайков-5,87% .Българинът го е поставил след Каракачанов,Марешки,Орешарски…Вече нека си избира по-малкото зло. ГЕРБ=БСП=БКП=КГБ=съветска русия.

 51. Имахме избор,и го направихме на 6-ти! Моят президент отпадна ,сега да си избират м-у зло и по-голямо зло!Аз бих избрала само м-у добро и зло,още повече че не зная
  кое е по-голямото зло?

 52. Към Cast stone:

  Ако бях на мястото на Трайков, бих отбелязал по повод тази класация някои невъзможни неща за себе си: не беше възможно да бъде надвикан антиимигрантския и антициганския крясък на Кракачанов, нито пък 10 процентна от избирателите да бъдат конкурентно подкупвани повече от година с по-евтин бензин ( явно Марешки, този възторжен русофил, е бил на доста дълги финансови позици), а още по-малко пък беше възможно да накараш Доган да те заобича колкото една кукла на конци, като Орешарски. Но понеже не съм упълномощен да говоря от името на Трайков, само предполагам някои неща…

 53. Благодаря,г-н Инджев. И аз мисля,че г-н Трайков не се е надявал на нещо повече.Опитът му беше полезен лакмус доколко е устойчиво Статуквото в момента.Оказва се,че е бетонирано в главите.

 54. До всички призоваващи за компромис,доверие за онова нещо герб,заплаха от Евразийска ориентираност и т.н.:

  Единствения резултат ако бъде избрана Аецка ще бъде поредния часовник за Цв. Цв. – нищо повече

 55. към Krasnoselski:

  “А Вие съмнявате ли се,че заедно с червения генерал няма да получим и Орешарски?”

  Аз не се съмнявам, че заедно с червения генерал ще получим и Орешарски,
  така че реалната градация е избора между КГБ проекта ГЕРБ; и КГБ проекта БСП
  + Орешарски + дирижирано от Първанов Президентство чрез Йотова. Все повече си мисля,
  че имаме да избираме между голямо зло и катастрофа. Между ЦЦ и Орешарски+Гоце.

  Има ли начин изборите да се провалят от недостатъчно гласували, като на Слави чалгарския референдум?
  Отбелязването в бюлетината на “не избирам никого” има ли разлика от негласуване?
  Питам, защото съм бос в тази област. Ще съм благодарен на отговор.

 56. zle sme i ot parvi i na vtori tur,no….pone da si vaobrazim, che malko sin zviat ima…?

  Ako ne glasuvame dori i za nikoi,znachi sme za samoleta.ama ne ot NATO…

 57. До г-н Тодоров.С Радев ще получим не само орешарски,ще се направи основна промяна в ЦИК,прокуратурата/не че сега е цъфнала/ще се потулят още досиета,ще се погрижат и за разузнаването и т.н.и най вече ще се компроментира България като член на НАТО и ЕС с различни изцепки тип Орбан.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.