Национализмът – (пред)последното убежище на комунизма

http://offnews.bg/news/Temida_18762/Momentat-dojde-triabvashe-da-ubivam-tcigani-zaiavi-ubietcat-ot-Pazar_639513.html

Информацията от горния линк посвещавам на триумвирата Красимир Симеонов Сидеров.

Той е “почти” като онзи между Юлий Цезар, Крас и Помпей в първи век преди новата ера в ромс…пардон,  в Римската империя.

Цезар  е бил политик и пълководец, звезда на римското законотворчество с огромен апетит за власт на всяка (с)цена.

Помпей бил негов прототип от малко по-старо поколение, покорител на древни цивилизации на Изток ( от рая, т.е. от Рим), но и далеч от рекордите на по-младия Цезар в масовото унищожение на цели племена във възникващата цивилизация на Западна Европа.

Крас  пък бил невероятно богат. Как да не се съюзиш с него в един момент!

Тримата съперници се карали жестоко. Досущ като български националисти  спорили кой е по-далеч от правата националистическа вяра. После станали корпоративни съюзници в търговията с влияние за разпределение на имперските порции. Накрая се сбили от лакомия. Докарали гражданска война в империята.

Отплеснах се  с тези нищожества Цезар, Помпей и Крас , които оприличих комплиментарно на нашия велик (анти)ромски триумвират. Виноват!

Връщам се към темата: комплименти за успеха на раздухваната от родния днешен патриотичен триумвират циганофобия Тя вече вдига на оръжие най-чувствителните  защитници на българите от циганите( виж горния линк).

Циганофобията, признавам си безсилно пред фактите, е отлична платформа за гражданска война в утрешна България с участието на едно малцинство, което няма какво да губи и е готово да мре с брадва в ръка срещу калашниците на мнозинството, ако то претвори в дела идеите на арийски чистите български водачи на нацията.

Тази платформа на българския мегапатриотизъм донесе повече от половин милион бюлетини на пъвия тур на президентстките избори на триумвирата Валери Сидеров Каракачанов.

Какво ли ще ни довлачи мъртвото течение на националистическото просветление следващият път, когато тристранният пакт Красимир Сидеров Симеонов направи крачката отвъд пропастта, на ръба на която стои(м)?

Не искам да политизирам разговора ( понеже тук си говорим за история и прочее  безобидни теми), но да попитам все пак: помните ли колко популярно беше да се казва в началото на подарената ни от СССР демокрация, че национализмът е последното убежище на комунизма?

Оказва се, че ( и за това) сме се лъгали.

Национализмът у нас е уникално в човешката история явление, според което тук трябва да обичаш друга нация, за да бъдеш успешен националист на местна почва, добре (под)платен за бъдещи успехи в борбата срещу прозападния просперитет в името на евразийското духовно извисяване.

Навсякъде другаде и във всички времена на това му викат колаборационизъм. Ще рече – сътрудничество с колониализма.

5 мнения за “Национализмът – (пред)последното убежище на комунизма”

 1. Купуването на гласове се е превърнал в основен „агитационен” способ, с който се предрешават изборите.
  Полицията, едва ли не, охранява и улеснява „алъш-вериша”.
  Въпреки многото „находки” на ТВ-репортери, юридическият ефект клони към нула.
  Купуват всички- „най-богатите”/ГЕРБ и БСП/ ,купуват най-много.
  И докато за ГЕРБ и БСП, трудно може да се каже с точност „колко?”, то за националистите може да се преброят с АБСОЛЮТНА ТОЧНОСТ!
  ЦИК е задължена, след приключване на всеки избор, да отпечатва на хартиен носител/достъпни и в интернет/ обобщени резултати, но и ВСИЧКИ СЕКЦИОННИ ПРОТОКОЛИ!
  Обикновено циганските секции са обособени отделно. Някои цигани не познават дори цифрите-разпознават банкнотите според цвета. И гласуват според дължината на връчената им клечка!
  След приключване на предните избори,/когато „патриотите –националисти”, скандираха „Циганите-на сапун!”/ ,от любопитство прегледах някои протоколи от секции, които знаех със сигурност, че са цигански/поне в нашия град/, и останах втрещен!
  Който желае, може сам да провери. И да преброи купените /според мен/ цигански гласове от „фабрикантите” на сапун.

 2. Честито на позналите! Народът срещу истъблишмънта! Каквото и да означава това като резултат.
  http://www.realclearpolitics.com/
  Ето една статия писана на 2 септември м.г. от големият експерт на консерватизма Виктор Волски.
  https://viktorvolsky.wordpress.com/2015/09/02/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%83%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d0%be-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%bd%d0%be%d0%bc%d1%83-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%8e/

 3. Националистичните балони в момента са модерни в много страни. Те са характерни с това, че се надуват бързо, но се и пукат бързо. Либерализмът е неразривно свързан със свободата на придвижването на хора, стоки и капитали, и свързаната с нея защита на човешките права. Той може да бъде временно забавен, обруган и дори спрян, но не и компрометиран, защото сам по себе си е самият двигател на човешкото развитие. Нужно му е кратко време, за да се дистанцира и освободи от всякакви национализми, нацизми и расизми, и да продължи напред.

 4. “Народът срещу истаблишмънта”…
  Не съм си мислел, че ще се зарадвам на победата на Тръмп (най-вече заради лигавото му отношение към Путин), но сега поне нашият резил малко избледнява…(малко…мого малко…)

 5. За любителите на измамната декомунизация нека да приложим логическия въпрос-тя прекратена ли е , или все още е в процедура.
  Първия вариант е невъзможен-до днес нито една държавана институция ( и нито една партия, вкл. комунистическата) не е публикувала каквато и да е информация в потвърждение на приключила декомунизация.
  Втория вариант изглежда е по-приемлив, декомунизацията все още не е свършила и е в активен режим.
  А за категорията от разумни хора е валидна тезата,че декомунизация не е имало и няма да има.
  Който не вярва нека да направи справка за резултатите от сегашните избори-очаквания нов президент на България е комунист.Егати декомунизацията….
  По въпроса за десъветизацията и дерусификацията, анализа е същия.
  Който не вярва че очаквания президент е русификатор, нека са прочете пресата в Русия.
  Комуниста Румен Радев е квалифициран като “приятел на Москва”.

  А нима Министър-председателя Г-н Бойко Борисов е “неприятел на Москва”?
  Та това са резултатите от декомунизацията и русификацията на Ръ.Бъ.-на държавния небосклон са все “приятели на Москва”.
  Някой да смята, че техния брой ще намалява….., о’бой, както казват ескимосите от Сибир……
  Щом като броя им нараства сред българчетата в Съединените Щати и Великобритания, какво остава за българчетата( и турчетата) в България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.