Партизан за бей се стяга, а “бате Бойко” пуска срещу него жените да се оправят

Не ми се иска да ползвам хумора от студиото на едно телевизионно шоу, но скечът с въпроса на едно бавно развиващо се момче “Къде е батко” и допълнението “ в Русия съм, в Русия съм” просто се натрапва по аналогия.

Абе, къде е Бойко? Къде е бате Бойко?

Борисов е свикнал да отговаря само за победите и това се доказва в момента от крещящото му отсътвие от публичността след неделната загуба на изборите от един бивш негов подчинен, който му е козирувал. А когато същият го зашлеви, Борисов няма куража да стане от тепиха и да контраатакува – ако не заради личното си достойнство, то заради публиката, която си е п(р)одала бюлетините за мача. Пуска жените да се оправят с победителя.

Нали уж преливаше “харизмата” си на Цецка, с която обикаляше насам-натам в предизборната си кампания, превръщайки по този начин Цачева още повече в жалък фигурант! Течеше отвсякъде. Ставахме и лягахме с негови интервюта, които много се “кльопаха” от дащните телевизии. Колкото кампанията беше на Цецка, толкова й загубата е нейна.

Целият този Борисов бабаитлък се спихна в точно толкова личен план, колкото лично му се лепяха досегашните изборни победи.

Вместо Борисов, българските телевизии сега ни показват малко от Цецка Цачева и много от Румяна Бъчварова. Една му раните върже, друга му вода студена подлива. Ама няма желаеща в уста да го целуне бърже.

Обаче де е “Караджата”? Полужив е той, полужив е. Хем го има на върха и нищо му няма, хем го няма да ни се похвали, че е жив.

Знаете ли защо го няма? Защото не разполага даже с пепел, с която да си посипе главата, ако му се прииска случайно. Отдавна изгори мостовете към всички, с които се държи от години надменно като лихвар с длъжници. Пепелта от тези мостове е разнесена от вятъра на промените, а бурята иде от семената, които той пося със своята вятърничавост.

Щеше да е добре тази буря да го помете от Запад , но той се постара страшно много това да не се случи, правейки се на “западен”, с което задуши западната алтернатива на своето алтер его. Ето защо го изненадаха от Изток със сибирска жега, срещу която не само не се подсигури, но и я поощряваше с действията и бездействието си в рамките на политиката си на глобално затопляне в отношенията с Кремъл, отприщила в крайна сметка надигналия се срещу него потоп.

Какво друго, ако не политически потоп, е загубата на подкрепа в почти всички големи градове на България, където са струпани онези, които 10 години му гласуваха? Толкова е очебийно, че този път не може да измисли някоя хитроумна глупост като обяснение, прехвърляйки вината на нелоялни партньори и\или на лоясали местни граждани за евроБейско разграбване на България.

Борисов, милият, си въобразяваше, че като се мазни на Путин, онзи ще пропусне да го унижи при първа възможност като генералисимус, насъскал един генерал срещу друг в България в името на имперския принцип “разделяй и владей”, прилаган тук с такъв успех от 1944 година насам!

Каквото и да се случи на втория рунд на изборите на 13 ноември, бате Бойко вече е  помирисал тепиха отблизо, изял е боя и се държи като победен. Вероятността да спази традицията и да не довърши работата, с която се е захванал, клони към стоте процента. Ако в качеството на главен секретар на МВР и на софийски кмет той напусна постовете заради възходящата тенденция в кариерата си на властолюбец, второто му бягство от премиерския пост, при това без улични театрални постановки като декор и основание за това, сочи единствено надолу. Където му е мястото.

14 мнения за “Партизан за бей се стяга, а “бате Бойко” пуска срещу него жените да се оправят”

 1. Много дълго време ни управлява един примат,стига толкова.Дори Цецка ми става симпатична на фона на рапона

 2. И настанаха чудеса!
  И слепите – проглеждаха!
  И оглушелите – чуваха!

 3. И пак изпълзяха „експерти” „антикомунисти” „обидени” „безнадеждно е”…
  И най-вече: Сакън, да не спечели „ червеният”! Като че ли и Цачева и Борисов , не са от БКП-бостана: отвън са зелени, а отвътре са червени, та чак презрели!
  И това: „Загуби ли ГЕРБ, губим България” ми звучи същото както , някога:”Загубим ли Хитлер, губим Германия!”

 4. Много харесвам острото ви перо г-н Инджев, но позволете да не харесам статията. И аз като победителя от първи тур съм възпитаник на същото военно училище, но мисля че наливаме вода в неговата мелница. На война като на война, затова повече ми харесва Илиян Василев – “Радев или Цачева – различните последствия”.
  Да констатираме очевидното – и какво от това, то си е очевидно.

 5. Да ,света ни завижда и облажава. Изборът е между чумата и холерата!

 6. Здраве желаем г-н Бонев, статията за която пишете е внушение (предположение) за опасности че Радев ще изложи България пред НАТО и ЕС. Дали наистина можем да надникнем вътре в Радев и да прозрем предварително точно това.. Акцента тук (в статията на Инджев) е за промяната вътре в БГ, на кривата ракета тук в БГ – космоса й пречи..

 7. @Svetoslav Bonev
  Илиян Василев също така предупреждава, че една победа на Радев–водеща до почти сигурна оставка на Борисов–може да отключи процеси, които отново да вкарат БСП във властта, с тази разлика, че вместо “златния пръст” на Сидеров сега “патриотите” ще играят по важна роля за сметка на ДПС. Отчитайки склонността ни да протестираме “културно”, кабинетът Орешарски-2 може да изкара и 2 години, достатъчно време за да фалират още една банка, или да оберат няколко фонда. В същото време, Банкянският гавазин ще им/ни гледа сеира и накрая отново ще се завърне на бял кон.

 8. Хвала г-н Инджев!Не само правдив, точен,но и художественопоетичен анализ на…за жалост бутафорния ни Премиер!

 9. Все си мисля, че само да се добере до президентсвото рр ще изтемари курвенската сите петоколонци и полезни идиоти. Докато при аецка призедент ше продължи шпагата на агонията и тако и вако и накрая едно голямо нищо.

 10. Борисов е нищо повече от функцията на игричките, които съчиняват за него специалистите от КГБ в Москва. Каквото и да ни танцува всичко е под нотите на руските ‘композитори.’ Да търсим дълбок смисъл в това което прави е като да наливаме вода в плажен пясък и да се гадаем къде точно отива тя. Ако борисов е лицето на нацията, някой само може да си представи какво е остатъка от снагата й. Но и това всъщност не е тайна вече – лъсна с резултатите от последните избори. Диагнозата за снагата българска е трагична.

 11. Представям си, че гласувам срещу радев и моят глас решава кой ще е новия президент. Какви са ми гаранциите, че аецка ще бъде проевропейски и пронатовски президент. Никакви! Само агонията ще продължи и геройкото ще се тупа в гърдите, че пак е спечелил избори и хич няма да му пука, че държавата продължава да стои в блатото, държана там от петата колона. До сега не ми е дала никакъв повод да си мисля, че не е част от тази пета колона.
  Мога поне да съм доволен, че на изборите отказах да гласувам на референдума. Съжалявам само, че толкова много се литнаха и за съвсем мъничко да стане задължителен.

 12. Да бъдеш, или да не бъдеш?
  Хич не вярвам на Боко,че наистина е искал да спечели.С тази кандидатура, направо си просеше боя.Чудя се обаче на тия , дето гласуват за “патриоти – ДСари, обединени с болен сидеров – докога,бе хора ?

 13. Поздравления г-н Инджев!
  Четя Ви от момента на създаването на блога Ви,но много рядко си позволявам да пиша.
  Категорично съм за неподкрепа на двамата кандидат-президенти.Крайно време е Байх.й да си понесе последствията и да слезне от политическата сцена.
  Аз се чувствам омерзен от факта,че един пожарникар,мутра, пазвант на Живков и Симеон ни е Премиер министър.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.