Bella voce ще пеят за вас на 12 ноември

Top

В тази статия има съпружеско позициониране по отношение на Росица Павлова-Инджева.

Ако харесвате класическото пеене, поднесено в случая като кабаретна програма, можете да чуете 5 оперни певици от Софийската филхармония в спектакъла на солистичната вокална формация Bella voce на 12 ноември в камерната зала “България” от 19 часа.

Ще чуете песни от Бенджамин Бритън, Ерик Сати, Курт Вайл, Франц Гроте и Вила Лобос, обединени в сюжета “Кабаре модерн” под режисурата на хореографа Мариана Крънчева, с участието на гост – балетиста Стефан Вучов и акомпанимента на рояла на Маргарита Илиева.

Певици:

Елена Механджийска, Мария Яковчева, Неда Атанасова, Росица Павлова-Инджева и Рада Тотева

 

 

 

FullSizeRender

10 мнения за “Bella voce ще пеят за вас на 12 ноември”

 1. Някъде в ранният соц когато единствено чрез афиши се обяваваше за предстоящо събитие, вкл. и за спектакли като гореописаният силно се впечатлявах от тези “рекламиращи” футболните срещи. С големи букви, най-отдолу, стоеше неизменното: “Всички на мача”.
  За мое огромно съжаление лично и начело се разминавам с няколко дни от огромното удоволствие което вярвам дълбоко ще поднесат с изявата си Bella Voce. Пращам сестра ми и приятелките й малко от малко да “компенсират” отсъствието ми.
  Всички на спектакъла!

 2. Поздрав за красивите, талантливи дами!

 3. Лъчи и звуци красота, артистизъм и култура сред… знаем какво!
  Прекрасни са, яд ме е, че ме няма.
  А щом е за добри новини- имена като Н. Гингрич, Р.Джулиани, М. Флин и др, които се въртят като бъдещ екип на Тръмп, ми дават повод за оптимизъм. Нют, твърд антиком и хард антикремл, е един от малкото в Сената, които винаги са били наясно с процесите в Източна Европа. Джулиани си е трейд-марк.
  Но поразиите на Обама има дълго да бъдат ринати.
  И като погледнеш- оздравяването на Америка, лидерската й роля, нормалния баланс в света…всичко това щеше отдавна да е в ход от ДЖОН МАККЕЙН ако мръсната пасмина професионални лентяи, интелектуални кретени и маниакални сноби не бяха натресли Хусеин в Белия дом! Проклети да са трижди!

  А за другите, мълчаливото мнозинство..тези от клипа, за които бях писал покрай ДЖОНИ КЕШ- разбирам вота им, знаем какво и колко им прекипя!Винаги те ще бъдат моята Америка.
  И задължителният поздрав! С подтекст

 4. Г-н Инджев, гледах ви сутринта по Нова ТВ и въпреки, че ви уважавам много ще ви кажа, че не споделям вашето мнение за новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп! Аз лично се надявам той да донесе само добри неща за страната си и е твърде преждевременно путин и компания да се радват и да се наливат с водка и шампанско по случая! Мисля, че точно с Тръмп путин ще си строши зъбите!
  Американците този път показаха, че не са хора, на които левичарските медии лесно могат да промиват мозъците!
  Америка ще се възроди и пак ще бъде пример за всички свободолюбиви хора по света!

 5. Към димитър: Няма проблем проблем да сме на различно мнение по какъвто и да било въпрос, но точно по този нещо не сме се разбрали. Защото и аз се “надявам”, като Вас. Обаче констатирал какво се е случило досега в поведението и бруталните приказки на Тръмп. Не случайно отказах да правя прогноза. Този човек беше назначен от избирателите за главен мениджър на света по международните въпроси без да е работил и един ден по специалността. Вече започна да се извърта и то в правилната посока. Например от сайта му изчезна тъпата идея да забрани на ВСИЧКИ мюсюлмани да посещават САЩ ( само истински луд може да си представи подобна нелепа конфронтация с няколко милиарда жители на планетата и то в страната, която е еманация на свободното упражняване на вярата както никъде другаде в света). Да не изреждам и другите дивотии, които Тръмп изрече. Остава да се надяваме, че и те ще изчезнат от дневния му ред. Защото протестите на десетки хиляди хора в САЩ показват, че няма да е лесно да се забрави върху какво построи той победата си като лежепророк на угнетената работническа класа, пенсиоретие и по-слабо образованите ( като става дума за левичарство!), но само бялата ( което за “шарена” страна, като САЩ е просто пагубно подстрекаване към непредсказуеми по своите последици сблъсъци на расова основа).

 6. Колко е хубаво на днешния фон да има и добра новина! Дано утре камерната зала да ни бъде тясна!

 7. @ ИВО ИНДЖЕВ,
  Не знам колко сте запознат с истинското положение на нещата в САЩ, но трябва да ви кажа от личен опит, че например в столицата белите са малцинство. Пълно е с латиноамериканци, много от тях са с фалшиви документи, продават си ги един на друг за смешни пари и след това започват работа при други латиноси, които вече са стигнали ниво на някакви мениджъри и по този начин заемат местата на местните и на емигранти с редовни документи. Аз лично съм работил 15 години в САЩ и имам американско гражданство и знам каква напаст са нелегалните имигранти. Ако Доналд Тръмп наложи сериозни и ефективни глоби на работодателите, наемащи хора с фалшиви документи, това ще обезкуражи нахлуващите през границата нелегални и ще реши проблема с тях!
  А путин и престъпната му шайка много скоро ще разберат, че имат насреща си не Обама, а новия Рейгън!

 8. Във всяка от репликите между СТОПАНИНА на БЛОГА ИВО и Димитър има верни наблюдения и прогнози. Нито културното многообразие (нормалното!) на Америка може да бъде пренебрегвано, нито пък “позитивната дискриминация” и всички дивотии на мулти-култито могат да се вихрят безкрай за сметка на работещото мълчаливо мнозинство. “НАДЯВАМЕ се”, “Дано!” обединяват гледните точки. Все пак, като гледам КОИ протестират срещу избора на Тръмп-ексцентричен, нетипичен, шокиращ и т.н., да, но избор на американците с многозначителна предистория и мотивация – надеждата ми леко нараства. Косвен плюс-ефект-стряскането на Европа от лентяйското удобство САЩ да й гарантира сигурността, пък тя да си полива градинката на социалната държава. За Тръмп като НОВ РОНАЛД РЕЙГЪН не мога да си кривя душата в прогнози, естествено искам да е така.
  Но- още нещо из нашия двор. За абсолютната прикаченост на БГ-десницата към все по-олевяващата Демократическа партия тези дни писа Вл.Каролев. Тук е част от обяснението за много наши провали.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.