Петък, последен пазарен ден преди спазарените избори

Петък е. Пазарен ден. Последен предизборен шанс ( по закон) за търговия преди деня за размисъл.

Тук е така: първо се търгува, после се мисли.

Пазарният петък започна с отчаян опит на премиера Борисов да обясни пред Нова телевезия случилото се вече веднъж на първия тур и доста вероятно окончателно поражение на неговата Цецка Цачева като нещо друго. Например като “размазване” на “военния пенсионер” Радев на снощния дебат, в който дори сълзите на Цачева му се сториха добър знак по аналогия със собственото му просълзяващо желание да си спомни собствения убит от комунистите дядо.

Това с “военния пенсионер”, признавам, на пръв поглед е добра находка на Борисов, но напомня на вица за онази “жрица на любовта”, която била изненадана от клиент, че я изтощил. Била го намерила на обичайното място сред пенсиорите в градинката. А посестримата й я попитала дали е имал зелени чорапи и се оказало, че така е било: защо се оказал току- що пенсиониран летец…

Колкото до сълзите, извинявайте, не искам да иронизирам ничии сълзи. Но употребата им за политически цели е нещо друго. То е в стила на актьора Стефан Данаилов, който редовно си поплаква в интервюта и от трибуната на партийните конгреси, умолявайки делегатите да подкрепят някое непопулярно решение на партокрацията, на която служи с целия си талант на галеник на републиката ( и преди, и сега).

Апропо, пак в същата телевизия, търговецът с чувствата на хората Данаилов театрално “свали шапка” на своята шефка по партийна линия Нинова, че била изнамерила Румен Радев за работата, която е на път да свърши ( по детронирането на непобедимостта на Бойко Борисов и по подмяната на един наистина проатлантически президент в синхрон  с Борисов, допринесъл решително за това).

Истината, ако Данаилов не я знае ( макар да не му вярвам, както не вярвам, че не знае защо Първанов преобърна БСП с позиция в подкрепа на членството ни в НАТО  с негова помощ на един конгрес), е че откривателят на Румен Радев не е Корнелия Колумб, а Слави Трифонов. http://offnews.bg/video/Румен-Радев-гост-в-Шоуто-на-Слави-_34665.html

В популисткото политическо шоу на Трифонов генерал Румен Радев е представен като “готин пич, когото глупавите политици трябва да слушат”. Действието се развива през 2008 г. Румен Радев седи с парадната си униформа на диванчето при Трифонов, съгласява с десетократно повторените комплименти по свой адрес, но на настояването на Трифонов да влезне в политиката отговаря, че няма(л) такива амбиции. Точно както ранният Бойко Борисов в качеството му на генерал от МВР, който уж беше “много малък”, за да се произнася по политически въпроси ( така нареждаше той в моето студио на предаването “В десетката”).

Мога много картинно да си представя, как откривателят Трифонов е подсказал за своята находка на своя дългогодишен приятел Георги Първанов, който първоначално се биеше в гърдите като Колумб, попаднал на Америка в търсене на по-кратък път към Изтока, т.е. обяви се за откривателя на американския кадър Радев, влюбен в Русия и обожаван от русофилите до степен, че журналистката Елена Йончева беше поканена в БТВ днес да му се врече солово, но явно от името на влюбените.

Детето на проруската любов Румен Радев скара претендентите за бащинството\ майчинството над него. Точно това беше причината БСП и АБВ  още веднъж да се разведат. За да се оженят сега на балатажа отново, както показват сондажите на социолозите и логиката на тяхната близост по най-важната за тях задача: отстраняването на “русофоба” Плевнелиев не просто чрез една невзрачна Цачева, а зрелищно- направо с изтребител ( джихадистите от Ислямска държава разстрелват жертвите си с оръдия, а у нас срещу символа на “русофобията” пуснаха съветски изтребител). По този начин на Плевнелиев се отказва правото да си е тръгнал с мир и по своя воля, а акцията по отстраняването му придобива демоностратен, наказателен характар за назидание на всеки, дръзнал да се цепи от колектива в проруска България.

Акцията, уви, е на път да успее. Но не защото някой не иска да гласува за Цачева, т.е. за Борисов, както се опитват да внушават някои. А защото търговията на Борисов този път не му се получи. Провалът на сделката му да си е добре с всички, но най-вече с русофилите и многобройното им политическо представителство, го натика в ъгъла да се оправдава. И да ни закопава.

39 мнения за “Петък, последен пазарен ден преди спазарените избори”

 1. Историята на цървуланите е известна.
  Фалираха им фабриките за цървули и ги затвориха.Овчарите изчезнаха и нямаше кой да купува цървулите и да гази в калта.Кучетата заменили овчарите и те изчезнаха , щото японците и Мъск , пуснаха кучета роботи да пасат овцете .На овцете не им хареса и взеха да се изнизват от кошарите .Цървуланите се заеха с фекална търговия, чрез хъба Балкан и станаха монополисти на пазарите.
  Това се случи тогава преди месеци.
  Днес по нареждане на БОСА, всички ходят боси , цървули няма.Боса също , той дори е толкова бос ,че заложи съдбата на босовския си кабинет и шарените си пилета в него на нарцистичния си порив.
  Често ги наричаха гербери , но напоследък все повече наричаха туфата около Боса нарциси.Шефът им страдаше от позната болест на самозабравата ,и някакъв вид нарцисия , която водеше логично само до едно – падение. Уплашен от провала си , сякаш събудил се от нарцистичните си пристъпи ,той прати шарените пилета между цървуланите да проучат настроението и да агитират за него.Та наизлязоха шарените пилета и се разшетаха между босите цървулани.Една чевръста ярка Конева , беше сред наперените му дубъл министърки .Наскоро се беше отворило място за комисар в ЕК , а тя си беше от край време мераклийка за там и реши да му се подмаже още повече.Предложи да отворят запасите от цървули , да ги раздава и да печели гласове за ЦЦ така да го спаси от провала.Нооооо и собствената си дубъл служба и може би мястото на комисарррр…… еееее…!
  Отиде да раздава сред затворниците , те лесно се манипулираха .Някой си помислил че е отишла в затвора ли … неее !На улицата има затворници колкото щеш , не можеш се размина , затворници със затворено мислене и усет , оглупели и изпростели .Колкото щеш !
  Затова тя бързо раздаде на навалицата цървулите и те свършиха.Но имаше още желаещи , редяха се на опашка , като пред цървуланска изборна секция.
  Но Конева имаше верен съюзник съприказчик в отбора на шарените пилета, Лукар.
  Лукар е гордо петле , специалист по бензинови колонки и владее трикове от всякакъв род.
  Тя му обеща да му даде едно от министерствата си като заеме комисарския пост , а той да и помогне да излъжат за пореден път цървуланите.И лукар го направи , но първо отиде при Боса да му се натегне с идеята си , да му се измазни , но и от страх.Беше го страх от Боса , направо трепереше и не смееш да вземе решение , ако Боса не го одобри и не го помилва по перушината.
  Цървуланите се бяха заели преди 30 години да строят АЕЦ.Но при цървуланите както повечето неща ставаха на обратно.Първо строяха покрива , на подпори , после тухлите ги закрепяха някак отгоре надолу , и след това изливаха плочата на основите .А стъпките на плочата ги изливаха накрая , като копаеха под нея и в кухината слагаха бетон.Страхотна технология !
  Така беше станало и с този АЕЦ.Преди основните съоръжения още да са проектирани , те купиха изолационни галоши за подстанциите.
  ( Какво са изолационни галоши ?Лично предпазно средство от попадане под напрежение във вид на гумени обувки.Те са големи по номер, например 60 и нагоре ,за да могат краката на предпазвания да влизат с обувката която носи. Тежки от дебелата гума и завити отгоре , като падаща от фонтан вода , за да не се зачекват обувките при вкарване в тях )
  Първоначално цървуланите бяха заявили 1000 броя .Но комисионната се хареса на шарените пилета . И те заявиха още 1000.Тези които дойдоха след тях и те искаха да се облажа и заявиха 20000 броя.Така за 30 години което шарено пиле идваше на власт , заявяваше нови количества галоши за да се облажи с комисионната.
  Вместо със съоръжения ,огромните халета се напълниха с галоши догоре .
  Лукар се похвали на Боса ,че има идея , да раздава по един галош на цървулан.Както казахме галошите бяха пригодени да влиза и обувка , а цървуланите бяха боси , за обувки само можеха да бълнуват.Така за един галош щяха да купят един цървулански глас и да удвоят резултата.
  Ха кажи , че Лукар не си е заслужил поста и не владее триковете.
  Раздадоха галошите на цървуланите и те заподскачаха по улиците , в един галош с двата крака , ще помислиш че си в Австралия !

  Но и това не помогна , босите бяха много и твърде ядосани !

 2. С милювщината, ботушкаишевщината, анцугщината, чалгарството, русолизничеството,угодничеството пред динкообразни уроди, кариерните писти за сума ти червени птеродактили.. “десният” герб на ББ пое към катакомбите. Там, където кара вечния си покой първообразът му НДСВ. Мутренското презрение към културата, разума, историята, паметта, манталитета и вкуса на възпитания градски човек са били винаги “интегрални категории” за герб.Пускай “Бела роза”, бааамааамууу! Е, сметката идва, все пак не сме Сомалия на поредния диктатор.
  И още. Радев фуражката в клипа си подкарал историята, намерил и Достоевски къде да вмъкне, и емигрантската тема в литературата – а тези каиши -като в данъчното на Луковит- “работим в интерес на гражданите- от 8 до 16.30”

 3. Очаквам следния скандал следващата седмица : след като Р.Радев победи и (ако) Б.Борисов подаде оставка всички заедно да се обявят против правото на Плевнелиев да състави кабинет.

 4. На българите трябва да им викат ‘генералска нация.’ Генерал от МВР е премиер, генерал от армията ще е президент. Силоваци ще държат гражданската власт на 100% в БГ без един истрел. И това действие се развива в Европейския съюз, не някъде в Централна Африка.

 5. Голям ЦИРК!
  Голямо ШОУ!
  Голям СЕИР!

  Цяла България спори ,
  кой от двамата КОМУНИСТИ,
  е по-голям АНТИКОМУНИСТ!

 6. Иво, както винаги и както си му е реда си е свърщил на ниво работата. Съблогарите също.
  От мен една прогноза. баце ще разиграе н-тото театро с “оставката”. Той вече се изпусна. “Как ги виждате моите депутати да МИ я гласуват.” Погледното практически миниум поне половината от тях или няма да са в листата или няма да ги изберат. А пусто не са и минали 3-те години за да хванат каймака на пенЦиите.
  За мен много по-важно е Донълд Тръмп какъв и до каква степен преход ще направи от задължителната предизборна реторика към реалното президенстване. В тази връзка изкопах чудесна статия-прогноза за евентуалното поведение на Президентът на единствената суперсила към Украина и какво следва да предприемат там отговорните фактори. Написаното е многопланово и може до голяма степен да се отнесе и към България.

  http://glavpost.com/post/10nov2016/blogs/102723-artur-velf-pochemu-izbranie-trampa-horosho-dlya-ukrainy.html

 7. Чудно дали буда е “съгласувал” подаването на оставката с “партньорите” си от РБ! Или той не се занимава с такива “несъществени подробности”.
  Или пък с подкрепящите го – ББЦ, Местан, независимите дупетати….????
  Или той си има задкулистни партньори с които се договорил? Вече!
  За разлика с фасадните си “партньори”, с които почти не си изпълнява подписаните “споразумения”, със задкулисните си ортаци изпълнява всички договорки, макар и да са само устни!

 8. В Цървулания се случваше нещо….Обставновката изглежда напрегната.
  След като свършиха цървулите , хората не спряха да прииждат по улиците и площадите.
  Но не беше само заради това , Босът беше подал оставка !
  Но уредбите на Новоговорът звучеше гласът му изреждайки колко лоши неща ги чакат цървуланите без него.Босът порицаваше избирателите на ТТ ,че не са си плюли на суратите и не са гласували за него .Продължаваше със списъкът на магистралите , и броеше лентичките на глас , едно безкрайно броене, колкото незаменимото величие на Боса .
  От време на време прекъсваха излиянията на Боса и пускаха плача на ЦЦ за дядо и !Тогава тълпата цървулани се залюляваше от рев.Гледката покъртително горка , на която и севернокореец би завидял.Сълзи се стичаха по площадите от мъка по дядото и разкалваха терена .Току някой кажеше нещо и за своя дядо , баба , леля и отново рева на тълпата се усилваше за срам на севернокорейците , как добре оплакват Боса си цървуланите.
  Когато децибелите от рева се усилваха прекомерно много и тълпата изпадаше в делириум , пускаха отново Боса да ги успокои с магистралите и лентичките.А после отново хлипанията на ЦЦ , ииии .. отново рев на тълпата !
  И така редуваха излъчването от Новоговора , а тълпата се тръшкаше искайки си отново Боса да я поведе и да си върне оставката !

  И той си я върна ! Може ли да откаже при толкова убедителна тълпа ?
  Ярката Конева и петлето Лукар ликуваха, че постовете им се връщат !
  Беше 20 часа вечерта .Петлето Лукар , в захлас и радост попита Боса , може ли да пее за настъпилото утро !
  Боса му позволи да извести , че вече е утро !
  Властта беше отново в тях !
  (Уважаеми , не се кахърете , той Боса ще се върне !
  Иначе за какво са лакеите !)

 9. Когато Христо Иванов се опитваше да прокарва съдебната реформа, Бай Х. беше на мач.
  Сега и аз мисля в неделя да ударя едно мачле.

 10. Първият тур от изборите показа, че началото на края на ГЕРБ е започнал. Балотажът е изключително удобен момент, за да доведем този процес докрай. Направим ли го това, времето на добрите неща за България е дошло. Но как да използваме балотажа за тази цел? Обръщам се към хората, които приемат казаното от великия ни възрожденец Захари Стоянов, че „…идиоти и изменници са тези, които клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка“, за кредо. Труден отговор. Защото този отговор заангажирва култура, емоции, разум и добродетели. Животът винаги ни раздава карти. Понякога лоши, понякога добри. Днешната ситуация е такава , че разполагаме по-скоро с лоши, отколкото с добри карти. Но мъдростта ни се определя от това не как да спечелим играта, а как правилно да изиграем картите.
  Да разгледаме ПЪРВАТА ЛОША КАРТА: Ако гласуваме за Цецка/ГЕРБ/ и тя стане Президент отново ще вървим по техния сценарий, по техния път, а не по нашия БЪЛГАРСКИ ПЪТ, реализирайки целта им за пълна и вечна обвързаност с Русия. В мой коментар от 21.10.16 бях посочил, че решението на Борисов, което в никакъв случай не е грешка, заблуда или подценяване, както сега се опитва да се оправдава, да не издигне кандидатурата на Плевнелиев за Президент и с избора си на Цецка за Президент е напълно съзнателно и целенасочено негово действие. Дори наивник не би повярвал, че Цецка ще спечели срещу Радев. Какво ще бъде по-различното на Цачева , ако стане Президент, от това на Радев? Нима България по твърдо ще отстоява проевропейските и проантлантическите си интереси? Или ще се осъществи съдебната реформа и ще влезе в сила ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА? Не, те никога няма да направят това. Нали точно за това бе създаден проекта Борисов/ГЕРБ/, като алтернатива на БСП. Това са два скачени съда. Да приемат разочарованите и наивни граждани от едната партия в другата, но запазвайки общата им електорална маса. Ето затова властта и до ден днешен е в техни ръце независимо кой реално е на власт, и ще бъде, докато не се разбере най-после , че и двете партии, и ГЕРБ и БСП са РОДНИ ДЪЩЕРИ на БКП. И като такива България не може да очаква каквато и да е сигурност и добър живот. Според мен, ГЕРБ е по-голямата опасност за България, а не БСП. През нейното управление в България корупцията достигна рекордни нива. България стана страната с икономика предназначена за лицемерни партии и селски тарикати, стана страната с груба, неприветлива и неграмотна администрация, стана страната, в която руската собственост постигна величини застрашаващи националната ни сигурност. И всичко това под егидата на „дясна партия“. Ето защо Борисов трябва да си тръгне. И никакви палиативи! СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА! Гласувайки за Цачева, гласуваме ли за оставането на Борисов във властта? Категорично, ДА! Гласувайки за Цачева гласуваме ли за оставането във властта на Кунева, Лукарски, Москов, Исмаилов, Ненчев? Категорично, ДА! Гласувайки за Цачева, гласуваме ли за оставането във властта на Симеонов и Каракачанов? Категорично,ДА! С изключение на ДСБ партиите на кунева, ненчев, исмаилов и лукарски ще гласуват за Цецка. Защо гласуват за Цецка. Само заради едно. Да останат във властта. Те няма да направят БЪЛГАРИЯ по сигурен съюзник на ЕС и НАТО и страната ни богата. Единственото което могат правят е, да правят себе си още по-богати наметнати с кожата на ЕС. Не вярвате ли? А защо не напуснаха властта, когато Борисов номинира Цецка за Президент? Не можеха ли да предвидят днешния резултат??? Защо не напуснаха властта, когато се разбра, че от съдебната реформа нищо не е останало? Защо Ненчев не предаде всички досиета до края на 2015г? Защо Ненчев лавира, усуква и тъпче на място с авиацията и вече купува руски двигатели за Миг-29, а че имаме сухопътните ни части едва ли знае? Как си представяте,при условие, че досегашните условия бяха добри за Ненчев и въпреки това не успя да въоръжи авиацията с натовски изстребител сега, ако Радев стане Президент, ролята му като министър на отбраната? Защо при вземане на проевропейски и проантлантически позиции на Митов и Ненчев след привикване при Борисов същите променяха казаното от тях. Защо нито веднъж нито кунева, нито лукарски, нито москов, нито ненчев не защитиха Плевнелиев за неговата ясна и категорична европейска и натовска позиция и обявявайки Русия за агресор, а Борисов го нарече крагуй, т.е. ястреб? Защо никой от тях не се отврати от корупционните сделки, най-високите цени на горива в ЕС, аферите КТБ, БТК…. Защо в онзи „петък“, когато бяха хокани от Борисов не напуснаха властта? Защо по време на кампанията РБ агитираха за Цецка, а не за ТРАЙЧО ТРАЙКОВ.

  Да разгледаме ВТОРАТА ЛОША КАРТА: Радев.
  Ако Радев стане Президент първото, което ще стане и то с много голяма вероятност е ТРЕТИ МАНДАТАТ на Георги Първанов. Как ще се отрази това в България? Маршируване на място на армията ни в продължение на 5 години. Ще си остане такава, каквато е днес. Никакво сближаване, да не говорим покритие на натовските изисквания и стандарти. Забравете за авиацията и сухопътните ни войски. Подновяване на енергийния шлем: АЕЦ“Белене“, Южен поток, Бургас-Александруполис. Спиране на проучванията ни за нефт и газ. Никакви интерконектори в експлоатация.Не забравяйте, че Радев, а не Калфин е фаворит на Георги Първанов, независимо от приказките на К.Нинова, която пък е фаворит на Р.Овчаров, голям приятел на Седефчов. България след балотажа най-вероятно ще изпадне в политическа криза. Радев ще назначава временните правителства? Ще назначава хора на висши държавни длъжности. Как ще се отрази това извън България? Искане за сваляне на санкциите срещу Русия. Приемане на анексията на Крим за даденост. Подкрепа и номинации на хора подобни на И.Бокова. Назначаване на дипломати обвързани с ДС. Още по-голямо сближаване на България с Русия и отдалечаване от ЕС. Международна изолация на България.

  Време е за ТРЕТАТА КАРТА. ЕДИНСТВЕНО ДОБРАТА.На тези избори БЪЛГАРИЯ показа един от достойните си синове. И това още по отчетливо и забележимо ще става след балотажа.
  Вече много от българските граждани прозряха голямата заблуда, че ГЕРБ не е дясна партия, а е алтернатива на БСП и вече никакъв проект на наследниците на БКП и инструкторите им от Москва ще могат да ги заблудят. Тези инструктори, усещайки залеза на ГЕРБ проведоха разузнаване наречено „референдум“. Бъдете сигурни, че това е новия им проект. А такива проекти ще има винаги, защото Русия никога, при никакви условия, няма да приеме каквато и да е БЪЛГАРСКА победа. Но на нас БЪЛГАРИТЕ, някой да ни е харизвал СВОБОДАТА? Знаем с какви усилия стигнахме до нея. И въпреки че бяхме сами, с цената на неизброимите ни свидни жертви и безпримерния героизъм на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ все пак стигнахме до нея. А ДНЕС ВЕЧЕ НЕ СМЕ САМИ. Знаем и как ни отнеха СВОБОДАТА. Знаем и КОЙ. И сега ще стигнем до нея, защото сме силни, защото сме се свободни, защото сме БЪЛГАРИ. Четвърт милион БЪЛГАРИ у нас гласуваха за ТРАЙЧО ТРАЙКОВ, и още толкова се колебаеха за него, а БЪЛГАРИТЕ по целия свят го поставиха на първо място. Прекрасна новина. БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ПРИТЕЖАВА КРИТИЧНАТА МАСА ОТ ХОРА И ЛИЧНОСТИ СПОСОБНИ ДА Я ИЗВЕДАТ ОТ ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКО БЛАТО ПО ПЪТЯ И КЪМ СВОБОДАТА, НЕЗАВИСИМОСТТА И БЛАГОПОЛУЧИЕТО. Убеден съм, че той може да защити БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА КАУЗА. В негово лице БЪЛГАРИТЕ могат да имат доверие за европейската ориентация на България, за нейната национална сигурност и достойнство, за нейния просперитет и благополучие . Измамното и лицемерно дясното, изграждащо бъдещето на хищното ляво трябва да бъде свалено от власт, едва тогава можем да кажем, че държавата на БЪЛГАРИТЕ вече е възстановена.

  И ако не сте съгласни, че мъдростта в играта на карти не е обезателното печелене, а правилното им изиграване, то тогава гласувайте по съвест. А какво ми казва тя? НЕ ГЛАСУВАМ ЗА НИКОГО! Но при условие, че Борисов си подаде оставката до 12.00ч на 13.11.16/искане на ДСБ/ и Цачева отговори категорично положително на въпросите на ТРАЙЧО ТРАЙКОВ, ще гласувам за Цачева. Само при положителен отговор от двамата гласуваме за нея и оставаме будни дори и след избирането и. В противен случай ГЕРБ ще приеме участта на НДСВ.

  Съвестта показва какви личности сме. Тя е вътрешното око на душата ни. Запазете се чисти, защото “ и да я гоните тя няма да си отиде, ще ви преследва. Там, в покоите на съвестта, никой друг не може да влезе. Оставате сами със себе си и пред себе си – истински и честни.“-Йоан Златоуст

 11. Ако перефразираме думите на Левски,можем да кажем,че който го издигна,той ще го свали.Кралят слънце направи пълен кръг,изпълни си задачата да продаде президенството

 12. Референдумът ме смущава най-много. Тервеле, казали сте го точно – разузнаване, наречено референдум. slavi drill. Дай да те видим, чалгарю, покажи колко калпаци (с отрязани от шоу глави) можеш да сбереш, че имаме нещо наум.
  Колкото за предстоящия балотаж, Тенко го синтезира по-рано. Имаме право на избор, но избор нямаме.

 13. С риск да стана досадна, ще повторя да се гласува за Цецка при така категорично предсказаната победа за Радев. Няма значение кой ще спечели, важно е разликата между двамата да бъде колкото се може по-малка. Негласуването “по съвест” е ала-бала, по-добре си гласувайте направо за Радев.
  @TERVEL: Много добър опит за анализ и искрено ти пожелавам да си запазиш съвестта чиста! Моля те да ми кажеш дали се получава!

 14. Чувам от всякъде, че ген. Радев бил говорел перфектно английски, немски и руски. Та той трудно говори български, дори му е трудно да напасне клишитата към темата.

 15. Към СИЯ, приемете че ще боли. Но и досега ни беше болно. А отвърнем ли се от принципите си сме загубени. Точно това направиха СДС, БЗНС и другите партии на които имахме доверие. Сега са мъртви.
  А партиите се крепят на принципността на последователите им. Вижте обрата в САЩ, Републиканците спечелиха не заради Тръмп както много грешно си мислят. Да направиха грешка с него но сега ще му (и ще им) държат сметка за действията.
  Наистина се намираме в преломен момент и се надявам нещата да не излязат извън контрол. За съжаление България изгуби много години и не успяхме да си стъпим на краката. Но нямаме избор освен да продължим да се борим. Светът се крепи на добрите отношения между хората а разделението е лош съветник и път към омразата. Така че вместо да мисли как да се дели по добре да помислим как де се обединим. Странното е дори че и голяма част от избирателните на Радев именно за това гласуват за него понеже не виждат нищо добро в ГЕРБ (и са прави). Хората за референдума също. Всички те искат промяна. Нима ние не искаме промяна също? Разбирате ли че имаме и общи неща по между си също а не само различия. От тази гледна точка вота в неделя е вече загубен и спечелен от онези които ни разделят а по този начин и владеят. Аз лично няма да наливам вода в тяхната мелница.

 16. “Това е от онези привидно дребни ициденти, от които се разбира как точно работи олигархичният режим у нас. По-малко от 24 часа след изненадващата въздушна маневра на тема следване на румънския модел на борба с корупцията и реформа на прокуратурата, ген. Радев рязко сменя курса. Явно му е обяснено как стоят нещата и че има по-важни приоритети от гласовете на Трайчо Трайков и Татяна Дончева.

  Става ясно, че БГ олигархията си има общи условия. Нещо като обществен договор в рамките на политическата класа, чл. 1 от който гласи: “Всичко относно съдебната реформа трябва да се съгласува с главния прокурор.” (Б.Борисов) “Неговото мнение е определящо.”( Р. Радев) Това е неписаната конституция на прокурорската република.” от ФБ профила на Христо Иванов

 17. про Трампа рассказывали, будто бы он, наоборот, называет Путина не иначе как ласковым словом “Пусси” и даже содержит в бассейне амфору, за которой ныряет с голыми телками перед каждыми дебатами, потому что она приносит счастье.

 18. Интересно с какво БСП държат РР на къса каишка.

 19. Дясното в България е с критикувано минало,неясно настояще и съмнително бъдеще.
  От всички държави в Европа едва ли има друга държава в Европейския съюз в която десните партии дa излизат на избори с кухия лозунг за “Евро -атлантически ценности”.Българското “дяснo гъгнене” на антикомунистическа тема не обяснява многобройнитe властови позиции на Реформаторския блок -при министър председател който е бил член на БКП , бил e охранител на бившия Първия Главен на БКП който от своя страна e отговорен за хиляди незнайни жертви на тоталитарния режим.
  Русия и лично Путин искат да контролират България ,но същото искат Турция ,Сащ и пр.Даже Македония се опитва да манипулира общественото мнение в България. При това разделение у нас няма как да не се пробват.

 20. Тервел, всъщност какво се опита да кажеш? Опитай още веднъж в няколко изречения, надявам се да ти се получи.

  Един коментар за Радев. Първо, не знам защо го наричат ‘генерал’, като той си е едно о.з.

  Второ, погледа на този човек е празен, без отговор когато го погледнеш в очите. Такива празни са очите на руснаците и това се забелязва веднага от всеки, който попадне в Русия. Мисля, че много са ги мачкали и просто са приучени да не показват емоции. Не говоря за рускините, там е друго. В България няма такива празни очи. В армията също няма. Тук погледите са човешки, а не безизразни и свински.

  А Радев никой не го е мачкал, най-вероятно иска да се съсредоточи за да си каже всичко, което му е написано. Или пък е патологичен лъжец. Лъже, без да му мигне окото, и за НАТО, и за ЕС, а и за Моника Маковей.

  Но е искрен за АЕЦ Белене и за руския флаг, дето се вее над Крим. Апропо, над Камчия също се вее същия флаг и бог знае какво и колко е складирано там. А и тази въоръжена охрана наоколо.

  Всъщност, призовавам Тервел да е по-кратък, а аз самия не мога да спра. Затова ще завърша с това, че на Борисов му изяжда главата лошата политика за доходите, с други думи т.н. протестен вот. Втори път настъпва една и съща мотика. И нищо друго.

  Една истинска дясна партия се грижи за народа, и за баланса. В този единствен смисъл ГЕРБ не покрива критериите за дясна партия. Иначе инфраструктура, метро и магистрали е отлично, но без грижа за доходите не е нормално. По стар социалистически тертип, на всички по равно и по малко.

  И наистина да завърша. В учебниците по история след 10 години ще пише, че България е станала член на НАТО по времето на президента Първанов, в смисъл, че Гоце ни е вкарал там.

  Приятен размисъл!

 21. До вчера беше:
  Голям ЦИРК!
  Биг ШОУ!
  Чок СЕИР!
  Цяла България спори ,
  кой от двамата КОМУНИСТИ,
  е по-голям АНТИКОМУНИСТ!

  Днес продължава ВЪТРЕШНАТА, МЪЛЧАЛИВА драма!
  По СТРАШНА и от терзанията на Хамлет:

  “Да бъдеш или не — ТУЙ Е ВЪПРОСЪТ.
  Дали е по-достойно за душата
  да понесеш камшиците, стрелите
  на бясната съдба или да се
  опълчиш сам срещу море от мъки
  и ДА ИМ ТУРИШ КРАЙ?”

  И аз съм прост и вие сте прости!
  Казано по-просто:
  “Ужасен край или ужас без край!”

 22. О. Георгиев: Чудесна ирония в стил Оруел. Някой от съфорумците има ли съмнение, че по ефектно професионален начин едно невидимо, за сега, ядро съсипва ддесния отбор. ОТ 1990 г. до наши дни. Явно нови проекти за дясно трудно ще свършат работа. На БГ и е нужен съвременния Стамболов.А подобните на Лукарски и Москов през цялата история на т.н. ДЕМОКРАТИЧНИ СИЛИ да бъдат описани в алманаха на позора, продажността и подлостта. България трябва да се спаси, защото се убива от мерзки българи! Бавно, монотонно, ппрофесионално.

 23. Към СИЯ:
  “… искрено ти пожелавам да си запазиш съвестта чиста! Моля те да ми кажеш дали се получава!”

  Разбира се, че се получава. Аз съм слаб човек и знам, че не мога да я изгоня и тя винаги ще ме преследва, затова предпочитам да съм чист. Това на шега, а това малко по-сериозно. С пожелания не става, това е битка ката ден. Естествено, че ще я запазя, нямам основания да се притеснявам вече. Толкова път изминах, та сега ли? Всичко зависи от вярата, Сия. Вярата в РОДА и вярата в БОГ. Тя създава устоите на съвестта ти, и ти дава силата да я пазиш винаги чиста. Животът е труден и изпълнен със страдания, но това не означава, че не обичам живота и съм нещастен. Напротив радвам му се ката ден. Само силата на вярата може да те спаси от компромиси със съвестта, т.е от проституция с душата. А това означава да си истински и чист.

  “Ако имате вяра…нищо няма да бъде за вас невъзможно” Матея 17:20

  Поздрави!

 24. Към ЙОРДАН ТАСЕВ:
  “Тервел, всъщност какво се опита да кажеш? Опитай още веднъж в няколко изречения, надявам се да ти се получи.”

  С удоволствие г-н Тасев. Убеден съм, че този път ще се получи. Ето, съвсем лапидарно.
  Първо: Няма да Ви се отвори парашута нито за Борисов, нито за ГЕРБ. Те са минало!
  Второ: Вие се оказахте изключително слаб ученик. Присъствате тук повече от семестър, а и досега не сте разбрали , че истинската история на БЪЛГАРИЯ се пише тук , и че тя много скоро ще заеме с достойнство полагащото и се място, както в учебниците на нашите училища, така и в главите на българските граждани. Искрено се надявам това да се отнася и за Вашата.

 25. Тервел, Шапо и за участието тии под тази статия. Твоите включвания неизменно за мен имат един резултат. Дават ми нови импулси, че със съмишленици като теб, България ще има далеч по-добра, по-достойна съдба. Да правим каквото трябва и няма начин да няма начин да не успеем.

 26. Няма ли да има край някога това руско робство…?

 27. @СИЯ

  Nah, не можа да ме разплаче, той държи въздишките. С лириката на сиатълската група: give me a Leonard Cohen afterworld, so I can sigh eternally.

 28. Все още не знам да гласувам утре или не. Какво значи “шапо”?

 29. ОГНЯН ГЕОРГИЕВ
  БРАВО

  ТЕНКО
  И аз така мисля

 30. ДО KRАSENGN
  Шапо означава свалям шапка.
  А питането ВИ да гласувате или не в този блог, меко казано означава или, че нямате представа къде сте попаднали или сте абсолютен дебютант в политиката. Моят съвет е най-добре да “идете за гъби”.
  Пздрави!

 31. Разбира се,че гъбите са най-добрия избор за днес!

 32. Към ALEX DAVIOV:
  В никакъв случай! Понеже все още има време, Ви препоръчвам трюфели. Ще останете очарован.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.