Изборите тук са спечелени отдавна от Русия от “балансиращия” в нейна полза Борисов

Световните медии, които решиха да обърнат внимание на българските избори насред разтърсващата световна драма с американския им аналог, поставят единодушно акцента си върху индикациите за проруски завой в България. Колкото и у нас да се стараят да приглушат гузно този аспект от събитията, практически отсъстващ приоритет в медийните дискусии, нито на тревожните сигнали от Запад, нито пък на радостните нотки на Изток в Русия може да бъде затворена устата.

“Гузно”, защото до положението откровено ( напълно валидно за Радев и подразбиращо се за Цачева) проруски кандидат да замени проатлантическия президент Плевнелиев в България се стигна след дългогодишно ПЪЛНО пренебрежение на темата ( с отделни проблясъци да телевизионни дискусии, в които биваше гарантирано кресливото надмощие на путинистите) от силните на деня и васалните им медии. На самотните гласове, опитващи се да привлекат вниманието върху проблема, се отговаряше или с презрително мълчание, или със заглушаване чрез на(д)викване в случаите, когато изобщо въпросните самотни гласове получаваха трибуна от национало значение.

Така че, много моля: онези които проспаха, приспаха, задушиха, потопиха, неглижираха и почти напълно погребаха националания интерес да бъде посочена руската заплаха за България, да бъдат така добри да не се правят на ударени и да вменяват на грешен адрес вина за формирането на група от 20 русофили срещу една прозападна кандидатура в България на президентските избори. Над всички тях “блести” със заслугата си най-овластената фигура на Бойко Борисов. Него да питат как се стигна дотук, а не да му се мазнят като на “спасител” от настъплението на укрепналата под неговата закрила московска пета колона.

Пробуждането за руската опасност, демонстрирано лично от кандидатпрезидентската двойка Трайчо Трайков-Съби Събев беше твърде закъсняло и като се видя- закъсало в своята самотност. Това проглеждане можеше да доведе до онова открояване на контрапункта, който да се превърне в консолидиращ фактор, в протестен вот на всички бълтгари, които не желаят реставрирането на модифицираното съветско господство в България.

Пробивът обаче дойде твърде късно, за да бъде осъществен извън рамките на спечелените за каузата близо четвърт милион гласове. Те можеха да бъдат в пъти повече, ако смелата стъпка на Трайков и Събев беше продължение на политиката на политическата сила , застанала зад тях. Реформаторският блок не прояви желание, кураж или поне наченки на принципност в заявката си да бъде политически представител на прозападните българи като “автентична десница”.

Сред опорните точки на противниците, които държат въпросът за руската опасност за България да си остане маргинализина тема, продължава да е прокарваното по всички възможни канали на публичността твърдение, че това била “измислена” от някакви си “десняци” тема ( по израза на Стефан Данаилов). Един друг другар от партокрацията на БСП, млад наследник на агресивните традиции в пропагандата на столетницата, определя “десняците” като “психодесни” ( има-няма, поне около четвърт милион, според него).

За руските и западните медии, които разглеждат развоя на изборите в България като сблъсък по разлома Изток-Запад, темата също ли е “измислена” от “психодесните”?

Агенция Ройтерс, която регистрира битката за консолидиране на проруското влияние в България като главен акцент на ставащото в България, се опита да го обясни така: “българите споделят същия език и кирилска азбука с руснаците, изпитват историческа благодарност към Русия, че ги е освободила от 500 години османска власт и връзките с бившите господари от комунистическата ера са доста по-различни в сравнение с отношението в останалата част от бившия съветски блок, където на Москва гледат като на окупатор, не като на приятел. За разлика от унгарци, чехи и поляци, срещу българите не е била използвана военна сила от СССР”.

Както се вижда от горния цитат, мантрите и полуистините за спецификата на българското русофилство са залегнали дълбоко и в аналите на западните медии, които автоматично ги вадят на повърхността без си правят труда да разкопаят залежите от лъжи, свързани с историята, върху която се базират и днешните им обобщения и обяснения по въпроса.

От цитирания абзац незапознатият с истината потребител на информацията може да си помисли, че кирилицата е руска, споделяна от българите и че българите днес не знаят причината, която е накарала техните предци да скъсат отношенията с Русия само осем години след Руско-турската война от 1878 г.: че Русия е дошла на Балканите да освобождава територии, населени от “славяни и православни”, но не и от българи, за да се опита да ги присъедини към империята си, но е била жестоко изненада от порива за независимост и собствена държавност, проявен от българите.

Още по-жалко е да се прочете съждението, че СССР не е използвал военна сила срещу българите. Моля? Каква сила ,освен военна, е била половин милионната Червената армия, която нахлува и окупира в продължение на 3 години България след верломно обявяване на война на малката държава, която до 5 септември 1944 поддържа дипломатически отношения с Москва? Защо по нареждане на Сталин в подмосковието нощи наред гърмят артилерийски батареи в чест на превземането на всеки по-голям български град през първата половина на семптември 1944 г.?

Да се каже, че това не е била военна сила, означава да се подкрепи съветската версия, че България е била “освободена” от СССР и че българите ( вкупом) са благодарни за окупуцията и последвалото десетилетно съветско колониално владичество.

При такова пагубно западно неглижиране на причините за руското проникване в България не бива да се учудваме, че на Изток ни третират като своя собственост, която малко лае с отделни гласове и се дърпа на каишката, но с помощта на верните кучета от местното стадо пак ще бъде вкарана и без военна сила в кошарата, обгрижвана и стабилизирана като развъдник на покор(е)ни българи под “мъдрото ръководство” на “балансьора”, т.е. въжеиграча между Изтока и Запада, др. Бойко Борисов.

IMG_9387

54 мнения за “Изборите тук са спечелени отдавна от Русия от “балансиращия” в нейна полза Борисов”

 1. За съжаление, пълна летаргия на медиите в тази страна, господин Инджев, освен вашия блог.

 2. Иване, президент евентуално ще бъде не “Генерал Радев” а само Радев.
  Той е генерал ако е във армията. Длъжността “Президент” не е военизирана.
  Комунистите са екзалтирани и действително му прибавят бившето звание и бившата длъжност, но нали не комунистите определят истината.

 3. Комунето Радев като стане президент,не би ме учудило ,ако вдигне във Варна паметник
  на Сталин, а във Бургас на Ленин.
  Ще подмени сигурно имената на всички
  черноморски улици със руски такива.

 4. Позорно е, че така наречения “реформаторски блок” влезе във властта уж с обещанията, че ще е различен като партия. А какво стана? Заигра по свирката на Борисов. Според мен и основната причина да не застанат плътно зад кандидатурата на Трайчо Трайков. А както се вижда и в Западна Европа-дори в “Ройтерс” има журналисти, които очевидно не желаят да разровят и напишат чистата истина, а не псевдо истината идваща от лъжлив източник.

 5. Едва ли има нещо по-вярно и автентично от коментара на г-н Инджев.От него ще си позволя да акцентирам на поведението на западните държави:управляващи,аналитици и журналисти.Та те почти през всичките години на т.н”преход”не намериха алгоритъм за противопоставяне на руско-съветската експанзия,дългогодишна,в България.Подчинени на партийните си интереси в ЕС,те припознаха в ГЕРБ и Б.Борисов контратежестта на споменатата експанзия!Изключения правят някои солови прояви на посланици на САЩ,Германия и Франция,не намерили солидна подкрепа в България,дори от прозападно ориентирани партии или функционери/изключение например,е президента Плевенлиев и някои политически коментатори,в т.ч.:Иво Инджев,Илиян Василив и още някои други/

 6. За съжаление няма отърване от разийското блато.Толкова сме затънали в него ,че болшинството от обитателите на територията България не осъзнават размерите на разийската чума,ослепели са за случващото се и никакъв анализ или аргумент не може да ги накара да потърсят и прочетат исторически факти ,които излизат от засекретените документи.

 7. Ройтерс, ако четете този блог и се стремите към истината, чуйте. Констатацията Ви за сегашното положение у нас е правилна, но фактите които използвате да обясните ситуацията са напълно погрешни и неверни. Вярно е, че руският език изобилства от български думи, над 60% от лексиката им е БЪЛГАРСКА, но руснаците не гооарят и не могат да говорят БЪЛГАРСКИ език. Азбуката, която Вие наричате „кирилица“ е БЪЛГАРСКА АЗБУКА. Създадена от БЪЛГАРСКИ МОНАСИ и разпространена по света от тях, включително и в Русия. А за нашата „историческата благодарност към Русия“ вижте какво казва една от нашите български светини Захари Стоянов, жив участник в Освобождението и Съединението на България, през 1886г: „И подир всички тези върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка!“ Както виждате, за да намерите правилния извод за днешната ситуация е необходимо много, много по- сериозни познания. И ако все пак се решите на това бих Ви препоръчал да започнете най-напред със сънародника на основателя Ви Ройтер, лорд Джеймс Кохран Стивънсън Рънсиман.

 8. С опналият шпагат до откиняне баце, резИлтатът е еднозначен. За светът сме никъде. И никой не ни брои за живи.
  Докато не се инициира референдум за или против ЕС-еас и НАТО-раззия, така ще да е.

 9. @Тервел

  Преди всичко трябва да ограмотяваме българския журналист, написал за Ройтерс: “Bulgarians share a similar language and the Cyrillic alphabet with Russians.” Цветелина Цолова е името, не ми говори нищо.
  Но дори и учтивият валдайски сътрапезник и nyt columnist Иван Кръстев навремето каза на Дугин (в ефир): Ние не само споделяме азбука, ние сме ви дали азбука…

  С манипулирането на линковете от миналата седмица, сърцето ми изстина за ройтерския професионализъм. Признавам свръхчувствителността си към българската тема в чуждите медии, но т’ва е Минке положението.

 10. Цяло щастие е, че нямаме обща граница с РАЗЗИЯ. А и аргументът НАТО яко пречи. Макар че, един Господ знае. Те имперците спокойно си живуркат междунас.

 11. Тази фотография винаги ми дава оптимизъм.

 12. Хиляди благодарности на г-н Инджев и редовно пишещите тук, че навреме ми отвориха очите, за да не ме е срам. Никакво гласуване утре! Уредих си пътуване до родния Пловдив за балотажа предварително, с идеята да понатисна лекичко за правилния кандидат. Е, няма такъв! По- малко зло си е пак зло. Радвам се, че предадох част от вашата информация на двама младежи ( около 25 годишни, шофьор на такси и коафьор), които бяха тотално объркани от масовата бълвоч. Обичам да общувам с всякакви хора. Тотална объркация, незаинтересованост, липса на желание за допълнителен анализ, приемане на първото чуто за читаво… Та, Ройтерс ли?! Посредствен анализ. Просто някой, набързо сяда и набира поредният материал, който е бил за вчера.
  Следя и новините от Щатите всяка вечер почти. Луди хора. Пълни откачалки гледах седмици наред по репортажите. И какво стана? Моите сънародници, и те, неадекватни в избора си.
  Извинете ме, че така на куп и с не особено полезен коментар се включих, но да не хабя много място по теми. Аз съм средностатистическа българска гражданка, с прилично образование и много добър, далеч над средния за държавата, в която живея по-дълга част през годината ( браво на мъжа ми!), стандарт, не блестя с много ум, но пък правилно се ориентирам кой казва истината, почтен данъкоплатец съм. Благодаря Ви, че ви има! Благодаря Ви, че отделяте време да споделяте тук.

 13. Аз живея вече 20 години на запад и винаги страшно ме боли, когато срещам хора, които не знаят истината за кирилицата и по инерция я определят за руска. За тази мизерия е вивовна единствено българската държава и нейната външна дипломация, която не прави нищо, ама абсолютно нищо за да покаже на света, кога и къде се е появила тази писменост. Един малък репортаж на 24 май поне да организират чрез централните новини на големите западни телевизии… ама не…какъв ти патриотизъм…резил е това.

 14. За радев и кремълското ключе. Откакто ГО кандидатираха за президент, ми звучи една детска песен на Henri Dès:

  C’est un soldat /
  Une clé dans le dos /
  C’est un soldat /
  Qui marche au pas / 2x
  Tourne la clé /
  Tu verras comme il court /
  La clé tourne il court il court / 2x
  C’est un soldat /
  La clé sur le devant /
  C’est un soldat /
  Qui fait pan pan / 2x
  Tourne la clé /
  Tu verras comme il tire /
  La clé tourne il tire il tire / 2x

 15. Залагам на най достойния и неподкупен десен политик Радан Кънев.

 16. Нищо “добро” не чака изборът на Доналд Тръмп, ни ватници, ни симпатизращите им по света и у нас недялковци и прочие сволоч.
  Прекалено много аналогии се слагат с епохата на Великият Роналд Рейгън.
  Не подценявайте и вицепрезидента Майк Пенс. Изключителна класа е. Само заявката му да се установи противоракетен щит в Чехия и Полша насочен срещу заплахата от изток показва какъв ще е векторът на връщането на величието на Америка.

  https://rufabula.com/author/kubansky/1406

 17. буда осигури пребиваването на БСП и ДПС във властта, без да носят отговорността и негативите от това през последните 2 години , след “правителството на олигархски”.
  Никъде няма такава “екстра” – де си официално “опозиция”, е неофициално и де факто да си във властть.Това осигури буда на ортаците си – гоце, доган и другарите от бкп.
  Но не е толкова цинично ,че буда си въртеше алъш-вериша с ортаците си, цинично-подлото е, че натовари с нелегалната си коалиция и “коалиционните” си “партньори” – РБ и другите ,които служеха за фасада на тази фактичаска покупко-продажба на властовите и финансовите ресурси през последните 2 години, извършвана еднолично от буда , макар и да нямаше никакво мнозинство в парламента, което да го оправдава.
  И така “коалиционните партньори” понесаха негативите и пасивите, докато бкп и дпс се възползваха САМО от позитивита и активите на властть, без да носят никаква отговорност за това.
  И за пореден път се потвърди , че едно си буда “знае”, едно си буда бае, и това си буда мае.

 18. Дълбоко съм омерзен, че за президент на България трябва да избирам между слуги на друга държава, поробила България за половин век…Нищо изненадващо, че 27 г. държавата ни “напредва” с микроскопични стъпки, а другите източно-европейски страни “летят” по пътя на своя просперитет…

 19. Иво,благодаря ти, че те има!Без преувеличение-Иво Инджев-съвестта на нацията!

 20. След като чух какво бълва против Тръмп отвратителният толум, един от най-гнусните лъжци, манипулатори и хейтъри на Америка, пръв морален престъпник и алчен циник тов.майкэл мур, на път съм честно да се легитимирам пред Стопанине и Колегите като умерен тръмпист. Демократ от мен явно не става, дори и в тези дни на върховни колебания и изпитания.
  А като е за Хилари Клинтън, признавам качествата й, само казвам следното за дипломацията й. Не е голяма работа да мразиш примерно сърбите със съответните дипломатически средства. НОМЕРЪТ Е ДА НАКАРАШ СЪРБИТЕ ДА МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ И ДА ГИ ГОНЯТ КАКТО В 1948.
  А стана обратното.

 21. Има ли някой, който още не е разбрал, че Бате Бойко ще ни натресе червения генерал за президент?! Ето затова лошото образование, лошото възпитание, хитростта и глупостта са толкова опасни.Анцугът също. Тарикатът е хитрец, на когото не му достигат много неща, и си мисли, че ще ги запълни с хитрост, но накрая винаги се проваля. Лошото е, че наистина, както някой беше написал по-горе, ще ни донесе Майдан.

 22. Ех, ЕНП… ЕНП!
  Не разбирам нищо от журналистика, но се надявам някой български журналист да изпрати отговор с факти от нашата история на Ройтерс и неговия писач.
  Утре ще гласувам с третата възможност “НЕ ОДОБРЯВАМ НИКОГО”. Това ще е моят протест срещу нахалството и дебилщината на геройкото, да издигне тази куха тетка и да очаква, че ще гласувам за нея.

 23. Прав е г-н Инджев относно сбърканата фактологиа. Но в контекста на статиата в Ройтерс цитираните от тях “факти” се отнасят до мотивацията на путинофилските настроения, а не отразяват обективната истина. Среч, не се твърди, е изброените “факти” са историеска истина, а единствено, че те се възприемат като достоверни в Бъргариа и така се мотивират “народните маси”. Пропусната и оценката до колко тези възприятиа са верни или не.

 24. Каквото и да се каже, основната причина за евентуалната победа на комунистите са:
  КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА и
  КОМУНИЗИРАНИЯ НАРОД

  Ама Бойко, ама Русия, ама някой плаче, някой такова и онакова.
  Путам снощо познат който не е стъпил двайсет години в България дали ще гласува, о, да как няма да гласувам, казвам му-ха, че за кого ще гласуваш, то няма смисъл, комуниста води ако, -ами искам тези от ГЕРБ са се махат, о ясно, за комунистите ще гласуваш…..

 25. Двамата колеги, които казват че Бойко Борисов “ни натресе Радев за президент” на пръв поглед не са прави, но на втори са абсолютно прави.
  Защо?
  Когато през изминалите месеци и може би години се забеляза че Г-н Радев прави предизвикателни изказвания в политически контекст, киито са извън правомощията му на Командир на ВВС, Бойко Борисов трябваше веднага да обърне внимание на Министъра на Отбраната Г-н Николай Ненчев.
  Трябваше да се сезира службата за сигурност в Българската армия, която без никакви проблеми щеше да установи нереглементирани контакти на Г-н Радев с комунистическите среди.
  Това можеше да стане и с помощта на съответната дирекция към ДАНС.
  Непременно щеше да се поднесе наличната информация за тези контакти.
  По агентурен път щеше същото да стане.
  Второ, когато комунистите за пръв споменаха името на Командира на ВВС , Генерал-майор Румен Радев, Г-н Борисов и Г-н Ненчев щяха да имат в ръцете си оперативна информация, която можеше да бъде предоставена на Военна прокуратура.
  Отделно от това, самия министър-председател има законното право да подготви информация и за гражданската Главна прокуратура за нереглементирани контакти на комунистически функционери с действащ военнослужещ от БА.
  Натам нещата са лесни….
  Какво направиха те двамата и Президента Г-н Плевнелиев?-точно обратното на логиката и законите, както и на Военните устави.
  Вместо Президента да повика на разговор Генерал-майор Румен Радев и да му поиска обяснение за изпозлването на името му от страна на компартията, всичките вкупом по възможно най-бърз начин придвижиха преписката по Рапорта на Г-л Радев за освобиждаване от военна служба.
  Така самите те игнорираха нереглементираните контакти между служител на МО и БСП.
  Извод-Президента, Министър-председателя и Министъра на Отбрната на Република България съвсем явно застанаха на страната на комунистическите среди и БСП, съответно и респективно на страната на Русия-освободиха по възможно най-бърз начин Г-н Радев от БА, вместо да задържат рапорта му по законен път и с помощта на Военна прокуратура и следствената й служба.Бяха нужни законосъобразени следствени действия!
  Така че двамата колеги са стопроцентово прави.
  Държавното ръководство улесни издигането на Румен Радев за кандидат -президент , което подпомогна и избирането му за президент.
  Дали са действали по невнимание или договореност, ние обикновените хора не знаем, но крайния резултат го знаят всички.

 26. Много е малка масата на критично мислещите в БГ – 5 – 6% – толкова, колкото гласуваха за Трайчо Трайков!
  Поради тази причина на балотажа днес за мен остана опцията с третото квадратче – хвани единия, блъсни другия!

 27. …а първите срещи на Тъмп са с фарадж и може би… путлер…

 28. За съжаление,хората,гласуващи за Радев,си мислят,че по този начин наказват тиквата!Страшно много кал се изля върху ТТ,страшно много!На какво ли не се начетох,че с Радев ще преборим мафията,че започваме на чисто…….За съжаление,за българина денят за размисъл е в понеделник,след изборите!Радев ще спечели,но след това накъде-към Раззия,към кочината….В никакъв случай не мисля,че Цеца е достойна за гласа ми,хората избират между добро и по-добро,а ние между русофил и по-малко русофил!

 29. Защо комунистите са толкова екзалтирани от текущата им и навярно предстояща победа в изборите за президент? Чак такава “всенародна” радост не е очаквал нито един човек и комунист, дори и най-интуитивните антикомунисти.
  Отговорът по всичко личи че е психологически, душевен, но за комунистите е шизофреничен.
  След прекратяването на комунистическия режим, пред света българските комунисти не са се изявили с нищо впечатляващо.

  Кое е най-впечатляващото за всеки един български комунист-това в да демонстрира пред Русия и руските чекисти-побратими, че те комунистите са прекратили комунизма, но комунистическото преклонение и въодушевение от Русия съвсем не.
  Дори президента-комунист Г-н Георги Първанов не демонстрира кой знае каква психопатия към Русия.
  Може всякакви мизерии да е правил-в това няма никакво съмнение, но прояви определено антируско отношение към нежеланието на руснаците да ни върнат държавните архиви, откраднати от нашите институции.(един прокомунист, подържащ сайт за ДС нарича тази безумна и нагла кражба като “отнасяне в Москва”).
  А някой да иска, при това два пъти тези архиви ,задължително се счита от руските чекисти за ” с неправилно отношение към политиката на Русия”.
  Сегашния президент, който на наколко пъти обвини пряко Русия за своите действия не спомена никога, пред никого и по никакъв повод тези архиви, все едно че не са откраднати от съветските окупатори и все едно че не са в Русия.
  Днес предстои да бъде избран оригинален комунист и подръжник на политиката на мърсотия от Русия.
  Г-н Радев посмъртно няма да постави въпроса за нашите архиви пред руснаците.
  Та радостта на комунистите е ясна, тя е толкова силна, че те са убедени че Русия ще я забележи и ще изрази комунистическа благодарност.
  България отново е за Гинес-рекордите, за държавен глава ще има комунист и на Русия популист.
  Най-силното усещане у всеки български комунист е това, когато от Русия дойде топлината на мърсотията и антибългарската смрад.
  Те, комунетата прекрасно знаят че президента-комунист не би могъл да направи кой знае какво, но потенциалната му комунистическа и проруска енергия ги държи в екзалтация, скоро такава радост не са изпитвали.
  Друг мотив е че властта рухва или поне в бъдеще със сигурност ще рухне, няма сила, която да спре фиаското на ГЕРБ. Това е уникален момент комунистите да се мобилизират още по-силно и да спечелят и парламентарните избори, при това не по-лошо от сегашните.
  Казано накратко, перспективата всички впасти да бъдат в ръцете на комунистите е напълно обективна и закономерна. Народа просто ги подкрепя.
  Освен това, съда, прокуратурата, следствието, разузнаването, армията, дипломацията са в техни ръце.
  Какво ще стане с държавата след рекомунизирането й никой не би могъл да предвиди.
  Антикомунистите в България са безсилни и не биха могли да преобърнат статуквото.
  Ето- колко много научни среди, художествени, спортни, военни и др. проявиха своята съпричастност към новия президент-комунист.
  Като че ли от страна на бивши и сегашни служители от МВР няма такъв масов идиотизъм, явно те са яли веднъж попарата на превратностите в живота и са по-въздържащи се.
  Радостта на комунистите е осветена от Москва и преизлъчена обратно към Москва.
  Силни, богати, нагли -в това няма ниакво съмнение, това са българските комунисти, а народа-слаб, беден, оглупял, обезверен и от комунистическата пропаганда засветен.
  Затова държавата продължава да осветява руските Альоши-та народа да оглупява.
  Както съм казвал безброй пъти, умен народ за комунисти не гласува, а за цивилизация ратува, българския обаче все Русия го вълнува, течението явно вече е със силно вълнение………

 30. @ Тервел
  Така ще е и не само с Азбуката, докато сме и “славяни”!
  Славяните са руска имперска доктрина, за изграждане на предателско самосъзнание в неруски територии.
  1.Славяните не погребвали мъртвите, тъй като те владеели тайната на възкресението-т. е. те са извънземни покемони.
  2. Те не са оставили НИКАКВИ МАТЕРИАЛНИ следи не само в гробовете, но и извън тях! Т. е. освен ВЪЗКРЕСЕНИЕТО, владеели са и ТЕЛЕПОРТАЦИЯТА!
  3.Освен измислената, но НЕОТКРИТА пепел при погребения,няма открит ни отделен кокъл, ни скелет на вампир –т.е. никакъв първичен сравнителен биологичен материал!
  4.БАН, като вековна шпионска централа на Кремъл, освен традиционните измишльотини, въпреки липсата на биологичен материал „научно” доказва и с ДНК, че НЕ сме българи, А славяни!
  5.Другата шпионска централа-МОН, от малки ни прави шизофреници! ХЕМ сме българи , ХЕМ сме славяни!
  6. В резултат, България е свърталище на живи вампири-шизофреници! Най-много славяно-съветско-руско-български вампири има на яз.Копринка!/Г.Димитров/.

 31. Аз съм напълно объркан.
  Направих си проучване сред приятели и познатич които от години живеят на запад и такивав, които според мене имат ум.
  Оказа се че малко над 40% се прехласват по русия, като наша освободителка, по-добро място за живеене и супер сила. И естествено почти никой от тях не е бил в русия и дори ссср.
  Над 80% вярват, че ГЕРБ е дясна партия и БХ е супер политик.

  Самуил не издържа на гледкатач когато на 10 войници само един вижда, а сега на 100 българина само един вижда.

 32. Oтрезвяване или снишаване, но всеки слуяай совите май, не са това което бяха. Ах, как боли, това малце по азис, га се усетиш, че си вземал желаното за реалност. Жална им майка на ватниците с новият Рейгън.
  «Руководитель комитета Государственной Думы РФ по международным делам Леонид Слуцкий признался, что не уверен в искренности заявлений нового президента США Дональда Трампа (на фото) о симпатиях к нашей стране. Об этом пишет АГН «Москва».
  «Несмотря на слова Трампа о необходимости конструктивных отношений с РФ, история знает немало примеров, когда предвыборная риторика победившего кандидата менялась в деструктивную сторону по отношению к России», – отметил Слуцкий.
  Согласно предположению главы комитета, рассуждая о симпатиях к нашей стране, Трамп таким образом лишь пытался противостоять своему конкуренту по президентским выборам – Хиллари Клинтон. А на самом деле никаких высоких чувств к России не испытывал.
  Впрочем, депутат, так или иначе, выразил надежду на нормализацию отношений нашими странами. Что, впрочем, не помешало парламентарию вновь обвинил США в попытке создания «однополярного мира». Слуцкий считает, что Америка навязывает Европе «чуждые ей ценности».

 33. Да, ама не!
  Квадратчето ” не подкрепям никого” е за шараните!
  Отивам на риболов!
  За да лъсне, че ще ни управлява Президент, избран от 10% желаещи го!

 34. Явно се нуждаем от нов 10 ноември 1989г.,но не режисиран от палатите в Бояна, а от недоволството и гнева на улицата.
  Писна ми от рубладжийските увъртания и балансови тактики на тетки цецки и позитански кремълски подлоги.
  Докога все ще гласуваме “за по-малкото зло”?!
  Баста,сега отивам да гласувам и слагам един “Х” в колонката “не избирам никого”….
  Чао и успех на г-н Инджев и всички негови фенове в блога.

 35. Извинявайте, ще отметна колонката най-долу “Не подкрепям никого”

 36. Най-кратко и ясно го казва Клюкар-никакво гласуване, никакво внимание на комунистическото излияние….
  Който може да призовава, нито един човек към избирателните секции да не се приближава.
  Нека само комунистите да гласуват, а хората да се въздържат и по този начин да ги унижат.
  Конституционното право за гласуване да не се ползва от моралните хора, нека да го ползват ненормалните.

 37. БЕЗ НИК, ти спомняш ли си ланшният извънредно “любопитен” и рязък жест на т.нар. генерал от ВВС, когато подаде оставката си, под нечие задкулисно усмотрение?????
  Още тогава ББ трябваше да му приеме оставката, но той не я прие!!!
  Защото шапкарина не беше съгласен да се ремонтират двигателите за МиГ-29 в Полша!!! Според теб КОЙ е имал полза да не се ремонтират двигателите в Полша???
  Ето г-н Инджев се е постарал и е намерил клип с участието на РР в шоуто на слави, още преди 8 години:
  http://offnews.bg/video/Румен-Радев-гост-в-Шоуто-на-Слави-_34665.html
  И както се вижда още от 2008г. го готвят за резервен играч , за спяща клетка, както ИДИЛ си готви спящите терористични клетки, и когато му дойде времето задействаха РР. Преди година във връзка с двигателите на миговете, а днес с издигането му за президент.
  И както всички знаем един от видимите му ментори, който го е лансирал във ВВС е агент гоце. И сега, т.нар. генерал се отплаща на своя господар по партийна линия, който го предложи от свое име за “обща канидатура” между АБВ и БСП.
  Характерно за избора му е ,че се припокрива с т.нар. “патреоти”. Същият популизъм , същият “национализъм” , същите празни приказки както на МВРО и каракачански.
  В този смисъл конкурентите на тези избори бяха РР и отечественият “патриотически” фронт. Двама представители на обединеният популистически фронт. Колеги в популизма и аналози на Тръмп, в българският вариант.
  В този смисъл не е чудно ,че голяма част от гласоподавателите на каракачански са по-близо до РР, отколкото до ЦеЦа. БСП искаше да представи РР, като по-добрият ,”по-нормалният”, “по-реалистичният” ПОПУЛИСТ измежду всички, и на първо място срещу каракачански. За това помогна и представянето на РР , като “сущий” генерал от ВВС, даже с НАТО-ска “закалка”! Макар да си е партиен “генерал”, назначен за “военен” от гоце и компания.
  В този смисъл РР получи гласове , които щяха да отидат за каракачански и сидерович. И в този случай балотажа щеше да е между ЦеЦа и каракачански.
  П.П. И ако искаш можеш да правиш аналогии между сегашният вот за каракачански и този за сидерович през 2013г.. Тогава сидерович получи около 40 места, а сега прогнозите са , че отечественият ПОПУЛИСТКИ фронт(ОпФ) ще получи също толкова места , ако има предсрочни избори. Не ти ли се вижда меко казано странно това съвпадение?!?! Един и същи брой “националсочиалистически” дупетати и през 2013г., и евентуално през 2017г..
  П.П.П. През 2013г. сидерович също “изненадващо” получи голям брой дупетати, след като беше паднал под 1 %, както сега “изненадващо” каракачански стана трети на президентските избори.
  Както през 2013г. няКОЙ накупи гласове за сидерович, и той “изненадващо” имаше голям дупетати ,така и сега пак “изненадващо” няКОЙ си пак накупи за каракачански подобен брой гласоподаватели!!! А в добавка и за партийният “генерал” РР.

  И повторението на такива ПОПУЛИСТИ “патриотарски” покупки на гласоподаватели пак става въпреки управлението на ГЕРБ и ББ. Отново!

 38. Това да не гласуваш или да да задраскаш не подкрепям никого е същото ако видиш да бият някого на улицата и да не се намесиш.Тъй като сме ядосани на Бойко,да докараме Корнелия?От Бойко отърваването е по лесно,не се ли уверихте,от Корнелия няма вече отърване,защото ще търси помощ от Изток.

 39. Към Krasnoselski:

  По принцип не желая от моя блог да се агитира за Бойко Борисов. Правени бяха какви ли не опити тези дни в това отношение, но блогът ми не е агигттабло на властта. Който иска да агитира за нея, да го направи в безбройните медии на Борисов, а не да го прокарва тук.
  А когато двама души се бият на улицата кой да угоди повече на Путин- единият явно, другият чрез политиката на Борисов на “баланс” между Запада и Русия в полза на Москва ( това ли е “по-малкото зло”, което задушава всяка алтернатива на претенцията за обсебване на прозападното политическо представителство в България?), не виждам причина да им преча да се млатят.

 40. @ everyone else,
  с тези стихчета ме върна към детството, но сега смисълът им е зловещ, защото знаем
  qui tourne la cle
  a notre chimpanze 🙂

 41. Господин Инджев, тия двамата не само че не се млатят, но скришно се и челуват

 42. Имам един въпрос:
  -Някой видя ли г-жа президентшата?
  Защото си спомням какъв вой беше около отказа на г-жа Плевнелиева да бъде публично известна.

  (И още един лингвинистичен въпрос – ако г-жа Цачева стане президент дали трябва да има и дума “президентка”, а ако има мъж как ще го наричаме – може би президентш?)

 43. Средствата за масова дезинформация в бг успяха в замазването и изкривявянето на автентичната история.Без непрестанното будителство на стари и особено на млади,резултатът е катастрофален.Простото сравнение ,напр.между президентствата на България и Румъния сваля всички ламарини от очилата : За разлика от поне половин дузината кремълски кандидати за президент у нас, в недостижимата вече Република Румъния вече две години президентства изключително популярния ,прозападен,етнически германец Клаус Йоханис.

 44. Г-н ИНДЖЕВ,благодаря за коментара.В никой случай не искам да агитирам за Бойко.Аз съм наясно с отредената му от БКП роля,вече писах веднъж,че специално го създадоха”для отвода глаз”просто на нас ни е необходимо време,за да направим консолидиращи маневри.Възможностите ни за медийни изяви и от там казване на истината и отваряне очите на хората са силно ограничени .Загуба на комунистите ще доведе и до разклащане на стола на Нинова,а от там и до нови отцепвания.При първия трус се отцепи Дончева,при втория Първанов…Те днес може би ще гласуват за червения кандидат,но като цяло отслабват основния опонент .Основното ядро хора,което беше на 10 януари се обезвери и малко по малко се изнесе от България.Ако греша,винаги съм готов да чуя и други решения за проблемите ни.

 45. Средствата за масова дезинформация у нас от снощи дуднат с репортажи за това как протичат изборите в чужбина, но основно от секциите в една съседна нам държава.
  Подозирам коя е причината за това – явно избирателната активност днес ще е по-ниска от миналата седмица и наш’те “свободни” и “независими” медии искат да напомпят “патриотичния” вот с такива чести репортажи. Щото който и да спечели днес, те са приготвили чашите и шампанското. Единствено НИСКА избирателна активност би им вгорчила настроението.

 46. До безименния колега!
  Страшно съм благодарен за припомнянето на тези факти и записа с участието на Генерал Радев в това изключително силно просташко ТВ-предаване на бащата на новата простащина в България Г-н Трифонов.
  Не бях го гледал, но действително възхода на Г-н Радев е планиран от комунистите преди много години.
  Какво беше нарушено от гледна точка на военната дисциплина и военната етика:
  -появявянето на военнослужещ в шоу-програма е недопустимо
  – появяването на военнослужещ в шоу-програма с военна униформа е дисциплинарно нарушение
  – появята на военнослужещ в шоу-програма без разрешение на Командването на ВВС и Министъра на Отбраната е също нарушение
  – появата на военнослужещ в униформа в откровено просташко предаване и необяснимо и унижаващо самата военна униформа и честта на пагона
  – участието на военнослужещ в предаване, в което той е квалифициран с жаргон(думата “пич”) е просто “НЕ е за вярване”, пък и самия той я използва
  – участието на военнослужещ в предаване , където се говори за поръщане, драйфане и др. е знак на не добро възпитание
  – липсата на реакция от Министъра на Отбраната е силно смущаващ факт
  По отношение на неприетата оставка от Г-н Борисов, нещата са следните.

  Не съществува такава правна процедура в Българската армия-подаване на оставка.
  Съществува “Подаване на рапорт” по различни поводи и с различни цели.
  Рапорта се подава ( от генералския състав)в отдел “Началник кадри” към Министерството на отбраната. След завеждането му под определен номер,Началника е длъжен да уведоми Министъра на Отбраната, който има право да проведе личен разговор с подалия рапорта.
  След този разговор, Министъра обсъжда с Началник-кадри по какъв път да започне процедурата по удоволетворяването на рапорта или неговото неудоволетворяване.Наложително се правят стриктни проверки по съдържанието -смисъла на рапорта, което много деликатна дейност за всеки правен отдел, задължително се взема мнение и на Правния отдел на МО.
  След като се набележи план за това, Министъра прави доклад до Главнокомандващия БА, защото генералския състав е под юрисдикцията на Президента.
  Самия той има право да проведе лична беседа-разговор с подалия рапорт генерал и да го попита дали това би могло да стане в присъствието на Министъра, ако рапорта не засяга самия него. Обикновено разговора се документира, но ако има изключителни обстоятелства, той се провежда на “четири очи” и обикновено се завежда като секретен, което е и нормално.

  Интересно е защо Министъра е влязъл във връзка пряко с Министър-председателя и се е получил такъв “ефект”.
  Но по принцип всичките посочени лица са с изключително ниска правна подготовка , както и правните отдели, които обслужават техните институции.
  Ето един пример-преди няколко дни Министъра на Отбраната публикува във вестник “Българска армия” материал към Г-н Радев, в който последния беше наречен няколко пъти “лъжец”.
  Това е напълно недопустимо както от морална, така и от правна гледна точка.
  Министъра НЕ е политическо лице и не би трябвало да изразява мнение като такъв в предизборни камапании.Особено на страниците в този вестник.
  Второ, ако Г-н Радев по някакъв начин е нарушил някой закон чрез свои “лъжи”, той може да бъде обвинен по законен път.
  Трето, Г-н Радев не попада под присдикцията на МОтбрната защото не е негов кадър.
  Четвърто, Главнокомандващия БА би трябало да вземе отношение към този факт.
  Пето, ако бъде избран Г-н Радев за президент и главнокомандващ, официалната позиция на Министъра на Отбраната си остава “налице” и става изключително неловка ситуация.
  Казано с други думи, Министъра на Отбраната на Република България е нарекъл Президента на страната и Върховния Главнокомандващ на Българската армия с обидна дума.
  Което е пълен цирк …………..,
  а кое ли не е цирк в комунистическа България.

  P.S.Твърде е възможно Г-н Радев да е лъгал и лъже в момента,но всеки разумен човек знае, че всеки комунист лъже. Нима Г-н Ненчев не знае това?Още повече че самия той е антикомунист.

  Колега благодаря ти за коментара и подсещанията за тези събития.

 47. Уважаеми г-н Красноселски, основният опонент на курнэлья не е барысав, а Кънев и консолидацията на българите, които не искаме България да става руска губерния, трябва да се случи около него. Защото за три години и половина два пъти видяхме колко безсмислена е консолидацията около барысав – винаги готов да съживи столетната си баба, когато прояви признаци на умиране. Едва ли ще ни се предостави по-подходящ момент за действие от сегашния, когато разочарованието от ментарджийскотo дясно (наричано още ГЭРБ) е голямо и масово и в същото време се отървахме от кунэва и лукарскы.

 48. Уважаема симпатизантка на ДСБ,грешно съм разбран,основния опонент е БКП/БСП,той беше ослабен с отцепването на Дончева и Параванов.А консолидация и разширяване на електората ни е нужен на нас,тъмно сините от ДСБ.

 49. БЕЗ НИК, няма нужда от много витиевати подробности , около т.нар. “генерал”!
  Първо , както сам знаеш РР едва ли може да се нарече “военослужещ”, и това че носи униформа , не го прави такъв. И за него е без значение къде ще се разкарва с “униформеният” си РЕКВИЗИТ.Може в “шоу”, може и на карнавал! За него “униформата” е вид дреха или костюм, а не е знак за принадлежност към армията. Той си е останал в БНА.
  П.П. И, БЕЗ НИК , не забравяй ,че ББ уговори РР да не подава рапорт за напускане. Можеш да го смяташ за рапорт, може да го смяташ пенЦиониране, – ДЕ ФАКТО си е О-С-Т-А-В-К-А!!!
  Та истината е, че ББ не прие ОСТАВКАТА-пенсиониране на РР миналата година. Това му позволи да стане и пРЕЗИДЕНТ на НРБ. Защото АКО, АКО(условно наклонение!) ББ беше уволнил-пенсионирал РР миналата година, сега РР вероятно НЯМАШЕ да е пРЕЗИДЕНТ. Така че ББ е също ЛИЧНО отговорен за избирането на РР, след като не го пенсионира лани.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.