Върви ли новоизбраният президент по стъпките на Първанов в задкулисната дружба с Борисов?

Още на 16 август,  в деня, в който подалият оставка генерал Румен Радев проговори за първи път пред медиите в качеството на кандидат за президент, регистрирах следното: той не само отказа да се обиди на Борисов, който беше успял вече да го нарече лъжец, но и направо се изказа уважително за него като “много зает” човек. https://ivo.bg/2016/08/16/орелът-румен-радев-налетя-на-министър/

Картината се повтори на първия т.н. дебат между него и Цачева на 20 октомври, от който се видя, че двамата по-скоро приличат на спазарена президентска двойка. Каквито и упреци да отправяше Радев, нито веднъж по никакъв начин не ги насочи лично към Борисов, а към “властта” и “правителството”- сякаш не е наясно, че властта, това е Борисов.

Междувременно между двата тура Радев си позволи само малко да втвърди тона, упреквайки Борисов за първи път поименно, че се бои от президент, който няма да може да контролира. А така също леко го иронизира в сутринта на изборния ден на 13 ноември, че не желае да го коментира, защото “Борисов така добре се анализара сам”.

Впечатлението- за онези, които са си направили труда да забележат, че Радев щади Борисов , се затвърди и в нощта на пресконференцията по повод избарната му победа на 13 ноември. Нещо повече, Радев направо репликира седящата до него Корнелия Нинова, която отрече правото на Борисов да претендира за държавник. Коригира я със собствената си оценка, че Борисов за него е държавник, макар и с някои уговорки ( колкото да запази достойнството на Нинова, навела глава при неговите думи).

Кой от кого е зависим? Нинова от Радев или обратното (вече)? И защо Радев толкова много внимава да не изгори понтонния мост в отношенията си с Борисов? Радев ли ще реди бъдещата голяма коалиция на БСП с ГЕРБ, по подобие на своя прототип Първанов?

Ако Тръмп, с когото някои махмурлии сравняват в еуфорията си тук Радев, направи вече 5-6 отстъпки след победата си, отказвайки се от основни елементи от обещанията си ( за монолитността на стената с Мексико, за депортирането на имигрантите в няколко пъти по-малки количества, за пълно ликвидиране на здравната реформа на Обама, за недопускане на мюсюлмани в САЩ и дори за отношенията си с “ужасната жена” Хилари Клинтън, до която вече щял да се допитва в бъдеще), то могат ли наистина да се направят подобни паралели със симптоми за нещо подобно и при Радев още преди официално да е обявен за следващ президент?

Хмм…Засега контрафалцът срещу Нинова в оценката за личността на Борисов е малка, но симптоматична стъпка в тази посока. Защото беше направена “рамо до рамо” в нейно присъствие и в този смисъл беше знак, обратен по силата на своето внушение на онова  покровителствено пресягане на Борисов към Плевнелиев в нощта на победната им пресконфернция през 2011 г.

Уклончив беше и отговорът на Радев на същата пресконференция по въпроса за санкциите срещу Русия. Този път се измъкна с репликата, че щял да обсъжда това с екипа си.

Кой казва, че мъжете не можели да раждат? Ако не друго, изненади могат да родят, ако са “истински мъже на място” – аргумент, с който досега от БСП и АБВ се опитваха да дразнят Борисов.

Борисов е закърмен в политиката със съзаклятническа дружба с един Георги Първанов. Да се надяваме, че не гледаме втора серия с втори подобен типаж, който дава такава заявка.

27 мнения за “Върви ли новоизбраният президент по стъпките на Първанов в задкулисната дружба с Борисов?”

 1. Нищо добро не ни чака. Въпросът на въпросите е дали КОЙ, поне на мен не само ми се иска но и ми се струва са похарчили баце или вече са го припознали както навремето направиха с ахмет доган за част от себе си. Но да видиш “държавник” в един откровен рущител на държавноста най-малкото е неадекватно. Визирам оценката на въздухарят рр за слънчо на победоносната пресконференция. А че кУрнелия няма да дърпа конците на “катила”, това по стефан даниалов е ясно за всеки пристрастен малко или повече в политиката.
  Ще да видим.

 2. След като отстреля ястреба по искане на лилиПутин,Боко вдига гълъбите, опразвайки кафеза за новата руска партида!

 3. Нощта,
  бременна с отровната злоба на роба,
  роди
  своя пурпурно-кафяв
  генералски
  сиамски
  фалш
  величав!

 4. Дайте да поразсъждаваме малко в посока на изказването на ББ, че ще се кандидатира за президент на следващите избори след N години и странното изказване на Божидар Димитров че цитирам „Панацеята за България е президентската република. Дори след време аз мога да инициирам такъв референдум“ край на цитата. Дали пък изказването за Велико Народно Събрание и възможността за тотална смяна на държавното управление не са предговор към точно това. ББ да се върне на бял кон като президента спасител на България който вече е с тоталните правомощия дадени му от смененото държавно управление от парламентарна република, на президентска република.

 5. Конечно, только пишут “чудесные письма”, правда Трампу недосуг ответить.
  Но он сказал что позвонит … когда-нибудь, если время будет.
  А пока занят.
  Что там Трамп.. !? Даже молдавский Додон от Путина откашивает..
  Вы пророссийский Президент ?
  “Я считаю себя промолдавским политиком и буду соблюдать национальные интересы нашей страны. Поэтому, безусловно, для нас очень важно и я сторонник стратегического партнерства с Российской Федерации, но это не значит, что мы будем портить отношение с Западом и с Евросоюзом.” – Додон.
  Приднестровье вы считаете частью Молдавии или нет?
  “Я считаю, что Приднестровье было, есть и будет частью республики Молдова.” – Додон.
  Крым украинский, российский?
  “Де-факто Крым российский. Юридически – непризнанный.” – Додон.
  Сега, прогнозата на политолога Вячеслав Малцев.
  ИВО, отдели моля те 10 секунди само след 2,50 минута. Няма да се разочароваш.

 6. “Върви ли новоизбраният президент по стъпките на Първанов в задкулисната дружба с Борисов?”

  Допускам, че ще го задмине.

 7. Сякаш Родината ни се превръща в степ, над която кръжат лешояди…

 8. Най-после!
  Най-после десните избиратели похвално загърбиха принципа да избират по-малкото зло и избраха по-голямото…. но важното е, че тиквочът падна…. и най-после се отвори перспективата на предсрочните избори електоратът, усетил силата си при референдума, да избере парламент, който да състави истинско дясно правителство, което да проведе реформите, да съживи икономиката,да сложи най-после окончателно кръст на Големия енергиен шлем и да премести МОЧА…

  А дотогава аз ще си направя дълъг списък с нещата, поради които Бойко трябваше да си ходи, и ще си го гледам всеки път, когато Радев направи някоя пропутинска изцепка… а ако случайно Нинова стане премиер, ще си гледам тъпо…

 9. Като се обичат младите – да се вземат. Сега с промяна в изборния кодекс за да може всеки местен дерибей и мутра да си купи депутатско място, а после като “коалиция в името на народа и националните интереси”.

  Апропо чакам онзи дървен философ който ми опонираше че не била почервеняла София и Пловдив за първи път от 27 год. насам.
  Това е резултата от 2 герберастки мандата и започнатото от мадридскията мърша го приключи тиквоча; целта беше Иван Костов да няма втори мандат и да бъдат разбити десните партии.

 10. Казват,че физическите черти на човек говорят и за черти на характера му.Малки,събрани очи и надвиснали клепачи подсказват недобри черти в характера.Убедила съм се от редица наблюдения

 11. Хмм… Дружба с Борисов даже и зад завесите е малко вероятна ,но да приемем че може и да е .
  Извън конспирациите и задкулисните договорки с които е откърмена българската политика или по скоро заради тях , има и нещо друго.
  Герб все още имат около милион избиратели , a за много от тях Борисов е най големия държавник след хан Aспарух.
  Строи магистрали ,медиите му козируват , бори “комунетата” , настройва най различни прослойки на обществото едни срещу други ,гаси пожари които сам е запалил – caмo част от умениятa които все още вдъхновяват много хора.
  Невероятни качества ,а според сметната палата е най-бедният от членовете на кабинета.
  B момента e малко вероятно и слепите да прогледнат ,но и това ще стане.
  Може би Радев като новоизбран президент не иска да настройва срещу себе си толкова хора и то още преди да е встъпил в длъжност.

 12. Кунева се обеща при неуспех на Трайчо. Ако той събере по-малко гласове, отколкото РБ е имал на последните избори, това щяло да означава, че електоратът не одобрява политиката им и ДБГ ще напуснат правителството. На последните парламентарни избори реформаторите събраха (триково) 291 806 гласа. Трайчо Трайков има 224 639. Разлика от 70 хил. гласа

 13. Определено смятам че не е проблем, всъщност не е виновен нито Радев нито Борисов, проблем е че народа избира тях и само тях.
  Теорията за по-малкото зло беше съвсем справедливо беше разработена в няколко теми на сайта и от няколко коментатора.
  Оказа се че няма нито по-голямо, нито по-малко зло, има просто комунистическо зло, което остана след смъртта на комунистическата империя на злото.
  Българите като цяло искат мърсотията-умират от екстаз за руската мърсотия и нейните представители, сега избралите комуниста Радев за президент, вече са спокойни че към Русия държавата има категоричен и безусловен подчинен.
  Избралите Радев са спокойни, че към Русия няма да бъде отправен нито един упрек и несъгласие.
  Комунистите са напълно убeдени че на следващите парламентарни избори победителите пак ще са комунистите.
  Кой би очаквал че след тази категорична победа на БСП, на парламентарните тя ще загуби.

  Второ, не е виновен Бирисов за избора на комунистическия кандидат, колкото и недодялан да е, колкото и простотии да е казал и извършил, мнозинството си иска компартията.
  Не две-три магистрали , ами и двайсет са са построени по време на уоравлението на ГЕРБ,това няма никакво значение.
  Както няма значение каква е ролята на Русия към България, не 30, а 300 хиляди да бяха убили техните слуги-българските комунисти, избора щеше пак да е същия.
  Не 45, а 450 години да бяха съроили комунизъм, пак комунистите щяха да спечелят.
  Всичко, което са го казали умните българи като Славейков, Ботев, Раковски, Каравелов, Стоянов и др., нищо не се е вмъкнало в мозъците на повечето българи.
  На тях не им влияят нито Оруел нито Солженицин, нито Георги Марков, те си искат Русията и БСП.
  И дълго ще продължават да ги искат.
  Очаква се светлината по осветяването на Мочите и Альочите да бъде силно увеличена.Така реципрочно ще се засили българската простотия.
  Народ-…..

 14. Според мен Радев е спазарен от Борисов и Първанов,няма друго обяснение за кандидатурата на Цачева.Сигурна съм,че това ще се докаже в най-близко време,а ролята на Бойко ще играе Слави.

 15. Обяснението е високомерието на Борисов.
  Aми Магистралите? Cлед рязането на ленти следват неотложни ремонти на въпросните магистрали от “Хасково до Финландия”…и мноооооого хвалби….
  A другите пътища? Дай винетка и си троши главата и колата.
  Не комунист ,ами и отявлен дзен будист ,даоист и пацифист ще грабне пушката.

 16. Стамбо, казал си го 1:1. Четенето ми няма възможности. Със същото чувство ходя, приятелю, предполагам насам натам и върша някакви неща, които трябват на деня… но съм като в опустошена земя.

 17. Българчетата доказаха, че така наречените будители не са си свършили работата, въпреки достойните си дела.
  Българчетата доказаха, че не се влияят от будителската дейност на будителите.
  Българчетата доказаха, че и въобще не притежават чест и достойнство за будене.
  Българчетата доказаха, че буденето е неприложимо към техните души, ако въобще притежават някаква душевност.
  Българчетата доказаха, че нямат морал, нямат памет, нямат достойнство, нямат човещина, не се стремят към цивилизованост.На фона на съветско-българско-комунистическа половинвековна пък и повече наглост и мърсотия , да изберат за държавен глава коленопреклонник на комунизма и руснаците, това го няма по света.
  Българчетата доказаха че не се впечатляват от факта един военнослужещ до 15 август да бъде изваден от редовете на армията и да бъде направен за президент.
  Човек, на когото по закон не се разрешава да се занимава с политическа дейност, камо ли с комунистическа.Активен военен за два месеца не би могъл да придобие каквито и да е качества на политик, че да бъде достоен за държавен глава.
  Само комунистическата наглост и избирателското безумие могат да постигнат подобен резултат.
  Българчетата доказаха пред света, че не се влияят от руската агресивна политика, нито от мерките на световната общественост срещу Русия.
  Българчетата по този начин доказаха че тяхната държава не може да бъде адекватен член на Европейската общност и НАТО.
  Сега е момент цивилиозваните държави да кажат кратко и ясно:
  Марш към Москва!!!!!
  И повече да не ни се мяркате пред очите, спираме всички стоки, технологии и др. към вас, купувайте си компютри, коли, мотоциклети, дънки, маратонки и Ай-фони седмици от руските мужици!Ние бяхме дотук, щом като ни правите на пук, бегом при чекисткия боклук!
  И ни забравете, когато се цивилизовате, пак се покажете, засега не ни пречете, поняли?????????

 18. Прав е бил летеца,че си е рискувал ежесекундно живота летейки на МИГ29,ето вчера е паднал поредния,вероятно със замъглен от мазута на Адмирал Кузнецов прозорец.

 19. Kомунизъм е наивна идея и дума празна от съдържание ,докато сателитния комплекс ,тоталитаризма и жаждата за безконтролна власт ca били съвсем реални.
  Един вожд, една партия една държава в продължение на 45 години.Тотален контрол над медиите ,налагане на една единствена “вярна” линия и маргинализиране на различното мнение.
  Явно доста успешните опити на Борисов да продължи тази “традиция” в крайна сметка събудихa инстинктите на доста хора и друг едва ли ще опита.

 20. Уважаеми БЕЗ НИК,
  Продължавам да си мисля, след всеки антикомунистически „ тюрлю-гювеч”,
  че или си средна ръка манипулатор, или е пълна каша в главата ти.
  Най се радвам, когато не съм прав, но…
  1.Матриялът ни български, е както останалият- по цял свят,всички се раждаме голи!
  Но когато след това си тотално зомбиран, дори доброволният ти избор е както в Северна Корея, Куба или Русия. Когато си информиран, изборът ти е както в САЩ, Япония или Западна Европа.
  2.Фундаментът на благосъстоянието е СВОБОДНИЯТ ПАЗАР !
  Когато е истински пазарът, КЛИЕНТЪТ определя коя стока и услуга е по-добра , и кой ще прогресира или фалира, чии труд е по-ценен и кой ще е просяк или милиардер, или на кое място между тях. И ще се ЧУВСТВАШ на мястото си щастлив, дори и „с два лева в джоба”. Защото ще си осъзнал, че твоят живот си е твой/никой не запълва чужд гроб/ , и че ти ЛИЧНО си отговорен за собственото си щастие /никой не може ти го осигури-ни държавата, ни колектива,ни прадедите ти, ни дори майка ти и баща ти/!
  Колкото си по близко до тази истина, ще си благоденстващ както в САЩ, Канада и Германия.Колкото си по далеч от истината, ще пасеш трева в Северна Корея, Куба или ще пиеш квас и самагон в Русия /на 65-то място по жизнено равнище!/.
  И не обикновеният гражданин- потребител, а Партията /както у нас/ ще назначава милионерите,/Прокуратурата и службите ще ти съсипват бизнеса или ще замитат следите на 4млрд от КТБ, например/, а Путин /в Русия/ ще назначава милиардерите.
  3.Не са виновни будителите. Когато „ правила” са изкривени и за будители се НАЗНАЧАВАТ ръководители, които ни „ ръководят” и приспиват, а истинските будители са натикани в миша дупка,напр. като стопанина на блога /не го четкам, но и да не се възгордява/.
  Нещата са прости!
  Когато изригне улицата, /за да не ни натикат пак в блатото назначените „водачи”/трябва да иска две конкретни прости неща:
  1.Свобода на медиите и словото, за да не сме зомбита./ Нали уж сме християни- в Книгата пише:” В началото бе Словото…”/.
  2. Второ , което е също първо! ДЕМОКРАНИЧНА съдебна система!
  И за двете неща няма нужда да „ откриваме топлата вода”,/ много други преди нас са яли и солта, и тоягиге, и жилото, докато стигнат до меда/- можем да ги „прекопираме” 1:1. А не уж адаптирайки ги към „нашите „ условия да ги променяме с цел, да не се промени нищо/ да ги „побългарим”/
  Другото ще дойде от само себе си.
  И всички политици, месии и капацитети, които не искат КОНКРЕТНО това/свободни медии и свободна съдебна система/ са мошеници!Които ви говорят абстрактни неща- мъглява справедливост, някакъв антикомунизъм , някаква конституция, някакви референдуми и т.н., също са или мошеници или се самозаблуждават.
  Освен двете прости неща: СВОБОДНИ МЕДИИ И СВОБОДНА СЪДЕБНА СИСТЕМА!
  Останалото е или само заблуда, или манипулация!
  Не съм Ванга, за да знам , кое от двете е!
  П П. Извинявам се на всички:
  1.Че говоря за неща които повечето от Вас ги знаят.
  Но явно трябва ПОСТОЯННО да се говорят, след като НЕПРЕСТАННО се манипулира на Принципа на Гьобелс-„Една лъжа, казана 100 пъти, става истина.
  2.Че съм многословен./но не повече от БЕЗ НИК ,и уж други псевдоними/.

 21. Клюкар, аз използвам моя опит, моите знания, моите усещания, моите анализи и моите изводи към конкретни въпроси.
  Аз съм роден и живял много години в комунистическа държава, обявена за такава по всички начини и параграфи-Конституция, законодателство, пропаганда, медии, литература, поезия,журналистика, публицистика, дори спорт….

  Единствения спонсор на комунизма в
  комунистическата държава НРБ са българските и съветските комунисти.
  Режима(комунистическата диктатура) беше прекратена от комунистите, но всичко останало си остана в техни ръце и те управляват държавата.
  Съвсем твърдо казвам само на теб с пълна искреност и убедителност, дали ще ми повярваш, това е твое право:
  Република България е
  КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА
  и
  БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ТОТАЛНО КОМУНИСИРАН И РУСИФИЦИРАН

  Хилядите и десетките хиляди българи,които напълно отхвърлят комунизма и комунистите просто не дават облик на държавата и народа, те отново са унижени, слаби и безгласни.

  Аз съм напълно оформен антикомунист по всички парагарафи на комунизма и до края си не ще настъпят абсолютно никакви промени.
  Самите комунисти ме оформиха като антикомунист.Ето специално за теб обещания от мен преди един месец автентичен разказ на една учителка.
  Жива и здрава е, на 86 години и е с напълно жизнени функции.Ако проявиш желание мога да ти дам телефон чрез Иво Инджев за контакт.
  Случая се развива около 1958г.
  Един ден партийния секратар на училището(прогиманзия) я извиква и тя в качеството си на класен ръководител трябва да заведе класа си пред дома на селянин, който отказва да предаде имота и животните си в комунистическата кооперация.
  Каква е ситуацията, която партийния секретар не я е знал, защото не е бил от същото село.

  Така наречения “кулак” е първи братовчед на учителката, който живее в къщата на майка си, чиято сестра е омъжена в съседното село и е майка на учителката, която пък се омъжва в родното село на майка си.
  Малко сложна комбинация, но я прочети пак ако трябва.
  Учителката мълчи покорно и не казва на комуняра, че това е дома на баба й и майка й, за да не стане гаф и по този начин комунистическата смрад да не разбере, че “кулака” е неин близък-от две сестри деца са-първи братовчеди.
  Написват лозунги, научават крясъци-песнички и обиди към братовчеда на учителката и класа е подготвен.

  Но, но, но, обърни внимание Драги Клюкар, в класа се оказва детето на “кулака” и племеница съответно на учителката.
  Последната успява да каже няколко думи на детето да си мълчи по време на комунистическото мероприятие.
  Какво се получава обаче-всички ученици знаят че тяхната съученичка е дъщеря на “кулака” и я гледат дали тя пее и ругае баща си.Детето е било на 12 години(уточних с точност фактите).
  И то започва съвсем отговорно да заучава комунистическите заклинания.
  Отива класа пред къщата и всички дисциплинирано изпълняват указанията на комунистическата мърша.Никое от децата не смее да каже каква е истината и така са запазени от последствия както класната, така и нейната племеница и тяхна съученичка.
  Минава акцията, децата се освободени, а учителката внимава какво ще направи племеницата й.
  Когато никой не остава, отстрани на къщата тя се хвърля към леля си , крещи и плаче Лельооооооо…

  Ти това Драги Клюкар може да разбираш, може и да не разбираш, може да чувстваш, може и да не чувстваш, това е твое лично право, но че комунистическите смрадове като Йотова, Нинова, Данаилов, Радев и техните милиони последователи не усещат нищо нередно, в това се заклевам.
  Така че моя антикомунизъм е мотивиран обективно и емоционално-персонално.Отделно и държавно…..
  Ученичката е също жива и здрава, двамата й сина са музиканти и дълго време тя не искаше да им каже как е “пяла” срещу дядо им, а после плакала в захлас.
  На всички тези, за които не се впечатлявят какво комунистите могат да правят, нека да продължават са се забавляват с поредния “десен проект”.
  Комунистите ще му дадат все някога обет….

 22. Александре, комунизма дори не може да се оприличи на идея, защото всичко при него е идиотско, нечовешко, лъжливо, насилническо, нецивилизовано…..
  Да, има и други насилнически режими освен комунистическия, но към нас е прилаган само той.
  Комунизма априори е идиотизъм, дали е наивен,,,,,може, само безмозъчни наивници могат да убиват бе да им мигне окото.
  Днес комунистите в България вече не убиват, но са си същите мръсници, само дето се правят на политици, а простотията им сваля звезди.
  Навремето комунистите караха народа насила да ги държи на власт, сега народа ги избира съвсем доброволно и охолно.
  Народ——?

 23. Драги БЕЗ НИК,
  1.Писанията ти само затвърждават мнението ми.
  2.Аз съм чувал какво ли не, от кого ли не. Но съм на толкова години, и са минали през главата ми толкова неща, че твоите са детска приказка / в случая за Павлина Морозова/.
  Никога не предавам чужди разкази, а винаги имам предвид ЛИЧНИ преживявания и впечатления.
  Но в никакъв случай не съм репресиран /вече доби нюанс на “активен борец”/ ,защото сам съм си избирал съдбата!
  3.Последователността и похватите ти
  само утвърждават впечатлението/поне за мен/на “средната ръка” манипулатор, но всеки да си върши работата!
  4.И двамата сме гости на блога-кой каквото иска да пише/филтъра е стопанина на блога/, който желае- да го чете! Който не желае, има право да не го чете.
  Запазвам това право и за себе си.

 24. @клюкар,
  “НЕПРЕСТАННО се манипулира на Принципа на Гьобелс-„Една лъжа, казана 100 пъти, става истина.”
  Това едва ли някога го е казал Гьобелс, въпреки, че комунягите го “цитират” милион пъти!

 25. @БЕЗ НИК,
  Абсолютно прав сте за “народа”, който все си избира комунягите, под каквато и форма да му се предложат! Стокхолмски синдром ли е, простотия ли е, но отърване май няма!

 26. Към БЕЗ НИК ,последно внимание от мен.
  И аз мога да греша-надценил съм те!
  Манипулатор си, но под “средна ръка”:
  1. Опонираш, но по несъществени неща.
  2.Аргументираш се, но с полуистини/най-успешните лъжи/. Казъл съм “Принципът на Гьобелс”/- то и Буридан не е развъждал магарета, но е станал известен с “Магарето на Буридан”
  3.Тук в блога,използваш няколко псевдонима…
  4.Всеки да си върши работата-един платено, друг безплатно.
  “За всеки влак има пътници!”
  Но дано все повече, предпочитат да вървят пеша, по собствената си пътечка!
  Което е целта на всеки будител, а не манипулаторите да натоварят говеда във вагоните на влака, към светлото комунистическо или капиталистическо /”антикомунистическо”/ бъдеще..

 27. Да,да комунистите не убивали сега.Двама президенти,неизбирани от комунистите останаха с дете по малко.А пък президента комунист се сдоби с хотел за сина си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.