Кой е в агитката на “безпартийния” и “идеологически необременен” новоизбран президент Румен Радев

Румен радев

Източник на снимката: Пресцентър – БСП
Тази предизборна снимка, разпространена от пресцентъра на БСП ( която уж не била партията на Румен Радев), привлече вниманието ми с нещо дребно, което първоначално реших да не коментирам.
И все пак- нека споделя. за младежа Георги Марков, който гордо се снима на фона на портрета на сирийския диктатор Асад в сирийското посолство в София, ръкувайки се домакина ( впрочем той е фен и на севернокорейския диктатор Ким Чен Ун и чест гост на севернокорейското посолство, както разбрах лично от него).
Става дума за младежа в най-лявата част на антуража на бившия генерал, който ни съобщи , че не бил обременен идеологически.
Въпросният младеж, който държи плаката с надпис “Румен Радев президент”, е тартор на червените екстремисти, които провалят в нарушение на закона и под закрилата на жандармерия легитимни прояви на неправителствената организация, настояваща за демонтиране на Монумента на окупационната червена армия МОЧА.
https://ivo.bg/2016/05/12/полицията-и-нейните-провокатори-пазя/
По странно стечение на обстоятелствата,  по молба на мои приятели, притеснени за детето си, попадало под влиянието на вопросния млад екстремист, имах около един час разговор с него. По-точно говорих аз, а той репликираше всяка моя теза с подмятания в стил “американците защо бият негрите”.
Това е агитката на “безпартийния” и “идеологически необременения” новоизбран президент. Румен Радев едва ли “не знае” с кого се ръкува на долната фотография, на която Георги Марков е с тениска с лика на Путин, бутафорно пременен като боец от руския флот.:
Снимка на Georgi Markov.
https://ivo.bg/2016/05/12/сивка-бурка-е-руска-приказка-за-маскир/
НА СНИМКАТА ПО-ДОЛУ: Агитаторът за Румен Радев, най-десният , с бръснатата глава в тройката охранявани на подстъпите към МОЧА от полицията екстремисти от “Червена сила” ( професионални контрапротестиращи срещу известно заплащане на повикване от онези, които им дърпат конците в конспиративната игра на московската пета колона), участва в акция по проваляне на законен митинг на протестиращи срещу съветската символи граждани на 11 май 2016 година.
IMG_0035а

 

 

 

 

 

 

 

Георги Марков от Младежки клуб „Червена сила” се похвали пред Нова телевизия, че след 10-часово нощно дежурство са успели да опазят паметника чист. „Успяхме. Днес Паметникът на съветската армия, както и Костницата, са чисти. Инициативата мина успешно. Близо 40 души бяха ангажирани на двете места”, обясни Георги Марков.

Още за подкрепящите Радев в кампанията му путинисти можете да видите в линка, където изплува и снимка на др. Любен Гоцев, спряган за един от основните канализатори на червената сила  от миналото в червено-кафява в днешно време. http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Koj-zapali-znameto-na-ES-shtrihi-ot-portreta-na-natcional-sotcializma_336182.html

34 мнения за “Кой е в агитката на “безпартийния” и “идеологически необременен” новоизбран президент Румен Радев”

 1. Иво, за кой ли път си се изявил и в чисто човешки план. Не знам как си имал нерви да издържиш “дискусията” с агресивниният червен боклук. Колкото до “идеологическият необременен” въздухар рр и самият дори той едва ли се взема за такъв.
  Сега, ето едно чудесно мнение на доказан спец по матушката.
  http://politkuhnya.info/novosti/tramp-hirurgicheski-ustranit-putina-galeotti.html

 2. Господин Инджев, разочарован съм от вашето ‘откритие’ , ако бяхте слушали Нинова нямаше да публикувате данни за наличието на топла вода. Тонът ми е уважително заядлив поради безпомощност, моля за извинение.

 3. Мечката,особено руската такава,рита най-много,’га е на умиргане!
  Постоянно излизат едни данни за расийската петрономика,които ама хич ги не бива.
  Към края на 2017-та година предстоят едни крупни разплащания на РФ към външни инвеститори.
  Стратегическия резерв,натрупан от времето на фантастичните цени от 147 долара за барел петрол,са похарчени с над 70% за подпомагане на рублата и др. такива неспасяеми дивотии.Петрола след избора на Тръмп е назад с около 6 долара (днес е 44,95 $ за барел),сивата икономика бележи невиждан ръст,тази година има над 300 000 молби на руснаци за зелена карта,което е рекорд задмиинаващ дори молбите през “лихие девяностых”. 🙂
  На руските Ватници им остава да се рават само на Румен Радев и други подобни придобитъци. 🙂
  Нооо,както се казва “русские знают и холод и голод”,те са железни и са готови да се смалят с още некои и друг “миллион алых роз” за добруването на олигархията и империята.
  Да не ви обаждам,че в момента има невиждана епидемия от СПИН в рассия,подпомагана още повече от мизерното здравеопазване.
  Или как говориться меньше народа больше кислорода! 🙂

 4. През 2002 г. Борисов, тогава главен секретар на МВР, каза: „Държавата в момента е на ръба. Или ще тръгне напред, или ще се върне обратно.”

  Е не се върна…

 5. Примери за промити мозъци-ако разбира се изобщо ги имат. Нямам думи. Подобен тип субекти съставляват и голяма част от гласуващите за ГЕРБ. Лично аз не споря с подобен тип грешки на природата-какъв смисъл има да кажеш на един глупак, че е такъв. Няма да стане по-умен-чиста загуба на време.

 6. Да дадем думата и на живата легенда
  Рудолф Джулиани за бъдещата вънщна политика на администарцията на Доналд Тръмп в часта й в която най ни интересува-НАТО, Източна Европа, раззия.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5829FA11D1A3D

 7. Драги Иво, драги колеги, ако това момче Георги Марков е казало че “не е обременен идеологически”, това е пълната истина-той е обременен комунистически. А някой, изпил хапчето на комунизма не би могъл да се занимава с идеологии.Повярвайте му….
  Второто обременявяне е Русия-Путин.
  И в това е искрен.
  И е напълно в тон с държаваната мода, имаме президент комунист, главнокомандващ комунист, облика на държавата е откровено комунистически на фона на десетките символи на руска окупация, ами напълно е тренди момчето.
  Тези които не носят лика на Путин и табелката с името на Радев не са модерни, а Георги Марков си в час, можа да хвана на бас.
  Българския народ го направи модерен, а не руснаците и техния президент.

 8. “Та защо бе избран Радев?”

  На тези избори важна роля са изиграли може би и някои размествания в съотношението на силите между олигарсите. А Борисов навярно се е оказал ненужен, казва бившият зам.-посланик на Германия в България д-р Клаус Шрамайер.

  Дойче Веле

  ДВ: Г-н Шрамайер, изненада ли Ви резултатът от втория тур на президентските избори в България?

  Шрамайер: В политиката вече нищо не ме изненадва, камо ли пък в българската политика. Със заплахите си за оставка Борисов придаде на тези избори значение, което те всъщност не заслужават. Ако не го беше направил, изборът на Радев можеше да се изтълкува като неприятно, но все пак незначително събитие. Цачева или Радев – има ли всъщност значение? Правомощията на държавния глава са и бездруго незначителни.

  В същото време би трябвало да се помисли дали не е разумно да се сложи край на това разминаване – имаме пряк избор на президента, но правомощията му са незначителни. И дали изобщо страната има нужда от президент. Ако прехвърлим наум досегашните президенти, от Желев до Плевнелиев – кой от тях е оказал трайно влияние върху българската политика? Може би Желев с неговите „Боянски ливади” от лятото на 1992. Или Първанов с неговия „Голям шлем”, като в този случай влиянието е за съжаление негативно.

  Та защо бе избран Радев? Защото бил уж неопетнен. Доста тъжно е, че това очевидно те прави достатъчно квалифициран за поста. Радев бил персонификация на протеста на българите срещу истаблишмънта – и преди всичко срещу Борисов и ГЕРБ. Но защо трябваше тъкмо човек на Социалистическата партия да олицетворява този протест? Или връзката между Радев и БСП е чисто случайна?

  Нима в тези несигурни времена българинът отново търси „силен човек”? Може би затова даде гласа си за един истински генерал – генералът от пожарната очевидно вече не върши работа.

  Тъй като политическата насоченост на Радев е точно толкова неясна, колкото и тази на Тръмп, можем само да предполагаме, че вятърът ще задуха от тези посоки – национализъм, проруски жестове и антибежанска реторика. По-точни изводи ще могат да се направят чак на идните избори.

  И още нещо: ДПС отново беше политическата сила, която реши избора. Важна роля са изиграли по всяка вероятност и някои задкулисни размествания в съотношението на силите между олигарсите. Борисов навярно се е оказал ненужен.

  ДВ: Както знаете, Бойко Борисов вече обяви оставката на кабинета си. Как ще коментирате това решение?

  Шрамайер: С непремислените си заплахи за оставка Борисов сам се вкара в капан, от който вече не може да излезе, без да навреди на имиджа си. Освен това навярно усеща, че ерата „Борисов-ГЕРБ” е към края си. Но може би се надява да си върне властта чрез евентуално въвеждане на мажоритарна избирателна система…/KAFENE.NET/

 9. Аз все пак си мисля, че Плевнелиев щеше да загуби ако се кандидатираше за втори път. Народа не се интересува дали обичаш Обама или Путин а дали работиш за него. Затова и се надявам Генерала да мисли по-малко за външната политика и повече за вътрешната. Наследява в момента една много слаба Българска нация, атакувана от вътрешни и външни врагове! (Между другото само една слаба нация се занимава по цял ден на кой чужд владетел да се надупи)… Ако не помогне на нацията да се обнови, порастне и да диша свободно а мисли само за мача между “запада” и “изтока” ще бъде отново безличен Президент като предишните си колежки. И за мен в момента наистина няма народна партия. Няма, защото колкото и магистрали и панелки да направите в България млади и образовани Българи почти не останаха а възрастните хора мрат като мухи в касапски болници !! Народа казва, не дай си Боже да се разболееш!!! Изобщо има ли политик в България, който да вижда терора над нацията и ужасяващия апокалипсис, който и се е стоварил !! Истината е че няма!! Заровили са си щраусовите главички и сънуват сънища, защото и тези за които гласуваме са роби като нас!! Кой го боли дали негрите ги биели в Щатите ??? Това са нелепи приказки на неориентирани хора. Мен много повече ме боли кой бие Българите в България и ги краде и обижда!!! Да, отговорете на този въпрос политиканчета!! Това трябва да бъде най-главния въпрос, тема номер едно в България ако искаме да запазим нацията си и земята си!! А който не иска, проклет да бъде и нека гние в ада за вечни времена!!!

 10. Тениската на диването не е руска, а сръбска!

 11. Пресният линк показва, че такива психопати дал Господ и другаде из ЕВропа, но там те не са в екипите на държавните глави! В нормална страна това ла–но би било 24 ч. под набюдението на аниекстремистките служби-тук ТЕ му козируват и му се кефят!

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5874529

 12. “Горе стават големи работи”.
  Швейк
  Процесь пошьол!
  Руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев е бил задържан с подкуп. Той е подозиран, че е изнудвал представители на „Роснефт“. От следствието съобщиха, че той е бил следен в течение на няколко месеца, предаде Интерфакс.

 13. Г-н, Инджев, знаете ли нещо по този въпрос:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/15/2863815_parlamentut_shte_zasedava_izvunredno_dnes/
  “В дневния ред са доклади на Комисията за регулиране на съобщенията и Комисията за защита на конкуренцията, както и първо гласуване на поправки в закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, според който символите на режима трябва да бъдат премахнати от обществени места.”

 14. До Капитан Немо
  Ако правилно съм Ви разбрал на България е необходим истински “социален президент”, нъл тъй. Не нов георги седефчов първанов който се беше самообявил за точно такъв и дотам Последният не случайно е известен повече кат папка гоце.
  А правомощията на президента проучили ли сте ги.
  Колкото до хипотезата дали евентуално би бил преизбран Росен Плевнелиев или не, това вече е история. В историята ако-то, условното наклонение са забранени.
  И само да попитам. Какво вънщнополитическо поведение според Вас трябва да следва държавният глава на страна-член на НАТО и ЕС. Аз отговорът го знам.

 15. И като си приказваме, какво чувам… Другарката министър владислава горанова приказва, че не било здравословно да се увеличат пенсиите на бащите и майките ни!! Ей ся зех пищова брат!!! Това е направо непоносимо и даже гадно ама много гадно!! Хората едва живеят като скотове а той миличкия вика, че не било здравословно!! А като крадат банките и имуществото ни е здравословно а ??

 16. Към кап.немо:Не се напъвай повече-разбрахме,че Радев е точният човек,но в желанието ти да се изкажеш,май,си объркал форума!

 17. Немо, капитане, нацията няма как да се “обнови, порасне и диша свободно” и прочие кухи клишета без съдебна реформа! Без съдебна реформа всички тези приказки са празни лакърдии и дъвка за гласуващи безхаберници!Бих префразирал Клинтън за нашата ситуация – “Съдебната реформа, глупако! Съдебната реформа!” А какво казва новият президент за нея? Веднъж се изтърва и веднага му набиха канчето да се поправи! Така че, надежда всяка оставете. Дано да бъркам, но за сега виждам новия Георги Първанов!

 18. Плевнелиев щеше да спечели изборите.Той и заради това беше отказан да се кандидатира.Над 300000 гласа шяха да дойдат от РБ.Отделно гласовете на ГЕРБ щяха да са консолидирани,а не разкашкани от последвалите действия на ББ.Резултата го виждаме…

 19. Към Капитан Немо,освен на Русия,на кой друг се дупим,че не разбрах?И би имало голяма разлика ако се дупим към Запад!

 20. А аз имам надежда. ПЛЕВНЕЛИЕВ, В НАЧАЛОТО НА МАНДАТА СИ, беше некомфортно повлиян от сянката Борисов.По-късно, беше първият президент с ясна позиция, как малката България, колкото и да е “малка” посочи застоя в европейската й принадлежност. ПРЕКЛОНЕНИЕТО пред освободителя, брата, изкусния майстор на двуличните, платени уж от Россия медийни и КГБ манипулации бяха формулирани ясно и точно за пръв път от високо държавно ниво – Русия на Путин в актуално време компенсира псевдовеличието си с агресивно поведение, с дуло на автомата, насочено срещу беззащитния, слабия, неорентирания. И ЗАЩО? Защото президентът и министър председателят всяка сутрин получават информация от първа ръка, какво се случва в родината ни.Това, което ние не знаем и слава богу. Ако си човек, с нормална интилигентност, трябва да реагираш, в случай, че недобронамерените целувайки те ти шепне в ухото: ги си пигмей, мога да те унищожа всеки миг. Плевнелиев реагира като морален, изстрадал човек, въпреки “комсомолското” си минало. Затова, мои умни информирани и чувствителни колеги, не бързайте с оценките. Може би ще се случи рядкото чудо за еманципиране от вождизма. Може би. Моля ви не бързайте с оценките. Разумно е да из чакаме пове 6 месеца. След това- отново камъни в блатото, със съмнителна реална полза. Отново казвам: българи търсете съвременния Стамболов.

 21. Това, че корабът Русия потъва е ясно, но това, че България избра да се качи на него макар и засега само с единия крак не е ясно. А санкциите ще си вървят и без очакваното мнение на путлеровия тов. ген. радев…

 22. Извинение за няколкото правописни грешки- предполагам, че не са толкова важни.

 23. КАПИТАН НЕМО, кажи откъде да дойдат парите???
  ДАЙ парите!!! Когато има пари – ВСЕКИ може да ги раздаде! И доста по-справедливо от ТЕБ! Затова НЕ се напъвай! Не можеш да прескочиш себе си!
  не става само с желание! Трябва и нещо друго! Надявам се ,че поне можеш да се сетиш какво още трябва!

 24. Въпросът е много точен, тесен по смисъл и широкообхватен за анализ.

  Отговора на германския дипломат не е съвсем обективен, въпреки че има много верни нюанси.

  – първо, т.нар. “Социалистическа партия”(БСП) е комунистическа
  – второ , така наречения “Инициативен комитет” е комунистически
  – така наречената “Идеологическа необвързаност-необремененост” е напълно правилна, защото комунистите действително не се занимават с идеология, поради простата причина, че комунистите не могат да се занимават с човешки идеи.Те априори са комунистически обременени.
  – твърдението на германеца, че политическата насоченост на Г-н Радев е нясна е напълно неправилна. Той е с напълно оформени комунистически и просъветски убеждения, напълно съпричастен с идиотизма на комунизма, той изпитва изключителен респект към Съветския Съюз, окупацията и комунизацията на България . Днес той категорически заема неотразими проруски позиции и не изразява дори минимални антируски позиции.Г-н Радев просто е неофициален представител на Русия и сторонник на руската политика.Не може да се очаква абсолютно никакво противопоставяне на руската политика по принцип.
  – Г-н Радев е стриктен привърженик на новите комунистическо-съветско-руски пропагандни тези, включително към съветско-комунистическата инвазия в Европа след края на Германо-Съветската война.
  -Г-н Радев не е изразил никакво мнение към политиката на България по време на ВСВойна.Историята на този период не я познава добре.

  Има и други подробности, които водят до простата констатация на двете главни негови черти като личност:
  КОМУНИСТ
  ПРОРУСНАК

  Търсенето на други особености задължително води в областта на наивността и дребните подробности.
  От тактическа гледна точка, компартията нанесе ужасяващ удар-хем срещу авторитета на държавнито ръководство, хем срещу армията.
  Това е била една от основните цели на комунистите за “проникване и овладяване на войската ” преди Девети.
  На българските военнослужещи се дава пример как може всеки генерал и офицер да се издигне в едно или друго отношение ако сътрудничи с комунистите.
  Обективността и справедливостта налага да се признае като изключително силен ход на комунистите един действащ генерал да се извади от редовната армия и да се избере за Държавен глава.
  Този случай-пример е достатъчно показателен и за средите извън България , които следят и са заинтересовани за ситуацията в България. Това е страхотен пример и пред Ръководството на НАТО, което най-вероятно няма да оцени задълбочено този уникален случай оо избор на президент-комунист.
  Как това добрите и наивни хора не го усещат, просто не е за вярване.

 25. Защо мислите, че се напъвам? А може би говоря от сърце? Винаги ли ще вярвате на злото в човека а няма да вярвате на доброто. И затова сте слаби. Пак ще го кажа! В България няма политик, който да се е загрижил за Българската нация!! А когато се грижим за собствените си проблеми и тези на дружките ни, няма как да решим това за което са ни пратили. И винаги ще си намираме оправдания! Винаги ще мразим, когато някой ни каже истината в очите и винаги този някой ще е лошия, неграмотния и прочие глупусти! И ако обичайте не ми казвайте, дай парите, защото колкото и пари да има ако всеки дърпа като куче чергата към себе си тези пари ще отидат на вятъра. България е достатъчно богата да храни 5 пъти повече хора на територията си но въпреки това улиците са пълни с гладни и изнемогващи човеци. Може би ме нападате, защото укорявам Плевнелиев?? Ами да, мисля, че имам основания да го мисля за прекалено апатичен и слаб Президент! Ако бях на него отдавна да съм си тръгнал!!! България е огромна кауза и заслужава да дадеш за нея най-доброто от себе си! А който не може, да не пречи!
  До Лозана Владимирова, ако бяхте прочели предишни мои изказвания ще видите, че не съм толкова прехласнат по новия президент! И един съвет, преди да ударите човек, проявете търпение!!
  До ДКД, ако за вас думи като “обнови, порасне и диша свободно” са куши клишета, толкова по-зле! Не съм виновен Аз, че мърсите тези прекрасни и смислени думи! Те трябва да заседнат в главата на всеки Българин, за да знае какво трябва на нацията! А всичко останало ще си дойде на мястото, когато знаем какво искаме! И не само съдебни реформи. Но реформи се правят, когато сме достойни синове и дъщери на този народ за който се създават закони! Да вземем например здравната реформа. колко пъти всякакви изроди ще се пробват там ?? Питам колко пъти ??
  До г-н Николов. Не не искам Президента да раздава помощи а да мисли за корените си и да си мисли дали щеше да го има ако преди него нашите дядовци и прадядовци бяха такива малоумници като внуците им!

 26. Какъвто е т.нар. “дженерал”, – такива са и “бойците” му. То и самият “генерал” е на дистанционно управление , задвижван от задкулисни синжири, та лупен-клакьорите му няма да са завързани за нечия си верижка. Всичко е куклен театър на задкулисните марионетки – от изпълняващият “ролята” пРЕЗИДЕНТ, до най-долният му платен със същите рубли зомбиран и зобиран статист.
  Проблемът е КОЙ задвижва куклите на конци иззад сцената. А самите мутрьошки са само фасадата, и рублофилският аналог на троянският кон. Те са само “даровете” от древните и днешните “данайци”.

 27. НЕМО, кажи какво конкретно искаш, какво предлагаш , и как реалистично да го достигнеш!
  Иначе приличаш на президент-льотчикът НИ! И той ,като теб даже не знае – ЗАЩО се кандидатира за президент? По точното е – защо го кандидатираха?
  Все още не осъзнава къде се намира и къде се “приземил”!
  Защото на адресът “Дондуков”2 все още няма летище. Още по-малко военно.

 28. @ НОЕМВРИ 15, 2016, 23:14

  Благодаря за линка.
  Ако преводът е бил адекватен? то ще кажа: Един път да не се съглася с Димитър Бечев.
  Колкото до fyi публикацията на ‘Globe and Mail’ – това е възприятието на един от малкото външни кореспонденти на най-четения в Канада вестник.
  Добрата аналитика (вие казвате истина) на политическите процеси в България намирам в този блог тук.

 29. EVERYONE ELSE, аз исках да ви акцентирам конкретно за ситуацията в задунайският бантустан. Защото според мен вътрешнополитическите причини са водещи пред външнополитическите.
  П.П. Макар че путин си плати за изборите в Молдова над 220 милиона долара:
  https://inforesist.org/dodon-prezident-posledstviya-dlya-ukrainyi/

  И въпросът е колко е дал за задунайската губерния НРБ, след като за една Молдова само официално е дал 220 милиона????

 30. Да, докато демократстващите хора работят, говорят си, купуват хляб и портокали, разхождат се, слушат музика, блеят във Фейса, правят любов, треперят да не ги хване контролата в рейса, пият чай и тнт., емисарите на Червения кристал сканират обществото ни и ловят хора.При тая оскъдица са достатъчни трохи и малко човешко отношение за да си напазаруваш влияние сред по-неоправните и крехки лица /млади и стари/. Емисарите се проявяват като неформални спонсори дори за изкуство, екскурзии, почерпки и много други дейности забравени от държавата. Като прибавим медийната отрова по руска линия, хилядите ненаказани мега руски облаговземци и чалга фона…
  Тактиката е ясна: Един Юда не е достатъчен за да се покори България, трябва цяла армия от юди, различни по възраст, пол и интелект, които да действат в широкия спектър на общественото поле и хората с демократично мислене не влизащи в играта ще останат една малка група, като почитателите на камерната музика.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.