Побеждаващият наред победи и себе си накрая

Звучи като виц, но е факт: Бойко Борисов до такава степен е свикнал да побеждава, че накрая победи и себе си.

Пристрастен към победите (си), подведен пак от самомнението си на непобедим, той заложи всичко в казиното. Но спечели червеното. Рулетката се доказа като руска, а патронът, който му се падна, неочаквано за него гръмна в челото му. Беше предсказуемо при толкова много руски муниции, вкарани в барабана на револвера, но нашият герой, абониран за бутафорното перчене с халосните патрони, отказваше да повярва, че най-лошото може да му се случи.

Борисов заложи себе си на дузпата. И му биха дузпата. Загуби всичко, което имаше: своята непобедимост.

Когато Бойко губи, губи цял ГЕРБ.

Бойко не си играе на дребно: когато побеждава себе си, държи загубата да е зрелищна, невиждана- толкова голяма, както никоя победа на ГЕРБ не е била. Защото Борисов не спечели в НИТО ЕДНА област в България. За по-контрастно, след всички разграничавания от ДПС, кандитурата на Борисов за президент се оказа подкрепена победно само в…Турция.

В същия стил той загуби и изборите в София, замислени като резервна писта, като утешителна награда чрез евентуална компесаторна победа в най-големия софийски квартал ( “той ли беше най-голям или квартал Люлин е по-голям? “- затюхка се пред камерите бившия столичен кмет Борисов, който обича да го обичат в крайните квартали на София и редовно бълва омразата си към зоната на “жълтите павета” в центъра на града, която така и не можа да превземе със своя бандитски “чар” )

Какво още да кажем за този талант?

Ок, има още.

Борисов  си мислеше, че може да преиграе всеки лошо подготвен от него мач, но преигра. Той обича да бие дузпи по два пъти и да си бие дузпата два пъти, както се видя от повторната му премиерска абдикация. И понеже му се отдава, реши, че може и да гафи многократно. Повярва си, че му е позволено да си вкарва автоголове по повече от веднъж в един и същи мач, без това да му се отрази на крайния резултат. Важно му е да е голмайстор, макар и с попадения в собствената врата.

Никой друг не би си и помислил да нарече “грешка” участието на своята Цецка в надбягването преди още това да бъде потвърдено в крайната фаза на щафетната надпрева. Колкото и да беше вече ясно как в състезанието от двама тя ще бъде втора, да я обявиш в качеството на треньор и подбудител на нейния куц спринт за победена преди финала е смайваща проява на съчетано бягане от отговорност, плюс глупост на квадрат, гарнирана с извънредна доза пуйчине в стил : “ на мен ми е позволено и това”.

Къде са сега другарите социопати, които с плюнки на уста ( доста буквално за Райчев) го хвалеха на тяхната пързалка за страхотната, феноменалната направо харизма и особено за невероятната му, извънземна политическа интуиция? Как къде- пак са сред абонираните за новия рунд от публичното телевизионно надлъгване шамани от корпуса за бързо реагиране с коментари като за бавно развиващи се. Само че сега вече са на обратната позиция и се надпреварват да броят грешките на техния безгрешен Бойко.

Мнозина се упражняват сега в мачлето под надслов “ритни падналия Бойко”, имитирайки неговия стил, оставил незабравим отпечатък от бутонките му върху лицето на България. Но  турнирът за купата на Съветската армия беше спечелен не от тях, а пак от него. Никой не може да победи Бойко, както само Борисов може!

Общественият договор с “простите” , които Му гласуват, беше скъсан от онези, с които Той се подигра, смятайки ги за по-прости ( дори и) от него. Лъга близо година какви страхотни кандитатпрезидентски козове има в ръкава (на тениската си) и накрая извади в последния момент от фуражката си Черния Петър. Съобщи им, че ще гласуват и за него, щом Той им казва да го направят. Топчето обаче се завъртя в рулетката и се спря на червено. Друго просто нямаше в тази игра с две възможности да загубят сините ( каквото и да значи вече синьото в днешната политическа палитра в стъкларския магазин след дългата разходка в него на слонски отмъстителния Бойко).

Бойко с двете лица – едното за пред Запада, другото за пред Изтока, си организира играта “двама Бойковци се карат, трети печели”. Третият е в неизвестност засега, но се опитва да наднича от бъдещето през телевизионния екран на едно шоу, чийто нов популистки проект беше подкрепен тайно от Борисов под формата на референдум, пришит към президенските избори на вълната на високата избирателна активност.

Мъжоритарната система на управление, олицетворявана от Бойко, се срина за една нощ. Предстои да видим как ще се опитват да ни оседлаят чрез мажоритарния й вариант, в който възможностите за сделки се свеждат до балотажа между Бойко и Слави на този етап. А сделката е сделана в Кремъл, твърдят ВСИЧКИ световни агенции в оценката си за резултата от изборите в България, колкото и тази подробност да “убягна” от погледа на дежурните коментиращи у нас и техните любезни домакини в телевизонните говорилни.

Участието на толкова много кукли на конци вещае КОНЕЦ ФИЛЬМА, но все пак се надяваме TO BE CONTINUED.

9 мнения за “Побеждаващият наред победи и себе си накрая”

 1. г-н Инджев мислим еднакво !)))

  За цървуланите е писано и преди това .По света са известни ,че фалираха фабриките си за цървули и сега ходят боси наред с Боса си.Имат силно развито фекално производство и са монополисти на фекалния пазар .Другото което се знае ,че това което се случва в Цървулания прилича на непрестанен цирк.След ват номер след номер , така захласната в цирковите номера публиката забравя за фекалната миризма на собственото си производство.
  Знаете ,че Босът управлява Цървулания , а негови слуги са шарените пилета от кокошарника му. Нека кажем , че с помощта на пилетата в кокошарника си той сменяше деня с нощ и обратното.Например Петлето Лукар пееше когато Босът кажеше в 22 часа през нощта , че е ден и часа е 10 сутринта .Можеше и да направи обратното .Кога е ден и кога е нощ не зависеше от въртенето на Земята ,нито от Слънцето , а само от Босът , той беше слънцето в Цървулания.
  Не стига това ами в Цървулания годината беше по –кратка.Състоеше е от 9 редовни месеца .Останалите 3 месеца се наричаха сторно месеци (от сторниране).Два от тях принадлежаха на Боса и 1 месец на Големия кокошарник в съседство състоящ се от 240 пернати екземпляра.
  Годината в Цървулания си беше точно 9 месеца , защото за толкова се износва бебе.Откакто великият мислител Тошо ,каза че в Цървулания раждат недоносчета , годината задържително стана от 9 месеца и нито ден по малко.Това стана Първата поправка на конституцията на Цървулания .
  Но за какво служеха сторниращите месеци.Босът беше странна птица , сутрин казваше едно , а вечер друго.Ако направеше някой гаф примерно на 27 април , денят се сторнираше , не се зачиташе и следващия ден беше пак 27 април.Това се правеше за да не си спомнят цървуланите какво им се е случило, изтриваше се от паметта им, нямало е такова събитие.
  Гафовете на Боса обаче бяха нескончаеми , понякога се зареждаха ден след ден и така , цяла седмица можеше да бъде сторнирана.Ако гафът беше по лек , за да не хабят сторно-дни пускаха от шарените пилета да обясняват ,какво е искал да каже Боса.Примерно един Сашо Ненков или пък Янчето-Карацветова вършеха чудесна работа .Така объркваха публиката , че самите те изглеждаха по добри гафаджий от Боса .Направо си му бяха конкурентна заплаха за титлата гафмен.
  И така биваха оползотворявани сторно –дните от Боса , какво ставаше ако не му стигнеха 2 сторно месеца ще разберете по-късно.
  Кокошарника с 240 пернати пък имаше само един сторно-месец , защото цървуланите направо ги пускаха с месеци в отпуска.Тези само кълвяха зърното и правеха пакости.То което снесяха , повечето беше запартък, ако снесяха пък нещо читаво , се избиваха кой го е снесъл и хвърчеше перушина и врява , та чудо.А бе кокошарник.Ако не бяха дългите отпуски един сторно месец на тези изобщо не им стигаше.Затова цървуланите на драго сърце ги пускаха в отпуска и имаха план да ги намалят на 120 пернати , хем по малко запартък ще снасят , хем по малко ще мирише на него.

  Но какво се случи една вечер?
  Босът строи кокошарника си пред един микрофон и започна да набива канчетата на агнешките главички. ……иии… на всички ….. .
  Бяха му виновни всички , че не му стигаха сторно месеците.
  За да покаже колко е сърдит , Той качи кокошарника си на САМО-СВАЛ.
  Знаете ги, САМО-СВАЛ зил с метална каросерия-кош ,с форма на отрязан по дължината си цилиндър, приличащ на участък от скейтборд писта.
  Натовари той пилетата отзад и тръгна да гони агнешките главички по магистралата.
  Отзад пилетата отначало мислеха че ги води на екскурзия и се радваха , но скоро премръзнаха .Бяха тръгнали с лятната си перушина .А Босът беше отменил октомври и ноември и от септември беше станало направо декември , защото босът си беше изразходил сторно дните.
  А знаете ,че първата поправка при цървуланите гласи ,че годината се състои от 9 месеца.
  Петлето Лукар по заповед на Боса беше известило това,че е вече е декември , но кой да го слуша! Както се знаеше то също известяваше кога е ден и кога е нощ и според песента му цървуланите знаеха какво е наредил Боса и коя дата е денят. Петлето Лукар беше прелетна птица от друг кокошарник , но Боса го хареса щото слуша и е страхливо петле , а той харесваше покорните.Също и кокошката Конева , тя носеше яйца с два жълтъка и затова и беше дал 2 служби в кокошарника.Имаше и друго прелетно петле в САМО-СВАЛА , гащатото петле Моско.Него пък Боса си го взе заради големият му талант на лекар, искаше да отваря кокошарника с пръстов отпечатък .При такова отваряне се предполагаше , че кокошарника ще цъфти от здраве.В коша на САМО-СВАЛА, бяха разбира се и шефката на магистралите ахххх.. Лилето (но не Ванкова ).
  Освен че изпукваха от студ горе в коша , САМО-СВАЛА уж караше по магистрала , а криволичеше като на слалум и те се мяткаха като пилешки крилца в тиган-уок- ха наляво, ха надясно.Като скейтбордисти без скейт бодове , на които пистата не им стига, каламбуркаха се един върху друг един през друг.Хвъркаше перушина и чудо , та ако караш след САМО-СВАЛА, сума възглавници ще си напълниш!Ярката Конева беше започнала да снася решаващото си яйце с три жълтъка , за да смае Боса и да и даде трета служба, когато Лукар изкукурига и смени деня с нощ, по заповед на Боса.То нощем коя кокошка снася , не върви и яйцето както беше излязло наполовина , запецна и толкова .Конева ни напред ни назад , голямо яйце се беше наела да снесе, ще се разпори от зор.Лукар взе да се суети , Янчето Карацветова взе да укряква Конева , че тя не е най-важната кокошка в кокошарника.Накрая викнаха петлето Моско , това му беше спецялност.Моско побутна с вълшебният си пръст Конева по трътката , за да предизвика спазми .Конева само изохка , дали от болка или щото и беше някак особенно, не се разбра, но яйцето не помръдна!
  Това като не помогна , все пак Моско и Лукар бяха петлета , сега….. едно петле като не може да се справи с една кокошка по традиционному ,без помоща на пръсти , какво петле ще да е?

  ……… …………………………………………………………..
  И яйцето падна ….. и се счупи……. Иии… голямата работа …. Се оказа …. Запаркът.
  И този път !
  Ужас…….. Босът караше САМО-СВАЛА в насрещното, затова се мяткаха така .
  Беше тръгнал да преследва агнешките главички и реши да смени правилата за деня.
  Цървуланите караха коли с две тръби за волана, в лявата и дясната предна част по една тръба .Когато заповедта за деня беше да се кара с ляв волан ,караха в дясно , когато с десен в ляво.Те преместваха геврека с оста в лявата или дясната тръба , при цървуланите беше така , все двойна работа си отваряха, ама такива бяха босовете им – все боси .
  На колите Седан те им казваха Радан.
  И така един радан ,натоварен с агнешки главички се движеше в дясното платно на магистралата , а паралелно на него в лявото платно-насрещното се движеше Босът със САМО-СВАЛА и натоварения отгоре кокошарник.За да се блъсне радана ,босът беше наредил Лукар да пее , че сменят движението , от ляв волан с десен, така че радана да се окаже в насрещно движение и да се блъсне или да го блъснат , поне да го изхвърлят от пътя .
  Но се оказа , че лимитът от гафове на Боса беше надхвърлен и пее , не пее петлето Лукар , заповедите му вече не се изпълняваха.Важеше първата поправка .
  От радана в другото платно му свиркаха да спре и да се огледа какво прави , ще си унищожи кокошарника , ей така като шега .Но беше късно , Босът се беше заплеснал да окопава нарциса в саксията ,която стоеше на предното стъкло, уверен че е най-добрият, несменяем шофьор в Цървулания .Те цървуланите по това познаваха че кара той, по нарциса на предното стъкло..
  Излезе от пътя преобърна САМО-СВАЛА и цялата пръстова реформа на петлето Моско отиде по дяволите!
  А колко се переше…………… , преди шефа да му отреже главата !

  Все пак цървулани , цървулани , но и тяхното търпение има край !

 2. Имах чувството, че чета вестник “Стършел”, доста се посмях! А иначе поздрави от мен г-н Инджев!

 3. буда пак го самосвалиха, като премиер-мутролициянистър. Сигурно туПлер и неговите мутрьошки от милиционерско-сарайският “институт” са му направили “нова оферта”, която винету е приел, -Хау!Уау!Ау!
  И пак няма изненадани, защото буда си ги слушка само тях. Той не се занимава с други кръгове – нито с “агнешки главички”, нито с НИКАКВИ “главички”! На него не му трябва въобще умни глави, защото е “аз, съм прост, и вие сте прости”.
  Самото решение да си подаде оставката “от разь” , вместо , както винаги да си променя манението през час, говори ,че няКОЙ си му е гарантирал ,че ще е пак във властть и след тази оставка. Нищо че е поел “ангажименти” , под формата на писмено споразумение към “коалиционните си “партньори””!Когато се отнася за неговите лични интереси, какво тук означават някакви си “коалиционни ангажименти” и “коалиционен морал”….. ,но защо ли говорим за другите “сестрински партии”, – буда безпардонно, подло и цинично заряза собсвтеническата си “партия”. С голяма вероятност половината му “партия” да остане “извън борд” в бъдещата си вече явна “тройна коалиция” с бсп и дпс, която от две години крие зад фасадата на фалшивата им “опозиционност”.

 4. Вече и простите проумяха, че Борисов-Простият, просто се преструва на “десен”.
  “Лъжливото овчарче”, фалшиво десничарче -на БСП другарче!

 5. баце КОЙ го качи първо на черешата и после го засилиха по пързалката. И то с активното съдействие на самият слънчо. Марионетката винаги си остава кукла на конци. Има лимитирани параметри на свобода на маневриране по технико-тактически детайли на изпълнението и дотам.
  Бай-бай байхуй!

 6. Не бива да прекаляваме с хвълбите,но в случая се налага.Статията ми хареса.Благодаря.

 7. Самовлюбеният простак най-после се детронира.Сега на ред са следващите-новите червени.Като не ни бива да ги сваляме ние, стига ни и тази награда, макар и продължително, но да сме свидетели на тяхното самосваляне.

 8. Само да добавя и аз една от причините за този шамар – престъпната намеса във футбола, изразяваща се в ощетяване на държавата с десетки милиони лева в съучастие с комунистическия перач на пари гриша ганчев. И всичко това в името на създаване на нови съветски символи и поддържането им живи! Проклет да си, борисов!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.