Двупартийната шизофрения на победените победители

Слисан ката Алиса в страната на чудесата, все повече се чудя къде е горе и къде е долу в горе-долу уж ясната политическа обстановка. В този въртоп, в който слънцето ( Борисов) блести откъм дъното, а петолъчката на БСП, уж потънала отдавна, грее на повърхността.

За да не прозвуча като удавник, загубил ориентир във въртопа, бързам да уточня, че всичко ми е ясно като бял ден в нощта на изборната развръзка.

Проясни ми се защо след загубата на първия тур Борисов каза, че неговата партия е спечелила. Звучеше като да са му прерязали лентичката и да е получил магистрална халюцинация. Обаче постепенно проумях, че е бил прав. Важно е как самата партия оценява провала си, а не какво си мислят някакви си няколко милиона маргинали наоколо.

Това правило се потвърди днес от факта, че депутатите от ГЕРБ аплодират възкръсналата от пепелищата на предизборната компания ( кято кавалерски й правеше Румен Радев) Цецка Цачева. Борисов отново се оказа прав: Цачева е победила. Щяха ли иначе да и ръкопляскат, вместо да я напляскат партийните й другарки и другари?

След като загуби не просто в София, не просто във всяка една провинция, но дори и в родното си село, Цецка Цачева се оказа наистина майка, макар и не на нацията чак, но поне на статуквото в ГЕРБ.

Победената дори и в родното си село Цецка не се предава. Защото партията е зад нея. Така обясни тя фактът, че няма да подава оставка като председател на Народното събрание. Това е самопризнание, че лично тя на практика тя не е участвала в надпреварата. Ние си го знаехме, но е друго да ни го (по)каже и Цачева.

Който е участвал, да подава оставка, според Цачева. Това е справедливо. И както видяхме ,справедливостта възтържествува чрез факта, че Борисов  подаде оставка.

Ако забелязвате и Цветан Цветанов, който даде всичко от себе си, пременен ( отново) в народна носия. Набираше се на успоредка, набираше точки със снимки как бяга ( но не и отговорност по онова време) по суша и на морския мокър пясък. Но също не подава оставка. При него е още по-ясно: бил е шеф на предизборния щаб, а щабът го няма поради отпадането на необходимостта от него. От какво тогава да подава оставка?

Друго си е в лагера на победителите. Хем са начервили картата на България напълно с победния марш на своите червени ескадрони, хем държат да се знае, че победата е на “генерала”, който в никакъв случай не бил червен. Румен е цветът на новата политическа карта на България, но от БСП отричат да имат нещо общо. Това била победа на Румен.

Има две различни цивилизационни версии за шизофренията на двупартийния модел, описан кратко по-горе.

Според руската версия на Остап Бендер, спасяването на давещите се е дело на давещите се.

А според  западния му опонент, гражданина за европейско развитие барон Мюнхаузен, от блатото можеш да се изтеглиш сам за косата ( което носи известен риск за плешивите ).

9 мнения за “Двупартийната шизофрения на победените победители”

 1. Изключително изумително! Трябваха ми бая минути да се освестя от смеха за да пропиша. Браво и Шапо!
  Сега, изгоряхме братя и сестри. Оказа се, че нащата надежда в Доналд Тръмп да види сметката на рф, нещо което Великият му предшественик Роналкд Рейгън вече направи със ссср е всуе напразна.
  За целта ви давам три връзки. Теглете му изводите сами. Само лек хинт вместо увод. “Доказа” се, че ДТ е потомък на князете Рюрик-ови. Това е по първата препечатка. После, във втората, проследете какъв съдържателен “диалог” са имали новият стопанин на Белият дом и кремльовският гном. И накрая, черешката на тортата са размишления по московските потайности на Василий Рибников.

  http://ru.tsn.ua/tsikavinki/rossiyskiy-uchenyy-nazval-trampa-potomkom-kievskih-knyazey-747069.html

  http://glavpost.com/post/15nov2016/blogs/103249-aleksandr-sotnik-putin-nadys-ne-vyderzhal-shvatil-telefon-i-sam-pozvonil-trampu.html

  http://censor.net.ua/resonance/415005/chetyre_svadby_i_odna_dekorativnaya_visyulka

 2. Наборите вероятно си спомнят ключовата сцена от култовият филм “Парижки потайности”. Когато в кръчмата “Касапска среща” на главният положителен герой убедително изигран от незабравимият Жан Маре се изчерпа търпението да носи последиците на дивотиите на отрицателните герои обяви пред съмишленици гръмко: “Сега, ние ги почваме”. Сякащ токов удар минаваше през кинозалите.
  Та, и сега станалият легендарен на 11.09.2001г. тогавашен кмет на Ню Йорк Руди Джулиано и сегашен главен фажорит за ноемер 2 в новата адмистрация на САЩ-държавен секретар е готов още с встъпването в длъжноист да подпука ватниците.
  “Экс-мэр Нью-Йорка Рудольф Джулиани, который согласно сообщениям некоторых зарубежных СМИ является главным претендентом на пост госсекретаря США в администрации избранного президента страны Дональда Трампа, заявил, что Вашингтон должен сдерживать нарастающее влияние России на международной арене с помощью военной силы, передает Fox News.
  «Кремль считает, что он может конкурировать с США, но это не так», — заявил Джулиани, добавив, что «в возрастании влияния России можно обвинить Обаму и его нежелание припугнуть Москву военным конфликтом».”

 3. до: Ангела Меркел, Жозеп Дол,Жан-Клод Юнкер и т.нар. лидери които мълчаха на призива от Радан Кънев за обща кандидутара – Плевнелиев, но призоваваха за Тц. Тц. от стрaниците на лайномета “ПИК”?!?!?!?
  “десният” “русофоб” Тиквеник:
  1. Провалена и съсипана съдебна реформа
  2. Запазване влиянието на ДПС при печелене на обществени поръчки на обръчите от фирми
  3. Прикриването на следите на парите от КТБ
  4. Колаборация с олигарсите
  5. Предаването на турски дисиденти на Ердоган
  6. Срастване на ГЕРБ с феодалните структури по места
  7. Неприкрит инфантилизъм и краен егоцентризъм на Борисов
  8. Липса на интелектуален и морален потенциал сред част от водещите фигури в ГЕРБ
  9. Целенасочената загуба в арбитражния съд по казуса “Белене”
  10. Липса на ясна стратегия за отстояване на националните интереси при преговорите с ЕС, CАЩ, Русия и Турция.

 4. Преди и по време на предизборната кампания Б.Борисов нападаше по-рядко БСП отколкото евентуалния десен проект . Май стана ясно къде го стяга чепика.Като казах “чепик” та се сетих как в казармата на шега се проклинахме:”дано в цивилизацията те командва някой с акъла на “Бай Чепик””.Та се питам дали деградацията на българската цивилизация няма да протече по познатата вече схема:Бай Ганьо,Бай Тошо,Бай Кой(Х-й) и не дай боже Бай Чепик?! Дано не стигнем до Бай Ботуш Каишев(по В.Верин)!

 5. Oбществото като че ли приема за нормално състояние шизофрениятa нa партиите , медиите мълчат или клатят глави в съгласие.Годините на сплашване и рекет дават резултат.
  Автоцензуратa ,оправдателен режим , адвокатстване в полза на Борисов по страниците на вестниците и в телевизионнитe студия е отблъскващо и ненормално.
  ГЕРБ и медийната им бухалка не пощадиха и авторски публицистични предавания с голяма аудитория.Факта че медиите са “частни” като че ли е без значение.
  Явно няма табута когато целтa e запазване комфорта на ГЕРБ.Ако можеше да се сложи етикет на медиите в България ,онази прословута табела “Окосено от ГЕРБ” забучена на селска ливада би бил много подходящa.

 6. Тези избори бяха пример за масова манипулация по учебник. Едни стъпки във времето, премерени и подредени във възходяща градация. Още кога се събираха подписите за референдума на Слаги Трифонов.Как Българо-Съветските Подлоги изцяло му симпатизираха и ПРОПАн-бутан ГАНДИРАХА. Протестът на БАН. Присмехулството към Цецка, далеч преди поставяне на кандидатурата й. И всичко се разви с такава бързина и инерция, която повлече големи маси, наивен народ по руската кандидатура. Въпросът е, че освен сайта на г-н Инджев в медийното пространство няма място за равностоен-аудио визуален отпор на гангренясалото, псевдо-патриотично облъчване.
  Всичко са гепили комунетата: индустрията, туризма църквата, читалища, медии, училища, местни структури, тролска дейност във фейса и тнт. Пуснеш нещо важно и веднага те похлупват! Все едно дежурят постоянно платени наблюдатели, естествено без снимка и без много приятели.
  Всичко са гепили, заселват руснаци, притежават ресурсите и скенират обществото, като помагат на избрани от тях хора да постъпят на работа и да си осигурят поминък. Подмолна държава в държавата. Вече не преследват персонално, като преди 10 ноември, а устройват лоялните си симпатизанти, естествено за сметка на мега-грабежните проекти.
  На последък из центъра на София се мярка рекламния плакат “Руски цирк на лед” – ето това бяха изборите. Не изключвам и Бойко да е съучастник в това съзаклятие на мос.феристите…

 7. BRAMIN, усещанията ти за ситуацията добре си ги изложил. Моите са подобни, но едва ли бих успял да ги формулирам толкова добре, като теб. И аз съм на мнение, че това си беше много добре подготвена и впоследствие проведена акция на комуноидите, консултирана и съгласувана с /да не кажа инспирирана от/ Москва. Виж – последното ти изречение… Ти изобщо съмняваш ли се, че Б.Х. изигра главна роля в тоя водевил?

 8. Символично погледнато, шизофренията е изобразена само в един държавен герб…с двуглав орел. Но като държавническа концепция почна да се разпространява по света със страшна сила. Ние като особено податлив народ и любим руски платцдарм, търпяхме експерименталната версия вече повече от десетилетие, и както се казва, сега у нас после и по целия свят. Честито на Американците.

  Все пак тези дни гледайки световните събития и случващото се около Тръмп/ американския Бойко Борисов/. Попаднах на един Видео материял на ББС

  https://www.youtube.com/watch?v=kwglZTNhMNE

  И там изплува името на един руски постановчик- Владислав Сурков – явно Путиновия Гьобелс, а и си мисля за него като следовник на Едуард Бернейз…
  Явно КГБ притежават ноухауто как субекта на власта да поддържа в постоянно шизофренно състояние народните маси, заигравайки се чрез власт имаш Резоньор, излъчващ психотичност, ама не съвсем…

  Ще ми бъде интересно ако господин Инджев е запознат с Този Сурков, да напише, Путин явно не е сам и цял един апарат работи за/д него.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.