Борисов сравни ГЕРБ с отбора на Барселона, макар да докара своя тим до равнището на “Бистришките тигри”

От формална гледна точка с гласуването на оставката на премиера Борисов днес започва обратното броене до следващия му опит опит да излезне сух от водата. Вече веднъж го е правил през 2013-та, защо да не ни метне отново, че (пак) абдикира от принципни съображения?

Така разсъждава той. Излиза, че не си е взел поука от факта, че по невиждано категоричен начин , довел до пълна загуба на неговата партия във всички области в България, хората му казват: “ не искам още веднъж от същото”. Готви се да им сготви същия номер със завръщането във властта в ситуация, в която контролира практически всичко в тази държава: от държавната и местната администрация, през съдебната система и медиите, до порциите, които се раздават под формата на обществени поръчки на приближении бизнес кръгове.

Сред “грешките” , които сега започнаха да му броят, може да се добави и главният акцет, който той постави на изборите: настояваше те да имат партиен характер и подчертаваше, че ГЕРБ се явяват с партиен кандидат. В резултат на това личната загуба на неговата фаворитка Цачева се превърна в партийна катастрофа, каквато досега не се е случвала като пълен обрат в политичската ситуцаия на никакви избори. Няма случай през всичките години от началото на т.н. преход, когато една доминираща почти навсякъде в страната партия да е загубила толкова всеобхавтано и съкрушително гласуването.

Борисов обича спортната символика- Той отново прибегна до нея, за да обясни пред Нова тв днес, че всъщност нищо особено не се било случило. Веднъж  й той да загуби. Било се получило като при отбора на Басрелона, който винаги бие и това се смятало за нормално, но ако (случайно) загуби, загубата (изкусвено) се възприемала като  сензация.

Да, обаче Борисовата “Барселона” не проста загуби, а претърпя поражение с нещо като 20: 0. Има разлика между това да “загубиш” един мач и да те размажат с резултат, който те прави по-скоро “бистришки тигър” ( по името на селския отбор, в който Борисов си рита малчетата), отколкото Роналдо, за какъвто се имаш.

Фактът е, че Борисов сега бърза да си договори следващия спечелен служебно мач по правилата, който той да диктува. Сам да си е рефер, за да може да си свири преиграването на дузпата в случай, че не вкара гол от първия път.

Социолозите- същите, които вкупом не познаха, как и колко категорично ще се провали на президентските избори, отсега и засега му дават окуражителни сигнали, според които на едни парламентарни избори той пак ще е най-велик. Дали им вярва или не, Борисов вече няма друг избор, освен изборите. Но този път ще се бори за оцеляването си като политик от позицията на победения на предишните избори и това е различно.

Предстои да гледаме грозни сценки в мача, в който правилата се определят от най-заинтеросовото лице при договарянето му.

25 мнения за “Борисов сравни ГЕРБ с отбора на Барселона, макар да докара своя тим до равнището на “Бистришките тигри””

 1. Също към рубриката “Наивността в България” препорвам на сериозните читатели на нашия блок да прочетат интервюто на т.нар. Професор Антоний Гълъбов в органа на комунистическата партия вестник “Дума”.
  И той със съвсем категорична у убедителна наивност анализира “левия” и “десния” лагер, въпреки че никой персонално не се самоопределя на ляв и десен, но професора по-добре от тях знае кой е ляв и кой десен.
  Въобще като цяло нашата публицистика в хем наивна, хем примитивна , а някои нейни “силни” представители са пълни циници като Слави Трифонов и Мартин Карбовски.
  Техните цинизми се четат и слушат от деца и ученици….

 2. Лошото е,че сигналите които идват от ЕС по повод зорлем създадената от Борисов криза,говорят за безалтернативност на него лично и на ГЕРБ,като дясно-център партия.За съжаление принос за това е ,освен лично на Борисов и медиите ,и на БГ избирателя,за когото спомените датират най-много до 10-11 години назад,за мнозина от които обещанията за светло бъдеще са част от манталитета създаден по времето на Тодор Живков

 3. Страхотен коментар!
  И понеже и аз се барам футболен разбирач кат баце, колкото и нескромно да звучи “с пъти, пъти повече” от него, това в кавичките му е любимо клище когато изпада, често МУ се случва, в екстаз на самохвалба, защото отдавна съм оставил настрана пристрастията си (Платон ми е приятел, но истината ми е по-скъпа) леко да поправя Иво. Първо, слънчо е почитател на Реал Мадрид. И като такъв, вероятно любимец оттам му е Роналдо. Но понеже е отворил приказка за “непобедимата” Барса вероятно в случая се е самопроизвел за политическият Меси у нас. Вече, веднъж по друг повод го направи.
  И дузпата, не че и така не може да се каже, но най-яесто употребяван термин е при повторно изпълнение е пребиване.
  Всичко това го споделям само за протокола. Налице е поредният връх на аналитичната публицистика.
  BTW, ако се сбъдне мечтата на сепарите в Каталония и станат независима страна, до година максимум, ФК Барселона като нищо падат на нивото на “легендарните” бистривки тигри. В новосформираното им първенство те трябва да мерят сили с градчета, селца и паланки на които в момента отборите им са с аматьорски статут. по пета-шеста дивизия са на Испания. Как ги виждат борците за независимост Меси и компания да останат да играят за една повече от съмнителна гола слава. Та, нещата, по принцип и изобщо никога не са толкова розови колкото изглеждат на пръв поглед.

 4. Според скромното ми мнение:
  1.Вярно е, че загуби “десният” бодигард на Живков.
  2.Вярно е, че спечели “лявата” милионерка Нинова.
  3.Истината е, че победи СТАТУКВОТО!

 5. БКП-селкошумкарска В-група класирана от Сталин в А-първенството. БСП- зонова Б-група класирана от наивници (макар и почтенни като Ж. Желев и сатани като Луканов, Семерджиев, Виденов и др. ) отново от Б във А група. ГЕРБ – ктегорично селяндурска В-РФГ със невероятни уроди и най-алчни и крадливи резерви от т. наречената Р. Б. Олигархия (скрититите лимонки на БКП-БСП). Възможно най-скоро и по-категоричен начин Т. Трайков и С. Събев трябва да се разграничат от тях. Доказа се за сетен път, че ново демократично винно, не се влива във комунистическо-робовладелски мехове. Който воден от алчност, властолюбие, незнание на хода на човешката история, или от нарцистична простотия твърди и върши обратното, нему анатема от българската многосрадална ( но дивна ) история и род!

 6. Новоизбрания президент на САЩ ,г-н Тръмп
  е убедил президента на Гърция- г-н Ципрас
  да не се допускат руски военни кораби да
  акостират на гръцки пристанища.
  Според мен г-н Тръмп втърдява тона.
  Дай боже да бъде следващият Рейгън!

 7. Не било “Барселона”, ‘ми били “Бистришки тигри”, не били компютри, най-били компоти, кюмюр и криви кюнци. За младежката публика бих обяснила що е то крив кюнец, обаче много ще се отплесна- да го броят за крив макарон, ръчна направа от Дагестан, примерно. В чист и прост вид това представляват прословутите селскостопански гражданя за европейско развитие- бомбирали компоти /Цецка, Менда, Румито, Фандъчката/, мръсни кюмюри /който и да хванеш от мъжката част на ГЕРБ, после все ще трябва да си избършеш пръстите/ и разкривени кюнци / Бай Х.. и Цецко са повече от представителна извадка/. Тъй като нямам високо мнение за избирателя български, очаквам на следващи избори той да си поръча от същото двойно/мажоритарно, демек/ плюс Гарабед шпионина. Последният ще пее в 7/8-ми, вервайте ми.

 8. Аз само се чудя как вече бившият министър-председател не се сравни примерно с Хелмут Кол или с Аденауер. Като му гледаме самочувствието можеше да се очаква нещо подобно. А той само се сравнява с футболен отбор. Точно на ТАКЪВ футболен отбор не искам да съм капитан.

 9. А защо не Бистришките Магарета ??!!

 10. Иво, огромни поздравления и шапо доземи за участието тази вечер при Цв. Ризова! Тези дни не са ми най-силните като коментатор заради усещането, че се сгромолясваме към стадиите “ранен Виденов” или “късен гоцэ”.

 11. Няма как, когато си комплексиран цървул, да се превърнеш в чизми.
  Колкото и да те лъскат…

 12. Поздравления за участието в “Лице в лице” при Цветанка Ризова, г-н Инджев!
  Чест и почитания за великолепното представяне!
  Добре, че този път опитите да Ви прекъсват бяха значително по-малко и зрителите имаха чудесната възможност да чуят по-спокойно и свободно Вашите тези.

 13. Току-що гледах и слушах г-н Инджев при Цветанка в Нова ТВ.В контраст с преждеговорищия(доста интригуващо) чухме дефицитния за действителността ни глас за истина и добронамереност.
  Дано този глас да се чува по-често.
  Благодаря Ви,г-н Инджев.

 14. Поздравления,г-н Инджев,дай боже всяка седмица.

 15. За Русия и България 7 ноември май води до 13 число!

 16. ГЕРОЙКО

  по Тома. Измирлиев

  Знам да четам, знам да пишам-
  оти да не сум ербап.
  Ако сгрешим, ке го бришам,
  ке го лижам со язик.

  Чел сум Винету, Лолита,
  знам да смятам две и две.
  Оти да не понапсувам
  разните перекендета.

  Може да сум прост и улав,
  за жените сум фамоз.
  Ке те псувам, ке ти окам:
  идиот, идиот.

  Ако сакам цар ке била.
  Симеон ке ми е паж.
  Разните перекендета
  ке ги псувам не еднаж.

  А на Путина патока
  вака го. разбирам. аз,
  како свирят, вака скачам,
  ова ми е занаят.

 17. Драги Лазаре, какви центрове, какви десни , ама няма ли край тази наивност бе братле, ти си инженер и следоwателно можеш да направиш лесен анализ на цялата ситуация.
  От многобройните приказки за леви и десни центрове, българчето избра центъра в Москва, сиреч Кремъл, сиреч Путин, сиреч Русия, сиреч всякакъв вид нецивилизованост и простотия.
  Този факт просто избръсва от прогнилата маса на демокрацията всякакви надежди, изхвърля в помийната яма всякакви гимнастики и наивни пластики. Всичко е толкоз твърдо, дори по-твърдо от мраморно-бетонно-гранитните плочи на окупаторските Мочи.
  Какво е нужно повече да се случи в комунистическата ни кочина, че някой тези неща да научи.
  Въртележката се завъртя и народа за пореден път подивя.
  Не може българина да се откачи от руските палачи.
  Картинката е толкоз ясна, че не остава нищо друго освен да последваме колегата и да идем за риба прясна.
  Което не става, не става, затова пак ще кажа-лежи си Българията на комунистическата морава.
  И така до пълна забрава……
  Впрочем дай да надникнем в следващия “десен пакет” и резултата пак ще е познат-прашен комунстически брикет.
  Кажи ми Лазаре поне ти , какво моя милост съгреши.

  Това не е заяждане , а отчайващо търсене на алгоритъма, та да налучим ритъма и да се отдалечим от Путина.

 18. Вдъхновено от КЛЮКАР
  За мошеника, лявото е левия му джоб а дясното е десния му джоб. За магарето пък лявото е същото като дясното и нищо няма значение освен моркова, тоягата и … магарицата.
  Кой е победителя никой не знае, защото няма земен съдия, който да отсъди на чия страна е победата. Има само един Истински там Горе, който ни гледа смешните изпълнения та чак не му се гледат. Там е истинския съд и той ще бъде справедлив за всички и за вярващите и за невярващите.

 19. Защо приемаме на доверие резултатите от изборите и обвиняваме народа?

  Със сигурност резултатите са манипулирани! Едни от най-манипулираните досега!

  То не бяха нерегламентирани кацания на руски самолети по летищата в София и Варна ден-два преди изборите, то не бяха предварителни стъкмителни “сондажи” с точност до десета от знака :), то не беше пазаруване на цигански гласове, то не бяха заплахи за глоби в Турция, то не бяха обещания за евтин бензин и лекаства от руския съпруг, то не бяха умишлено предизвикани опашки пред урните и “патрЕотично” намаляване на броя на секциите в Европа и САЩ, то не беше раздаване на банкноти с трицифрени числа в края на изборния ден и пак приказки за някаква надигнала се “вълна” на протестен русофилски вот…
  НЯМА ТАКОВА НЕЩО!

  Просто, както досега, ни изпързаляха с резултатите по места, защото пак НЯМАШЕ независим граждански контрол в СИК-овете.

  За разлика от Черна гора, терористичната акция “успешни президентски избори” в България беше осъществена САМО с деньги! Деньги, каквито има руският ВПК и българският му филиал. Друг не може да си го позволи!

 20. Това за “Бистришките тигри” предизвиква голям смях! Поздравления на автора за находката!

  Борисов от една страна доста се надцени, че щом “магарето” е НЕГОВО, победата му е сигурна. От друга страна, просто не се досети, че щом “клин клин избива”, то може би и “генерал генерал избива”. Дори и онзи адмирал, на който му забравих името, щеше да свърши по-добра работа като “пазител на родното море, свързващо ни с Русия (и Турция)”. А най-добре щеше да е, (както подсказа един ТВ-коментатор), да се противопостави един МАРШАЛ, каквито все още се намират в Матушка Русия!?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.