Победата е на(д) Борисов

ОБНОВЕНА  с послеслов на 20 ноември 2016 г. в 11.26 ч.

Българското правителство и преди приемаше всякакви руски пропагандни шамари като ласки от страна на Матушката, но бидейки сега в оставка съвсем занемя от оглушителната плесница на руския генерал ( губернатор на България) Леонид Решетников. В интервю за фундаменталисткия руски шовинистичен телевизионен Канал Царьград тв, той буквално постави задачата на ръководената от него пета колона в България да “прочисти България от пяната на прозападния елит”. http://tsargrad.tv/article/2016/11/16/rusofilija-v-bolgarii-na-podhode-vopros-o-vyhode-iz-nato

Излишно е да убеждавам убедените в убедителните доказателства за всичко, което твърдя в три поредни книги и в стотици свои медийни изяви от поне десет години насам: Русия не просто се меси във вътрешните работи на България, но и чрез своята пета колона вече открито заплашва да “прочиства” тук. Отново!

Разговорът между един фундаменталист в студиото и генерала, назначен от години от Путин да ръководи хибридната война срещу България, какъвто е Решетников, би трябвало да убеди и най-скептичните българи за намеренията на Москва спрямо България. Не виждам смисъл да правя отново препратки към собствените си предупреждения по темата- ако и този път спящите мозъчни клетки на моите сънародници не желаят да се събудят пред явната опасност, никаква друга камбана не може да им помогне. Моята скромна камбнария все пак има ограничени възмоности по отношение на количеството сигнали и достъпа на публиката до тях.

Искам да обърна внимание на един аспект от сюжета със заплахата московците да ни освобождават- този път от западното влияние ( почти като от “фашизма”). Решетников и обслужващия го руско-български персонал представят настъплението на кремълската пета колона тук като едва ли не някаква голяма изненада, пробив и завой в българската политика. Истината е, че т.н. балансиране между Запада и Изтока накланяше и досега везните в полза на руския интерес България да бъде в зоната на официално мърморещите членове на ЕС и НАТО. Нито веднъж София не възрази срещу пропагандните залпове срещу евроатлантическата ни ориентация, които превърнаха “европейското иго” в България в любимо чучело на Кремъл, размахвано за консумация в Русия и за “назидание” на желащите да се присъединяват към двете организации околни държави.

Ефектът от тази търпимост към руските шамари и обръщането на другата българска буза с покана за още от същото, видяхме на президентските избори у нас. На тях 20 откровени или прикрити русофилски двойки бяха изправени срещу една единствена, която да им опонира на евроатлантически език. Руската Г-20 беше обрчена да победи и вина за това носят онези тук, които с дългогодишните си действия и с бездействието си допуснаха проникването, разширяването и доминирането на този чужд интерес да се случи по такъв ярък начин, че Решетников вече да може да каже тържествуващо за победата на Радев: сработи факторът Путин ( намесвайки и Тръмп, впрочем ).

Някой може да е забравил или дори да не е забелязал, че Борисов беше този, който възропта – при това в качеството си на опозиционен партиен лидер (!) срещу самия термин “хибридна война на Русия в България”, употребен за първи път в края на август 2014 г. в проект за доклада на Министерството на отбраната “Визия 2020”.

Понеже никой журналист не пожела да провери от своя страна и да потвърди моето твърдение, се налага да цитирам отново онова, което знам по въпроса от два независими един от друг, наистина осведомени източника ( ще дойде ден и те сами ще пожелат да говорят пред медиите): Борисов се е обадил на служебния премиер Близнашки и буквално му е наредил с остър тон неприятните за Русия думи в този проект да бъдат премахнати. Приятелят на Борисов от АБВ Румен Петков изпревари събитията и разпространи убеждението си, че докадът ще бъде редактиран в това отношение. Така и стана.

В интервю за книгата “Течна дружба 3” президентът Росен Плевнелиев отбеляза по този повод пред пишещия тези редове, че Москва няма нужда да се обажда в такива случаи публично, защото си има свои говорители в България.

Един от тези говорители е Николай Малинов, интервюиран в същото предаване, в което гост беше Леонид Решетников. Малинов се хвали, че възглавяваното от него Национално движение “Русофили” е най-голямата неправителствена организация в България. Факт! Години наред войнстващото русофилство имаше за свой най-важен съюзник “безгрижието” на българската държава, олицетворявано от демонстриращия смирение пред руската хибридна война Борисов. Тази “подробност” се опитва да прикрие Решетников с приказките за голям завой и пробив в българската политика.

От хвалбите на Николай Малинов в рамките на неговото включване в предването на руския шовинистичен тв канал става ясно и друго: “руската тема” за първи път е доминирала на избори в България, заяви с гордост той. Тук сме на едно мнение, макар и с противоположни оценки за явлението.

За съжаление говорещите глави от екраните на българските телевизии упорито отказват да признаят тази очевидна истина ( видяна единодушно и от западните медии). Разбирам ги. Коментаторския корпус, на заплата в телевизиите или на повикване там, има основание да бъде гузен. Чрез отказа си да си отвори очите, се опитва да затвори устата на малцината, които предупреждаваха какъв горещ борш с косми от руска мечка ни готвят за дългогодишна консумация.

 

П.С. ОЩЕ ПО ТЕМАТА: От Вени Марковски ( с изрична молба към коментаторите да не се занимават с тук с неговата личност, а да прочетат, ако желаят, текста му по същия въпрос, коментиран в горната статия) http://e-vestnik.bg/25787/hora-bdete-toku-vizh-sme-se-okazali-v-evraziya/

34 мнения за “Победата е на(д) Борисов”

 1. Сега разбирам напъните на учиндолския цървул за този мажоритарен вот. Парламентът ще бъде превзет както Президенството само че в поредица от 240 епизода. Руското иго от 1878 та до днес. Може и да се събудим някой ден. Дай Боже да не умрем в съня си преди това да се случи…

 2. РИСИ начело с Фрадков превключва на друга предавка. С Алмаз–Антей (ПРО и ПВО в комбо, а и щаб-квартирите на института и концерна са на google разстояние 41 мин.) РИСИ стратегически заменя ХИБРИДНАТА ВОЙНА С РЪКОПАШЕН БОЙ. Кагебист Решетников-Хибридников в оставка даде няколкократно знаци от токсичния телеканал.

 3. Ценно ноу-хау за Петата колона в София от съседен и братски в русофилничето народ! Този народ обаче се държи по-достойно като не лъже света, че е в НАТО и ЕС, а и не иска да е там, а при Путин… Ако обаче кремълската шайка в България реши да го приложи, няма да й стигне едно село, че и град, че и столицата- направо ще преименува България Путиния!

  http://www.dnevnik.bg/photos/2016/11/19/2867378_fotogaleriia_dobre_doshli_v_putinovo/

 4. Единствения адекватен отговор на русофилията е русофобия.

 5. Това изказване е историческо, тъй като много не вярват на странните неща, които се случват на прозападния елит – не само в България, но и в САЩ. Ето един теоретичен модел, който може би в бъдеще ще се запълни с томове исторически истини: Използвайки психотронни терористи (дори с лидерски постове у нас), енергийно оръжие, псевдоемпатични преднамерени запознанства и дори най-близки, руският шпионаж деморализира цялото човечество, убива морално или физически и води до дестабилизация на света и към война. В този шпионаж обикновено са въвлечени не руснаци, а социални отпадъци от всички държави, особено от България, Великобритания и САЩ.

 6. Няма ли най-накрая да има поне един (1) тв канал, който да дава отпор на стотиците подобни на Царьград тв § компания?
  Ако изобщо се появи подобен тв канал, мисля си, че вече е твърде късно..

 7. Под слънцето нищо ново …
  Той и Паисий се е захванал да пише “История славяноболгарская” не за да влезе в историята (и да го отпечатат на двулевките), а защото много от българите са се гърчеели…
  Та че, ако чакаме да се опомним, ду…ша да ни е яка. По-скоро да се надяваме “сланцевият” да види сметката на руската псевдоикономика и да избави руския нярод (че и той надали ще се опомни) от путиня, та и нас покрай него…

 8. А бе, Решетников да не се е пошегувал?

 9. Към Караивонов:

  Писал е Паисий “История СЛАВНОбългарска”, но на славянстващата руска интрерпретация, появила се по-късно, е изгодно да ревизира и този факт за целите на поробването на “вси славяни” в една византийстваща империя. Същото е като “славянската” кирилица, на която отказват да пишат “вси славяни”- не и поляците, чехите, словаците,словенците, хърватите и прочее народи, които са доста по-славянски от българския.

 10. Точно това е оригиналното заглавие на паисиевата история “История славна българска” , а не история славянобългарска.
  Потвърждава го и най- известното възклицание на Паисий: “О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш БОЛГАРИН ? А не славяноболгарин или славянин !

  Божидар Димитров го знае, но по-скоро ще си направи харакири, отколкото да го признае.

 11. До СТАМБО:
  По-справедливо би звучало: ПУТАНИЯ!

 12. Решетник Кафезниевич Тюремски е поел доживотната си летална доза пропагандна радиация от КГБ, и не може да си представи нещо друго освен обслугването на лубянските зандани и затворническите си шефове.
  Наскоро и думският начальник от туПлерИАЛИСТическата “партия” ТолстоиЧеВскиЙ беше още по-откровен от Тюремников за задунайският ИМ колониален бадитустан. И след като са си го купили е нормално и да си “поръчват музиката”. Няма вече натовски маршове ,и даже НЯМА и “батальонът се строява….”, време е за рублофилските пляски и частушки с балалйки от купените им колониални лакеи от всякакви движения, Здружения, “партийки” и отделно взети “индивиди”……безброй и безкрай нашир и длъж,….
  Сал един малиновски да беше копейкофил, ама много са. Искат си колониалните копейки. Пък ако ще и да са путински. И от толкова много искащи, на гасударят туПлер му свършиха копейките , и сега вече той им плаща във “вражески” долари, – да ги е яд.
  Облъчването с летални дози рублодиация в задунайката , засенчва вече дори смъртоносните дози радиация от Чернобил.
  Остава само въпроса за установяване на точният период на рублоразпад.

 13. ‘История славнобългарска’! Има сериозни статии по темата. Славянщината е натресена от ватниците и болните им мозъци.
  Я, вижте тук на какво попаднах- ненормалщината на съвеЦките идиоти. Моля за извинение, ако вече е пускано тук.
  https://youtu.be/PtjfoEvsR9w

 14. Копирав от ФАКТОР коментар на Дядо Блатой, адресиран към “националистите” от протеста срещу мигрантите тази вечер на Лъвов мост.

  “Нима не знаете защо българската интелигенция напуска България и помните ли, ако въобще някога сте го знаели, какъв е заветът на Левски за” чиста и свята репблика наравно с другите ЕВРОПЕЙСКИ” , а не ЕВРАЗИЙСКИ народи ????

  Помните ли думите на Апостола “Който ни освободи, той ще ни пороби”????

  Азиатските сибирски диваци ни душат и грабят, и вече 100 години се опитват да ни ликвидират като народ с история и българско самосъзнание , за да се настанят на земята ни . На тях българи не им трябват, освен за слугуване.

  Кога, скъпи ми “патрЕоти” благовестни и перовци, ще организирате протестен митинг срещу руския етнически окупационен деснат по българското черноморие ????

  Там руските примати късат живо месо от територията на България, за която са проливали свещената си кръв дедите ни вече 1400 години, за да оставят на потомците си родина ! А вие какво ще им оставите ?

  ВИЕ ИСКАТЕ ДА ЗАТРИЕТЕ УСИЛИЯТА НА СТОТИЦИ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ ПРЕДИ ВАС ????

  ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ !

  ( а знаете ли случайно, от кого са четирите въпросителни? Кой е попитал: “Народеее????” Не знаете! То не е като да играеш казачок под звуците на гармошки и балалайки и да пееш руски пляски за яблани и груши, повръщайки самогон)”

 15. Не съм по конспирациите,но смятам,че има нещо не нормално в тези избори.
  Как при наличието на така мощна армия от активисти на Герб никъде не печели кандидата им.
  Мисля,че по сценарии Б.Борисов го оттеглят и той знае това.До тук е.
  За тази цел е и референдума.
  Нещата изглеждат зловещо,но не се знае дали ще се изпълнят.
  За разлика от И.Василев смятам,че Б.Б. е съдействувал за загубата си.Такива са били предварителните условия и той ги изпълни.Другото е наивност.Лошото е ,че Герб има структури,но няма лидери .Ще турят някоя про руска пионка,която няма и Да се преструва,като Б.Б,който и един английски не научи – европеец.

 16. Евразия зове! България с готовност й пристава. Изборите го показаха недвусмислено.

 17. По повод паисиевото заглавие:
  Признавам, че съм подведен от Уикипедия, в която оригиналното заглавие е написано с онази отпаднала буква, която се е четяла Е или Я, според диалекта. Не съм виждал отблизо фототипното издание… Но при положение, че е запазена черновата (оригиналът) – спорът е излишен…

 18. Интересно е да видим дали новоизбраният ни президент ще изрази позиция по явната заплаха, отправена ни от Русия.
  Дано се намери журналист, който да го запита, след като сам се заяви като натовски генерал, дали се чувства част от “прозападната пяна, която трябва да бъде премахната”

 19. @ СТАМБО

  КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ОРГАНИЗИРАМЕ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ РУСКИЯТ ЕТНИЧЕСКИ ОКУПАЦИОНЕН ДЕСАНТ ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ, ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ГО НАПРАВИ ?

  ПРЕДЛАГАМ ВСЕКИ ПЪТ, КОГАТО ИМА ХИБРИДЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЕВЕНТУАЛНИТЕ “МИЛИОНИ” БЪДЕЩИ ИМИГРАНТИ, УСПОРЕДНО С НЕГО ВИНАГИ ДА ТЕЧЕ И ПРОТЕСТ СРЕЩУ РУСКОТО НАШЕСТВИЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО НИ С ПОСТЕРИ ЗА АКТУАЛИЗИРАНИЯ БРОЙ НА ПОСТОЯННО ПРЕБИВАВАЩИТЕ У НАС РУСНАЦИ, РЕАЛНИЯТ БРОЙ НА ИМОТИТЕ ИМ, БРОЯТ НА ФИРМИТЕ ИМ И РАЗМЕРЪТ НА ДАНЪЦИТЕ, КОИТО СА ПЛАТИЛИ (КЛОНЯЩ КЪМ 0), БРОЯТ НА ПОЛУЧИЛИТЕ И БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО РУСКИ ГРАЖДАНИ, СНИМКИ ОТ ОБЛЕПЕНИ С КИТАЙСКИ ТАПЕТИ (С ПРИНТИРАНИ РУСКИ СВЕТЦИ И ДВУГЛАВИ ОРЛИ) ВЪРХУ СРЕДНОВЕКОВНИ, БЕЗЦЕННИ БЪЛГАРСКИ ИКОНИ В ХРАМОВЕТЕ НИ И Т.Н., ЗА ДА БЪДАТ БЪЛГАРИТЕ ИНФОРМИРАНИ ЗА ИСТИНСКАТА, РЕАЛНАТА, А НЕ ХИПОТЕТИЧНАТА ОПАСНОСТ.

 20. Голямо Лекарство срещу войнстващите религиозни русофили. Всеки Българин трябва да слуша и да се учи!

 21. Драги SMS, съгласен съм абсолютно!
  ОТЕЧЕСТВОТО Е В ОПАСНОСТ!
  Как хубаво е звучало това, произнесено от ПРОФ.АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ и последвано от РЕШИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ,благодарение на които, такава-инаква, все пак на картата я има БЪЛГАРИЯ, а не още от 1923- Болхарско-Задунайская ССР!

 22. СТАМБО & SMS, ето ви един линк от класацията на путинският клон на Нешънъл Джиографик:
  http://clubz.bg/47173-vzehme_nagrada_ot_ruskiq_national_geographic
  И как няма да ни предпочитат ватниците , след като гасударят им дава безлихвени заеми за изкупуване на продажните ни “патрЕоти”? А и т.нар. “българска власт” само ги улеснява с раздаването гражданство и не им търси никакви данъци. За ватниците тук е рай,който е част от техният райХ, т.е. тук те не са крепостни на туПлер, тук те са ГАСУДАРИТЕ ,за които не важат никакви закони и данъци. Или казано накратко – задунайката не е “държава”, – ТЕРИТОРИЯ е за ватниците!!! Само територия за завладяване!

 23. ПП
  може и да запазят ББ защото се оказа голям артист,незаменим лицемер ,готов на всичко да служи на петата колона.
  А най важното ще пази дясното пространство да не се заеме от истински евроатлантици.Незаменим лъжец,шмекер и двуличник.
  Такъв гьон сурат трудно се намира.
  Едно говори,друго върши.

 24. до ПП на г-жа D.SAVOVA:
  Подписвам се под всяка Ваша дума относно ББ. Наистина такъв артист, лъжец,естествен лицемет и гьон сурат е уникална находка за ДС и Кремъл.И аз мисля, че ще направят всичко възможно да го запазят.

 25. @D.Sаvоvа
  Чуха се информации, че активистите на ГЕРБ по места са гласували за радэв, така че полученият ефект май нарочно е бил търсен. Илюзорно е според мен да се мисли, че барысав и гэрб са дотук. Не са си дали толкова труд да направят тaкaва крупна и успешна подмяна на дясното, за да се откажат внезапно от нея. По-скоро дадоха едно рамо да се посъвземе бсп, за да могат в бъдеще да си менкат властта като привидно равностойни противници. Според мен сарайско-магнаурските стратези бутат каруцата към двупартийна система, с дпс за цвят. Повече отвсякога е необходимо обединение на всички евроатлантици около ДСБ.

 26. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ
  Абсолютно съм съгласна с вас.
  Днес Боян Атанасов /автор на законопроекта и референдума /дойде във фирмата след внасяне на зак.пр. и обясни,че са предложени 249 многомандатни района/9 за чужбина.Питах го кой направи районирането – отговори ми проф.М.Константинов .
  На репликата ми,че нали проф. е против маж вот.Отговори ми -е вече не е.Крепостите се предават. .

 27. ПП
  И Стефан Цанев е в групата на мажоритарните.И той така и не си намери място.

 28. Към Иво Инджев (за съжаление чак сега виждам коментарите) – няма нито едно доказателство, че св. Паисий е написал нещо различно от “История славянобългарска”. Ако твърдим друго, според мен, волно или неволно наливаме вода в мелницата на ДС. Повече по въпроса съм написал в тази статия: https://voinaimir.info/2017/06/%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d0%b2-%d0%bc/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.