Новоизбраният (п)резидент

“Първият чуждестранен аналитически център, удостоен с честта да бъде представен на новоизбрания президент на България – това е РИСИ (Российский институт стратегических исследований) при администрацията на президента на РФ”.

“РИСИ беше представен от съветника на директора Елена Супонина и от главния редактор на списание “Проблемы национальной стратегии” Аждар Куртов, които са гости на Евразийския център VIA EVRASIA към Историческия факултет на Софийския университет, чийто ръководител доц. Дарина Григорова участва в срещата”.

Това ни съобщават евразийските пратеници на Путин за срещата им в София с бившия генерал и бивш натовец Румен Радев. http://www.viaevrasia.com/bg/елена-супонина-аждар-куртов-дарина-григорова-с-генерал-румен-радев-бнр-24112016.html

Това е само началото на изявите на новоизбрания президент. Какво ли следва?

Преди още да е встъпил в длъжност като главнокомандващ, отстъпилият от длъжността си в армията бивш генерал Радев демонстрира промосковските си нагласи с реверанс към филиала на руския шпионаж РИСИ,който е сред водещите кремълски инструмени в кампанията по пропагандното обругаване на България.

40 мнения за “Новоизбраният (п)резидент”

 1. E,не Ви ли казах?А ето только цветочки.будут и ягодки.Ако на комунист му дадеш да ти ухапе пръста,той ще ти отхапе ръката до лакътя.

 2. Нещата са прости до болка, съветско-руските чекисти искат просто да покажат на света че не са се отказали да моделират света по техен стереотип.
  По този начин те доказват тезата на Виктор Суворов, че Съветското ръководство не е било доволно от резултатите след края на Германо-Съветската война.
  Съответно не са доволни от Голямата победа, абе голяма, много голяма но не е пълна.
  Пълната победа е тази на Победата на Световната Комунистческа революция….
  Такава не се състоя и няма да се състои, но Русия днес демонстрира че е готова за нещо подобно.
  Революция очевидно няма да има, но съветската агресия явно добре се усвоява от днешна Русия.
  Ако някой смята, Русия вече няма да провежда агресивна политика, дълбоко се лъже.

 3. И да е богат или беден,образован или не ,завършил престижни западни университети или български ,няма спасение щом са заразени с червената чума.Особено ако е по наследство.
  Изпадала съм в потрес при спор с такива хора-млади и стари.Не искат да признаят очевадни неща;Питала съм ги защо не отидат в Русия,да посетят населени места на 100 км от столицата например,където рускиня ми е разказвала,че населението се е върнало към отопление с кравешка тор. Съвременни пътища към тези места изобщо няма .Но те са научили една мантра -Русия е велика и толкова. Била съм над 30 пъти в Русия,като обикновен специалист.И затова тук се боря така всеотдайно с нокти и зъби ръфам който си хареса плюя ги, мърся ги. Да има начин че ги обеса а миличкия мижеф така ми уйдисва щот е от мойта порода зли омразни клеветнически кучета сме ние лика прилика. Позволяваме си всякакви и лични и нелични нападки а после се правим на света вода ненапита хехе еми такива сме с луди шмунтавелки. ма хич да не ви пука нали мижеф ме пази ше ме търпите и ше ме цункате даже където ви кажа хехе. И внимавайте да не ни разсърдите хъ.От Урал/Казан/до Прибалтика и винаги съм изпитвала страх,че може да не се върна.Особено на летищата ,когато ни гледаха втренчено и не казваха нищо,докато ни пуснат да минем.Какво гледаха не знам.
  От Русия изпитвам страх и ужас. Мен ме безпокоят и десните хора.
  Вечно хулене,кой е по прав.*Този не е от нашите,ясен ми е*.*Прикрит агент на Москва.*Костов е московска агентура-разкрит е*.Какво да кажеш на такива.
  Червената чума ще тържествува.Заедно с мафията ,която тя създаде.
  Ние сме си виновни.

 4. Престоят ни битки,тежки битки .Ежедневни,постоянни,неотклонни,жестоки.Със всички средства.За да спасим България от руската мечка.Сега или никога.
  На работни места,на публични сбирки,в транспорта,за Интернет е ясно трябва да се говори.
  Нещата вече се осветиха.И то от руснаците.Те не искат вече тайни преговори,както с Борисов и хората му.
  Те искат явни действия от президента Радев и Корнелия Н.Тя се опита да се измъкне от Решетников,да излъже.Но не се получи.
  Радев и Корнелия Н. са хора без мисъл,без акъл,без понятие за опастностите пред България и самите тях.
  Двойната игра свърши.Принудени са да играят,като истински шпиони на Москва явно ,пред целият народ и пред целият свят
  Девизът им е *АЗ СЛУЖА НА РУСИЯ*.
  Трябва да бъде изписан на Президенството.
  В противен случай куршум в гърба.
  Съдбата на Луканов,Павлов,Коцев,Мило Джуканович,Вучич ще ги последва немедлено.
  Аз не знам родителите на Радев,няма ли кой да им каже за опасният път по който е тръгнал този човек.
  А жената до него е толкова тъпа и безмозъчна – хеви метъл и къси поли.От първият ден стана за посмешище.
  Това лято ни чакат явно площадите.

 5. А къде другаде да отиде, къде ще го приемат? И да иска генералчо не може да скрие кои го направиха президент и на кого е задължен за това. И от Запад, и от изток го осветлиха веднага след изборите – поредното кремлинско мекере!

 6. Докато ни приспиват с бунтове – тип , буря в чаша вода- ето истинската опасност- Евразия.България стремглаво лети по наклона на патриотарския популизъм на боко, каракачанов,бсп , цаацаров и вся осталная измет.Тежко ни горко . няма кой да натисне спирачката. Разбирам, защо бе сменен от КГБ целия ни политически елит със слуги- борчета, шофьори, охранители.Те са лакеи, не вземат решения, а изпълняват срещу заплащане, заповеди.

 7. Нито Стамболов нито Раковски. Левски. Ботев. Вазов. З. Стоянов дори и Благоев са могли да вразумят зомбираните българи че рашанската мечка е стъвница. Иво няма спасение. Нео комунизма се завръща бягайте на запад деца.

 8. Очевидно ще трябва да си търсим други географски ширини за живот! Тук, по българските земи отново руската плява изплува на повърхността с наглостта си. А нормалните хора, които искат СВОБОДА и ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО сме принудени да бягаме от болшевишката зараза!

 9. Защо да е срам, той си е оригинален комунист и всеки комунист се вдъхновява от Русия и руските чекисти.
  Щеше да е срамно ако комуниста Радев е с антируски убеждения.
  Но явно комунистите много отдавна са го готвили за президент и главнокомандващ, защото той няма търпение да изчака два месеца да влезе в длъжност и оборва своята независимост.
  Той направо е в треска чекистите да го ласкаят.
  Жална комунистическа вечеринка, пък и тези дни сигурно ще е в траур за кончината на най-големия мръсник в историята на целия континент Америка.
  Кубинската комунистическа революция все още трае за разлика от българската.
  Родната сестра и дъщеря на Кастро избягаха в Щатите.
  Радио Хавана всеки ден предава на английски и френски на къси вълни и всеки може да се убеди че револпцията
  продължава.
  Тази революция осигури на мнозинството кубинци месечна заплата по около 22-25 щатски долара, лекарите взимат около 35-40долара, а офицерите около 45$
  Българските комунисти ще се скъсат от рев, комунистката-вокалистка ще плаче най-силно.
  За разлика от българските комунисти, кубинските все още не са религиозни.
  Но пък у нас символите на комунистическата революция са живи, въпреки самата революция бе прекратена през 1989г

 10. Снащи при Бойко Василев бяха Стефан Цанев и корнелия нинова. На въпроса на нинова “какво като си закача петолъчка?” никой не отговори, че това е пречупен крлъст

 11. Най виновни са Борисов и Плевнелиев при който беззаконието,корупцията и брутално мачкане на 95% от народа доведоха до това че хората отново искат режим както при социализма.В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДЯСНО МИСЛЕЩИ ХОРА ИМА ЛАЛАДЖИИ.

 12. Прочистват страната.

  Очевидно промяната на демографския и свързаните с него икономически, социален, културен и като базов политически профил на населението е приключило успешно. Сега са във фаза пряко вземане на властта без т.н. задкулисие. Схемите подготвиха възможността за фронтална атака.

  Бойко, а се оказа и БСП и Корнелия даже не са достатъчно проруски.

 13. Първият коментар с моето име започващ с думите *и да е богат иЛИ беден* -писан в 9,29 часа НЕ Е МОЙ.
  НЕ СИ СЛУЖЕТЕ С ЧУЖДИ ИМЕНА.
  ПИШЕТЕ СИ ОТ СВОЕ ИМЕ.АЗ ЗНАМ КАКВО ПИША

 14. Искам да изразя голяма благодарност на колегата, който публикува коментара на Лолита Костова!!!

 15. към Georgi Bekyarov и BORETO:

  Не смятам да бягам, а да остана и да се боря! Доколкото мога! България има нужда от нас!

  Изцяло подкрепям D.SAVOVA – “Това лято ни чакат явно площадите.”
  А може би и по-рано!

 16. Боже – България пази я!
  от тази просташка инвазия.
  Ще има и още – много беди
  щом Путин така нареди.

 17. До болка права си, приятелко SAVOVA!
  Мен повече от “десните” ме безпокоят западноевропейските и щатски полезни идиоти и особено онези натовци, допуснали продажник и руски шпионин до секретите на НАТО /че и ликът му – в алеята на славата?!/! Как е възможно???

 18. О.з.фу.Рашката Радев влезе много грубо с тази явочна спявка!Започва да доказва съмненията ,че е кремълска проститутка!Срам!От мен: О С Т А В К А!!!

 19. От някъде трябва СПЕШНО да се започне, за да не изчезне България, да се превърне в някакво условно географско понятие:

  1. Национална стачка до падане на ЦЕЛИЯ управляващ елит – съдебен, парламентарен , изпълнителен, медиен.

  2. Екстрадиране на всички руски граждани и обявяващи се за русофили българи от територията на България. (Те, за всеобщо международно учудване :), няма да потърсят убежище в Матушката си, а ще се обявят за “политически бежанци” и ще се заселят в най- елитните райони на Европа и САЩ) Прав им път! Да си градят “руският мир” другаде, ако там им разрешат!

  Обявяване националната стратегия на поне 40-годишна ПРОБЪЛГАРСКА ДИКТАТУРА за “дерусификация”, изчистване на българското обществено съзнание от вируса на великоруската нацистка зараза, раждаща само корупция, комбинирана с окупационен нагон, и духовно завръщане на България в семейството на цивилизованите европейски народи.

  За да се осигурят условията за реализиране на това съдбоносно за оцеляването ни днешно българско възраждане съдебната власт задължително трябва да се поеме мандатно от европейски експерти, изпълнителната власт да се осъществява от доказали се с ПОЧТЕНОСТТА и новаторските си идеи експерти по енергетика (с акцент на възобновяемите енергийни източници), образование (с ПРЕНАПИСВАНЕ И изучаване на истинската българска история, българският принос в изкуствата и науката в световен мащаб), икономика с акцент на IT технологиите, туризъм с акцент на възстановяване на пораженията от бетонирането и презастрояването на българската природа, екология на стриктните санции срещу замърсяващите околната среда производства, възраждане на екологичното българско селско стопанство, с което производство България беше предпочитана и конкурентна по цял свят и т.н.
  Да се създадат НОВИ български медии, оглавени от талантливи, отговорни за съдбата на нацията журналисти и публицисти и с осигурено бюджетно финансиране.

  В парламента да влизат само доказалите се естествени обществени лидери по места с визия за развитие на районите си, и с възможност за бързата им смяна, ако не следват обществения, а корпоративния интерес.

  Целите на тези действия са ясни и разбираеми за всички, остава да се намерят куражлии и оптимисти КАТО ЛЕВСКИ, за да се захванат с изпълнението им.
  Сигурно има и други, по-ефективни пътища, но от някъде трябва да се започне ВЕДНАГА, преди да се е развихрило руско-българското оръжейно лоби. Закъснеем ли този път, няма ни има !

 20. Какво следва ли след това УНИЖЕНИЕ за България? Ами поклонението пред ковчега на кубинския сатрап, Ленин да го прости!
  Днес просто ме е гнус да слушам вербалните и физически подмокряния на червената дърдорилня по “непрежалимата кончина”-ах, лидер, ах, духовността и веселия живот на острова-концлагер…

 21. Просто не подозирате кой е ген. Радев.
  Тълкувате го от вашите камбанарии, които са построени от архитектите на прехода.
  Е, генерала не се вмества във вашите предположения.
  Само гледайте какво ще стане.
  Първо ще отгърми Ламбо, защото е изкуфял дъртак. Ще го последва Нинова.
  А Йотова ще замълчи за да не пречи – иначе може и аут.

 22. Поздрави на твърдата антикомунистка ГЛОРИЯ ЕСТЕФАН и на изстрадалите й сънародници, които ликуват и този момент във Флорида!
  Дано един ден отмъстят за страданията си на кастровите изверги! Нека духът на баща й води наказателните операции!
  Вива Куба либре!

 23. Днес е Ден на памет за жертвите на Голодомора.
  Да сведем глава и почетем паметта на милионите невинни жертви. Почивайте в мир, украински братя и сестри!
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  День пам’яті жертв Голодомору в Україні
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿

  26 листопада в Україні вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду українського народу, організованого керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР шляхом створення штучного масового голоду. Голодомор призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці. Вважається, що таким чином керівництво Радянського Союзу свідомо розраховувало на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян. Упродовж десятиліть масове вбивство людей штучним голодом не лише навмисно замовчувалося радянською владою, а й взагалі заборонялося про нього будь-де згадувати.
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  СЛАВА УКРАЇНІ !

 24. Така, де, нали имахте проблем с Цачева и русофилията на ББ. Ей сега ще видите истинска русофилия. Ама къде ти някой да може да вижда причинно-следствени връзки..

 25. Госпожо Савова, по горе, споделям възмущението и отношението ви като цяло. По отношение на жената до Радев също. Но оставете етикети като хеви метъл и къси поли, защото звучи като комунистическа догма.Музиката и облеклото са свободен избор на всеки.

 26. ТАКА,ДЕ , ти откъде падаш? Ако живееш в измислената ви Боколандия, и нямаш никаква представа за истинското положение в НРБ, – никой не вини за това!!!
  Точно винету докара парашутиращите комунисти във властта. Още от предишните избори през 2014г. той си се договаряше с БСП и ДПС за властовите и паричните порции.
  Защо според теб винету остави на власт писанчевци и лазаровци, манолови и р.оФчовци, димитровци и гагаузовци….. и още безброй калинки от БСП и ДПС.
  Или пък за обществените поръчки и еврофондовете?!?! Или за законите за РУМНО и УБО, за “пенсионната рИформа” и “съдебната рИформа”…………
  За “назначеният” в БНБ, КЗК,КФН ……
  И т.м. и т.н…..
  винету не ги е договарял тези назначения и “закони” с НАС , за да ни виниш. Нито е подписвал КОАЛИЦИОННИ споразумения с НАС за тях!
  Сигурен съм ,че винету не ги договарял и с теб! Сам си ги е назначавал , от твое име! И сега трябва да го питаш- ЗАЩО?

 27. Поклон и памет и за екзекутираните от Сталин украински демографи (сред най-качествените в Европа по това време), отказали да манипулират данните за смъртността в периода 1932-1933. Впоследствие трудът им е обработен (за архива) от академичните слуги на Сталин.

  Историците свършиха отлична работа, качествените публикации за Гладомора запристигаха скоро след жътвата на Робърт КОНКУЕСТ. Последна дума имат демографите:
  https://www.youtube.com/watch?v=BWVKSEkW_lQ

  И топката е в учителите по история.

 28. Y ХРИСТОВ
  Не за хеви метъл и къса ламе пола става дума,а за неподходящо облекло и държане в онзи официален момент ,когато се съобщава за избора на нов президент.За този момент трябва вкус и мярка.
  Днес на първа страница на вестниците отново грее образа на президеншата с неподходящо облекло-къса карирана пелерика-яке и панталон -подходящо за излет,но не и за опера,където ни уведомяват,че е тръгнала.

 29. към Georgi Bekyarov:

  Само в случай, че аз съм “Тоше”, мога ли да попитам:

  Коя е тая, дето “няма да стане”?

  А че не сме гърци – слава богу!
  Те се оказаха два пъти по-славяни от нас – и като ДНК, и като поведение.

 30. Поздравления,г-н Инджев!
  Първо искам да помоля лицето ,което ползва моя ник” Пламен “,да си измисли нов,защото така не е коректно.
  Истината е,че путиноидите вече действат открито и за това могат да бъдат благодарни на другарят им Бойко Борисов.Толкова съм възмутен от постъпката на новоизбрания Президент,че даже не ми се и коментира.
  Ще завърша със сентенцията
  “Всеки народ си заслужава участта!”.

 31. @ “Пламен” в 14:31

  Ако трябва да ‘подозирам’……. Подозирам, може би, евентуално и съществено: 1) Радев е способен да направи омлет, ако му дадеш яйца, тиган и мазнина; 2) има капацитет да се опне на военния парад в Москва; 3) може да реши да отиде на лов в централна Азия (Д. Митов заподозря възраждане на гоцэвите табиети); 4) в състояние е да бута България като самотна, дървена талпа срещу цивилизационните течения.
  Подозирам най-вече, че техният тато е прав, че полу(евразийските)проводници винаги стават цели проводници.

 32. Пламене,
  твоите предвиждания са напълно нереални според мен.
  Не съществува никаква вероятнот комуниста Стефан Данаилов да бъде дискредитиран от комуниста Румен Радев.Даналиов е символ дори икона на комунистическата орда.БСП без актьора Стефан Данаилов и комунистическия секс-символ Велислава Дърева няма да има реален образ.А Корнелия Нинова е най-дървеното комунистическо изчадие.Подобно на Йотова,Нешка Робева,Академик Георги Марков и др.
  Скоро от комунистите няма да се отървем.
  Но си прав за народа и участта.

  Много хора,не обръщат внимание на хитрата демагогия на комунистите,тя дори е е по-перфидна от старата.

  Всичко се познава в сравненията,както казва гениалния Воктор Суворов.
  БКП величаеще комунистическия диктатор Кастро ,но същото отношение има и БСП.Е,БКП е комунстическа,а БСП каква е?-антикомунистческа.
  Слушам в момента трите радиостанции,които предават за Куба и са заглуашавани от кубинските комунисти-Радио Марти,Радио Република и Радио Либертад.
  Никой не се осмелява да прогнозора убедително,но оснавните варианти са:
  Раул Кастро да отмени забраната на политически партии.Така обаче ще се формира силна опозоция,която ще го помете,той ще ползва полицията и войската,но това ще доведе до тежки последствия.
  Втория вариант е да даде икономически облекчения както Мао Дзе Дум и Дън Сяп Пин.
  Третия вариант е напълно да се оттегли,но реално няма да има власт в Куба.
  Или да емигрира.Старите политически емигранти не могат да формират силна власт.Въобще тъмна история.
  Радио хавана пуска речи на Кастро за строителството на социализма и комунизма,революционни песни и безброй простотии.
  Напълно неочаквано Михаил Горбачов зае прокомунистическа позоция към Кастро.Човека,който най-много допринесе за падането на комунизма изразява респект към най-дългогодиния комунистически диктатор и убиец….
  Подобни позоции заемат и запдни държавници,въобще страшна простотия и наивност.

 33. Отварям Фрог,нюз и какво да видя-комунистическа еуфория и статия за Кастро и българския комунист Вълканов.

  Мислех че поне този сайт не е комунистически-явно съм с залъгвал.Неуместно стои неговото име в дясното каре на нашия сайт.
  И той е като другия комунистически сайт Блиц.
  Довиждане с комунизма няма да има.

 34. Ако се обърне внимание на коментара на SMS и названието на статията на Иво Инджев,на въпросите,които поставя той(СМС) отговора е даден само с две думи,които не могат да бъдатъ заменнени по сила ,дълбочина и мащабност.

  Аз изпитвам страх Иво Инджев да не ме обвини пак че го хваля,но и да ме обвини,не мога да прескоча това заглавие.То дава отговор и на специалисти,които са извън България.
  Камапнията на българаските и руските комунисто-чекисти е олицетворена съвсем справедливо само с тези две двойки (малко перефразирани) думи:

  НОВОИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ
  е
  РУСКИ РЕЗИДЕНТ.

  Който иска нека да прави каквито и да е коментари,негово право,но ако е честен и обективен,неминуемо ще дойде до този извод.

  Решетников го потвърждава в своята словесна плява-продължава ческистката забава.

  От своя страна,въпросите на СМС се игнорират автоматически с
  НОВОИЗБРАНИЯ (П)РЕЗИДЕНТ.Той не ще позволи да бъдат реализирани.

  Епитети към тази научна фраза няма да използвам,но тя ще остане в историята ни за хората,които мислят по човешки.
  Между другото самите български комунисти и техните руски главатари-чекисти са напълно съгласни с Иво Инджев,но не го казват.
  Цялата дейност се разделя на две-кампанията е дело на БСП,извода негов….,те са скромняги,но едва ли някой ще се опита да го разобличи.
  Ако някоя по-невнимателен комунист не е оценил по достойнство кого е избрало българчето-ето го-РЕЗИДЕНТ.

  Не всеки народ избира резиденти,засега българския е единствен…
  Един ден българчето ще бъде изучавано като уникат-комунистически прокат,народ-….!

 35. Както е тръгнало, таз година – генерал, след пет – генералисимус!

  Така е, на една държава като не й върви икономически, винаги се хваща за пищовите, колкото и да й е гол тумбака!

 36. Алекс,не че на държавата не й върви икономически-на България не й върви психически-тя е луда,отнесена,откачена,просташка и в крайна сметка комунистическа държава.
  За какъв въревеж може да става въпросмкато народа е умствено гол и бос.

  Срещам онзи ден едно българиче от Стара Загора и то се хвали,че за пръв път не гласува за ГЕРБ.Толкоз беше горд,че се смути да каже за кого е гласувал,защото знае какво ми е мнението за ГЕРБ.А то се подразбира-гласувал е за комунистите и е избрал резидент.

  Дори сега е по-кратко да се каже,ако някой пита-кого избра българчето за президент????- ами един резидент,чакай,чакай,ами нали изборите бяха “президентски”,да,но се оказаха резидентски-ще поясня.

 37. @ Tодор Тодоров

  Г-н Тодоров, казвате нещо много необходимо. Няма вече смисъл от бягане, някой трябва да остане и да се пребори. Може да се окаже, че този някой е достатъчно силен, и ще успее.

  Лайнарите на Решетников се опитват да сплашват, и като типични кремльовски измекяри свято вярват, че една битка се печели предварително чрез разрушаване бойният дух на врага с лъготене.

  Няма да им се получи този път.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.