Радев срещу Радев- кой от двамата е автентичният?

Предизборната кампания отмина , но едно по-старо от нея собщение на руската агенция РИА опровергава със задна дата главния аргумент на победилия Румен Радев да се включи в състезанието. https://ria.ru/world/20150208/1046559418.html

Като основание да си подаде оставката от поста командващ ВВС на България и да се кандитира за президент той изтъкна своето несъгласие небето над Родината да бъде защитавано от самолети на други държави и при това да си плащаме за услугата. Радев дори стигна дотам да каже, че това му напомняло на унизителния Ньойски договор, сравнявайки общите действия на българската авиция в рамките на НАТО с капитулацията на България в края на Първата световна война.

Според РИА обаче той е заявил точно обратното на 2 август 2015. Посочил е пред руската агенция, че съвместната охрана на българското небе не само е приемлива, но и е “единствен изход от положението” за него. Споменал е дори Турция и Гърция като най-логични партньори в това отношение поради географската ни близост и е дал за пример балтийските държви от НАТО, където този вид общи отбранителни мерки ( понайте срещу коя държава!) действат успешно.

Отгоре на всичко командавщият българските ВВС по онова време генерал Румен Радев е смятал за нормално да си платим разходите за съвместните полети.

Както вече изтъкнах в предишна публикация, Радев е бил съвсем “друг човек” до съвсем нотдавна. Какво точно е изправило Радев срещу Радев е въпрос, който трябва да бъде зададен на самия Радев- макар и с голямо закъснение след като го закъсахме с руски победител в българските президентски избори.

https://www.facebook.com/events/219256938512907/

 

34 мнения за “Радев срещу Радев- кой от двамата е автентичният?”

 1. Мисля, че когато се работи под прикритие, всичко си е чиста поза. Спомням си как разпалено громяха социализЪма внедрените по партийно поръчение да оглавят зараждащата се опозиция. То не бяха плювки, статии и какво ли не докато замажат с “всички са маскари” вината си и убият всякаква надежда за оправяне. Мисля, че и Радев е бил с партийно поръчение да се внедри като натовец, а сега лъсва истината.

 2. Има две обяснения за “катарзиса” на Радев.
  Оптимистично – пробутан е от НАТО на путлеристите като “православен” рублофил. Означава да очакваме положителни за България изненади.
  Реалистично – “прогледнал за истината” по примера на такива “патриоти” като “златния пръст”, болен Сидеров. Значи да очакваме, каквото обикновено очакваме от БКП кадри – шлемове, пАтоци и разруха.

 3. Ясно е, че Радев няма да бъде “Желю Желев”(Бог да го прости!) с обратен политически знак и действия. Празно и случайно при товарищите няма при каквото и да е отклонение от линията (промосковската, най-вече), а и др. Йотова му го каза заплашително…

 4. Какъв е бил Радев най добре знаят първата му съпруга и порасналите му деца.Но те вече са аут,прогонени и не е редно допълнително да ги стресираме,като се ровим в мръсното бельо.
  Новото семейно обкръжение доколкото знам е с баща военен вероятно с преклонение към *съветската армия* -единствена и непобедима.Като турим и другарите космонавти и руските специалисти картината е ясна.
  А сега и двете вещерки -Корнелия и Илиана / а те знаят как,има много начини/пътят е твърдо очертан.
  Иначе смятам,че Радев е с несериозен поглед върху политиката и управлението на държавата.
  Както дойде,и как кажат суфльорите.
  Спомнете си с каква лекота прочете и преповтори платформата на Трайчо за съдебната реформа и като го сгазиха даде заден за прокуратурата.За НАТО и охраната на небето също.
  Мисля,че ще гледаме Борисов 2 сутрин едно-вечер друго.
  Само ,че при Борисов кукловодите са тайни,а тук диригентките са явни.

 5. Нищо добро не очаквам от про-руския президент.Точно обратно- само евразийския ад.Горяха ли европейското знаме в негово присъствие на Копринка? – Да.Ами тогава.Комунягите, с поредния руски сценарий, все те управляват.След тяхното малоумие- Луканов, Виденов- дойде Беров, после царя, после Боко,орешарски -все руски проекти.Сега Радев, да им скрие срамотиите, ама май неговите са вече факт- нов договор а МИГ.Ние в НАТО и сме или в Евразия – ясно е като ,стой та гледай.Ако тоа не е излиане от НАТО – кое е?Да развалим договора ли?Както каза този измекяр Радев – Крим де юре е украински, ама руския флаг се вее там- т.е. -де факто е руски.Та и ние- де юре в НАТО- де факто – с нови МИГ-ове, т.е. извън АТО.

 6. Върнах се от България и съответно пак съм в Блога НИ. Следвайки примера на Големият НИ Съблогар Росен Йорданов, първото което направих у нас беще да стисна ръката на Стопанинът Иво.
  С две думи, да споделя как почувствах политмисленето на многобройните си събеседници. Поразен съм колко много съмишленици с които сме на правилната страна на барикадата не осъзнават, че ляво-дясно вече плачат за архивиране. Единственият водараздел е изток-запад. ЕС и НАТО или еас. Друго-няма. Скъсах си нервите да “допълвам”, да коригирам възприятията с факти и обстоятелства на кого ли не, жертва на примитивна пропаганда целяша за резултат миниум да внуши, че “всички са маскари”. Хора посетили Черна гора и влюбени в дивата й красота и следящи събитията там от мен научаваха за опитът за преврат през миналият октомври в който главно участие взеха руснаци. Разправям им, че логично утре руските спецслужби ще ударят Македония и после идва ред на България където петата колона и полезните идиоти чет нямат. Сбъдвайки вековната мечта на руският империализъм използвайки родината ни за плацдарм да стигнат до проливите и оттук до топлите морета. Бил съм параноик и край на предаването.
  Не губя обаче оптимизма си, че прогнозата на Збигнев Бжежински ще се сбъдне. През 2017г. в Русия завършва 100год. Гражданска война с победа на белите. Каквото и да означава това. Ето и една илюстрация която “налива” вода в мелницата ми.

  http://glavpost.com/post/27nov2016/Army/104959-reyting-samyh-silnyh-armiy-mira-ukraina-na-30-m-meste.html

 7. Попаднах на интервю на Милена Милотинова с Илиана Йотова по Bulgaria on air. Вижте го и ще ви стане ясно кай е автентичния Радев и какво/как ще става в президентската институция. За мен няма съмнение, че Йотова ще командва парада, а зад нея кой е – отделен въпрос.

 8. Попадна ми една интересна статия в “Дневник”:
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/11/26/2871562_dinko_tv_ili_za_mediiniia_nacionalizum/

  Рядко се случват подобни публикации, анализиращи злокобната роля на двете най-големи частни телевизии у нас в опростачването на населението, деградиране на ценностите и промоцирането на фалшиви медийни герои с национал-социалистически чалга уклон.

 9. За мен Радев е руски шпионин внедрен в НАТО. Възможно е, да е предстояло разкритието му като такъв, затова го осветиха. За благодарност, го направиха президент. Страхувам се и очаквам, че ще бъде гоце 2. Може да прояви някаква независимост по отношение на БСП, но, не и от КГБ/ФСБ. Борисов се страхува, при това много, от Радев. А той се страхува само от по-силни от него. С какво командира на жалките Военновъздушни сили на България е могъл да го плаши? Вероятно е знаел или се е досещал, че е човек на Путин!
  Българин

 10. Като бях млад, един колега открадна материали на по-висока стойност. Аз му казах – ти си луд, бе, веднага ще те хванат. А той-като му дойде времето, тогава ще измисля нещо. Действително, заглавичка шефа с глупости и му се размина. Характер, начин на живот, вътрешна същност – такива са те. Пред непретенциозна публика номерата им минават без проблем.

 11. БЪЛГАРИН е абсолютно прав.Поздравления ! Нинова и била привикана и Радев е бил спуснат от руснаците. Борисов е усетил на къде духа вятъра и нали си е шубе решава “мъжката” да даде път като предлага неизбираемата и нищо неподозиращата, съвестна гербаджийка Цачева. Горката жена изгавриха се с нея. Следват дирижирани кампании за т. нар. референдуми, мажоритарни системи и пр.за да се анклавира страната с изцяло руски зони на влияние. Такова неща се забелязва по Черноморието вече…. Дано Бог да ни е на помощ, защото готвят нов народен съд,беленета и пр. Помнете ми думата. Ще има кютек обаче.

 12. “Страхувам се и очаквам, че ще бъде гоце 2”
  Ох, има да чакаме да е като Гоце…. Онзи подписа за НАТО и ЕС. Не че беше по-свестен, но тогава Русия не се беше скарала с целия цивилизован свят и не си плащаше така тлъсто на агентите…

 13. Въпроса за автентичността е много интересен. Питаме се кой е истински. Някой щял да вдига възстания ?? Опаа Кой точно ще вдига и защо? Защо десните са наистина толкова слаби, че искате да вдигате възстания?? Защото и тяхната автентичност куца яко!! Когато един човек иска да спечели битка, първо трябва да победи себе си и после другите. Но това за съжаление така и не се случи. За голямо съжаление!!

 14. И двамата “Радевци” са автентични,разлика няма.

  Порсто Г-н Румен Радев се е намирал на погрешна длъжност в Българската армия-Командир на ВВС.

  Като такъв той няма право да определя какви договори и с кого ще се подписват за ремонт на самолетните двигатели.Той може да даде техчническа консултатция,но не търговско-финансова и политическа.
  На погрешно място са се намирали и Министъра на Отбраната и самия Министър-председател,пък и САМИЯ Върховен Главнокомандващ на Въоръжените Сили на РБ.

  Те вкупом не са му направили служебна забележка за такива изказвания в публичното пространство.Генерал-майор Румен Радев като служещ в БА и на такава високопоставена длъжност няма СЛУЖЕБНО ПРАВО да говори по тези въпроси.Това право притежаава Министъра на Отбраната,Началника на Отбраната и техните съветници.Както и отговорящите по този ресор към самото МО.

  Генерал Румен Радев е бил на командна длъжност,а не на търговско-бизнес-икономическа.
  Посоечените трима негови началници не са реагирали по законен и устанвен ред и ето го бившия генерал за президент-резидент.
  Правната култура на българските държавници е абсолютна нула,особено на г-н Плевнелиев и г-н Борисов.Нито пък служителите от правните им отдели,те не просто не знаят къде са.

  Когато комунистите за пръв път споменаха името на Румен Радев пред публиката през лятото,напълно по законен и уставен ред той трябваше да бъде извикан от Министъра на Отбраната Г-н Ненчев и последния да му поиска писмено обяснение,както и да информира службата за сигурност към МО.
  Трябваше да се създаде преписка и следствени действия за нерегламентирани контакти на служител от БА с представители на политическа партия.
  Отделно от това ,Министъра Ненчев има пълното законно основание да информира Военна прокуратура,която също има право да открие пресписка по съответните членове от ЗОВС на ВС на РБ.
  Докато траят следствените действия от страна на посочените органи,придвиждването на Рапорта до Министъра на Отбраната за освобождаване от военна служба на Командира на ВВС Ген-майор Румен Радев щеше да бъде спряно.
  Вместо това,всичките трима-Ненчев ,Борисов и Плевнелиев реагираха изключително бързо на Рапорта и молбата на Румен Радев бе удоволетворена максимално бързо.
  Така че всичко и всички са безотговорни фактори и длъжностни лица…..
  При това,още миналата година имаше достатъчно сигнали към Г-н Радев да бъдат предприети следствно-проучвателни действия.
  Така че……..но комент!

 15. Българин е прав и не съвсем.
  Румен Радев практически е почти невъзможно да е бил агент на Руски служби за сигуност/разузнаване,нито пък е рпедстояло той да бъде разкрит като такъв.
  Тезта е напълно логична,но практически нереална.

 16. Не трябва да оставяме Ненчев САМ да се сражава с Цацаров и мафията му!
  Всяко негово привикване в прокуратурата трябва да бъде съпроводено с протести пред сградата!

  Двуличникът “резидент”:

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/87829-rumen-radev-preporachal-remonta-na-migovete-zaradi-koyto-e-obvinen-nikolay-nenchev.html

 17. Като гледам каква фашизоидщина се вирхи из страната ни, за пореден път плюя в сурата на прогресистите… Връщането към пещерни обществени състояния е възможно винаги. Патриотичен митинг в Ямбол с химн „Бела роза”. Бравос! Кръгът е затворен- чалга-парцалът е общ химн и на „европейското” развитие, и на вече съвсем реалната му у нас евразийска алтернатива. Като консерватор никога не съм изпадал в безкритично възприемане на мигрантската вълна. В нея хора – всякакви. Като християнин и европеец винаги съм мислил, че на истински страдащите трябва да помогнем. Нищо оригинално в подобна позиция. Да, антимигрантски митинги и нагласи в момента – колкото щеш из Европа. Никъде обаче премиер не награждава долни насилници за това , че незаконно са безчинствали по границата, никъде ни звъни лично на престъпни уроди, никъде не угажда и не се подмазва на масите долни примитиви. А това формира цял манталитет,който истинският европейски политик трябва да предотврати. Днешна Германия не би била такава, каквато е, ако КОНДРАД АДЕНАУЕР беше дуднал, „ние не можем да построим и половината аутобани на Хитлер, че и нямаме пари да организираме детските ваканционни лагери като него…”. Ако не беше казал „Добър германец можеш да бъдеш само, ако си добър европеец…”. Обективен съм и към левицата- Германия не би била това и ако Вили Бранд не беше коленичил пред Варшавското гето. А днешна България?

 18. Нито един от двамата,истинският образ се нарича опортюнизъм и пари.Нищо добро няма да излезе от това,очаквам много издънки по всички външнополитически въпроси

 19. Г-н Инджев НИ задава въпрос?!?!?!
  Искам да уверя г-н Инджев , че едва ли коментирашите тук са “компетентни” да отговорят на него!
  Им си специалисти ,които поставят ДИАГНОЗИТЕ за такива “състояния” , породили горният въпрос!
  И медицински, и спИциалистите от спИциалните “служби” на НРБ! А НАЙ-точната диаг…, пардон , НАЙ-точната РАЗРАБОТКА се пази в мАсква на ЛубянскиЙ переулок,ЛубянскиЙ ТУПИК,Лубянская квартира в Лубянская комната , и в Лубянская папочка номер 1 000 000 000 000 ….0000….000……
  Трябва само някой да подаде искане за разсекретяването й , от таваришт туПлер, който ,както “ВИНАГИ”, ще се “отзове” на такива “рутинни” за него “изисквания”. Още повече от задунайската му губернаторска пРЕЗИДЕНТУРА!!!

 20. Има само Три възможни прости отговора за промяната на радев:

  – неграмотност

  – пари

  и – страх

  Аз бих отхвърлил първия отговор.

 21. Щом това става в католическа, културна, западна, антикомунистическа Унгария с традиционната й русофобия, с гордия и трагичен бунт срещу съветската окупация през 1956 г., със силния интелектуален елит и стабилна средна класа…представете си у нас какви кремълски пипала са плъзнали!

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/87849-faynenshal-tayms-rusiya-obuchava-neonatzisti-v-ungariya.html

 22. СТАМБО, през 20 век в България има над 1 милион бежанци , последица от 4 войни и други етнически прочиствания между войните. Днес през 21 век и последните 10 години от 20 век, след 1989г. , МИГРАНТИТЕ от НРБ са ДВОЙНО повече , уж без да има войни!
  Простото сравнение е 1 милион БЕЖАНЦИ от военни действия през 20 век, срещу над 2 милиона МИГРАНТИ, МИГРАНТИ, днес през 21 век, без военни действия!!!
  Само в Германия МИГРАНТИТЕ, МИГРАНТИТЕ от НРБ са няколкостотин хиляди, а получаващите СОЦИАЛНИ помощи са близо 100 000 МИГРАНТИ от НРБ!
  Т.е. само МИГРАНТИТЕ от НРБ са от 1/4 до 1/3 от ВСИЧКИ БЕЖАНЦИ и мигранти пристигнали в Германия през миналата 2015г., когато почти всички БЕЖАНЦИ и мигранти за Европа , около 1 000 000, се стекоха САМО в Германия!
  А отделно Германия и ЕС ПЛАЩАТ на НРБ над 4 милиарда чрез ЕВРОфондовете годишно.
  Според теб има ли разлика между БЕЖАНЦИТЕ и мигрантите ,които миналата година отидоха в Германия, и НАС , в НРБ! След като Германия ПЛАЩА и за БЕЖАНЦИТЕ и мигрантите ,които отидоха през 2015г. в самата Германия , и на НАС(по 4 милиарда!), чрез “бежански ЕВРОфондове”! Каква е “РАЗЛИКАТА” между арабските БЕЖАНЦИ и мигранти и НАС, след като Германия и ЕС ПЛАЩАТ и за “”дввата” ВИДА” мигранти, – и “външните” за ЕС, и за “ВЪТРЕШНИТЕ” като нас в НРБ!
  НО! НО, освен тези плащания по 4 милиарда ГОДИШНО ,за “бежанците” от НРБ, има над 2 МИЛИОНА гастърбайтери , които са на Запад, и доста от тях са на социални помощи , вече в старите държави от ЕС! Т.е. голяма част от гастърбайтерите получават и директна помощ на ръка! Ако я прибавим към 4 милиарда за “гасърбайтерите” в самата територия на НРБ, от от ЕВРОфондовете, то се получават 5 милиарда.
  И накрая, ако прибавим и РАБОТЕЩИТЕ гастърбайтери на Запад, които изпращат 2 милиарда помощи всяка година в НРБ се получават над 7 миларда лева ,които ДИРЕКТНО получава НРБ от ЕС и Запада , всяка година!
  Е, определена част заплатите на работещите гастърбайтери остава при тях , в държавите в които работят. Но така спестяват работни места и социални осигуровки тук в територията на НРБ, т.е. те заемат работните места извън НРБ.
  П.П. И се чудя на путинските “патрЕоти” в НРБ, които забравят за над 2 милиона МИГРАНТИ от НРБ. И благодарение на ЕС носят приходи в НРБ. Ако се затворят границите в ЕС, всички тези гастърбайтери трябва да се върнат в НРБ, където нямат работни места, и не могат да носят същите приходи както тези от гурбет.
  Трябва да ги оставим на ИЗДРЪЖКА на путинските “патрЕоти” , и да им търсят работни места съпоставими като доход на сегашните им на Запад.
  А също и откъде ще намерят 4 милиарда за ОБРЪЧгархията и мафията ГОДИШНО,които идват от ЕС.
  Остават и много, ….много други въпроси освен финансовият и трудовият, – за по-трудния достъп до нови технологии,…… и даже за липсата на съвременни стоки дори за бита……

 23. За мен автентичният Радев беше лицето, цъфнало с аплодисменти на съботния форум на “Позитано”. Автентичният Радев е също така лицето, пробутано на К.Нинова за кандидат-президент от интриганта на републиката Гоце. Автентичен е гражданинът Радев, днеска обсебен от желанието да реформира съдебната система по модела “Маковей”, а на утрето да дава заден и да бръщолеви за съглашателства с Главния прокурор. Най ми е автентичен като български мъж, направен на луда калинка от жената си/ втора, трета подред/ – било по повод на чалга тоалетите, било по повод на хулиганските й позиции в социалните мрежи. В моите очи бъдещият президент е силно автентичен аватар на многообразната в своята разнопосочност българска безпътица.

 24. Благодаря, “до Стамбо”!
  А сега-бързам с радостта си. Отдавна исках да се появи западен лидер, който да нарече тиранията на кастро с истинското й име, а не да се лигави с кухи приказки за контекста на историческата роля и сложността на живота на политика като неизбежна увертюра към смъртта и оценката на историческата му роля в контекста.
  Истинските и силни думи за Кастро ги каза Доналд Тръмп-за потрес на онези, дето бяха готови да му подаряат сибирски кафтан и членска книжка от партийната организация в Шумкарско!
  БРАВО, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ ТРЪМП!

  ‘Today, the world marks the passing of a brutal dictator who oppressed his own people for nearly six decades.
  Fidel Castro’s legacy is one of firing squads, theft, unimaginable suffering, poverty and the denial of fundamental human rights”

 25. СТАМБО , и аз ще дам няколко линка от свободниТЕ украински медии за “комендИанте” Кастро, за да се види разликата между тях и путинските стенвестници в НРБ:
  https://inforesist.org/k-uhodu-fidelya/
  https://inforesist.org/zhertvyi-kubinskogo-myasnika-1959-2005/
  https://inforesist.org/ostrov-svobodnogo-gulaga/
  П.П. Дано Куба да се освободи по-скоро, след дъртият бандит!

 26. Да подкрепяш или даже да призоваваш за присъединяване към една пропадаща корумпирана и със завоевателска имперска политика държава с нейния вече съвсем изперкал лидер Путлер е или идиотизъм или продажно предателство. А второто си е углавно престъпление против националната ни сигурност, което във всяка друга страна от ЕС ще бъде строго наказано , но не и при Българската нереформирана съдебна система.

 27. Какво може да се каже за Кастро, освен “Жалко за погубените поколения нормални кубинци не-комунисти”. И един стих на Борис Христов:

  Добре, че има смърт- последната човешка гара.

  Добре, че всеки ден вратите на земята се отварят,

  и заедно с безкрайната редица на добрите хора

  улитат и злодеите, на вечността в затвора.

 28. Ето как путлер и неговият бандитски лакей сурков изпращат вече и своите военни престъпници и казашки башибозук на Балканите, след като преди това си купиха и рублофилските марионетки:
  http://www.ukrinform.ru/rubric-politycs/2130478-dobrovolcy-donbassa-pohod-na-evropu.html
  П.П. Е, в НРБ напредъкът с прости.уиращите е най-голям, и вече си намериха и пРЕЗИДЕНТ-генерал-губернатор.

 29. Защо да не е възможно български генерал да е руски шпионин?Нямаме ли отдавна прецеденти?Владимир Заимов чий шпионин е бил?Руски-съветски.Издавал е тайни на своята държава и все още в София се говори”парк Заимов”Е,не сме ли руска губерния?Парк “Заимов” също ли е паметник на българо-съветската дружба?Или е символ на Руската филология на Фандъкова?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.