Строителят ( на две Българии Борисов- едната за него, другата за Пеевски)

Ако “ерата Борисов” е приключила, както по-образованите и автентично изповядващите ценностите на демокрацията българи се надяват,то е време да обобщим какво ни се случи през тази епоха.

Строим! Това е думата, с която самият Той би искал да го запомним, в случай , че не се завърне пак на бял кон въпреки поражението, което претърпя с куция кон, на който заложи на президентските избори.

Не искам да иронизирам реално построеното, а опитите на този строител да си припише строежите като лична заслуга.

Ако напуснем за малко пропагандата (му) за построените киломери магистрали, пътища и столично метро, ще видим, че всъщност Борисов ще остане в историята като рушител на съвременна България по отношение на деградацията на демокрацията. Вземете само пропадането на страната ни в класациите за свободата на медиите от около 35-36-то място в света преди десет години и сегашното й сгромолясване до 136-тото стъпало на крачка от абсолютното дъно.

Медийната свобода е като хоросанът за една (обществена) сграда- без него се разпада общественият договор между народ и власт и в пукнатините й се настаняват бурените на подмазвачеството. Стъпилият върху мазното рано или късно се подхлъзва. Справка: уводните думи в (анти)съветската сатира на  Булгаков в “Майстора и Маргарита”.

Ама, ще рече някой, не са ли по-важни отчетените километрите асфалт, макар и заслугата за тяхното прокарване да е изцяло резултат от европейското финансиране ( по-изостаналите южни държави в Европа, като Гърция или Португалия, навремето също наваксваха с ударни темпове в модернизирането на своята пътна инфраструктура след присъединяването си към ЕС)?

Борисов представя всяка нова пречиствателна станция, обновен булевард в градовете или напредването на участък от няколкото магистрали извън тях като свой жест към народа и явно е жертва на собствената си популистка пропаганда. Това се вижда най-добре от искрената обида, която изпитва от факта, че въпреки тези “жестове”, гласоподавателите го детронираха от самопостроения пиедестал на предизвестен победител на всички избори.

Парадоксално на пръв поглед, но премиерът в оставка дължи остатъчната си популярност също на факта, че е “строител”. Но на други “неща”.

Построи например ограда по южната ни граница, с която надгради своя кумир Тодор Живков в опъването на бодлива тел. В Хармални нареди да се укрепи лагерът на бежанците, за да не бягат от него – досущ като гражданите на НРБ едно време. И в този смисъл върви по стъпките на имитирания от него Живков, който се прослави в соцлагера като последния диктатор, открил наново лагерите на смъртта след смъртта на Сталин.

Ако се вярва на един адски добре информиран банкер – вътрешен човек за властта на няколко поредни управления, който успя да избяга на Запад ( в Сърбия) преди още Борисов да е наредил да се вдигне ограда и по тази граница, премиерът ни в оставка също е построил две България. Постигнал е за себе си нещо, за което завиждаше дивно на своя правешки прототип в политиката. Едната България, казва банкерът, принадлежи на Борисов и неговите велможи, а другата- на Пеевски и неговия клан.

Борисов надгради също така недосегаемостта на онзи, когото си избра за главен прокурор. Сега Избраният се отплаща, като праща повиквателни предимно на бивши министри на Борисов, които не са доказали любовта си към Русия, както останалите.

Рушителят на синьо-червения модел в българската политика постигна всичко това чрез построяването на една забележително стройна партийна йерархия от старшински тип, в който важи принципът на старшината от комунистическата казарма: “ще мълчиш, когато говориш с мен”.

Строителят на тази магистрала към нови и нови изборни успехи, макар и затихващи напоследък, оставя след себе си пример за безпримерно послушание на всички, които обича да нарича “свои депутати” и “свои министри”. Превърна ги в прах под нозете си, така необходим като строителен мат’рял в партийно-държавното строителство. И още дълго ще скърцат под ботушите му, освен ако не се окажат на някакъв етап плаващи пясъци.

25 мнения за “Строителят ( на две Българии Борисов- едната за него, другата за Пеевски)”

 1. В десетката. Както винаги. Сатирата на Иво е безпрецедентна в наше време. Басирам се, че баце лично и начело да се опита да вдене в написаното, то е в рамките на дневната МУ дажба, не повече от половин страница напечатан текст, няма да го бъде. Хем Иво “хвали” постиженията МУ в градежите, хем се правят алюзии, това пък кВо беше, че всичко излиза пунта Мара и шменти капели.
  Само да вметна, че в диаметър на около 100-тина км около базовият ни лагер, както във Франция, така и в Испания за има-няма няколко години беше построена първокласна пътна мрежа пред която “магистралите” на банкянското слънце са нагледна имитация как не бива да се строи. И на никому не минава и през ум да се Фали с “постиженията” си. Ако тукашните властници режеха лентички кат у нас за щяло и нещяло то на практика нямаще да им стигне времето да свършат каквото и да е друга работа.

 2. И сега няколко думи за най-важното. Нали го помните клишето. Когато Америка кихне, планетата грип я тресе. Та, по сформирането на екипа на Тръмп. Засега и не виждам причина това да не продължи се назначават като че ли само шампиони на конкурс за русофоби. Дори съветникът по национална сигурност адмирал Флинт който беше заснет преди години на една маса с лилипут.ин преди няколко дни го е квалифицирал в интервю като бандит. За евентуалният държавен секретар, старият мой любимец Мит Ромни да не говорим. Досега номинациите на Тръмп предизвикват тежки въздишки на разочарования на елитните кремълски пропагандисти. Очаквам до месец-два депутатите от дурдумата да си върнат овациите които направиха в чест на провала на Хилъри Клинтън. Не знам нали ДТ е чувал за прогнозата на Бжежински но май без да я знае на новият президент на САЩ ще се падне честа да я претвори в живо дело.

 3. И в този дух, Тръмп е заплашил, че ще денонсира споразумението подписано от Обама за нормализиране на отношенията с Куба. Условието да продължи то дейтствието си е да бъде преразгледано изцяло в интерес на двата народа и в частност на американците от кубински произход и самите САЩ. Май времето на лигавшините на нобеловиат лаурет за мир свърши.
  И един изключително символичен акт. Първото което направи семейство Обама влизайки в Белият дом беше да върне бюста на Уннстън Чърчил на Англия зашото в битноста му на британски премиер, той нареждал да се потушават бунтовете в колониална Кения. Сега, ДТ е наредил още в деня на инагурациата си бюстът на УЧ да бъде там където му е мястото. Както казваха навремето каскетарите у нас, “няма лабаво”.

 4. България от 10 години се управлява от популист, от криминален престъпник, от една мутра, попаднала в политиката именно благодарение на популизъм; на елементарни лъжи.
  Прикрит русофилистик и откровен “пощенски гълъб” на султан Ердоган; Гол охлюв който предаде турски дисиденти като животни на заколение

  Един икономически инвалид и политически идиот, който доведе България до дъното, до точката на замръзване. До икономически срив, до демографска катастрофа, до блокаж на институциите, до разпад на държавността, до залог на демократичните принципи.

  2 г.”десен” кабинет: 20 млрд. дълг, 3% еврофондове, 2,5% ръст, 60 км магистрали.

  2 г.”десен” кабинет:
  Чуждите инвестиции в момента са с 33% спад спрямо рекордно ниската 2015 г. Вероятно това се дължи на неблагоприятните позиции на страната в годишника за 2016 г. на Световния икономически форум. Според него България е 118-а от 138 държави по борба с организираната престъпност, 115-а по защита на правата на собственост, 110-а по независимост на съдебната система, 93-а по качество на правителствените харчове. Добавяме и 113-о място на планетата по свобода на медиите.

 5. Когато Борисов отрежеше лента за откриване на 5 км от магистрала,в същото време в Румъния откриваха 50 км. Така за 3 години в България имаме 15км, а в Румъния 150 км.
  В Германия на аутобан А8, изход 69 има autohof със снимки за развитие на магистралата на всеки 10 години. Първата снимка е от 1935 година и тук е въпроса, след окупацията на СССР на Германия не са ли видели бъдещето, за да започнат и те да строят?

 6. Иначе казано за 27 години по 5 км за година сме построили 135км и въпроса е от тях колко са заслуга на Бойко?

 7. Ерата на Борисов ще се запомни с лъжата и задкулисието.Лъжата стана норма за поведение,за успех.Задминаха се лъжите от времето на комунизма,където основния постулат беше *те ни лъжат,че ни плащат,ние ги лъжем ,че работим.*
  Лъже Б.Б.-тази поръчка спрял,този човек уволнил,тази фирма приватизирал,онази одържавил-нищо подобно.
  Лъже прокуратурата,лъжат съдии от БСС,лъжат медии,
  Лъже Корнелия за среща с руски шпиони,лъже Радев за същото.
  Лъжат,лъжат,лъжат и мажат.
  Е кажете може ли да се живее в една такава страна на лъжата.
  Никой няма мъжеството да каже *Царят е гол.,

 8. Да погледнем статистиката.

  1. София е най-замърсената столица в Европа (данни на Европейската агенция по околна среда). 18 000 българи умират годишно от мръсен въздух.
  2. Четири от петте най-мръсни градове в Европа са български.
  3. София е сред най-рисковите градове в света – Световната здравна организация от 2015 г.
  4. България е най-бедната страна в ЕС – Евростат.
  5. България е най-бедна и с най-лоши условия за живот в Европа – Евростат.
  6. От 1 януари 2016 г. минималните работни заплати в ЕС варират от 210 евро в България /420 лева/ до 1923 евро в Люксембург /над 3800 лева/ – Евростат.
  7. Последно място сме по покупвателна способност.
  8. Около 1,5 млн. са неосигурените и никой от тях не ходи на лекар, Разчитат само на Бърза помощ.
  9. Българските граждани са най-бедните в Европейския съюз.
  10 България е на трето място в света по смъртност. Пред нас са Лесото и Украйна – Доклад на ЦРУ за 2015 г.
  12. България е с най-много болници на глава от населението в ЕС и с най-висока смъртност в ЕС.
  13. Средната продължителност на живота в България е най-ниска в ЕС – 74 години. Детската смъртност на деца е най-висока в ЕС – два пъти по-висока от средната за Европа.
  14. Един на всеки петима българи живее под долната граница на бедността с 323 лева месечен доход.
  15. Пациентите в България плащат много повече за здравеопазване, отколкото могат да си позволят.
  16. Ширещата се корупция надува и без друго високите разходи за здравеопазване.
  17. България е най-корумпираната държава в ЕС по данни на Transparency International.
  18. Последни сме в Европа по икономическа свобода. Най-сериозните слабости: проблемите с независимостта и безпристрастността на съда, корупцията в средите на магистратите, както и недоверието в полицията, бюрокрацията и високото ниво на преразпределение и вмешателство от страната на държавата.
  19. Последно място в Европа по върховенство на закона. Основна пречка е корупцията.
  20. България е лидер по брой органи, които имат функции по противодействие на корупцията – прокуратура, спецпрокуратура, ДАНС, НАП, Сметна палата, Комисия за конфликт на интереси и т.н. Резултатите обаче са най-ниски. Изследването е на асоциация „Прозрачност без граници“.
  21. Най-ниска обществена подкрепа имат парламентът (10.6%) и главният прокурор (11%). Данните са на Алфа рисърч.
  22. За последните 15 години, независимо от смяната на поколения, правителства и политици, неизменно по стойност остава подозрението в корупция на българските политици. Според хората това е основен фактор за лошото управление и неслучващите се реформи (така са считали 46% през 1999 г. – 42% през 2012 г. – 45% през 2015 г.).
  23. Казусът с КТБ е сред актуалните примери за силна обществена нетърпимост към всякакви опити за “замитане на следите” и задкулисно преразпределяне на икономически активи на банката.
  24. България е на 136 място в света по Свобода на словото. За последните 10 години тя е паднала с около 40 места.
  25.Най-труден достъп до кредити в ЕС.
  26.Най-труден и скъп достъп до здравеопазване.
  27.Лоши условия за живот по стандартите на ЕС.
  28.Едни от най-висиките нива на стрес в ЕС.
  29.Най-ниска средна заплата.
  30.Най-стари коли.
  31.Изключително високи нива на психичните разстройства.
  32.Тромави или неработещи институции и пр. и пр. Турете дипломатическите гафове, мракобесните действия на службите ни, разпада на МВР, зависимостите на политици и бандити – и драмата става пълна.
  И как, според вувузелите на властта, трябва да бъдат наричани управниците, които докараха страната и хората до това пропадане? Безалтернативни? Единствени? Патриоти? Кадърни? УСПЕШНИ?
  Вземете ги да управляват домашния ви бюджет и този на фирмата ви…

 9. Изключително точно казано!
  Благодаря, г-н Инджев!

 10. Борисов е преди всичко крадец. Лъже и маже за да краде. Заедно с дружките му Пеевски и Цацаров.

 11. Точно. Погледа на автора върху знаковите имена от четвъртата българска държава /от ТЖ до ББ/ и ролята на империята на залязващото слънце в живота на всички нас много напомнят “Строителите” на Симеон Радев. Скоро ще станат тридесет години мракобесие. Прибавете и още четиридесет и пет. Това са 75 години и една огромна каруца от политически примати с червени задници. Тези лица чакат да бъдат портретирани. Г-н Инджев, не мислите ли, че този народ е заслужил поредната глава от “строителите” или “разрушителите” /ако ви е по – удобно/. Вие ги наблюдавате и го можете.

 12. Никога да не забравяме, идат предсрочни парламентарни избори, най-важното. Максима на Великият Джордж Оруел. За “неползващите” съвеЦкият диалект на родният български език (над 60% от думите в т.н. руски или са чисто български или коренът им е наш) “вор” означава крадец. Останалите думи са лесно разпознаваеми.

  http://i0.wp.com/defence-line.org/wp-content/uploads/2016/11/15202n.jpg

 13. Един експертен анализ за “строителите” на “съвременното” НРБ:
  http://www.mediapool.bg/za-vaobrazhaemiya-yadren-renesans-news257124.html
  П.П. Г-н Касчиев е ОБОБЩИЛ много информация за всички видове електропроизводство, и няма нужда от позоваване на други източници ,които засягат отделните производители – ВЕИ, газови централи, АЕЦ.
  Четивото е спИциално за любителите на троЯните шлемове. Като най-поучителен за тях е последният абзац , за ОТКАЗА на Виетнам от строителство на 2 АЕЦ, с 4 реактора. Въпреки че Виетнам реално е 15 пъти по-голям от НРБ, и икономиката му расте всяка година с 6%, докато в НРБ средният “растеж” след 2008, по време на кризата, е по-малко от 2 процента!
  И завършвам с последното изречение на г-н Касчиев – КОЙто МОЖЕ(повтарям – МОЖЕ!) да “мисли” – да помисли.
  МАкар че има голяма съмнение за “можещите” го!

 14. Великолепно! Изключително точен анализ на “сътвореното” от Него. Позволявам си да добавя само една от основните причини за постигнатото – дълбоката Му проницателност и разбиране народопсихологията на населението – “С такъв мат’рял – толкова!”. Защото наистина, ако мат’рялът не беше “такъв”, Той щеше да е не премиер, а най-много портиер.

 15. Майната Ви, господа държатели на статуквото!

  Мислите линеарно, няма да играем по Вашите правила.

  Както казваше Ронадл Рейгън – you ain’t seen nothing yet.

  (Преди ни управляваха синовете и дъщерите, време е за внуците на Политбюро и номенклатурата)

  Илиян Василев

  Стана по-зле и от Дивия Запад – дава се път на младите, отзад пак е корпулентния. Младите от Стара Загора придобили освен Дипломатическия клуб и веригата “Фантастико”. И това стана новата нормалност, с която трябва да свикнете, господа данъкоплатци.

  Тези нова придобивки са финансирани с Вашите пари – откраднати, отнети като перспектива, преразпределени или недовзвети от бюджета.

  Корнелия Нинова ще дава път на “младите” – като тези млади проксита на Корпулентния. Преди ни управляваха синовете и дъщерите, време е за внуците на Политбюро и номенклатурата. И все със знамето на левите идеи, на национализма в името на социалната справедливост – ние със дълга и бедността – те в стратосферата на богатството.

  Главният крепител на Статуквото бългаският Вишински гони Ненчев – министър на отбраната !? – в държава, членка на НАТО и това го прави, човек свързан с Москва. България никога досега не е била обект на такава масирана атака – хибридна, открита, откровена, арогантна от страна на Москва и нейните проксита по върховете на българския политически елит.

  Целта е разпад на държавата,

  провален член на ЕС и НАТО, и най-вече беден народ, държан в подчинение и управляван от “леви”, които постоянно Ви продават мита за социалното равенство, за братството, за християнските /те атеистите?!/ ценности като щит срещу гнилия Запад. В края на всяко тяхно управление лидерите им – Станишев, Бокова, Първанов, Гергов и сие лични и “семейни” милионери. Новите тръгват по същия утъпкан път – в момента уточняват формата и съдържанието на новата утопия и лъжа, която ще Ви продадат на следващите избори.

  Цацаров реализира с ентусиазъм плана на Решетников – да “зачисти” прозападния елит на България, тази репресия срещу министър Ненчев на какво Ви прилича? То не бяха СРС-та, не бяха обвинения, че е нарушил права на руска фирма /как смее!?/, изсмукани от пръстите обвинения за някакви поръчки за униформи, последната мярка срещу личното му имущество – все едно е престъпник, и за всеки случай го “пакетират” с ноторния Овчаров!? Вие не вярвате,

  но ни чака нов “народен” съд,

  и това не е истерия, а трезв, не хладен, а студен анализ на прогресиращата операция “Президент”. Без да атакуват и извадят от политическото уравнение на България прозападния и елит, а това няма как да стане без репресия, няма как да ни извадят от ЕС и НАТО. Такава е заповедта от Центъра, която в прав текст сведе по медиите отговорникът за Балканите в руските разузнавателни служби!?

  Черна гора, Сърбия, България – едни и същи схеми, организатори, цели.

  Пак са времената на Коминтерна. Нищо, че опаковката е цветна и съвременна, съдържанието е същото – гнило, от него

  стърчи нов, макар и мек, тоталитаризъм

  Уж гласувате за промяна, а получавате стари преопаковани храни с изтекъл срок.

  Занивамат ни с някакъв театър на абсурда – бежанците ни били проблем!? Никакъв, нула, нищо – смешно е, че няколко хиляди души – един стадион хора на мач в провинцията, да ни разрушат страната. Но е сигурно, че истерията около тях може да ни извади от равновесие и да правим грешка след грешка. Те ще Ви продадат новите си герои – Динковци, Перовци.

  Като начало няма да имаме правителство седем месеца. Масово хората отказват да влязат в служебно правителство на Плевнелиев. Радев няма да има проблем – там желаещите в изобилия.

  Идеално време за безотговорност,

  за кражби, за придобивания на корпулентния и младите му проксита.

  Успяха нали?

  Ердоган щял да праща милиони да нахлуят – това могат да го вярват само хора с умствени отклонения – четете професионалните анализи.

  Заявявам най-отговорно – лъжат Ви, манипулират Ви. Ердоган е всичко друго, но не и луд и безрасъден политик. Единственият репер за оценка на неговите действия е неистовата жажда за власт и желанието да остане в историята – той вече е Месия. Но знае много добре, че няма как да изгони тези бежанци от Турция освен със сила. Те няма да тръгнат без да имат поне елементарна сигурност, че ще стигнат до крайната си дестинация – иначе остават пушечно месо, в ничия земя – без храна, без сигурност по средата на зимата. Това е геноцид и Ердоган знае много добре това. Ако тръгне да прилага сила ще получи освен кюрдския и бежанския проблем вътре в Турция, тоест ще се самовзриви.

  Второ, бежанците вече са плюс за икономиката на Турция – увеличава се търговията, износа, БВП.

  Не слушайте глупостите на националистите

  Умната имигрантска политика носи ползи – иначе нямаше големите имигрантски държави да стоят в челото на света. Това не означава, че не трябва да експулсираме за назидание, тези които не спазват законите – бързо, ефективно и без шум.

  Докато Ви гипсираха съзнанието на тема бежанци, кой ще прави реформи, ще връща справедливост – лъжите на Нинова /Решетников/, на Радев /за съвместното патрулиране и ремонта в Полша/ това също е справедливост. А Вие още се надявате на промяна?!

  Кой ще възстановява тази справедливост, кой ще смени Вишиниски, защото при него няма справедливост, няма и наказани.

  Майната Ви, господа държатели на статуквото!

  Мислите линеарно, няма да играем по Вашите правила.

  Както казваше Ронадл Рейгън – you ain’t seen nothing yet.

  Илиян Василев

 16. Ако днес сред новите номинации на Тръмп е и генерал ДЖЕЙМС МАТИС, ще простя на Тръмп голяма част от изплещените глупости.

  А Кастро се превърна в лакмусова хартия. Топваш го, да кажем – в зелена партия, а (против логиката) получаваш космато червено.

  Моята грижа е тривиална: какво правят скороназначените служители на почти-отново-отвореното американско посолство в Хавана? Поне тяхната причина да оплакват Кастро е прагматична. Кафе след кафе, на терасата… Дали пък, ако Айзенхауер не беше отишъл да играе голф на 15-ти април 1959, нещата можеха и да се развият по-различно за Куба, пък и за тях. Няма как да знаем.
  Само знаем, че сатрапът Кастро тропа на адските двери.

 17. ‘прагматична’ в смисъл -тъй и тъй имат нужда да си поплачат

 18. SMS, ето един линк от вчерашното предаване Лице в лице, където гост беше а.найденов- министър на отбраната в “правителството на ОБРЪЧгархски”:
  http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/angel-najdenov-za-razsledvaneto-na-dogovorite-za-mig-29.html
  Давам този линк , за да ИЗЧИСТЯ НЕдоразумението , което е възникнало спрямо ПОСЕЩЕНИЕТО на т.нар пРЕЗИДЕНТ в Полша преди 2-3 години. Ако слушаш внимателно интервюто с а.найденов , то се разбира ,че новоизбраният пРЕЗИДЕНТ е бил в Полша ,за да не се даде възможност да се КУПИ нов изстребител. Неговата цел ,и на гасударите му в НРБ и Кремъл,е да се МОДЕРНИЗИРАТ старите МиГ-29. Обърни внимание ,че пРЕЗИДЕНТа е бил в Полша, за да види КАК да се сложи малко НАТОвска електроника в МиГ-29, която да го направи донякъде съвместим с НАТОвските стандарти и да му позволи да лети още много години, а НЕ да се купи ЧИСТО НАТОвски самолети. Т.е. да продължи ЗАВИСИМОСТТА от путлер , като се сложи малко нова НАТОвска електроника за “прикритие”.
  И така парите за ВВС да отидат към путлер , вместо да се купят нови самолети, като за “оправдание” се използва тази малка “модернизация” за приспособяването на МиГ-29 към някаква “съвместимост” в НАТО!!!
  И може би това пътуване на пРЕЗИДЕНТа в Полша е ЗАБЛУДИЛО и министър Ненчев и други анализатори(но едва ли и г-н Инджев?!?!?), които са го възприели за някаква “ПРОнатовска” и “ПРОзападна” позиция! Но това е заблуда, зашото пРЕЗИДЕНТа е бил в Полша само за да се ПРОДЪЛЖИ с експлоатацията на МиГ-29 , и така да не останат средства и НЕОБХОДИМОСТ от НОВИ НАТОвски самолети!
  Просто служайте интервюто на а.найденов при Ц.Ризова и ше разберете всичко!

 19. Bръзката медии власт e двупосочна.
  Cуетата на Борисов го прави много лесно манипулируем в зависимост от медийния пиедестал който му подлагат. Бързината с която хвърли оставка 2013 е само едно от доказателствата.
  Той отлично е разбирал от къде идва атаката ,спомнете си емоционалното му “изригване” при гласуването в парламента ,че “Доган го е поръчал”.
  Пеевски пръв намери слабото място на Борисов. Главната му роля в “личнитe” му и други медии е гарантирана ,стига да раздава поръчки на правилните хора и да си затваря очите когато трябва.
  Прокуратурата …Публикация от 2012 http://www.168chasa.bg/Article/1429348/
  Интересни са и коментарите към тази статия ,да си припомним –
  2011 -Издателите на вестниците “Галерия”, “Ретро”, „България днес” и сайта “Гласове” се срещнаха с премиера Бойко Борисов , за да поискат намеса на държавните органи срещу монопола върху медийния пазар
  2011-Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) започва проучване на пазарите за издаване и разпространение на печатни издания на територията на страната.
  2012 -Съдружниците в Медийна група България холдинг Огнян Донев и Любомир Павлов са обвинени за пране на пари и Прокуратурата поиска запор на имуществото.
  2013 -Прокуратурата прекрати делото и отвoри пътя за вдигането на запора и препродажбата им “24 часа” и “Труд”.
  2014 -По сигнала на „Протестна мрежа” Прокуратурата влeзe в офиси на КТБ
  2014 -Прокуратурата заряза “убийството” на Пеевски и подхвана заплахата срещу Василев
  2014 -КТБ затвори врати
  2014 -Орлин Русев бе арестуван за неправомерно тегляне на милиони.
  2015 -СГС обяви КТБ в несъстоятелност и определи начална дата на неплатежоспособността на банката 6 ноември 2014 г. и така прекрати нейната дейност.
  Постановена е обща възбрана и запор върху имуществото на КТБ. Започва осребряване на активите на банката.
  2016- Изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев вече не е обвиняем за присвояването на 206 милиона лева от фалиралата банка.
  2016 -Българският предприемач Пеевски и майка му придобиха и продължават да придобиват още медии и собственост.
  Разбира се като изключим фактите другото са предположения.

 20. Освен с двете НРБ-та, започва “стрителството” и на следащите:
  http://frognews.bg/news_123950/Samo-vav-Frog-NAP-krie-proverkata-za-Diplomaticheskiia-klub/
  http://frognews.bg/news_123960/Samo-vav-Frog-#KOI-shte-stroi-ogradata-v-Harmanli/
  Остава да видим дали ще остане все нещо от първата България, щом се “строят” толкова НРБ-та?!?!?!

 21. Господин Симеонов, моля за извинение, позволих си да предложа Вашия пост на читателите на ФБ без Вашето разрешение. Надявам се, че няма да ми се сърдите или съдите. Благодаря Ви. Извинявам се и домакина за нарушаване на правилата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.