Борисов се очертава като златен пръст на Сидеров

Резултат с изображение за Борисов златен пръст снимки

 

Колаж: http://ivanhristov.blogspot.bg/2009/07/blog-post_23.html

 

Днес бившият премиер направи заявка, че ще подкрепи ново правителство – най-вероятно на онези, които се самоназовават патриоти ( понеже ние всички останали сме нещо друго, ако не и направо предатели). По този начин Борисов за пореден път се самоопроверга- този път по отношение на заканата си, че не би покрпели правителство на партиотите, цитиран от БТВ на 23 ноември, т.е. само преди по-малко от седмица. http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/bojko-borisov-gerb-njama-da-podkrepi-kabinet-s-mandat-na-patriotite.html

Премиерът, който (само)разтури кабинета “Борисов 2”, за да сътвори “Борисов 3”, се прави на две и половина, че нямало да участва във властта в този парламент. Само щял да я подкрепя ( при условия, които ще спазари).

Това напомня на вица за грузинеца, който държал жена си за косата през балкона и нареждал, че не е касапин, като съседа, който заклал жена си. “Аз само те пускам”, казал добрякът.

Да побързам със сатирата преди тя да е станала реалност, когато вече няма да е смешно.

Борисов  на практика обоснова готовността си да подкрепи онези, които са го подкрепяли преди, с това, че така би им върнал услугата (  почти като шамар на заем, който си готов да върнеш).

Смешното, преди да е станало тъжна действителност, е че този път Борисов се очертава да бъде златния пръст на Сидеров. Преди някои в чужбина питаха как е възможно един мастит европейски демократ да се ползва от златопръстата подкрепа на един антиевропейски антисемит. Докато сега нещата се очертават да бъдат коренно различни: да питат този път как е възможно един позлатен от Москва Сидеров да бъде подкрепян от един детрониран от Кремъл Борисов.

Възникват обосновани предположения при това положение, че Борисов се очертава да е премиер в сянка. В сянката на Сидеров това означава доста да се посниши до степен да пълзи ( пред Москва, на която само се кланяше досега).

Сидеров, разбира се, няма да играе главната роля сред мандатоносителите. И той ще го играе подкрепящ, както беше и в кампанията, по време на която неговата роля изпълняваше Каракачанов, набеждавайки бежанците като (незабележимо, но забележително преекспонирано) “главно зло”.

Поради относително по-малката му тежест от Каракачанов, на Сидеров ще бъде поверена най-много някоя агенция- малко вероятно е да е ДАНС, за да не се потворят през зимата протестите от лятото на 2013 г. ( пък и в ДАНС няма нужда да назначават още путинофили). Но напълно в духа на обичайната перверзия в политиката тук е да го направят шеф на Агенцията за бежанците. С превантивна цел. Защото те вкупом ще побегнат към Афганистан и Сирия ( дори и да са от Африка) доброволно и така кризата, с която уж бяхме заплашени, ще се реши още преди да се е случила някога.

А може и да не го назначат на този пост. (Призракът) на бежанците им е нужен като слънцето и въздуха за всяко националистическо същество, устремило се към светлото бъдеще на парламентарните избори.

Ако т.н. реформатори участват в заверата, както участваха и досега, има голяма вероятност всъщост точно те да излъчат премиер(ша). Досещата се коя. Защото става за всички постове- да не ги изреждам, че животът е кратък.

В края на краищата всички заклинания за крещящата необходимост от българка на върха на държавата или поне на върха на света в ООН се провалиха с Цачева, Бокова и Георгиева. Време е  за Кунева, която никога не се проваля, освен на избори срещу Борисов. Време е той да я подкрепи и да й върне жеста, когато му се правеше на противник, а тя да компенсира провала му по женско-политическа линия чрез саможертвата си да запуши пробойната в правителствения кораб със себе си. Така ще опровергае злите езици, че “ и за чеп не става”.

Не знам защо, но се сещам за Апостола , който в писмо до Любен Каравелов заподозрял  опасност най-близките му съратници да доведат “миризливий казашки ботуш”:

“Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“  

Други предположения нямам. Чакам Борисов да ми ги смени в близките часове и ще ви ги споделя ( малко като при Гручо Маркс и неговите убеждения, каквито той можел да смени според това, дали ги харесваме).

23 мнения за “Борисов се очертава като златен пръст на Сидеров”

 1. Велико!
  И моите пет стинки водят до съвсем логичното. У нашенската политика всичко е възможно и всичко е предпоследно. Само да върви далаверата на модела КОЙ.
  За всички споменати и сие в статията, ДГД от една долна, мръсна гад!

 2. Да, няма изненада. Просто им трябваха няколко дена, за да измислят новата форма на старото съдържание. Усещах го със стомаха си. Било каквото било, отсега нататък, каквото беше.

 3. “Но напълно в духа на обичайната перверзия в политиката тук е да направят Сидеров шеф на Агенцията за бежанците. …. Ако т.н. реформатори участват в заверата, както участваха и досега, има голяма вероятност всъщост точно те да излъчат премиер(ша). Досещата се коя. Защото става за всички постове- да не ги изреждам, че животът е кратък.”
  Просто Гениално! Дулбок поклон!!!

 4. Много добре, много информативно.
  Малка корекция към цитата на Левски – не е писал такова писмо, това е някаква измислица, появила се последните години. Всичко писано и запазено от Левски, буквално всичко (не е толкова много) е публикувано и проучено дума по дума. Този цитат, както и няколко други подобни умотворения, дето се въртят из интернет, е мистификация.

 5. Честно казано очакванията бяха, че ББ няма да ги бави следващите избори. Но на фона на слуховете за отваряне на турската граница за бежанци, руската резидентура най-вероятно вече е получила депеша за промяна на политическият курс към мобилизация на партийно-пропагандният апарат – излизането от НАТО е по-близо от всякога.

  … И дори не беше нужен преврат като в Черна Гора.

 6. винету като всеки популист и демагог покрива целият “политически спектър”. От степента на популизма зависи и “покритието” на спектъра.Когато демагогстваш , обещанията ти са в целият лево-десен диапазон.
  Така че няма значение КОЙ ще е подкрепящият , и КОЙ ще е подкрепяният демагог. Същността е им една , а “разликата” е само в наименованието.
  Противоречията между долен и винету са само личностни , и са предимно предмет на покупко-продажба.

 7. Това че бившият премиер е фурнаджийска лопата и си плюе в лицето поне по няколко пъти на ден е неоспорима истина. Това особено не ме смущава. Проблемът реално не е в него. Всички хора си имаме проблеми било на характера, личността, идентичността и т.н. Стотици хиляди са тези сред нас, които на драго сърце биха бръкнали в общата каца с мед и биха яли от него до припадък, ако имат възможност. Проблемът всъщност, е че милиони българи гласуват именно за него, както знаем ГЕРБ е ТОЙ – при все че на тези хора факта, че Борисов лъже постоянно е пределно ясен, а това че бърка с две ръце, а може би и с крачета, в кацата с мед е аксиома. Те, милионите гласоподаватели на ГЕРБ, именно такъв си го харесват. Та не е вярно, че страната не случи на премиер. Истината е по-неприятна, териотрията БГ не случи на народ! Може би е време е да си го кажем и да оставим умрелия кон на мира.

 8. Без да омаловажавам факта, че Бай Х има лична изгода от властта искам да подчертая и, че нищо в неговото ”развитие” от прост СИКаджия до ”политик” не е резултат от собствените му решения.
  Ако е трябвало ”охранител” да бъде напомпан от агенциите за дезинформация и лъжи на ”пеефски” до ”десен гражданин за развитие”, значи така е било замислено.
  Ако е трябвало милиарди да изчезнат от Белене и КТБ под защитата на ”лицето” Борисов , значи така е било замислено.
  Сега кукловодите му го свалят, за да съставят втори кабинет ”Беров”.
  А СИКаджията си играе ролята.
  Както и поредният ”спасител” – Дълга чалгарска кукла за референдум, танцуваща по същата свирка.

 9. Извинявам се, че статията е на съвеЦки диалект но е изклчяително точно аргументирана и съдържа огромен материял за размисъл. Какво да очакват от Президентът на единствената суперсила в ключовите му за нас но не и за Америка отмошения с Украина и раззия.
  Първите да не се надяват на чудеса и да вземат сериозно и отговорно първо да оправят бардаците си. Колкото до лилипут.ин има обосновани предположения, че му е приготвена съдбата на героя от любимият МУ виц. “Както и да си облечен, накрая такованият си ти”.
  Запомнете името на Автора Максим Михайличенко.

  http://politkuhnya.info/stati-analitika/tramp-zastavit-ukrainu-otkazatsya-ot-krikov-sos_-zato-nas-zhdet-desert.html

 10. Ясно, че Боко, си беше и е част от КГБ-ските планове за България.Новия план е Радев, за който КГБ-ейските генерали радостно потриват ръце и без да се крият, оповестиха целта си – излизане на България от ЕС и НАТО.А унищожението на прозападния елит вече започна, с бламирането на реформите в съдебната система – изгонването на Христо Иванов, Вучков, сега и Ненчев.Със заплахите към Лозан Панов.Целта е да няма служебно правителство от Плевнелиев, а от Радев.Всеки гласувал за Радев да си посипе главата с пепел, че помогна за излизането ни от цивилизацията и вкарването ни в Евразия.

 11. Национален фронт за спасение на БОЙКО.

 12. Г-н Инджев,според вас дали вече България е
  изтъргувана (бартеросана) от западните ни
  съюзници в полза на Кремъл, за сметка на
  Украйна или други геополитически интереси?
  Ще ми бъде интересно,какво е вашето
  мнение по този въпрос?

 13. Ulian, ще призная с болка, че имате основание. Вкусът към тарикатлъка, впрочем описан от литературните ни класици, се превърна в значима характеристика, която мотивира и политическия избор. Институциите са априори мислени за враг от/на ‘простия’ човек и това внушение е поддържано умело. Схемата е зададена от фигурата на Тариката, който говори просто, който твърди, че е прост, който съглашателно се сдушва с гласоподаващите (инициирани в същата простотия) и внушава при всяка отрязана лента, че е емпатичен покровител на тяхната идентичност, че е загрижен бащица. Спасява ни… как от кого? От страшния кръстопът, от страшните европейски регулации, от страшните мигранти, от страшната международна ситуация (клишета вехти като татовите кърпени чорапи). В такъв страшатлък, по-добре да имаш някой отракан да се грижи за теб, тарикат начело на държавата. Иначе знае ли се…
  Схемата работи.

 14. EVERYONE ELSE, ако разрешите да “надградя” вашето допълнение към поста на Ulian със следният въпрос: Може ли тарикатЪТ, избран на висок пост, да управлява институциите , след като той през целият си живот се е стремял да ги заобикаля и руши?!?!?
  И не е ли една от главните причини за състоянието на “институциите” в НРБ факта ,че почти всички ръководни постове в тях са заети само от тарикати?!? И даже самата йерархия в тях е тарикатска, като тарикатлъка расте със заеманият пост. И даже така изградените тарикатски “институции” сами стимулират тарикатлъка в тях и извън тях , вместо да се борят с него?!?!?

 15. Към ‘ДО everyone else’

  Така е, тарикатлъкът т.е. Посредствеността е винаги мобилизирана и добре организираща се.

 16. Само да попитам, разрешено ли е доказани престъпници с изпълнявана в момента присъда да се разглеждат за министри? Нямам пред вид др. Пидеров или др. Чукалова, разбира се.

 17. G-n Indzhev,

  mnogo shte se radvam deistvitelno za Vasheto mnenie po otnoshenie na vaprosa na Emil.

  Pozdravi

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.