// Борисов се очертава като златен пръст на Сидеров

В БЕСЕДКАТА

Борисов се очертава като златен пръст на Сидеров

Резултат с изображение за Борисов златен пръст снимки

 

Колаж: http://ivanhristov.blogspot.bg/2009/07/blog-post_23.html

 

Днес бившият премиер направи заявка, че ще подкрепи ново правителство – най-вероятно на онези, които се самоназовават патриоти ( понеже ние всички останали сме нещо друго, ако не и направо предатели). По този начин Борисов за пореден път се самоопроверга- този път по отношение на заканата си, че не би покрпели правителство на партиотите, цитиран от БТВ на 23 ноември, т.е. само преди по-малко от седмица. http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/bojko-borisov-gerb-njama-da-podkrepi-kabinet-s-mandat-na-patriotite.html

Премиерът, който (само)разтури кабинета “Борисов 2”, за да сътвори “Борисов 3”, се прави на две и половина, че нямало да участва във властта в този парламент. Само щял да я подкрепя ( при условия, които ще спазари).

Това напомня на вица за грузинеца, който държал жена си за косата през балкона и нареждал, че не е касапин, като съседа, който заклал жена си. “Аз само те пускам”, казал добрякът.

Да побързам със сатирата преди тя да е станала реалност, когато вече няма да е смешно.

Борисов  на практика обоснова готовността си да подкрепи онези, които са го подкрепяли преди, с това, че така би им върнал услугата (  почти като шамар на заем, който си готов да върнеш).

Смешното, преди да е станало тъжна действителност, е че този път Борисов се очертава да бъде златния пръст на Сидеров. Преди някои в чужбина питаха как е възможно един мастит европейски демократ да се ползва от златопръстата подкрепа на един антиевропейски антисемит. Докато сега нещата се очертават да бъдат коренно различни: да питат този път как е възможно един позлатен от Москва Сидеров да бъде подкрепян от един детрониран от Кремъл Борисов.

Възникват обосновани предположения при това положение, че Борисов се очертава да е премиер в сянка. В сянката на Сидеров това означава доста да се посниши до степен да пълзи ( пред Москва, на която само се кланяше досега).

Сидеров, разбира се, няма да играе главната роля сред мандатоносителите. И той ще го играе подкрепящ, както беше и в кампанията, по време на която неговата роля изпълняваше Каракачанов, набеждавайки бежанците като (незабележимо, но забележително преекспонирано) “главно зло”.

Поради относително по-малката му тежест от Каракачанов, на Сидеров ще бъде поверена най-много някоя агенция- малко вероятно е да е ДАНС, за да не се потворят през зимата протестите от лятото на 2013 г. ( пък и в ДАНС няма нужда да назначават още путинофили). Но напълно в духа на обичайната перверзия в политиката тук е да го направят шеф на Агенцията за бежанците. С превантивна цел. Защото те вкупом ще побегнат към Афганистан и Сирия ( дори и да са от Африка) доброволно и така кризата, с която уж бяхме заплашени, ще се реши още преди да се е случила някога.

А може и да не го назначат на този пост. (Призракът) на бежанците им е нужен като слънцето и въздуха за всяко националистическо същество, устремило се към светлото бъдеще на парламентарните избори.

Ако т.н. реформатори участват в заверата, както участваха и досега, има голяма вероятност всъщост точно те да излъчат премиер(ша). Досещата се коя. Защото става за всички постове- да не ги изреждам, че животът е кратък.

В края на краищата всички заклинания за крещящата необходимост от българка на върха на държавата или поне на върха на света в ООН се провалиха с Цачева, Бокова и Георгиева. Време е  за Кунева, която никога не се проваля, освен на избори срещу Борисов. Време е той да я подкрепи и да й върне жеста, когато му се правеше на противник, а тя да компенсира провала му по женско-политическа линия чрез саможертвата си да запуши пробойната в правителствения кораб със себе си. Така ще опровергае злите езици, че “ и за чеп не става”.

Не знам защо, но се сещам за Апостола , който в писмо до Любен Каравелов заподозрял  опасност най-близките му съратници да доведат “миризливий казашки ботуш”:

“Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“  

Други предположения нямам. Чакам Борисов да ми ги смени в близките часове и ще ви ги споделя ( малко като при Гручо Маркс и неговите убеждения, каквито той можел да смени според това, дали ги харесваме).

Discussion

23 коментара for “Борисов се очертава като златен пръст на Сидеров”

 1. Велико!
  И моите пет стинки водят до съвсем логичното. У нашенската политика всичко е възможно и всичко е предпоследно. Само да върви далаверата на модела КОЙ.
  За всички споменати и сие в статията, ДГД от една долна, мръсна гад!

  Posted by Georgi Nikolov | ноември 29, 2016, 18:05
 2. Да, няма изненада. Просто им трябваха няколко дена, за да измислят новата форма на старото съдържание. Усещах го със стомаха си. Било каквото било, отсега нататък, каквото беше.

  Posted by kirov | ноември 29, 2016, 18:21
 3. “Но напълно в духа на обичайната перверзия в политиката тук е да направят Сидеров шеф на Агенцията за бежанците. …. Ако т.н. реформатори участват в заверата, както участваха и досега, има голяма вероятност всъщост точно те да излъчат премиер(ша). Досещата се коя. Защото става за всички постове- да не ги изреждам, че животът е кратък.”
  Просто Гениално! Дулбок поклон!!!

  Posted by le brave soldat chvéïk | ноември 29, 2016, 22:00
 4. Много добре, много информативно.
  Малка корекция към цитата на Левски – не е писал такова писмо, това е някаква измислица, появила се последните години. Всичко писано и запазено от Левски, буквално всичко (не е толкова много) е публикувано и проучено дума по дума. Този цитат, както и няколко други подобни умотворения, дето се въртят из интернет, е мистификация.

  Posted by историчар | ноември 29, 2016, 23:12
 5. КЛЕТА БЪЛГАРИО!

  Posted by ПЕТЪР | ноември 29, 2016, 23:35
 6. Честно казано очакванията бяха, че ББ няма да ги бави следващите избори. Но на фона на слуховете за отваряне на турската граница за бежанци, руската резидентура най-вероятно вече е получила депеша за промяна на политическият курс към мобилизация на партийно-пропагандният апарат – излизането от НАТО е по-близо от всякога.

  … И дори не беше нужен преврат като в Черна Гора.

  Posted by Явор | ноември 29, 2016, 23:49
 7. винету като всеки популист и демагог покрива целият “политически спектър”. От степента на популизма зависи и “покритието” на спектъра.Когато демагогстваш , обещанията ти са в целият лево-десен диапазон.
  Така че няма значение КОЙ ще е подкрепящият , и КОЙ ще е подкрепяният демагог. Същността е им една , а “разликата” е само в наименованието.
  Противоречията между долен и винету са само личностни , и са предимно предмет на покупко-продажба.

  Posted by подкрепагогия | ноември 30, 2016, 00:48
 8. Това че бившият премиер е фурнаджийска лопата и си плюе в лицето поне по няколко пъти на ден е неоспорима истина. Това особено не ме смущава. Проблемът реално не е в него. Всички хора си имаме проблеми било на характера, личността, идентичността и т.н. Стотици хиляди са тези сред нас, които на драго сърце биха бръкнали в общата каца с мед и биха яли от него до припадък, ако имат възможност. Проблемът всъщност, е че милиони българи гласуват именно за него, както знаем ГЕРБ е ТОЙ – при все че на тези хора факта, че Борисов лъже постоянно е пределно ясен, а това че бърка с две ръце, а може би и с крачета, в кацата с мед е аксиома. Те, милионите гласоподаватели на ГЕРБ, именно такъв си го харесват. Та не е вярно, че страната не случи на премиер. Истината е по-неприятна, териотрията БГ не случи на народ! Може би е време е да си го кажем и да оставим умрелия кон на мира.

  Posted by Ulian | ноември 30, 2016, 06:21
 9. Извън темата е но няма как да не го пусна. Иде реч за вицове разказани от Великият Рейгън. Тръмп наполовина да го повтори, аз-доволен.
  http://offnews.bg/news/Vitc-na-denia_71/Ronald-Rejgan-razkazva-vitcove-za-SSSR-video_641072.html

  Posted by Georgi Nikolov | ноември 30, 2016, 07:50
 10. Без да омаловажавам факта, че Бай Х има лична изгода от властта искам да подчертая и, че нищо в неговото ”развитие” от прост СИКаджия до ”политик” не е резултат от собствените му решения.
  Ако е трябвало ”охранител” да бъде напомпан от агенциите за дезинформация и лъжи на ”пеефски” до ”десен гражданин за развитие”, значи така е било замислено.
  Ако е трябвало милиарди да изчезнат от Белене и КТБ под защитата на ”лицето” Борисов , значи така е било замислено.
  Сега кукловодите му го свалят, за да съставят втори кабинет ”Беров”.
  А СИКаджията си играе ролята.
  Както и поредният ”спасител” – Дълга чалгарска кукла за референдум, танцуваща по същата свирка.

  Posted by Arthur | ноември 30, 2016, 08:26
 11. Извинявам се, че статията е на съвеЦки диалект но е изклчяително точно аргументирана и съдържа огромен материял за размисъл. Какво да очакват от Президентът на единствената суперсила в ключовите му за нас но не и за Америка отмошения с Украина и раззия.
  Първите да не се надяват на чудеса и да вземат сериозно и отговорно първо да оправят бардаците си. Колкото до лилипут.ин има обосновани предположения, че му е приготвена съдбата на героя от любимият МУ виц. “Както и да си облечен, накрая такованият си ти”.
  Запомнете името на Автора Максим Михайличенко.

  http://politkuhnya.info/stati-analitika/tramp-zastavit-ukrainu-otkazatsya-ot-krikov-sos_-zato-nas-zhdet-desert.html

  Posted by Georgi Nikolov | ноември 30, 2016, 08:40
 12. Ясно, че Боко, си беше и е част от КГБ-ските планове за България.Новия план е Радев, за който КГБ-ейските генерали радостно потриват ръце и без да се крият, оповестиха целта си – излизане на България от ЕС и НАТО.А унищожението на прозападния елит вече започна, с бламирането на реформите в съдебната система – изгонването на Христо Иванов, Вучков, сега и Ненчев.Със заплахите към Лозан Панов.Целта е да няма служебно правителство от Плевнелиев, а от Радев.Всеки гласувал за Радев да си посипе главата с пепел, че помогна за излизането ни от цивилизацията и вкарването ни в Евразия.

  Posted by Дари | ноември 30, 2016, 08:41
 13. Национален фронт за спасение на БОЙКО.

  Posted by Крумов | ноември 30, 2016, 09:04
 14. РУСНАК БЕЗ БИЛЕТ ВДИГА СКАНДАЛ В МЕТРОТО, ИСКА ДА МУ ГОВОРЯТ НА МАЙЧИН ЕЗИК:

  http://www.faktor.bg/smotanyatzi/88042-rusnak-vdiga-skandal-v-metroto-iska-da-mu-govoryat-na-maychin-ezikvideo.html

  Posted by sms | ноември 30, 2016, 10:06
 15. И ПАК МЕСТАН: ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ОСТАНЕТЕ ДОСТОЕН

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/88045-mestan-gospodin-prezident-ostanete-dostoen.html

  Posted by sms | ноември 30, 2016, 10:13
 16. ЗА РУСНАЦИТЕ Е ПО-УДОБНО ДА ПРОЧИСТЯТ БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ:

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/88049-de-profundisza-rusnatzite-e-poudobno-da-prochistyat-balgariya-predi-izborite-a-ne-sled-tyah.html

  Posted by sms | ноември 30, 2016, 10:37
 17. ИЗГОНЕТЕ РУСКИТЕ ШПИОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ!
  Антон Тодоров

  http://www.faktor.bg/petak-13/87871-operatziya-prezident-izgonete-ruskite-shpioni-ot-balgariya.html

  Posted by sms | ноември 30, 2016, 16:15
 18. Г-н Инджев,според вас дали вече България е
  изтъргувана (бартеросана) от западните ни
  съюзници в полза на Кремъл, за сметка на
  Украйна или други геополитически интереси?
  Ще ми бъде интересно,какво е вашето
  мнение по този въпрос?

  Posted by ЕМИЛ | ноември 30, 2016, 17:31
 19. Ulian, ще призная с болка, че имате основание. Вкусът към тарикатлъка, впрочем описан от литературните ни класици, се превърна в значима характеристика, която мотивира и политическия избор. Институциите са априори мислени за враг от/на ‘простия’ човек и това внушение е поддържано умело. Схемата е зададена от фигурата на Тариката, който говори просто, който твърди, че е прост, който съглашателно се сдушва с гласоподаващите (инициирани в същата простотия) и внушава при всяка отрязана лента, че е емпатичен покровител на тяхната идентичност, че е загрижен бащица. Спасява ни… как от кого? От страшния кръстопът, от страшните европейски регулации, от страшните мигранти, от страшната международна ситуация (клишета вехти като татовите кърпени чорапи). В такъв страшатлък, по-добре да имаш някой отракан да се грижи за теб, тарикат начело на държавата. Иначе знае ли се…
  Схемата работи.

  Posted by everyone else | ноември 30, 2016, 18:36
 20. EVERYONE ELSE, ако разрешите да “надградя” вашето допълнение към поста на Ulian със следният въпрос: Може ли тарикатЪТ, избран на висок пост, да управлява институциите , след като той през целият си живот се е стремял да ги заобикаля и руши?!?!?
  И не е ли една от главните причини за състоянието на “институциите” в НРБ факта ,че почти всички ръководни постове в тях са заети само от тарикати?!? И даже самата йерархия в тях е тарикатска, като тарикатлъка расте със заеманият пост. И даже така изградените тарикатски “институции” сами стимулират тарикатлъка в тях и извън тях , вместо да се борят с него?!?!?

  Posted by до EVERYONE ELSE | ноември 30, 2016, 20:48
 21. Към ‘ДО everyone else’

  Така е, тарикатлъкът т.е. Посредствеността е винаги мобилизирана и добре организираща се.

  Posted by everyone else | декември 1, 2016, 00:33
 22. Само да попитам, разрешено ли е доказани престъпници с изпълнявана в момента присъда да се разглеждат за министри? Нямам пред вид др. Пидеров или др. Чукалова, разбира се.

  Posted by Kozon | декември 1, 2016, 06:25
 23. G-n Indzhev,

  mnogo shte se radvam deistvitelno za Vasheto mnenie po otnoshenie na vaprosa na Emil.

  Pozdravi

  Posted by Borislav | декември 5, 2016, 00:51

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив