Състоя се ноемврийският преврат срещу Борисов, имитатора на Живков

Резултат с изображение за Борисов Тодор Живков колаж

През октомври 1957 г. съветският лидер Хрушчов свиква извънредно заседание на президиума на ЦК на КПСС, на което Жуков е свален от поста министър на отбраната в негово отсъствие, докато е на ( привидно) триумфално посещение в Югославия – на нещо като тур за овации на борда на съветски военноморски флагман ( който всъщност се оказва платформа за неговата изолация докато съдбата му се решава в Москва).

Ден по-късно на пленум на ЦК Жуков е изваден и от състава на президиума на ЦК. Това е неговият край като военен и политик.

За отблязване е, че въпреки върховния си пост в партията и държавата, Хрушчов по-скоро е бил до онзи момент в по-слаба позиция спрямо Жуков на върха на съветската империя, перчещ се от позицията на силата – военната, реалната, с която не веднъж е шантажирал по сталински тогавашното ръководство на държавата.

Доказало се е обаче, че който държи партийните механизми на властта е в състояние да победи танковете ( с контрола над които Жуков обичал да  парадира на заседанията на държавно-партийната върхушка).

Не знам какво “мислят” днешните тинк-танкове, но по мое скромно мнение нещо подобно се случи днес в България с други действащи лица.

Вникнете в следния цитат, който ще получи  по-нататък в текста допълнение и разяснение:

“Вчера, след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов даде да се разбере, че партията му, която има 84 депутати в парламента, би подкрепила Патриотичния фронт или Реформаторския блок, ако решат да правят опит за съставяне на нов кабинет.

Днес в отговор на журналистически въпрос Цветан Цветанов уточни, че Борисов е уведомен за действията на партията си, макар да е на посещение в Унгария”. ( Kafene.net)

Уведомен? Как ви звучи това в партията, в която вождът уведомява за волята си своите помощници като свършен факт? А и колко да е бил уведомен? И кога точно?

Много рядко търся вътрешни политически източници за разясняване, но този път го направих в интерес на работата ми като автор на този текст. Трябваше да потвърдя с информация от първа ръка собствения си анализ, въпреки очевидността на случващото се.

Резултатът за мен е следният: в ГЕРБ се осъществи преврат в отсъствието на Борисов.

Какво ще каже утре той, когато се завърне от уж триумфалното си посещение в Унгария ( досущ като Жуков), ще бъде много интересно. Но междувременно от парламентарната трибуна в София беше обявен неговия край на едноличен собственик на партията. Защото Борисов, отгоре на всичко, изобщо не е бил “уведомен”.

Решението за отказ на ГЕРБ да подкрепи т.н. патриоти ( разбирай, руски мекерета, без извинение, освен към Валерий Симеонов в този смисъл), е взето днес по времето, докато Борисов е бил в самолета, на път към Будупеща и към още нещо…

”Нещото” е краят му.

Това е краят на Борисов като политик, който ни разиграва ролята на “десен” от десет години. Ако беше останал на власт като притежател на ГЕРБ ( което формално и фасадно може и да продължи, нямам представа), следващата му стъпка щеше да бъде да номинира Ивайло Калфин за еврокомисар. Бъдете сигурни. Защото руските замисимости на Борисов са по-големи от всички останали съображения за неговите действия и бездействия в залязлата му днес кариера.

Апропо, ако ви трябва авторитетно потвърждение за случилия се преврат срещу Борисов в ГЕРБ, можете да се запознаете с болката, която изпитва личният му придворен журналист Недялко Недялков в жълтия сайт ПИК, изригнал пръв издайнически чрез една дежурна по възвеличаване на Борисов дописничка със следното заглавие, придружено с илюстриращи снимки на загрижения Борисов и глуповато изглеждащия в своята нахиленост Цветанов ( стар жълтурски медиен трик) http://pik.bg/герб-се-изложи-с-нов-цирков-номер-кой-управлява—борисов-или-цветанов-news609888.html:

ГЕРБ се изложи с нов цирков номер! Кой управлява – Борисов или Цветанов?

Автор: Звездомира Мастагаркова

Какво следва ли?

Следват избори, разбира се. ГЕРБ ще трябва да ги преболедува като дете, което е прекарало едра шарка, но евентуално е оцеляло благодарение на съвременните антибиотици и антитела на вътрешната съпротива.

Дано “лечителят” Цветанов събере кураж да каже истината, че най-големият враг на ГЕРБ е Борисов. Това, че ще бъде оприличен на Луканов спрямо Живков, е малка цена.

Поетът Недялко Йорданов, баща на Недялко Недялков, иронизира по повод ноемврийския вътрешнопартиен преврат срещу Тодор Живков през 1989 г. : “Хайде братя на превратя”.

По ирония на събдата, първият болезнен вик срещу “превратя”  в лагера на двамата братя  ( Борисов и Цветанов), дойде от страна на Недялков-младши, главен крепител на Борисовата непогрешимост сред оредяващите редици на журналистическите подмазвачи на техния Бойко.

Така преминава селско-стопанската слава за градската легенда, изградена от московската пета колона за един зависим от руските компромати “десен” български имитатор на Александър Стамболийски и Тодор Живков.

25 мнения за “Състоя се ноемврийският преврат срещу Борисов, имитатора на Живков”

 1. Това не е краят. Това дори не е началото на края. Но може би е краят на началото. — след победата на фелдмаршал Монтгомъри при Аламейн в Сев. Африка през октомври 1942 г.
  Уинстън Чърчил
  Искаме ми се да вярвам, че чудесната статия на Иво излиза в преломен момент. Превратът в ГЕРБ сам по себе си срещу марионетката на модела КОЙ носи удолетворение най-вече сред неразпозващите се за матРиял. Не се ли продължи в посоката на окончателно изхвърляне на библиотекарско-сарайско русофилският щаб на петоколонците за окончателно овладяване на България оставаме в досегашният шпагат.
  Дали цвъчко и сие имат съответната подкрепа от “здравите сили” както Хрущов само обозримото бъдеще ще ни покаже. НСХ малко преди знаменитият октомврийски пленум през 1957 е успял да си осигури гърба от страна на висшите военни ръководещи големи учения в Подмосковието. Хитрият Никита в “дружеска беседа” е получил уверение, не е било трудно, всички колеги с цялото си сърце и душа са мразели Жуков, че като един стоят за първият секретар на ЦК на КПСС.
  Ще да видим!

 2. Цветанов винаги е бил над Бойко Борисов в задкулисната им йерархия. Когато на Цветанов беше възложено да създаде партията ГЕРБ, ползвайки целия ресурс, пари, логистика и опит на ДС, на Бойко Борисов беше възложена съвсем друга задача – да се прави на пич и да създава харизматичен образ, като всички медии бяха впрегнати да бутат неговия “образ” напред и нагоре. Не случайно Цветанов беше и първия юридически лидер на ГЕРБ, който изключително меко (за българските нрави) прехвърли в един момент властта си на “неформалния” лидер. В началото Бойко Борисов познаваше депутатите “си” не повече, отколкото Симеон познаваше “своите” когато падна от небето в центъра на София и завари “своята” готова и функционираща партия с парламентарна група и местни структури, че и носеща неговото име. Та сега, явно, пак Цветанов има думата какво ще става с ГЕРБ.

 3. Харизмата на мутрата нещо губи притегателна сила дори в собствената му партия. Според мен, обаче, той е незаменим – Той олицетворява ГЕРБ. Ако той отпадне ще спихне и ГЕРБ – също както стана и с НДСВ. Колкото и да са тъпи Цветанов и сие, те ясно си дават сметка, че няма с кого да заменят Биг Бос.

 4. Към Quest:

  Май вече имат, но това е тема , която ще оставя да се развие без моите “пророчества”, за да не приличам на някакъв посветен в делата на тази партия заговорник.

 5. Що ли си мисля , че ще бутнат напред Каратанчева, те с новата червена фурия са си лика прилика. Но все тая, все баберек, все червен боклук и нереализирани комуняшки комплекси. Чудех се дали герберите могат да изкарат поне една интелигентна физиономия/ дори не смея да се надявам на комбинацията честност и интелигентност/. Весело ще стане, но на Баце са му сложили вече кънките. Мисля си и за Томислав Дончев, умен пич, ама има някаква сибирска мрачност в него. Делян Добрев, и той изглежда акълия, но нещо не звучи сериозно. Имат един Красимир… Не знам кой си…. Ченгесарска отливка. Виж Фидоската щеше да пасне, Джаба и половина. Другото което ми е любопитно, дали пак ще търсят Величеството, ала той пък разпродавал ордените и подаръците на дядо си и баща си в Швейцария, като че ли са негови лични ,а не на българския монарх, като глава на държавата, та май много го е закъсал и не му е до това, ….не му върви на карти ей…, не му върви

 6. Освен това има и кметовете на София, Пловдив и Бургас, но те надали ще се пуснат от вимето. А най-безумното ми предположение е …… Плевнелиев, стане ли …..направо се качвам на покрива и се оглеждам за шейната на дядо Коледа. Та дотук с аматьорско-комични те и неКънчовски прогнози

 7. Всъщност е съвсем логично.
  Борисов може да бъде съборен само от своето обкръжение.

  Много е вероятно всички останали (огромната част от които са преки или непреки деривати на БКП/ДС) да са се обединили – за да го накажат, че през 2013 ги изпързаля чрез онази ненадейна оставка и в крайна сметка продължи да управлява. Вместо безропотно да слезе от сцената, а те да се върнат на бял кон и по-стабилни от всякога – какъвто им беше сценарият. Според него в парламента трябваше да останат само три партии: БСП, ДПС и Атака. Нямаше как да не се очаква реванш.

  През последните две години дериватите направиха необходимото, за да лишат постепенно Борисов от безрезервната симпатия на електората – което му беше едната главна опорна точка.

  Ако са поработили да отслабят и позициите му в собствената му партия (което е съвсем естествено да са сторили), значи са му отрязали и втората главна опорна точка.

  При това положение третата точка – външнополитическата (това, че е приемлив за ЕС) – много бързо също би рухнала. За Европа той не е незаменим: и Юнкер, и дори Меркел, биха предпочели да започнат да се договарят с новия силен субект (който и да е той), вместо да губят време и ресурс да крепят някой, който е започнал да пада.

  Хазартните ходове на самия Борисов, като обвързването на президентските избори с оставката на правителството, са неговият собствен „принос“ към създалата се ситуация. Беше ясно, че егото му все в един момент ще го доведе до поемане на непремерен риск, и опонентите му бяха достатъчно търпеливи да изчакат.

  Така че хипотезата в статията е напълно възможна.

  Освен ако Борисов не си е оставил пространство за действие и вътре в ГЕРБ при подобна ситуация.

  Ако съумее незабавно да демонстрира, че все още той командва в ГЕРБ, всички зависими от гербаджийската система моментално ще се извървят да му целуват ръка.

  Зависи дали ще може да го направи, или вътрешнопартийната му опозиция се е бетонирала достатъчно надеждно (по всяка вероятност – и не без външна помощ от гореспоменатите деривати).

  Не изключвам обаче възможността всичко това да е част по по-голям театър. Ако Борисов има наистина байтошовата селска хитрост, напълно е възможно да си е спретнал сам бутафорен вътрешнопартиен преврат, за да се стабилизира чрез успешен контрапреврат.

  Не знам дали има достатъчно акъл да измисли нещо такова, но той умее да взаимства номера, които е видял да работят. Може би се е вдъхновил от Ердоган?

 8. Г-н Инджев, познаваме Борисов добре. Както се врътка пред журналисти, опозиция, така ще се врътне и пред свойте депутати. Ще каже: “аз исках да им дам шанс на патриотите, но те прекалиха с популизма и моите депутати “правилно” не го приеха. Аз ги подкрепям, че не им се хванаха на въдицата, бла бла…” И пак си е Юнак на бел кон. Тоя е хлъзгав…

 9. 77 ГОДИНИ ОТ СЪВЕТСКАТА АГРЕСИЯ СРЕЩУ ФИНЛАНДИЯ – На този ден преди 77 години болшевишкият Съветски съюз напада независима Финландия.

 10. Харесва ми вашата статия,господин Инджев,но ми е интересно по-подробно да обясните защо му е на Валери Симеонов да се обединява с руски мекерета,след като той(наистина ли?)не е такъв?Не вярвам този съюз да е за дълго – забелязвам че и сега едвам се гледат със Сидеров и предпочитат да не стоят рамо до рамо.

 11. Много ми се иска това да е вярно предсказание, че чак стискам пръсти

 12. Изкопах за вас “фундаменална статия с основополагащ характер”, ама ИСТИНСКА от архива на Стопанинът на БЛОГА НИ. Писана по повод привикването на баце в Белият дом в началото на декември 2012г., малко преди “доброзорната МУ оставка” в качеството МУ на сефте премиер на ръбъ.
  В нея има и доста интересни наблюдения и разсъждения отностно “посещението” на цвъчко а САЩ за има-няма месец предшестващо визитата на бб. Безпрецедентно дълъг период за първи вицепремиер-силовак па било и на страна която в американската външнополитическа стратегия се явява ни повече, ни по-малко сегмент от военната и енергийната й сигурност. Дотам.
  Дали пък точно тогава политикът ни с най-благосклонна тъща не е получил лично и начело ноу-хау как се прави вътрешнопартиен преврат в една екссоцбалканска страна. Регион със силни традиции в туй отношение. И вчера, ти да видиш “спящата клетка” е активирана. “Моите депутати”, на мутро-милиционерска тиква де, по негова(на цвъки) инициатива и мъдро ръководство качиха на черешата и пуснаха по пързалката банкянското слънце. Залезът на което е вече безспорен факт. Само си представям щабът на цц какви опорни точки пуска към гербаджийските тролове като как оттук-нататък да се отнасят с низвергнатият бочко.
  Ако не друго, живеем в интересни времена.

  https://ivo.bg/2012/11/28/%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b6%d0%b0%d1%80-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d0%b0%d1%88%d0%b8%d0%bd%d0%b3%d1%82%d0%be%d0%bd/

 13. Ако това е новина, много по-голяма новина е ужасяващата упоритост на червените айсберги да се разтопят и освободят народа от ледената си блокада. Да не искаш да дадеш поне 300 лева на бедстващите си сънародници е толкова ужасяващо, че мога да заявя, Българи, ние трябва да сложим край на този кошмар!!!
  Червените айсберги имат нужда от голям пожар, който да изпепели и тях и грачещите лешояди, накацали по тях. Четвърт век вече, ние малките пилета мръзнем и чакаме да дойде пролет за България! Жадуваме я като камила оазис но все не идва и не идва. Наместо благоуханна и весела Пролет над главите ни се спуснаха студ и мрак със зловещата благословия на охранени лешояди, хранещи се от трупа на Комунизъма.

 14. Или пък Борисов се чуди как да се отърве от обещание към Москва и затова е измислил версията за непокорната партия или полупреврат?

 15. В първото изречение, цитатът в кавичките да се чете “статия с основополагащ характер с фундаментални последици”.

 16. Абсолютно съм съгласна с Ясен Прахов.
  Изграждането на структурите на Герб са станали от бивши кадри на ДС,МВР и военни.
  Когато Ц.Ц е тръгвал по регионите,предполагам е получавал лист с имената на кадрите с които трябва да работи ,пък те по надлежният ред са били уведомявани.
  Забележете това е партията от която няма напуснали.Милиционерска дисциплина.
  Затова Б,Б го играеше авторитарно и силово,въпреки,че е страхливец. Знаеше,че това се харесва на господарите,а Ц.Ц. само се подсмихваше.
  Интересен е новият сценарии и дали всички хора там ще издържат да ги правят на маймуни.

 17. Извинявам се, че е на съвеЦки диалект който не би трябвало да е проблем за всеки българоезичин да схване поне наедро, че сенатор Джон Маккейн не е “прав” наричайки раззия петоколонка. “Look, Russia is a gas station masquerading as a country” (Россия — автозаправка, пытающаяся выдать себя за страну).
  Има и чудесна карикатура която е напълно достатъчна да илюстрира идеята на автора на статията. раззия, а преди това и ссср са суровинен придадък на планетата. Изключителна корелация между цените на въглеводородите, курса на рублата и т.н. икономика.

  http://politkuhnya.info/mneniya-blogosfera/pochemu-senator-makkein-byl-ne-prav-nazyvaya-rossiyu-benzokolonkoi.html

 18. Съгласен съм,че започва очаквания спад на “ерата” Борисов.А вместо преврат случилото се в ГЕРБ по-скоро е опит на парламентарната група да поеме върху себе си поредната изцепка на бате Бойко за подкрепа вчера и евентуална неподкрепа днес на Патреотите за съставяне на правителство!

 19. Не е по темата но си заслужава да се отделят две минути и половина.

 20. Съмнявам се ,че ще го гътнат публично и шумно защото идват избори и това ще се отрази на резултата , освен ако врътката е да ги загубят и да обвинят точно Борисов. Не звам какво става , но и не ме интересува защото нищо няма да се промени , освен ако някой терорист взриви тази измет в парламента. Дори тогава няма да се промени нещо . Ще трябват още бомби , защото зад политическата класа стои икономическата власт на големите пари и медиите . Тези милионери и милиардери ,

 21. Звездомира Мастагаркова !!!Запомнящо се име!! Иво, доста от коментиращите тук смятат, че горната статия е твоя.. Няма лошо, но би ли поставил няколко реда по повод на какво дължи честта Звездомира да бъде в твоя блог. И нещо по повод позициите и, или статута и в Блиц и ПИК. Бойко е ясен, но чак пък Звездомири да ни го доизясняват..

 22. Към Стойнев:

  Не знам кой какво смята, но съм дал само линк към въпросния образец на подмазвачеството. Ако някой може да повярва, че това е мой текст, остава си за негова сметка подобно безумие.Все едно да дам линк към “Моята борба” на Хитлер и да ми припишат авторството…

 23. към Стойнев:

  Господине, как ни разкрихте бе, аджеба. Повечето от коментиращите тук 1/ са напълно наясно с интелектуалния капацитет и медийната хигиена на И.Инджев, за да го заподозрат в авторство под псевдоним и то в оня сайт; 2/ не са ви споделяли на уше подозренията си и 3/ не са Ви забелязвали до сега като коментиращ. По-може да сте четящ, щото така Ви е разпорЕдено. Но да пишете коментари в този блог Ви е още много рано. Сега не биете на очи повече от муха в кисело мляко, дорогой.

 24. “Победата на петата колона на предстоящите избори ще мине през политическия труп на Борисов”- това е поредното блестящо прозрение на г-н Инджев. Новината е лоша само за Б.Б., защото създателите и кукловодите му отдавна потриват ръчички за “добре свършената работа”. Те са доволни, а защо ли да не са, след като проектът “Бойче” свършИ отлична работа. След 2001г. разбиха двуполюсния модел, унищожиха СДС-то, маргинализираха ДСБ-то, реанимираха ВСИЧКИ деца, внуци и правнуци на ЦеКа-то на Бекапето, Офето, Безенесето. Настахиха ги по дипломатически служби, световни банки, Европейски комисии, Конституционни и Европейски съдилища, ООН, Юнеско и като допълнение- във всяка Служба по земите и гори- да им е гадно на реститутите. Фонд “Земеделие” направо не се брои. Броят се парите – колкото повече, толкова повече. Последното не е нито по Горки, нито по Маяковски, ‘ ма кой ти чете напоследък. И всичкото това се получи само и единствено с гениалната им хрумка “Бойко”. Сега ще си приберат вересиите, децата на прислугата по резиденции и ведомствени столОве ще трябва да си намерят занимание извън политиката – обаче не всички могат да станат омбутсмани, но могат да са ресторантьори, а “Кошмари в кухнята” ще се погрижи и за тях.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.