Москва отрежда на България ролята на клин в ЕС

Участник в международна конференция в Лондон разказа пред ivo.bg многозначителен епизод от форума, който ( по подразбиране) има отношение към България като най-слабото място на ЕС и НАТО, набелязано от Москва за нейните деструктивни цели.

На конференцията FX Week Europe in London на 30 ноември по време на дискусия по валутни рискове в пазарите на развивщите се страни базираният в Москва представител на руската ВТБ

Tim McCarthy, Head of International Investment Management, Co-Chief Investment Officer, VTB Capital Investment Group – във връзка с усилията на Русия да разедини ЕС и извади някои страни от съюза, каза:

“It takes only one EU member state to Vote at the next meeting in March for dropping the sanctions against Russia for this to happen” :

Ще бъде достатъчно само една страна от ЕС да гласува на следващата среща ( на върха на ЕС) през март 2017 г. за свалянето на  санкциите срещу Русия, за да се случи това.

Тактиката на Кремъл в рамките на нейната стратегия да раздели Европа и да я завладее след това страна по страна ( метод, който Москва прилага отдавна чрез принципа си да извива ръце в двустранни преговори), е една отделна “овца” да бъде отделена и превърната в троянски кон в московската тази хибридна атака.

Това е тактиката на глутницата хищници, които преследват и отделят най-слабите и болните индивиди от стадото бозайници ( да ме прощават за аналогията “тревопасните” у нас и в ЕС изобщо).

Путин не успя с опита за преврат в Черна гора и Сърбия, но постигна в България изборен успех.

България, за разлика от споменатите други две балкански мишени , е член на НАТО и ЕС. В този смисъл напъните на Русия в Черна гора и Сърбия изглеждат направо като заблуждаваща маневра. Приличат на лъжлив десант- на фоейрверк за отвличане на вниманието от реално ставащото в България.

Не, изобщо не сме малки и незначителни. Можем да се окажем големи и значителни, ако допуснем да сме онази “една страна от ЕС”, за която намеква британският служител на ВТБ, известна като “банката на Путин”.

 

Снимка от конференцията в Лондон: Тим Маккарти в средата

image1-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 мнения за “Москва отрежда на България ролята на клин в ЕС”

 1. В този ред на мисли – струва ли си да сме в ЕС ако те не могат полит-икономически да ни спасят от Русия? Ако правилно разчитам изявленията на тези, които ни вкараха в съюза това беше основната причина да “влеземе”.

 2. Също в този ред на мисли, при положение, че при гласуването ЗА резолюцията за противодействие и ограничаване на руската пропаганда в ЕС от 69 (ШЕСТДЕСЕТ и ДЕВЕТ!) италиански евродепутати само 8 са подкрепили резолюцията, а от френските – само 3 (трима),мисля че гласуването на нашите евродепутати е напълно прилично и поносимо.
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/11/29/2873552_grafika_na_denia_kak_glasuvaha_bulgarskite/

 3. Мисля, че на ватниците у нас няма да им се отвори парашута. Поне до 2020г. Когато за силните на деня настъпват черни дни. Припомням, че тогава се прекратява раздаването на сладките еврофондове чиито усвояване за частно ползване у нас надминава 80%. Ще се наложи да кютаме заедно до нея година с гейропата.
  Та, още няма нужда дори страховитият Кузя да помога на петоколонците и полезните идиоти у нас да реализират мечтата си- България-задунайская губерния.

 4. В теорията на фантастиката ако се окаже се България е залъгалка а друга страна удари Европейският съюз тогава какво се прави.

 5. Като едно време: Евразийският съюз на купони за гориво

  Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2016/12/01/kato-edno-vreme-evraziiskiiat-syiuz-na-kuponi-za-gorivo.324104
  Медиите съобщават, че на някои бензиностанции в Казахстан бензинът се предлага само срещу специални талони, след като в края на ноември страната бе изправена пред истинска бензинова криза
  Ето какво ни очаква, ако вървим след петоколонниците към Евразия. Луканоовата зима като начало, а после и по зле.
  Както е писал Паисий -НАРОДЕ???

 6. Чудесно и навярно точно ги казват и обясняват тези неща в Лондон, но хайде да погледнем малко и за гредата в окото на нашите съюзници. Ние сме член на НАТО от 2004 г., тоест – 12 години. Как и по какъв начин най-мощната военна организация в света подпомогна България да скъса с комунистическите креатури в МО и с руските обвързаности? Кой и защо приемаше лица като Румен Радев за “достойни и лоялни офицери”? Нима отвъд океана не са знаели КОЙ е Румен Радев? Хайде де! Кой създаде и поддържаше политическият проект на Бойко Борисов ГЕРБ? Да, вярно, участват тукашните московски креатури в това, но защо забравяме фондация “Конрад Аденауер”, фондация “Ханс Зайдел”; защо забравяме Меркел? При кого идват на крака Ханс Петер Ул, Жан Клод Юнкер и т.н. Те нима не знаеха какво всъщност прави Борисов? Нима не знаеха кого Борисов си назначи за главен прокурор? Нима не знаеха какви злоупотреби има тук? Нима не знаят на какъв хал ни е съдебната система, но се ограничават в писане на доклади…вече десета година пишат доклади и…? Кой припозна комунистическите престъпници като легитимни партньори? Къде е Станишев? Нима най-мощната икономическа и политическа организация в света ЕС няма реални лостове и механизми да въздейства в България? Хайде де!? А ние иначе знаем, че Лондон е любимо кътче за тукашните червени престъпници и производните им. Сигурен съм, че и в Лондон го знаят. Е?

 7. Яворе,Яворе, млад си и зелен ,да не кажа глупав.
  В Европа сме заради България,а не въпреки Русия.
  Русия,Северна Корея са изостанали държави в технологично,цивилизационно ,ограничени права и свободии политическо и всякакво състояние,Намират се в началото на 19 век.Какво ще правим ние там
  Нашето място е Европа -цивилизация,технически напредък,морал,култура,лична свобода,свобода на словото.
  Европа е мястото ,където се спазват десетте божи заповеди
  Толкоз

 8. КРУМОВ |
  Мисля,че мериш с руските аршини.На тях им се привиждат все удари,воини,набези,а народът им живее скотски.
  За тях /руснаците/, трябва да се говори само истината,Защото са диваци.

 9. Г-н NIKOLOV, освен еврофондовете голяма част от българският износ е за ЕС. Докато за путинските бандити не изнасяме нищо. Дори и да паднат санкциите НРБ не изнася нищо за RAZIя. Много са им “високи стандартите” , докато в ЕС ни “приемат боклуците”.
  Е, имало и едно каскетско време ,когато УЖ са приемали ВСИЧКИ “боклуци” ,които са произвеждани в НРБ, а в замяна са “благоволявали” да заплащат с “драгоценният” си нефт и ръждясали ламарини , а в добавка и ЗАДЪЛЖИТЕЛНЯТ данък под формата на излишни военни железарии , за да може СССР-ето да поддържа ОГРОМНИЯТ си “пИчеливш” военнопроишлен комплекс, който заема 90% от цялата им планова “икономика”.
  Верно НРБ изнася своите “боклуци” за “валутни копейки”, а СССР продава излишната си военна и “цивилна” железария , и нефта на световните и НАД световните цени. И сега е същото , само че без да изнасяма никакви “боклуци” за бандитустана на туПлер, дори и за “валутни копейки”.
  А за милионите ватници , и в СССР, и в НРБ , които искат да мигрират на запад, а не при вожда им туПлер, също не е изгодно НРБ да излезе от ЕС.
  Без ЕС няма нито износ, нито миграция към белите страни.
  А за родната оръчгархия и “успели бизмесмеми” , която не изнася нищо за никъде, а само “усвоява” еврофондове и обществените поръчки ,може да не им се отрази излизането от ЕС. МАкар ,че ще останат без милиардите от еврофондовете.
  П.П. Г-н NIKOLOV в украинските медии има материали , че плаващият котел “маршал Кузя” е пратил самолетите си на “кузкина мать”. И те са се приземили в Сирия, защото не МОГАТ да излитат от клатушкащата се развалина, заради липсата на катапулти и неопитността на “палубните летци”. Около 10 от всичките самолети са кацнали на суша. С една дума “маршал Кузкина мать” става само за СУХОЗЕМЕН “самолетоносач” , а не за морски. И не може да носи себе си , камо ли и самальоти.

 10. Тези западняци alias участници в конференцията наистина се оказаха тъпи копелета. Липсва им аналитичност, но и информация си нямат. Конкретно за България- до март 2017г. по-скоро няма да имаме правителство, което валидно да заяви отказ от санкциите срещу Русия. Освен това, България не е единственият заподозрян, тя е най-тънката част на конеца. Какво можем да предвидим в тази насока с оптимизъм за Унгария, за Франция, за Италия- едно голямо нищо. И защо чак сега се изумляват от идващия насреща влак. Малко ли хора от тук им го казваха, малко ли им беше разузнавателната информация? От посланик Байърли в България не са изпращали нищо читаво. Сега да им е честит “адвокат” Уорлик. Зачетоха интересите на ЕНП, на ПЕС, на Еврокомисията, на Меркрл и ХДС, абе на всичко друго, но не и на тукашните свестни хора. Изоставиха ни, както изоставиха Унгария през 1956г. и то по същите съображения, а сега кършат пръсти. Малодушието, господа, си има цена и тя обикновено е солена. Ние, българите на терен си я знаем отдавна. Време е и вие да я научите. Освен ако престанете с малодушието…

 11. НИКОЛАЙ, за КОЙ “Очакванията от Тръмп може да се окажат ялови”???
  За КОЙ???
  Да не би за путлер, да се “окажат ялови”???

 12. Каквото и да си говорим, първите месеци след 20.01.2017г. ще определят вектора накъде отива света. Вкл. и България.
  Когато кихне Америка, планетата я тресе грип. Досега, нямам спомен републикански президент на най-великата държава в света и единствената свъхсила да ме е разочаровал. Оправдаят ли ми се очакванията, най-много сенатор Джон Маккейн пак да ни споходи и да набие канчетата на КОЙто трябва. Нали си спомняте как след една негова визита и среша за има-няма час с премиерът Орешарски през пролетта на 2014г. оня минути след “свиждането” побледнял-почервенял с гласец на бит пИдал обяви, южният паток няма да се строи. Заигравките на баце да прави хъбче за руска газ само бавят топката за да не поискат получената комисиона за нерелизираният проект.
  Та, как беше любимият виц на лилипут.ин. “Както и да си облечен, накрая пак ще те натаковат”. Да му мислят родните политици с манталитет на Андрешко. Тяхното не се “губи”.

 13. КАТОЛИК | ДЕКЕМВРИ 1, 2016, 13:26
  Иванова | декември 1, 2016, 14:17
  Благодаря Ви за чудесните коментари и въпросите, които повдигат те!Споделям ги напълно, но мога и още въпроси да задавам.
  Как мислите, един бивш немски канцлер, ставайки шеф на Северен поток, директно подчинен на “Газпром”, който всички знаем на #КОГО е подчинен, по-малко ли има отношение към ерозирането на евро-атлантическото единство от пилота и шеф на ВВС?
  Мерси предварително, ако някой пожелае да коментира темата!

 14. лъжеTERVEL, защо си “мислиш”, че г-н Инджев и другите коментиращи не четат коментарите?!?!?
  ТИ не си написал коментар. Просто всички те игнорират , за да ти се види “багажа”. ХаХоХи!
  Никой не мижи, но игнорираме мижитурките!

 15. Казвал съм го и друг път в коментарната част на блога,но сега май е още по-актуално от преди-само с показването на американски филми по комунистическите телевизии-НЯМА ДА СТАНЕ!!!
  Или както е казал народа ….всъщост вие си го знаете онова за мотиката и лозето! 🙂

 16. Към “Tervel”
  p.nanev@gmail.com
  137.74.154.152

  На внимание на читателите: ако разпознаете в този П. Панев крадеца на никове, който се опитва да се промъква тук, моля да ме уведомите. Това е обява от рода на онези, които полицията разпространява за крадци чрез описанието, което има за тях. Вчера се беше подписал като “Огнян Герогиев”, а днес като Тервел…Ако забележите да Ви е откраднал ника, моля да сигнализирате ( в случай, че съм го допуснал да злоупотребява с Вас и с моето търпение).

 17. Г-н Инджев, моля ако отразите:
  https://frognews.bg/news_123979/Rashidov-nagradi-shestaka-Dimitar-Ivanov/,
  демек “КТБ милионер награди нелустриран милиционер” да включите следния детайл откъс от лекция на
  наградения, действащ професор по музеология:
  “Импресионистите са художници на носталгията и рисуват само окапали, жълти листа…” и още “По-добре да си гей от колкото да харесваш персонажите от картините на Реноар…”

 18. Кратко и сбито описание на схемата за пропагадната хуйлобридност на путлер:
  http://newsader.com/mention/evroparlament-protiv-novogo-kominte/
  А в НРБ с повишаването на милиардните бюджети на милицията, БНА, УБО, КДС, РУМНО… ефективността им спада?!?!?
  Спада ли казах?!?! Не, не намалява , а се “повишава”! Защото вече не могат да изгонят от територията НРБ и един колега на гасударят си от КГБ!

 19. Иво,ами аз от няколко години го установих този безобразник поне двайсет пъти го разобличавах тук.От него спасение няма,остави го нека си пасе …Малко фамилиарно се обръщам,но мисълта ми е ясна.
  LIKEIT e същия изманик по-горе

 20. Имам предложение до няколкото пишещи тук да ползват само по един ник.Всичко се усеща,въпреки несъмненото им внимание и упоритост,всичко е толкоз ясно,че става смешно.
  Има един,който на ден пише можеби не по-малко по 20 коментара и си мисли че никой не го забелязва.
  Регистрирал съм за около пет минути е написал три коментара.Няма полза братле,давай си както правеше по-рано,да,на нови и невнимателни читатели няма да направиш впечатление,но на ветерани като мен си ясен….

 21. Уважаеми СЛУЖБОКЛИНСТВО,

  Статията, която препоръчвате, е великолепна. Дано да я прочетат и преведат повече българи.

 22. към И.Инджев:
  Под статията от 30.11. има два коментара с подател “Иванова”. Първият си е мой, той е адресиран “към Стойнев”. Вторият не съм го писала аз. Не ми е известно дали е технически възможно повече от един коментиращ да се представят с един и същи “ник”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.