Корнелия Нинова се изпусна за корумпираността на (поне) един руснак

Доживях да чуя лидер на БСП, определяна единодушно като порурска партия в България от влиятелни западни медии, да обяви за корумпиран лъжец не просто някакъв руснак, а Леонид Решетников, чиято възходяща антибългарска кариера се гради на опита му в КГБ, специалист по надграждане на съветската пета колона у нас, успешно трансформирана в руска.

Корнелия Нинова е хваната натясно, но не е наясно какво говори и какво прави. Падна в собствения си капан и се опитва да се измъкне от него като се дърпа, вместо да си прегризе заклещената лапа.

Има забележителни индикации за безизходицата на Нинова от казуса, в който тя се заклещи. Откъде например тя знае , че Решетников е корумпиран и по тази причина е в немилост ( а тя вече има позволение да рита падналия), както ядно заяви днес тя от парламентарната трибуна в опит да се измъкне от челюстите на капана?

Корумпиран! Това е повече от многозначително. Едва ли Путин е звъннал на Корнелия да я осведоми точно защо маха Решетников от поста, който му повери през 2009 г.

Близко е до ума, че Корнелия Нинова ползва вътрешна информация в рамките на нейните (партийни) възможности. В БСП знаят как и какви пари текат от Русия и каква е тяхната възвращаемост за корумпираните типове от Москва. В този смисъл Нинова ни съобщава очевидното: финансирането на руското влияние в България е свързано с корупция на най-високо ниво, каквото е нивото на Решетников, дългогодишен водещ офицер на руските агенти за влияние в България, изпаднал обаче в немилост пред батюшката от Кремъл.

Още по темата в kafene.net :

Номинацията на ген. Радев от Русия стартира през юни 02/12/2016 

Събитията и тяхната точна хронология

Терминал 3

В края на месец юни 2016 г. Руският институт за стратегически изследвания възлага на българска социологическа агенция извършването на изследване, което трябва да установи какви са настроенията и нагласите на българското общество за предстоящите президентски избори и какъв профил трябва да има кандидатът на БСП за поста президент на страната.

Изследването е проведено в периода 1 – 15 юли 2016 г., като са анкетирани 1200 респонденти на територията на цялата страна.

Според резултатите профилът на печелившия кандидат изглежда по този начин – по-скоро мъж; не по-възрастен от 60 г.; с успешна кариера извън политиката, но не интелектуалец, бизнесмен или представител на съдебната система; почтен и некорумпиран; демонстрирал кураж и опозиционност спрямо позиции и действия на властта; убедителен защитник на националните интереси и суверенитета на страната; способен да демонстрира опитност и информираност относно заплахите за националната сигурност; патриот; свободно говорещ чужди езици.

Препоръчва се кандидатът да персонифицира каузата „промяна срещу статуквото“.

Сигурно всеки непредубеден читател, който познава публично достъпната биография на номинирания от БСП и избран за президент ген. Румен Радев, трудно ще установи различия между нея и профила, получен от социологическото изследване на Руския институт за стратегически изследвания.

БСП напълно се съобразява с резултатите от изследването и намира идеалния кандидат в лицето на генерал Радев.

В началото на август на посещение в нашата страна е Леонид Решетников. Той е директор на същия този Руски институт за стратегически изследвания от 29.04.2009 г., като същия месец той е пенсиониран поради навършване на пределна възраст като генерал-лейтенант, началник на Информационно-аналитичното управление на Службата за външно разузнаване на Руската федерация. Интересното за него е, че през периода 1971 – 1974 е аспирант в Софийския университет, поради което и владее български език свободно.

По време на посещението в началото на август Решетников се среща с лидера на БСП Корнелия Нинова, с лидера на АБВ Георги Първанов и с председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов.

Срещата с Нинова е проведена на 8 август.

Допълнителна подробност е участието на всички изброени в конгреса на управляващата партия на президента Путин „Единна Русия“ на 26 и 27 юни 2016 г. в Москва.

За добрите отношения между Национално движение „Русофили“ и Руския институт за стратегически изследвания говори и това, че на сайта на движението се рекламира институтът и има линк към неговата интернет страница.

На 17 август БСП избира именно ген. Румен Радев между трима кандидати за своя обща номинация заедно с АБВ.

На 23 август Корнелия Нинова обявява след заседание на Изпълнителното бюро на БСП, че партията ще издигне Румен Радев въпреки оттеглянето на АБВ.

На 25 август се е провела среща между Решетников и Нинова по нейните собствени думи.

Очевидно, за да го информира за добре свършената до този момент работа в контекста на заданията за президентската кампания.

На 13 ноември Румен Радев печели президентските избори.

На 16 номеври на сайта на Руския институт за стратегически изследвания е качено интервю с председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов и с директора на института Леонид Решетников.

Малинов заявява, че България е част от Евразия в културен, исторически и религиозен аспект и че с Радев са си стиснали ръцете и той е приел да бъде патрон на ежегодния събор на движението. Според Решетников победата на Радев на изборите е резултат от разочарованието в прозападния курс, воден от управляващата коалиция.

Следва събитие, което сайтът viaevrazia.com анонсира по следния начин: „Първият чуждестранен аналитически център, удостоен с честта да бъде представен на новоизбрания президент на България – това е РИСИ (Российский институт стратегических исследований) при администрацията на президента на РФ“. Това бива оповестено от съответния сайт на 24 ноември.

На 25 ноември Решетников дава ново интервю, посветено на победата на Радев, което също е качено на сайта на института. В него Решетников посочва, „че България за Русия е вратата към Балканите. А Балканите са традиционна зона на руските икономически, културни и духовни интереси. Без България, без тази врата Русия просто е отрязана от тези страни. По тази причина България е много важна за Русия“.

Никъде в интервюто на Решетников не се говори за близките отношения между българския и руския народ, но за сметка на това се говори само за стратегическите интереси на Русия и нейните зони на влияние. А задачата, която Радев трябва да изпълни, е да „създаде нормална атмосфера, която в момента липсва в отношенията на Русия с България“, необходима за защита на руските интереси в България и на Балканите.

На 22 януари 2017 г. Румен Радев ще влезе в сградата на „Дондуков“ 2.

Какво да очакваме от него – интервютата на осигурилите му този мандат ни обещават достатъчно. Остава на всички нас да противостоим и да не допуснем заявеното в тези интервюта да се превърне в реалност.

* За написването на този материал „Терминал 3“ използва свои източници от действащите служби за сигурност.

25 мнения за “Корнелия Нинова се изпусна за корумпираността на (поне) един руснак”

 1. Президентът Плевнелиев май до края ще си остане порядъчен политик…Браво!

 2. Offtopic:

  Бих искал да споделя един линк към документален филм, който наскоро беше излъчен по National Geographic от поредицата Лице в лице (Facing).

  Facing: Putin / Лице в лице: Среща с Путин

  http://zamunda.net/banan?id=495902

  Най-голямо впечателние ми направи към края разказа на фотографа Платон, който е правил снимката на Путин за корицата на списание TIME !!!

 3. Нинова-Решетников. Като ги наблюдавам и двамата, цитатът на единия идва на място:
  ‘А что Болгария? Это наше зеркало. Смотримся и злимся: себя узнаем, да не хотим сознаться.’

 4. Радев е издигнат на 17 август за президент ,срещата е на 25 август,ясно е че руснаците не са били съгласни с кандидатурата на Радев и са настоявали за кандидатура на човек на Първанов ,Борисов не случайно бави кандидата до последно и избра неизбираема кандидатура.Явно има решение Борисов да се изтегли окончателно от власта и това не става без участие и на САЩ и на Русия

 5. Да беше cи казала ,не би чудо видяла.
  Bъпросния бивш разузнавач може и да не в блестящo психически здраве обаче едва ли си е измислил тази среща.
  В кафенето на хотел “Кристал палас” където Решетников се е срещал или не с Нинова има камери.
  Трябваше Нинова да си каже -поискаха среща ,срещнахме се и говорихме за това и това.
  Радев е легитимно избран с над 2 милиона така че не това е проблема.
  Това че Корнелия шикалкави ,лъже и обижда въпросната личност(която и да е тя) от парламентарната трибуна направо си е притеснително.
  Чии интереси защитава БСП?Който даде смислен отговор получава Нобелова награда за измама.
  Бившия член на партия БСП “спасителя Борисов” e активен или пасивен участник в невъобразимaтa корупция в България.
  Той ни прати да садим картофи или да ставaме овчари.Eдните говорят за Путин другите за Mеркел.
  Имат ли собствено мнение?

 6. Ква я мислехме, ква стана?
  Нали Цецка Цачева и Радев бяха еднакво зло? А едното от тях се оказа по-еднкво…

 7. Сънувах следния сън:
  Кандидатът, издигнат от ГЕРП е трябвало да осигури максимален комфорт и всички предпоставки за избирането на РР за президент.Един телефонен разговор от североизток на 27-09-16 е решил всичко окончателно.
  Ха кажете ми сега сънят ми доколко съответства на реалността?

 8. Да Фърля и аз моите 5 стинки в “приноса” за “разбулване” козните на теорията на световната конспирация. Изригването вчера на баце: “Обещавам, следващият път когато стана премиер, ще поръчам в Русия една “Лада Нива” да я бронират, защото аз имам няколко смъртни присъди от международни (престъпни – бел.ред.) босове, които съм залавял и екстрадирал. Вие искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирана кола…Добре, ще поема и този риск… Ще се возя на “Лада”, обещавам, “Нива”, бронирана в Москва, президентът Путин няма да ми откаже да ми я бронират, за да сте доволни и да бъдем унизени”, заяви още Борисов, e oтчаяно признание, че лилипут.ин го е отсвирил за сметка на кака кУрнелия и сие. Потокът на съзнанието на банкянската тиква издава чудесно де го стяга чепика.
  Очеизвадно е, че кремълският гном на тактическите многоходовки (кагебейската школа си казва думата, все пак) е цар. Не слага всички яйца в една кошница. У нас игра(е) повече или по-малко с бесепето, депесето, папка гоце, патриотарите, маГарешки, учиндолският и Андрещкото от Банкя. Кой петоколонец, кой полезен идиот. И едните и другите-вършат МУ работа.
  В потвърждение на горните разсъждения, то във Велика Франция кацапите допреди 10-тина дни държаха на разположение всички без един сериозни кандидати за президентски избори догодина май месец. Изброявам ги подред. Сарко, елеминиран от мекият аватар на джуджи1-Фийон. Умерената фащистка Марин льо Пен. Крайнолевият клоун но с около 10-тина % подкрепа Меланшон и “новата политзвезда”. “извънсистемният”, женен за даскалката си от гимназията Едуард Макрон. На “русофоби” кат мен ни остана сал един Мануел Вайс. Социалист но единствен засега който не се е одумал, че проявава “разбиране” за политиката на ввп отностно Крим и Донбас и отук, ерго, конец санкции. В тази връзка, едно гранд мерси на президента Оланд, не продал “Мистрал-ите” на раззия м.г., че направи стъпка встрани за да даде шанс на Франция, чрез популярният не само сред левицата МВ да не попадне в сферата на васализацията от ватниците на Европа. В навечерието на вторият тур на първичните избори за десен кандидат-26.11. излезе голяма статия в Монд точно в този дух. Ама който ти чете “сериозните публикации”, това по любимата тъща, в наше време.
  Увлякох се по френската тема.
  Връщайки се в нащите си, български работи, не ме оставя предчувствието, че “катила” РР, така го квалицифира екснародният артист и пишман политик стефан данаилов, ще “изтемари курвенската” каката. Интервюто на бъдещият ни президент пред австрийска медия е напълно адекватно на евроатлантичският избор на България.
  http://www.mediapool.bg/rumen-radev-az-sam-general-ot-nato-ne-me-opredelyayte-kato-proruski-news257314.html
  А на кремльовци ще им се наложи след Черна гора и у нас от трите да Фанат най-дългото.
  Ще да видим.

 9. До Крумов, по повод на “Явно има решение Борисов да се изтегли окончателно от власта и това не става без участие и на САЩ и на Русия”.
  Нищо в действията и бездействията на СИКаджията не показва зависимост от САЩ.
  Напротив – всичко сочи пълната му зависимост от Русия.
  Нека разгледаме историята от началото и.

  Ако е трявало ДС агент да предложи прост “охранител” да пази “царско величество”, значи така е било замислено.
  Ако е трябвало по предложение на ДС агент “величеството” да направи от “охранителя” “генерал” в полицията и “медийна” звезда, значи така е било замислено.

  Ако е трябвало агенциите за дезинформация и пропаганда “на пеефски” (на ДС) да напомпат с пропаганден въздух под налягане прост “охранител” до “политик”, значи така е било замислено.
  Ако е трябвало милиарди да изгърмят в руски “проекти”, а именно КТБ, Белене и Южен пАток, под чадъра на “десния политик”, значи така е било замислено.

  Ако е трябвало да се отстрани Плевнелиев, да се бави номинацията за президентските избори и да се здигне неизбираем ГЕРБав кандидат-президент,за да спечели одобреният от Решетников (т.е. от КГБ) румен, значи така е било замислено.

  И сега тези, които са замислили всичко по-горе изброено (ДС), свалят от сцената износената кукла за “европейско развитие”, като я заставят да обвърже (не)избирането на ГЕРБавия кандидат-президент с оставка на правителството.

  Много “анализатори” определиха обвързването на президенстките избори с оставката като “нелогично”, “необмислено” и т.н.
  В действителност оставката е подадена, защото така е било замислено.

  От тия (ДС), които държат конците (във формата на досие с документите за “прпфесионалното развитие”) на СИКаджийския “охранител”.

  Нали не мислите, че периодично изтичащите разгорови от типа на “ало Ваньо”, “Мишо Бирата”, “двете каки” са случайни? И че целта им е нащо друго освен да дисциплинират куклата Борисов?

  “Охранителят” си е повярвал от време на време, че може да заработва сам. И периодично му напомняха горната история.С напомняния от рода на, КОЙ те издигна, бе? КОЙ те направи от мутра генерал, кмет и политик, бе? КОЙ може да те съсипе, бе? Я, давай тука милиардите!!

  Г-н Крумов, никъде в тази история НЯМА ни най-малко участие на САЩ.
  НО ДС, т.е. КГБ. т.е. Русия е във всяко едно от събитията по-горе.

 10. Едно интервю с Решетников. Все едно се връщам 30 години назад. Вътрешни врагове, капитализъм и т.н.

 11. Инджев, корупцията не е измислена от Руската империя. Кога ще напишеш нещо за Носителя на “Нобелова награда за мир ” -Барак Обама…

 12. Към Тодор Джаферов:

  С отрепки като теб не разговарям- защото си нацист. Видно е от публикациите ти във фейсук, като тази, в която се изявяваш като антисемит ( а и на тъпи въпроси – защо не пиша за каквото и да било – по принцип не отговарям). Как да обясня на тъпия, че като не пиша за проблемите на ескимосите не съм ескимософоб?!
  Todor Djaferov
  преди 7 мин. ·
  На 25 Декември ние празнуваме празника “Рождество Христово”.а не коледа. Празника “Коледа” е славянски,езически, предхристиянски празник в чест на славянския бог коледа.Чифутите в САЩ направиха от “Рождество Христово”-Коледа..”

  Така че не се натрапвай, пиши си гадостите ( които спестих на публиката в горния ти пост) при твоите съмишленици, които дефилират с нацистките си възгледи къде ли не- но и и тук!

 13. Джаферов, по фамилия се обръщаха към нас едно време в родната казарма. По принцип е проява на лошо възпитание …
  “нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си, и се обърнат та ви разкъснат.” Матей 7:6

 14. Г-н Индйев,
  Чест и почитания на такива журналисти и анализатори като вас,Илиян Василев,ваши колеги от други сайтове,както и от телевизиите.
  Истината излезе наяве от първоизточника на информация.Това е голям успех.Изводи.
  1.България е най важната хапка на Русия и тя иска неистово да я прилапа цяла.Да прогони проевропейски настроени българи и засели с руснаци.
  2.БСП си остава основната сила на която разчита
  4.Б.Б и Герб участвуват активно в сценария.Те предадоха България
  5.Руснаците решиха,че сега е момента да заграбят България и играят открито.Първанов се уплаши и се покри леко.
  6.Глупавата Корнелия реши,че руснаците ще и помогнат за няма нищо да бъде политик.
  7. Убедена съм,че и Радев не си дава сметка какво трябва да плати за национално предателство.Не е прочел историята на други национални предатели,като Г.Димитров,Луканов и т.н.
  Две са възможностите – да предаде Родината или куршум в гърба/справка М,Джуканович/
  8.Призовавам всички мислещи българи да говорим,да пишем ,
  ДА ПОМОГНЕМ НА РАДЕВ ДА ИЗЛЕЗЕ С ЧЕСТ ОТ СИТУАЦИЯТА,В КОЯТО САМ СЕ ЗАБЪРКА.
  ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ.
  ТОВА ДА БЪДЕ ПОУКА ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ,КОИТО ИГРАЯТ ПО РУСКА СВИРКА.
  9.Плевнелиев се оказа най достоиният държавник в момента.Б.Б.избяга позорно,защото знае цялата истина най малко от службите за сигурност какво се готви на България.И това ще се помни.
  А бе Крумов къде видя тук САЩ.Стига с тия изтъркани ченгеджийски номера.

 15. “…България е част от Евразия в културен, исторически и религиозен аспект…” – тази е едната от двете принципни опорни точки на русофилите (наивни невежи или платени агенти – без значение), която трябва да бъде повсеместно опровергавана като исторически невярна. Да, може и да е вярно, че Българите са странствали из Азия, но именно те са давали своята култура на народите, с които са влизали в контакт, а не са част от нея – има голяма разлика! Колкото и местни и чужди папагали да повтарят като мантра, че сме “мръсно племе, мелези, татари”, че идваме от азиатските пущинаци и че мястото ни е обратно там, истината, от гледна точка на историята, е малко по-различна – ние сме европейци и по произход, и по исторически път – минал и бъдещ! Податки има не една и две – ето най-съществените:
  1) според изследвания на ДНК-профилите на съвременните народи, Българите са преки потомци на онези жители на Балканския полуостров (траките), които са живели тук преди 6000 години;
  2) според клаузите на сключения в 681г. мирен договор, който поставя началото на Дунавска България, Византия признава на Аспарух правото да владее земите между Истрос (Дунав) и Хемус (Стара планина) по: т.2 “военни заслуги” (че ги е победил в битка) и (Забележете!!!) т.1 “по право на наследство”;
  3) в резултат на Покръстването (863-866г.) българският е четвъртият канонично признат език (след латински, иврит и гръцки), на който могат да се пишат богослужебни книги и да се извършват църковни служби, а в следствие на Златния век на българската книжнина (уникален само за нашия народ феномен в световната история!) Българите не само че са можели да четат и пишат, но и са четели басни на Езоп, например.
  Втората принципна опорна точка на русофилите, която се разпространява като внушение масово по всички видове български медии е, че “Европа (ЕС) е слаба и ще се разпадне”. Това много напомня на популярния от романа “Под игото” израз “Туркия ке падне”, в който роман героите на Вазов се надпреварват да правят тънки сметки кога точно Туркия “ке падне”. Звучи познато, нали? Научният термин, с който се обяснява изкуственото събиране на отделни детайли, извадени от своя контекст, с цел да се докаже дадена теза, се нарича еклектизъм. Това правят русофилите – използвайки дадени моментни пороци и недостатъци на сегашния формат на ЕС, се опитват да отклонят омаломощените Българи от предначертания им път – към Обединена Европа. Обединена Европа е безспорното бъдеще на всички европейски народи и, рано или късно, ще бъде историческа даденост. А това, че на някои от сега съществуващите “полюси”, “велики сили”, каквато е Русия, не им е изгодна появата на нов самостоятелен играч, е съвсем отделен въпрос…
  Покрай тези две опорни точки могат да бъдат изведени и обобщени два от най-основните пороци на комунизма:
  1) подмяната на историята;
  2) “промиването на мозъци” в смисъл на подмяната на прилагането на съзнателна активна воля, с която да се чертае собствен жизнен път, със липсата на вяра в собствените сили, комплексиране и обезверяване, което налага изстрадалите Българи постоянно да се оглеждат за някой “бащица”, който да простре отгоре им покровителствен похлупак (и щом “Европа е слаба”, кой по-подходящ бащица от Русия?!).
  Доколкото комунизмът е материалистична по своя характер доктрина, неговите измерители за съпоставка не излизат вън от рамките на триизмерния физически свят, тоест – основават се само на видимата (и преходна) материална цивилизация, но изпускат от гледа си не толкова видимата (и непреходна) духовна култура. Така например, ако съпоставим България и Русия по материални критерии, очевидно е, че ние сме “малки” а те са “големи” – ние сме 5 млн. души и имаме 3 танка и 2 самолета, а те са 140 млн. и имат 3000 танка и 2000 самолета (образно казано). Иха-а! В духовния свят обаче не количеството играе роля, там няма “малки” и “големи” – защото през вековете именно измежду тези 5 млн. са излъчени белязани личности, които са направили така, щото другите 140 млн. да не останат пещерни диваци. Именно руснаците пишат на българска азбука, говорят на български език и изповядват българска вяра, а не обратното (както заяви наскоро Владимир Путин), защото Българите са имали потенциала да изведат духовната просвета като идея (Златния век).

 16. DJAFEROV , защо няКОЙ друг трябва да ти пише за Обама? Дори в пропутлерският сайт Уикилийкс няма някаква информация за корумпираността му.
  Ако имаш меродавна информация – можеш да дадеш линк към нея или да я публикуваш сам!
  Докато за твоят кривославен фюрер, който заграби няколко трилиона долара за последните 25 години има много материали и сайтове. Ето ти няколко за начало, като за такива илитерати и неграмотни лумпени , като теб:
  http://www.putin-itogi.ru/
  https://putinism.wordpress.com/
  Има и още много , но засега и тези ти стигат. Според “възможностите” ти!

 17. Уважаеми Михайлов,
  Много точно казано!
  Колкото да събирането на откъслечни факти и правенето на генерални изводи мога да допълня, че наскоро в една телевизия попитаха Владимир Чуков как ще коментира победното шествие на антиглобалистки, антилиберални и извънсистемни политици (Путит, Тръмп, Ерджгон, та и Радев, барабар Петко с мъжете) в последно време? На което той, за голямо мое учудване (винаги съм го смятал ка куманоид) отговори, че това е нормален политически откат срещу прогреса – както лудитите в Англия са чупели машините. (!!!) Бях приятно изненадан от сравнението на Путин с лудитите…
  Та като казваха комунистите – колелото на историята се върти неумолимо! Жалко, че ние, поради глупост, ще трябва да си хабим живота, за да търпим отчаяните опити за спирането му на свой гръб…

 18. БСП-Болгарский Слугинаж Путина,и още-
  Българо-Саботираща Партия!!

 19. Кои откри КОЛЕЛОТО и какви са измеренията на ваздествието варху човешко развиетие???
  Кои откри топлата вода ????
  Кои откри тоалетната хартия ????
  Ниакои спомния ли си километричните опашки
  ф Москва за това откритие

 20. България е вкусна хапка за РФ,но не е само тя.Гърция също е атакувана от години,Словакия,Унгария,Сърбия,Черна Гора,Молдова,за Украйна и Грузия да не говоря,там войната се води с оръжие.В Чехия има колебания,само Полща е твърда като камък.Хвала икакто казва един съфорумец,щапо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.