Набира скорост и тежест снежната топка на разкритията за тандема Борисов – Пеевски

Не държа да съм пионер във ваденето на най-кирливата риза на Борисов, оцапана от връзката му с Пеевски. Но се оказах такъв преди повече от две години и заслужих по този повод прозвището “идиот” от страна на разобличения властник, удостоил ме с тази специална оценка публично пред хиляди зрители на Нова телевизия.

“Идиотите” обаче взеха да се множат. Банкерът в изгнание Цветан Василев се присъедини наскоро към тях. Разказа в телевизионно интервю, че Пеевски и Борисов са главатари на двата клана, които от години си поделят благата в България.

Аудиозапис с участието на високопоставени представител(к)и на съдийското съсловие, разпространен от сайта Биволъ, внесе документална нотка в устните преразкази: Пеевски и Борисов са си скачени съдове, стана ясно от него по начин, който може да бъде отречен само с един “аргумент”- че записът е бил манипулиран.

Днес и бизнесменът Гриша Ганчев сподели медийно за цели 240 млиона, които побратимите Борисов и Пеевски си менкали, което той научил от разтовор, на който е присъствал ( нещо повече, присъствал е, както отбелязва, по настояване на Борисов, почувствал се явно толкова могъщ, че си е позволил да води корупционен разговор пред свидетел без да се опасява от последици).

Ок, аз съм идиот, според Борисов, който веднъж допълни ( този път без да ме споменава поименно), че такива като мен си пишели книгите на негов гръб. За негово сведение, от писане на книги в България не може да се забогатее, а най-много пишещият да подпомогне плащането на основните семейни сметки – при това само, когато книгите му са с доста големи тиражи спрямо средното за страната. Но какво го интересува това човека, който си играе със стотици милиони от единия джоб в другия.

Също така за банкера в изгнание може да се внушава, че прави разкритията си в рамките на някаква самозащитна стратегия на обвиняем за злоупотреби по линия на банката, за която той твърди, че всъщност му е открадната ( пак от тандема Борисов-Пеевски).

Прошепната истината за Пеевски и Борисов от съдия, която не случайно понижава глас на записа във връзка с на тази опасна тайна, отчаяно се премълчава от засегнатите и от тяхната прокуратура. Шепотът направо кънти със своята достоверност на фона на набиращата критична маса теза, превръщаща се в снежна топка, но без да предизвиква лавината от въпроси,  които би трябвало да зададе държавното обвинение.

Какъв е интересът обаче на успешния бизнесмен Гриша Ганчев да проговаря за съзаклятието между двата символа на рекета в политиката, медиите и бизнеса? Какво ще му измислят на Ганчев за “свое оправдание”? И него ли ще премълчават или ще внушават, че иска да притури някой лев към милионите си?

Както много често се случва, обясненияето на уж много сложните неща в живота е банално видимо за всички. Борисов си отива почти както …комунизма. Срива се неговата легитимност на непобедим господар на положението и все повече хора ще пожелаят да направят така, че епохата му да не се повтаря.

Истинското проговаряне предстои.

23 мнения за “Набира скорост и тежест снежната топка на разкритията за тандема Борисов – Пеевски”

 1. Уауууууууу Общество на Хищници и Жерви!!! Да благодарим на Гриша Ганчев, че ни нарече Овце а тези, които уж се грижат за държавата Вълци!!!
  Общество в което Овци си избират Вълци за стопани! Ха Ха!
  Имаше и смешна част обаче! Зяпналия журналист, който не можеше да повярва, че чува толкова много отровения! Ченето му беше увиснало до земята а очите му бяха на понички! Ха Ха
  А причината за откровенията стана ясна! Ъпъркътите под кръста на които и Кобрата би завидял според думите на Ганчев!! Е в предишната тема говорех точно това! Че тези идиоти се самоизяждат въпреки мощта си!

  Все пак е хубаво линка от интервюто да го има

  http://nova.bg/news/view/2016/12/04/166901/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D1%88%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B0-%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%84%D1%83%D1%82%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B0/

 2. И да допълня! В това интервю има не само откровения но направо буре с експлозив C5.
  Цветан Василев ходил да моли Бойко да го спаси, защото го следяли и искали да му бутат Банката!!! Уаууууу
  И какво излиза?? Че всички Вълци са знаели много преди Василев да избяга, че ние Овците, тоест Българските Граждани ще платим от джоба си 4 Милиарда лева!!! И естествено на никой от тия Боклуци не му е пукало!!! Нито на Бойко нито на цецка и цецко, нито на Главния Педерор, нито на Червените Боклуци, нито на никой!!! А между другото, зная, че много от Бизнесмените, които са “ВИП”, бяха предупредени предварително и си изтеглиха парите от КТБ!!!
  Сами си правете сметката, както каза тавариш Ганчев в каква вмирисана кошарка живеем.

 3. В повечето случаи, когато някой (неглупав) се захване да срива нещо, той има представа с какво иска да го замени. Е те това ми е интересно да науча…. и за Гриша, и за другите… или да правим каквото трябва, а пък да става каквото ще…

 4. При цялата дивотия сътвоерена от рекетьора-премиер (на България) през годините на властването му, КАКВО ПРАВИ ПРОКУРАТУРАТА В ТАЗИ СТРАНА????
  Има ли Република България Главен Прокурор? И като го има този “избран” (от бандита-премиер) работи ли изобщо работата за която получава заплата от нашите данъци???
  А още по-важния въпрос е – до кога българите ще търпят това да се случва толкова безочливо пред очите на всички ни!???

 5. Боре, иди му виж Хотела на Главния …… на един завой под Белинташ!

 6. Към Борето,
  Ами в тази държава и в работата на институциите си има приоритети – първо трите милиона на Москов, пък чак тогава някаквите там четири милиарда на КТБ и приватизираните чрез нея фирми за стотици милиони! Мислете държавнически бе, хора!

 7. Изслушах внимателно записа. Благодаря за линка. Прави впечатление, че този селянин е положил доста труд да научи опорните точки, които са му спуснали. Очевидно е ясно, че са го хванали за топ…., и горкия си мисли, че ще се откопчи като “проговори”. Така че емоциите са излишни. И още нещо, като наближат изборите, ще има “откровения” и за милиарди.

  И аз се чудех кой извърши най-големия банков грабеж в Европа, пък той Борисов. А братя Велчеви целите в бяло например. Пък и селянина специално поканен да остане, за да “сподели” навреме.

  А сега ми изтрийте коментара!

 8. Да вържем “пъзела”. Кой пръв обади на публиката, че КТБ е пирамида в далечната 2010г.! Кой пръв съобщи, че по съвет на корпулентният бизнесмен-политик дп, баце даде оставка при първото си премиерстване. Кого банкянското слънце защеметен от разкритието трижди нарече “идиот”. Бинго за вас. Познахте от раз. Иде реч, има си хас, за Стопанинът на БЛОГА НИ.
  Статията е брилянтна. А финалът й ме изпълва. Да, иде време на “истинското проговаряне”. На което Иво е предтеча и двигател едновременно.
  ШАПО!

 9. И от мен към Борето – в работата на институциите си има приоритети – първо обвинения към Ненчев, че е нарушил интересите на руския консорциум, пък чак тогава милиардите в КТБ.

 10. Към Йордан Тасев:

  Това, че на света има и други злодеи никога не може да оправдае конкретно злодейство, пък било то и “по-малко”. Колкото до Велчеви, ако случайно визирате мен ( както се подразбира от патетиката в последното Ви изречение), направо целите в десетката: “голям фен” съм на Руската външнотъговска банка и Велчевата завера в нея! Особено заради това съм й “фен”, че тя е възможна именно поради управлението на ББ, което ни докара откровената руска вълна в политиката, след като бе допусната най-напред в икономиката, медиите и т.н. Или в защита на ББ ще изтъкнете хипотезата, че без него щеше да и по-зле от това Русия да управлява 22 процента от БВП на България , както е сага ( показател, по който сме най-застрашената от руско превземане стана в ЕС, допуснат от “силния човек” на България ББ, на когото страха от онова, с което го държат в Москва, е по-голям от всякакви други съображения за неговите действия и бездествие).

 11. Г-н ТАСЕВ, откога се познава бб с велчеви, с които е заедно във властта над 15 години? Заедно бяха и в при сакскобурготски, заедно са и в София, заедно са и в двете му правителства.
  И кои са велчеви за да имат толкова голямо влияние, ако не са във властта,а по същото време и бб е във властта!Едновременно!
  За цв.в., д.п., г.г. и …..и и т.н. … и т.н. …… Важи същото както и за велчеви.
  И ако не сте разбрал г.г. е возил бб до срещата с цв.в. , което предполага между двамата(г.г. и бб!) да има много голямо доверие. Така че г.г. може и да е “селянин” е возил ващият ВОЖД , като много личен приятел, докато вие не сте го возил никъде.
  П.П. И най важният въпрос към вас е – КОЙ, КОЙ е накарал г.г. да “натопи” вожда ви? А заедно с него и д.п. и ал.ст.?!?!?
  Т.е., не само вашият вожд е “натопен”, а и д.п. и ал.ст., заедно с него!

 12. Уважаеми г-н Инджев, поласкан съм, че ми отговаряте персонално. Ще Ви отговоря довечера когато ще бъда свободен да си формулирам мислите. Бъдете здрави!

 13. Логично развитие на нещата.Като криминален роман.Линията между законност и престъпност в нашия случай често се припокрива,както и персонажите, от законни бизнесмени до обикновени престъпници.Не липсват както в всяка мафия и висши покровители./прокурори/
  И всичко това под зоркият поглед и начертани проекти на Москва.
  Отличникът в операциите накрая остана много учуден от бързото разтваряне на шепите и пускането му на самотек,
  Всичко това ние го знаехме и очаквахме но Б.Б. е изненадан.
  Да му мислят Радев и Кормелия.Ще доизпълнят ли сценария.

 14. http://www.tita.bg/page/325

  Закон за ограничаване на плащанията в брой

  Глава втора. ОГРАНИЧЕНИЯ ПРИ ПЛАЩАНИЯТА В БРОЙ Чл. 3. (1)(1) Плащанията на територията на страната се извършват само чрез превод или внасяне по платежна сметка, когато са: 1. (изм. – ДВ, бр. 95 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г.) на стойност, равна на или надвишаваща 10 000 лв.; 2. (изм. – ДВ, бр. 95 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г.) на стойност под 10 000 лв., представляваща част от парична престация по договор, чиято стойност е равна на или надвишава 10 000 лв. (2) (Изм. – ДВ, бр. 95 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г.) Алинея 1 се прилага и в случаите на плащания в чуждестранна валута, когато левовата им равностойност е равна на или надвишава 10 000 лв. Равностойността в български левове се определя по курса на Българската народна банка в деня на плащането.

  Логично възниква въпроса как точно са били носени милионите на БХ, и ако е било противозаконно, защо не се сезират т.нар. “компетентни органи”, които иначе са особено чевръсти, когато става дума за накърнени фирмени интереси на руски фирми!

 15. Преди няколко дни Ст. Данаилов каза пред НОВА за новоизбрания президент:
  “Генералът пада малко катил.”
  На 5.12.016 г. сутринта в повторението на “Денят на живо” тази реплика беше коментирана от водещата М. Костадинова и госта Антон Тодоров. Според водещата думата “катил” трябвало да се приеме като комплимент.
  За др. професор и бивш министър на културата Данаилов изобщо не се учудвам, но за водещата да не знае значението на думата “катил” е непростимо.

  Защото значенията са:

  https://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BB

  катил (български)
  1. престъпник, убиец.
  2. едър мъж.
  3. разг. презр. Определение за личност, която не прави нищо, бездейства. Единствената цел на тази личност е да пречи или по някакъв начин да възпрепятства останалите членове на едно общество.

  Синоними
  престъпник, убиец, злодей, каторжник, затворник, келеш

  Както се казва, ега ти комплимента.
  Всъщност излиза, че много хора не знаят какво знами тази дума, инъче щяха да реагират.

 16. До стопанина на блога
  Моля за извинение, че пиша не по темата, но не зная друг начин да се свържа.

 17. Към Снощи:

  Поне на арабски, откъдето думата през турски е дошла и в българския език, катил означава убиец.

 18. Междувременно Пееф изкупува нови и нови бизнеси за мчстотици милиони.

 19. До Иво Инджев,

  наистина имах желание да ви отговоря, но ще го направя по друг повод. А и междувременно сте публикували още няколко статии. Вече има други теми и други въпроси.

  Сега използувам повода да репликирам някои много ядосани постинга.

  Не съм присъствал лично на тази среща, за която споделя селянина. И затова си позволявам само да коментирам видеозаписа.

  Селянина очевидно се уплита в лъжи. Как си го представяте на конфиденциален разговор договорка за стотици милиони да бъде накаран да присъствува страничен свидетел.

  Преценете сами!

 20. ЙОРДАН ТАСЕВ, гр.г. достатъчно ясно се е изразил, дори и на “селски диалект” , за какво иде реч. Но няКОИ много хинтелектуални герберофили и бокофили не могат да го разберат! Той казва ,че няКОЙ , или няКОИ са “досаждали” на твоя вожд и за това се е обърнал към гр.г. за услуга , да го транспортира до цв.ц.!
  Като задконфиденциалната дружба между б.б. и другите , които са споменати ,или участници в “разговора” между б.б. и цв.в. , продължава и след този разговор. Особено с няКОИ си!

 21. До г-н Йордан Тасев.
  Пък аз прекрасно си представям картинката. След като ката вечер в къщата на генерала в Банкя на белот се коват съдбините на мамковината и е осигурен чадърът на цацацурата, “Ти си го избра” делкат си порциите без да им мигне окото. С и без свидетили.
  Звучи опростенчески но като за “Аз съм проЗт и вие сте проЗти”, всичко е на 6.
  Руснаците имат една дума, “вседозволеност”. баце без да е чул действа точно по този тертип.
  Защо извади сърцевината на съдебната реформа и принуди министърът на правосъдието Христо Иванов да си подаде оставката. Защото е поискал от него само едно. Да не пипа прокуратурата. Това е все едно да правите основен ремонт на автомобил и дори да не погледнете двигателя. Няма как да стане. Знам, че за вярата на бочкофилите “бронебойни патрони няма открити” но го пища това не толкова за Вас колкото за хилядите читатели на БЛОГА НИ.
  С най-добри чувства.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.