Бой и закрила за българи в полски трамвай – а полските мишки как биха постъпили с нападнати у нас “мигранти”?

 

BELLA VOCE – КАБАРЕ МОДЕРН – КАМЕРНА ЗАЛА “БЪЛГАРИЯ” – 09.12.2016

 

Бдителни полски патриоти в град Бидгошч демонстрираха загрижеността си за нацията като пребиха група българи, които взели за сирийци, т.е. за опасни терористи, изнасилвачи и главорези. Това разказва в сайта “Барикада” публицистът и издател Боян Станиславски, който живее в Полша.

Инцидентът се случил на 3 декември.

“В късен следобеден час шестима студенти от България и Турция се качват на трамвай. Няколко спирки по-късно в същото транспортно средство нахлува група полски патриоти – типични, сиреч агресивни и видимо вдигнали няколко тоста за величието на родината. Това обаче по никакъв начин не повлиява на бдителността им, защото веднага набелязват групата студенти и преценяват, че са сирийски бежанци. Крещейки към тях „мургави курви“, „ислямски парцали“ и „вървете си у вас“ патриотите започват да ги удрят, ритат и блъскат срещу стените и седалките в трамвая. Нападнатите правят опит да се измъкнат, но биячите ги заобикалят и започват да ги бият още по-жестоко. Този път обаче патриотите нямат късмет, защото другите пътници и водачът на трамвая реагират”,  пише Станиславски.

Първо се намесли две момичета, които започнали да викат на хулиганите да спрат, да правят снимки и да записват случващото се. Към тях бързо се присъединил и младеж, който опиал да отблъсне най-агресивните хулигани. Други пътници пък блокирали изходите от вагона. Ватманът спрял трамвая, затворил вратите и сигнализирал полицията.

Служителите на полското МВР пристигнали за броени минути и задържали тримата биячи. При обиск у тях са открити стикери на една от многото екстремистки десни секти, действащи в Полша – т. нар. Национално движение.

По-късно пресслужбата на полицията в Бидгошч съобщи, че тримата мъже на възраст 26, 27 и 32 години са били арестувани и се очаква местната прокуратура да излезе с обвинителен акт. ( OFFNews)

Горната информация за долното поведение на едни “арийски чисти борци” с (мними) бежанци (не) се нуждае от коментар.

Очевидна е аналогията с българското патриотарство и насажданата омраза към бежанците у нас ( при това далеч не само от някакви примитиви, самозвани “ловци” на мигранти или от крайни есктремисти, а от социолози, професори, съветници на премиера Борисов, като Георги Марков и т.н.). Поради това не ми се коментират очевидности. Но ще се опитам да задам въпрос.

Какво би станало в български трамвай при подобна ситуация?

Присъствал съм на буйстващи агитки след мач, които не просто крещаха и обиждаха наред в един трамвай след спирката на стадиона с името на Левски, но и побойнически се опитваха да предизвикат разправа с всеки, който би си позволил да им направи (поне) забележка. Не се намериха смелчаци въпреки явното възмущение сред множеството пътници. Почувствах се унизително и напуснах (потенциалното полесражение), воден от мисълта, че дори да можех да “удържа победа” срещу тази банда хашлаци и един счупен зъб не си струва усилието срещу подобна измет.

Преди седмица пък здравеняк с размери на сумист започна да се заяжда с мен на опашката на едно магазинче за ядки в София. Ехидно “подпитваше” колко ми плаща Сорос ( убеждение на мнозина, които съдят по себе си като продажници, поради което ми вменяват нещо подобно в своите представи за мотивацията ми да заемам обратна, на тяхната позиция). Какво ли щеше да стане, ако размяната на реплики между нас беше прераснала в размяна на нещо повече?

Не знам. Но по възцарилото се съучастническо ( с очевидно по-вероятния победител при един физически сблъсък) мълчание си направих извода, че най-малкото щях да бъда оставен да се оправям сам с агресора, който беше инициатор и по дефиниция би трябвало да заслужи упрека на околните за това.

Май излиза, че да си нападнат от екстремисти българин в Полша е за предпочитане, отколкото нещо подобно да ти случи от сънародници в България.

 

26 мнения за “Бой и закрила за българи в полски трамвай – а полските мишки как биха постъпили с нападнати у нас “мигранти”?”

 1. Ако не може да каже стихотворението “..кат Русия няма втора тъй велика….” не се брои за патриот.

 2. Не разбирам! Значи Вие самият сте “напуснали полесражението” при очевидната опасност от счупен зъб, но си позволявате да вменявате колективна вина на всички около Вас, че не са се сбили или поне напсували тъпанарите, които си търсят спречкване?!?!?
  Не разбирате ли, че хората просто ги е страх, защото няма като в Полша за 3 мин да дойде полиция и да арестува идиотите?
  За съд и прокуратура изобщо и не говорим!

 3. Петолонците и полезните идиоти не могат да проумеят или просто не искат (що ли така “мислят” сами се сещайте), че на опонентите им задължително КОЙТО трябва им плаща за публично изразени убеждения. Навремето, непосредствено след “избухване” на демокрацията трудовашкочасовите парцали бяха даже публикували “тарифата”. За всяко по-малозначително синьо “мероприятие” лепеха по двайсетачка на учасник. За гущери естествено иде реч. И понеже, обаче, защото, тогава имаще и ентузиасти кат мен дето се явяваха винаги на оповестеното място и час случвало се е, вече се знаехме не само по фасон но и бяхме минали на малките си имена да се питаме кога ще “плащат”. Преди или след събитието. Имало е и случаи когато самите организатори било от нехайство, било от претрупаност на ангажиментите да са забравяли за конкретната проява. И вместо 20 бакса, от трите най-дългото. Как пък поне веднъж един бомбон не ни почерпиха. Ама, нейсе запущи я.
  Но слуховете за “платените седесарски агитки” дълго време упорито циркулираха в столицата и три села наоколо.

 4. Към Иван:

  Знам от опит, че споделя ли проявата на някаква лична слабост, моментално се намират желаещи да се възползват.
  Не сте оригинилаен като ми вменяването “задължението” да “набия” няколко хулигани сам или “поне” да поведа някакъв бунт, за да имам правото на критична позиция към колективното поведение.
  Човек може да се възмути от овчедушието на околните и без претенцията да е “лъв”- самоубиец.
  Струва ми се освен това, че имам известно право, поради злощаствана си известност, да съм малко по-внимателен в общественото си поведение и да се въздържам от невъздържани прояви, за не се възползват от тях такива, като Вас.
  Ако тази претенция за малко скромност ( обратното би било “вижте ме, аз съм небезизвестния едикой си, който въвежда ред в трамвая”) от моя страни Ви се вижда нескромна, ще си позволя да не се съглася и с това.
  И още нещо, преиначавате думите ми. “Полесражение” нямаше. Ако се беше стигнало до такова, най-вероятно щях да взема правилната страна.

 5. Г-н Инджев, съжалявам ,че не съм бил до Вас на опашката пред магазинчето за ядки.
  Със сигурност силите срещу сумиста-“антисоросоид” щяха да бъдат поизравнени!

 6. Иво, решението е много просто. Ако нормалните хора в България имаха право да носят оръжие, тези “сумисти” щяха да са много тихички. Не случайно тук в Щатите размириците стават в големи градове, управлявани от съратниците на Обама и Хилари (тукашните комуняги) от десетилетия, където по правило е много трудно за обикновен човек да носи оръжие. Иначе в нормалните щати такива неща не вървят. Едно въоръжено общество е много учтиво такова. Не случайно Колт е наречен големия изравнител.

 7. Ако сред съблогарите има информиран за случката описана от Николай Флоров нека поне ни даде името на Човека, Демократа, Българина.

  “Човек неволно се сеща за онзи момент, когато все пак един българин се изплю в лицето на Жириновски като му захвърли венеца, положен пред паметника МОЧА!”

  http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=37059113

 8. ИВАН, давам ви линк към една основополагаща за съвременният западен свят тема ,която може да ви даде обяснение за вашите “духовити въпроси” към г-н Инджев:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0_(%D0%A1%D0%90%D0%A9)
  Знам че има и по-меродавни източници и по-ерудирани коментатори , които биха помогнали да я развием и по-доразвием.
  Липсата на изучаване на Конституцията на САЩ и особено поправките към нея , които ГАРАНТИРАТ човешките ПРАВА и СВОБОДИ е проблемът и в НРБ и останалите източноевропейски КОЛОНИИ на СССР. Тук се слушат руските пляски и казачоци. Тук се насажда “носталгия” по соца , при който се ОТНЕМАХА човешките ПРАВА и СВОБОДИ. И докато се изучават и насаждат мракобесните тоталитарни и религиозни “идеологии” , вместо Конституцията на САЩ , ще има и такива “духовити” въпроси , като вашите.
  Обърнете внимание на Първата поправка , именно ПЪРВАТА поправка гарантира библейското начало – ….в началото беше СЛОВОТО….. Именно СЛВОТО е началото на всяка ЦИВИЛИЗАЦИЯ! ВСЯКА!
  И следващата е Втората поправка, която гарантира сигурността и неприкосновенността на възможността за защита на ВСИЧКИ индивидуални права. И именно ЛИПСАТА на аналог на Втората поправка в НРБ е причината за изкривения “прИход”, след 1989г., и за безпардонността на примитивни рублофилски и фашистки мутри , като споменатите от г-н Инджев в статията.
  Такова мнение застъпва и В.Суворов в книгите си. Там той застъпва тезата ,че липсата на лични защитни средства изроди “перестройката” на Горбачов, в ограбването и разрушаването на наченките на пазарна икономика в републиките от “бившия” СССР, което важи с пълна степен и за задунайската колония НРБ.При положение ,че СССР и Русия са произвели над 100 милиона калашника и подобен брой макаров,с които СССР въоръжи всички терористични бандити по света, в самият СССР(и НРБ!) и крепостните нямат право да използват свободно оръжие за самозащита!!!!! Къде е Втората поправка за “гражданите” на СССР и НРБ?!?!?
  В Третата и ЧЕТВЪРТАТА поправка се гарантира ПРАВОТО на СОБСТВЕНОСТ. Това право е брутално нарушено при “социализъма” и по време на прИхода преди и след 1989г.
  Следващите поправки са се отнасят за “съдебната власт” и ПРАВОсъдието! А в НРБ още караме по “правосъдната система” на СССР и Вишински!
  П.П. Революцията в САЩ е начало и за революциите в Европа – във Франция и другите европейски държави през 19 век, и дори и за освобождението на Балканите през целия 19 век, освобождението на Южна и Северна Америка. С едно изключение – ПРЕВРАТЪТ на болшевиките през 1917г..
  А основата на САЩ е Конституцията им! И точно нея трябва да изучават НАВСЯКЪДЕ по света още от училищната скамейка , за да НЯМА отново носталгии по тоталитарните и религиозни сатрапии, които искат да ограничават ТОТАЛно и АБСОЛЮТно човешките ПРАВА и СВОБОДИ.
  А също така трябва да се изучават и предшествниците й , като Магна харта, която г-н Инджев познава по-добре от повечето от нас.

 9. Баце Иво, добре си постъпил! Щом е питал за Сорос, значи те познава – този е провокатор от петата колона. Ако само нещо си повишил глас, това е повод са саморазправа пред свидетели и помни, пак ще опитат.

 10. Местните псевдо-патриоти на руска служва от ранга на ПФ, Атака и т.н. я бързо да стегнат редиците и марш в Полша да защитят православната чест от посегателствата на католиците. Или ги е страх, защото са малки крастави мишленца, които се мислят за големи като са пред огледалото или кагато ритат изтощени бежанци.

 11. @ До Иван, даже преди Конституцията на САЩ, Декларацията на Независимостта постулира, че човешките права са дадени от Бога. Това означава, че никое правителство не може да ти ги отнеме. Напълно съм съгласен с вас за необходимостта по цял свят американската конституция да се изучава. За съжаление даже и тук, в Щатите марксистите са превзели публичното образование и произвеждат млади хора, абсолютно неграмотни за истинската история, а пък за конституционна грамотност и дума не може да става. После с много усилия на някои им разбетонирваме главите.

 12. Във връзка с буйстващите агитки не разбирам как така МВР не се сеща за елементарни превантивни мерки – например няколко часа преди и след мач поне в някои линии на градския транспорт постоянно да присъстват униформени полицаи.Не само ще се повиши безопасността,но и ще се спестят средства за евентуален ремонт на возилата заради изстъпленията на вандалите.Не одобрявам обаче либерализиране на режима за носене на огнестрелно оръжие – първи ще се възползват именно хулиганите,търсещи конфликти.А и не забравяйте че в САЩ полицията е много по- добре подготвена и оборудвана в сравнение с нашата.
  Аз също се възмущавам от масовото овчедушие и безразличие по най- важните въпроси,когато е очевидно че готвят за България кримско-донбаския сценарий,но на информационния фронт силите са твърде неравни – вашият блог и някои сайтове срещу най-големите медии(и с най-голямо въздействие,уви),подчинени на руската Пета колона.За съжаление именно те продължават да формират възгледите на повечето избиратели – президентските избори го доказаха.

 13. Били ги, защото ги взели за сирийци.
  Сигурна съм, че ако са знаели, че са българи не биха ги били. Но тази пасмина, заляла Европа никой не я обича.

 14. Към Диана:

  Печелите с този коментар първото място в дневната класация по човекомразие- да бият някого заради цвета на кожата му и чуждата му физиономия явно е в реда на нещата за куклусклановците.

 15. .500 S&W, наистина правата и свободите са от бога. Гаранцията и защитата им е от хората, от правителството! Ако правителството не ги защитава , остават хората! И това е УЗАКОНЕНО в Конституцията на САЩ! Правата и свободите са преди всяко “правителство”, тиран, диктатор, дори религия. А за тоталитарните “държави” това важи ИЗЦЯЛО! Там “властть” е ТОТАЛна, и е изцяло НЕзаконна!
  Примери? – RAZIя, КНДР, Китай, Сирия, ислямистки Иран, ….. Венесуела,…. Турция,…..и т.н. и т.н.. Това са само примери на НАЙ-агресивните тирании. Има и “по-толерантни” от тях, които също не са малко на брой!
  НРБ също е под този знаменател. Макар че НРБ си има ДпС на аамет дуган,то е архиврагът на всякакви ПРАВА и СВОБОДИ!

 16. 500 S&W, наистина правата и свободите са от бога. Гаранцията и защитата им е от хората, от правителството! Ако правителството не ги защитава , остават хората! И това е УЗАКОНЕНО в Конституцията на САЩ! Правата и свободите са преди всяко “правителство”, тиран, диктатор, дори религия. А за тоталитарните “държави” това важи ИЗЦЯЛО! Там “властть” е ТОТАЛна, и е изцяло НЕзаконна!
  Примери? – RAZIя, КНДР, Китай, Сирия, ислямистки Иран, ….. Венесуела,…. Турция,…..и т.н. и т.н.. Това са само примери на НАЙ-агресивните тирании. Има и “по-толерантни” от тях, които също не са малко на брой!
  НРБ също е под този знаменател. Макар че НРБ си има ДпС на аамет дуган,то е архиврагът на всякакви ПРАВА и СВОБОДИ!

 17. Наистина правата и свободите са от бога. Гаранцията и защитата им е от хората, от правителството! Ако правителството не ги защитава , остават хората! И това е УЗАКОНЕНО в Конституцията на САЩ! Правата и свободите са преди всяко “правителство”, тиран, диктатор, дори религия. А за тоталитарните “държави” това важи ИЗЦЯЛО! Там “властть” е ТОТАЛна, и е изцяло НЕзаконна!
  Примери? – RAZIя, КНДР, Китай, Сирия, ислямистки Иран, ….. Венесуела,…. Турция,…..и т.н. и т.н.. Това са само примери на НАЙ-агресивните тирании. Има и “по-толерантни” от тях, които също не са малко на брой!
  НРБ също е под този знаменател. Макар че НРБ си има ДпС на аамет дуган,то е архиврагът на всякакви ПРАВА и СВОБОДИ!

 18. Не е заради цвета на кожата.
  Живяла съм във Великобритания и знам манталитета на това племе. Живеят на социални, не работят, не спазват законите на страната която ги хрантути. Паразити.

 19. Истината изобщо не е че биели някого заради цвета на кожата!! Нито пък заради физиономията му! Има и такива случаи обаче те са много по-малко. Бият ги заради културата им!! Имам приятел швед, който е много възпитан човек, уважаван и почтен бизнесмен. Той ми е казвал, че затворите в Швеция на 90% са пълни с черни! Обаче как да го обясниш това на хора, които също не са коректни и бият, словесно други хора, защото и те имат нужда от такива битки да се доказват. Имам приятели, които са достатъчно черни но никой не ги бие, защото имат европейска култура, не крадат и не се държат с жените като със стока. И тъй като тази култура обикновено е свързана и със характерни физически белези, хората инстинктивно като видят някой по-черен с арабска физиономия реагират твърдо. Ето един пример Г-н Инджев! Вие сте бял но и Вас Ви закачат! Ама защо?? Нали не сте черен?? Вие мислите, че ние бием циганите примерно защото били черни ли ??? Не проблема е много по комплексен! Култура и физически белези!! И проблема изобщо не е в Бялата раса!

 20. “Не се страхувай от враговете си-те винаги могат да те убият.Не се страхувай от приятелите си-те винаги могат да забият нож в гърба ти.Страхувай се от безразличието, което погубва милиони хора.”Тази мъдрост е на известен руски писател. Колко са актуални думите му днес.Дано и Диана ги прочете.Аз ги пазя в съзнанието си много дълго,защото определят общочовешките ценности.

 21. Не търсете логика и разум в една тревожно немалка част от нашето народонаселение, г-н Инджев! Както тук, така и в чужбина, немалко хора гласуваха за кандидата на БСП – бившия генерал, недостоен офицер! У нас немалко хора, тревожно немалко, които, без да се замислят, повтарят една мантра, която много напомня на ситуацията в Германия от 30-е години на ХХ в.: “България за българите!” Запитайте тези хора как биха се чувствали, ако на самите тях или на децата им,живеещи на Запад, агресивни групи във Франция, Германия, Холандия, Великобритания, повече няма да изреждам, започнат да им крещят по улиците или в обществения транспорт: “Българите вън! Франция за французите”, “Германия за германците”!, “Холандия за холандците!” и пр. и пр. Бедний ми бедний народе, кой ти разума отне?!

 22. Г-н GRIGOROV, въоръжаването на американската нация е превантивна мярка срещу всяка авторитарна,диктаторска,тиранична и тоталитарна власт. Преди всичко! Когато властта е против народа , той е в законното си право да го смени – отначало с мирни средства и избори, а при противоконституционна агресия срещу него и с оръжие.
  И след това и за лична самозащита и неприкосновеност. Но главното предназначение е защитата на собствените си права и свободи от всяка тоталитарна власт.
  П.П. И г-н GRIGOROV, защо си мислите че т.нар. “хулигани” не са въоръжени???
  Едва ли биха били така уверени в агресивните си действия, ако нямат някакво оръжие.А едновременно с това и са убедени ,че и жертвата на агресията им е без никакво оръжие, защото законите в НРБ и СССР го забраняват. Съдебната система е също на “висота”, и всява “респект” сред потенциалните престъпници.
  Докато в САЩ , главната причина за отказ от агресивни действия на престъпниците срещу “средния американец” е не полицията или охраната , а личното въоръжение на потенциалната жертва!!!
  Даже и полицията е МНОГО , МНОГО по внимателна и “учтива” , като знае че конституционно е разрешено използването на оръжие за “самозащита”, докато милицията в НРБ понякога не е хич “учтива”, защото знае за фактическата безоръжност на населението на НРБ.
  П.П.П. И накрая г-н GRIGOROV, не сте ли забелязали въоръжените шайки на рублофилите на путлер в НРБ? Те даже вече си правят учения. Разни недоклатени запасняци в движенията “Васил Левски” и “Шипка”. А също и голям брой пенсионирани военни престъпници от бандитската армия на путлер , които изкупуват имоти в НРБ.
  Докато ДАНС,УБО,РУМНО ги подпомагат вместо да ги разоръжават.
  Така че, г-н GRIGOROV , има много основания и причини за аналог на Втората поправка и в НРБ.

 23. Смятам, че статията на г-н Инджев засяга един по-дълбок слой на различие между полското и българското общество. Просто казано, равнището на гражданската култура в Полша е съществено по-високо от това в България. Последствията от това различие се проявяват не само в отношението на редовите граждани и полицаи към уличните хулигани. Те се виждат и в различните реакции на прокуратурата и политиците към езика на омразата в обществото. Полските ксенофоби са арестувани само защото са буйствали в пияно състояние спрямо чужденци, а в България се проведе ксенофобски митинг в Ямбол и нито партиите, нито магистратите отправиха официални обвинения срещу обидните квалификации спрямо бежанците от страна на организаторите и участниците.

  Но въпросът за гражданската култура има всестранни и далечни последствия: Общество, което демонстрира ненаказуема омраза в такава примитивна форма, каквато видяхме в Ямбол, няма как да бъде правово и некорумпирано. А това вече опира директно не само до равнището на морала, изкуството, науката и технологиите в съответната страна, но и до ефективността на прословутата икономика, определяща жизнения стандарт както на ксенофобите, така и на всички други в обществото. Неслучайно Полша е доста по-напред от България по така наречения индекс на човешко развитие. Заради своята „толерантност” към простотията, България все още е най-бедната страна в ЕС. Такова е мястото, което тя е заслужила след 27 години свободно развитие. И когато от Брюксел ни казват, че БГ е най-бедната членка на ЕС, това в същност е учтив начин да ни се каже, че сме културно най-изостанали. Истината е неприятна, но изисква да бъде осъзната от колкото се може повече хора в страната, които имат намерение честно да живеят по-добре тук, в родината си. Това е истинският патриотизъм, а не сеенето на омраза срещу нещастните бежанци.

 24. Не исках да коментирам вчера, защото ми беше криво. Дори човек да е неагресивен и прекалено кротък, дори да няма импулса – заради собствената си чест да скочи и защити (и физически) несправедливо нападнатия… то поне може да Ви погледне разбиращо. Солидарността е възможна, ако става дума за човек, а не за двукрак преносител на мизерия. Съжалявам, че в този момент сте били заобиколен само от последните, г-н Инджев. 🙁
  Не би трябвало да е така, но изглежда всички свестни хора са били на съседната улица в същия момент.

 25. Socrates, а къде е културата на Циганите, Арабите и Турците ?? Те не бият ли ?? Не крадат ли и не изнасилват ли ?? Виждам, че с лека ръка давате оценка за Българите като некултурни, като преполагам, че това е усреднена оценка за Българската нация! Може би трябва да сте малко по-справедлив във вижданията си!!! Не мислите ли? Казват, че комунизъма променил Българина! Да, направи го слаб, страхлив, безотговорен и му вмени да живее самотно капсулиран в къщата си, далече от традициите си и от корена си! Забележете от Корена си, за да пресъхне един ден!!! Да се страхува от Брат си и да не му помага.
  По царско време , знаете ли какво се е случвало със циганските катуни, които доближават Българските села! Имало е отряди доброволци, които са ги посрещали с дебели тояги, като врагове и са ги прогонвали именно заради културата им. Защото тяхната култура е унищожителна за нашата култура! Но кой да го каже това? Политик ли? Веднага ще загуби 30 % от гласовете си. Заради тези 30 сребърника Другарите предпочитат, да си заровят главата в пясъка и да не гледат и да не чуват жалбите и виковете на сънародниците си!!!

 26. ДО SOCRATES , няма смисъл да вземаш чужди никове, просто се наречи патрЕотар!
  Сегашното положение на циганите е резИлтат от управлението на твоите гасудари от БКП и техните наследници след 1989г.. Най-начело е десарският НАЦИоналист от ОКЗНИ и твой съмишленик – гоце сирищнишки.
  И само да ти припомня на теб и десарско-патрЕотарските подлоги , като теб ,че циганите през 1944г. са били 150 000, докато сега са над 6 -пъти повече ,заради “националистическата” политика на БКП и ДС. А и да не забравяме и българите с турски произход, които заради “националистическата” политика на БКП станаха повече и от циганите през 1989г..
  За това “драги” НАЦИопатрЕотарски рашистки лакей, първо погледни своите гасудари от БКП и ДС, преди да ръсиш НАЦИоналистически “бисери” , под чужди никове!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.