Геополитическите шегички на ядрения шоумен Путин

BELLA VOCE – КАБАРЕ МОДЕРН – 09.12.2016 – КАМЕРНА ЗАЛА “БЪЛГАРИЯ”

 

https://youtu.be/t5JFY5cMDvc

Руският самодържец сам изпитва гениални дичица в телевизионо шоу. Това се вижда от предаване на Канал Россия 24 , в което Руското географско дружество награждава две надарени русначета ( едното по фамилия Цой, а другото Аскирко).

Дечицата имат дарбата да познават по контурите на една държава на картата коя е тя и как се казва столицата й.  Изобщо демонстрират познания по география с точност на компютри. За по-достоверно обаче, че става дума за генийчета, а не за нагласена работа, малък изпит им спретва лично президентът Путин пред препълнена със знаменитости зала, като големият режисьор-путинист Никита Михалков ( който си бърше очилата от умиление). Камерата често набива върху щастливата физиономия на военния министър Шойгу ( имащ май физическа прилика с малкия Цой на сцената), известен като ястреб по въпросите на руския шовинизъм и неговата военолюбива интерпретация чрез реални действия в чужбина.

Кулминацията на предаването е в последните 45 секунди. С прегръдки и целувки, Путин задава допълнителни въпроси на децата, на които те отговарят само с едно запъване на петгодишния Цой ( мляс по бузата от Путин за награда). Прегръщайки 9 годишния Мирослав Аскирко, Путин настройва очички на вълна “ а сега аз да ви кажа нещо” и задава сакралния въпрос: “ А къде завършват границите на Русия?”. Детето отговаря по учебник за Беринговия проток и брега на САЩ. Но Путин, с дяволити пламъчета в оченцата, този път го поправя, като натъртва бавно, че да го чуят чак в Аляска: “Границата на Русия не свършва никъде”.

Детето проявя разбиране, грейва от тази малка поправка. Публиката е във възторг. Доволният Путин, като опитен шоумен, не пречи на аплодисментите спрямо собствената си персона, не е вежливо, някак си. Ето защо почти не се чува сред всеобщия възторг, че накрая промълвява “ Е, това беше шега”.

Ето такива геополитически скечове разиграва пред целия свят ядреният шегаджия Путин.

16 мнения за “Геополитическите шегички на ядрения шоумен Путин”

 1. Аз пък си спомням как един от предишните “шегаджии”, така нареченият Никитка Кукурузний, съвсем не на шега се заканваше на капиталистите, “Ние ще ви погребем”.
  Юнаци са те, с чувство за хумор.

 2. У России нет никаких границ, у России есть только горизонт…

 3. “Границата на Русия не свършва никъде” – някъде в Китай веднага са отворили шампанското по тоя повод.

 4. Затова вчера и трети самолет е паднал от плаващата печка “Кузнецов” 🙂

 5. Иво, чудесно е описал съдържанието на клипчето. По въздействащо кат образ, внущение и нагласи дори от самият оригинал. Когато се запознах за първи път с отзвуците на геополитическият щегаджия лилипут.ин се натъкнах на инфо, че първоначалното намерение в ролята на руските географски гении е било да участват две девочки. Обаче кремълският гном е настоял да бъдат малчики. Защо е въпрос с понижена трудност. Не случайно Литвиенко който беще по-пространно-фактологичен по темата за странните интимни предпочитания на КОГОТО трябва биде напит с чай с полоний.
  Не знам само едно. Докога западняците ще се “разсейват” и приемат насериозно извратеният психопат ввп.

 6. “Затова вчера и трети самолет е паднал от плаващата печка “Кузнецов””
  Е това вече сигурно е манипулация… да не би да се е приводнил?

 7. Кузя доказа гравитацията. Путин доказа безграничността на великоруското си възприятие, но и той, като Кузя, е под политическия контрол на класическата механика.

 8. Извинявайте всички, но тук ще се съглася с Владимир Владимирович! Айнщайн казва: само две неща са безкрайни – Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен. Така, след като дори Вселената може да не е базкрайна, но човешката глупост – не, то не следва ли от елементарната логика, че и Русия, като безкрайна, си е друга форма на съществуване на човешката глупост. И ако някой се опита да възрази !!!! самият Владимир Путин го казва!!! Нека да спори с него. Аз съм съгласен с него и съм готов да защитя неговата позиция с цената на всичко. Путин е умен човек и щом той казва, значи е така. Безкрайното си е безкрайно. Така е с глупостта, извинете, с Русия!

 9. раззия – тази бензиностанция с атомни ракети, обгрижвана от маймуна с ядрен спусък в ръката, боготворена от милиони човекоподобни смятащи се за богоизбрани, само защото когато повръщат след поредния запой ,вонята им се струва по-хубава от аромата на френски парфюм – та тази същата раззия е горещо любена от хиляди българи с психически проблеми, мразещи страната си, роднините си и самите себе си!

 10. Спомних си за наглия лаф от комунистическо време, който и нашите номенклатурчици с удоволствие повтаряха тогава и мед им капеше от устата:
  “Курица не птица, Болгария не заграница”.

  Те пак са същите, отгледаха си достойни наследници и всички в купом днес се кефят на гадостите на Путин.

 11. Няма какво да се слага,
  да върви в Хага…

 12. Истина е, че руската педерация съвсем няма граници. И поради тази причина китайската вълна не се знае къде ще прерасне в цунами.

 13. Всяка цивилизация или култура е “свят”. Съществува западен “свят”, но също и “светът” на дърводелеца или на селянина.
  Човешките същества обаче обитават своите светове в хоризонта на времето: те наследяват традиции от миналото, пренасят се в бъдещето и умират
  човекът е склонен да се губи в своя свят и да “забравя”, че е смъртен, а оттам – че е смъртен и неговият свят. Той се отдава на тълпата (“те”) и на празни приказки, оставя се да бъде погълнат от ежедневието – само и само да избегне фундаменталния въпрос за своето съществуване. Ние сме неавтентични същества: “Всеки е някой друг, никой не е той самият”.

 14. Може би най-важната практическа поука, която се съдържа в Държавата, е, че когато философите се опитват да станат царе, или философията им е корумпирана, или политиката, или пък и двете. Следователно, единственото смислено нещо е те да бъдат разделени, като философите бъдат оставени да си гледат градината, с цялата страст, която притежават, но да бъдат поставени там под карантина, за да не правят бели. Това е едно политическо решение на проблема за философията и политиката,

 15. ИМПЕРСКАТА АМБИЦИЯ НА ТАЗИ
  КОЯТО ХИЧ НЕ НИ ОБИЧА А НИ МРАЗИ,
  УЖ ТЕХНИ СМЕ БРАТУШКИ,А ГОРИВОТО СИ НИ ПРОДАВАТ СКЪПО,
  А БЪЛГАРИНЪТ Е ЗАШЕМЕТЕН
  НА ДЕБЕЛАШКИЯ ИМ ХУМОР СЕ УСМИХВА ТЪПО.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.