Сокола благодари на руската мечка за мръвките

 

BELLA VOCE – КАБАРЕ МОДЕРН – КАМЕРНА  ЗАЛА “БЪЛГАРИЯ” – 09.12.2016

Путин на(д)гради Доган.

Путин казва, че “Русия няма граници” https://ivo.bg/2016/12/07/геополитическите-шегички-на-ядрения/.

Безгранично благодарният му в България за всичко, което Русия е направила лично за него ( но не и за българските турци) Ахмед Доган, реагира с верноподаническо писмо за руското благоволение. https://www.24chasa.bg/novini/article/5922357:

“ До г-н Павел Журавлев Ръководител на Представителството на Россотрудничество на България, Директор на Руския Културно- Информационен Център в София

Уважаеми госпожи и господа!

Дълбоко съм трогнат от номинирането ми за награждаване във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и Република България, особено в областта на духовното сближаване на народите ни!

В живота ми няколко пъти ми се е случвало да не приемам или да се отказвам от национални или международни награди. Но в конкретния случай за мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми.

Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя.

Тъкмо затова може би Русия няма „граници” ( в крак с изказването на Путин, видно от линка в началото на този текст- бел. ivo.bg). Тя винаги е била в друго измерение. Именно затова, в актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб. С чест и почитание: А. Доган (подпис)”

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5922357

© www.24chasa.bg

Следва кратък мой коментар на правописа и послепис на написаното от правоверния путинист.

Обърнете внимание на главните букви, чрез които поласканият Доган изразява своето повече от уважително крепостническо отношение към руските си господари.

Човечецът е на колене, просълзен от признателност, че руски другари “изобщо са споменавали” името му и жали за нищожествата, които не разбират във връзка с това как Русия се била възраждала “в планетарен мащаб” ( насред главоломната й криза “поне” в икономическо, демографско и международно отношение) .

Навсякъде, където споменава руското благоволение спрямо него, туземният човечец със смалено самочувствие пред величието на началниците си от Москва, маркира отношението си на робофил с подчертаване на своята нищожност чрез главни букви, акцентирайки по този ориенталско-подмазвачески начин върху значимостта на всичко и всички, на които дължи факта, че е набелязан и помазан.

Хайде сега пак някой да попита на какво основание причислявам Доган към кохортата на маршируващите в челото на руската пета колона в България колаборационисти с окупаторите, които раздадоха в началото на 90-те години мръвките на Сокола и подобните му, за да могат те след това да разпределят порциите в постколониална България!

 

34 мнения за “Сокола благодари на руската мечка за мръвките”

 1. Омерзен съм! За кой ли път!
  И никой освен Лютви Местан не реагира на поредният поробващ опит на раззия да се превърнем отново в задунайская губерния.
  ДГД за доган и всички останали петоколонци и полезни идиоти от една долна, мръсна гад!

 2. На Фниманието на бълнуващият ад “възраждане” на раззия статията на блестящият аналитик Слава Рабинович.
  Ватниците които непрекъснато изтъкват, че са “самодостаъчни” са обречени на тотален икономически крах. Просто не стават.

  http://glavpost.com/post/7dec2016/blogs/106294-slava-rabinovich-pochemu-ekonomika-rossii-vse-ravno-ruhnet.html

 3. Баце Иво, аз от време на време съм в нета, телевизия не гледам, кат се вика, по странство съм. Затова те моля, да ми обясниш за духовното между доган и русия, за истинско “духане” ли става на въпрос или за религия. Аз мисля, че може да ги сближава само последната религия – финикийската.

 4. духо̀вен
  Значение на думата духовен

  духовна, духовно, мн. духовни, прил.
  1. Който се отнася към умствената дейност, към нематериалното, към духа (в 1 знач.). Духовен свят. Духовна връзка. Духовен живот.
  2. Който се отнася до църквата; свещенически, църковен, религиозен. Духовен сан.
  същ. духовност, духовността, ж. (в 1 знач.).
  Дали доган е нематериален с неговите сарай, прочее това е тема за друг разговор.

 5. даааа…
  от “екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература” до изцепките на путиновата номенклатура разликата е като от небето до земята…. или да го кажем на майчин език – като от сюнета до мин@та (с извинение за за каруцарския наратив)…

 6. По времето на СССР на въпроса с кого граничи Съветският съюз, отговорът беше-с когото си поиска. Сега по времето на Путин, Русия вече няма граници. Това е Голямата Руска Земя на проклятието Доган.

 7. Бай, бай доГАНЮ благодари за келепира от солунската митница на сводниц……,пардон ,на гасударите си. Зер толкогодишната пълна програма си иска “награди”. Нема значение от “калибъра” им. Може и да са само за “духовниТЕ заслуги”, а не толкова и само в кеш!

 8. Доган ще получи в пълна мяра това, което заслужи още преди трийсетина години. И всички като него – също ще го получат.

 9. Вместо да използва изрази като “екзистенциална темпоралност”,точният смисъл на които едва ли и той самият разбира добре,Доган може да каже кратко и ясно:аз съм мафиот на руска хранилка.

 10. ..лавината набира сила. Паденито не знае граници .

 11. Един въпрос: ДПС не бяха ли либерална партия? И Доган не беше ли най-големия либерал?( Още от времето на в-к 1000 дни)

 12. В десетката.
  В началото на 2009 Държавната агенция “Национална сигурност” започна проверка за произхода на парите c които бившият шеф на тотото Ирена Кръстева и синът й Делян Пеевски
  (зам.-министър на бедствията и авариите от квотата на ДПС и бивш шеф на младежкото НДСВ), закупиха телевизия ТV7, в. “Експрес” и едноименния сайт.
  Четири години по късно депутатa oт ДПС Делян Пеевски притежател на значително по-мощна медийна империя, свързана със сега безславно фалиралата Корпоративна търговска банка е избран със 114 гласа от българския парламент “за” шеф на
  същата агенция която го “разследва” -ДАНС -Държавната агенция “Национална сигурност”.
  Къде са сега гражданските проекти възникнали след тази нагла проява на власт?
  Къде е гражданското начало в БКП/БСП ,ГЕРБ?
  Раждането нa корпоративни проекти като ГЕРБ и НДСВ винаги e свързано с голям медиен шум (винаги в позитивен план) ,предполагащ много пари и ясна схема как да се изкарат още повече.
  “Червените” олигарси от БСП маршируват по носталгичната струна препродавайки “лявата” идея за стотен път.
  Защо никой не определя тези партии като популистки?
  Масата от тези които гласуват ,наивно дават гласа си за медийни манипулатори ,финансови аферисти ,партийни пионки готови на всичко и изобщо хора в сянка.
  Подкупната държавна администрация и личните интереси на лица на втори трети план продължават да определят вътрешната и външната политика на България.
  Истинския бизнес е задушен от картели близки до властта , самата изпълнителна власт и лобистки закони.
  Само един публичен пример – Любомир Павлов и Огнян Донев -бившите издатели на “Труд” и “24 часа”. Bъпросните лица не искаха да продават ,прокуратурата се намеси и след известен размисъл лицата ce съгласиха.
  Съдебен процес няма и oсъдени няма ,но собствеността смени притежателя си.Правосъдието възтържествува.
  Самият лидер на ГЕРБ Б.Борисов беше не мнение че Доган го e “поръчал” ,но след известно време го похвaли като най-добър политик.
  Почти 30 години след 10 ноември шефът на Шесто управление -отговарящo за най-гнусната част от ДС ,демонстрира добри отношения с Пеевски и съвсем наскоро награди за “лидерски принос към държавността”,
  кръстена на Стефан Стамболов ,хидроинженерa- философ по образование с хонорари в милиони Ахмед Доган.
  В едно интервю за ТВ7 Доган откровено заяви че в политиката няма място за морал ,което си е напълно разбираемо с оглед на начина по който управлява ,печели пари и раздава “порциите”.

 13. Доган сащиса орталъка с тва ‘духовно’ битие. Аферим, чок-казачок. Успя да натъпче широкия задник на руската душа в долните гащи на Хайдегер.

 14. Понеже, обаче, защото екзистанциялният темпоралист или казано направо, наукообразният дървен философ ад се бара за голяма работа, давам му само 2 цитата от “колегата” МУ Алексей Лосев. Белким, ако може де, ги осмисли в някоя от паузите на перманентното алкохолно опивнение.

  Английские энциклопедии. Сколько раз ни заглядывал, там всё есть, причем всё самое точное. Русский мужик энциклопедии составлять не горазд. Во-первых, напьётся, убьёт, его сошлют. Потом возьмут на поруки. Потом он вспомнил: я же словарь составляю. Пишет. Но еще словник не готов. Тут его опять сослали. Потом — котлы сняли, холодно. Выпить надо. И так лет на сто. Style russe.

 15. Следва вторият цитат с тълкуване на Лосев от една прелюбопитна историческа личност.

  Гитлер: «Русский народ потому держит у себя советскую власть, что он не имеет никаких потребностей». Раб по сознанию. Не мыслит иного положения. Механическое орудие. Не личность. Хотя мы, старые преподаватели, из кожи лезли вон, доказывая, что рабы были личность, но раб ведь не ощущает себя как личность и даже потребностей не имеет.

 16. Не е по темата. Но е сетното доказателство как раззия на лилипут.ин се “възражда”. Ефектът на долното е тектоничен. Експертната оценка за “падането” на сирийският Сталинград е направена в елитният пропаганден рупор на спорещият с кисельов за палмата, пръв облизвач на джуджи1, в. соловьов.
  “6 декабря в передаче Соловьёва высказался наш военный эксперт с характеристикой вооружённых сил Асада.
  “60 с чем-то пропускных пунктов. За проезд 1 машины офицер берёт 10$. За смену наскребает 15 000$. Прекрасно налаженный бизнес. Приказ идти вперёд воспринимает как попытку отобрать бизнес.
  Другая ситуация. Российские системы залпового огня вычищают под ноль квартал и туда вводится подразделение асадовской армии. Вечером это подразделение в полном составе БЕЗ ПРИКАЗА отправляется спать в своё расположение. В пустой квартал ночью снова входят боевики!”

 17. Този Доган,вече видимо,съвсем е изперкал.
  Срамувам се за земята,която той тъпче и се крие в нея като лалугер.

 18. За каква духовност става дума, след като монголоидното племе , наречено за кратко руснаци, е завоювало територии само с кръв, реки от кръв, морета от кръв.Избивали са чужди, но и милиони свои.Никога не са донасяли просвета и духовност на народите, които са прегазвали, а само робство.А,че доган от сутринта е на 5 уискита и си плямпа за”екзистенциалната темпоралност ” и някаква си руска душа е разбираемо.Само на 5 уискита може да си мислиш, че тези които убиват десетки хиляди и сега в Сирия , Украйна ,Чечня, а и в самата Москва, пред прозореца на самдържеца – били имали душа.Толкова черна ще е тази руска душа, че и Ада ще и завиди.
  Тежко ни горко, че ни управляват такива идиоти, че не сме ги измели, а гоним децата си по чужбина.Хак ни е, че ги търпим.

 19. В семейното ми битие съм “школуван”в мисловното пространство на западноевропейската култура.После бях”закърмен”с екзистенциалната темпоралност на”кат Русия няма втора…и Великия Съветски Съюз!Така зареден бях изпратен на специализация в Ленинград в много престижно учебно заведение. За 6 месеца в резултат на видяно,преживяно и споделено с местни хора,моята екзистенциална темпоралност бе разбита на пух и прах,та и до днес!А Догана и подобните му хаир да не видят от благините на тази изстрадала голяма Душа и голяма Земя!

 20. Няма такава пропаднала “нация”-русский/русская е просто едно прилагателно, а не съществително. Виж, кацап /касапин, кожодер/ е нещо по-близко до тях.

 21. Доган – поредният КГБи сексуален плутократ в отбора на екзекуторите на България…

 22. Слава на путлершаха! Цени слугите си! Няма по-милостив и справедлив от него!
  Преди месец решетник-ага не се справи путлершахските “дела” в Цръна гора, и милостивият путлершах само го “пенционира”. А дуган-барин изпълни путлершахският ферман за избиране на (п)РЕЗИДЕНТ на НРБ, и справедливият путлершах го възнагради с “награда за ДУХовНИ заслуги” и своето великодушно благоволение!
  Справедливо и великодушно е КОЙто изпълни путлершахските завери да бъде възнаграден, а КОЙто не може – да бъде “пенциониран”!
  Слава на путлершаха!УРА!

 23. А бе никой ли не осъзнава, че Доган се е изложил като кифладжия, опитвайки се да говори “научно” ?

  От Тълковния речник:

  екзистенциална, екзистенциално, мн. екзистенциални, прил.
  1. Който се отнася до съществуването, до поддържането на живота.
  2. Който е налице, в наличност.

  От Уикиречник:

  темпорален
  1.свързан с / ограничен от времето; съществуващ във времето;
  2. временен, преходен;
  З. светски, мирски;
  4. грам. за време.

  Следователно, написаното от Доган следва да се преведе така:

  “…но съм закърмен със съществуващата временност ( преходност ) на Руската класическа литература”.

  Това, мисля е точно обратното на идеята, която е искал да изрази…

 24. Хайде сега да ви видим, правоверни атакисти и сидеровисти, какава стана тя? Нали за вас Доган и ДПС бяха заклет враг?! Но това не пречеше да си помагате взаимно с ДПС с общите пари, които получавахте и получавате от господаря ви в Кремъл! Е, как сега ще обясните на онези ваши фенове, които не са запознати с подмолните игрички на вашия фюрер и ортака му Доган – кого да смятат за враг, след като излезе, че и Сидеров, и Доган са на една обща хранилка?!

 25. Как добре се определиха и показаха нищожествата от петата колона на Русия.Национални предатели и малоумници.
  Сред тях,най долният,най калният затънал и в кръв е Доган.Хвърляки на посоки думи от философията иска да блесне като иерудит от най висока класа.А всъщност се показва едно недоучено профанско чучуло,което не знае в коя среда как да се държи
  Проклятието на България го нарече Костов преди 17 г.
  Резила на България ще кажа аз,защото не се намери държавен обвинител,който да го вкара в затвора за убийства
  ,кражби,национално предателство.
  Остава ни само утешението,че един от най наглите проекти на ДС и КГБ е осветен напълно и нищожеството Доган е показан в пълната си мерзост за историята.

 26. Шапо за всички коментатори.
  За ерудицията, за точноста на съжденията, за окончателното сваляне на маската на рушителите на държавноста-доган и сие.
  Специално Благодарство на Стефан за “превода” на ключовото самоопределение на впиянченият дървен философ от село Дръндар.

 27. Доган е закърмен от онова КГБ-ейско мляко , което създава руски еничари.

 28. Когато прочетох излиянията Доганови не знам защо веднага си представих онова странно същество Смигъл от “Властелина на Пръстените” – дето полуголо, полулазаейки, полуходейки се влачеше след главния герой и го молеше и баламосваше да му даде пръстена…

 29. На Доган всичко му се разминава безнаказано. Даже очевидното убийство на наречения от него “мъжка секретарка”. Обявиха убийството за самоубийство и затвориха страницата.

 30. Митът за “широката руска душа” съществува поради недостатъчната информираност на българите. Благодарение на Иво Инджев прочетох Санстефанския договор, където не се споменава България или българите,но пък има точни числа- колко пари ни струва освобождението. Пак тук научих, колко ние струвала окупацията на червената армия. А и досега и най-добронамерените руснаци, които помнят ссср смятат, че едва ли не са хранили целия соцлагер ,а от България получавали някакви домати, ябълки, и прословутите “български чушки”, компоти и компютри…В далечната 1987 първите компютри правец бяха показани на специализирана българска изложба в центъра на Ленинград. Населението на “големият брат” вече я караше на купони и нас ,българите-изложители ни уредиха с връзки да се храним в закрита партийна столова/ресторант. Сервитьорката ни обясни с прости думи ,че не сме толкова специални, за да разберем менюто-тя била на Златните пясъци, където ги хранели само с кебапчета и шопска салата и “вообще курица не птица – Болгария не заграница” и досега така им се иска да бъде на широките руски души, които много тънко си правят сметчиците, купувайки имоти.

 31. Това, че Русия няма граници, по скоро ми прилича на една мисъл на академик Лихачов…че България е Държавата на Духа.За Него действително няма граници.Наистина тук КГБ са се постарали да изкълчат истината за себе си!Както виждаме Русия в действителност няма граници.Всичко й принадлежи по презумция…Всичко,което лети,пълзи и плува е тяхно.Всичко видимо и невидимо.Широката руска душа е всъщност широка алчност!А този екзистенциален клоун-мога да твърдя, че не е прочел нито една книга на “руските” класици на руски!Да напомня само ,че тяхното дворянство е ненавиждало да говори на руски.Говорили са на френски,но откъде клоунът да знае това?

 32. Доган напълно заслужено се ползва от заслугите си за противопоставянето на работливите турци на демократичните промени.Господарите от КГБ и ДС го компенсираха за престоя в затвора с много пари власт,но не го препазиха от руската екзистенциалност алкохола .Сега ще го пенсионират.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.