Нашият 9 декември е по-добър от вашия 9 септември

Вчера, на 9 декември, бях поставен пред разтроение на личността. Съпругата ми имаше концерт под надслов “Кабаре модерн” в камерната зала “България” с петчленния състав  от оперни певици от Хоровата капела на филхармонията, наречен “Bella voce”. Повтаряха спектакъла след големия му успех на първото представление.

Децата ни пък пееха по същото време на сцената на Софийската опера в детски хор като част от постановката “Турандот” ( май новата политзвезда Румен Радев е бил сред публиката, научавам днес).

Моя милост обаче все пак избра да откликне на поканата да присъства на “Разговор за България” в “ Независим театър” в София. Всичко, което знаех, беше, че поканата е от Мануела Малеева, Кристиан Таков и Христо Иванов. Имах “обосновано предположение”, но реших да видя дали очакванията ми ще се потвърдят.

Честно казано, не очаквах, че на така “загадъчно” формулираната в поканата среща ще видя толкова много и толкова убедителни като потвърдена през годините гражданска позиция хора, повечето от които добре известни на обществото. Пълна беше театралната зала – достатъчно, за да засрами по многочисленост доста от митингите, които помним с тяхната относителна малобройност поради факта, че “просто” защитават кауза ( а не заплата или нещо подобно).

Виждал съм учредяване на значими политически проекти само “на кино”. Ако за отправна точка послужи например обявяването на партията, която си сложи думата България в абревиатурата и я каращиса с “граждани, развитие и Европа”, в “Независим театър” събитието беше направо бедняшко. Нямаше нито каба гайди, нито каквито и да било други фанфари за велможи с черни каратистки колани, готови за скок на тепиха в политиката от тежките бели кресла, сложени на сцената. Най-известните политици седяха сред останалите гости, а на микрофона наистина се появиха само авторите на поканата.

Противно на традицията депутатите Петър Славов, Мартин Димитров, Радан Кънев и Атанасов не взеха думата. Прав и встрани от сцената изгледа и изслуша изявлениета на домакините и Трайчо Трайков, когото публиката аплодира иначе за участието му в президентските избори.

На пръв поглед нищо особено не с случи. Мануела Малеева не употреби в препратките към личния си опит нито една политическа формулировка, но беше ясно, че застава като гражданин ( на света) зад зараждащ се нов политически проект. Без патетиката на политическата декламация, но с видимо вълнение, достойно за човек с искрени намерения.

Доцентът по право Кристиан Таков изнесе с школуван академичен маниер лекция на тема какво би искал да се случи в политиката на фона на онова, което не се е случило досега ( включтелно като обединение на “може би не много красивите, но умните хора”).

Завършващите думи бяха на Христо Иванов. Очаквано, както и Кристиан Таков, той постави акцента върху нобходимостта от правосъдна реформа, но очерта и стратегическата цела България да престане да бъде “стабилна” в своето бавно развитие, чрез което няма да надскочи границата на своето изоставане от напредналите държави в Европа.

Това беше. Нямаше обещания, финални акорди, агитации ( да не говорим за пропаганда). Явно става дума за анонс, който ще търпи развитие.

От близки до организаторите медии научавам днес, че съм присъствал на началото на проект “ДА България” и че той е “ на Христо Иванов”, макар самият той вече отрече пред една телевизия, че се задава поредната лидерска партия.

Ще рече някой, когато прочете горното, че нищо особено не се е случило. Но ще сгреши. Случи се нещо наистина “особено”. Близо 200 души, излъчващи добре известен в обществото интелектуален потенциал, отделиха от времето си в петък вечер, привлечени от вероятността да чуят неизвестно какво от трима известни ( макар и не най-изявените) говорители на обществения интерес, възприети по дефиниция като съмишленици от присъстващите.

“Уловката” при оченката на събитието е в парадокса, че без нищо особено да беше обещано, събитието носеше многообещаващ заряд. Как ще се развие той, предстои на се чуе и да се види.

Изригналите днес по този повод с половин ден закъснение с яростни хули медии на Борисов и Пеевски, които вчера като че ли бяха млъкнали в очакване на указания как да реагират ( след като от седмици подгряваха с измислици някакъв “нов десен проект”) , показват, че КОЙто трябва е уцелен болезнено ( в сърцето завистливо, защото подобна публика, като в “Независим театър”, никога не може да се събере на сборищата на съуправляващите кланове на Пеевски и Борисов).

Тази истерична реакция може само да предизвика сарказма ми с репликата:

“Нашият девети декември е по-добър от вашия девети септември” ( “и от нихния десятый ноемврий тоже, добавя ехото в театралната зала, разположена в бившия “Дом на българо-съветската дружба “ в София, впрочем).

84 мнения за “Нашият 9 декември е по-добър от вашия 9 септември”

 1. Моите почитания за това, че когато използваш ДУМИТЕ като аргумент трябва да си силен преди всичко с искреност и добронамереност, дори когато грешиш. А всички ние грешим, особено в тази абсурдна българска , донякъде, безпомощна ситуация. Адмирирам, поздравявам, вярвам във всеки проект за спасяване на българите от затъването в блатото, тресавището на една мерзска действителност в България, днес, две седмици преди Рождество Христово. И дано не е проект, подобен на много елементарни политици в стил Лукарски, Орешарски, Доган, Станишев,В. Димитров,Зеленогорски,Пепи Москов,имаше и един велик губернатор във Варна с фалшива диплома, намерил родината си в Н. Зенландия. Не споменах Луканов, искащия доброто на България, но чрез благословията на великата Русия. Както и проект примерно на я. станев, лицето на ПРЕХОДА в същата тази Варна. Извинете ме за непозитивните послания. Ю. Фучик, когото използва соц-комуно-лява пропаганда, отправи послание: Хора, бдете. Актуално послание.

 2. Боже , дай надежда.
  Все от някъде трябва да се почне.Да се надгражда над малкото което е запазено читаво.
  Хубавото е , че са нови хора,не изхабени в политиката,а иначе достатъчно познати с възгледите си да им вярва обществото
  Нека да помогнем ,да им дадем кураж
  А защо не и много хора като И.Инджев не се присъединят активно.Нима този блог не изигра решаваща роля за запазване на българският дух в най мрачните моменти.Призовавам за активно включване.
  Ние сме гаранция за това.
  Този блог беше повече от медия.Той беше институция за мярка и морал и с него се съобразяваха и политици и медии включително и дипломати.
  Няма какво да се губи.Може само да спечели България.

 3. Думата “България” е название на държава макар да не е изписано цялото название според Конституцията.
  Сиреч, това е “запазена марка”, която би трабвало да значи само едно единствено нещо-названието на Държавата на Българите.
  Елементарната и единствената логика, която се спазва в цивилизованите страни е такава “дума”(понятие, значение, название) да не се използва за други цели, които нито юридически нито държавно-политически може да са на същото ниво. Думата “България” не може, по-скоро НЕ БИВА да се използва от частни физически и юридически лица, корпорации, компании, агенции, сдружения и др. за каквито и да е съответни цели….

  Не така смята “българчето”. То пресмята съвсем наивно и примитивно, че точно името на неговата държава трябва да се експлоатира и приватизира и разбира се политизира.А самата дума “България” няма политическа стойност.
  Така е било в миналото, така е днес, традицията на несериозността продължава и дори се задълбочава-наивността се увеличава.
  Водещи в това отношение са комунистите. Тяхната партия е наречена “Българска”, парламентарната им група беше “Коалиция за България”, сега има нова абревиатура “БСП, лява България”.
  Всичко комунистическо се “българизира”. А самата дума “България” се комунизира.
  И по този начин наивността все повече кристализира. Силната наивност и несериозност задължително водят до оглупяване и идиотизиране, а те от своя страна водят до намсешка….
  Една държава съвсем не може да бъде цивилизована и Европейска, ако нейните политици се заиграват с названието й, пък и с това на самия континент.
  Тази моя теза се потвърждава от съществувалата организация-комитет в Русе “Българската Европа”…
  Както и от “Българската Коледа”….

  Не бива да се пренебрегват фразите ” дсен проект” и “обществена поръчка”..
  Всичко това е в наивността ръчка!
  За новите читатели на нашия сайт да кажа, че този коментар попада в неофициалната рубрика на сайта, на която е оказано гостоприемство от редакторите му и носи названието “Наивността в България”…
  Изразявам усещане че един ден тази наивност ще стане “запазена марка” за “думата” България.
  Каквато “запазена марка” се оказа “Българо-Съветската дружба”. Комунистите я наричаха вечна, но тя се оказа че е течна….
  У нас се оказва че има вечно течение на комунистическито умопомрачение.Това е единственото заключение, затова България тече и да изтича към небитието.Новите й заселници вече идват през морето….
  То е фиксирано поне в двайсет статии на сайта и няма изгледи да се прекрати-България на Балканите Русия ще възроди.

 4. Ще помагам с каквото и колкото мога, защото за мен е предателство да седя и чакам да се случи чудо и някак си от само себе си изведнъж да изчезне олигархията, и да се откачим от русия.

 5. Огромно Благодарство на Иво, че в “разтронието” си е избрал срещата “Разговор за България” в “Независим театър”. По този начин той е представил и мен и вярвам още хиляди посетители на БЛОГА НИ.
  На добър път и УСПЕХ!

 6. На 9.12.2015г. Христо Иванов,постъпи честно и почтенно и подаде оставка като правосъден министър,ЗАЩОТО НЕ ПОЖЕЛА ДА Е ЧАСТ ОТ СЦЕНАРИЯТ НА ДССТАТУКВОТО,НАРЕЧЕНО “ИСТОРИЧЕСКИ КОМПРОМИС” и беше намразен от част от десните. Същата тази част намрази преди 25г. Филип Димитров.ЗАЩОТО НЕ ПОЖЕЛА ДА НАПРАВИ КОМПРОМИС И НЕ СЕ КОЛАБОРИРА С МАФИЯТА И БЕШЕ СВАЛЕН! Та част от десните продължават да набиват лъжата,че се бил самосвалил. Явно някои не могат без Статуквото!

 7. Много навременно мероприятие! Жалко, че съм пропуснал да го посетя. Но и от съобщението на г-н Инджев става ясно, че България освен „маТРиал” за популизъм има и капацитет за елитизъм. Този последният днес е крайно необходим, тъй като е единствената алтернатива, която може да се противопостави на шестващия популизъм (не само в България, но и и в Европа). Струва си все пак, да отбележим, че би било много разочароващо, ако в тезисите на подобно мероприятие се промъкнат реверанси „а ла Радан Кънев” към патриотарската (т.е. популистката) мода в момента. Сега не е времето да се гонят изборни резултати, а да се положат основите на всенародно движение за гражданска култура. Тази последната расте с много по-бързи темпове след влизането ни в НАТО и ЕС, защото евроатлантическата среда възпитава нашето общество със своите изисквания и контакти. Също като отделната личност, едно общество може да се самообразова много по-бързо, отколкото да се самовъзпитава. Бързото самовъзпитание на обществото изисква среда. Това обяснява защо Словения, например, е с по-висока гражданска култура, отколкото България: Защото различните империи в които са били са несравними в културно отношение. На България днес не е нужна патриотарщина, а гражданска и политическа просвета, чиито основни разпространители следва да станат учредителите и участниците в новата формация.

 8. Обективно погледнато има много добри условия за разпукване на ледовете,въпреки продажните наемници.
  Да пожелаем успех на тези “некрасиви”(за някои)умни хора-апостоли.
  Бог да им даде сили,а ние подкрепа.
  Успехът е пред всички,обичащи справедливостта и свободата.

 9. Връщайки се към отминалите избори, всеки разумен човек може да оцени по какъв елементарен път комунистите спечелиха изборите. Това си е чист рекорд-световен.
  В коя друга държава само са броени дни и седмици от армията беше изваден действащ офицер, (изваден под носа на цялото държавно ръководство-Президента, Министър-председателя и Министъра на отбраната)презентиран за кандидат-президент и само след два месеца беше избран.
  Човек който по закон не е политик и не е могъл да се реализира за такъв, просто защото в армията не се разрешава политическа дейност.
  Комунистите казаха на българчето че още като действащ-активен служител в армията,той е установен като “независим”. И наивното българче им повярва-хайде за пръв път да гласува за неполитик, досега все политици избираше за държавен глава, но комунистите въвеждат нещо ново и всички са за новото. А то си стар измамен комунистически ход.
  Ако новия президент не е комунист, как така се обвърза с компартията. Ако не е комунист как така бързо избира за негови сътрудници оригинални комунистически фнкционери.
  И в крайна сметка кой избра за президент руски резидент?
  Как кой-българския наивитет.
  Та в коя друга държава е избиран за президент така форсирано офицер от армията? Няма друга държава като нейната наивна плява!

 10. Да, дано нещата да започнат да си идват по местата. Поне има симптоми…
  В четвъртък вечер се състоя представянето на книгата на Темелко Нешков – активист на ВМРО (истинското) и югославски политзатворник, на която не присъстваха (или поне аз не забелязях) знакови фигури от псевдомакедонските псевдопатриоти (Каракачанов,Р.Петров и компания).
  В петък се е учредявал десен проект без знакови фигури от най-голямата “дясна” (член на ЕНП) партия.
  Хаирлия да е!

 11. БЕЗ НИК
  С тези неща дето ги пишете идете на Позитано 20.Какво ни занимавате с глупости.Бълвоч.Писна ми от фалшиви ментори.В ляво.

 12. Не е по темата, но много съм стресната от събитията на гара Хитрино.
  Изказвам хипотезата, че тази композиция е взривена, експлозията е предизвикана умишлено.

 13. Съжалявам, че не съм чул, за да присъствам, но подкрепям проекта с цялото си същество! Успех, и ще работя за него, доколкото мога!

 14. В рамките на тежката българска наивност е поредния акт на новоизбрания президент. В качеството на какъв той се намира в района на трагедията в Хитрино. Той не изпълнява никаква длъжност в рамките на никаквва институция или държавен орган.
  В момента неговия статус е обикновено гражданско лице. Но в такива случаи присъстват само оторизирани длъжнистни лица и такива които по закон имат право да вземат отношение към случая и да вземат нужните мерки.
  Бъдещия президент не е отговорен пред нищо и никого в такива случаи. Той не представлява никого, явно комунистите са го убедили да отиде на мястото на трагедията. А действащия президент къде е?

 15. Отнякъде трябва да се започне.По мое лично мнение е трябвало да се вземе името “Народна Партия” – партията на великите Стамболов, Буров и много други не толкова известни българи.
  ГЕРБ се оттичат в канала независимо от старшинките Б.Б. и Цв. Цв. и папaгалстващите му фатмаци по форумите. Безродните изроди от БСП & ДПС – и те русофилистичното котило ще се опитват да заемат нишата.
  Само и единствено ние – нормални,незаразени от “русофилистикус българикус”, с наличие на умствен багаж за разлика от фатмаците от ГЕРБ желаем или не трябва да отвоюваме от олигарсите и нормализираме и европеизираме България.

 16. Г-н БЕЗ НИК,

  Аз съм от рубриката ‘лаеща акула’. Все вярвам, че бихте могли да кажете нещата в две-три изречения. Безкрайните повторения на едно и също внушение не само не ме лекуват от наивност (като Ваш читател, продължавам да се надявам, че бихте могли да се изразите кратко и стегнато), но и задължително ме водят до оглупяване и идиотизиране. Може би е наивно да се мисли, че това е провал на експертизата Ви за борба с ‘наивността’ и ‘идиотията’ на ‘българчетата’?

 17. Благодаря на г-н Инджев за неочаквано добрата новина преди Коледа!

 18. В Хитрино си е чист саботаж,подобен беше и на 1 септември 2000 в мината Бобовдол,целта е негативизъм към управляващите в момента.

 19. @ БЕЗ НИК
  Какво всъщност се опитвате да кажете – за наивността българска и за ловкостта с която каканижете много ми напомняте на един доцент отскоро станал професор Иво Христов…

 20. по заръката на СТАМБО:
  ыва хрыстав

 21. Удесно събитие, което очакваме отдавна. Поздравления на г-н Инджев за избора да присъства на събитието и така и със своя авторитет да подкрепи идеята.

 22. И аз съм обнадежден/а от новия проект. Отлично впечатление през годините са ми правили всички поименно назовани в статията лица. Пожелавам си и в бъдеще да не ме разочароват с безпринципност, а на тях пожелавам успех. Ще помагам с каквото мога да популяризирам проекта.

  Но имам и едно конкретно очакване към партия, в която е събран толкова голям интелектуален потенциал: да изготви стратегия и тактическии план за развитието на България примерно до 2030 година. Някой трябва да му каже на този народ накъде и как ще го води. В този план трябва да фигурират всички метастази и лечението им: пълзящата и все по-нагла русификация, корупцията, демографската катастрофа, съсипаните съдебна, здравна и образователна системи, околна среда… … …

 23. Със кои критерии е по -добър? Морални? ( 10-те заповеди). Интелектуални ? ( Сократ, Аристотел до Ранд и Мизенс ) , социални ( какво ли е това по-остатъчната ни територия и население (радиационно облъчено от коминтерна). Устемено към бъдещето чрез иновации и светоглед (според П. Дракър). Структурирано и одитирано, печелившо и грамотно с бъдеще( според Бъфет или А. Буров) ?

 24. До БезНик.
  Минаха, заминаха, отживяваха си времето, има-няма 2 месеца откак поехте ангажимента да ми помигнете да установя контакт с Пейчо Пецанов. В момента базиран в Чикаго, мой приятел-съученик. Дадох си еладреса тук. Изчака ми се чакалото и … нищо. Подновявам молбата си.
  Ето отново адреса на елпощата ми.
  gundi9999@yahoo.com
  Дано този път работата стане.

 25. Вижте на какъв блог попаднах. Вярно е, списва се на съвеЦки диалект но нали над 60% от думите в него са или чисто български или коренът им иде пак от нащият прекрасен език.
  http://ttolk.ru/

 26. Пиша от Родопите.Чета блога от години.Да ни е жив и здрав Иво Инджев. Нека пребъде нашият 9-декември.Вътре съм с цялото си сърце и душа…,ако се наложи и с пушка…. А,такива тенекиени кутии като “без ник” и “огнян георгиев” са най-опасни..,те са празни и създават вреден шум..

 27. От цялото си сърце им желая успех! Това е Надежда за Надеждата. Лъч светлина. Вече писах на Мануела, че ще помагам с каквото мога, дори и с малко, но ще помагам.

 28. Относно трагедията в Хитрино:
  Фирмата собственик на композицията.
  Кипърецът Георгиус Георгиу е фиктивно подставено лице на двамата собственици на ПИБ, ще излезе че Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев сами източват банката си и без да им мигне окото ползват държавната помощ за рефинансиране на вече отпуснати или за нови кредити към свързани с тях фирми. Тук отново опираме до една тема, която „ФРОНТАЛНО“ засяга в други статии, а именно, темата за назначените „банкери“ и „бизнесмени“ през този безкраен „преход“. Единствената цел на занятието, което описахме по-горе, е кражбата на огромни суми пари и оформянето на т.нар. „капиталови дупки“ за сметка на данъкоплатците и редовните вложители в банките „гнили ябълки“.” – ПРЕС

 29. Оставам с надежда и съпричастност!

 30. MIKA
  Всички партии с малки изключения са ГМО на ДС и КГБ.Направени са така за обхващане на целият спе
  ктър за да няма автетични български партии.Само с ДСБ не улучиха.Там където съм и аз.
  А вие това ако не сте го разбрали сте или наивник/чка или поставено лице.
  Мисля,че и двете неща не са приятни. Ние трева не пасем.Хубав ден.

 31. Ха дано този път в абревиатурата /и в същностната тъкан/ на новата политическа формация да отсъства “буквосъчетанието” ДС!
  ВЯРВАМ! НАДЯВАМ СЕ!
  Убеден съм, че БЛОГЪТ ИНДЖЕВ, както и до сега, ще бъде рупор и трибуна на ИСТИНАТА и СВОБОДАТА! Но и КОРЕКТИВ!
  Оставаме на барикадата! В битка за Европейска България! Срещу азиатщината и “петата ѝ колона”, срещу комунизма, срещу агресивното невежество и простотията!
  “Всеки – в своята леха”!
  На ЗНАМЕНОСЦИТЕ – У С П Е Х!

 32. Към Андров:

  Например да започнем с “грамотного” ( относно онова, с което започвате изречението си- ако можете да ме разберете).Не случайно управлението на неграмотните, дошло на власт с преврат на 9 септември 1944 под дулата на окупационната червена армия, бърза още в първите си дни да премахне с декрет образователния ценз за заемане на съответните длъжности в администрацията, за да я напълни “законно” със своите неграмотни другарки и другари.

 33. Има ли начин за финансово подпомагане? Законно ли е в БГ да се прави това и защо не е нормална практика както в Америка да кажем? Каквото и да се прави има нужда от пари. Сигурен съм че много хора ще заявят принадлежността си към тази инициатива чрез финансова подкрепа. It’s a win, win.

 34. D.SAVOVA, дадох препратка към списъка на политическите партии в България, а вие се ограничихте само с “подставено лице” и “наивник/чка”?
  Изглежда нещо не сте във форма. Можете много повече!

 35. До Андров:
  Засега е по-добър поради фундаментални различия както следва:
  * Учередители: Хора които имат воля,знания и желание да променят статуквото – на български се казва” хора дето имат дупе да свършат работата”, в американски английски: “to have balls”
  * НЕ са безродни русофилистични изроди като БСП, ДПС, МВРО, ГЕРБ и вся осталная сволоч по нашите земи
  * НЕ са фатмаците на ГЕРБ които имат по една мозъчна гънка и тя с брадва сякана
  * Хора които НЕ мислят с телевизора или с “Радио Масква”

  На последно (но не по значение място): по-добре “ДА БЪЛГАРИЯ” и ДСБ отколкото следващия “полит-проект”, който ни навират: Учиндолска Гювендия или Марешки (след като царя и пъдаря се изтъркаха).

  към МИКА:
  В линка който сте дали никъде няма “Народната Партия” с основател Константин Стоилов.

 36. Към gg2

  Вероятно ще има такава възможност, съдейки по една реплика на Христо Иванов. Той каза, че и участие с 10 лева ще бъде важно ( но как и кога това може да се случи, нямам идея).

  Прозвуча реалистично и казаното от Кристиан Таков, че обединение на хора, с профила на поканените, няма как да се превърне в многобройна партия, но би трябвало да стане електорална такава.
  Подобни има доста в демократичния свят. За тях е характерно, че нямат голяма членска маса, но привличат много голям национален вот.

 37. Благодаря г-н Инджев. Да, отговориха ми на фейсбук че плануват да създадат възможност за малки дарения.

 38. Чувам, че вчера Любе са си позволили военни и пропагандни песни на концерта в София. Нещо, което ди сега не се е случвало тук. Притеснително.

 39. Жал ми е, грип пусти, че пропуснах това прекрасно естетическо и политическо убежище от отврата край нас!

  В предишния ми пост подсказах някаква закономерност.

  1. 2014 г. – взривът в Горни Лом. Собственик на фирмата- изявен спонсор на гоцэ сырыщныка.
  2. Тази сутрин- взривът в Хитрино. Комунистическа фирма, известна с наглото нарушаване на ембаргото, наложено на Крим след руската агресия и окупация.

  Днес дърдори собственикът на фирмата, оплетена в разни офшорни “кипърски” фирми (това значи 100% ГРУ-джийско ГБстки.) Типичен кадър.
  Та, пропуснах отговора на въпроса: кого спонсорира неговата фирма?
  Я, една предколедна викторина!

  а)тоже гоцэ сырыщныка
  б)спонсорира сэдэфчав като кремълски копой
  в)спонсор е на Большоя Член
  г)всички изброени и всеки поотделно
  Честито!

 40. На добър час на новото начинание!!!Вижда се искрица надежда!Дано се разпали в буен огън!УСПЕХ!!!

 41. Момата със иглата, учений с умът! Богатиий със парата, сюрмаха с трудът! Всичко е от Бог , ценно е !Всевишата логика е безпристрастна. Хайде да я обикнем и приложим. Тя да ни е опора, водач и съдник! (Като на Левский-Апостола) . Да не забравяме и анализите на И. Василев, А. Алексиев, В. Суворов, И. Бунич и др. Колко точно го каза И.Василев 08.12.16. Прочетете го в блога му.

 42. Драги Георги, буквално преди два дни се чух с твоя познат Пейко и го питах дали сте влезли в контакт, той каза че познава много такива с твоите имена и ми каза да те питам откъде се познавате. Аз му казах че сайта е историко-политически и едва ли би било изискано да се публикуват лични данни, той тогава ми каза да те помоля за телефон, аз му казах че това съвсем няма да е изискано, освен ако се помоли Иво Инджев по някакъв начин да ви свърже, тогава го момолих да ползва пощата която ти ми даде, той каза че “не мога да се занимавам с такива работи”. Аз просто млъкнах и за довиждане му казах че няма да е лошо да я ползва за да види кой го търси а това съвсем не е случайно…
  Днес ще му кажа че сте съученици от Пазарджик ако правилно съм те разбрал.Или от този район.
  Иначе му имам телефона и мога да ти го дам, както ти кажеш.Смятам че съм се опитал да направя връзка между вас двамата, а пък аз не ви познавам. Не смятам че не съм се отзовал на молбата ти.Ако трябва ще направя още нещо което ти би искал.

 43. По Вода да върви ! Дано да се случи защото от десетилетие и повече се чувствам непредставена /и не само аз, но и хората около мен/
  в българският политически живот. Ще следя внимателно процеса,със силната надежда, този път дали в същноста, дали абревиатурата да не усетя гнилият мирис на дс.
  УСПЕХ !

 44. За хората , които се опитват да ме приобщат към комунистическата смрад.
  Тяхната препоръка си остава за сметка на тяхната съвест, моята не позволява по никакъв начин да се приближа до пълни изроди и убийци. На това основание считам че техните думи са голяма обида към мен, въпреки че не се познаваме лично.
  Специално за тях(него) ще кажа следното.
  Само в една напълно идиотска държава може да съществува и да се толерира политическа партия , чиято дейност и доктрина е ОФИЦИАЛНО ОБЯВЕНА И СВЪРЗАНА(подчинена) на друга държава. Само тотални идиоти могат да се самоквалифицират като отделна категория,носеща името на тази държава.
  Комунисти има в много държави, особено в Китай, но там няма такава комунистическа категория “Русофили”. В Северна Корея също няма, в Куба също, във Виетнам също…
  Забравих втората комунистическа държава в Европа след България, това е Сърбия, но и сръбските комунисти не са създали напълно идиотското обединение “Национално движение “Русофили””. Там също имат комунистическа партия на внука на Тито- Йошка и другата СПС на Дачич или който и да е сръбски комунистически идиот.
  Има комунисти и в другите Източноевропейски държави, но никъде няма такъв идиотизъм като у нас.
  Думата нация също не миже да бъде обсебвана от когото и да е, особено за политически и съвсем особено за комунистически и съвсем-съвсем особено за проруски цели и пропаганда.
  Защо Българската държава допуска нейни официални институции да твърдят че Русия води определен вид война срещу България(вкл. нашия сайт), а нито една отговорна институция не обръща внимание на проводника на тази Руска война-това са точно и еднозначно българските комунисти и особено това идиотско движение. То е създадено точно за това-да идиотизира наивниците. И успехите са налице-за президент те избраха руски резидент.
  Освен мен, никой не се впечатли от безапелационната квалификация на новия президент като езидент. Тя е дадена точно и единствено тук!!!!!!
  Да вземем само моя познат непознат Георги Николов. Постоянно одобрява много верни неща написани както от автора на сайта така и от читателите му, но поне аз не съм забелязал да каже, че някой е казал нещо много правилно, много точно, много адекватно, което не може да бъде оборено поне според мен по никакъв начин от нито един човек и комунист.
  Обявявам официално и разбира се персонално силна почерпка на този, който обяви квалификацията на Румен Радев дадена от ….(подминавам умишлено името му) за невалидна.
  Да каже и докаже че новия президент на Република България Г-н Румен Радев не е “руски резидент”. Не одобрява руските провокации и мърсотии към България-в миналото и днес.
  Защо Георги и много като него не акцентират на посочената квалификация????
  Ами защото са наивни, друга причина няма.Несъмнено свестни и честни, но наивни.
  Та колко журналисти в България и по света откриват и квалифициарат своите президенти като чужди резиденти.
  И тълпата спи и протестира, вместо да го фаворизира( съвсем не резидента)!
  Какво пречи на един сериозен и достоен човек да се възхити от едно научно-политическо-държавническо и историческо откритие?
  И да каже :абе драги еди-кой си, ти действително каза нещо много стойностно. Ей така по човешки, приятелски….
  Не, нищо подобно-дясно, тясно, Боже, дано, десен проект и все в този дух.
  И това не е наивитет???Ами поне от куртоазия да се прояви поне минимално признание на този , който се е сетил да го каже. Това ще бъде винаги от полза за всеки, който един ден ще се чуди на думите и постъпките на новия президент-не, няма да се чуди ако знае че той е руски резидент.
  Ами комунистите ни се смеят на тази наивност и точно нея използваха като оръжие при избора на президент-руски резидент.Ако мнозинството от българчетата не бяха наивни новия Български президент щеше да е някой без прецедент, но в никакъв случай руски резидент.
  Е, ако някой смята че моята теза за българския наивитет е погрешна, нека да каже къде греша.
  Както винаги съм казвал, само комунистите не грешат-просто всеки идиот е безгрешен.
  Идиотизма е на много по-високо ниво от всяка човешка грешка, особено комунистическия идиотизъм. Е, остава само моите опоненти да кажат че в България такъв няма…..

 45. И вместо надлежните органи да скочат срещу комунистите и да им изкрещят-абе идиоти такива за коя нация говорите вие, за какво движение става въпрос, вие искате да русифицирате българската нация, искате да я комунизирате след неуспешната пловинвековна комунизация отново ли?
  И чук в главите им идиотски!
  Нима “БСП лява България” не е наивен идиотизъм.
  Ами щом като една държава е безмълвна към такива идиотизми и примитивизми самата тя е такава.
  България е антидържава-посмешище.
  Нима не-имаща за държавен глава резидент на друга, войнстваща срещу самата нея.

 46. До Без Ник.
  Благодарство за стореното дотук. Още едно усилие.
  Завършили сме заедно първа гимназия в Пазарджик. Бяхме 8 момчета и 32 момичета. От тези 8, четирима носехме името Георги. От 8-имината само аз и Коста Стойнов бяхме левскари. Ходехме специално по-рано на колодрума когато, о щастлив късмет, първият час беще физическо и се разделяхме на България срещу Англия със съответните имена. Аз бях Гунди, а Наско го помня като Боби Мур.
  Второто ми име тук е бащиното. Фамилията ми е уникална. Ако има някой с нея по света и у нас, то сме рода. По мои си съображения не я афищирам тук.
  Аз имам безплатен интернет телефон-стационарен и по него мога да говоря на корем с други стационарни където и да се намират.
  Опитайте пак с това инфо да го убедите, че не съм навлек.

 47. До симеон: Когато караха чедата бъллгарски да се вричат във верност на югокраля. Кога Романя-велика нарастна от 4,5 на 29 милиона. Кога Русия изтъргува Северна Добруджа, и Кримските българи (преименувани на татари влачеха хомота на робовладелското Руско самодържавие ). Кога под вещата ръка на граф лъжльо (игнатиев и предшествениците му) убиваха предците ми за да почнат за коричката хляб и сигурност да се гърчеят и примери до без край. Това ли ми предлагаш да приема?

 48. Тези не спряха да си играят на стражари и апаши. И как тогава да напиша “нашите победоносни” войски.
  Феновете на футбола имат един лаф чудесно пасващ за долното инфо. Да можеха и двете страни да загубят и въобще очистят терена от многострадална Сирия.

  https://www.gazeta.ru/army/news/9440627.shtml#comments

 49. Симеон ИЗВИНИ МЕ. До георги някой си николов. Прочети предходното от И. Андров.

 50. Много на късо:казват че на Коледа стават чудеса.Ако това е вярно,нещото случило се на 09.12.2016 година ще бъде ЧУДОТО от което крещящо се нуждае България!Казвам”нещото”,защото наименованието му като политическа формация/а без такава чудото няма да се случи/трябва грижливо да се подбере не импулсивно,а промислено ,дори научно !
  Уважаеми г-н Инджев,поздравявам Ви за пореден път за народополезната дейност подържайки този блог,койт вероятно и за напред ще бъде опора на “нещото”!

 51. И от мен – пожелание за успех на новото политическо начинание!
  Надявам се, освен от голям брой достойни граждани, да бъде достатъчно добре подкрепено логистично и от големи медии!
  За да успеят посланията му да достигнат и до хората в малките и средните градове. Всеки глас ще бъде ценен на изборите!

 52. до андров:
  Или си объркал адресанта или четеш за някоя друга “народняшка партия” (да обвиниш К.Стоилов, Стамболов, Гешов, Буров в родоотстъпничество?!?!?).
  Къде точно видя в учередителите това което си написал?!?!?
  Пий хапчетата редовно,поне да знаеш къде живееш?

 53. Г-н Инджев, каква е разликата между живия скелет Ганди ,гдето не ще да плаща за скапанана и

  (порутена основа за АЕЦ) (данък сол за GB) и Б. Б. за пореден комисион и искрица живот по Ремарк. (Според благоверния падишах Путин ),

 54. Георги, Пейо се сети за теб и ще се опита да влезе във връзка с теб в най-скоро време.И да видим тогава кой къде и какво ще черпи, става нали?

 55. Simeon : до днес не съм си позволявал да коментирам партии от Княжество България. Провери някой друг. Рядко си позволявам да коментирам дори ФАКТИ. Не съм постоянен адресат във този блог, че да ръся мозък.

 56. Вместо САМИ да организираме спасителна структура за обществена съпротива, когато “ножът вече е опрял до кокала” и управляващите откровено ни бутат в пропастта, пак чакаме НЯКОЙ ДРУГ да организира я партия, я обществено движение, я нещо друго , а ние после да го подкрепим искрено, безкористно и активно.
  И така колко пъти за изминалите 27 години станахме жертва на откровени ченгеджийско-кгебистки гаври с доверието и надеждите ни?! Наглостта стигна до там да ни казват в очите: Времето може и да ваше, ама всичко друго е наше!”
  Полезно е да се раждат нови алтернативи на досегашното пагубно статукво, но ДОВЕРИЕ В АВАНС вече на никого, докато не се докаже като реален двигател на спасителна стратегия за откъсване от орбитата на смазващата за нацията и държавата ни гравитация на руско влияние и присъствие у нас.
  Откровено не ми харесва мястото на сбирката, този “бивш” Дом на българо-съветската дружба, днес свърталище на голям брой руски сдружения, руски и гръцки фирми, който сигурно е нагъчкан плътно, от горе до долу с микрофони и камери, контролирани ясно от КОЙ! Всеки има право да се променя към по-добро, но все пак не забравям, че Христо Иванов беше правосъден министър на Бойко Борисов, не забравям и семейният му бекграунд, не забравям “аристократичния” произход на Кристиан Таков, но ме безпокои не толкова произходът му, колкото необяснимата отзивчивост на медиите ни към него напоследък, които за кратко време му ОСИГУРИХА ефир и достатъчно място в печатните издания, за да ни очарова със смелостта на критиките си към съдебната система, с освободеността и всеобхватността на мирогледа и висотата на идеите си, ефир и печатни издания, НЕДОСТЪПНИ за други, отдавна доказали смелостта и честността на гражданската си позиция анализатори, като стопанинът на блога ни напр., Илиян Василев, Мартин Димитиров и т.н. Мануела Малеева явно е избрана да играе ролята на “сватбен генерал” 🙂

  Затова, ще поживеем и ще видим! Ще наблюдавам под микроскоп, ще подлагам на стриктен анализ всяко действие и публична изява на инициаторите и ще се надявам тази инициатива да не е поредният подъл сценарий, сътворен в руски лаборатории!
  Ха, дано този път, ама надали!

 57. Отново към моите доброжелатели да ме комунизират.
  Пак за прословутата наивност , съпроводена с пълна пасивност.
  Тръбят у нас много хора, тръби държавата, тръби Президента…,Русия води “хибридна война”, ОК- води!
  Но ако някой счита себе си за сериозен поне наблюдател в България, той трябва да знае че манталитета на Русия не е рожба от вчера и днес. Този манталитет е демонстриран векове наред и съвсем не е нов за изучаване предмет.
  Има ли някой, който се е опитал да го изучи, та наивниците да поучи?
  Има, как да няма и поне за читателите тук той се вижда при всяко “влизане” в сайта. Но трябва да се влезе и в самия “предмет”, който си има конкретно название и дава неограничено познание.
  Името му е от две думи “Течна дружба”.
  Който чете тези книги ще види точно това, което казвам-постулатите на “Хибридната война на Русия” са открити още преди нейната днешна мърсотия, при това от български журналист.
  Какво открито в книгата (книгите) “Течна дружба” не съответства на същността на тази руска война. Всичко е казано точно и ясно, само че днес става по-ясно.
  Но трябва да се чете, а наивниците не четат и не искат да четат, те могат да се самонаслждаават на всеки “нов десен проект” и да цъвтят от наивност като букет.
  Българската наивност явно е експортирана и в Европа, защото и тя не е прочела посочените книги. Ако европейските “специалисти” по Русия ги прочетат, ще видят че нищо ново не са открили, всичко е казано преди тях и не къде да е, а в България.
  Скоро не съм казвал-тези книги трябва да бъдат изучавани и знанията от тях преподавани!
  По този начин се пести време и усилия-да се търси нещо познато в руската мръснишка флотилия.
  А тези, които готвят “нов десен проект” са обречени да стъпят на хлъзгав паркет.
  Единственото оръжие срещу комунистите е антикомунизма. Без епитети, квалификации и разни мутации.

 58. до андров:
  Няма проблем,мислех че е някаква провокация на която често е подложен автора на блога.Жив и здрав

 59. Подкрепям с 2 ръце този проект и дай Боже да има автентично дясно без корупция,чисти хора ,неполитически дори ангажирани.И смятам,че ще успее този проект!

 60. “Новоизбраният президент Румен Радев призова прокуратурата и следствието да извършат обстойно разследване на причините за взрива на влаковата композиция в Хитрино.”-не е важно откъде е цитата.

  Какво е това ако не наивност от най-високо ниво.
  Човек,който не изпълнява в момента абсолючно никаква държавна длъжност призовава държавната прокуратура и държавното следствие “обстойно” да спазят дейността си по трагедията в Хитрино.
  А какво прави човека,който заема в момента бъдещата длъжност на първия човек?
  И никой не пита,ама Г-н Радев,Вие какъв сте в момента,или в качеството на какъв се явявате че да се обръщате към Държавната прокуратура и Дъжавното следствие. Тези две инстанции нима не си знаят правата и задълженията,нима нямаме Държавен глава,който би ги призовал по съвсем законен път,или пък Министър-председател да упражнят правата си?
  Хайде мопя Ви се изчакайте да се минат 40 дни и тогава ще имате пълната и законосъобразена свобода да призовавате която си поискате държавна институция да спазва задълженията си.Ще имате достатъчно време за подобна дейност,запазете малко скромност,въпреки несъменните си командни способности,които притежавате и цели пет години ще командвате,при това цяла държава и нейната плява.
  Не,наивното българче гледа умно и му се възхищава…И това ми било държава и народ.
  Мълчи и настоящия президент,а би могъл да му каже поне насаме-Румене,колега,напълно разбирам командирската ти страст,но все пак аз съм Държавен глава в момента,не изпълнявай ролята на президента,ще ни се смеят и на двамата,много те моля,малко изчакай,държавата ни няма да избяга ,а народа ще продължава да се изтяга,така че само спокойствие и за всичко ще си дойде времето…

 61. Чудех се дали да отида със вехтата си антерийка до това идолопоклонническо храмче “Домът на… ” Съмнения изразени от без ник и sms ме терзаеха. Дали не е преброяване ( и отстрелване) на последните останали диви демократични зайци по нашите географски ширини и дължини. ( ГРУ и КГБ са щедри и широко скроени) , нали се работи със пари и материал на клиента. Възможно ли е и каква е обратната връзка за въздействие върху такъв нов субект във политиката? Как да не се караштиса нова ГМО порода по мичурински ( със най-добри намерения)?

 62. Знаете ли кога ще си иде комунизъма ? Когато пратим духът му в ада, откъдето е дошъл!!
  Този дух все още витае в главите на много наши сънародници.

 63. Към sms и Андров.Вярно е че “парен каша духа”,но опита да се обезличат и критикуват действията на Хр.Иванов,Таков и Малеева от позицията на :мястото на проведеното събрание и произхода на въпросните лица,ме кара да подозирам,че под прикритието на “парения….”се прави опит за внушение ,че “хайде братя всички на оружие” е разковничето за една съществена промяна на България.Дори и в онези години на въодушевление,напред са излизали ВОДАЧИТЕ,независимо от това дали са били от чърбаджийско потекло,богати търговци или учители.Така че,нека се надяваме ,че чудесата настъпват с наближаващата Коледа и с оптимизъма си ,подпомогнем /ако не с друго/НАЧИНАНИЕТО на всички приветствуващи НАЧАЛОТО от 09,12.2016 година!

 64. А дали заради това не гръмна влакът в с. Хитрино?

 65. До: инж. Маджаров : Всеки който не е против нас е със нас. ( По Иисус)Водача трябва да е със трезав ум. Скромни познания по история. О бич към род и родина. ( И ближния си! ). Майката на Мануела направи едни заменки :(може и да съм в грешка). Г-н Таков няма да го коментирам ( липса на данни ) . А чудото Иванов ( да си слуга народна-министер и да не прокараш необходимите законодателни текстове? ) .

 66. г-н АНДРОВ,някои от вашите постове са като преведени от google translate. Да не би да ги пишете на руски, и след това да използвате автоматичният преводач на гугъл?
  В блога на г-н Инджев до миналата седмица се “подвизаваше” един хибриден трол , който вземаше чужди коментари от предишни статии и ги слагаше под статии , за които не пасваха. Но между чуждите редове , вмъкваше и от своето “творчество”. Което много напомня на хибридните пропагадни “практики” на тролските путински лакеи. И за потвърждение между хибридният тролянец в блога на г-н Инджев, и путинските хибриди дадох един линк преди седмица. А сега ще го дам отново, и за вас:
  http://newsader.com/mention/evroparlament-protiv-novogo-kominte/
  Дано не се разпознаете в тази статия , като хибриден путинист!
  Защото имаме достатъчно хибриди и във властта и в хибридното задкулисие. Бай Х.йло си има и бай Х.й , и бай Кой, и още много байхуйлобриди в НРБ.

 67. До Андров: Г-не, това е типичен български манталитет. Представям си дори как си поклащате главата умно и многозначително докато излагате “факти” от които всичко е ясно. За майката на Мануела не знам какво си но не съм сигурен, за другият няма данни за сега ама съм почти сигурен че ще отима а пък третият защо не направи нищо докъто беше на власт.. Народа е казал, дрън, дрън та пляс.. И вашата е такава. Ако се следили малко политиката от последните година две ще разберете Христо Иванов какво се е опитал да направи и кой не му е позволил. Но е по лесно по стар български обичай да плюете на воля щото друго не знаете. Какви хора сте, лично достойнство имате ли?

 68. Излизат принципни хора на хоризонта които с действията и с приказките си от доста време показват че единственото което искат е да помогнат на страната си и това паразитите от равновесие.

 69. Взе да става интересно. * До gg 2 Селско чедо съм .Но през 1983 със очите на облъчено от другарите съзнание видях в Р. Полша (на 16г.) какво е това ” Солидарност”, Валенса , Курон и др. Очевидец ( още го смилам със ума и съвеста си). През 1986 за 3 месеца се нагледах на СССР прелести :(безпътица, глад, мизерия и подготовка за кражба и износ на награбеното на запад от ЦК-КПСС на запад-перестувката на Горбачов не е нищо друго освен трансфер на награбеното от шайката на Ц К (болшевики) от руския народ. * Включително на нашата шайка актуални безродници! (Пресничък злободневен пример Фукошима -Белене или с. Хитрино). Тук има личности който мислят със главите си ( не долните ) и sms и без ник и стамбо и българин…. Но и скопени досадници като нещо някой си николов .

 70. До Андров:

  Не съм фен на дълбоки конспирации.. Конспирациите по принцип значат нищо не зависи от теб а това почти никога не е така. Това че сте се нагледали би трябвало да прави по лесно за вас да видите що за човек е Христо Иванов а не да го обвинявате безпочвено. И се извинявам че се повтарям но не беше никак трудно са се види какво искаше да направи Христо Иванов докато беше министър и как бе подкрепен от правителство и парламент. Бъдете малко по взискателен към себе си (като наблюдател) преди да сте толкова взискателен към него.

 71. до андров: Всеки може да гледа,но не всеки може да вижда.
  Или не си гледал достатъчно, или просто не можеш да виждаш, или целта е да правиш провокации

 72. До Андров,
  Благодаря за “високата оценка”. Пази боже от одиозните фигури изповядващи максимата: “И тези и онези са маскари” и “Не пей ми се, не смей ми се, веч ще да блея” да получа “признание”.
  Кой разбрал-разбрал.

 73. АНДРОВ, да не би от личен опит да съдиш КОЙ е “скопен”, и КОЙ е “потентен”?!?!?
  Ако не си разбрал г-н Николов ,- можеш да го попиташ да ти разясни!
  Нали , НЯКОЙ си Андров!

 74. Ходим си пред налъмите с всичкото коментиране. Дотук знаем, че около двеста човека са се събрали (@SMS: което и помещение да беше, щяха да бъдат подслушани и записани), имат най-общо воля и кауза, някаква публична известност, и почтеност. Това само по себе си е (българско) постижение. Особено, щом напомним, че не са им раздавани кебапчета 50%кайма, ваучери за масаж, десетолевки и др. класически (копринкини) поощрения.
  Подкрепям сърдечно на този етап. Няма основание за истерия – нито положителна, нито отрицателна.
  С думите на автора: Как ще се развие този заряд, предстои ни да чуем и видим.

  Много добре се е включил Момчил Дойчев. Особено последната част с политиките, казал е най-необходимото. SMS, благодаря за линка.

 75. Не съм съгласен с нещата казани от Момчил Дойчев. Особено последните. Бойко Борисов изгуби доверието и не виждам защо трябва да бъде подкрепян. Той имаше пълно доверие и възможност да направи необходимите промени. Не го стори. Мястото в историята му е на поредният нищоправец под чието управление мафията не само не беше отслабена а напротив. За мен цялата статия на Момчил Дойчев е да ни убеди в необходимостта да се подкрепя ГЕРБ след като е наговорил един куп умни неща преди това.

 76. Да не говорим че си и противоречи. Не може да искаш лустрация и да подкрепяш ГЕРБ на Бойко Борисов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.