Ако шефовете на остатъчните реформатори дезертират, какво очакват от гласоподавателите?

Как да разшифроваме факта, че днес нито един от лидерите на Реформаторския блок не отиде при президента Плевнелиев, а същевременно политическата формация прие мандат за съставяне на правителство? Това е малко като да се съгласиш да се ожениш, но да пратиш на сватбата упълномощен годеник ( или невеста).

Не искам да гадая за политическите мотиви за този странен ход. В края на краищата срещу онези, които силно желаят да се самоубиват, могат да помогнат само специално тапицирани стаи- нещо, което е неприложимо в случая. Не случайно атмосферата на излъчваното в телевизонния ефир събитие напомняше по-скоро на траурна церемония, отколкото на сватбено тържество.

Проблемът е, че след провала на основните реформи в рамките на 43-тото Народно събрание, сред които на първо място е несъстоялата се правосъден ремонт на законите, реформаторите вкупом изгубиха повода да присъстват като управляващи в сговора с Борисов. Правосъдният министър Христо Иванов, а след това и ДСБ, правилно, по мое скромно мнение, напуснаха трапезата на властта след онзи 9 декември миналата година, който стана символ на гербаджийската подигравка при гласуването на правосъдната реформа. Напусналите съхраниха  по този начиншансовете си за “втори шанс” в политическия си живот след развода.

Останалите под крилото ( за да не кажа под юргана) на Борисов практически тряваше да консумират отново и отново първата брачна нощ с авторитарния си началник в “семейството”. При това на показ.

Всеки греши и никой не очаква реформаторите да са безгрешни по някакво невиждано изключение. Но умните хора, както и принципните ( което е особено важно в политиката), показват поне желание да се поучат от грешките си.

Вместо това реформаторите ( или онова, което е останало от тях – дори шефовете им дезертираха от показността в областтта на мандатоносителството), днес не само пак пристанаха на Борисов, от чието благоволение зависи евентуалното осъществяване на желанието им да управляват, но и подчертаха, че не виждали нищо лошо “някой от ГЕРБ” да бъде отново премиер на “тяхното” правителство.

И това след като скромнягата Борисов се изпъчи и заяви гороломно, че не вижда по-подготвен за този пост от себе си?!

41 мнения за “Ако шефовете на остатъчните реформатори дезертират, какво очакват от гласоподавателите?”

 1. В десетката! Стопанинът на БЛОГА НИ сякащ е “прочел” мислите ми.
  Насила хубост не става.
  Колкото и да се кълнеш в любов към изнасилвачът на т.н. дясно. В едно отношение банкянското слънце успя изцяло. Унищожи напълно и жалките останки на свещените три букви и РБ който по начало си беще съставен на принципа, изключвам крилото на ДСБ около Радан Кънев, гласи се една далавера-ще има позиции и то какви за всекиго. За целта само едно се искаше-признаване върховенството на банкянският гений.
  Днес, ако някой все още е имал илюзии, че РБ може да бъде нещо повече от резервно колело на каруцата на баце, трябва на мига да ги архивира.
  Бог да прости РБ!

 2. Предварително се извинявам за грубия израз на границата с вулгарното:
  Това което прави в момента нещото Реформаторски Блок на жаргон му казват “Свирка с панделка”.

 3. Не мога да разбера какво значи сгрешили ? Може да сгреши всеки но когато някой прави съвсем елементарни грешки, човек се пита дали без да иска ги прави или нарочно!!! Ако пък ги правят без да искат, какво търсят тези весели прасенца в политиката ??
  Докога десните избиратели ще дундуркат кукувици в гнездото си с надеждата да се излюпи славей???

 4. Тръмп назначи отявлен путинист за държавен секретар…Ами сега?

 5. Жал ми е за тези хора.Вместо тях да ги молят се получава обратното.
  Има унижения ,които не трябва и не могат да се понесат.
  Къде отидоха трите магически букви,донесли ни толкова надежди.
  И не само надежди,а и реални успехи за България.
  Притежателите на трите магически букви паднаха толкова ниско да служат на новите си господари,че сами поругаха успехите си и не искат да си ги спомнят.
  Щом си забравил миналото си /съзнателно да служиш на нови господари / ти нямаш бъдеще.

 6. Единственото, което постигат тези зомбита, предвождани от Кунева и Лукавски, е да обезсмислят термина реформа.
  Никой политически клоун до сега не се беше излагал и унижавал толкова много.
  И двамата са очевадни безпринципни службогонци отгледани от соц номенклатурата. Много скоро никой няма да си спомни кои бяха тези малки човечета.

 7. Нищо особено наглед но гали ушите.Както казваше горби за одиозната перестройка: “Процес пошьол”. Да се готви световното по футбол 2018г.

  У России забрали чемпионат мира по бобслею и скелетону 2017 года
  Он будет перенесён из Сочи. Новая площадка пока не определена. Об этом сообщает Международная федерация бобслея и скелетона. Ранее с предложением перенести турнир в Германию выступила Немецкая федерация бобслея. Это произошло после того, как Латвия и Южная Корея решили бойкотировать соревнования в Сочи из-за доклада Независимой комиссии ВАДА о применении допинга российскими спортсменами во время сочинских Олимпийских игр.
  В разъяснениях Международной федерации говорится, что необходимо дать возможность всем спортсменам и тренерам из разных стран принять участие в соревновании, которое фокусируется на спорте, а не на обвинениях или дискуссиях.

 8. Може би думите ми ще прозвучат цинично,но постъпката на тези съществува (не хора) е помиярска. Същества, които нямат чувство за самоуважение и почетност!

 9. РУСНАЦИТЕ СА ЗАБЛУДИЛИ НЕК ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ
  Площадката е била негодна.
  Обследване доказва наличие на дълбоки пукнатини в бетона.

  Три правителства са знаели и са мълчали. Аргументът за негодната площадка не е бил предявен на арбитражния съд

  https://bivol.bg/belene-obsledvane-puknatini.html

  https://bivol.bg/nec-ase-belene-christie.html

 10. По Живково време един приятел казваше ,че живеем в комедиантска държава!А сега в каква държава живеем-може би кошмарна!В Хитрино-трагедияПремиеските действия-трагикомедия!Президент,Реформатори,мандати-пародия!А сме в навечерието на най-светлите Християнски празници!?Къде си Господи???

 11. Изглежда, че от “остатъчни” до “отпадъчни” има само една малка крачка…

 12. Почитател, този въпрос, който зададохте ме подтикна и Аз да задам един въпрос. Има ли наистина Християни в България? Колко от нас спазват 40 дни пости преди Коледа? Аз например наблюдавам масово плюскане на пържоли и кебапчета. И колко от нас пазят елей в светилника си. Ако сме забравили или пък не знаем Господ отдавна е отговорил на този въпрос, който зададохте.
  Свето Евангелие от Матея, глава 25.
  1 Тогава небесното царство ще се оприличи на десет девици, които взеха светилниците, си и излязоха да посрещнат младоженеца.
  2 А от тях пет бяха неразумни и пет разумни.
  3 Защото неразумните, като взеха светилниците, не взеха масло със себе си.
  4 Но разумните, заедно със светилниците си взеха и масло в съдовете си.
  5 И докато се бавеше младоженецът, додряма се на всичките, и заспаха.
  6 А по среднощ се нададе вик: Ето младоженецът [иде!] излизайте да го посрещнете!
  7 Тогава всички ония девици станаха и приготвиха светилниците си.
  8 А неразумните рекоха на разумните: Дайте ни от вашето масло, защото нашите светилници угасват.
  9 А разумните в отговор казаха: Да не би да не стигне и за нас и за вас, по-добре идете при продавачите и си купете.
  10 А когато те отидоха да купят, младоженецът пристигна; и готовите влязоха с него на сватбата, и вратата се затвори.
  11 После дохождат и другите девици и казват: Господи! Господи! отвори ни.
  12 А той в отговор рече: Истина ви казвам: Не ви познавам.

 13. Просто Великолепно: ‘Това е малко като да се съгласиш да се ожениш, но да пратиш на сватбата упълномощен годеник ( или невеста).’ Маските отдавна са паднали за тези ГЕРБорматори (малко като хермафродити).

 14. За гояма радост(поне моя),тази статия категорично потвърждава валидността на моята скормна доктрина “Наивността в България”.
  Който се съмнява нека да прочете първия пасаж на текста поне три пъти и после да се опита да отговори на въпроса-заглавие.
  Защо посочения факт според мен е верен? Ами точно затова,защото наивнистта у нас е на завидно ниво.Тя е възможно най-скромната квалифиакация на българската ситуация.В противен случай Иво Инджев няма да се очуди и няма да задава подобен въпрос.

  Наивността е съвкупна категория от безотговорност,поразяваща липса на правна култура и отнесеност.Държавния глава Г-н Плевнелиев изобщо не иска да вземе отношение върху проявеното унижение.
  Неговия мандат премина под подобно унижение,но към държавата “му”.За пет години този човек не се реши да вземе отношение към съветското покушение към държавата “му” през септември 1944г. Сега правилно квалифицира руската мърсотия,но тя започва със съветската окупационна шизофрения.Тя,ШИЗОФРЕНИЯТА е покрила цялата територия на България със своите символи.Пленвелиев горкия не ги вижда,но по-лошото е че не иска да ги види,а съвсем лошото е че се прави че не ги вижда..А че чете сайта на Иво Инджев,в това няма съмнение,но явно не стига до просветление.
  Та,уважаеми Г-н Евриуан Елс,все пак не виждате ли никак “Българската наивност”.Поне на “президенстско” ниво.
  Нормално ли е Държавния глава на страна член на НАТО да не се поне очуди на комунистическите подбуди да се избере президент-руски резидент.
  Г-н Плевнелиев вместо да скочи срещу комунистите и Генерал-майор Румен Радев,бързичко освободи своя кадър за нуждите на комунистическо-руската ПЕТА КОЛОНА.
  И това не е ли престъпна наивност,да не кажа престъпна глупост. Тези мои думи се потвърждават от коменататор в друга тема.Той няма дилема!

 15. Юруш на раззийските “зелени карти”. Идеален начин да се отървем от сите полезни идиоти и петоколонци.
  Ех, мечти!
  https://www.gazeta.ru/social/news/2016/12/14/n_9451787.shtml#comments
  А междувременно, 330 000 руснаци кандидатсват за green card за омразният Пиндостан.

 16. Отвращението е пълно! Нищо не мога да добавя към коментара на Иво и репликите на колегите. С “десни” лидери като тези от вчера при президента, леви лидери не не трябват! Лошото е, че не само на нас,ние сме свикнали от 1989 г. досега, а и на враговете на враговете на България!

 17. Г-н NIKOLOV, има много ефикасно “лекарство” срещу лаишките опити за “конспирация” или други “въздействия” на нискойерархическият кагебистки разносвач на куфари!
  Има една “магическа дума” ,която да унищожи “пещерата” в лубянака на али туПлер-баба – КОКОМ! IИ на латиница – COCOM!
  След унищожаването на гулаговският бандитустан ,и на Запад ще могат по-спокойно да не се притесняват от “несъвършенствата” и “непорочността” си!
  В този смисъл статията е малко наивна!
  Самият кагебистки клоун е НАЙ-несъвършеният и НАЙ-порочният от всички възможни. Има много данни за него , но не се използват ДОКРАЙ! И, според мен, по-скоро туПлер действа компенсаторно, като иска да покаже ,че и другите са като него – порочни!
  Но, за това има степенуване в сравненията. Има и по, и най и по-по-най! Или както е казано отдавна – погледни гредата в своето око , преди да търсиш треската в чуждото!
  туПлер и хуйлобридите му са много по-зависими от Запада, и много лесно може да му се въздейства! Но , НО трябва …… трябва поне един Рейгън или Маккейн!Поне един Кол! Поне една Тачър!……
  Спомнете си как само след 5 минути разговор между ОБРЪЧгархски и сенатор Маккейн преди 2 години южен пАток спря преди даже да е тръгнал!

 18. Неявяването на лидерите на ОРБ/ “О”-остатъчен/ според мен означава няколко неща:избягване на публичността на АУТОДАФЕ,то наречено вземане на мандат за съставяне на правителство,с надеждата за политическо оцеляване при провал на “начинанието”,появяване в бели одежди при неговото оцеляване,опит да си дадат сметка,че избирателите при следващите предсрочни парламентарни избори,ще си спомнят за тяхната липса и ще ги припознаят отново като “опция”,и най-сетне/проста невероятно/че са се засрамили от досегашното слугуване на Борисов,особено при опцията че премиер министър -при успех,ще бъде отново Борисов или негов приближен от ГЕРБ.В крайна сметка ,с изключение на ДСБ в лицего на Р.Кънев,проекта “реформаторски блок”,се оказа неуспешен преди всичко ,заради персонажите неявили се на аугодафето. За Кунева,Зеленогорски и Лукарски,случилото се е емблечатично за хора без политически морал!!

 19. Независимо от това, кой как оценява опита на Реформаторския блок да състави правителство в рамките на настоящия парламент, мисля че никой няма да отрече, че нови избори са изгодни единствено в интерес на лидера на Петата колона на Русия в България – БСП и нейния новоизлюпен водач.В БСП даже вече се виждат победители в тези избори. Независимо от отричането на ГЕРБ от правосъдната реформа и други действия на Бойко Борисов, нови избори означават стопиране за неопределено време, а може би и завинаги на модернизацията на въоръжението българската армия /нали не си правите илюзии, че БСП гори от желание да закупи нови изтребители за нашите ВВС от някоя държава от НАТО?!/, остава под въпрос реализацията на проектите за газовите връзки с Гърция и Турция /значи близо 100%-а зависимост на България от Русия ще продължи, вероятно ще бъде отменен и мораториума върху строежа на АЕЦ “Белене”/, ще замре /със сигурност!/ работата по проучването на залежи от нефт и газ в Черно море /в БСП знаят как да блокират тези проучвания/. Това са само част от детайлите на новото безвремие, в което упорито ни тласкат. Затова, докато има още надежда, подкрепям опитите на Реформаторския блок да бъде предотвратено вкарването на България в новата самоубийствена спирала на безвремието, към която ня”КОЙ” упорито ни тласка!

 20. До коментара от 10,34 до мен.
  И е така и не е така. За да действащ адекватно без да се страхуваш, че всеки момент кремльовци могат да ти извадят компромат, ама “истински” се искат и топки. Които сегашните западни лидери явно не притежават. За разлика от изброеваните от Вас гробари на ссср, щото, общо взето, с приближение, горе-долу, исмперията на злото се срина сама. Бяха проядена дървена къща ,при това не от “вносни” термити.
  Само в рамиките на не повече от два-три месеца, по-късно ще дам линк към статия в този смисъл, рф може да я постигне съдбата на предшественицата си.
  Рецептата. Затваря се Босфора. Отказ от руски въглеводороди от ЕС. Изключват ги от SWIFT.
  В противен случай, шантаж до дупка. България става задунайская губерния като част от сбъдването на вековният руски имперски мерак за излаз в топлите морета а останалата Европа ще го играят васали на лилипут.ин. Могат да си правят каквото си щат вътре но във външната политика-кримнаш и да се готвят следващите от “близкото обкръжение” а и малце по-далеч. Апетитът идва с яденето.

 21. При доблестното дистанциране на г-н Радан Кънев,тези т.н. политици от т.н. Реформаторски Блок не погледнаха по-далеч от носовете си и останаха да бъдат унижавани за няколко сребърника.Някои от тях си позволиха злъчни нападки срещу Кънев.Сега може би ще разберат за какво е ставало дума – за морал и принципи.

 22. Ако позволите един въпрос за новата партия. Иво Прокопиев наистина ли е вътре?? И защо тогава не го виждам сред дарителите в сайта на партията? Все пак е странно ако участва в организацията а да няма 100 лева да даде ?? Ще ме простите ама това е смешно! Ако е там пък се крие, си е същото като бягството на реформаторските вождове.

 23. до Борислав:
  На 14.12.1989 по логиката която представяте Желю Желев, Петко Симеонов и останалите лидери на т.нар. опозиция назначена от Луканов спря и успя да убеди над 100 000 души да се разотидат и то след репликата на Младенов за танковете.

  Ако НЕ се бяха разотишли хората сега нямаше да има уродлива конституция, 27 години вегетации, хиперинфлация, загубени нормални приватизационни сделки осъществени от Филип Димитров и то не кога да е и не от кого да е ,а от Европейски инвеститори и то 1992-1993 (ПРЕДИ предприятията да бъдат източени и докарани до фалит). с 2 думи: сега щяхме да сме това което е Полша,което е Чехия,което е Унгария. а БСП просто щяха да са на бунището, нямаше да има нито цар, нито пъдар.

  “По-добре ужасен край,отколкото ужас без край”

 24. P.S. до Борислав: И какво точно те кара да мислиш че последните 2 години воглаве с Борисов 2.0+РБ+ПФ не живеем в безвремие?!?!?

 25. @ АНТИКОМУНИСТ БЕЗНИК и т.н.
  Пак да попитам – какво целите с безкрайното си бръщолевене за “наивността” българска. Наивността драги е присъща на хората независимо от националност раса пол и т.н. Мисля че всички вече разбраха, че сте обсебен/а от тази тема тъй че моля дайте си малко почивка и на нас малко тишина…

 26. към ПИЛЕ:
  Въпросът Ви тук е крайно неуместен. За каква партия се интересувате и защо И.Прокопиев Ви е доминантата – ами това няма нищо общо с написаното по-горе от стопанина на блога. И да Ви кажа честно, писнА ми от такива като Вас. Ще се изока ни в клин, ни в ръкав, па ще се оглежда за аплодисменти. Ако има някаква партия с И.Прокопиев инкорпорейтед, идете на сайта й и се оревавайте до където Ви душа иска. Наистина нямате никаква работа тук и моля, не ни безпокойте!

 27. Г-н NIKOLOV, прочетох няколко статии за Босфора и SWIFT.
  Явно не съм се изразил правилно! СЕГА, СЕГА , зависимостта на RAZIя и туПлер от Запада е МНОГО, МНОГО по-голяма , отколкото на СССР от Запада!
  И щом като СССР , при неговата относително по-голяма самостоятелност от Запада се срина, то за RAZIя на туПлер е още по-лесно!
  Просто трябва да се приложи КОКОМ 2.0. , и без Босфори и т.н..
  Венните бандити и престъпници на туПлер ще останат без зарплати и ….. и сами ще го смъкнат от властта му.
  Когато се наложат колективни мерки срещу кагебисткият бандитустан, самите санкции действат сами за себе си без да има конкретен техен носител. Просто се поставят ТОЧНИТЕ цели, и се задействат санкциите.
  ЦЕЛИТЕ трябва да посочи някой и на тръмпович и на западноевропейските “непорочници”. туПлер е много по-уязвим по тема “несъвършенство” и “непорочности”!И САНКЦИИ!
  А ЦЕЛТА е една – RAZIя!

 28. П.П. Сриването на туПлер и бандитустана му ще помогне за “успокояването” на западните “елити” от туПлеристката “заплаха”!
  И само заради това “елитите” трябва да наложат КОКОМ на кагебисткият бандит!

 29. Към РАДОСЛАВ АНДРЕЕВ:
  “….тъй че моля дайте си малко почивка и на нас малко тишина…”

  Каква почивка? Как да си е даде, когато това не зависи от него. ТО е на дистанционно управление и постоянен работен режим, до пълно изтощаване и унищожение. След него пускат друго. Така че, за нашата тишината и за нашия приятен разговор остава да се погрижим самите ние. Лесно е!

 30. Иванова, има само една нова партия! Затова питам тези, които я благославят дали е вярно!! Ако не е нека ме успокоят и да кажат – лъжците от Канал3 не са видели Иво Прокопиев да се измъква със Христо Иванов през задния вход! Толкоз! Просто искам да съм информиран! И ако обичаш не си хвърляй нервите по хората. За нищо не сме ти виновни и е признак на слаба култура!

 31. Г-н Андреев,всеки коментатор тук има право да анализира материалите и фактите в тях.А след тези анализи да направи и съответни изводи,а след тях да посочи и конкретните причини за случилото се,случващото се и това ,което евентуално би могло да се случи.
  Аз съм стигнал по свой път до основната причина,поради която поне на този сайт текстовете са негативни и дори отчайващи. Не Иво Инджев ги прави такива,а обектовността го принуждава да изнася истината.Засега аз не установявам сериозни пропуски и грешки.Да,има неща с които не съм съгласен или напълно съгласен,но обратното не би могло да бъде ,дори не би трябвало да бъде.

  Все пак има нещо основно в България,което я движи,или пък не я движи,или пък я кара да боксува.Не може да няма причина,всичко в живота става по някакви причини.
  Аз съм назовал по възможно най-скромен и толерантен начин глупостта,която е една от основните изворни причини за този негативизъм.Наричам я “наивност”.
  Днес,специално за Вас в рамките на тази неофициална пероснална рубрика “Наивността в България” предлагам следния материал.

  КАК КОМУНИСТИТЕ СЕ ПОДИГРАХА С БЪЛГАРИЯ ( и пред севта)

  Защото за Президент бе избран Резидент,което е без Прецедент.

  Избори като тези в РБ не са правени поне в Европа до този момент.В нито една страна не беше избиран за Държавен глава действащ високопоставен веоннослужещ от армията.

  НИКЪДЕ!!!

  Само в България това стана възможно?
  Защо,коя е причината,не може без причина да се реализира нещо,което поне в цивилиозваните държави не се случва,както и в по-нецивилиозваните.
  За да победят по такъв експресен и форсиран начин комунистите,това означава че се е случило нещо неортодиксално,силно,непознато,нетрадиционно.Ако не сте съгласен с това,посочете друга страна,в която за президент се избира несъмнен руски резидент.Ако Вие не смятате тази квалификация,дадена от Г-н Инджев за вярна,чететенето на следващите редове е безсмислено за Вас.
  Аз съм консерватор и с крайни убеждения,компромис към безобразието не правя.

  За да изразят таква силна убеденост комунистическите финкционери,че компартията БСП ще спечели изборите,те са знаели че биха могли да разчитат на избирателите.Дори се оказа,че самите те не са очаквали че още по-убедиително ще спечелят.

  Коя е основната причина спред мен?-отговорът е ясен и безопасен-“Българската наивност”.Аз не твърдя диктаторски че съм абсолютно прав,но досега няма отговор от нито едни среди ,които търсят причината,която аз квалифицирам като “без прецедент-държавнически,юридически,традиционен,цивилизационен”.
  Ако Вие посочите поне още една такава държава,в която по такъв начин се печелят президентски избори,моята теза увисва във въздуха.
  Засега няма,няма и да има,или поне не се очертава таква възможност.

  Откъдето и да започнем да я търсим тази наивност,тя вендга излиза.
  1.Да започнем с Държавния глава-Президента и Върховния Главнокомандващ ВС на РБ,Г-н Росен Плевнелиев.
  Когато за пръв път комунистите споменаха името на действащ(активен) военнослужещ от армията,той трябваше да реагира и да предприеме законосъобразни действия.
  – да информира Правния отдел към Президеннството с цел да се установи дали публикуваната информация е официална и произтичаща от комунистическите среди.Понеже генералския състава от ВС според ЗОВС е под юрисдикцията на Президента,той има право да проведе разговор с упоменатия служител от БА,Генерал-майор Румен Радев,Командир на ВВС.И да го попита дали информацията изнесен в пресата за него от комунистие е вярна.По този начин той и неговите юристи ще получат информация от “първо лице”.Той има законното право да попита Г-н Радев дали знае какво означава този факт-предствители на политическа партия са влезли в контакт с него(Радев),което съгласно ЗОВС е нерегламентиран контакт.От който факт биха произтекли съответни последици.Има право да го попита какви разговори са водени между двете страни БСП и Г-н Радев.
  Президента има законното право след като неговите юристи подготвят преписката по случая да информира Главна прокуратура-Военната колегия да започне следствени действия с евентуално обвинение към двете страни за незаконни действия(разговори и др.).
  Отделно от това,чрез Министър-председателя и Министъра на Отбраната,на ниво “правителство” и “министерство на отбраната” може да се проведат допълнителни действия за изясняване на случая.Може да бъде информирана и ДАНС,както и дирекцията по сигурността на БА(бившето Трето Упр. на ДС-ВКР).
  Цялата информация щеше да бъде предоставена точно на тях двамата Г-н Борисов и Г-н Ненчев.
  Отдено от това,те двамата имат законното право да проведат разговор с Г-н Радев.
  И съвсем отделно,тези институции имат законното право да поискат официална декларация от Ръководството на комунистическата партия дали изнесената информация е достоверна и дали Ръкводството на БСП е предприело тези конаткти с Г-н Радев.
  Беше ли направено нещо подобно? -НЕ,НЕ,НЕ

  -идва момента на подаването на Рапорта за “освобождаване от военна служба” на Генерал Румен Радев.
  Той е подаден след изнесената информация от комунистите,че ще предложат за кандидат-президент точно него-активния служител на БА,който заема висок команаден пост. Това не се случва всеки ден.
  Според оснвоното законодателство,наличието на преписка по този случай автоматически спира(блокира) придвижването на Рапорта на Г-н Радев до завършването й и докато Главна прокуратура(ВК) не се произнесе-дали следствените действия ще се прекратят или ще се предяви Обвинителн акт за “престъпление по служба”( или друг член,който Гл.П. по-добре знае от всеки).

  Беше ли направено нещо подоно?-НЕ,НЕ,НЕ

  – в такива случаи Президента има законното право(дори е задължен) временно да суспендира (отстраняване от длъжност)изпълнението на служебните задължения на Командира на ВВС,Генрал-майор Румен Радев.
  Недопустимо е в течение на обрабоотката на неговия рапорт той да е под вниманието и опеката на политическа партия и да е обект на внимание в обществото,медиите и пр.
  Беше ли направено подобно нещо?-НЕ,НЕ,НЕ

  Какво на практика стана в РБългария-комунистите извадиха с помощта на Държавното ръководство от редовете на армията действащ генерал и го предложиха на изборите.
  Кой го избра,ами наивниците в България,кой друг.
  Не се създаде дори елементарен комитет за пртест,че е налице нарушение на закона(ЗОВС).
  И след изборите наивността продължава-вместо сериозни държавни структури да предоставят тези и други факти до Върховния Съд за КАСИРАНЕ на избора на г-н Румен Радев,всичко мъчли и блее(извинявайте Г-н Андреев за думата).
  Защото ако сега не се направи нещо подобно,утре комунистите нищо не им пречи пак да извадят някой генерал или офицер от БАрмия и да го направят депутат например.
  И Държавното ръководство пак ще мълчи,тъпее и блее.

  Аз тази акция я наричам комунистическа провокация,проведена успешно с несъмнената помощ на “Българската наивност”.
  Та все пак не всеки народ избира за президент чужд резидент,дявол да го вземе.

  Ако Вие драги колега имате друг отговор на този прецедент за избора на резидент-президент,предоставете го на читателите на сайта.Все ще се приближим до истината.
  В противен случай на следващите избори за президент пак ще се избере резидент,дори в по-кратки срокове.

  Е,силни ли са българските комунисти-Божия сила са.
  Наивни ли са българските избиратели-Божоя сила са.
  С уважение-Антикомунист!

 32. Да,навсякъде има наивност,в това сте напълно прав,но у на тя е водещата,основната сила за да сме на такъв хал.
  Българската наивност е на върховно ниво-ДЪРЖАВНО.

  И политическо разбира се,обърнете внимание на названията на партиите-това гесйствително ли са политически партии с политически имена и политическа същност-блокове,патриоти,реформатори,атаки,гербове,дори и “Гергьовден”…..,имена с букви от азбукта и какви ли не простотии…
  Това не е ли несеризно и наивно.Това се вменява в дъражавата и обществото и по този начин страната става ирационална-у нас рзум и разумни хора не управялват….И скоро няма да управялват…

 33. Хайде да погледнем действителността такава кавато е! След избиването, ограбването и заробването на България тя остана без водачи. СССР и съседите ограбили български земи доволстваха, че и до днес е така. Запада самодоволно ни продаде и забрави, зает със себе си. Апатията описана като последица от Г. Марков е следствие от отрязаната пъпна връв със свободата и земята. Папите също не ни бяха приятели и опора за разлика от други страни. И до момента дечицата и внуците на червените мандарини (родени със сребърна лъжичка граврирана на дръжката с петолъчка )се самопредлагат за еднооки месии във царството на слепите. Кои бламира Х. Иванов? Същите тия дето за кокълчето го изпържиха ( и за които гласувах-последен пристъп на наивност според sms)- реформатори??? Единствено кандидатурата на Т. Трйков и С. Събев е положителното което се случи в последните години. Но и тези които би следвало да застанат зад тях, че и да си хвърлят оставките заради принципни позици лукаво ги зарязаха ( днешните мандатоносители ). Има нужда от квас за тестото ( аналитични центрове и др. ) Но най-вече от партия със ясна програма, личности и цел (валаст и приложението и. * към Симеон каквато е например НАРОДНА партия във Княжество България). ” Не се влива ново вино във стари мехове” След толкова лъжи просто така-доверие? Същото ще послужи ли като гаранция за банков заем на Х. Иванов? Когато лице пристъпи към публични изяви как да не провериш делата му. Че и на ближните му. Иначе следват зависимости ( Боко и боковици ) във големи размери ( услужливо поднесени за осребряване от българския данъкоплатец) ! *Към Г. Николов : невежа съм и си го признавам. За това страстно проучвам написаното от В. Суворов, И. Бунич, Улрих фон Кранц, Бжежински ,Фридман и др. И т. Н. Линк няма да ти дам ,но ти сигурно си запознат и си ги открил далеч преди мен или знаеш къде да ги откиеш при нужда до като все още ги има. Възхищавам се и от съставителя на блога за това, че чете мислите ти и твори актуалности. А ако не беше така? Шапо (Както винаги в 10-ката ),

 34. Уважаеми Г-н Андреев,
  Навярно сте забелязал че аз маниакално се придържам към принципите и темите , развивани в този сайт.
  Сетих се да Ви попитам с малко доза провокация към преминалата сравнително скоро поредната българска акция във връзка с кандидатурата за Генерален секретар на ООН.
  По този повод в сайта се написаха доста статии, които според мен , поне малко влизат в рамките на моята рубрика. Дори някои анализи на автора и на читателите далеч надминават силата на “Наивността в България”. Стигат дори ниво на заклеймяване…
  Бихте ли бил любезен да посочите колко държави са представили свои кандидатури за този пост с двама кандидати, при това жени, а пък първата Г-жа Ирина Бокова е стопроцентов комунист по всички критерии. Значи имаше хипотетична вероятност тя да беше избрана и за пръв път в историята на ООН, нейния Генерален секретар щеше да бъде комунист, при това не от коя страна да е, а от България. Разбира се, това не се случи.
  Да се лансират и фаворизират комунисти от една държава съвсем не е акт за гордост както крещеше комунистическата пропаганда.И когато се видя че Г-жа Бокова няма да бъде избрана, Българската държава предостави още една кандидатура, което доколкото знам пак е прецедент.
  Разбира се, българче не беше избрано.
  Та каква е същността на тези недостойни гимнастики на Българската държава? – ами несъмнена наивност и сбърканост, неадекватност и дори наглост.
  Би ли могъл някой да каже че друга държава ще предостави в следващия избор комунист и след него още един кандидат.
  Тази Българска неповторимост на какво се дължи? Този път оставам отговора да го дадете Вие.

 35. Имам един въпрос към всички: кой е Иво Прокопиев и с какво основание червените политически коментатори винаги го развяват като някакво задкулисно олигархическо
  чучело, криещо се зад про-евроатлантическите политици и партии? Дайте да изчистим един път завинаги тази тема, за да знаем как да се защитаваме занапред от нападки.

  Г-жо Савова, от трите магически букви на надеждите ни не остана нищо, защото бяха заченати в грях и свестните хора ги напуснаха, докато там не остана нито една ЛИЧНОСТ. Спомнете си само какви безличия бяха лидери на СДС след Иван Костов и нещата си идват на мястото.

 36. До Антикомунист: Неволно ме подсетихте за една класика “Укротяване на опърничавата”. От калта да извадиш невежо, да го възпиташ ,облагордиш (че и облечеш) до възможно най-високи критерии и да го представиш във каймака на обществото? Сигурно се иска доста човещина, постоянство и компетентност. Всяка проява на тоталитарната държава ( за да оцелее като такава) сигурно е безчовечност, лумпенизация ( скриване на истината,фактите ) и съзнателна манипулация над личноста (оцеляваща и впрегната от люлката до гроб във казиони). Номинираните за представители на Р. България ? А. Буров го казал простичко на Памукчиев: “Не вие българските комунисти ме качихте на тавана в Дряново, а Мустакатия от Гори. ” Милите ни управляващи назначени от същия нямат на къде. Остава им надеждата че капо тути капи този път ще е по-милостив. Това не е наивност, а безисходица!

 37. Някой да предпуреди Борисов, че пак влизаме в ретроградния Меркурий.
  не щем РБкабинет

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.