Борис(ов) Четвърти с трети кабинет?

Резултат с изображение за Бойко Борисов с корона снимки

 

В българската история имаме няколко  владетели с името Борис.

Владетелите на Първото българско царство се наричат кан или канасювиги. Преди Покръстването.

След княз Борис Първи Покръстител има друг български цар-Борис Втори,който е син на цар Петър Първи,който пък е син на цар Симеон Велики.

Другият български цар с името Борис Трети е наречен Обединител/починал 1943г/, син на цар Фердинанд и баща на недоразумението Симеон Втори Сакскобурготски.

Днес живеем в епохата на Борисов, кадрови син на Симеон, канонизиран от Кремъл за първия монархо-социалист в световната история.

Задава се трети кабинет на Борис(ов) Четвърти , ако сигналите от днешния ден за подобна вероятност се окажат прелюдия към нещо подобно.

Борисов допусна вече, че може да размисли и да подкрепи ново правителство в рамките на този 43-ти конвент.

Само да не стане като през 43-та година (на миналия век)!

Нямам предвид кончината на цар Борис през 1943 та, а кочината на Борис(ов) в наши дни, заиграващ със Запада, но придърпан в крайна сметка по византийски и посред нощ ( защото сме на тъмно относно съображенията му) за евразийската кауза на император Владимир.

П.С. Борисов се чул днес с Тръмп.

24 мнения за “Борис(ов) Четвърти с трети кабинет?”

 1. Дали пък телефонният разговор на борис(ов) четири, това по Чичо Пенчо, иде реч за легендарният футболен стратег от Мировяне не се е състоял по “инициатива на американската страна”. В кавичките е любимата “закачка” на кремльовци когато пускат прессъобщение за състоял се телразговор на лилипут.ин с Обама. Един вид, като толкова много се натискате да си сверите часовника с нащето гномче, ей на на.
  А че, баце си сменя мнението миниум два пъти на ден по “злободневки” и в рамките на колкото трябва технологично време по “кардинални” проблеми не е изненада за никого. Предполагам, че е сондирал ДТ дали го възприема кат премиер трето издание. Сиреч, да чака поздравителна телеграма от слънчо за инагурацията на 20.01.2017г.

 2. Смятам, че и тоя път, както и при съставянето на правителството Б-2 натискът над СИКаджийкия “охранител” идва от запад. Да припомня, че едва след срещата на председателя на Европейската народна партия с ГЕРБавия вожд и тогавъшния РБ се роди сегашното “реформаторско” и “дясно” правителство.

  Подаването на оставка бе част от плана разчистване на пътя за управление директно подчинено на путин! Даване на възможност на БКП, т.е. Решетников, т.е. путин да назначат служебно правителство, уж от името на “НАТОвския” румен генерал. И да има избори до момента, в който останат само путинологи в “парламента” и БКП се прегърнат с ГЕРБавите в “голяма коалиция” “както в Германия”.

  Пореден плонж пред Раззия.
  Толкова много медиен въздух бе напомпан в един прост СИКаджия за да го направят чак “премиер”. Не е станало без да е помислено кога и как да го свалят от сцената!
  ДС вече подгряват новата марионетка – Дългата чалгарска кукла “за референдуми” – новият “спасител” на България.

  Засега изглежда в Брюксел все още имат начини за въздейтвие над “охранителя”.
  Неговата не е лесна с такова ‘трудово досие”. От едната страна го чака Решетка, от другата Решетников.

 3. цар Борис II 969-971г.
  цар Борис III-Обединител 1918-1943

 4. Здравейте г-н Инджев,
  следя с интерес всяка ваша статия в блога Ви,и при прочитането на настоящата останах изумен от неправилната фактология,която използвате.Останал съм с впечатление,че се интересувате от история,и се познавате с добри историци.Първо- в модерната историческа наука владетелите на Първото българско царство се наричат кан или канасювиги, преди Покръстването.Второ-след княз Борис Първи Покръстител има друг български цар-Борис Втори,който е син на цар Петър Първи,който пък е син на цар Симеон Велики.Тези личности са живяли през 9век.Другият български цар с името Борис Трети е въпросният,който е наречен Обединител/починал 1943г/син на цар Фердинанд и баща на недоразумението Симеон Втори Сакскобурготски!Може би сте се объркал:)

 5. борисOFF-влиза в историята засега два пъти off-което ще рече изключен, по-точно самоизключен.

 6. Към Чавдар Павлов:

  Благодаря за забележката, която коригира моята спонтанност ( по памет, която подвежда понякога). Бях се вторачил в аналогията, пренебрегвайки фактологията. Поправих се .

 7. това за Борисов трети го предвидих,не знам да ли го споделих в блога,но бях сигурна че в Брюксел ще има друг прочит на нещата.Mного е опасно да имаме за президент Радев и липса на правителство,защото този човек има забита петолъчка на челото.Борисов не желая да коментирам,този човек разбира само от мачлета и цялото му управление е на това ниво

 8. И аз се поправям.Цар Борис Втори е живял през 10в.сл.Хр.А иначе почти/казвам почти/ е сигурно/имайки предвид логиката и неотворените съветско-руски архиви ,че цар Борис Трети/Обединител/е отровен по нареждане на болшевишкия вожд Йосиф Джугашвили,за да предотврати разумна политика на Царство България за излизане от Втората световна война.В историята няма АКО,но след толкова години е ясно,че АКО цар Борис Трети беше останал жив,болшевизацията на България след 1944г., може би нямаше да се случи,и сега всички да плащаме тази цена!!!

 9. Крайно време е това недоразумение – милиционер-пожарникар-каратист-будист-бандит-премиер – да отиде на бунището на историята!

 10. По-добре Борисов, отколкото някоя лъжлива маникюристка. А най-вече очаквам Москов да закръгли реформата, така че да стане необратима.

  Дали ще има Борисов три или четири не мога да знам, но факта, че на Позитано предварително започнаха да вият от мъка, а Стойнев пак започна да заеква по телевизиите, си е голямо удоволствие, бих казал даже голям кеф.

 11. С тази андрешкова усмивчица ми прилича повече на шут, нежели на цар.Мисли си – Я, аз да ВИ закарам в блатото, както ми заръча Решетников, пък Вий му мислете, като сте ме избрали ,ще си платите.

 12. Тук виждам, че някоя друга Здравка е писала нещо ( даже две неща ), с което нямам нищо общо. Не ми харесва нещо чуждо да излиза от мое име ще престана да давам мнението си. Нека остане само втората Здравка.

 13. Още един Борис Калинков е Борис Джонсън, бившия кмет на Лондон. Направи всичко възможно Брекзит-референдума да успее и после се скри в миша дупка. Уплаши се от резултата. Или по-скоро до тук му беше платено, както на Шрьодер, Льо-Пен и т. н. В средновековието, към което направихте препратка, такива които получават подкупи от други за да мътят водата в царството са свършвали на въжето.

 14. Някой да предпуреди Тиквеника, че пак влизаме в ретроградния Меркурий.

  Не щем РБкабинет който си е коалиция Борисов&Пеевски,с нови 20 милиарда дълг, с ново падение във всички световни икономически,юридически,финансови и други kласации и продължение на безвремието

 15. Колкото и Фнимателно да препрочитам долните 14 признака за психически разстройства на “началник” на страната заболели
  от пребиването си във власта не намирам поне едно което донякъде поне да не е валидно за баце.

  Ниже перечислены основные клинические критерии гибрис-личности:

  А) Обязательное пребывание у власти не менее 1 года;

  В) Не менее трёх из следующих критериев, причём один из них должен быть специфичным (5, 6, 10, 12 или 13, они здесь выделены курсивом.):

  1. Склонность воспринимать мир как арену, где можно использовать свою силу и стяжать славу, а не место, наполненное проблемами, требующими решения.
  2. Предрасположенность к совершению действий, которые в дальнейшем преподносятся исключительно в положительном свете; преувеличение их значения для окружающих.
  3. Чрезмерная озабоченность собственным имиджем и способом его выражения.
  4. Мессианская манера разговора о собственных деяниях, тенденция к самовозвеличиванию в речи и манерах.
  5. Чрезмерная идентификация себя с нацией или другой группой людей до такой степени, что собственные желания, мысли и потребности начинают приписываться всей нации или группе людей.
  6. Употребление королевского «мы».
  7. Чрезмерная вера в собственные суждения, опыт и мнение.
  8. Пренебрежение и презрение к мнению других.
  9. Безрассудство и импульсивность в принятии решений.
  10. Вера в то, что лидер неподвластен мирскому суду или мнению коллег, и только Бог и история могут оценить его/её деяния по достоинству (а также непоколебимая вера в то, что на суде божьем или суде истории он/она будут непременно оправданы).
  11. Чрезмерная самоуверенность в себе как в личности и собственных силах.
  12. Потеря контакта с действительностью и самоизоляция от простых смертных.
  13. Тенденция позволять себе «широкое видение проблемы», особенно её моральной стороны, избегать обсуждения практичности и безопасности собственных решений.
  14. Последующее некомпетентное ведение политики, которую можно назвать «высокомерной некомпетентностью».

 16. “Пари за пенсии ще се намерят…” – нещо подобно казал…Сега му е скимнало да намери нещо за пенсионерите, сега ще го направи, ако иска…,а може и да не даде на пенсионерите….Отношение като към марионетки непотребни и незначителни. А българският пенсионер е изпаднал в такава позорна финансова немощ, че състоянието му е мръсно леке за държавата ни като цяло.

 17. 18,8 млн бедных в России (13% населения). Но это официально
  42% россиян уже отчаялись вырваться из бедности
  9889 рублей составляет ныне прожиточный минимум
  36% российских семей не могут купить самое необходимое
  Бедность как физический недуг влияет на психику и генетику.
  Спасибо Вовонька за это!Мы холопы твои,мы любим тебя!Верным путем прем,товарищи!

 18. @ Georgi Nikolov
  Не просто има наличие на три “изпълнени” критерии, аз не мога да открия дори три “неизпълнени”….Борисов е “отличник” по самовлюбеност и свръх-его…

 19. Някакъв сайт пуснал новината,че Богомил Бонев ще ставал служебен премиер. Мои приятели ми разказаха, че Борисов бил в истерия, а Румен Гечев на някакво събрание на БСП, прималял от страх тропал по масата и искал да се повлияе на Радев това да не се случва, аргументирал се със следното: “Помните ли какво ни причини 97?”. Вие имате ли подобни данни?

 20. През 2016 са отнети лицензите на 80 руски банки,т.е.фалирали.Виждате ли връзка комунистическото управление на Виденов и фалитите на нашите банки?

 21. Добра новина, имаме две различни ЗДРАВКИ. Бъдете здрави!

  Здравка Матеева: Благодаря Ви за чудесните акварели!

 22. “Много ядоха и много сраха…” така казваше Професор Аврамов за годините на комунистическо мракобесие. Можем да добавим към тяхната тъжна история:
  Комунистите се разкрепостиха
  и в партии се нароиха.
  Отдръпнали се те от комунизма,
  остават верни чак до гроб на колаборационизма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.