Брошката на анцуга на Борисов пак иска власт

“ Ще ви кажа защо бих останал още малко – имам още много работа – пред срутване е филхармонията в Бургас, има какво да се прави по великолепния музей „Квадрат 5000”, във Варна има работа. Още малко за археологията да се направи”, кандидатира се за трети мандат от екрана на БТВ Вежди Рашидов, несменяемият министър на културата в правителствата на Бойко Борисов.

Както се разбира от това откровение, Рашидов наистина вярва, че без него ще се срути една филхаромнония, ако не и хармонията ( за да не кажа идилията) в държавата на “духа”- такава каквата я разбира той.

Това е човекът, който раздава постове срещу лоялност към него лично и дори не го крие. Анатемосва критични журналисти на работа в медии, издърани от държавата- били на държавната “ясла”, както се изрази по отношение на един колега от БНТ, позволил си да кани неудобни за министъра събеседници в студиото си.

Това нещо Рашидов е олицетворението на Борисовия принцип “ и аз съм прост, и вие сте прости, значи ще се разберем” в областта на културата. Превърна я в слугиня на себе си, доколкото можа. Просперитетът на театрите и музикалните салони превърна в производна на продадените билетчета, както впрочем обоснова и необходимостта от мезея, утвържващ скъпото на сърцето му “социалистическо изкуство” ( щял да носи приходи от билетчета – една нагла лъжа, която години по-късно така и никой не изобличава от дистанцията на времето).

За Рашидов протестиращите срещу съветската символика със спрей в ръка българи са “вандали”, а гордият със заслугите в утвържаването на съветския комунизъм от позицията на шеф на политичската милиция Димитър Иванов е достоен деец на културата, отличен поради това от него с наградата “Златен век”.

Този “културен” министър беше регистриран медийно да псува на майка в кулоарите в парламента и да пуши демонстративно в повереното му ведомство в телевизионно предаване на живо, което го величае за рождения му ден . Десет години по-рано в друго телевизионно предаване Рашидов беше показан като емблема на израза “пир по време на чума”, събрал “елита” на България да плюска печено прасе по повод друга своя годишнина пред очите на преглъщащи граждани на централната софийска улица с жълтите павета.

Същият успя да изуми репортери, видели иначе какво ли не в неговата държава на “духа”, когато каза на една пресконференция, че значимостта на една книга се измерва с нейната дебелина.

И какви ли не още дебелашки “шегички” разигра този властолюбец, който си прави устата да продължи в същия дух в неговата държава на “духа”.

Прав е. Трябва да остане на власт в случай, че се състави нов кабинет по волята на неговия побратим по дух Борисов. Без брошката на анцуга си , каквато е Рашидов, Борисов просто няма да е същия ортак на един мултак.

21 мнения за “Брошката на анцуга на Борисов пак иска власт”

 1. Два клипа от мен. Първият е споменат от Стопанинът на БЛОГА НИ. С вторият “намеквам” на “веждичката”, че в легналата МУ на сърце матушка има и по-оригинални методи да се празнува по време на чума.
  https://www.youtube.com/watch?v=Buohk0LsLlM

 2. Спомням си, че би и полицай пред общината, заради парко място.

 3. Oбщество, което е произвело във всички възможни чинове, Бойко Борисов,Цв.Цв, Вежди Рашидов и си го е избрало за премиер, заслужава да бъде идентифицирано с циганина Светослав и неговата средновековна култура.

 4. Да мултак,но не какъв и да е,а №1 на Републиката!Тук вземам за почест!А останалото е банална хронология по български!

 5. До sms | декември 17, 2016, 15:40

  “Кесо
  2016-12-17 14:41:39

  Няма как БТВ да послушат разумния съвет на Илиян Василев да бъдат телевизия. В България повечето медии са проектирани и функционират като мощни бухалки на червената мафия и руската пета колона. Те не са в състояние да се откажат от тази си функция, докато червената мафия и руската пета колона дирижират процесите у нас.”

  Право куме в очи!
  Отдавна не гледам и слушам btv!
  От времето, когато подло и долно уволниха г-н Инджев само заради един зададен въпрос за един мезонет!

 6. „Сънувах, че ми се яде свинско със зеле, още малко ми се живее и ми се правят две три изложби“

 7. Съжалявам не е по темата. Този руско-сръбски хуманитарен център се намира в Ниш, а Асошейтед прес отварят темата дали този център не е скрита руска база (военна или логистична без значение). http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Amerika-i-Rusija-polemisu-Da-li-Moskva-ima-vojnu-bazu-u-Nisu.sr.html

 8. До БЪЛГАРИН:
  Гледам клипчето отново и отново /за кой ли път/ и си мисля, че то напълно изчерпва темата за “прехода”. Защото тъпата “веждИчка” съвсем не е най- значимата и важна фигура сред празнуващите /ами че и желко е там!/… И още, и още, все мултаци, ред по редом, майно льо!
  Ех, Аугусто, как ни липсваш!

 9. Руснакът Макаров си гледа интереса на матушката си у нас, но важно е другото. КОЙ безродник предложи издигането на този нов паметник на
  унижението? Ще узнаем ли именцето на този антибългарин? А КОЙ официализира унижението е видно от снимката. Михаил Миков.

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/89701-poredniyat-pametnik-na-savetski-soldati-a-zhertvite-na-komunizma-nepocheteni.html

 10. То и други интимни украшения така искат. Например дантелените му гащи Лукавски.

 11. Корените на „хибридната“ употреба на Православието

  (В ЕС руската доминация в православните общности е много по-мощна от времето на Студената война.)

  http://bulgariaanalytica.org/2016/12/17/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0-%D0%BD/

 12. И друг път сме цитирали Радой Ралин относно веждИто, но не мога да се въздържа: “Не се страхувам от министъра на културата, а от културата на министъра”. А може би по времето на тримата шишковци трябва да се произнася: “Не ме страхува кОлтурата на министеро”…

 13. Днес почина Гиньо Ганев.
  Бог да го прости!
  Не съм аз господ, да прощавам греховете му.
  Гиньо Ганев е най-блестящото доказателство, за това каква е целта на референдума и мажоритарните избори- ДА СЕ ЛИШАТ ОТ ГЛАС ПРОКУДЕНИТЕ БЪЛГАРИ в чужбина, където и слепите са прогледнали.
  След Великото НС, Гиньо Ганев бе НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯ политик в България.
  Кандидатира се мажоритарно от Варненски избирателен район но спечели 2,4 %/най-много от всички кандидатствали мажоритарно за депутати до сега!!!/, но не можа да влезе/прагът е 4%/
  И мажоритарните избори пак ще са партийни/ както кметските/, но ще се лишат от право на глас „чужденците”, КАКВАТО Е ЦЕЛТА!
  Би трябвало за 3млн. в чужбина се отделят съответно 103 мандата.
  И за останалите 4 млн. тук, останалите 117 мандата.
  Нали по Конституция ВСИЧКИ български граждани сме РАВНИ-и в избирателните си права.
  Ако искат да променят Конституцията, ако искат изобщо да ги лишат от гражданство тези в чужбина. Както при Тато- обявяват ги за “невъзвращенци” и им конфискуват имуществото…
  Но няКОЙ ,който координира Слави, Борисов, Нинова,Мая Костинбродска, за да ни манипулират, диктува на Омбудсмана да предложи „великодушно” 9 вместо 103 мандата за „чужденците”.
  А нещата са елементарно прости:
  1.Премахване на избирателния праг в листите- ето ви 100% мажоритарни избори./Отделно , и до сега всеки има право да се кандидатира и сам/
  2.Гласуване па пощата-ето ви равни избирателни права на всички.
  / от 100г се гласува така-поща има навсякъде-дори и на Антарктида./
  И може да се въведе веднага-без допълнителни разходи/даже се икономисат/ и без допълнителна организация/даже се опростява/!
  Ако ПОЛИТИЦИТЕ улесняваха НАРОДА, а не обслужваха МАФИЯТА!

 14. SMS , украински хакери са разбили пощата на заместник-директора на на “Института” за ОНД(един от клоновете на НОВИЯТ Азиатски департамент отговарящ за колониите на путлер!), и “прессекретар”(пропагандист) на Съюза на православните граждани – Кирил Фролов.
  Писмата са от 1997-2016г. И ето какво пише на един от своите лакеи , които готви за поста отговарящ за връзките между руският патриарх и медиите:
  “«Бери власть в медиа пространстве, становись Геббельсом при нашем духовном фюрере — Патриархе. Политическая обстановка к этому располагает — и с путинцев, и с медведевцев бери по телеканалу, по газете, по сотне сайтов, и одним говори о других — вот эти сволочи нам одну кнопку уже дали, дайте еще пару, тогда перейдем на вашу сторону. Этот язык они понимают, таким образом, этот рациональный подход не помешает их катехизировать».”

  Както виждаш дори кагебистките “православни” ченгета, които са завзели руската чърква се наричат помежду си Гьобелси на руският патриарх. А самият патриарх за тях е “духовном фюрере”.
  Просто няма какво повече да се добави!

  Ето и част от разследването на украинските хакери.Това са 4 части, като първите три са преведени на български, като нивото на превода не е най-доброто. Като в горният ляв ъгъл под заглавието може да изберете езика , там има и български за първите три части!
  https://informnapalm.org/30705-frolovleaks-votserkovlennye-eksperty-kremlya-epizod1/
  https://informnapalm.org/30778-frolovleaks-part2/
  https://informnapalm.org/30831-frolovleaks-part3/
  https://informnapalm.org/31142-frolovleaks-4/

  П.П. Всички писма са дадени в следният линк, от който можете да ги изтеглите:
  https://drive.google.com/file/d/0Bw9oks1oscxmMnVpcW9TSk9WQjg/view

  Но трябва сам да си ги превеждате и ситематизирате!

 15. @ “до sms”

  Наистина благодарности към Вас и към украинските хакери 🙂 за тези потресаващи линкове!

 16. Мисля, че разбирам използването на анцуНг, но поне половината четящи са убедени, че това е правилното изписване.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.