Добрият старец Борисов може и да донесе правителство на послушните реформаторчета

Както много деца, така и малчовците от една парламентарна група у нас пишат предколедно писма до Дядо Коледа. За разчика от другите деца обаче те не крият какво искат да им донесе добрият старец (Борисов) : искат само едно малотрайно правителство с дистанционно управление от Банкя. Може и от по-далече да е, ако каже Снегурочка.

Добрият старец дълго се дърпал и гневял. “ Как така ще им нося правителство? И елените ми знаят, че няма да на(д)градя онези, които слушкат и папкат прекалено очевидно и ме лишават от правото ми да внеса интрига в очакванията за подаръците”, троснато обявил от Лапландия палавият дядо, известен с брадатата репликата от един аудиозапис по адрес на прокурори, които си “лапкали”.

Лапкането в Лапландия продължило. А по същото време…

Натъжили се реформаторчетата. Откога за прекомерно слушкане и папкане се полага наказание чрез лишаване от правителство? Онези, които се правят на непослушни, се уредиха предколедно с изборна победа, каквото беше най-голямото им желание! Ние ли не знаем, че добрият старец изтупа чувала с дефектните играчки и пусна една кукла на конци да се състезава с отвързания от кукловодите льотчик. Как няма да спечели наградата, отредена за него по споразумение между богатира Решетников и злата Корнелия.

Плакали, ридали и се надявали реформаторчетата добрият старец да се смили над тях. Не щеш ли, джуджето Цецо, най-големият помощник на дядото с големия чувал подаръци, намислило една хитрина, за да изглежда и старецът сърдит, и реформаторчетата ощастливени.

Джуджето Цецо взело да качва процентите вероятност да бъде изкован така желаният подарък, но това било само част от плана. За де не изглеждат реформаторчетата чак пък толкова послушни и с това да лишават добрият страец от осанката му на гръмовержец,  джуджето Цецо се появило по една телевизия и се притекло на помощ на опечалените малчовци . “Много трудни ще бъдат преговорите с тях за съставянето на правителство”, предрекло хитрото джудже и намигнало без да му мигне окото на онези, които в такива случай казват “ а плува ли корабче в окото ми?”.

За да улеснят все пак задаващите се сташно трудни преговори, реформаторчетата бързо редактирали писмото си с молбата за дистанционно управляема власт. На хитроумния ход на Цецо отвърнали с пълна готовност да изпълнят условията и желанията на всички от работилницата за подаръци, от които зависи да получат така желаната играчка.

Най-ентусиазираното реформаторче Лукарски взело пример от тарикатлъците на Цецо и бързо реагирало с обещание към патриотичните джудженца с великанските претенции за бързо порастване ( защото работата им много пораснала напоследък). Ще приемем условието ви за пенсиите срещу вашата подкрепа за правителство, веднага обещало джуджето Лукарски, сякаш му е бащиния онова милиардче от бюджета, което добрият страрец и неговият Цецо твърдяха само преди ден-два, че не могат да заделят.

Хитрото джудже Цецо потривало ръчички и се подсмихвало под наболия еднодневен мустак: “ Този номер с очакванията за трудни преговори го знам от едно столетно джудже, министър на икономиката при Станишев. Другарят министър Петър Димитров по същия начин послъгваше колко трудни преговори водил с великана Путин на 19 януари 2008 г. в бар “Синатра” в София ( собственост на Мишо Бирата) за цял един процент повече българско участие в лъжепровода “Южен поток”. Подсказаха му този пропаганден фокус от руския комунистически вестник “Правда”, който прогнозира колко тежки преговори очакват Путин в София с твърдите българи, пък твърдостта им се оказа такава, че един руски кореспондент забелязал колко превъзбуден от твърдост бил президентът Първанов при подписването на тройния шлем “.

Хареса ли ви тази (пре)коледна приказка? Чакайте да видите още какви весели истории ще ни вадят от чувала с хибридните номера, на който издайнически личи монограмът ДЯДО МРАЗ”.

34 мнения за “Добрият старец Борисов може и да донесе правителство на послушните реформаторчета”

 1. Приказката разказана от г-н Инджев ми хареса.Действията на дядо Коледа и разните джудженца,приказни и особено реални,намирам за много ниска проба политически маймунджилъци филм.Имаше един филм Планетата на маймуните,май се казваше,даже леко им завиждам,защото там поне имаше някаква нормалност за разлика от реалния маймунарник.

 2. Коледа е и джуджетата вярват в чудеса,как не са разбрали още че в Банкя няма Дядо Мраз

 3. Неописуема ИЗЛАГАЦИЯ са божо трика, меги щилянова кунева-пръмова и компания. Те, дори сами никога няма да осъзнаят колко ниско са паднали. А баце с неговият неповторим просташки хумор на пръв чалга-политик на мамковината какви ли унизителкни майтапи на станалите легендарни вечеринки по белот във вилата на генерала в Банкя ръси по техен адрес на мах.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 4. Решението: ДСБ+ДА България на следващите избори – алтернатива на всички (вкл. и РБ)

 5. Не е по темата но си заслужава мястото тук.

 6. Беше удоволствие да прочета горната приказка. Жалко, че не е измислица а отражение на родилните мъки на яловите ни политици…накрая пак ще излезе само въздух под налягане…

 7. В момента нови избори устройват единствено БСП, ДПС и производните им. Ако страната бъде тласната в безвремието от 8 месеца до съставянето на ново правителство, което ще бъде от БСП и коалиция, тогава се слага кръст на всички стратегически проекти като модернизация на въоръжението на българската армия, под въпрос става реализацията на интерконекторните газови връзки с Гърция и Турция, под въпрос ще бъде и успешния край на проучванията за добив на газ и нефт в Черно море. В името на всичко това, постигнато с много труд, трябва да се опита да се състави правителство в рамките на това НС. Сигурен съм, че тук не става въпрос само за някакъв самоцелен стремеж за запазване на властта, както биват обвинявани партиите от Реформаторския блок. Вие вярвате ли, че едно ново правителство на БСП/ДПС и /познайте още “КОЙ”!/, ще гори от желание да реализира проектите, за които пиша по-горе. Убеден съм, че в момента на България не са и нужни нови избори. За такива мечтаят само комунистите, които вече предвкусват изборна победа. А това означава поражение за България и европейския й път – труден, с лъкатушения, но все пак път с посока!

 8. А трябва и Европейско председателство да правим.Всяка година,през която БКП/БСП да е извън властта,е двойна крачка напред към Европа,защото да си го кажем,все още сме Троянски кон.

 9. След изразителната победа на комунистическата партия на президентските избори,всякакви следващи избори също ще бъдат спечелени от нея.ГЕРБ стремително лети към бездната,всичко е увяхнало и амортизирано при тях,останалите псевдопартии-реформатори,движения,патриоти блокове,квадрати,букви и др. са несериозни формирования.
  Бъдещето е на комунистите в политическия живот.
  След хитрата игра,при която спечели техния кандидат,логочно е да се очаква,че те отново ще приложат още по-хитра тактика и наивно-глупаватото българче пак с радост ще гласува “За България”.Респективно за комунистите в България.

  Краен извод в края на годината:

  НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ НЕ МОГАТ ДА ОЧАКВАТ НОРМАЛНИ НЕЩА В НЕНОРМАЛНА ДЪРЖАВА!.

  Няма как това да става с президент-руски резидент.

  Наивноста ще продължи с по-силни темпове.

 10. До Борислав.
  Вярвам, че в името на запазване на министерските си постове, всичко останало е производно и както дойде, справка т.н. съдебна реформа която баце “благослови” пред принуденият впоследствие да си подаде оставката Христо Иванов с препоръката;”Прави каквото щеш, само не пипай прокуратурата”. Сиреч, със същият успех може да се прави основен ремонт на автомобил но да не се занича в двигателя. божо трика, меги кунева и сие са готови на всякакви унижения и те отдавна се случват публично само и само да министерстват. РезИлтатите са очеизвадни. До степен самите те да се самогилотинират политически. Имитацията на реформи е изкуство което слънчо владее до съвърщенство. За огромно съжаление на избирателите на РБ, банкянското слънце намери в лицето на изброените и компания перфектните измекяри.
  Моля Ви не ни плащете с нероден Петко. Никога няма да забравя споделено на хардлайнер-комунист през “такова беше времето”. Виждайки ни пртеснени от предстояща н-та реорганизация група колеги, Дечев, това беще фамилята на комунягата се засмя и с думи прости ни обясни за реакциите по света и у нас на “прогресивното” човечество при смърта на Сталин: “Момци, когато геният на всички времена и народите си отиде, ние се казахме-край. Слънцето угасна. А то, взе да стана по-хубаво”.
  Тежко на страна в която бочковото Герб и присъдружните й партии нямат алтернатива.

 11. @ANTIKOMUNIST(Mr Naivnost)
  Все ми се струва, че от изявлението “Бъдещето е на комунистите в политическия живот.” което правите по-горе някак си прозира зле прикрит възторг… може и да се лъжа кой знае…
  Освен това цялото ви изкаване по скоро ми прилича като пророчество спуснато от Позитано 20 – “Ние сме на всеки километър, и така до края на света”

 12. Ако позволите, тъй като идва Рождество Христово …!

  Има една история за пророк Самуил и еврейския народ, който си нямал цар и живеел по Божиите напътствия и воля. Бог им помагал и им се радвал но евреите поискали и те да имат цар, като останалите народи. Мислели, че без Цар не могат да живеят справедливо и свободно! Не разбрали глупаците, че така отхвърлят Бога и искат дявола! Но Бог изпълнил желанието им, защото сами си го изпросили.

  Казвам го, защото и ние Братя Българи, забравяме, че Цар не ни трябва а само да почитаме Господ Христос и Бог Отец, които са нашите истински Царе и само в тях е Спасението и Живота.

  ПЪРВА КНИГА НА ЦАРЕТЕ
  ИЛИ ПЪРВА КНИГА НА САМУИЛА

  ГЛАВА 12

  12:7 Сега, прочее, застанете, за да разсъждавам с вас пред Господа за всичките справедливи дела, които Господ направи вам и на бащите ви.
  12:8 Когато Яков дойде в Египет, и бащите ви извикаха към Господа, тогава Господ прати Моисея и Аарона, които изведоха бащите ви из Египет и заселиха ги на това място.
  12:9 Те обаче забравиха Господа своя Бог; затова ги предаде в ръката на Сисара, асорския военачалник, в ръката на филистимците и в ръката на моавския цар, които воюваха против тях.
  12:10 Тогава те извикаха към Господа, казвайки: Съгрешихме, понеже оставихме Господа та служихме на ваалимите и на астартите; но сега избави ни от ръката на неприятелите ни, и ще Ти служим.
  12:11 И Господ изпрати Ероваала, Водана, Ефтая и Самуила та ви избави от ръката на неприятелите ви от всякъде; и вие живяхте в безопасност.
  12:12 Но когато видяхте, че Наас, царят на амонците, дойде против вас, рекохте ми: Не, но цар да царува над нас, – когато Господ вашият Бог ви беше цар.
  12:13 Сега, прочее, ето царят, когото избрахте, когото искахте! и, ето Господ постави цар над вас.
  12:14 Ако се боите от Господа и Му служите, и слушате гласа Му, и не въставате против Господното повеление, и следвате Господа вашия Бог, както вие, така и царят, който царува над вас, добре;
  12:15 но, ако не слушате Господния глас, а въставате против Господното повеление, тогава Господната ръка ще бъде против, вас, както беше против бащите ви.
  12:16 Сега, прочее, застанете та вижте това велико дело, което Господ ще направи пред очите ви.
  12:17 Не е ли днес жетва на пшеницата? Ще призова Господа; и Той ще прати гръмове и дъжд, за да познаете и видите, че злото, което направихте, като си поискахте цар, е голямо пред Господа.
  12:18 Тогава Самуил призва Господа; и Господ прати гръмове и дъжд през същия ден; и всичките люде се уплашиха твърде много от Господа и от Самуила.
  12:19 И всичките люде казаха на Самуила: Помоли се за слугите си на Господа твоя Бог, за да не измрем; защото върху всичките си грехове притурихме и това зло, да искаме за себе си цар.
  12:20 И Самуил каза на людете: Не бойте се; вие наистина сторихте всичко това зло; но да се не отклоните та да не следвате Господа, а служете Господу от все сърце;
  12:21 и да се не отклоните, защото тогава ще идете след суетностите, които не могат да ползват, или да избавят, понеже са суетни.
  12:22 Защото Господ няма да остави людете Си заради великото Си Име, понеже Господ благоволи да ви направи Свои люде.
  12:23 А колкото за мене, да не даде Бог да съгреша на Господа, като престана да се моля за вас! но ще ви уча добрия и правия път.
  12:24 Само бойте се от Господа, и служете Му искрено от все сърце; защото помислете колко велики дела извърши Той за вас.
  12:25 Но ако следвате да струвате зло, тогава и вие и царят ви ще погинете.

 13. Браво! Това си е един съвършен политически фейлетон! Няма как човек да го чете без да се смее на глас и в същото време е написан с такъв литературен финес и с такава политическа проницателност!

  Професионалните хумористи от в-к Стършел има какво да научат от г-н Инджев. Разбира се, то не става само с учене. Иска се и талант, какъвто г-н Инджев го има в изобилие. Още веднъж – поздравления! И дълбока благодарност за настроението!

 14. Г-н Андреев,бих приел всякакъв вид квалификация,обида,псувня,проклятие,заклинание,но да ме принизявате и свързвате с комунистическата смрад,това не мога да приема и считам,че е напълно незаслужена обида от Ваша страна.Можете ли да посочите поне един факт,поне един анализ,поне един извод,който ме свързва по някакъв начин с комунистите.
  Домакина на блога и неговите постоянни читатели следят моите писания,хайде ги попитайте тях и ако могат да Ви предоставят мои мисли,които са положителни за комунистите днес и в миналото.
  Нямам личен контакт с Вас и понеже два-три пъти споделих тук какви спомени имам от тези изроди,не е изискано отново да ги припомням в стил “Цецка Цачева”.
  Това,че комунистите в последно време са по възходяща права е напълно обективен факт.Перспективата им не би могла да се определи като негативна.За Вас съвсем нищо ли не означава днес,21-ви век,когато Русия е обект на присмех и позор,БЪЛГАРСКИЯ (БУДЕН) НАРОД да избере за Държавен глава стопроцентов комунистически функционер със стопрпцентови просъветски и проруски убеждения.
  Такива като мен,а навярно и такива като Вас съвсем не са го избрали и едностранно да ме сближавате с комунистите говори,че Вие сте недобросъвестен човек към човек(поне се надявам че съм такъв) ,който още в юношеските си години е разбрал идиотизма на комунизма и семейството му е живяло в страх.И не само в страх,но на фона на десетки хилядите убити българи ние не изявяваме нашите преживявания.Не е скромно просто…
  Ако Вие действително смятате че съм комунист,това говори недобре за Вашата съвест.Но аз препочитам да сте прав-всички комунисти да са като мен.
  Ако е така,поне за президент нямаше да бъде ибран руски резидент.
  Не намирам нищо възторжено,дори с болка предвиждам евентуалните комунистически победи.Що за емотивна интуиция притежавате,че предполагате че съм във възторг от комунистите.
  Що се касае за пророчеството на комунистите,в това сте напълно прав-те действително са на всеки километър,дори метър. Щом катo в културните държави,където живеят много български емигранти комунистите спечелиха,тяхното пророчество едва ли е безпочвено.
  Снимката горе вдясно е много по-силен знак на пророчество,интензитета на комунистическите прожектори съвсем не са мое производство и не аз и такива като мен сме ги монтирали.

  Днес специално за Вас вдигам “летвата на наивността и глупостта в България” на ниво лудост.
  Само луди хора могат да изберат за “Политик на годината” лице,което не е заемало в течение на годината нито един политически и държавнически пост. Комуниста Г-н Румен Радев не е заемал никаква служебна длъжност,която да го презентира пред обществото като политик.Тази лудост се признава( дори легитимира) с факта на присъствието на тази презентация на Президента на Република България Г-н Росен Плевнелиев.

  А щом като Държавния глава ПРИЗНАВА тази луда квалифаикация на едни луди комунисти,това какво е?????????

  Оборване на тезата-пропрочество на комунистите за тяхното присъвствие на километри и метри ли е този факт?????
  Такива като мен не присъстват на комунистически сборища и да ме правите съпричастен към луди и идиоти е неджентълменски акт.Аз не Ви причислявам никъде,защото не е етично,ние тук пишем всеки ден и точно публицистичната етика не предопределя такива квалификации от непознати към непознати.
  И само да тествам Вашата добронамеренст и после ще кажа нещо много любопитно за Вас.Досега можете ли да посочите поне една моя мисъл или извод,с който твърдо да сте съгласен,повтарям-един,не два факта,с които горе-долу да сте на мои позиции.Казано максимално толеранто-частично да споделяте нещо казано от мен…..

 15. Сега обърнах внимание че дори Вие Г-н Андреев сте ми сложили ник без мое позволение,наричайки ме “Г-н Наивност”.

  Като за ответ,аз няма да спазя тази наивна традиция в България и няма да Ви квалифицирам по никакъв начин,дори още никове да ми поставяте.Досега не си спомням да съм квалифицирал нито един от пишещите в нашия сайт.
  Та за мен Вие сте и ще останете просто Г-н Андреев.

 16. правителс тво на РБ ще е правителс тво на РъБъ – ще ги употребят като тоалетна хартия за няколко месеца само за да се приеме новия избирателен закон за мутрешко-чалгарското нареферендване (нещо като нахедряне,но с много самоучас тие).
  РБ1 = Пеевски 2; само ще напълнят хранилките на ДПС,ГЕРБ и БСП със стотици милиони още и ще продължи безрвремието в което живеем от години насам.

  Решението: ДСБ+ДА България на следващите избори – алтернатива на всички (вкл. и РБ)

 17. Много поучителна и реалистична приказка! Отдавна казвам, че от тези политически нули и морални НИКАКЪВ(И)ЦИ десният и прозападен българин нищо не може да очаква!

  А ето и емблематична новина от северните земи на предпочитащите да се топлят у нас завинаги Дед Мороз и Снегурочка!

  http://clubz.bg/48390-kak_umrqha_33_ma_rusnaci_pili_raztvor_za_vana

 18. Не, немея пред поредната еротична ексцесия на бърсалката с диктофонче Кр.Кр! Сигурно немее и др. Любомир Левчев. Той какво си мисли-че с неговото “Другарю Живков, дори и Вие не можете да ми забраните да Ви обичам!” е маркирал веднъж завинаги дъното на ибрикчийството? Я какви конкуренции ражда демокрацията!

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5944092

 19. към АНТИКОМУНИСТ:
  Напълно споделям написаното от Вас и да, наистина Ви обидиха неоснователно. Обаче, много енергия хвърлихте да се изяснявате. Ще ми се с такава енергия да реагираме на мажоритарното безумие, което ни готвят. Възможно е реформаторите да имат донякъде и меркантилни намерения. Но щом като герберите се юрнаха да ги подпират, ще знаете, че далавера има и тя е само за тях. Единствената им цел е да си гласуват мажоритарни избори и да си осигурят служебна победа. За да не ни прецакат за пореден път, трябва много енергично и категорично да им пречим. Кой както може, но с хъс и с постоянството на китайска капка. Аз поне това ще правя.

 20. @АНТИКОМУНИСТ
  Ок може би прекалих с това да ви категоризирам като комунист – за което искрено поднасям извиненията си. По същество съм съгласен с повечето Ви аргументи – изложени в този блог. Това, с което не съм съгласен е генерализирането което правите, че всички или поне по-голямата част от нас са наивници или както вече “вдигнахте нивото” луди. Класации като политик на годината в България, в този момент поне, за мен лично са толкова престижни колкото и победителят от Биг брадър и другите реалити помии с които ни заливат от екрана. И определено съм съгласен, че новоизбраният президент все още не е политик. Дайте да не сгъстяваме толкова краските – от това никой няма полза, по-добре да впрегнем енергията си не в коментари от по няколко стотин реда тук в блога а в действия които да започнат да бутат обществото ни в правилната посока… за да нямаме повече основание да се наричаме наивници и луди…
  Със здраве,
  Радослав Андреев

 21. Да,правилно Драги Андреев сте разбрал стила ми на “генерализиране” на това,което се случва в България.Спор по този въпрос няма-но наред че Вие сте прав,смятам,че и аз съм прав.
  1.Първо-има ли въобще процеси,стил,подход,резултати,които могат да се охарактеризират с тази дума.Има колко щете.Казано с друга дума,”генералните” неща у нас са и основни.
  Къде да ги търсят хората,ако въобще искат да ги търсят?-несъменено в облика на държавата,повтарям-В ОБЛИКА НА ДЪРЖАВАТА.Къде е ,какъв е,какво означава,имат ли такъв облик други държави?За пореден път,напълно досаден посочвам фотографията горе вдясно на фронт-пейджа на блога. Аз с нея не мога да споря-нейния символизъм е основния у нас,казано с Вашата дума “генерална”.
  Построените десетки Мочи и Альочи от българските комунистически сволочи са облика на държавата,на страната,на народа,на обществото,на нацията,ако това население,което се къпе в светлината на ослепителната им блясък е нация въобще…
  Тази измамна светлина се излъчва от НРБ,но продължава и днес от РБ.
  Държавния глава не протестира,Правителството не протестира,Народното Събрание не протестира,Прокуратурата и Съда също,народа също.Аз познавам само един журналист ,който протестира,но той не може да се пребори с такива инстанции като посочените.
  Днес тази държава има нов президент,който е несъмнен комунист и като Държавен глава той категорично се вписва с генералната линия на Държавата.
  ОБЛИКА НА ДЪРЖАВАТА-КОМУНИСТИЧЕСКИ
  ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА-КОМУНИСТ.

  Ако този комплексен факт не е генерален в страната,какъв е?
  Понеже излизам,по-късно ще продължа мислите си.

 22. До г-н GEFRGI NIKOLOV:

  Уважеми г-н Николов, отнасям се с внимание и почтителност към Вашето мнение, но аз си позволявам да остана на моето мнение. А то е: В момента от избори имат изгода единствено комунистите. Ако те дойдат на власт, това означава край на всички стратегически проекти, които имат за цел да намалят унизителната ни зависимост от Путинова Русия. ГЕРБ има много за какво да бъде критикуван, но фактът, че сега действащият президент реши да връчи мандата на Реформаторския блок /независимо какво е Вашето отношение към тази политическа коалиция, е ясно политическо послание. А то гласи: В момента на България не са нужни нови избори, а продължаване на реформите, колкото и трудно да е това, реализация на стратегическите проекти като модернизация на въоръжението на българската армия в съответствие с натовските стандарти, строителството /така дълго умишлено отлагано!/ на газовите връзки с Гърция и Турция. Да изброявам ли още? България няма време за губене, към което искат да ни тласнат комунистите. А колкото се отнася до г-н Радан Кънев, ако и когато има нови избори, той няма да може да прекрачи прага на Народното събрание. Учудвам се на неистовото му желание да види комунистите на власт!

 23. Отдавна не следя боричканията за власт в България, но едно съм сигурен – нито реформаторите ще реформират България, нито ГЕРБ ще я направят европейска страна не само на хартия. Реформи и промени, спускани отгоре както едно време спускаха окръжни (от ЦК) са прах в очите на хората.

 24. От сърце се смях 🙂 Страхотна приказка!

 25. Приказката ми спря дъха, хем знам, че в парлора на Борисов не може да съществува нищо приказно.
  Добавям една преиграчка, и тук джуджетата са доказано хитри, сложили етикет ‘за всички от сърце’ на закона за противодействие на тероризма.

 26. Ааааааа : )))) убийствена сатира ! Харесва ми от сърце ! Джуджитата днеска са модерни изрусенички -къде пооскубани – къде с ботокс , но Снегурочка кремлевская – тя си е направо антична брадва – има няма 100 годин и й екрайно време да гушва букетчето мисля си .

 27. Към Иванова 13,47.Герберите не се втурват доброволно да подпират РБ и ново правителство.От Народната партия им набиха чемберите,защото е необходимо време да се види политиката на новия президент и да се реагира съответно.Ако помните,Параванов не беще канен за разговори в страните от ЕС,с изключение на неизбежните протоколни срещи.Има и други съображения-Председателството и пр.Иначе Бойко се беше стегнал да дава властта на комунистите.

 28. Драги Андреев,преди да продължа,препоръчвам Ви да прочетете последния коментар на колегата БОРИСЛАВ.Не се познаваме с него,но напълно заставам зад неговата мисъл-логична и стегната,спред мен и напълно справедлива!!!

  Да продължим с облика на държавата,страната,народа,обществото,нацията и пр.

  Миналата година на 22 -ри август комунистите преоткриха паметник на Командващия Трети Укр. фронт на Червената армия,под чието ръководство нашата страна беше нападната от Съветския Съюз и окупирана напълно- Маршал Фьодор Толбухин.Той е произведен такъв точно по повод успешната окупация на България.Постановлението е издадено от Върховния Съвет на СССР на 14 септ. 1944г.
  Казано от друг ъгъл-ДЪРЖАВАТА Република България начело с ДЪРЖАВАНИЯ ГЛАВА Г-н Плевнелиев дадоха пълно съгласие за този паметник.Забележете,умолявам Ви,повтарям-Българската Държава и Българския Президент позволиха на ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА да се открие такъв паметник-на чужда агресия,насилие и окупация,с последваща комунизация.
  Ако Вие смятате,че Президентството не е знаело за този акт,няма смисъл да четете коментара ми.Същото важи и за Правителството.Все пак на наша ,родна,българска територия се открива паметник на военно лице( гражданин) от друга държава.Елеменатрната логика предполага за нормално такъв акт да бъде докладван точно на Президента и съвсем точно на Министър-председателя. Не са знаели нито Г-н Плевнелиев,нито Г-н Борисов за този факт?-моля,моля.

  От друг ъгъл какъв извод следва-двамата възможно най-високопоставени държавници в ДЪРЖАВАТА заявяват пред народа и обществото,пред Европа и Света,че комунистическата провокация е напълно нормален акт. И че днешната )анти) Българска държава напълно оправдава обявяването на Съветско-Българската война и съветската агресия.Това се прави сега,когато по закон комунистическия диктаторски режим е обявяен за престъпен,сиреч криминален.
  На нашия сайт имаше поне три статии по този повод,да сте чул някой да се е впечатлил от техния текст и коментарите?Ами кой ще се впечатли?-няма кой,освен мен и такива като мен.
  В унисон ли е този антибългарски акт с избирането за президент на държавата,който по всички критерии е руски резидент.Той сега го демонстрира,когато все още не е заел длъжността си,а какъв ли ще бъде след като я заеме.

  Но отново да попитам,поне Вие лично оценявате ли силата на тази квалификация ,дадена от български журналист. Ама съвсем искрено Ви питам?-поне аз не знам по-точна,уместна и обективна квалификация.Кой обръща внимание на нея?-освен аз и такива като мен.
  В новата история на България ,както и в историята на другите държави поне в Източна Европа,не е избиран такъв кандидат-твърд комунист и проруснак.
  Втори като него няма,но няма и втори като журналиста,който откри какъв човек е избран за Държавен глава на България.
  Защо не се намери поне един истински журналист,който поне да повтори-ей,драги читатели,еди-кой си журналист-колега откри какъв е комунистическия президент,браво,поздравявам го!
  Не,не,не-няма такъв!
  Пускам отново лакмуса за откриването на комунистическата лъжа-чета в комунистическата преса-не,не,не ,и там нито един журналист не казва нищо за квалификацията на Г-н Радев.Защо комунистическите медии мълчат?-отговорът отново е единствен и отново даден от непобедимата елементарна логика-ами по-добре от всички комунистите знаят че Иво Инджев е прав.А всички комунистически журналисти го четат,или поне тези,на които им е наредено да го четат.

  Това е поредната “генерална линия” в България.Аз я определям отново като първата-комунистическа.
  Пак ли смятате,че точно аз “генерализирам” нещата в България.Страхотен извод се налага-точно бивш генерал от армията оформя конкретната генерализация.А че ще стане обект на ирония,в това не се съмнявам.Неговата кауза априори е кауза-пердута.

 29. Уважеми Андреев,напълно умишлено не споменах че 22 септ. е Държавен празник на Републиката,да ,да,да-на Република България.И точно на този ден,ама съвсем точно и “случайно” ,комунистите откриха паметник на съветския маршал,ръководил окупацията на България.
  Генерален ли е този факт?-ами по-генерален не може да бъде.
  Държавата Ръ.Бъ. казва пред нацията,пред обществото,пред Европа,пред Света:Да,22-ри септември е Държавен празник и точно на този ден,ама на съвсем същия ден,нашата (шибана до небето-бел.м.) държава се прекланя пред съветската окупация и нейния ръководител.
  Тези думи ги заявяват гордо и мълчаливо същите двама( ш….) държавници-Президента г-н Плевнелиев и Министър-председателя Г-н Борисов.
  Още по-екзотично става,че Г-н Плевнелиев посети паметната плоча с имената на десетките хиляди избити от комунистите хора- на 2 февруари.
  Кой освен българин може да направи подобна комбинация-хем да почита паметта на невиините жертви,хем да почита техните палачи.
  Генерална ли е тази държавно-президентска линия?-ами генерална е,как да не е генерална.
  даже вече си поставям въпрос по внушение на твоя-кое у нас не е генерално?
  Дори откривам персонална рубрика на страниците на сайта-“Генералните(основните) неща в Република България”.
  Колкото и нескромно да звучи тази рубрика попада в границите на моята първа рубрика “Наивността,глупостта и лудостта в България”.
  Убеден съм,че всички генерални неща у нас са наивни,глупави и луди(идиотски).
  Следващия коментар ще бъде посветен на най-трагичното събитие в Новата история на България.
  Както се досещате драги Андреев това е Съветско-Българската Война(05 септ.-29 0кт 1944г.)
  Такъв оригинален идиотизъм не съществува никъде в света за цялата му история.Точно България е генерално уникална по този повод.
  Следва….

 30. Много забавен стил демонстрира г-н Инджен, смях се с глас. Извън това, съдържанието на написаното води до тежки предколедни мисли.

 31. do Borislav:
  – Ква е тая?
  – Комунистка!
  -Че е комунистка е ясно,ама от БСП или ГЕРБ?

 32. P.S.до борислав:

  Правителството което се очаква да дойде са дърво без корен.
  Всички ще се откажат от тях – ГЕРБ първо. БСП и ДПС ще си упражняват върху тях предизобната реторика – просто идеална цел.
  Действително “новините” за служебния кабинет на Радев никак не са окуражителни, но това не е основание за изкуствено дишане на този Парламент. Без обществено доверие никой не може да “мръдне”. И ако си мислят, че по този начин ще отслабят БСП и ДПС – много се лъжат – напротив. Кабинет който не може да управлява е афродизиак на опозицията, а сметката се пише на подкрепящите само ще изстреля БСП във властта.
  Дори си мисля, че това е схемата – Така ще дискредитират и реформи и реформатори

 33. Откъде започва българската наивност и глупост?
  От всички посоки и на всички нива.
  Тази нощ ще дам пример с едно изказване на Президента Г-н Плевнелиев.
  Той казва “професионалното образование стана приоритет в нашата страна”.И всички мълчаливо се съгалсяват с това откритие,впрочем няма как да не се съгласят-всеки,който придобива някаква професия неминуемо я смята за свой приоритет. Едва ли има някой,който става квалифициран професионалист,но тази професия не я счита за нещо сриoзно и значително-ей така става професионалист по течение,по невнимание,за всеки случай.,по модни съображения..
  Но Г-н Плевнелиев не казва за кои професии става въпрос и кога професионалното образование е стигнало ниво на приоритет.
  Къде е причината за такива мисли?-разбира се в комунистическите ясли на простотията.Комунистите измислиха и наложиха новоезик-абстарктен,нищо не казващ,отнесен от обективността.Ако някой отвори някоя реч на който и да е комунистически форум,направо ще остане смаян,дори и самите комунисти няма да повярват в изиотизма им.Пустото течение пренася този език и тази фразеология и след прекратяването на строителството на комунизма.Има безброй фрази,които са непреводими на друг език,дори и да бъдат преведени,цивилиозваните хора няма да разберат за какво става въпрос.
  Имало у нас “Институт по икономическа политика”.А навремето комунистите бяха измислили напълно идиотската дисциплина “Политическа икономия”.И масовата простотия дори днес не може да направи разлика между двете думи-икономика и икономия.

  Но не бива никой да остава с впечатление,че Министър-председателя като представител на по-нискостояща държавна институция притежава изтънчен речник и мисловни дадености. Ако се систематизират по теми неговите ораторни гимнастики,миоже спокойно да се формира съвсем нов “новоезик”.Ще има “Български език “а ла Борисов””.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.