Лапнишаманите и лапнишараните в нашата Лапландия

Ех, приказката за реформаторчетата, които си поискаха правителство с дистанционно от Банкя, не можа да стигне до щастлив край. Дори джуджето Цецо, най-главното в работилницата на Дядо Бойко, не можа да им помогне и днес отсече: няма да си получитге подаръка, отиваме на избори!

А как само се бяха зарадвали дежурните шамани в Лапландия, облъчващи лапнишараните от екраните!

Вчера един от тях изчисли пред БТВ, че (най-ентусиазираното реформаторско джудже ) Лукарски “може да стане премиер”. Това каза математикът Михаил Константинов, които обича да предвещава какво ли не ужаси и след всяка мрачна прогноза се опитва да надмине себе си. Засега не успява. Не лесно да се самонадскочи. Оставаме си с препоръката му да стреляме срещу бежанците още на границата и с обещанието му, че Третата световна не ни мърда.

Друго видно шаманче от екипа на Дядо Бойко, което телевизийките ни не могат да си поделят поради гарантираната изключителна атрактивност на лъжите и самохвалствата му, днес   се удари по разкопчаната риза и се провикна гороломно от екрана на Нова тв: “ аз от един месец знам, че ще има правителство”. Успя да изпревари новината, че правителство няма да има, само с час-два. Остана си верен на себе си да не познава каквото и да било, за да го канят пак и пак да весели публиката със своята клоунада.

Понеже Божо ( както му викат по форумите ) никога не познава, интересно прозвуча и друго негово категорично изявление от днес: че без Бойко ГЕРБ е нула. Ами сега? В духа на досегашното му непознаване направо ни съобщава обратното: че има проблем с партията си.

Това обаче си го знаем и без Божо, който се е превърнал в нещо като в. “Работническо дело” ( четеш какво пише там и си превеждаш наопаки). Партията се сърди на своя вожд за бягството от властта по същия начин, по който той се цупи на избирателите, че са го изоставили като Андрешко насред блатото  сам да тегли каруцата по време на президентските избори. Той рие метространция след метростанция, трамбова участък след участък от нови магистрали и дори диверсификация на газовите доставки почти е уредил да се случи в рамките на века ( щото ще векува във властта). А въпреки това неблагодарниците не му гласуваха!

Прав ще се окаже Дядо Бойко, когато обобщи пак от телевизионния ефир, че българинът много обича да намира кусури ( както казвала баба му, осведоми ни той). И неговите началници в Москва твърдят също , че сме неблагодарници. Те непрекъснато ни освобождават, а ние се натискаме да ходим на Запад, вместо да се юрнем да населим Сибир със себе си – този път на доброволни начала, а не както наивниците другари комунисти, населили без вина лъгерите на съветския Север.

И така, вече е окончатлно: северните елени ще донесат на всички избори. Снегурочка Нинова даже определи хоризонта им с точност: 26 март догодина.

“Догодина, до амина”, отвръща ехото на Снегурочка, която лети на крилата на своя льотчик-мечта, надявайки се той да я издърпа и на парламентарните избори нагоре и на Изток.

16 мнения за “Лапнишаманите и лапнишараните в нашата Лапландия”

 1. “Пътят към ада е постлан само с добри намерения” Б.Шоу

  Хайде да не го избиваме на идеология само! ГЕРБ никога не е имал проблем да дели с БСП и ДПС еврофондовете и обществените поръчки, тоест истинската власт. Също така не наричайте евтиното театро през последната седмица тежки преговори, че ще се разплача коалиционно! Защото Пеевски 2 няма как да бъде друго освен Беров 2. И след него идва БСП и Нинова.
  Дори само 2-3 месеца правителство на РБ щяха да постелят червения килим за победа на БСП на неминуемо предсрочните парламентарни избори – 100% гарантирано. И единственият ефект щеше да е: БСП,ДПС и ГЕРБ обръчите от фирми по-богати с някой и друг милиард.

 2. P.S.
  – Ква е тая?
  – Комунистка!
  -Че е комунистка е ясно,ама от БСП или ГЕРБ?

 3. Размина ни се кабинет на баце3-дистанционно.
  Анализът е съвършен. И е прав Стопанинът на БЛОГА НИ, че това чудо на чудесата, колкото по-нефелни прогнози даваш, толкова повече тАлАвиите сакат “експертното” ти “мнение”.
  Важното е, че ни се размина.
  На работа г-да Радан Кънев, Христо Иванов и останалите съмишленици. 3 месеца са и много и малко. От вас зависи доколко заедно ще успеем да ги оползотворим за да имаме пълноценно представителство евроатлантиците. Милиони сме, остава само хората да ни повярват.

 4. Всички знаят историята на цървуланите и техния Босс.
  Да припомним .Преди месец Боссът им се бухна в мантинела на собсвената си магистрала , карайки САМО-СВАЛ Зил в насрещното.В коша на самосвала си беше натоварил шарените пилета долетели при него и целия си кокошарник .Към нашите героите шарените петлета Моско , Лукар и кокошката Конева , бяха петлета и кокошки от отбора му като Янченокарацветова и подобни екземпляри наричани за по-кратко лилета-пилета. Те всички видяха голям зор в коша на САМО-СВАЛА, докато Босса слаломираше в насрещното.Така здраво се каламбуркаха по овалната повърхност на коша, че им се натъртиха не само задниците , ами Конева, да припомним получи запушване на клоаката с един запартък , уж планиран като яйце с три жалтъка.
  След като Босса натресе всички ,като на шега , в мантинелата, те се завайкаха какво ще правят сега, насред пътя , изгубили удобните места по яслите на кокошарника.
  Но Босса имаше решение , качи ги на една ЛАДА-НИВА с ремарке-кокошарник.
  Лукар като ербап петле душеприказчик на Босса, се качи на кабината отгоре , хем да вижда и донася всичко на Боса , хем всички да го виждат, че се издигнал до слуга на Босса и да се страхуват от него.А Моско даваше кодирани знаци на Боса с шалчето си , ако е завъртяно наляво е едно , а на дясно друго съобщение , вместо да му донася с SMS , както правеха другите слуги. Но на Моско и Лукар , това не им беше достатъчно , искаха си удобните места в правителството.Затова взеха да се изреждат на Конева и да я подклаждат да снесе ново правителство .Добре, но Конева от катастрофата беше запецнала отново .Тя и едно свястно яйце вече не можеше да снесе , та какво остава цяло правителство.
  И Моска и Лукар се заеха да се уредят сами .Моско предложи на Лукар да му присади трътка на кокошка .Тоес да го направи момиче- кокошка ,за да е по привлекателен на Босса и да може да го прилъсти .Той не ,че Босса до се га не го ползваше като мъжка проститутка… ама си е друго .Каза ха на Босса да им даде една трътка от кокошките си .Янчето отначало крякаше , хвърчеше перушина и не даваше трътката си , но Босса щом нареди ,нямаше на къде.И така Моско присади трътка на петлето Лукар и то стана кокошка.Петльовия израстъка на вече кошката Лукар пък присадиха на малко позабравения в тези курвенски игри Христоско-руменов.И така Христоско-руменов се сдоби с два петльови израстъка и стана толкова потентен, че хормоните го заблъскаха веднага в главата , и се нагърби сам с протекцията и позволението на Босса да прави правителство.Всъщност нали това беше целта на сговорната дружина. Боса да управлява от ЛАДА-НИВА , правителството на Цървулания с подставените си слуги .Това за Цървулание не е новост , така се управляваше до скоро и от вилаета на доктор Сава.Само че сега ще се управлява и от вилаета и от ЛАДА – НИВА.То и САМО-СВАЛА ЗИЛ и ЛАДАТА И ВИЛАЕТА пък все от едно място се управляват , на производителя им от Източната империя и в прекия и в преносния смисъл.
  На някои пилета в Цървулания като Лукар ,съдбата им се развива както дори не са си мечтали.
  В една част от живота си да са мъжки проститутки на Босса , а в друга да са женски проститутки на Босса на Цървулания.Че на това отгоре да задоволяваш новата си трътка с бившия си петльов израстък.Защото нали се сещате , Христоско-руменов с тези два петльови израстъка , ще ги ползва и по Лукар.Както се казва с твоите камъни , по твоята глава (с твоя израстък , по твоята нова трътка).
  На този сексуално-политически благодат завидя и оператора Моско.И пожела от боса и на него да му се осигури трътка от кокошарника.И нали бяха приятели Босса му осигури , взеха я от една кокошка дето изглежда ще стане наследница на всеможенето на Конева , ама не е Конева ,ами една подобна на нея , викат я да запълва дупките на все де що правителство се появи. И тя за всичко става , та затова и трътката си даде за пост в новата завера.
  Моско грабна трътката , като министерски пост и си я присади веднага , но не си махна петльовия израстък.И така стана петле хермафродит.Той за разлика от Лукар можеше да се обслужва сам , без помощта на Христоско-руменов.Хем беше кокошка за Босса , хем си беше петле за себе си и ползваше трътката на другарката по курник, като пъхаше израстъка си в новата придобивка .Пък така и ербаплъка към бившите му съратници Радани , наречени в Цървулания Седани или агнешки главички , остана за да им се перчи с постове.

  Между временно в Цървулания се беше появила нова мода , да се кара в насрещното на зиг заг, по почина на Босса им.Постепенно този почин премина от пътя , в целия обществен живот на Цървулания , всичко и всички правеха нещата на зиг-заг , както им изнасяше.
  Цялата тази обществена лудост приличаше на позабравените от 50-те и 60-те години на миналия век Рок – вълни и хипарски сбирки .Цяла Цървуляния гледана отвън приличаше на рок сцена .Едни играеха туист , други хали –гали , а трети се премятаха в лудешки Рок.Сякаш цяла Цървулания се беше превърнала в един голям протестен Удсток .
  Разбира се на слугите на Босса им бяха забранени тези танци ,поклащаха се само на Босса Нова , в чест на Босса.

  И ако за голямата какафония, която Боссът и петлетата му сътворяват в живота на цървуланите , не можеше да им се завижда , то за хубавата музика ,която слушаха цървуланите , наистина можеше да им се завижда.

  Като тази……
  https://www.youtube.com/watch?v=S9VaNoGscYo

  Друго не им оставаше освен да го ударят на купон !!…))

 5. Всичколози от типа на Божо и Мишо предизвикват само насмешки в социалните мрежи ,а политическите коментари по Нова с редки изключения са съвсем казионни и възхваляващи Борисов
  за да им обръща някой особено внимание.
  B повечето медии тази какафония от подобни редовни коментатори е предизвиквана умишлено или по навик и съвсем логично малкото разумни гласове остават заглушени.
  Неприятнотo е чe няма случай някои да се e самоиздърпал от блато било то и медийно както е в българския случай.

 6. Известния “Водстрой” на успелия българин от х-л Берлин участва в строежа на пругата(жп линията) в Македония посока Гърция, но тъй като не спазва срокове го погват за разлика от България, където си му е бащиния. http://reporter.mk/2016/11/07/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D1%80/

 7. Мисля си, че самото връчване на мандата на РБ и ‘тежките преговори’ бяха единствено политически трик на нашенците да изкоцукат до Коледа пък след Нова година – всички дружно пак за избори да се стегнат. Ако Христо Иванов и хората около него, които аз лично смятам за читави успеят/успеем да мобилизираме всички, които искат да живеят в нормално гражданско общество и да се страхуват само от закон и Господ, може и да успеем да задържим България в руслото на прозападната ориентация – поне докато се строполи глинения колос на Изток от нас.

 8. Според мен десен проект не би успял в сегашния момент в България, независимо който и да застане зад него. Българина в момента го страхуват, че живее в най-критичните времена от битката при с.Клокотница от 1230г. май беше и съответно колко много се е направило това пътища, пречиствателни станции, на пенсионерите всяка година по 50-100млн.лв и т.н. И изведнъж ни се иска да повярваме ние читателите на блога и определено проевропейски оринтирани, че остатъка от Бг народа ще избере някакви си ценности и морал пред изброеното по-горе е няма да се случи, не и сега. Оцеляването ни продължава, а с него и жалкото ни съществуване!

 9. По ТВ Европа в прегледа на българския печат мярнах нещо наистина знаменателно с вярната си грешка:
  “Първанов обмисля оттегляне като лидер на ГЕРБ”
  “24 часа”

  Побързайте да го видите докато не са се усетили и свалят истината от екрана :))

 10. Засега едва ли някой знае какво искат да реформират реформаторчетата(по И.И.).Съжалително-ироничната им кавалифиакция е напълно справедлива.
  И досега реализирали ли са някава реформа?
  Какво са направили и “патриотите”,а “блокаджиите”,а “нападателите” от Атака,а “буквистите” от АБВ.а “двигателите” от ДПС,а националистите,македноците и др…….?????

  Засега единствено комунистическата партия реализра своите интереси.
  Едва ли има в СВЕТА случай като нашия,българския-за президент да бъде избран неполитик-напълно независим от политическите партии и политическите доктрини(конюнктурри) човек.В рекордните и необясними 2-3 месеца.
  За да бъде обявен от комунистите,че Г-н Радев не притежава политически убеждения-пристарастия,това означава единствено че те са го тествали(проверили) по политически критерии. Всички партии и незвисими кандидати се представят със свеоите политически убежедния,но за Дъражвен глава българчето избра неполитик. Следователно никой не знае каква политика ще провежда Българския Държаввен глава.Той човека е независим от политически доктрини.Аз се доверявам обаче само на човека,който го определи като “руски резидент”.А това е много по-важно и по-силно от всякаква политическа доктрина. Ние имаме за Президент неполитик,който е комунист-проруснак. А това е уникално,неповторимо,рекордно постижение…
  Във всяка нормална държава хората избират за президенти политици,или хора,кото изявяват своите политически убежедения.В България обаче бе избран за президент напълно неполитически кандидат,което еднозначно означава,че Г-н Радев не разбира от политика.И точно той ще ръководи държавната ни политика.
  Този уникат попада в едно гнездо с българския произход на Господ-Бог,както и с национален ефир….Разбира се и със паметниците на своите окупатори.

  Генерално ли е всичко това?-повече от генерално-УНИКАЛНО!

 11. Аз не споделям мението, че остатъците от РБ учасваха в пошлата сценка с мандата изцяло по своя воля и водени само от иначе отблъскващото си властолюбие. В случая имаше и външна намеса по линия на “сестринските партии” от Европа.
  Ето как разчитам аз хронологията с подмятането на тоя последен мандат.
  Нещата не започват с получаването му от Плевнелиев, а ще преди изборите за президент.
  Първо кукловодите на “бившата” СИКаджийска мутра му наредиха да загуби. Представянето на ГЕРБавия кандидат бе отложено за последния възможен ден, за да е даде възможност на румения “НАТОвски” генерал на БКП, т.е. на Решетников, да набере височина. Освен това “аз съм прост” умишлено издигна неизбираем кандидат – за да е сигурна загубата на изборите.
  Кукловодите му (ДС, т.е. КГБ) не можеха да преглътнат още един нормален българин, т.е. про-западен, за президент. И СИКаджията бе задейтван.

  След планирания провал на изборите от ДС заповядаха на “охранителя” да подаде оставка. Така се създаде умишлено политическа криза и се даде възможност на “НАТОвеца”, т.е. на БКП, т.е. на Решетников да състави служебен кабинет за провеждане на “честни избори”. Целта е след изборите да има парламент – правителство на путин*. Или БКП+ДС или БКП+ДС+ГЕРБави. Ако поради “упорството” на българите такава конфигурация е невъзможна веднага след Април 2017 се отива на нови избори – докато се случи желаното от путин. Междувременно служебното правителство на БКП си стои – за радост и служба на Раззия.

  Планът бе леко разбъркан при посещението на “аз съм прост” в Брюксел, където му е подсказано, че и западните ни съюзници знаят за миналото му на “охранител” и е добре да се поотложи даването на властта на БКП, т.е. на Решетников.
  Натискът изглежда сработи за СИКаджията и той кандиса на отлагане на изборите, но ДС са подготвени. Лъже “патриотите” извадиха каратата “пенсии”, а министърът на ДС в ГЕРБавото правителство Горанов надцака с “пари нема” и отиваме на избори.

  Ако някой се е чудил, дали СИКаджията има собствена воля, действията на Горанов ясно показват, че и в ГЕРБ става това, което ДС, т.е. КГБ, т.е. Раззия искат.
  “Аз съм прост” си отива, а ДС подгряват новия “спасител” – дългата чалгарска кукла!

  *путин се изписва с малка буква.

 12. arthur:
  Напълно споделям вашата версия. Обаче, “простият” не само загуби умишлено президентските избори, но и торпилира възможността на който и да е поне малко “десен” да ги спечели. Припомням, че още в началото на септември в информационното пространство се завъртя за кратко една прелюбопитна вест- по линията на КТБ, VTB и БТК Рассията била констатирала, че “простият” е гушнал едни 50 мил. долара, за да попречи на VTB-то да си вземе каквото иска. Най-вероятно това е факт и Рассията има непоклатими доказателства за него. Намекнаха на светиня му какво го очаква и той се туткА с кандидатурата за президент до последно. Издигна една женка, която не беше преборена само от онзи, който не желаеше да го стори. Оставката я подаде пак в контекста на онези 50 милиона. Сигур уговорката е, че при определени условия ще запази част от тях, плюс липса на наказателно преследване. Номерът с пенсиите е за отвличане на вниманието.Или с други думи казано: Простият не е толкова прост, изтъка си платното, ритнА кросното, отърва кожата и пак си остана с едни пари напреде.

 13. Готина почти Коледна приказка…..
  Дано поне сега Дядо Бойко се усети и склони да излезе от политиката-все пак много години натрупа стаж и поне малко скромност не е излишна,въпреки че се чувства силен….Боже дейсвтително да е силен,но силата му омеква….
  У нас просто държавата е мека,политиката е мека,политиците са меки и разбира се населението е меко.
  Не разбрах със сигурност дали действително фразата “Агнешки главички” е политически фактор или само прозвище,но каквото и да е,тя попада в моята рубрика на наивността и глупостта.
  Дори в Русия не се говори така глуповато и наивно.Просто Ръ.Бъ. се оформя като тотално посмешище…

  Република България е несеризоно творение,приличащо на държава.
  Малкото маймунче пита баща си:”Тате,какво е това “човешко същество””? Стария маймун отговаря:”Ами човека е маймуна без косми…”

  У нас всичко е подобие на нещо-ДЪРЖАВАТА,ПРЕЗИДЕНТА,МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ,ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ и т.н. и т.н.

 14. Още нещо.Няма втора страна като България,в която толкоз често да се използва кралификацията “национален предател”.
  Разбира се ,източника на този манталитет са комунистическите среди,за тях всичко,което не беше комунистическо е “предателско”.
  И днес този способ за оценка на нещо,което се прави или не се прави веднага се прилага.
  България е пълна с “национални предатели”.

 15. Иванова 14.41Какво да те правя,като си права.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.