Магиче(х)ско

“77 души, начело с Христо Иванов, Кристиан Таков, Мануела Малеева и популярни имена от различни сфери се записаха в Инициативния комитет за учредяване на партия “Да, България”. Събитието бе днес, а заявката на Иванов бе следващата законова стъпка към появата на новата партия – учредително събрание, да е в началото на януари. Амбицията е формацията да получи съдебна регистрация толкова бързо, че да участва в предсрочните парламентарни избори напролет”.http://clubz.bg/48511-77_uchredqvat_da_bylgariq_spisyk_pylen_tekst_na_deklaraciqta

Не знам дали аналогията е търсена като вариант на българска пролет във връзка със задаващите се избори.http://www.dw.com/bg/30-години-от-приемането-на-харта-77/a-2600596

Съвпадението обаче е доста магичес(х)ко.

15 мнения за “Магиче(х)ско”

 1. Най-после мислещите хора има за кого да гласуваме!

 2. надявам се ХРИСТО ИВАНОВ и останалите честни хора да спрат корупцията по високите етажи на властта, да ВКАРАТ в ЗАТВОРИТЕ -крадците на БЪЛГАРИЯ,защото досега слушах обещанията на БОЙКО БОРИСОВ и нищо на лице-човекът държава я докара до кривата КРУША а и по зле става, няма оправяне-на ХОРИЗОНТА не виждам СЛЪНЦЕ.

 3. Успех на г-н Христов и на целият ин ицативен комитет!!! Следих през цялото време опита да направи истински дълбоки реформи в съдебната система , заради което “уж” бе поканен ,,, и заради което после бе изхвърлен от правителството в оставка. Това бе лакмусът за мен . А историческо компромисният “рб” за мен лично почина още тогава средата на 2015г. когато , вместо да излезе с достойнство, продължи да мези с власт.

 4. Очаквам изрична декларация: Нямаме нищо общо досега с Прокопиев, няма да имаме и в бъдеще.
  Прокопиев и Г.Гергов -двуяйчни близнаци

 5. Аз написах коментар който беше изхвърлен.Ще кажа още един път България е държава с най много партйи в света. Тя трябва да влезе в книгата на Гинес .До сега която и да е партия била на върха 26 години България не е прокопсала, та едва ли сега можем да се радвамв и на тази която се основава.Даса живи вярващите!IIC…..oIL

 6. Симеон. Благодарство за статията на Иво Беров. За съжаление тя дори няма да бъде отворена от някои коментатори тук. Те знаят всичко и четат само себе си. Никакви факти и аргументи по каквото и да е не могат ги накарат да се отърсят от гениалното алеково: “Всички са маскари”.

 7. @Мария. Извинете но какво означава че Прокопиев не бил толкова страшен ?? Че се признава участието му или нещо друго, което не разбирам! Ако не е чак толкова “страшен”, защо името му липсва и всеки, който попита за него го обявяват за провокатор ?? Освен това домакина на този блог е участвувал в откриването и знае дали Иво Прокопиев е присъствал но явно не счита за необходимо да каже нищо по този въпрос! Обаче пак идва въпроса защо! Защото не е чак толкова страшен или защото нещо друго ??? Обаче пък явно е нещо друго защото ще се повторя ако не беше чак толкова страшен, можеше да не го крият!!!

 8. Добре, ХОПАТРОПА. Кажи с к’во е толкоз “страшен” Прокопиев , за да се “уплашим” и НИЕ от него, както ти си уплашил?
  А пък ние да те питаме за боце,гоце доган … и т.н. и т.н..

 9. И аз благодаря за линка към статията на Иво Беров. Точно така са нещата… Само дето на това място малко е направил с чужда пита майчин помен:
  “Нека сега всички, които си обясняват българското битие, българската съдба и българските превратности с проклетията и злобата на лошия Костов да си спомнят с колко процента увеличаваше той заплатите всяка година. И с колко увеличи пенсиите. За четири години те бяха увеличени четирикратно.”
  Ако Ив. Костов не беше дошъл след управлението на БСП, каквото щеше да си съдереше, нямаше да може да вдига пенсии и заплати с такива проценти….
  Ако не идваха избори, щях да кажа “след управлението на Жан Виденов”, но сега е моментът да се припомни на суверена, до какво ни доведоха всички техни управления.

 10. @До-то. Предполагам ника ти е ДО тъй като не мога да определя нещо друго! И явно е създаден за да коментира коментиращите.
  Първо е забележително желанието ти да накланяш коментиращия в някаква плоскост, която ти харесва на теб. Тоест го манипулираш, за да ти отговори нещо, което да ти даде възможност да го убодеш! Не е хубаво! Аз не съм враг на демокрацията а на крадците на демокрация, надянали овчия кожух! А Другаря Прокопиев не го виждам, като демократ а като червен “аристократ”!
  Второ, би ли ако обичаш забелязъл, че задавам въпрос на който никой не иска да отговори!?
  И трето… демокрацията (народната власт) предполага всеки гражданин да има власт но нали знаеш, че няма Цар без шпиони! Тоест ако ние гражданите не знаем какво става в държавата, ние не можем да я управляваме! Това е елементарно но малко хора го разбират! А и как да го разберат, като мозъка им е мачкан от червената машина до степен на побъркване. До степен на обезличаване и превръщане в зомбита, които сега са оставени да блуждаят в пространството без Мастер! И затова червените “аристократи” ги ловят в мрежите си като шарани.

 11. Съвсем скептично ще пожелая успех в това,за което афишират! ОГРОМЕН успех им пожелавам в създаването на ФИЛТЪРА за отсяване на такива като НЕВИННИЯ Христо Бисеров! Досега всички нови излъгаха!

 12. ХОПАТРОПА, КОЙ иска да те “манипулира”?!?!
  Ти искаш да манипулираш, като подхвърляш БЕЗадресни “въпроси”, с които всъщност искаш да извършваш внушения и манипулации.
  Аз просто ти задавам елементарният въпрос – с какво толкова Прокопиев те “застрашил”? Той поне открито отива на учредяване на тази партия. Докато за разлика от него ,който не се крие , то какви ли задкулисни кукловоди официално не са присъствали на учредяването на такива “партии” , като – атака,ндсв, дпс, герб, ббц и т.н.?
  Откритото присъствие на Прокопиев не е признак за някаво скрито влияние от страна на него. Ако искаше да е кукловод -просто щеше да не афишира открито присъствието си. Както правят истинските кукловоди.
  П.П. И отговори на въпроса – защо Прокопиев не трябва да присъства на това учредяване? Ако имаш някакви безспорни факти за някакво негово анти демократично влияние – можеш да ги дадеш. Иначе просто звучиш като лумпенизиран рупор за манипулации на неговите конкуренти от “медийния” и политическия монопол ,който в момента обслужва герб и б.б..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.