Силна реч на лидера на Демократи за силна България

Да сте “чували” да препоръчвам реч на български политик?

Не сте.

Сега ще “чуете”.

В речта си пред актива на ДСБ Радан Кънев казва истини, които много отдавна трябваше да чуем.

http://clubz.bg/48570-vremeto_za_krygli_masi_i_obli_kanapeta_svyrshi_obedinenie_i_pobeda

52 мнения за “Силна реч на лидера на Демократи за силна България”

 1. Да! Речта буквално крещи истината за “козите уши на цар ТрОян”!
  Въпросът е – ИМА ЛИ КОЙ ДА Я ЧУЕ?!
  Има ли я необходимата критична маса, сред останалото в блатото България природонаселение или е останал само Андрешко в каруцата си?…

 2. “…вместо в пазарна икономика ние се озовахме под властта на мутрите.”

  След подкрепата на правителството на комунистическата мутра, от Кънев и цялото ръководство на ДСБ очаквам не речи, а оставка!
  Оставка, за да има поне една нормална партия в България.

 3. Крайно време е да се създаде проект,който да не е поредната кремълска стъкмистика!
  Замисля ме единствено “непобедимото българско теле”,което милее,люби и тачи всичко руско на света.
  Радан Кънев и Христо Иванов,как ще събарят олигархичната система,посткомунистическата администрация и прочее рецидиви на комунизма – само те си знаят.
  Това чудо го чакаме вече 27 години и много силно си мисля в последно време,че за да стане нещо у нас първо трябва да стане нещо в русия.

 4. Много красива риторика е извадил Радан. Дори е трудно да се повярва, че е на същия човек, който говори на бай х*й… Но не това е важното. Въпросът е КАК и до някъде КОЙ или КОИ при положение, че в България просто няма достатъчно “мат’рял” непромити мозъци. И ако времето на кръглите маси и овалните канапета изглежда да е приключило, речта дава началото на красивите предизборни приказки (каква изненада). Само че и то е приключило! Никой от БСП вече дори не си прави труда да обещава “светло бъдеще”. А и защо да го правят другарите и другарките? То се видя, че народът (или суверенът, както е модерно да се казва) си иска руския Ботуш с главно “Б”. Е, на пролет ще си го получат, уви. Междувременно е хубаво да се престане с лъжите, че има някаква надежда…

 5. С избори няма да е лесно. Колкото и да не ми се ще някак си не виждам как Христо Иванов, Радан Кънев и хората, които да речем гласуваха за Трайчо на последните избори ще съберем повече от 10% напролет. Искрено – ще съм доволен и на половината. Досега доколкото си спомням единственият път когато десните политически сили са печелили решително избори в България беше след тоталното оцапване на комунетата и бледия комсомолец Виденов през 96-97. Ако това е някаква индикация за да се повтори това – първо комунетата ще трябва да спечелят напролет, да съсипят де що могат и както само те си могат, да се омажат до ушите в собствените си г-вна, та чак тогава на Андрешко да му уври главата и пак първосигнално да гласува против тях.
  Е докога бе хора.
  Не знам кой го бе казал ама май наистина българската глава увира 2 часа след като се е сварило павето дето я затиска в казана…

 6. Да, има силни моменти в статията, особено в началото, когато става дума за заиграването на Брюксел и Берлин с душманите ни от десетилетия. Има и смущаващи моменти (включително и празноти). Например голяма празнота е това че не е споменато нищо за това, че въпреки планината от доказателства че борисов е МУТРА, ДСБ (по съвест) пристана и легна в постелята му. Забрави ли г-н Радан, та сега ни лук ял, ни лук мирисал по този повод или това, че каза на МУТРАТА Бай Х смята че му осигури индулгенция да забрави и ние да забравим. Това ли е пример за носене на политическа отговорност. Друго, твърдението: ‘Днес промяната вече е сигурна и неизбежна’ е толкоз абсурдна, колкото и абсурдно беше да се гушнат с борисов, може би са си повтаряли до припадък (по-точно докато си повярват) че той не е един истински държавник на когото могат да се доверят. Та макар и наистина силно изказването само по себе си, то, с автор г-н Кънев, не ми вдъхва особен оптимизъм, да не кажа никакъв. Още, даването на пример с хората гласували за Радев, само за да не е ГЕРБ, като за хора искащи истинска промяна е направо СТРЯСКАЩО. ДСБ продължава да си носи пасивите от миналото и да трупа нови. Иска се на ДСБ истинските десни да я припознаят, защо, ами основно защото им изглежда че са без алтернатива (прихванаха от бълхите на борсиов). Лъжат се обаче, защото мерят другите само със собствения си аршин. Алтернатива винаги е имало и ще има. И тя е личната съвест на всекиго да избира дали да гласува въобще когато става дума за хора и организаций силни на думи и слаби на дело.

 7. Не и в държавата, в която за гласуват – “този ми е симпатичен”. Радан Кънев е един от малкото нови “политици”, които имат в предвид това което говорят.

  Като ти каже “Бай-хуй”, значи го мисли.

 8. Напълно съм съгласна с Мика. Това, което Радан говори е ясно и казвано неведнъж. Оставка на Радан. Костов и ДСБ свалиха подкрепата си за ГЕРБ през 2010г., но явно Радан сега откри топлата вода. Как да ме води човек напред като се движи с ужасно закъснение.

 9. Ви е сте дали само част от фактите.
  Нито Кънев , нито бб имат достатъчно депутати самостоятелно да формират правителство. Това поражда необходимост от някакъв вид взаимодействие между тях. По необходимост. Също както се правят коалиции и в Западна Европа. И широки коалиции -също. Друг факт е ,че през 2014г. , можеше и да не се състави управляваща “коалиция” между герб и РБ, но фалита на една банка , и голямата вероятност да фалира и поне още една, – също налагаха да се състави някаква работеща коалиционна формула.
  Но бб разбира коалицията под съвсем друг начин. Ако въобще разбира значението на тази дума. Това си пролича най-ясно сега, при втория му “кабинет”. Явно колкото е по-дълго във властта , толкова по-силно започват да му действат някакви други(задкулисни) фактори , а не поетите от него коалиционните задължения.
  П.П. Ако имате някакви работещи предложения за действие относно Кънев и
  другите десни, включително и герб, при сегашното им положение – можете да ги дадете тук в блога на г-н Инджев! Само ще им помогнете.

 10. По мое скромно мнение,бъдещата политическа формация на Христо Иванов имаше много по голями шансове да събере гласовете на демократично настроените хора,ако не беше влязла в коалиция с Р.Кънев.
  Програмата на ДСБ е действително силна,но изпълнителите не са на нивото и.
  България няма нужда от елитарни партии.Това до като не се разбере от всички милеещи за проевропейски. демократичен път,няма да има демократично управление.

 11. @ SARAFOV:

  прав сте, Кънев трябва да носи политическа отговорност и да си подаде оставката. Като Бойко, вече два пъти си я подава и ще си я подава колкото пъти трябва. Значи караме по схемата “всички са маскари”. Не смятам, че ще е проблем за Кънев да си подаде оставката. И после?

  Наистина съм доста изненадана, че точно този форум започва с разочарованиета от Р.Кънев. Хайде да бъдем позитивни и да кажем колко сме очаровани от врътките и компетентността на Бай Х. § управлението му.

 12. Стопанинът на БЛОГА НИ е изключително критичен към себе си и към всичко и всички останали. И така трябва да бъде. В противен случай нямаще да бъде гласът от България когато световни медии от ранга на NYT, BBC, CNN и др. отразяват събития с българско участие.
  Та, щом казва:
  “Да сте “чували” да препоръчвам реч на български политик?
  Не сте.
  Сега ще “чуете”.
  В речта си пред актива на ДСБ Радан Кънев казва истини, които много отдавна трябваше да чуем.” кои ако не коментаторите и читатели тук трябва да му повярваме.
  Радан Кънев не е безгрещен. Премина през прословутите “първите 100 дни на доверие” към бб при вторият МУ мандат. Предаде не го БХ, явно надеждата, че може да си е взел уроци слънчо от първото премиерстване бързо бяха изпепелени. Предадоха го “съмишлениците”-властолюбци на всяка цена от РБ. А и Марионетката баце не успя нито да надскочи себе си, нито да разкъса зависимостите. Не му и позволиха а и той само имитираще “своенравност” за пред матРияла.
  За какво го пиша това. Всеки има право на втори шанс. И най-вече РК който очеизвадно се е сбогувал с илюзиите, че с “десният” партньор герб е за никъде.
  Ново начало. За кой ли път.
  Много работа и много търпение предстоят за всички ни. Нека бъдем критични но не и до степен заради мръсната вода в коритото да изхвърлим и бебето.

 13. Радан Кънев, Христо Иванов, Трайчо Трайков и много други честни граждани и политици, са лъч надежда и гордост в страната, в която чалга и русофилство са приоритети за националната и медийна политика. Аз лично съм оптимист за бъдещето на новите политически проекти. Съпротивата, която се оформя бързо срещу тях, докава че тази нова генерация от истинска, безкомпромисна интелигенция, е в състояние да поваде след себе си всички, които желаят истинска промяна на националните приоритети и стопяването на Дебелата корупция.
  Желая от сърце успех!!

 14. До всички реалисти скептици и други,писали дотук. Ако сте толкова демотивирани и сигурни в мрачното бъдеще, предайте се и не правете нищо или си гледайте мъдро в миналото. Кънев е един от тези, които продължават да предлагат алтернатива и светлина в комунистическия зандан.Колкото и да сме малко, ще го подкрепяме. Вие се тюхкайте безнадеждно.

 15. Уважаеми г-н Инджев,присединявам се към по-голямата част от гореизказалите се другари,че Радан Кънев не заслужава особено доверие.Подобно отношение забелязвам и към проекта на Христо Иванов,но никой не посочва ясна алтернатива!?На този разколебан фон, аз имам избранник с ясен политически профил/проруски/,без празни приказки,а с реални действия/кебапчета на корем,а на мераклиите може и….мацки/ и той е…неговото име е г-н Митьо Пищова!Ако ми се предложи по-подходяща кандидатура готов съм за преориентация !

 16. Към Пламен:

  Няма коалиция, аквато твърдите, че има. Ако пък има разбирателство и евентуално бъдещо сътрудничество, това лошо ли е?

  Не знам да става дума в случая за елитарни, а за електорални партии- с не много голяма членска маса и с много голяма електорална подкрепа, което се дължи на факта, че въпросните партии имат убедителна програма и разпознаваеми лица които я олицетворяват. А колкото до членството, мнозина имат нужда да членуват тъкмо в “елитарни”, т.е. в партии, в които припознават ( почти поименно) съпартийците си като себеподобни, взискателни, а не всеядни по отношение на принципите (си).

 17. Искат да преборят корупцията ли?
  А дали ще преборят ето тези другари ?

  http://www.mignews.info/plovdivskiyat-donosnik-valcho-vetko-stefan-arabadzhiev/

  Да допълня

  Все пак е написано “препоръчвам реч на политик” а не самия политик. Обаче едно съм разбрал! Речта на политика е като аромата на куртизанката. Служи само за да те омае а после ти дърпа силата и труда (парите,) защото един човек не се познава по речта а по плодовете, които дава на другите.

 18. По видеото от срещата, ако позволите:
  Въпреки цялото ми уважение и подкрепа към идеите и решенията на всички споделящи демократичните и евроатлантически ценности, не мога да се въздържа да не изкажа мнението си по един, струва ми се подценяван проблем на почти всички изказали се на срещата на ДСБ актива. А то е, че почти всички изказали се Ъ-Ъ-Ъ- каха, като развалени кукли, изказвайки мнението си.Колкото точно и аргументирано да е, то губи тотално интереса на непредубедения гледащ/слушащ го. Пуснете си отново видеото и ще видите.
  Ами за да ви следват, вярват, гласуват и пр. оправете си малко културата на изказване/изразяване. Иска се толкова малко за това, да не казвате ъ-ъ-ъ-ъ между думите си, малко тренинг и това е 🙂
  Извинете, напълно добронамерен съм, надявам се да бъда полезен за общата ни кауза с тази малка приятелска критична бележка

 19. Надежда има,но връщане назад в света в който живеем не трябва да има.Почти всички страни наложиха ред в държавите си.Изключенията са малко.Ще им е много трудно на всички небългари да лъжат за алтернативата русия вместо Германия,Франция,Италия,Испания,Румъния,Полша …и много други.За грешки на Радан Кънев, и много други да се обвиняват че са малцинство знаем кои са.Това са всички тия,които говорят едно,а вършат всичко в полза на русия.За съжаление са овладяли всички власти.Така че да си малцинство е достоино.А да си герб е …

 20. Преломният момент в доклада на Р.Кънев е мисълта:
  „Ако тръгнем по пътя, по който върви Европа … Но чакайте, хайде да оставим Европа настрана.”
  След това се започва словокадене на тамян за „възрожденска България”, придружено с подценяване на ОГРОМНАТА транснацонална зависимост на българската икономика както от Европа, така и от Русия (колкото и вредно да е това, но е 25%). Напълно е подценен и системният цивилизационен натиск, който членството ни в ЕС и НАТО упражнява върху развитието на гражданската култура на България. Лидерът Р.Кънев се напъва за „самостоятелност” на страната, сякаш сме в края на 19 век, а не в началото на 21-ви. Ами десетките ТНК (Транс-Национални Корпорации), завладели съвсем законно българсия пазар? Дребният български бизнес ли ще ги пребори? Що за наивитет?! Путинофилите се надяват поне на Кремълските ТНК (въпреки, че по-умните се съмняват и се държат резервирано). А ние? – „да оставим Европа настрана.” ! Безобразен доклад!

 21. Почтеността на г-н Кънев е съизмерима с тази на останалите български политици. Ни повече, ни по-малко.
  Г-н Кънев е безспорно интелигентен човек, каквито между другото има немалко в държавата (засега). След като разбра, че не може да надхитри в тяхната, Кунева, Лукарски, Борисов и т.н. , сега се чувства свободен да говори красиви неща, които знае, че никога няма да има възможност да реализира, защото вече няма с кого, а сам никога няма да може. Не ми харесва, че гради образа си на гърба тези, които му бяха партньори довчера и биха могли да му бъдат партньори утре. Готов е да потопи и “Да, България”.
  Между другото престанах да симпатизирам на г-н Кънев след като беше “заловен” да пуши. Беше готов да си плати глобата. За мен това беше знак, че е готов да се съобразява със закона само, когато бъде хванат (както повечето от нас, но ние не сме политици).
  Най-добрият вариант за “Нов политически проект на г-н Кънев”(претенциозно)е саморазпускането на ДСБ, за да се отвори поле за ново движение.
  Между другото, питам се, някой знае ли имената на лидерите на Демократическата и Републиканската партии в омразна на левичарите страна?
  Едно уточнение: винаги съм гласувал за СДС , след това за ДСБ. Признавам, че за разлика от много десни хора, които не гласуваха или гласуваха за льотчика на балотажа гласувах за Цачева (без удоволствие естествено). Просто реших, че да поднасям венци пред МОЧА ще ми е доста по-трудно 🙂

 22. Забелязвам сред коментарите призиви (не просто недобронамерени, а направо злостни, според мен) за оставка на Р. Кънев и ДСБ, поради „подкрепата“ си за ГЕРБавите и „аз съм прост“.
  За мен краткия живот на РБ и последващото му разпадане бяха две големи политически победи за нормалните българи.
  Създаването на „Синята коалиция“ и в последствие на РБ отне на комунистите любимата им опрна точка с “разцеплението“ на „дясното“.
  В пордължение на години комунистите от ляво и дясно се опитваха да стигматизират ДСБ с обвинението, че партията го била„разцепвала“ това „дясното“. Самото съществуване на ДСБ бе изтъквано като „доказателство“ за това „разцепване“, особено в контекста на съществуването на „голямата“ и „дясна партия“ на ГЕРБавите мутро-мултако-ДСари. Естествено, тази теза издаваше желанието на комунистите да се заглуши гласа на разума, да се унищожат последните останки на принципност и опозиционност в българската политика и ако е възможно да направят ГЕРБавите „безалтернативни в дясно“, така както БКП е „безалтернативна в ляво“.
  Храчките по ДСБ за това как „разцепвали“ обаче вече са напълно безслини, защото краткият живот на РБ показа, че разделението породено от лидески и самоцелни властови амбиции се дължи не на ДСБ, а на ВСЧИКИ останали „десни“ и лъже-реформаторски партии. С ‚опраскването „ на съдебната реформа ГЕРБавите се бяха принудени да свалят маските си на „граждани за европейско развитие“ и открихас грозните си комуно-мулташки лица. ДСБ, както и Хр. Иванов напуснаха ГЕРБавата „ясла“ (по думите на главния Мултак на кулурата) в момента, в който се видя, че „аз съм прост“ няма да позволи никакви действителни промени за доброто на България. Обратно на това, СДС/ДБГ се доказаха като напълно безгръбначни и алчни за власт на всяка цена, включително с и на лични унижения.

 23. Следваща опорна точка за атаки срещу ДСБ е призивът им за връщане към идеалите на Великите българи от Възраждането.
  Няма по-голяма мъка за петоколонниците от позоваването на съвременните българи на нашите горди предци,

  Рразбира се не липсват опити да за оплюе Захари Стоянов като “русофоб”,а Левски като убиец на “чирачето”, но ТЕ са все още безспорни авторитети за мнозонството от българите, независимо от “медиите” на петата колона на Раззия.

  Със здравия си разум нашите предци са ни оставили много ясни критерии за това, какво е “европеско развитие” на България:
  1. Образование на Европейско, т.е. световно ниво и културно изравняване с водецоте нации (т.е. максимално отдалечаване от Раззийската простащина)
  2. Икономика основана на свободата
  3. Правителство в подчинение на обществения интерес
  4. Категорична съпротива срещи опитите на двете империи на злото – Раззия и Турция да влияят на политиката у нас.

  Никъде в тая картинка няма Мутри във властта, Мултаци в културата, руски подлоги в икономиката.

 24. SOCRATES, българското Възраждане(Ренесанс!) е продължение на европейският Ренесанс(Възраждане!)!!!
  За това не виждам противоречие между България и Европа по този въпрос!
  Колкото за фасадното пъчене на буда с европейските фактори и партбьори, то и тук няма какво толкова да добавим. Нима не е видно ,че само със снимки и честитки никога няма да се доближим към нашите съюзници и в НАТО , и в ЕС!
  А където няма разделение на властите и САМОСТОЯТЕЛНИ институции , всичко се свежда до някакви ЛИЧНИ договорки и лични ЗАВИСИМОСТИ. Което е признак за липса на всякакви закони, конституции……изобщо за ЛИПСА и СПАЗВАНЕ на някакви ПИСАНИ закони, което е признак за всяка развита цивилизация и демокрация. И зад фасадата на такива предимно лични зависимости могат да се случват ВСЯКАВИ завладявания – и от ТНК, и от чужди империалистични и религиозни нашественици . Като и империалистическите нашественици налуват със техните “зелени човечета”, така и религиозните нашественици са също “зелени човечета” с черни знамена!
  ВСЯКАКВИ нашественици могат да си купят “провалени държави” , каквато е и НРБ , за съжаление!

 25. Приятели усещам в повечето коментари под статиите на г-н Инджев ниски очаквания.Напротив сега е момента да се заредим с оптимизъм и да мислим напред пламенно и с голямо вълнение, че точно тук и сега е момента да се случи промяната.Представете си, че г-н Инджев има 300 000 автентични посетители(хора от целият свят).Ако всеки един от тях се опита да убеди поне трима в новият път и нуждата от промяна, нещата ще се случат.Аз до момента съм убедил 5 човека в това което мисля.Навивайте ръкавите и започвайте да разговаряте с хората около вас.Само по този начин може да се случи нещо.Весели празници на всички.

 26. Към сократес,пламен,сия,мика и сие.
  Знам правописа, но изразявам отношение. По вашата ориентираност към процесите в БГ, не се чудя за застоя и блатясването на гражданското общество. Е, няма да има развитие и надграждане, ако искаме оставки и се ръководим от впечатления все едно сме на модно ревю. Затова сме на дъното, мили мои. Манталитетът на народа е определящ за развитието му във всяко отношение. Какво предлагате? Да се примирим със съществуващото статукво, което укрепва всеки Божи ден? И всеки, който говори за болката, за това, че сме нагло ограбени от хора с банкнотен морал, за загубените ни години мижав живот, да го определим като неподходящ? Не съм съгласен с вас. Кънев може би е още незавършен политик, но говори истини, не е двуличен а компромисен. В тази държава, отровена от лъжи и властови комплекси трябва да се оценява искрицата за връщане на надеждата в доброто. Бъдете благословени и обичащи в навечерието на Рождество Христово.

 27. Радан Кънев се държи, сякаш никога не е подкрепял правителството на Герб.

  Радан Кънев забрави неадекватната позиция на ДСБ по катастрофата с КТБ, когато премълча всичко и поддакваше на пеевските медии.. Забрави неадекватната си реакция по сделката с БТК / Виваком, когато аплодираше действията на НАП, отново в интерес на Пеевски. Забрави неадекватните си аргументи, с които защитаваше заемът от 16 милиарда, който Герб изтегли. Забрави бързо историческите компромиси. Забрави как си затваряше очите пред всички грехове на Герб.

  На Радан Кънев това няма да му бъде простено. Той просто вече няма място в политиката.

 28. КРЪСТЕВ, всички партийци обещават красиви неща. Но проблема ви е ,че Кънев дори и да няма възможност да ги реализира, има други които могат да ги реализират , но не го правят! Някои имат възможност по благосклонно провидение и получават и ….. и повече от един шанс, НО поради субективните си “възможности” и “желание” пак не ги реализират. Причините за това? Зависимости? Или просто толкова си могат? За пореден път! Докога?!?!?
  А колкото за преминаването на ДСБ в опозиция преди година основната причина за това е наистина съдебната “реформа”.
  Това е последната от много причини. Да беше само съдебната “реформа” , може би Кънев нямаше да излезе от управляващата коалиция! Но не е! Имаше много причини ,натрупани само за по-маклко от една година , до края на 2015г. Имаше много порции и назначения , направени без РБ и ПФ. Но за сметка на това съгласувани и одобрени от б.б. , цв.цв., абв и “опозиционните” дпс и бсп. Ето това са главните причини , а съдебната “реформа” е само последната. Като и след това продължиха да се трупат още повече , в допълнение към предишните, и с нарастваща интензиност оттогава до сега. Това че останалите от РБ продължиха да крепят “коалицията” с б.б., съвсем не им помогна нито на тях , нито и на герб. Както и се разбра от последните избори. Така че едва ли Кънев е повлиял за това. Още повече ,че б.б. сам реши да си подаде оставката, без да пита нито “коалиционните партньори” от РБ и ПФ, без видима причина за това. Което поражда основателни въпроси и съмнения към него от политическо, морално, личностно, и всякакво естество на обвързаности!

 29. Petar Danin,Вие сте еди от малкото хора тук мислещи позитивно.Щом и в блога на Иво Инджев се мръщят като ощипани госпожици повечето коментиращи,какво очаквате от останалите хора?

 30. до Кръстев:
  Прост и елементарен въпрос,който има само прост и елементарен отговор:

  Кога и през кой мандат Борисов разруши/премахна МОЧА? Като кмет на София или като премиер 2 пъти?

 31. MIKA МАРИНА ГАВАОВА СИЯ и другите

  В ляво,по Москва равнис
  И защо Кънев да си подава оставка.Той е в опозиция.Вероятно за да освободи дясното пространство,което пречи на скритите московци.
  Не ви ли правят впечатление призивите на Кънев,които ще чуете от Плевнелиев,от Хр.Иванов,от редови членове на ГЕРБ,от Реформатори,
  Но няма да ги чуете от Бойко Борисов,Цветанов.
  Няма да ги чуете от Корнелия,Радев,Каракачанов.
  Няма да ги чуете от Цацаров,Слави Трифонов,Марешки.
  Но ще ги чуете от млади хора,бизнесмени.преподаватели ,юристи,хора със солидни професии,истински родолюбци.
  За сега местата на на такива хора като Кънев,Хр.Иванов са гарантирани защото ние милеещите за България хора сме над 250 000 и броят ще се увеличава.
  Идва ново поколение ,което не може да бъде манипулирано и ценностите на Кънев и Иванов ще се подкрепят,а не лъжите и шикалкавенето на Б.Б.
  ИСКАМ ДА СЕ ОБЪРНА КЪМ ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ
  -ВИЕ ГЛАСУВАЛИ ЛИ СТЕ ЗА КЪНЕВ,ЧЕ СЕГА ЩЕ МУ ИСКАТЕ ОСТАВКАТА,това става на форум на ДСБ.
  а забележете Б.Б. не си подаде оставка като лидер на Герб.
  Защо не му я искате неговата оставка
  ЗАЩОТО Е мОСКОВСКА ПОДЛОГА И РЕЗИДЕНТ.кАЖЕТЕ ГО НАПРАВО.
  а вие тези хора защитавате.

 32. Г-н Инджев, и тук налазиха тролове. Не е необходимо да ги изброявам, нормалните посетители ги виждат. Странно много нови никове, подобни на появяващите се в Пик и Галерия, с отвратителна агресивност. Д.Савова добре ги е обобщила. Къде са нормалните коментари? Тези на троловете съвпадат с позите, тезите и въпросите на Хекимян от днешното интервю с Радан Кънев по БТВ.

 33. Присъединявам се изцяло към апела ан Д. Савова.
  Много моля черногледите мърморковци преди ад искат “оставката” на Радан Кънев да си направят баланс какъв е техният личен, конкретен принос в евроатлантически избор на България. На Д. Савова, ставало е реч тук много пъти, е известен. Колкото и нескромно да звучи стига една десета от сънародниците ни да бяха отдали толкова сили, време, пари, нерви колкото мен и семейството ми досега и папер нямаще да има от бесепето и мутантите му. А гордостата на КОЙ, бб с неговият герб нямаще и да се пръкне. Недостойно е в Блогът на Иво да паразитирате развявайки мантрата “всички са маскари”.
  И какво излиза в края на краищата. Не пей ни се, не смей ни се, дайте всички да оплакваме нероден Петко.

 34. ЗНАМ И МОГА
  Tи ще кажеш кой да подава оставка.Искай я на Б.Б. Влакът за Иркутск заминава от 1 коловоз.

 35. @ “Знам и Мoга” да се Кръст(я)ев…. пред МОЧА и да плюя всичко читаво:
  Влизайки в тона на високоинтелектуалните Ви клетви предлагам И Христо Иванов да подаде оставка от всякъде и всичко.
  Доводите ми са, че “никога няма да му бъде простена неадекватната му позиция да бъде министър на ГЕРБавото правителство от мутри и мултаци. Забрави неадекватната си реакция по сделката с БТК / Виваком, когато аплодираше действията на НАП, отново в интерес на Пеевски. Забрави неадекватните си аргументи, с които гласува като министър за заемът от 16 милиарда, който Герб изтегли. Забрави бързо историческите компромиси. Забрави как си затваряше очите пред всички грехове на Герб.Той просто вече няма място в политиката.”

  Тук ще достигна нови интелектуални висоти, като един същ румен пилот изтребител на БКП, ще се преКРЪСТЕВя на петолъчка и ще предложа: “саморазпускането на” всичко в което участва Хр. Иванов , “за да се отвори поле за ново движение.”

  П.П. И като се “отвори поле за ново движение” (най-голямата мечта на всички комунисти от ляви и дясно) понеже вече сме закрили ДСБ и Да-България (както предлагат горните “капацитети”) и изгонили “продажниците” подкрепяли ГЕРБ, предлагам да си внесем някакви херувимчета от Лапландия (Коледа е все пак) и/или да се обърнем към “дългата скамейка с кадри” на “десните” ГЕРБави, т.е. на ДС.
  Мился, че по-умни предложения не може да направи дори Цветанов, който както е известно е образец за ГЕРБав интелект.

 36. И какво е общото между ДСБ и дп , във връзка с КТБ?!?!?
  ДСБ са имали ВЛОГ(депозит), докато дп е имал ЗАЕМИ от КТБ. Това предполага напълно противоположни връзки с КТБ. Едните имат да вземат пари от КТБ, докато дп има да дава взети от него пари на КТБ.
  Заема от 16 милиарда все още не е взет в целият си размер, а парите които са взети са за покриване на стари заеми , взети още от времето на развитият социализъм, връщане на грабежа за АЕЦ Белене и други енергийнни “проекти. А също и за покриване на пораженията от КТБ.
  И , ЗНАМ И МОГА, не е най-големият проблем вземането на заема, а за какво се харчи. Едва ли Кънев е взел нещо от заема за свои лични и партийни нужди.
  А правителството на герб беше подкрепено преди всичко от дпс и бсп, с които б.б. имаше извънкоалиционни договорки. Той ги вкара във властта без да са печелили изборите, и официално да се преструваха на опозиция.

 37. За първи път голямо разочарование от коментарите.ХОРА, защо се нахвърлихте срещу Р. Кънев – само той признава,че е сгрешил или силите не са му стигнали за още.Само той има визия, какво да се направи.А ВИЕ, които го критикувате, какво можете да направите.На България това е проклятието – всеки може САМО да плюе, но не и да подпомогне градивното у някой.Аз заставам до господата Кънев, Хр.Ианов, Иво Инджев и всеки. който е за промяна в комунистическия тюрлюгювеч, който ни води за носа в блатото 20 и кусур години.А тези, които само се оплакват от това което имаме , като лидери – ами да си изберат, я радев, я първанов. борисов, доган и т.н.

 38. В допълнение към написаното от PETAR DANIN. Според мен най-важното е да се създаде телевизия на дясномислещите хора.Тогава нещата ще бъдат съвсем различни.В тази насока да се търси помощ за съдействие от фондации като Конрад Аденауер и др.подобни.За директор най-много ще подхожда г-н Инджев.Така поне аз мисля,за да могат нещата да се оправят.

 39. Какво и силното на тази реч. Пак комунистите са му виновни.

 40. До “оставкаджиите”:
  Иван Вазов е бил яростен русофил до Сръбско-Българската война след Съединението.След това прогледнал и станал русофоб. Искайте му оставката като патриарх на българската литература.
  Ген.Иван Колев е бил русофил до момента когато повече от година ги пердашил като “маче у дирек”. Искайте му оставката като създател на българската кавалерия и да спрат да го изучават в академиите по военна наука.
  Смешници

 41. Бих искал да благодаря на г-н Инджев за това, че обърна вниманието върху статията на Кънев. Аз щях да я пропусна.

  За съжаление, очаквах доста повече. Най-вече защото не мога да повярвам, че ДСБ си рецитират азбуката. През декември 2016 година. Иначе има и добри попадения, но и глупости като това, че Турция е нестабилен член на НАТО, след поредицата от откровени шамари, които Ердоган нанесе по самозабравилата се руска муцуна.

 42. До всички комсомолци с тъмносини ризи и аленочервени мозъци. Признавам, че не съм имал намерение със случайни ключови думи да давам “на късо” някои от мисловните ви стереотипи. Някои пояснения на иначе непреднамерения ми съботен коментар.
  1. Не поставям под съмнения интелектуалните качества на г-н Кънев. Не съм чел или слушал речта му. Имам други по-интересни неща за четене.
  2.Съмнявам се, че не е бил наясно с качествата на г-жа Кунева, Лукарски, ББ и ЦвЦв. Тогава защо?
  Отг. 1: За да влезе просто в управлението.
  Отг. 2: За да се опита да ги надхитри в тяхната игра.
  Отг.1 е отговорът по подразбиране. Отг.2 показва единствено наивитет, какъвто се съмнявам, че г-н Кънев упражнява.
  3. Предложих на г-н Кънев в коментар на неговата FB страница вместо да си плаща глобата с парите на данъкоплатена, т.е и с моите пари да положи обществено полезен труд. Наивно сметнах, че ще предпочете да покаже ново лице в българската политика.
  4. Всички малки десни партии обслужват единствено апаратите си. Предложението ми да изчезнат (тъй като служат единствено на лидерите си) е свързано с желанието немалкото хора, които искат промяна, различна от промяната, която им предлага странното създание ГЕРБ да се обединят зад един субект, за който старите десни мутри имат само поддържаща роля.
  5.В България където всеки иска да има бащица, който е отговорен за съдбините му партиите са лидерски и или в крайна сметка налагат лидера си в общественото пространство като единствен изразител на партийния им живот. Г-н Кънев говори за новия си десен проект, затова че е единствения разпознаваем десен лидер и т.н. Това е доста неприемливо и неразбираемо поне за мен.
  6. Обещавам отново да гласувам за представител на ГЕРБ, колкото и неврачен да е той, когато срещу него стои кандидат на БСП. Защо ли? Не съм фен на ГЕРБ, дори изпитвах физическа болка, когато слушах техния лидер по време на първия им мандат.(След това свикнах), но ГЕРБ поне могат да бъдат вкарвани в правия път от ЕНП, докато БСП са вперили поглед в Москва.
  И не на последно място.(Ще подразня пациента от кралския двор) Не знам дали някой от вас е ходил на протест срещу Бойко Борисов, но аз все си намирам повод да протестирам срещу БСП.
  Лека нощ! Времето е на умните млади хора. Да не им пречим!

 43. Една партия може да преживее, донякъде, неориентиран и нерешителен лидер, но самоизяждаща се общност, в която всяко мнение, различно от възхвала на лидера, е тролене, никога. Съзнавам, че търсенето на политическа отговорност за провала на т.нар. “блок” от нейния конструктор и персонален селекционер е политическа ерес, но честта и приличието изискваха, според мен, поне някакво смирение и признаване на грешка—дори само заради онези безкористни и искрени десебари, плюти, ругани и натирени от свои, само защото имаха възражения –до едно оказали се верни– срещу състава на “блока” преди три години, влизайки в конфликт с “правата вяра” тогава и заради която маса високопоставени функционери на ДСБ си плюха в устата, обръщайки позицията си на 180′. Междувременно Москов , все пак, най-накрая беше изключен, противно на шикалкавенията и оправданията с партийни процедури и пр, като прикритие за липса на воля и принципи цяла година. Година, в която партията загуби допълнително привърженици, без да броя нарочените за т.нар. “семерджийчета”, прекарвайки в разкрач, докато обясняваше дървения камък да си в опозиция, като съставна част от управляващата коалиция.

 44. Като сме тръгнали да искаме оставки, хайде и аз да поискам няколко:

  1. ОСТАВКА на Бойко Борисов като лидер на ГЕРБ, който с неадекватната си кандидатзура за президент и още по-неадекватното й обвързване с премиерския си пост хвърли безотговорно в криза не само партията си, а и държавата. С тези си действия той освен това наруши предизборното си обещание за СТАБИЛНОСТ, каквато в момента няма. Отгоре на това гражданинът за европейско (?!) създаде условия за про-руски президент и може би за про-руско правителство.

  2. ОСТАВКИ на Кунева, Лукарски и Ненчев като лидери на партии, които претендираха да са реформаторски, но вместо това пристанаха на ГЕРБ и се удавиха заедно с него. Препоръчително е въпросните лица да постъпят незабавно в ГЕРБ, чиято електорална подкрепа се спихва вследствие неадекватните действия на вожда и всеки нов глас сега им е добре дошъл.

  3. ОСТАВКА на д-р Москов като член на ДСБ и незабавно постъпване в ГЕРБ. Причините? (Виж т.2).

  Пожелавам на всички вас весело посрещане на Рождество Христово!
  Нямаме причини за песимизъм, докато има българи, които се ангажират с отстояването на нашите каузи. ДА НЕ ГИ ОСТАВЯМЕ ТОЗИ ПЪТ САМИ, КАКТО РАДАН КЪНЕВ И ХРИСТО ИВАНОВ ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА! Те ще имат нужда от нашата помощ.
  Победа за новия десен проект на предстоящите парламентарни избори!

 45. КРЪСТЕВ, КОЙ според теб се титулува като господар на център- дясно?
  Не беше ли буда? Или пък ДА!
  Той се стреми да разруши всяка алтернатива не само в дясно , но даже опита да премахне дори конкуренти в лицето на такива задкулисни проекти като -ндсв, атака, рзс, лидер …. всички.
  цв.цв. и б.б. не само говорят ,че са единствените “представители” на дясното – те реално положиха усилия за унищожението на дсб, сдс ……. И през първия мандат , и през втория мандат в по-малка степен.
  И не е буда и герб съдника ,който да определя кой е легитимният представител на дясното. Не и с техният бекграунд. Дори Лукарски и Кунева са по-адекватни говорители на дясното , отколкото цв.цв. и б.б..За съжаление.
  Но истинският проблем не е само в бекграунда им – проблема е в действията им по време и на двата мандата спрямо всички десни и други партии. Налагайки силово своята “безалтернативност” , дори и към БКП , а в началото и към ДПС.
  Никой не е казал ,че Кънев ще е “обединителя” на дясното, за който вие мечтаете. Но и буда не става. Това се видя и през двата му мандата, а преди това и в София и в МВР.За съжаление!
  А от това се възползват само партньорите му във властта ,като бсп и дпс.

 46. Едно заглавие в ivo.bg, “Силна реч на лидера на Демократи за силна България”, четири изречения и един линк бяха достатъчни за да вдигнат неуморния тролетариат под тревога.
  Заклинания, молби и призиви за оставки, вещи анализи на живота и дейноста на Радан Кънев(разбира се пълен със слабости и грешки)!!
  Недялчовия “пик” може само да мечтае за тези аноним-експерти, извисени на това духовно, идеологическо ниво.
  Всичко това означава, че речта на лидера на Демократи за силна България – Радан Кънев, е носител на силни послания, създаващи реална опасност за бъдещето на “Кой”.

 47. към Христов и Arthur:

  Съгласен съм 100% с това, което пишете, но не бих могъл да го формулирам така добре. Поздрави!

 48. Г-н Инджев, Наистина речта е силна.
  Възхитен съм от господин Кънев този път! Той беше смел.

  Моля за извинение, но ще си позволя да Ви нападна без лоши чувства. Преди време пишех коментари много повече във Вашия блог. Но на няколко пъти ме нарекохте путинофил, заради недоволството ми от отношението на тези споменати в речта Брюксел и Берлин, като при все това никога не съм казвал нещо в подкрепа на настоящия руски президент. Подобно отношение отблъсква десните хора в България. Господин Кънев с речта си, най-сетне, преодоля този срам от заявяване на нашата самостоятелност.
  Простете, ако съм бил несправедлив!

  Честито Рождество Христово!

 49. Към Rosen Goshev:

  Нямам спомен за пререканията, за които пишете, но Честито Рождество и на Вас!

 50. До комунистите от ГЕРБ,БСП,ДПС:
  2 герберастки правителства доведоха дотам от 27 години насам София и Пловдив да “почервенеят” на избори.

 51. Kъде все пак е силата на речта на Г-н Кънев.
  Силна,но с кои тези,силна нос кои незивестни факти,силна към кои институции и държавници?
  Кога Г-н Кънев е разбрал и осузнал тези неща?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.