Организирана престъпна група се опита “коледно” да ми затвори устата

Понеже все пак списвам блог с (предимно) политически коментари, се чудех, дали на годишнината от “коледния” скандал с прогонването на Лютви Местан по руска заповед от председателския пост в ДПС няма да произтече някаво събитие. И докато се чудех, едно друго “ политическо събитие” ме навести лично.

На връх празника във връзка с хостинг акаунта ivobg  и асоциирания към него домейн ivo.bg  към уеб сайта са стартирани множество заявки от различни чуждестранни IP адреси, които осъществяват pingback атаки посредством XML-RPC функциите на WordPress.

Казано накратко, престъпници са се опитали организирано да ми затворят устата. Явно са разчитали на евентуалната празнично приспана бдителност на техническите лица, които се грижат това да не се случва, но нали “по Коледа стават чудеса”…

Престъпното “чудо” с блокирането на ivo.bg не се състоя. Организираната престъпна група се е провалила.  Но фактът, че с такъв хъс и постоянство продължават да опитват, ще приема за признание за някаква моя значимост. Изглежда ми като налудничав коледен подарък от онези, които искат да ме удавят в злобата на своята анонимност.

Свикнал съм да ме ругаят и “празнично”. Но май не съм от най-смирените християни, след като не приемам да ми честят Рождеството

в комплект с ругатни- това е перверзия, на която са способни само болни мозъци.

Преди броени дни сръчни измамници, ловко оформящи запитване на английски ( уж) от името на голяма компания , чиито услуги ползвам за евентуални преводи и дарения, се опитаха да ме мотивират да им предоставя личните си данни в подробности. Съпругата ми твърди, че това си е “само” криминално деяние, защото и на нея й се е случвало…

По всичко личи, че съм имал успешна трудова година. Ако се съди по щурма на злобарите, вероятно съм си свършил добра работа по тяхното изнервяне.

Имам за тях още по-лоша новина от провала на атаката им: съотношението между добрите хора с които общувам ( в блога и изобщо) и тях прави престъпните им напъни да изглеждат пренебрежимо дребни. Всъщност това е истинската причина , поради която изобщо им обръщам внимание чрез публична реакция.

За изненада на “вразите”, те са онези, които са принудени да се крият, когато вършат гадостите си, което е форма на неосъзнато самопризнание за отвратителността на собствените им деяния. Докато ние сме заедно и не ни пука от тях. Защото сме прави.

Хората, които стоят зад националноосвободителна кауза след дълъг перод на колониализъм , противопоставят се на тиранията и простотията, навсякъде и винаги са прави.

Честито Рождество Христово, добри хора!

58 мнения за “Организирана престъпна група се опита “коледно” да ми затвори устата”

 1. Господин Инджев,честито Рождество Христово!Бъдете жив и здрав и все така с подострено перо!А омразата към Вас от дребни мижитурки е огромна.Чета някаква статия (автор не видях)с дълго заглавие “Диагнозата ГЕРБ!….” За тях сте:цитирам “мозъчни патерици от рода на Иво Инджев,Тома Биков,Ал.Йорданов и Георги Марков (агент Николай)запяха своята ария за светлото бъдеще на Бащицата Борисов…и т.н.”Възмутена съм от толкова голяма глупост и нагла лъжа,написани по Ваш адрес! Дано не съм Ви развалила настроението,но исках да го споделя с Вас.В такива моменти се сещам за Пушкин “О музо,будь послушна!Обиди не страшас!…”

 2. Честито Рождество Христово на Иво и останалите съмишленици-причтели от БЛОГА НИ!
  Колкото до вразите и пъклените им кроежи, Господ си знае работата. Но пасаран!
  Убеден съм, че са готови на всичко, стига да им се плати добре и да не носят отоворност за да го няма изобщо Маякът на познанието и истината за течната дружба.

 3. Амин! Бог,да Ви благослови с мъдрост и сили да ни радвате със словото си.

 4. Честито Рождество Христово! Здраве, щастие и дълго перо!

 5. Честито Рождество Христово, приятелю!

 6. Честито Рождество!
  Много здраве и висок к.п.д.!

 7. Честито Рождество Христово и на Вас Г-н Инджев!

 8. Честито Рождество Христово,г-н Инджев!Светлина в дома Ви,здраве и благодат в прекрасното Ви семейство.Сили,издържливост и непреклонност!Вие ни давате сили да вярваме и се надяваме.

 9. Извинявам се, станала е грешка: не са намерили умрял сечин, а шефа на секретариата му?! Наскоро стана продажбата на 19,5% от акциите на роснефт, та този явно е знаел нещо, което не трябва да се научи от обществото!

 10. Ето, че на Коледа наистина стават чудеса!

 11. “Светлина в дома Ви”,както и Вие ни давате!С благодарност!

 12. Бъдете здрав г-н Инджев, Вие и вашето семейство! Често се отчайвам, че нормалните хора ще надделеят над рубладжийството, а вие винаги ми вдъхвате надежда, че трябва да продължим да се борим. В провинцията е страшно, опростяването върви към необратимост. Но няма да се предаваме, нали?

 13. Нормалните държави изнасят стоки , капитали и производства по целият свят, докато бандитустана на цартрап туПлер изнася само войни , смърт и лично неговата “запазена марка” още от лениградските низини в кариерата му – изнася ОПГ по целия свят , поради неспособност да изнесе нещо стойностно:
  https://inforesist.org/obshhiy-srok-120-let-politsiya-vyidvorila-iz-ukrainyi-14-vorov-v-zakone-podkontrolnyih-fsb/
  И в НРБ повече от 25% от икономиката се държат директно от ОПГ-тата на путлер, а поне още толкова проценти от троянските му петоколонни ОПГ-та от месната му колониална бандитска “диаспора”!
  П.П. И ето един още линк за накрая:
  https://inforesist.org/istoriya-pod-znakom-boyaryishnika-ot-frontovyih-100-gramm-do-steklomoya/
  В този линк е направена ретроспекция на алкохолните трофеи Савецката армия от алкохол-менте, докато “освобождава” Балхария и другите източноевропейски колонии от “фашизъма и хитлеризъма”!

 14. Не е по темата но е повече от актуално.
  След 15 години свръх доходи от продажби на енергоресурси , в Русия живеят милиони хора , които не могат да си купят най-евтината водка . При 22 % от руснаците деньги стигат само за покриване нуждите за храна. И с всяка година този процент се увеличава. Средната заплата за Русия , с отчитане на тази в Москва / 55 000 рубли / е 35 хил. Но средната за останалата част на Русия , без Татарстан , Питер,Тула, Екатериненбург и още няколко града , е 15 хил. Заплата от 26 хил. се счита за много добра . По официални данни, доходи под т.нар. прожиточен минимум имат 18.8 млн човека. Обедняването на огромни маси от населението и все по-голямото забогатяване на малък процент в руското общество изглежда като скачени съдове. Например , шефът на ” Почта Росии” – Страшнов , през 2014 г е получил премия от 96 млн рубли, при това заплатата, например, на обикновен пощальон в Ростовска облас , е била повишена през 2015 г от 5.5. хил на 7.7 хил рубли в месец. В Алтай тя е 6 хил рубли….
  В правителството на г-н Медведев министърът без портфейл Абизов се отчете с официални доходи от 450 млн, рубли и дом на съпругата в Лондон.
  В миналата Дума , от 450 депутата, разведени се оказаха 102, активите им бяха прехвърлени на съпругите.
  Кметът на Нижний Новгород – Иван Карнилов , се оказва , че някак си е спастрил 2 млн долара за две къщи в Маями , които обаче като грижовен мъж прехвърля на жена си след развод …. Не си поплюват и тези в регионите . Депутатът от Приморския край Ахоян отчита доход от 3.1 млрд рубли, а депутатът от градския съвет на Улан- Уде , Индира Шагдарова -13.5 млрд рубли.
  Гледаш през прозореца, гледаш телевизора , гледаш зарплатата си – “А выпить хочется ” . И става белята .

 15. И никакъв оптимизъм отнийде взорът не види.
  Социологическо Изследване в Русия на “Рамблер -Новостями” , 26.12.2016 :
  Въпрос : ” Беше ли достигнато дъното в руската икономика през отминаващата година ? ”
  Отговор :
  50 % – дъното не е достигнато, ще става все по-лошо.
  38 % -дъното е достигнато, но това не означава последващ ръст
  12 % – след достигане на дъното, ще започне икономически ръст

 16. Честито Рождество Христово!
  Мракът е просто липса на светлина.
  Да бъде светлина със слово ивоинджово!

 17. Към Georgi Nikolov:

  И днес в Русия е актуален най-краткият ( и същевременно точен) политически коментар, направен от историка Николай Карамзин в отговор на въпроса какво става в страната: “крадат”, отвърнал той с една дума. Според някои, така отговорил на императора, но съм срещал и друга версия- че е обобщил по този начин положението в Русия при среща с руски емигжранти в Париж през 1790 г. Валидно е векове по-късно.

 18. “Бывали хуже времена,
  но не было подлей!”
  Николай Некрасов

 19. В интерес на истината pепликата на Н.М.Карамзи́н “Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют.” се оспорва като недоказана , но никой не може да оспори “Везде грабят, и кто наказан?” написана черно на бяло от същия автор.
  https://books.google.co.uk/books?id=veneMNcOTt8C&pg=PA435&lpg=PA435&dq=%D0%92%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B5+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%8F%D1%82,+%D0%B8+%D0%BA%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD?&source=bl&ots=OQ7JraeA3N&sig=2AabkvLcIZzvEcj2nJ5-DC-TreI&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjWgMG_t5LRAhWDWCYKHYbnCssQ6AEIJTAB#v=onepage&q=%D0%92%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B5%20%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%8F%D1%82%2C%20%D0%B8%20%D0%BA%D1%82%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%3F&f=false
  Честитo Рождество Христово живи и здрави !

 20. Честито Рождество Христово, Иво ! На теб, семейството ти, както и на всички задочни приятели, които чрез теб срещам тук. Здраве, живот и берекет !

 21. Ако обръщаме внимание на злите посегателства върху блога, ще трябва да се съгласим с твърдението, че рубладжиите не са в състояние да понесат повече от 12 часа цивилизовано поведение; последното съвпада с времето им за спане. Дяволските ‘евангелия’, заплахи към автора, зловредни линкове, технически атаки, изчезване на коментари и т.н. не ме учудват. Първично, те участват в един древен ритуал, в които човечеството винаги е преборвало тъмнината и асоциираните с нея нечисти сили. Щедростта, гостоприемството и споделената воля в този блог е и светлина, и разменен между нас коледен подарък.
  Честит да е стопанинът, честити бъдете приятели! Бог да благослови голямото ни семейство!

 22. Честито Рождество Христово Г-н Инджев.здраве и благоденствие за вас и вашето семейство!Светли празници за всички приятели в най-хубавият блог

 23. Честито Рождество Христово, Господин Инджев! Желая здраве и щастие на Вас и цялото Ви семейство, и на всички родолюбиви българи също!
  С Вас сме!

 24. Честито Рождество г-н Инджев! Късмет, здраве и любов през новата 2017г.!

 25. Честито Рождество Христово, Иво!
  Здраве в семейството желая и само напред!!!

 26. ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО на ВСИЧКИ ПОЧИТАТЕЛИ НА БЛОГА,НАШИЯТ СТОПАНИН ИВО ИНДЖЕВ,а за другарите който влизат без покана със своята наглост и своята безбожност,таваращи и всяка сволач аравидерчи-завинаги.

 27. Истината, само истината, цялата истина пък била тя и за половината раззия.

 28. Честито Рождество Христово на г-н Инджев и на всички посетители на сайта! Нека да си пожелаем г-н Инджев да продължава да сее светлина в душите на всички българи !
  От мен ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ за труда Ви, г-н Инджев!

 29. Като гледам половината от блогаджийте пишат на руски. И все пак честито рождество Христово на вас господин Инджев !IIC…..oIL

 30. Честито Рождество ! На всички здраве и висок дух! Каузата е наистина националноосвободителна (благодаря за определението,г-н Инджев) – това трябва да се осъзнае от всички,които искат да управляват България.

 31. Ето какво ни предстои, ако не “импийчнем” НАВРЕМЕ нашият руски резидент:

  Флагът на Европейския съюз бе махнат от сградата на президентската администрация в Молдова, а президентският сайт мина от румънски на молдовски език.

  В президентската администрация изтъкнаха, че в най-скоро време Игор Додон официално ще коментира направените промени.

  И добавиха, че той зачита конституцията и призовава всички да следват този пример.

  Додон встъпи в длъжност на 23 декември. Съгласно предизборната си програма той възнамерява да възстанови стратегическото партньорство с Русия, да върне молдовската продукция на руския пазар и да нормализира сътрудничеството в енергетиката.

  Според конституцията на републиката „държавният език в Молдова е молдовският език въз основа на латинската графика“.

  Но на 5 декември 2013 година Конституционният съд призна румънският език за държавен.

  Съдът се мотивира с текст от Декларацията за независимостта на Молдова, в който за държавен език е обявен румънският.

  Според съда декларацията има по-голяма важност и тежест от конституцията, където е посочен молдовският език.

  Молдова граничи с Украйна, Румъния и контролираната от Русия Приднестровска република.

 32. Честито Рождество Христово, както на голямото семейство на г-н Инджев, така и на “семейството” на всички нас в Блога на нашия стопанин – Иво, както фамилиарно, но като истински приятел всички го наричаме! Благодарим ти, че те има, че заради такива като тебе все още не сме изгубили надежда за нашата България!!!

 33. Към I.Ivanov.:

  Да, пишат и дават адекватни примери, за разлика от повечето българофоби, които поставят папагалски всичко руско на пиедестал, но разбират от руски и Русия колкото свиня от кладенчова вода ( онези пък, които разбират и нарочно манипулират в полза на Русия, са си чиста проба колаборационисти, които във всички нормални страни биват обект на презрение, джкатж тук се бият в гърдите по разни сборища, на които се кланят на чуждите си господари). Защото българофилите разбират, че при тази пета колона у нас, трябва да се мобилизира руската спъротива срещу режима в Кремъл в полза на българската нацоналносвободителна кауза срещу руския постколониализъм в България. Руските опозиционери са най-добрият ни съюзник.

 34. @I.Ivanov
  Той и льотчика новоизлюпеният ви президент се бара на fighter pilot ама не ви прави впечатление да отбележете че знае малко ингилизки и се бие в гърдите, че е натовски генерал кога му изнася.
  Със здраве.

 35. @i.ivanov
  Пишат и четат нормални във всеки един смисъл на думата руски писатели.
  За разлика от русофилистиците които и един руски писател не могат да назоват,камо ли да са чели

 36. Искам да ви кажа че аз мразя всичко Руско комунистическо.Не случайно съм напуснал родината си преди вашата демокрация, така че не би трябвало веднага някои да се нахвърля защото съм написал че доста от вас пишат на Руски след като за всички нас това е злото на света.Ща ви кажа че и аз съм го учил по пренуда но не го ползвам и ми е неприятен. Още един път честито рождество Христово.Бог да е свас!IIC…..oIL

 37. До Радослав. Този президент за който пишете не е мой а е твой, за моя президент който е отвъд океана гласувах с две ръце!IIC…..oIL

 38. Г-н I.IVANOV, руският язик е 50% български език. Вероятно го знаете.
  И както виждате повечето материали в блога на г-н Инджев са насочени към бендитският режим на путлер и неговите петоколонни лакеи в НРБ. Нормално е повечето източници да са на руски език. И поради невъзможност да ги превеждаме всичките даваме само линкове към тях.

 39. до I.IVANOV:
  Като те гледам толкова го мразиш че чак го пишеш с главна буква.Гледам и българският ти е като руския.

  Когато се цитира някой елементарната етика е да се дава в оригинал. Нямам време(като гледам и смисъл няма да слизам толкова ниско до нивото ти),че да обяснявам думи като “елементарна” и “етика” или комбинацията от двете

 40. До някой си който пише че руският не (язик) а език на истина 50% е Български това и синът ми го знае който е роден едно време преди 26 години в Германия преди да заминем за USA .Посочих по горе а съм писал и преди за моятя ОБИЧ КЪМ ТАЗИ ПРОКЛЕТА държава и за тизи УРОД ПУТЛЕР ! С поздрави .IIC…..oIL

 41. Симеоне, мисля че вече се получи същото нещо като преди няколко месеца когато всички скочихте върху един друг имигрант (безник).Явно много ни мразете за да се заяждате ,сигурно много завиждате че не сме тук при вас.А колкото до ниското ми ниво за което ми говорите вижте себе си!IIC…..oIL

 42. I.IVANOV., вие откъде знаете дали Симеон не е мигрант? И то в САЩ? А може да е в САЩ още преди вие да си помислите да мигрирате въобще?
  И днес всеки може да мигрира, където си иска. Включително в САЩ. Така ,че едва ли мигрирането ви в САЩ може да предизвика “завист” у някого. Но това че го изтъквате само потвърждава, че на подсъзнателно ниво вие смятате мигрирането ви за голямо “постижение”, недостъпно за “простосмъртните” в НРБ?!?!
  Не се “притеснявайте” за отношението към “без ник”. Той отдавна пише всякакви постове в блога на г-н Инджев.Реакцията към неговите писания се дължат по-скоро от “специфичният му стил” на писане и изразяване!
  Голяма част от пишещите тук са постоянни или временни мигранти извън територията на НРБ. Така че едва ли има някаква “завист” към него ,и към вас, защото много от пишещите тук са отдавна при “вас”, а не тука при “нас”.И няма нужда да се “нивелираме” взаимно.
  П.П. И накрая ,на руски се пише – “язьiк” , докато на български има “малка разлика” и се пише – “език”.

 43. И аз съм емигрант/ка, но никога не съм усетил/а негативно отношение към мен в този блог поради тази причина.
  Колкото до лицето “Без ник”-“Антикомунист”-“Панам”-“Донка Георгиева”-“Лолита” и т.н.: когато някой пише в този блог, че България трябвало да даде източната си половина на Русия, този някой не ми е съмишленик.

 44. “Като гледам половината от блогаджийте пишат на руски.”-И.Иванов

  Информацията-впечатление изразено от колегата Иванов е неутрална,неконкретна,неперсонална и необиждаща никого.Тя не противоречи на принципите на сайта и не засяга достойнството на абсолютно никого-тук и извън сайта.

  И на основата на една елементарна констататция започва безпричинно елементарна ирония.

  А може някои да кажат-ей, колега Иванов,прав си,други пък да кажат-ей, колега Иванов не си съвсем прав.

  Толерантността е задължително условие при общуване между възпитани хора,а не подскачане и ненужно противопоставяне.
  Щом няколко напълно безобидни думи стават повод за грубости,какво остава с прецеса за “обединението”,към което доста читатели призовават.

  По-лекичко,по-спокойничко,по-мъжкарски….

 45. Ще наруша един принцип да не слизам на плиткоумното ниво на Сульо,Пульо,I.Ivanov – Mоето ниво (в материален,финансов и най-вече интелектуален и духовен аспект) е такова че и назад да тичам не може да ме настигне.
  т.нар. антикомунист: Обединение значи “Is this love” ,а в твоите (и на другите ти никове) разбирания: Издислав; е аз с Издислав не се обединявам

 46. Донке, като гледам как самоотвержено си адвокатствате взаимно с Иванов, започвам да си мисля, че сте едно и също лице. Съвсем в твой стил.

 47. Честита Коледа, уважаеми г-н Инджев!
  Бъдете здрав и успешен!
  Що се отнася до родоотстъпниците-майкопродавци, които се опитват да Ви уязвят, просто не им обръщайте внимание.Както много пъти съм твърдял – тези нещастници заслужават единствено Презрение !

 48. До Симеон ! Не ми пишете за благоденствието си ,сега вече разбирам че и тук в този блог има хора които сега започват да показват какви са.Не се познаваме, колкото за интеликтоалното ми ниво аз не ти пиша на ТИ разбираш ли ме.Колкото до симпатизанката (партизанката) аз нямам адвокати тук.Господин Инджев не съм ви обидиил с нищо за да поемите тази акция срещу мен,аз не съм този и онзи както някой се изразяват. И все пак мога да бъда толерантен с всеки ,не съм измислено лице доста време съм в вашия блог удоволствие ми беше да чета и да дескотирам но виждам че всичко това не си е жаслужавало.Тук виждах няколко имена които пишеха,не виждах голяма навалица от блогаджий така че не си заслужава човек да се навира при вас. Сега като го прочетете можете пак да ме изхвърлите това е във вашият стил!IIC…..oIL

 49. За читателите,които не знаят повтарям-аз ползвах няколко ника в течение на последните години с цел да се опитам да се промъкна през бановете на редакторите на сайта.
  Не знам дали са повече,но си спомням следните-сегашния и минал-Антикомунист,Без ник,Донка Георгиева,Лолита Костова и други не си спомням…

  На Симеон и Симпатизанка,които нямат абсолютно нищо общо помежду си казвам следното,напълно искрено.
  Лично се запознах с колегата И.И. и се оказа че имаме много общи разбирания,но внушението на Г-жа Симпатизанка че аз и той сме едно и също лице не е вярно.Най-малко по Ай-Питата личи.Отдлено по стила,правописа и др.
  Не разбирам какво иска да каже Симеон с това “настигане”. Аз никога не съм ползвал тази дума за сравнение с никого тук на сайта,така че това го считам за некоректно от негова страна.Нито пък “тичане назад”,”ниво” и др.
  Симеоне,откъде вадиш тази злоба към моя милост,след като поне досега не си спомням, да съм контактувал с теб,още повече да те иронизирам и уязвявам.Дори в коментара си към думите на И.И. не съм споменал нито едно име,вкл. и твоето.
  Говориш за някакво обединение,цитирайки фраза на английски за любов.Аз не говоря английски добре и нямам понятие какво искаш да кажеш.Ако ти си апологет на обединението,това си е твое право,аз изразявам мои впечатления от историята,че такъв процес е невзъможен и така се говори само в България…

  Уважаема Симпатизанке,Вие действително ли смятате че съм толкова недостоен,че да ползвам едновременно два ника. Да казвам ли колко Вие използвате?-не, няма,защото не съм полицай и следовател.
  А като сте толкоз изискани и принципни със Симеон как нито веднъж не се противопоставихте на тези,които ме наричат комунист,агент на ДС,РУМНО,пък може и на КГБ. Добре е да скачате срещу неправедливостта,но само за конкретна,тази,която е свързана с вас,а за другите тишина.А всичко е толкоз елементарно и ясно,нали…

 50. Към I.Ivan.:

  За моя “стил” не се грижете, а за Вашия стил и неграмотност е явно късно да се подобрят- те ви изхвърлят автоматично от кръга на хората, които биха си правили труда да четат каквото и да било, написано от Вас.

 51. до I.Ivanov: Е, точно на някакво си виртуално нищожество няма да обяснявам какъв съм,каква дейност развивам,приходи&разходи,контрагенти в страната&чужбина и т.н.

  до т.нар antikomunist: Когато си в границите на досадно-смешното и аз не те закачам.Преминеш ли границите на толерантноста………..

 52. Да е Честита 2017г.Бъдете здрав и цялото ви семейство!Продължавайте с коментарите си и не се притеснявайте.Койте се интересува ви чете и си прави изводите!Всичко добро!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.