Мас(к)ираната пропаганда на московските спонсороиди

“През изминалата година Украйна е премахнала 1320 статуи на основателя на СССР Владимир Илич Ленин.

Преименувани са били и 51 500 улици, носещи имена на хора от комунистическия режим или пък свързани с Русия.

Данните са на Украинския институт за националната памет, цитиран от ДПА.

В Киев централната улица “Москва” беше наречена “Степан Бандера”. ( Дневник)

Това е украинската равносметка в борбата за национално освобождение на една държава, в която населението беше консолидирано от руската агресия като нация. Путин целеше и си въобразяваше, че ще постигне обратното.

България има крещяща нужда от същото национално осъзнаване и от съответното революционно по своя характер освобождаване от руския постколониализъм.

Би трябвало това да се случи тук много по-лесно поради факта, че дори домораслите ни русофили не са нито “руско говорещи” нито “руско разбиращи”, каквито са адептите на руското влияние в Украйна. Нашенските колаборационисти в голямото си мнозинство не разбират и не говорят руски. Но са обработени чрез плитката оран на пропагандата на корупционно захранената руска пета колана. В този смисъл те са световен уникат на сцената на руския театър на марионетките в покрайнините на разпадналия се СССР.

Рускозахранвани сайтове публикуваха днес данни за неправителствено финансиране по линия на фондация “Америка за България”. Вероятно данните са достоверни, защото западните фондации не смятат , че правят нещо срамно –  отчитат се публично, не крият дейността си , както руските спонсори на хибридната война срещу България.

Папагалите от проруските сайтове наричат с кремълски акцент “соросоиди” получателите на тези траншове.

Не трябва ли все пак преди всичко сибирските папагали да ни изчуруликат колко самите те получават от московските си спонсороиди? Кой друг, ако не те, знае от първо лице истината по въпроса?

За всеки читател с 2 процента мозък ( колкото тежи нормалният човешки мозък спрямо телесната маса) е ясно, че  московските пропагандатори ( ако “случайно” са наистина толкова разтревожени за чуждото финансиране), би трябвало първо да дадат отчет за собственото си плюскане на кремълската копаня. Едва след като заслужат доверие с такова самопризнание, би трябвало да надничат в канчето на онези, чието финансиране не е шпионска тайна, какъвто е случаят с мас(к)ираното наливане на руски пари в хибридната война срещу България.

 

39 мнения за “Мас(к)ираната пропаганда на московските спонсороиди”

 1. Държавата която харчи почти половината от бюджета си за кражба на технологии ,винаги намира да задели и за облъчване на мозъци и души. На места като у нас тази инвестиция е доходна.

 2. За целта се изисква национално самосъзнание и борбеност в името на историческата справедливост. В много Европейски и Арабски страни това се случи, защото съответните предпоставки (национално-психологични и културологични) бяха на лице. В България няма нито едното нито другото в количество достатъчно да създаде критична маса необходима за промяна. И причината не е в това че Москва подкупва и играе, и другаде стратегията на руснаците е същата – мръсна и подла, но не навсякуде успява. У нас успеха им се гради на национално-психологичните ни ‘качества’ описани така прекрасно от Алеко Константинов. Ясно е, че в същността си сме останали непроменени.

 3. Може би звучи малко грубо ,но събаряне на паметници и преименуване на улици в днешна България си е чиста фантазия.
  Докато лица като Борисов ,Доган ,Д.И-Гестапото ,Г.П-Гоце ,C.Станишев ,Корнелия и прочие прeминават и присъстват в медиите като авторитети нищо добро не ни чака.
  Явно си имат електорат и това е …конграчулейшънс.
  Куриоз в родната политика e ,чe владеенето на чужди езици не е предимство. Обяснението е че на Запад си има преводачи ,а с руснаците сами ще се разберем.
  Понимаешь..?

 4. Сига,,,дайти да съ разбирем!
  Не ми са ясни тез “Украинския институт за националната памет” или нам си к’ви други,ама снощи бех на един мухабет дето,ако кажиш нещо против ‘раша’ и сметай,чи са та утрепали с камъне и дръвье и после ше заспат с чиста съвест.
  Само чи,за кво ми е приказката?!
  Пътувайки към ресторана де’т щеши дай купоня,са возих с идни младежи,и глей к’ва приказка излезна: млади кадри работейки в Чехия споделиха,че си имали работа с всекакви индивиди(включително и руснаци),та на невинния ми въпрос как са братушките отговора беше: намразихме ги,егати надменната пасмина!!!???
  Това ми го казаха децата на мои роднини,чиито деца работят в чужбина,които не са обременени с никакви политически рецидиви,каквито сме ние тука,които си драскаме ей те така и !!!
  Бащата и майката на тези млади БЪЛГАРИ са заклети КОМУНИСТИ!!!
  Повичи,ни обаждам НИЩУ!

  ПП Според науката История,Римската Империя се е разпадала 300 (триста) години!!!
  Но да не забравяме,че по времето на Римсакта Империя не имало лосион “Боярышник”!!!

 5. Иво,точно ти ли говориш за “национално осъзнаване”.И точно на територията на България и съвсем точно и свежо,когато народа е избрал за президент-чужд резидент.

  Та колко “осъзнали се” досега са се впечатлили от златисто-сивосинкавите лъчи на ослепителните прожектори на чуждата окупация.Те светят точно с единствената цел-да няма НАЦИОНАЛНО ОСЪЗНАВАНЕ.Кой го иска това????-ами този,който пуска светлината-ДЪРЖАВАТА !

  И как при тези киловати светлина и топлина някой ще се осъзнае…

  Времето на осъзнаването е приключило,както е неефективно и буденето.

  Нали не се очаква в близко или далечно бъдеще фотографията горе вдясно да бъде снета.

  Въпроса ми е рязък,но само на пръв път-използвам твоето име,но се обръщам не към теб.

  Българския народ няма сърце ,а само чрез сърцето всичко се вижда!

 6. ПП г-н Инджев,крайно време е да си направите канал в ‘youtube.com’!!!

 7. Във България за сега такова осъзнаване няма да се случи скоро ,поне такива са индикациите в провинцията а пък и София ,като гледам май е същото…Нема лабаво…

 8. Вече ми писна да чета за “русофили” и “русофоби”!Знам руски език,обичам РУСКАТА литература и имам от нея в библиотеката си.Бил съм много пъти служебно в СССР /по линия на сътрудничеството в СИВ /,е-е и? Значи ли това,че трябва да бъда заклеймен като “русофил”? Не руския народ,а начина,по който е управляван от 1917 г. до днес,мразя! Жалкото е,че нашето младо поколение няма и хабер от истината за истинските вреди,кото ни е причинила “братската” дружба!Ще ви дам и друг пример.Бил съм и много пъти в Полша,където имам приятели.Те винаги са се чудели как можем да считаме маршал Толбухин за освободител,а за тях е нагъл поробител Сваляли са ме от такси ,считайки ме за руснак!!И малко хумор: на полски абревиатурата на СИВ е RVPG и те я превеждат: “Россианам Вшистко,Полакам Гувно!

 9. В тези светли и празнични дни сърцето ми се моли за нашите украински братя и сестри, за хилядите невидими герои от украинските въоръжени сили и доброволческите отряди от АТО, защитаващи не само границите на Украйна, а и на цяла свободна Европа.
  СЛАВА НА УКРАЙНА !
  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  https://www.youtube.com/watch?v=YLU7IvFVNOc
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Солов’яненко Анатолій Анатолійович
  ✿⊱•╮❤╭•⊰✿
  Мiсяць на небi

 10. Прост и елементарен въпрос,който има само прост и елементарен отговор:

  Кога и през кой мандат Борисов разруши/премахна МОЧА? Като кмет на София или като премиер 2 пъти?

 11. Много актуална тема,особено след силно активираната борба като за последно на агресорите на хибридната война. Не знам какво е мнението на другите пишещи тук за следното. Автора на блога знаем че храни семейство,но преди години постъпи достойно рискувайки да изпадне в пълна мизерия и недоимък, може би ставайки клошар с разбито семейство. Журналиста Асен Йорданов постъпи по същия начин,когато в пеевска медия,отказаха да му публикуват важен разследващ материал. С него тогава напуснаха и други журналисти, съжалявам че не им знам имената. Може би трябва да се цитират имената на отговарящите за съдържанието на материалите в медиите. Така например тия дни научаваме много за актрисата изиграла Лея в сагата. Междузвездни войни. Защо материалите не бяха така обилни във връзка с 100години от войната в Добруджа. Ами за ген. Колев. Примерите са много. И за тези хора от които зависи трябва да им се знаят имената. Ще им бъде доста неудобно. А също и на тези в общината които търпят разни като МОЧА. Извинявам се че с горния текст не правя критика, тъй като тука е имало много конкректни публикации с имена на слуги на русия но неотразяването в достатъчен обем е много важно оръжие в арсенала на хибридните агресори.

 12. путлероиди(оти)те не могат да схванат защо Америка за България и Сорос дават пари в НРБ. Просто нивото им на осъзнаване е друго. Ако и сводник.т им туПлер даваше денгите си за същите неща ,като Сорос и Америка за България, тогава ниКОЙ нямаше да е против такова грантиране. Напротив , туПлер финансира само омраза, престъпност, примитивизъм, мракобесие, фашизъм, рашизъм, нацизъм…..и т.н..
  Няма нищо общо между финасирането от туПлер и западните фондации. Напротив целите са диаметрално противоположни.

 13. Болезнено прав сте, DOBAR DEN!
  Ще си позволя да перифразирам –
  НЕ ЗНАМ ЩО Е СОЦИАЛИЗЪМ, НО ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ ИМА ПОЧВА У НАС.

 14. Руската пропаганда е много силна. Имам доста приятели/познати които дълго време живеят на запад но продължават да са верни на Русия. Те виждат нетодстатъците на западното общество тъй като живеят там но Русия е в някаква идеализирана форма в съзнанието им и мразят капиталистите. Странно но факт! Интересното е че са начетени хора. Може би трябва да отидат и поживеят малко в Русия.

 15. Руснаците виждат в значителна част от българините надграден с Андрешко Бай Ганьо. И ни “харесват”. На всичкото отгоре, сакън така сте готини. Няма нужда да се напъвате да се променяте и водещи да са закона, правилата, принципите както ви принуждават от гейропата. С вас “братушки” нямаме проблеми. Так держать и всичко е на 6. За мен това са корените на противоестествената ни “любов”.

 16. Уважаеми г-н Инджев,
  Благодарности за коледния оптимизъм!
  “Би трябвало това да се случи тук много по-лесно поради факта, че дори домораслите ни русофили не са нито “руско говорещи” нито “руско разбиращи”, каквито са адептите на руското влияние в Украйна”
  … айде, да не е много по-лесно… малко по-лесно да е… а би и по-трудно да е… ама да се случи…
  Лошото е, че домораслите ни русофили са “съветскомислещи” и/или “рублоброящи”…

 17. А най-печалното е, че тези, дето се кичат с прозвището “русофил”, превърнаха хубавата дума в синоним на “рубладжия” (но това е с дълбоки исторически корени) и “путинофил”. А това, както казват в Одеса, са две големи разлики.

 18. РАСИЯ винаги е мразела ЗАПАДА,всеки знае защо,те западняците не ги бръснат за живи,виждат, колко са изостанали, при наличие на толкова природни ресурси ,пияни,заляни,сволач кой обича такъв народ,да не говорим за УПРАВНИЦИТЕ на КРЕМЪЛ-путин и ред други ДРУЗЯ въобще-мама мия.

 19. Чудя се на нашите русофили като Шаренкова,Малинов,Гоце,Сидеров,Симов и др не ги ли е грях да ядат хляба на бедният руски народ.Нали ужким го обичат.

 20. Формени глупости са това, драги ми GG2!
  Трябвало “да отидат да поживеят малко в Русия”… Че кой им пречи?
  Чий го дирят твоите “начетени хора” на запад, при недостатъците?!Да не би някой насила да ги държи там?
  Като са толкова “верни на Русия” от какъв зор са тръгнали на запад, а не са мигрирали на изток, в “идеализираната” им Матушка?
  Я, стига!

 21. Спомних си стария виц – колко вида извратена любов има. И изреждането завършваше с братската ни любов със СССР.

 22. “Прост и елементарен въпрос,който има само прост и елементарен отговор:

  Кога и през кой мандат Борисов разруши/премахна МОЧА? Като кмет на София или като премиер 2 пъти?”-SIMEON

  Tози прост и елементарен въпрос има прост и елементарен косвен отговор:

  Антикомунистите” Жельо Желев,Филип Димитров,Иван Костов и Петър Стоянов не демонтираха нито един Моч и Коч,та комуниста Бойко Борисов…

 23. GG2 е същия многоников коментатор,който хем е учил в Съюза(Русия),хем в Щатите,а всъщност никъде.В тази тема го има с още два ника.

  Що за идиотизъм-имал приятели,които живеели на Запад,но са верни на Русия.В същия стил като за двойното му учене.
  Че кой знае неговите приятели и в какво се изразява тяхната вярност към Русия.Пък и на кого я показвват,кой се интересува от нея?

  Да,руската пропаганда е много силна,но в Българияе по-силна българската комунистическа пропаганда,тя е по-силна и от руската.
  Тинков правилно е забелязал тези глупости.

 24. Чуди се някой на българските комунисти,наричайки ги русофили,успешно чудене-то края няма да има,както комунистическия идиотизъм….

 25. Тъпанарко,интересно как си разбрал докато си се возил с младите българи от Чехия,че родителите им на всички са “заклети комунисти”.И на нито един ли родителите не бяха хора?

 26. “А най-печалното е, че тези, дето се кичат с прозвището “русофил”, превърнаха хубавата дума в синоним на “рубладжия”…пак същия но с друг ник

  Я обясни драги колага по-подробно красотата и хубостта на думата “русофил”.

 27. Ако не е “Америка за България” отдавна класическата музика и джаза, а и не само това, да са забравени и е много вероятно зала “България” вече да е чалготека.

 28. За поддръжницитe на кремълския ботуш разлика между отразяване на факти и пропаганда никога не е съществувала.
  Например факт е че в 1877 aрмията на Александър II минава Дунава и побеждава войските на Oсманската империя.
  Kато следствие Румъния, Сърбия и Черна гора получават пълна независимост ,a България се създава като “автономно трибутарно княжество”.
  Нагла и неграмотна пропаганда е да се твърди c размахан юмрук ,че поради тази причина трябва да възхваляваме всеки пореден самодържец в Кремъл.
  Години наред се премълчава противопоставянето на Имперска Русия нa независимосттa и Cъединението нa България и как в 1934 Г Димитров и Сталин създадоха “македонска нация”.
  Путинофилите в България не желаят да видят в Русия демократични избори ,свобода на словото ,граждански организации и прочие либерални тъпотии ..,не сакън..те си искат миризливия ботуш и това е.

 29. до т.нар. антикомунис т:
  Комунисте,не е мъжко да подскачаш като скакaлeц и да спестяваш факти в косвените си философии, вместо пряк отговор:
  1. Желю Желев – назначен опозиционер от Андрей Луканов; бил десен е най-голямата смешка
  2. Филип Димитров – по негово време ОбС София прие решението за премахване на МОЧА, Филип Димитров е човека, чиято глава чупиха милиционерите януари ’97а защото беше зает човека да спасява държавата от комунисти като теб.
  3. Иван Костов – МОЧА не е премахнал, но премахна мавзолея на Гошо Тарабата, при още един мандат щеше да махне и МОЧА
  4. Петър Стоянов – в качеството на какъв един президент може да маха паметници?!?

  Не знам дали си повече досаден или смешен, или обратното, но комунистите от ГЕРБ,БСП и ДПС поне малко от малко научете някои нови номера.

 30. GG2, същата констатация и при мен. Това е явно някаква перверзия – като да правиш секс със жена си и същевременно да си мислиш за красивата съседка от другия вход.

 31. Да, ето как Външното министерство на една достойна държава реагира срещу гнусния КГБстки плазмодий решетников! Коя е държавата ли?… Ами, Беларус, както отдавна по разни поводи отбелязва вашият покорен слуга Стамбо… Няма я в НАТО, няма я в ЕС… А с коя евроатлантическа държава да сравним белоруската реакция срещу наглеца решетников – не се и сещам за такава, май, нещо!

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/90603-reshetnikov-skandalizira-belarus-sto-za-darzhava-e-tova.html

 32. Въпрос към г-н Иво Инджев.
  Увод към въпроса:Чета и следя всички ваши публикации и коментарите под тях.Аз уважавам труда ви.За мен вие сте политически анализатор от най-висока класа.Вашето име е знаково в историята на българската журналистика Освен всичко това вие сте част от онази българска интелигенция,която е силно необходима точно днес и сега, за да изпълни своята историческа задача и да направи така, щото да се случи истинска промяна,революция в живота ни.Знам, че нашите псевдополитици ни вкараха в жестока геополитическа интрига, но сега ме интересува само съдбата на България и правилните стъпки,които трябва да направя,като българка и член на това изстрадало общество.В момента не ме интересува САЩ, Русия,Меркел и т.н.(казвам го с уговорка),а парламентарните избори след три месеци.От тях зависи дали ще оцелеем.В същото време следя и много коментари и анализи и често ги обединявам в една дума-отричане.В процес на създаване са нови партии и сдружения, с цел парламентарни избори.Но моите сънародници веднага ги заклеймяват по стар български обичай.Аз считам,че новите партии ще отнемат голяма част от присъствието на досегашните бандити.Бих подкрепила Хр.Иванов, защото той заявява воля да извърши съдебна реформа,но хората отричат тази възможност, защото той има презокеански забежки.Бих казала и какво от това,важното е да свърши работа.Бих подкрепила и Радан Кънев,заради заявката му да пребори корупцията,но хората го отричат, заради връзката му с Костов.Бих подкрепила и партията на Марешки,въпреки неговата неопитност в политиката,защото той на практика доказа, че може да се бори с картелите и корупцията, но интелигентните хора го отричат.Да, ама той е смел и действен и също ще свърши работа.А работата на тези новите е страшна и тежка мисия, защото старите политически мутри няма да сдадат лесно властта и облагите.Няма идеални хора!Трябват ни смели и с ясна цел.А ние трябва да направим компромис и да подкрепим новите формации,за да се отървем от политическата мафия.Моля ви г-н Инджев,коментирайте тази близка за нас цел,от резултата на която ще вървим към демокрацията, или ще потопим страната в кръв и погроми,защото пропуснахме другите алтернативи.А за нашата ориентация не се безспокоя,никой не може да я промени вече.Ние сме европейци и ще си стоим там, където е стара Европа -добра,или лоша.Могат ли новите формации в парламента да пратят в историята старите мутри?

 33. Eх, антикомунист, антикомунист,
  Едно от проявленията на любимата ти наивност на българите е склонността да пишат, без да четат…
  Като начала, прочети какво е написал СИМЕОН по-горе.
  После почети нещо на руски…а бе я да не си губя времето…
  но не се опитвай по същия начин да компрометираш думата “антикомунист” … този форум е над нивото ти…ах, пардон – над нивото Ви…

 34. до Караиванов: Вярно е – “От цървул чизми не става,колкото и да лъскаш”.
  В съвременен вариант: от чалгарски Издислав “Is this love” на White Snake не става и никога няма да стaне

 35. Прочетох и се убедих,че и Симеон не помни ,или не знае някои неща.Но утре ще обърна внимание на коментара му.Като начло е наивен,защо така мисля-ще му кажа лично….,да може и аз да греша,но задължително ще стигнем до консенсус.

 36. Като за начало ще започна със следната необорима мисъл на колегата:
  “За поддръжницитe на кремълския ботуш разлика между отразяване на факти и пропаганда никога не е съществувала.”
  Но освен “Кремълски ботуш”,ние си имаме “българо-комунистически”.
  Но той в някои отношения е по-лъжлив от “Кремълския”.Все пак до Кремъл няма паметник на някой френски или германски войник или марша.
  Докато до Българското Народно Събрание има…

 37. Войната в Украйна е напълно ясна след прочитане на това от Уикипедия!! Искали са Украйна да бъде част от Евразийската империя на лилипутин. Но…. Православните комунисти не получиха Божия Благословия!!!

  Статут на наблюдател
  Преговорите за присъждане на статут на наблюдател на Украйна в Митническия съюз се състоят през април/ май 2013 г. Този статут дава на Украйна правото да присъства на заседанията, да се присъединява към подготовката на документи, но изключва правото ѝ на глас. Подписано е споразумението за присъждане на такъв статут на Украйна на 31 май 2013 г. в Минск. Състоянието на Украйна като държава наблюдател не влиза в конфликт с планираното споразумение за свободна търговия с Европейския съюз. Министър-председателят Микола Азаров заявява на 7 юни 2013 г., че „много изгодни условия“, включително „рязко намаляване на цената на природния газ и отмяната на износните мита на суровия петрол“, са били предложени на Украйна, при условие че се присъедини към Митническия съюз, но подчертава, че членството ѝ в Световната търговска организация, както и свързаните с това споразумения, са предотвратили това да се случи. Този статут ще бъде отменен при положение, че Украйна влезе в Европейския съюз.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.