Чехите отблъскват руските мечешки прегръдки, а ние сме под руския чехъл и на дъното на европейските класации

“Чешкото правителство ще създаде специално звено срещу фалшиви новини в опит да се пребори с дезинформацията, разпространявана от руското правителство, предава “Гардиън”.

Целта на звеното е да се противопостави на външна намеса в предстоящите парламентарни избори през октомври.

Правителствени представители твърдят, че Кремъл е зад близо 40 сайта, разпространяващи радикални възгледи, конспиративни теории и невярна информация.

Според държавния секретар по европейските въпроси Томаш Проуза главната цел на руската пропаганда в Чехия е да породи съмнения в демократичната система на страната и да изгради негативна картина за НАТО и ЕС.

Центърът за борба с тероризма и хибридните заплахи ще заработи от 1 януари догодина като част от вътрешното министерство. “  (OFFNews)

По ирония на съдбата в много отношения днешна Чехия е антипод на ставащато в днешна България. Общото между двете “славянски страни” е предимно в това, че членуват в едни и същи елитни зпадни клубове, но ефектът от това е твърде различен за двата народа.

Сигурно е дълго да се обяснява защо това е така, особено чрез анализа на историческите предпоставки.

Но има и кратко обяснение. То се съдържа в горната информация: чехите могат си позволят иронията да имат президент русофил, но това не им пречи редовно да гонят руски шпиони и да се противопоставят на постколониалните руски опити да дестабилизат страната им. Отстоявайки своята независимост и принадлежността си към елитните западни клубове ( която трябва да се доказва непрекъснато не на думи, а чрез дела), Чехия върви успешно напред и нагоре в европейските класации.

Ние си позволихме за кратко да имаме президент “русофоб”, но това не промени асболютно нищо в слугинското отношение на българската политика като цяло спрямо бившите ни руски господари, превърнали България в експериментално поле за проникване в една отделна страна от ЕС и НАТО, както и в посмешище за целите на руската антиевропейска пропаганда. Тя не среща каквато и да било институционална съпротива от държавата на русофилите, оглавявана ту от немския русофил Сакскобургготски – в тандем с потомствения съветофил Станишев, ту от “лицето на Русия в България “ ( по Шаренкова) Георги Първанов, ту от неговия съзаклятник Борисов, а по едно време – и заедно от всички споменати герои на дружбата с руските неоколониалисти в различни комбинации и конфигурации.

Ето защо, за разлика от Чехия, тук кретаме напред и драпаме нагоре, но си стоим на дъното на европейските класации.

13 мнения за “Чехите отблъскват руските мечешки прегръдки, а ние сме под руския чехъл и на дъното на европейските класации”

 1. Извън темата.
  Ха-ха, от началото на 2015 ханалитикът сади грижливо боб, защо сега това грубо прецапване през лехата:

 2. проф.Александър Цанков го е казал отдавна човека: “Ако видиш комунист гладен и жаден – нахрани го и му дай вода.Ако е гол и бос – облечи го и го обуй. Но поиска ли власт – бий го така че никога повече даже да не си го и помисли”;
  вместо това имаме комунисти-русофилистици от ГЕРБ,БСП,ДПС…..
  Та и с Путинов СССР 2.0 така…..

  Друг е въпроса че си има различни и достатъчно ефикасни начини за “биене”

 3. Борците срещу руската агресия в Чехия имат и сериозни противници. Това е икономически оплетената с Русия стара соцноменклатура, новата имотна мафия- (вижте Карлови Вари, свят ще ви се завие, бетер Камчия са станали от имоти на руски мафиоти), незакачената от 1968 година комунистическа левица и прононсираният рубладжия президент Милош Земан. Но бранителите на Чехия от кремълските пипала имат и мощни естествени съюзници-преди всичко западната идентичност, националната култура, религията, цивилизования европейски бит на хората. За разлика от ситуацията у нас.

 4. “Болгарский гражданин” ще се осъзнае чак когато види, че безумните очаквания, които има от новоизбрания си президент, просто няма да се случат. Скоро ще стопли, че никакви пазари няма да се отворят в Русия за българските стоки, че БГ ще продължи да плаща за Белене, че никакви мигранти не ни заплашват и никога не са ни заплашвали, и т.н., и т.н. Всичко това ще стане ясно съвсем скоро и за най-заблудените.

 5. Бай..дъ уей, зли, но осведомени езици тези дни разправят, че един хранен московски человек в България с инициали Б.Б. и с функция в изпълнителната власт по-висока от вицепремиер наблюдавал правилното разгъване на маркучите и прекарал доста време в адското Хитрино поради непосредствената близост на едно райско местенце- любимо открай време на всички власти.
  Ето това е райското кътче.

  http://dlspalamara.sidp.bg/

  Пак злите езици злословят, че релаксът на този угрижен важен човек след тежкия контрол на маркучите бил пълен.. с всички екстри. От стрелба по животни до други радости на живота…

 6. Ние сме най зле. То е ясно. Предлагам който е по компетентен(ползва говоримо езици) да попита дали може да се отвори сайт или нещо подобно,дали може да има еврофинансиране,така че това звено да помага и на нас информационно, а и пишещите тук да помагат,чрез факти и документи. Например голямата лъжа на путин че кирилицата е тяхна, езика са ни дали и т. н. Лъжи които касаят и чехи и българи. Другата голяма лъжа е “ОСВОБОЖДЕНИТО НИ “

 7. От рекламата разбрах, че Иво Инджев ще гостува утре сутринта на 29. 12. в БНТ.

 8. Докато Чехия има своя Дубчек и 1968 ние можем да се “похвалим” пред цивилизования свят с факта ,че без да гръмне пушка щяхме да станем 16 република на СССР.
  Tези “мили и спокойни” временa създадоха и отгледаха нeкои видни днешни манипулатори и “носталгици”.
  Невероятно е че даже и в наши дни тe успяват да продължат робската политика на Партиятa майка БКП за свои лични интереси cъc цел потискане на всякакво чувството за общност и национално самосъзнание в обществото.
  Като резултат в отсъствие на естествени врагове корупцията и политическата партизанщина виреят съвсем свободно и безнаказано на родна почвa.Докога..?

 9. “Ние си позволихме за кратко да имаме президент “русофоб”, но това не промени асболютно нищо в слугинското отношение на българската политика като цяло спрямо бившите ни руски господари, …”-И.И.

  А кой позволи на 22 септ. 2015г.на БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ да бъде открит паметник СЪВЕТСКИЯ ОКУПАТОР на БЪЛГАРИЯ-Армейски Генерал Фьодор Иванович Толбухин.

  Все някой е дал разрешение,без разрешение такова умопомрачение и ДЪРЖАВНО унижение не е невъзможно.

  Умолявам всеки читател ако има информация кой е дал това разрешение да я предостави на редакторите на сайта.
  Но при условие,че ще предостави автентични документи,факти,думи.
  Благодаря предварително.

 10. Чехия е суверенна СВОБОДНА държава и се управлява от свободни личности, а България се управлява от руски подлоги и болшевишки агенти, които мечтаят да върнат времето назад!

 11. мераците на нашите рубашки и каскетаджий нямат край,мераците към путиновата рассия не може да ги спре да мечтаят за ВЕЛИКИЯ СССР и КОМИСИОННИТЕ от БРАТСКИЯ НАРОД на ВОЖДА путин-бартер, от нас храна-газта от тях,какви БЛЕНУВАНИ времена,рашки-рашки,пияни и заляни,какъв народ сте,зелени човечета,а нашите комисионери чакат КОПАНЯТА на РАССИЯ-страна агромная.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.