(Ме)чешки пазар в Русия

Понякога и кратките дописки могат да говорят за дълги позиции на руската намеса в чужди държави ( по дълга руска традиция) и за дългата ръка на Москва ( “клише”, ха-ха), включително при изплащане на дългове на приятели в беда. http://mobile.nytimes.com/2016/12/30/world/europe/czech-republic-russia-milos-zeman.html

От малката реплика на Ню Йорк Таймс за това, как “Лукойл” е платил милион и нещо глоба, определена от чешкия съд на главния съветник на главния проводник на кремълското влияние в Чехия Милош Земан, “научавам” няколко неща.

“Лукойл” е инструмент на руското путинофилство.

“Лукойл” е руска, а не “международна компания”, както твърдеше един американски посланик в София ( приземил се наскоро вече като бивш американски дипломат в ролята на служител в приближена до Путин частна руска адвокатска кантора) , застъпил се за този главен монополист в България с влияние лично върху премиера Борисов и чрез него- върху всичко което ББ командва от години у нас.

“Лукойл”, т.е. Путин, не оставят приятели в беда, когато в тях е инвестирано много. Още 1,4 милиона долара говорят за това, колко много е похарачено вече.

“Лукойл”, уж частна корпорация, плаща за лоялност към руската държава, т.е. към Путин, макар да няма пряко оповестени ползи от публично подкрепения с огромна сума икономически съветник на чешкия президент.

“Лукойл” прави това открито в държавите, в които няма шанс да скрие горните факти.

15 мнения за “(Ме)чешки пазар в Русия”

 1. Не, не е честно, ама никак не е честно, баш на новогодишната трапеза да правите скомина на нашите путинофили и да ги карата да сънуват просо…

 2. Честита Новата Година на Стопанинът на БЛОГА НИ и на всички приятели-съмищленици!
  В личен план жи пожелавам здраве, успехи в личен и професионален план, късмет и по-малко ядове.
  По българските ни работи да се сбъдне пожеланието на Симеон и тризъбецът ДСБ, Да, България и Трайчо Трайков да успее да стане рещаващ фактор след изборите в началото на пролетта.
  В международен план, реализира ли се прогнозата на Збигнев Бжежински за раззия останалото се следва както си му е реда.
  Да бъде!

 3. Георги,
  Поне ти не разбираш ли, че срещу комунистите в България единственото оръжие е антикомунизма, никакви тризъбци не могат да победят русо-комунистическата паплач. Всяка организация която се кичи с името на държавата не е политическа, тя е безсилна и затова прибягва до тази дума, която сама по себе си няма политическа същност.

  Всяка партия, която включва също в названието си думата “движение” също е обречена, също като “работническото движение”, “комунистическото движение” , Движение за права и свободи, “Национално движение Симеон Втори”, “Национално движение “Русофили””.
  Движение е дума на наивността и измамата. Какво политическо има в думата “движение”.
  Да ти припомня как комунистите наричаха своите бандитско-терористично-шпионски формирования:
  “Съпротивително движение”, или “Антифашистко движение”, дори “Международно комунистическо движение”.
  Ако не ми вярваш, направи справка как стоят нещата в цивилизованите държави, дори и най-нецивилизованата полу-европейска ,полу-нормална и полу-човешка държава Русия няма такива политически партии.
  Нямат “движения” нито китайците, нито кубинците, нито северокорейците.
  За Германия, Франция,Великобритания, Испания, Швейцария, Швеция, Норвегия, Австрия да не говорим…..
  Движещи сили в комунистическа България са комунистическите среди, на първо място ГЕРБ и БСП.
  Трябва ли за стотен път да припомням кой придвижи един напълно несвързан с политиката прикрит комунист за президент.
  Поне в близките пет години никакво “движение” не може да го придвижи някъде.
  Българския президент в ролята си на руски резидент още преди да осъществи каквото и да е законно движение нееднократно заяви, че ще придвижва България към Русия.
  Отправям Новогодишен поздрав към автора на откритието , че днешна България има такъв президент, това всъщност е и Новогодишен подарък за държавата България, за президент да има руски ресидент.Затова комунистите навсякъде в страната се чувстват толкоз силни и горди. Точно тяхната сила и гордост беше призната съвсем елегантно от Новогодишната реч на Президента на Русия Владимир Путин.

  Новогодишно моля автора на кавлификацията за Румен Радев да не смята,е злоупотребявам с нея, аз просто считам, че тя е възможно най-точната. Бъдещето ще покаже това, поне моя скромна и досадна милост няма да я пренебрегва при търсене на истината. Тя ще бъде поредния лакмус, който ще открива присъствието на Русия на Българската държавно-политическа тепсия.
  И когато Българския президент каже или направи нещо, всеки може да потопи във всяка негова дума или действие думата “резидент” , истината веднага ще блесне и няма да го отплесне.
  Засега друг лакмус няма открит и точно той ще открива всеки мозък от Русия промит!
  По повод настъпилата Нова година пожелавам само на читателите-антикомунисти успех в борбата срещу русо-комунистическата пасмина!

 4. Тази сутрин ще припомня думите на един Руски ….(няма да го кралифицирам),но българчето го е издигнало в култ и най-голямата правослвна катедрала носи неговото име,да става въпрос за Александър Невски(1220-1263г.).Ето какво е казал:

  “Кто с мечем к нам пришел,от меча и погибнет.На том стояла и стоять будет земля русская”

  Прав ли е бил този руснак?-напълно прав и то не само за Русия,а и за всички страни,които бранят своята независимост и свобода от агресорите.
  Но Невски не казва нищо за руските мечове. А точно България е единствената държава в света,която го е обявила за “светия” и за”света” е обявила Руската агресия.В унисон с църквата “Свети Александър Невски” са построени и паметниците на носителите на руските мечове-многобройните Мочи и Альочи.Следователно насякъде в България присъства духа на Александър Невски,не само в София.(Оказа се че и Българския Цар Н.В. Симен Втори е руски резидент)

  Българската православна църква -БПЦ заедно с Българската държава е изградила вековен “ПАНТЕОН” на Руската агресия и шовинизъм,а много се очудват на инвазията на Русия и руснаците в България.Не,те просто се придържат към политиката на ДЪРЖАВАТА и ЦЪРКВАТА-да,да,да,Българската държава Република България и Българската Православна Църква (БПЦ).
  Някой да вижда нещо погрешно,нещо странно,нешо нелогично?Не,Малка русия се русфицира.

  Към тези два фактора да пробавим и най-новия,Руския резидент за Български президент.

  За какви”нови десни проекти” бълнуват наивниците.Кой “проект” може да събори всеки посочен макет-Катедралата,Държавата,Държавния глава.

  Нито един “десен проект” не визира тези фактори,ами как тогава ще се дистанцираме от Руските “контрактори”.

 5. ЧНГ на ИВО ИНДЖЕВ, на всички българи изповядващи българското,патриотизма,европейско,далеч от кремъл,от путофилщината на нашите друзя мечтаещи за кремалска прегръдка и путинова комисионна.

 6. Честита Нова Година на вас г–н Инджев и на семейството ви !Живи и здрави и през новата година и все така да отваряте очите на хората ,които искат да прогледнат защото много от населението на България упорито продължават да жумят въпреки всичко което му причиняват нашите управници…

 7. Честита Нова Година на всички българи.Нека тя ни даде много здраве и много сили за да преборим най голямата лъжа. Нека отправна точка за обединение е отношението към лъжата. Трайчо Трайков зад който застана и подкрепи Радан Кънев,зае недвусмислена позиция .

 8. Честита Новата 2017 г.,г-н Инджев на Вас и Вашето семейство.
  Както и на съмишлениците коментатори.

 9. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА на стопанина на блога и всички приятели и съмишленици! Пожелавам им здраве,радост и дано през тази година се съберем повече за да можем да извадим България от руското тресавище.

 10. Честита Нова година!
  В каквото може да е по-добра, но в нищо да не е по-лоша!

 11. @АНТИКОМУНИСТ
  Моля дайте си малко почивка и тишина на форума.
  Рискувайки да отприщя поредната Ваша тирада за наивността, използването на думите “България” и “движение” в имената на политически партии ще ви помоля в 20-на думи да ми кажете що е то Вашия антикомунизъм който прокламирате като единствено оръжие срещу комунизма в поучителния си пост към уважавания от мен г-н Николов. Пак отбелязвам – 20 думи по нататък няма да чета, така че не се хабете и не затлачвайте форума със словесните си гимнастики, моля Ви!

 12. Съвсем справедливо може да допуснете Уважаеми Г-н Андреев че за 70- години комунизъм и антикомунизъм, не може да се говори в рамките на 20 думи.
  Ако Ви е досадно,прочетете коментара ми на порции,но веднъж завинаги ме разберете и после каквото си пожелаете ми теглете.Аз не се променям както и фотографията горе вдясно,тя ме вдъхновява да бутам комунистите и наивниците натясно.
  Всичко е толкоз просто и ясно.

  Та когато комунистите убиха Георги Марков,аз не можах да се съзема поне три седмици,но това са емоции-лични и епични поне за мен.Точно той направи за смях българските комунистически гадов и те му поставиха диагноза “грях”.Резултата е ясен-отровната съчма в бедрото му,Гулино и пр.
  А че покойния Георги Марков се смее всеки ден от небето на българската наиност,в това не бива да се съмнявате,не допускам,че не сте чел “Репортажите” му. Ако беше жив те щяха да имат безкрайно продължение,защо ли-ами защото не спира комунистическото умопомрачение.да посочвам ли пак някоя фотография?

  Пример друг -месец новмври 2016г.Тоз път няма да казвам какво се случи.

 13. Г-н Андреев,разбирам елегантния Ви тон да си затворя устата,но нямам сили да не обръщам внимание на сайта.Само на него пиша,е,ако Вие сте от служба ‘Чистене на блогове”,кажете,какво ли няма в България.

  Аз съм тих и спокоен,но комунистите вилнеят,тях е редно да озаптявате,аз съм безгласна буква-непозната и далечна….При мен комунисти няма,ако не вярвате,можем да се срещнем един ден,както това направихме с друг колега.
  Няма затлачване от такива като мен,затлачващите са десетките Мочи и Альочи,както и милионите им роби-изгорели от отровните им лъчи.
  Как поне веднъж не казахте,че на сайта има тук някаква си фотография.
  Аз всеки ден като стана,веднага търся нея-ако е налице,моето настроение пада-това означава че българското население все още й се радва.
  Въпрос на вкус-едни плачат,други се радват…

  Един ден ще разберете,че такива като мен не са опасни,те само удрят с буквите комунистическите глави смрадливи.

 14. За тези,кото смятат че Г-н Плевнелиев е положителен и достоен Държавен глава,ето малко мисли….
  Нека да е така,който както иска нека така да мисли.

  Основното политическо събитие у нас през изминалата година беше избора на президент,който се оказа руски резидент.

  Този човек беше под юрисдикцията на Държавния глава,казано с други думи,Генерал-майор Румен Радев е от “състава” на Президента и Върховния главнокомандващ.
  Пак с други думи,Г-н Плевнелиев отговоря по законен път за ПРАВНИЯ и СЛУЖЕБНИЯ СТАТУС на Генерал-майор Румен Радев.Този статус не може да бъде променян от НИКОЙ ДРУГ,освен от Г-н Плевнелиев.

  Пак с други думи, нито един генерал НЕ може да бъде “движен” или “придвижван” от някой друг,освен и само от Г-н Президента Плевенлиев.
  Пак с други думи-всяко едно “посегателство”( в елеменатрния смисъл на думата) ,всеки неслужебен контакт с генерал от МВР и МО не може да става без санкцията на непосредствените началници на генералите-съответните министри,министър-председателя и ПРЕЗИДЕНТА.

  Никой няма право да планира някаква дейност на някой генерал, в която и да е посока,докато той(генерала) е активен(действащ) и спада в ЛИЧНИЯ СЪСТАВ на армията или полицията,службите за сигуност и пр.

  Понеже комунистическата партия БСП е ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ ,тя няма право да се намесва в структура(институция),която също е ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ,особено да прояви намерение служител от последната (БА) да служи за нуждите на първото посочено юридическо лице-БСП.
  Комунистите хем се намесват незаконно в Президентството,хем в Министерството на Отбраната.

  На практика комунистите казват на Държавния глава,че имат намерение да ползват за техни партийни нужди,човек-лице-служител от институция,която е подичнена точно на Г-н Плевнелиев.Казват му,какзват и на целия народ-ей драги сънародници,Г-н Плевнелиев,ние сме направили контакти(нерегламентирани,несанкционирани,незаконни и конпспиративни) със служител от Българската Армия,който е под правната закрила на Президента и смятаме да го ползваме в кандидатпрезидентските избори.

  И какво правят Президента,Министър-председателя и Министър на Отбраната?

  МЪЛЧАТ! Ама здраво и дисциплинирано мълчат!

  Пред кого?-отговорът е даден от други коментатори в други теми.
  А после когато самия Румен Радев подава рапорта,пак мълчат.
  Това мълчание означава пълна съпричастност на Държавното ръководство с напълно незаконната операция на комунистите.
  Държавното ръководство дори не постави под съмнения правомерността на комунистическите действия и декларации.

  Както някои коментатори казаха и тук някои подробности.

  За наивните и тези,които нямат правна подготовка,ето и един пример.

  Все едно Г-н Андреев има компания и аз съм негов служител.Подписали сме съгласно законите и вътрешните правила на копманията Гражданско-правен договор.
  Съгласно една от клаузите му аз се задължавам да не участвам по никакъв служебно-професионален начи в дейността на други компании.
  Но един ден в пресата или по друг път Г-жа Савова казава,че е влязла в контакт с Антокомуниста,който е обещал че след като тя го препоръча на трета компания,той ще отиде на интервю там.

  Т.е.аз-Антикомуниста казвам на всеослушание,че няма да спазя посочената клауза и че ще наруша договора,ще напусна компанията на г-н Андреев без да го информирам и ще се явя на интервю в друга компания.Или пък ще пусна молба за прекратяване на договора с него.

  Редно ли е Г-н Андреев да ме извика на личен разговор,да ми покаже Договора и да ме попита:”Г-н Антикомунист,еди-коя си госпожа споменава Вашето име,че Ви е преложила да напуснете фирмата ми и ще Ви препоръча да се явите на интервю в друга компания,за Вас ли става въпрос,или има съвпадение на имената? А ,да,.ясно за Вас става въпрос,добре,но защо Вие не ме уведомихте че г-жа Савова въобще е осъществивла конаткт с Вас и че Вие сте приел нейното предложение,та аз да научавам Вашето намерение не от Вас,моя служител(на когото имам доверие и разчитам) а от други хора,това за редно ли го смятате,този случай за акт на спазване на нашите трудови взаимоотношения ли го смятате?”

  И без Г-н Андреев да ми се обажда,да ме вижда,да ме пита,аз пускам молба за уволнение,той я подписва прилежно и аз отивам на интервю в другата фирма.

  Е,нормано ли е всичко това.

  Както друг колага попита-в коя страна хората избират военослужещ за президент?

  Ами няма друга страна,как ще има,като всичките други са по-серизони и по-цивилизовани от нашата.

  Да,разбираемо е,Г-н Плевнелиев го е страх от комунистите,но можеше да направи нещо в името на закона и неговите задължения.

  Ако утре комунистите съобщят че са разговаряли с друг генерал от армията за да бъде назначен на някакъв пост,пак ли по същия начин Прездента трябва да мълчи и да ги слуша.

  Или това да го направят след 22 януари,когато новия президент встъпи в длъжност.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.