Дядо Мраз е донесъл прокурорски дар за послушните ( на Кремъл) деца у нас

Българската прокуратура, която е на дъното на Европа по одобрение в една отделно взета страна от ЕС, без да знаем е постигнала нов връх в дейността си навръх Бъдни вечер, но е проявила скромност в разгласяването на успеха си. Сега научаваме, че след като защити компанията, производител на МИГ 29, обвинявайки военния министър Ненчев за накърняване на руския интерес, е изпратила обвинение на Трайчо Трайков, единствения кандидат-президент , дръзнал ( за разлика от останалите 20) да заеме критична позиция спрямо руската политика.

Не е ясно защо тази толкова  дългоочаквана, вълнуваща желаещите да затворят устата на всеки виден противник на московската пета клона новина ( дар от Дядо Мраз за послушните деца на Кремъл ) не е била разпространена своевременно чрез медиите, какъвто е обичаят тук при отчитане на русолюбивия интерес, доминиращ в страната. Ето защо трябва да се осланяме на онова, което написа във фейсбук потърпевшият Трайчо Трайков.

“Честита нова година, дано тя ни върне към увереността, че децата ни ще живеят по-добре от нас! Не вярвахме, че някога ще започнем да се съмняваме.

Иначе:

На 28-ми декември прокуратурата ми връчи обвинение за умишлена безстопанственост, както ми беше обещано преди и по време на изборите за президент. Учудващо, не бяха изпратени медии, нито все още е обявено нещо официално. Дали защото ги е срам, че правят това, което правят на политически неудобни хора навръх празниците – призовката дойде точно преди Бъдни вечер? Или си го пазят за по-удобен момент?

Накратко, обвинението е, че през 2011 г, когато бях министър на икономиката, енергетиката и туризма, остатъчният пакет акции от ЕВН България Електроразпределение АД е продаден за по-малко пари, отколкото някой сега е сметнал, че е трябвало. Нищо, че продажбата е извършена на Българската фондова борса, по състезателна методика, одобрена от Комисията за финансов надзор, в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия и то не от мен, а от единствения орган в държавата, който може да я извърши – Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК). Директорът на АПСК се назначава от МС и все още е същият като през 2011 г., а тогавашният председател на надзорния съвет на АПСК наскоро беше повишена от Народното събрание в шеф на Комисията за защита на конкуренцията. Явно никой не смята, че хората, пряко осъществили и одобрили условията по сделката са постигнали лош резултат. За който аз като министър нямах и не съм и искал да имам възможност да влияя по какъвто и да е начин.

Причините, изглежда са други. Например това, че основна тема в кандидат-президентската ми кампания беше нуждата от радикална промяна на правосъдната система и особено на прокуратурата. Защото не спрях да обяснявам, че сме по-бедни от другите европейци заради милиардите, които ежегодно се крадат от престъпна шайка политици, олигарси и магистрати. А може би дори и защото стоте милиона от въпросната сделка през 2011г не бяха директно депозирани в КТБ, а беше проведен конкурс и той беше спечелен от друга банка.

Започва година, през която ще получим много отговори.”

25 мнения за “Дядо Мраз е донесъл прокурорски дар за послушните ( на Кремъл) деца у нас”

 1. Още едно доказателство че усещат как се оттичат в канализацията.Тормоз за всички десни личости за да запазят коалицията ГЕРБ+БСП+ДПС,но както Цацаров,така и гюбрето налазило форума не знаят:
  “Не се гаси туй що не гасне”

 2. Почна се.Изпълнение на заповедите на Решетников за изчегъртване на про европейският елит на България.
  Най малкото за сплашване.
  Този нагъл главен прокурор Цацаров,прекалява с навеждането и заповедите на Кремъл.
  Не го ли е срам и страх от Бога.От деянията си в най светлите християнски дни.
  Шест години след като Трайков е бил министър Цацаров си спомня за Трайчо Трайков и му прави фалшиво обвинение. За продажба на части от ЕВН.От къдя ,на къдя.
  А и не съдействувал да се внесат парите в КТБ /сиреч да се откраднат от приближените на Цацаров и Б.Б,/.Двойно нарушение.
  А Бойко Борисов целият в бяло.
  Мръсници,национални предатели.
  Е ТОВА АКО НЕ ПОЛИТИЧЕСКА ГОНКА.
  цАЦАРОВ-Най големият боклук на Република България.Няма да бъде забравен ,заедно с вещицата Арнаудова.
  Като е толкова загрижен за имуществото на държавата защо не разследва льотчикът Радев под чието ръководство е изгорял един боен самолет Миг 29.Ей така просто за информация.
  Отговорът е ясен.Защото льотчикът Радев е руско чучело.Лично одобрен от Решетников.
  До кога ще ги търпим.

 3. Да, единствения достоен кандидат президент,който постави на дневен ред стойностния истински дебат за България в момента е най-големия враг на русия. След като не успя чрез петата колона да окаля и изолира, впрегна най-висшия си арсенал използван отдавна за налагане на руския колониализъм. Трайчо Трайков извърши голямо “престъпление ” вземайки отношение към МОЧА. Пишете. Не трябва да оставяме с достойните ,защитаващи българската кауза хора да се справят по единично . Да бъдем единни и солидарни. За последно двата най-важни факта:
  1Паметника в центъра на София е МОНУМЕНТ НА ОКУПАЦИОННАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ (по Иво Инджев)
  2На 03 март 1978г в Сан Стефано е подписан предварителен договор за БЕЗСРОЧНА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ОТ. РУСИЯ(по проф. Пламен Цветков)

 4. Първо, една лиека корекция. Кандидатит-президентите общо бяха 23. И единствен “русофоб” сред тях беще, ти да видиш, е обвиненият за нещо от рода на “ти ли ме бутна или сам си паднах”, Трайчо Трайков.
  Убеден съм, че дори в доматената република Черна гора в която октомври м.г. ватнците надминаха себе си дори по некадърност с неуспешният оперетъчен опит за преврат нямат такава “успеваемост” сред мераклиите за държавен глава. У нас пък всичко е на дистанционно щото петоколонци и полезни идиоти на ключови позиции с лопата да ги ринеш. За това и срещу дръзнали да плуват срещу общото течение като ТТ след като не успяха да извадят какъвто и да е компромат сега ще го разкарват немил-недраг до Развигор. Ударът е насочен както срещу него така и към всички останали които не следват зададените постановки от КОЙ.

 5. Лека – полека нещата придобиват криминален характер.
  Прокуратурата не се интересува от кражбите на Цветан Василев и Делян Пеевски, не се интересува от директната намеса във вътрешните работи на България от страна на Решетников и болхарските му метреси, а тръгнали на Трайков кирливи ризи да търсят!

 6. Нека юристите да кажат, след като това очевидно скалъпено “обвинение” претърпи пълно фиаско, г-н Трайков има ли основание да подведе прокуратурата за уронване на доброто му име?

 7. Минаха едни избори. Следват други през пролетта. И по-скоро предстоящите избори са причината за “обвиненията” срещу Тр.Трайков. А най-очевидният бенефициент от това е герб и винету , заедно със неговият “мъдър, партиен шаман” – цв.цв.. Това намалява конкурентите има за десните избиратели, както винаги с помощта на цялата административна машина в НРБ, и в частност от “прокуратурата”.
  буда отново ще послушка полиТкомисарите си от библиотекарско-комисарската “полиТтехника”(БКП!), преименувана преди 26 години на библиотекарско-сарайската “полиТтехника”(БСП!) , както винаги досега. Още повече ,че без административното подпиране герб едва ли ще събере и 50 дупетата на предстоящите избори.

 8. Така е! Нашата доблестна прокуратура усилено работи и в делник и в празник! Друг е въпросът,че плодовете от този труд са много горчиви и не стават за ядене. Самата Конституция дава безконтролна власт на тази построена “а ла Вишински” част от съдебната система. Не казвам,че всички съдии са корумпирани и нечестни,но да оправдаеш мега-престъпления по делата за Сапард,Масларова.Бисеров Цонев,Топлото и още и още,значи обвиненията не издържат.И кой е виновен? А за компенсация – очевадно скалъпени обвинения на бивши министри и такива в оставка за “престъпления” от преди 5 години! Жалко,че не може да се приеме закон,по който провалилия !делото прокурор да плати от джоб разноските по него!

 9. И още: Наблюдаващите западно-европейски прокурори само изчеткаха прашинките от г-н Гл.Прокурор и с-е. Защо например,не провериха по колко и по кои дела държавата ни е била осъдена в Страсбург да плати обезщетение и кой е водил тези дела? Да,ама,не! /лека му пръст на бай Петко/.

 10. Всичко това щеше да бъде много смешно, глупаво и комично, ако не беше много жалко и трагично, за демократичното и проевропейско развитие на страната ни! И до кога на такива нагли, некадърни и продажни държавни служители и ръководените от тях служби, ще се “разрешава” да позорят името на държавата ни и поставят под въпрос демократичното ни бъдеще?

 11. “А може би дори и защото стоте милиона от въпросната сделка през 2011г не бяха директно депозирани в КТБ, а беше проведен конкурс и той беше спечелен от друга банка.”
  Ето поне един обвиняем, който не се учудва на обвинението (ако се приеме, че “може би” показва богатство на изразните средства, а не съмнение). А иначе, като чета какви ги е свършил – ма той си е абсолютен престъпник! Но не се тревожа за него, щом Цонев и Бисеров са доказано невинни… или май точно затова трябва да се тревожа?

 12. до CHOSS :Юридическа възможност има,проблема е че отговорността не е персонална т.е. като е осъдена прокуратурата плаща бюджета (ти,аз,пенсионерите).
  Затова скачат толкова срещу десните хора – десните искат персонални отговорности,а не алабализми

 13. 3.5 милиарда бяха откраднати посред бял ден – виновни нема.
  1.2 милиарда платени на руснаците за Белене – виновни пак нема.
  Но забележете – по-възможно най-шумния начин се обявяват обвиненията срещу червените р.овч. дим. дим. и стойнев. За да си кажат хората – ей на сега ще ги тикнат в затвора и да преглътнат по-лесно поредния пладнешки грабеж. В същото време Трайчо Трайков е обвинен тихомълком по стар ДС тертип – на Бъдни вечер – за да му съсипят празниците. В същото време не го разгласяват – или защото ги е страх, че хората ще го свържат с поръчката на решетников или защото е толкова изсмукано от пръстенцата цацарови, че дори и той се е позасрамил и решил да ограничи резила си стремейки се да угоди на мафията. Жалки жалки човечета…

 14. Скоро очаквам и някои от “Да България” да станат любимци на цацаратурата.

 15. Прокуратурата на цацаров, който е кукла на конци на пеевски, все повече става прокуратурата на Вишински.Разчистване на сметки е това, а не правосъдие.Мафията убива всичко честно и незаразено от руския бяс.Но ако 230000 сме гласували за Тр.Трайков, значи имаме доверие в него и трябва да си отстоим кандидата напук на продажната , ояла се с власт прокуратура.

 16. @ВЕСЕЛИН СТАНЕВ

  Все още търся тълковен речник , в който ОКУПАЦИЯ означава ОСВОБОЖДЕНИЕ

 17. Речника се казва “Българска простотия”,там ще намерите още много думи,които не могат да бъдат изтълкувани от нормални хора.

 18. Излиза,че след 1989г единствен истински министър-председател ,съгласно Конституцията, е бил ИВАН КОСТОВ.
  Конституцията :
  Чл. 108.
  (1) Министерският съвет се състои от министър-председател, заместник министър-председатели и министри.
  (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и носи отговорност за нея. Той……
  За всички събития при правителството на Костов е виновен Костов.
  След него прокуратурата не търси Кобурга,Станишев,Орешарски или най-очевидното -БОЙКО БОРИСОВ,а рови решения на подбрани министри?!

 19. Като сме гласували 230000 ьа Тр.Трайков трябва и 230000 да излезем на улицата и да го защитим.

 20. Абсолютно точно-назад към мракобесието.Но по-лошото е, че бъдещето ще е още по-мрачно и по-бесно.
  След толкова години на “демокрация” България оглави своеобразна класация. За президент бе избран:
  -руски резидент
  -неполитик(кадрови военнослужещ)
  -в нарушение на законите и Конституцията

  Ха сега някой да ни стигне! И нека после някой да каже че не сме дали нещо на света…..
  А че ще продължаваме да даваме в това няма съмнение.

 21. С риск да бъда заподозрян в симпатии към ББ, бих искал да напомня, че сравнително скоро ЦЦ беше почти осъден по няколко дела. Той беше скоропостижно оправдан когато стана ясно, че ГЕРБ печели изборите.

  От някои коментари разбирам, че едва ли не ББ е организирал обвинението с/у Трайчо.

 22. до Йордан Тасев: Скоро беше изразил учудване,защо последните избори са минали нормално и без “интересно” броене на бюлетините.

  Проблема е системен,а не персонален. Цв. Цв. беше обвинен не за да бъде осъден,а за да му се намекне. Е,той с хвана намека дотолкова че съсипа всякакви усилия за съдебна реформа и бетонира цацаратурата.
  Не чакай същото от Трайков, Ненчев и другите истински(а не сурогатни) десни хора

 23. До Йордан Тасев
  Станалият вече класика въпрос на столичният прокурор Кокинов: “Ти си го избра” обяснява всичко. Колко е замесено лицето бойко методиев борисов и дали по време на прословутите банкянски белот вечери е рещено да се удари по непокорният Трайчо Трайков едва ли някога ще разберем категорично. Но от друга страна, разправата с ТТ се вписва чудесно в схемите на баце.
  Ще да видим!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.