Дигиталните отпечатъци на руската мечка в българския хладилник

Припомням, че в т.н. годишна пресконференция в края на миналата година пред около 1200 журналисти ( всяка година с нов рекорд, който демонстрира количествени параметри в замяна на качеството) Путин отговори уклончиво за руската хакерска намеса в американските избори. Каза, че му трябват доказателства, за да се съгласи, че неговите хора за извършили престъпленията. Не отрече категорично, а на практика предизвика американските служби и политиците в САЩ да докажат вината (му).

Те откликнаха на желанието му с анонса, че предстои да бъдат публикван доклад на няколко служби, за който един руски публицист предрече, че ще бъде убийствен удар за Кремъл на базата на това, което знаем за фанатична любов към детайлите и точността,  с която се пишат в САЩ подобни анализи.

Изглеждаше така, като че ли този доклад е някакво лично отмъщение на отиващия си президент Обама. Усещането се подсили след като неговият приемник Тръмп обеща да се запознае с данните от доклада, но уклончиво намекна, че било по-добре да се гледа на бъдещето, т.е. на отношенията с Русия оптимистично ( през пръсти).

Ето че в собствения екип на Тръмп е направен пробив в това отношение. Не кой да е, а бившият директор на ЦРУ Джеймс Улси, поддръжник и съветник по въпросите на националната сигурност на Тръмп по време на изборите, на практика се разгриничи от разграничаването на бъдещия президент. Улси, цитиран от Си Ен Ен, се съгласи с твърденията, че руснаци са въвлечени в хакерските атаки срещу САЩ по време на кандидатпрезидентскита кампания миналата година. Улси употребява думата “вярвам”, но е ясно, че забележката му едва ли се дължи на “вярата”, което я прави твърде значима предвид неговия опит и ранг в общността на експертите от най-висшия етаж на службите за сигурност.

Агенциите цитират и други източници, запознати с анализа на службите, според които са установени нови “дигитални пръстови отпечатъци”, които показват, че Москва стои зад хакерските атаки. Т.е. вече има развитие по темата…

Както се вижда, дори в обкръжението на силно заподозрения в “симпатии” спрямо Путин новоизбран американски президент Тръмп има “развитие”- както и в други страни, оглавявани от доказани симпатизанти на руския самодържец ( какъвто е чешкият президент Милош Земан). В Прага “развитието” се състои в създаването на нещо като извънреден орган за борба с руската дезинформация.

Само в България, в която “дигиталните отпечатъци” са видни с просто око от всеки, който не е сляп, няма никакво развитие. Тук отпечатъците на руската мечка са като в детския абсурден виц, според който посещението на слон във вашия хладилник се разпознва по отпечатъците в маслото. Нещо повече, у нас мечката се разпорежда чрез своите подставени лица във властта и привиква да “дават отпечатъци” онези, които по някакъв начин нарушават нейното спокойствие.

Май ще трябва да се надяваме на чудото  “симпатиите” на Тръмп към Путин да изветреят в условията на отрезвяващата действителнст на неговото президенстване и това да окаже съответното влияние на “атлантици”, като двамата бивши генерали Борисов и Радев.

15 мнения за “Дигиталните отпечатъци на руската мечка в българския хладилник”

 1. Ние да се надяваме,а ДСБ+ДА България като китайска капка да отварят очите на Тръмп,Юнкер,Дол,Меркел и другите “лидери” кой е точния им&естествен съюзник в България и кои точно са троянските магарета на Путин и СССР 2.0
  Шанса им за успех е стократно по-голям след врътките на Турция и факта че е ненадежден съюзник във всяко едно отношение (не само военно)

 2. Докато в сената има републиканци като Джон Маккейн, Линдзи Грем които заедно с колежката-демократ Ема Клобушар са на посещение в момента в Грузия след Прибалтика и Украина, лилипут.ин няма как да се “договори” с Тръмп. Маккейн е не само председател на най-влиятелната сенатска комисия по въоръженията и националта безопасност но и е бил 6 години в плен на Виенконг. И това което сме гледали примерно като мъчения в т.н. тигрови клетки в Рамбо 2 той го е изпитал върху себе си. Дава си прекрасно сметка, че оня на когато в очите чете единствено КГБ е недоговороспособен. Заиграе ли се ДТ с царя на многоходовките-кремълският гном-да си делкат планетата на сфери на влияние, то, убеден съм по инициатива на самите републиканци на Президентът на единствената суперсила ще бъде спретнат успешен импийчмънт.
  Няма лабаво!

 3. путлер отричаше и допинговането на пропагадните си “спортисти”, но сега вече не отрича, макар да казва ,че уж “не знаел”?!?!?
  Така и сега ще се види ,че неговите пропагадни държавно спонсорирани хакери са се намесвали в САЩ. Но Обама трябва да публикува и доклади за намесата и в другите държави от НАТО и ЕС, а за НРБ трябва да натовари доклада в някой товарен кораб, защото ще е прекалено обемист, и с обикновен самолет няма да може да го дотранспортира до задунайката.
  За спиране на нашествието на путлерските извънземни “зелени човечета” в спорта, в Интернет, в Украйна, в Сирия, в ЕС, в НРБ…… , трябва да се наложи КОКОМ 3.0., в путлерски размер!

 4. До колкото разбрах,16 агенции в системата на разузнаването и националната сигурност на САЩ,са излезли са излезли с еднакви данни за руската хакерска намеса. Само шефа на ФБР не е убеден и само на неговото мнение лежи мнението на Тръмп.”Симпатиите”на Тръмп към Путин имат главно,/ако не и само/бизнес характер. За това говори и личността на номинацията за държавен секретар. Все пак,се надявам,че Тръмп ще поизтрезнее и ще изпързаля Путин,както направи това Рейгън…Що се отнася до двамата генерали,не съм много съгласен да се слагат на един кантар по две причини.Първо,единият е сравнително добре приет в ЕС и ЕК като предвидим,послушен и управляем,и второ – на другия още не сме му видели истинското лице и очакваме еврооценката му..

 5. Изкопано от мрежата за вас от рускоезичен потребител. Преводът-мой.
  “1. ЕС под предлог да се отърси от нефтегазовата зависимост отделя огромни суми за нови технологии (от които пък са пряко заинтересовани местните учени и производители).
  2. САЩ под предлог “заплаха от нападение от РФ” провеждат мащабна модернизация на армията. Ерго — планиране на миллиарди в бюджета.
  3,Китай с Япония бавно, но уверено търгуват територии в Сибир, Далечният изток, Сахалинск и Курилите.
  На всички им е изгодно продължителното удушване-препоръчително-в рамките на 5-10 години. Естествено, след много пусти обещания, загриженост, срещи и преговори. Но всичко това е спектакъл за публиката.”

 6. Ами то,надяването “на чудото “симпатиите” на Тръмп към Путин да изветреят”,е като надяването час по-скоро путинската хунта да я помете руския ‘ватнизиран’ народ,а то пък от своя страна е като надяването олигархичния пост-комунизъм в България да бъде изринат от насилствено русифицираната БГ популация.
  Докато има хора които се ‘шегуват’,като този от по-долното видео-забравете за промяна в България!!!

  =================

  https://youtu.be/HXNFYCKUDvQ

 7. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206173429293083&set=a.10200394349299695.1073741825.1784490290&type=3&theater

  Христо Комарнитцки го е дал в образ: “Запомнете пастирката в десния ъгъл” (За да забравите за другото).
  Стар комунистически номер валиден и до днес:
  Заливане с безкраен потоп от алабализми и празнодумие/празноделие за да се отвлече вниманието от същественото и важното.
  Кой както може: с прокуратура, с тролове “on-line”,с кафяви парцали на вестникарска хартия и т.н.
  Важи и в глобален мащаб

 8. За нас най-важното е да бъде изпълнено обещанието , и в Румъния и България да бъде дислоцирана “Атлантическа решимост-ЮГ”.
  И московските мекерета веднага ще обърнат палачинката!

 9. В случая Тръмп, дори и да не действа по пряка поръчка на Путин, има интерес да не се разкрива за никаква намеса в изборите. Ами, ако намесата е толкова сериозна, че изборите се окажат невалидни?…

 10. Руската мърсотия изглежда е достигнала върхово ниво в чекиста-мръсник Путин.
  По същия начин тази комунистическа мърша отговори преди няколко години, когато беше помолен от комунистическите функционери -Президента Първанов , Бойко Борисов и Гиньо Ганев ако не греша, Русия да ни върне откраднатите от болшевиките през 1944-44г. наши държавни архиви.
  Тази смрад (Путин) каза че ще направи всичко възможно, но при условие че Българските власти направят списък на архивните единици, от кои ведомства са и ВНИМАВАЙТЕ драги съфорумци-нашите специалисти да кажат къде точно се намират тези архиви в Русия.
  Казано с други думи-крадецът казва, да, действително ние сме ги откраднали, действително не сме ви ги върнали, действително са в наши хранилища, но понеже имаме толкоз много откраднати архиви, не знаем къде точно са вашите, така че бъдете любезни да ни посочите къде ги крием все още….И ще започнем да ги търсим и ако ги намерим ще ви искаме по еди си колко долара на всяко копие, защото оригиналите няма да ви ги дадем в никакъв случай.

  И нашите комунистически държавници не реагираха, то и никой не може да реагира на такова безумие.

 11. Клюкар, убеден ли си че така ще стане с “палчинката”?
  Какво ще прави с нея руския резидент, който наивниците в България избраха за президент.
  Той в никакъв случай като Върховен Главнокомандващ ще помага за обръщане на “плачинката”.
  Той не е поставен от комунистите да се противопоставя на руснаците.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.