Защо другарите у нас вкупом надуват тръмпетите

С няколко изключения в лицето на коментатори, които автентично се радват от десни позиции на победата на Тръмп в САЩ, масата ликуващи по същия повод говорители по темата у нас са открито путинофилстващи- подобно на онези в руската Дума, които пиха шампанско за успеха на милиардера в една страна, която бих удавили иначе в чаша “Игристое”, ако можеха.

Колкото повече наближава фактическото управление на Тръмп, толкова повече еректира възбудата от онова, което той българските другари и другарки очакват той да им донесе като възмездие срещу техния другар Обама, определян като най-левия президент в историята на САЩ ( не от моя милост, а тъкмо от изтъкнати десни коментатори тук и по света).

Един пример от днес, взет от сайта на радо “Фокус” ( в който навсякъде в текста пишат Багдад като БагдаТ, но това е подборност от пейзажа) http://www.focus-news.net/opinion/2017/01/03/41316/hristo-smolenov-2017-a-shte-bade-godinata-na-golemite-razoblicheniya-shte-stane-yasno-koy-sazdade-i-koy-podkrepya-islyamska-darzhava.html:

“Христо Смоленов, експерт по сигурност и антитероризъм, в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“.

“Клинтън си отиде безславно, а Тръмп разполага с аргументи, които се заканва да направи обществено достояние. Да се надяваме той да бъде жив и здрав, за да съумее да продължи курса към промяна на американското общество, защото според мен това, което той прави, е втора американска революция”.

Както се вижда, говорителте по въпросите на тероризма в България, като Смоленов, се цитират един друг за “по-достоверно”. Откакто се формира тристранният пакт Москва-Техеран- Анкара ( в резултат на което патриотарстващите експерти спряха да попържат Ердоган и неговата фашизоидна русколюбива политика).

Ето така, без да знаем непременно както е казал вездесъщият в българските медии пропагандатор на режима на аятоласите Мохд Абуауси, научаваме от “Фокус” и Смоленов следното:

“Боя се, че това, което каза Мохд Абуаси тези дни – ръководителят на Центъра за близкоизточни изследвания, в който зам.-председател е известният български антитерорист Славчо Велков, за съжаление е самата истина”.

Тук липсва само “Аятоллаху акбар”. Защото въпросният български гражданин Абуауси “работи” експерт в единствено число в измислен “институт” за прослава на политиката на Техеран. Неговата дейност от години се свежда до това да произвежда пропаганда в полза на Башар Асад в Сирия, спонсориран от Иран и създадените от него ливански шиитски милиции “Хизбуллах”, изнесли практически най-тежките битки на сирийския режим срещу всякакави противници в рамките на гражданската война, разпалена от династията Асад. Същият Абуааси се набърка в скандали с лобиране за пребиваването у нас на палестинци от смятаната на Запад за терористична организация “Хамас” и беше лицето ( преводача, екскурзовода, контакта и т.н.) на пропагандните набези на телевизията на Бареков, която излъчваше хвалбствия под формата на репортажи за “Хизбуллах” от нейно студио Ливан в зората на войната в Сирия.

С това обаче позоваването на Смоленов на авторитети не свършва в кратката м изява. успява да обяви себе си за ткъв, както и главня прокурор Цацаров, награждавайки мимоходом вкупом с комплименти “нашите служи” ( е, и германските сщо- от него да мине):

“Нашите служби се състоят от добри професионалисти, които имат нужда не просто от повече ресурси, имат нужда от нов формат на европейско сътрудничество, в който да не бъдат тълкувани като девета дупка на кавала, на който се подхвърля информацийка от време навреме. Помните, неотдавна главният прокурор заяви, че партньорски служби са спестили на България информация, която е била важна с оглед на антитерористичната подготовка на страната.

Водещ:Добре обаче смятате ли, че подобно задълбочаване на сътрудничеството ще помогне, защото сте казвали, че очевидно европейските служби не се справят със ситуацията?

Христо Смоленов: И кога го казах? Казах го в навечерието на това, което се случи в Берлин, когато още болката от атентата не беше отшумяла, но и при скандалните разкрития, които потвърждаваха моята теза, че не се справят, именно защото има политическа намеса в тяхната дейност. Там също има добри професионалисти.”

Да кажеш, че ще има още атентати ( в Европа , Турция, Близкия изток), е като да познаеш, че ще има земетресения там, където винаги е имало. Но пък ако случайно не “познаеш” можеш са припишеш заслугата, че си предупредил навреме и за щастие са те послушали.

Но да се надяваме наистина, че Тръмп ще бъде жив и здрав да сбъдне мечтите на Смоленов и компания у нас. Защото на Тръмп поне мандадът му е гарантиран, докато на Путин – при гарантирано низходящата тенденция за руската икономика в края на пертолно-газовото му царуване – май му се клатят краката на високите токове.

Апропо, поправете ме, запълнете пропуските ми- посочете ми поне един левичар у нас, който да е нарушил инструкцията и да е заплюл Тръмп като милардер и експлоатотор. Понеже не се сещам, рискувам да обобщя: случаят е същият като онзи през 1939 г., когато българските другари и друарки прегръщат дружбата с нацистка Германия поради това, че Хитлер се е прегърнал със Сталин. Съответно променят отношението си на 180 градуса през юни 1941 г. по известните на всички причини, повтаряйки подобно резоньорсто и при свалянето на Живков по съветска заръка – без да шукнат. Да видим още колко ще надуват тръмпетите.

23 мнения за “Защо другарите у нас вкупом надуват тръмпетите”

 1. Христо Смоленов е агент на Шесто управление на ДС. Слухтял и донасял за “антипартийни” изказвания и мисли във Философския факултет на СУ. Сега патриотарства в разни НПО-та около “Атака”.

 2. След като от началото на новата година петрола започна да поскъпва, заради картелното споразумение за намаляване на добивите (влязло в сила 01.01.2017), вчера цената от един път се снижи от 58 долара на 55 (сорт Brent). Заради първи сигнали от Либия, че няма да изпълнят ангажимента за намаляване на добивите. Днес с интерес следя цените и дай-боже картела да пропадне.

 3. Съвършен аналкиз. С големите очаквания ще си останат нащенските пут.инофили, по съвместителство към него момент и тръмпофили. Хал хабер си нямат как функционира на практика представителната демокрация в САЩ. Никога няма и да вдянат огромната разлики между програма, реторика и практики. Но всичко това си остава за тяхна сметка.
  Много мина, мъничко остана.
  Иво, от бързописът има няколко изпуснати букви и леко се затруднява търсенето на точното значение на думата.
  Примерно тук. “С това обаче позоваването на Смоленов на авторитети не свършва в кратката мУ изява. успява да обяви себе си за тАкъв, както и главнИяТ прокурор Цацаров, награждавайки мимоходом вкупом с комплименти “нашите служБи” ( е, и германските сЪщо- от него да мине):

 4. с Марко Рубио в Белия Дом путинофилите щяха да надуват вувузели.Очакванията Тръмп – новия Рейгън според мен са преувеличени и нямат покритие.
  Ще видим.

  За тези които се чудят как така видиш ли Русия водела няколко войни едновременно,та златни резерви увеличавала и други съмнения – да отложим отговорите на тези въпроси след първото шестмесечие на 2017а (най-много до деветмесечието). Важи и за турската икономика

 5. Толкова години минаха, а “наследниците” на леля Ванга само се плодят вповече.

 6. Ех,какъв рев е,че западните служби спестили информация от нас.Еми ще спестяват,като нашите служби са като пробито решето.От тях ме просто тече,от шурти информация към Руските им господари.Какво стана с руските шпиони,които бяха хванати с информация?Бълбукаха делото няколко години за да се забрави и ги оправдаха/при Станишев/

 7. `Апропо, поправете ме, запълнете пропуските ми- посочете ми поне един левичар у нас, който да е нарушил инструкцията и да е заплюл Тръмп като милардер и експлоатотор`

  Ами просто няма такива. Още след Димитър Благоев левичарството в България се люшка между комунизъм (тоталитаризъм) и националсоциализъм. Затова няма и реално ляво движение, само много думи, имитации и манифестации.

 8. Нашите дрогарки и дрогари може да надуват ‘тръмпетите’ докато им излезнат хемороиди,НО…докато Джон Маккейн е републиканец…нали се сещате?!
  Роналд Рейгън и той беше републиканец.
  Него най-много го бъзикаха комуноидите,ама накрая всички видяха какво стана.

 9. Като слушам българското коментатор и ако съм дотам извеяна да им се връзвам, ще остана с впечатление, че до 31.01. того Д.Тръмп ще върне Аляска на руснаците и ще ги пита искат ли още. Тъй като не съм хахава, предвкусвам удоволствието да видя как ще се разпадат картонените къщички на путинофилите. Тия последните са в много дълбока заблуда що е то САЩ и що значи истинско демократично управление на държава, при това суперсила. Екстраполират руския модел навън и си въобразяват, че и там от един човек зависи всичко. Да, ама не. Прогресивните съветници на Р.Радев може и да надуват фанфарите, но не виждат, че инструментите им са криви, а звуците, които издават са повече от комични.

 10. P.S.Надеждата е в доминацията на Републиканската Партия в двете Камари,но ще видим.

 11. “Нашите служби се състоят от добри професионалисти, които имат нужда не просто от повече ресурси, имат нужда от нов формат на европейско сътрудничество, в който да не бъдат тълкувани като девета дупка на кавала, на който се подхвърля информацийка от време навреме. Помните, неотдавна главният прокурор заяви, че партньорски служби са спестили на България информация, която е била важна с оглед на антитерористичната подготовка на страната.”

  “Нашите” служби не са наши, са само дупките на руския кавал през които изтича всякаква информация.
  Голяма е шенгенската им мъка, че не могат да се докопат до информационните масиви:
  -Да видят какво има вътре за тях-за всичките “политици” и мутри на прехода/и преди това/
  -Да докладват за същото и в Кремъл за руските.
  Иначе, който е пътувал знае, че няма никакъв проблем за всеки българин, преминал веднъж надлежните проверки-може да пътува свободно безпроблемно навсякъде в ЕС, включително и в Шенген.
  Болката е за “началниците” и престъпниците – какво има в пустите му информационни масиви…

 12. Помня каква радост тресеше родните русофили , когато Обама спечели първия си мандат срещу републиканците. Дори си бяха спретнали вътрешно гласуване преди изборите в Червената Къща. Медиите изловиха Румен Овчаров на излизане от там и той гордо се похвали, че естествено е “гласувал” за Обама. В момента съм си купил пуканки и с интерес очаквам реалните изяви на Тръмп като встъпи в длъжност по отношение на външната политика. Струва ми се, че еуфорията обзела Кремъл и тукашните им слуги е силно необоснована, а надеждите им като онези за “светлото бъдеще”. Поживем увидем!

 13. Тръмп е заплаха, но няма да направи кой знае какво, нито ще разбие НАТО, нито ще даде Източна Европа на Путин, той и да я даде, Русия няма какво да я прави, няма икономически сили, за да я поддържа, тъкмо обратното, Полша, Чехия, Словакия и Унгария трябва да поддържат Русия и да ѝ помагат икономически.

  Проблема е, че Тръмп може да създаде сериозни вътрешни разногласия в САЩ и в самата Републиканска партия.
  Не може да направи кой знае какви поразии във външно политически план, но се притеснявам, че има вероятност Украйна да си има проблеми с него.

 14. Малко четиво за дрогарите от БКП:
  https://informnapalm.org/31500-balkany-v-2016/
  Дрогарят путлер е признал дълга на СССР към СФРЮ, и най-накрая е платил нещо. Докато на задунайската колония НРБ,СССР не е платил нищо , даже и днес , всяка година НРБ дава над 5 милиарда долара заради колониалният баланс в “търговията” между путлер и НРБ.
  И да имало някакво “връщане” на дълг от СССР , то то е било приватизирано от некои “наши дрогари” , за техна лична сметка, в личните им сметки. Макар че, – едва ли?!?!?

 15. Към 1990 г.СССР дължеше на СФРЮ около 1,8 млрд.щ.д.На нас дължеше 1,2 млрд.пр.рубли,които по методиката на СИВ се равняваха на около 1,5 млрд.щ.д.Нищо не платиха,щяха да дават оборудване за Кремиковци,не дадоха,щяха да дават резервни части и ремонти на МИГ овете,е сами виждате,накрая май че платиха на Станишев нещо около 32 млн.долара.Грабеж от всякъде,А Таско ще ми говори,че СССР ни издържал!!!

 16. – Ничего удивительного в этом нет, – прокомментировал слова Марин Ле Пен публицист Александр Невзоров в эфире «Эха Москвы». – Я думаю, что поскольку французские банки отказали ей в финансировании предвыборной кампании, она сейчас будет готова на все что угодно. Она может подмести Красную площадь, она готова будет выколотить все ковровые дорожки в Кремле и даже, возможно, если ей поставят такое условие, она может совершить акт оральной любви с Царь-пушкой.
  При этом не сомневаюсь, что денег ей, конечно, не дадут, но пообещают. Я представляю себе эту дивную сцену. Вот потом в предвыборном штабе в самый раскаленный момент приходит телеграмма от Дмитрия Анатольевича Медведева с известным традиционным текстом «Денег нет, но вы держитесь», портрет Дмитрия Анатольевича и горшок с анютиными глазками.
  При том, что Ле Пен как-то стремительно совершила карьеру: из нормальной политической проститутки она превратилась просто в какую-то политическую трассовую девку, «плечевую»…

 17. Само за протокола. Току що пиндосите пак биха, този път след дузпи, 3:3 в редовното време, ватниците. А такива закани след загубата в предварителната група бяха за реванш.
  Янките на финал, кацапите в битка за пиринча.
  Всекиму-своето!

 18. Тази сутрин ще изнеса факт,който няма връзка с темата.

  На 17 дек.миналата годинна,сиреч преди две седмици комунистите от Видинска област са издигнали паметник на загинали двама съветски военнослужещи до с. Киреево.То се намира до границата с Република Сърбия.Вероятно са загинали в сражение с немските войски ,или при някакъв аксидент.
  Какво означава днес, 72 години след смъртта на тези руснаци да се строят техни паметници.Комунистите да бяха изчакали още 70 годни,все ще се намери още някой загинал руснак.
  При това,тези съветски военнослужещи се явяват реално и правно окупатори,защото са влезли на Българска територия точно в качеството си на агресори и окупатори.
  Влезли са насилствено съгласно обявената от Съветския Съюз война срещу нашата държава Царство България на 05 септ. 1944г.

  Топзи факт показва,че България на този етпа не може да се освободи от комунистическата пропганда,водена от българските и руските комунисти.Те я водят под формата на признателност към загинали съветски военнослужещи,но за България и за подобието на народа,те са агресори и убийци.Всеки чужд военен намвлязъл по насилствен път на територията на друга държава е потенционален убиец.

  Ще задамскромен реторичен въпрос,на който няма никой да се реши да отговори.

  Знаело ли Българското Държавно ръководство,че на територията на Република България се открива паметник на загинали съветски агресори.

 19. Представям си баце и цвъчко дори примерно с помощта на многоуважаемият ни съблогар Йордан Тасев в ролята на тълкувател ако трябва с моливи и чертежи да обяснява с думи прости как премигат начесто, наедро и надълбоко невдящо що ли пък иска да каже омразният им колега в “дясното” Радан Кънев.

  http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=37115275

 20. Г-н Инджев,цитирания по-горе “антитерорист” Славчо Велков е бивш офицер от Трето управление на ДС-ВКР,което си беше нещо като политическа полиция в БНА.С въпросния медийно високооборотен “експерт”имах случайна среща и импровизирана дискусия в началото на демокрацията.Въпреки ,че беше деполитизиран,той се прояви като отявлен червен мракобес!Та това е положението в татковината!

 21. Что сложилось в России?:
  Тот самый вариант социальных отношений, про которые неудобовспоминаемый Ленин писал, характеризуя феномен бонапартизма: “покупать чтобы нравиться”. Это место хочется процитировать полностью: “Бонапартизм есть лавирование монархии, потерявшей свою старую, патриархальную или феодальную, простую и сплошную, опору, – монархии, которая принуждена эквилибрировать, чтобы не упасть, – заигрывать, чтобы управлять, – подкупать, чтобы нравиться, – брататься с подонками общества, с прямыми ворами и жуликами, чтобы держаться не только на штыке” (В. И. Ленин. Соч. Т. 15, стр. 24.)
  Москва может сколько угодно заявлять себя как часть общей с Китаем “геополитической оси”. Точно также, как московский князь Иван I Калита мог считать себя “союзником” Орды в борьбе с “сепаратизмом” Твери.
  Бои и карательные расправы в Алеппо сформировали новую “ось зла – Москва-Тегеран-Дамаск”, но это и не ценностный полюс (идейное родство есть только у авторитарного модернизатора Асада-мл., волею судеб из успешного реформатора превратившегося в новое воплощение Саддама Хусейна, и путинского режима), а ситуационный союз, каждый участник которого лишь стремится военными успехами повысить свою политическую “капитализацию”.
  У Эрэфии нет “полюса”, которому она готова примкнуть.
  Китай она уже обеспечила гарантированным сырьем и энергоресурсами (“Сила Сибири”). Но Пекину нужна поддержка своих дипломатических маневров, а не растрата внешнеполитических ресурсов на поддержку авантюр путинизма.
  Путинизм – это банальная провинциальная сырьевая деспотия с латиноамериканским социальным расслоением и таким же уважением к правам человека.
  С ней готовы дружить: а) чтобы газ давали подешевле; б) чтобы шантажировать Вашингтон и Берлин.
  Необходимо понять, что Путин – последний глава имперской России. Но пока Россия – империя, она не отстанет от Грузии и Украины.
  Поэтому Москва все время будет вредить Украине, дестабилизировать ее, пытаться привести к власти своих марионеток.
  Просто Россия перестала быть для Украины каналом для выхода в мировую цивилизацию. Атмосфера же вечного оплакивания своей несостоятельности или угнетенности в духовной жизни России очень скоро будет для украинцев непонятной и раздражающей.

 22. Г-н NIKOLOV, в допълнение към вашият пост и аз ще дам един линк към материал публикуван на сайта на Белингкет(доброволци наблюдаващи военните престъления на туПлер и неговите “братски” терористични режими марионетки):
  на руски:
  https://ru.bellingcat.com/novosti/mena/2017/01/02/syrian-regime-militias-ru/
  и на английски:
  https://www.bellingcat.com/news/mena/2016/11/30/assad-regime-militias-and-shiite-jihadis-in-the-syrian-civil-war/
  Материалът обобщава различните терористични бандити ,които е събрал туПлер да защитават изрода Асад- от ислямистките “гвардейци” аятоласите, през ислямистите от Хизбуллах, през иракските ислямисти, пакистанските шиитски ислямисти, афганските шиитски ислямисти, през ПАЛЕСТИНСКИТЕ “революционни” терористи, през ливанските КОМУНИСТИ,през ГРЪЦКИТЕ фашисти,и даже египетските военни на тирана Сиси……и т.н.
  ВСИЧКИ и ВСЯКАКВИ терористи – леви, десни, интернационалисти, комунисти, фашисти, и преди всичко ИСЛЯМИСТИ.
  Няма никакво значение ,какъв ТЕРОРИСТ се водиш ОФИЦИАЛНО, генезисът на ВСИЧКИ е един , и води към Кремъл – терористичният бандитустан на света. За това и всички терористи(без оглед на раса, религия и идеология!) се стичат в Сирия , за да помагат на своят кремълски терористичен гуру – туПлер!
  П.П. В последната част са разгледани “интернационалните” терористични съюзници на туПлер, а първата е за местните шиитски криминални “съюзници” на Асад!
  А ето и няколко показателни цитата, за да стане ясно, за какво става дума:
  “Греческая организация под названием «Черная лилия», менее известная и более радикально настроенная, чем проасадовская неонацистская группировка «Золотой рассвет», и придерживающаяся нацистской философии штрассеризма, заявила, что участвовала в битве у Эль-Кусайра на стороне Асада в 2013 году. Вне зависимости от того, является ли этой заявление правдой и сколько греков сражаются в Сирии, это свидетельствует о том, что режим Асада поддерживают многие крайние ПРАВыЕ(!!!) группировки, такие как Европейский фронт солидарности с Сирией, который выполняет в Сирии небоевую миссию.”
  ……
  “”Одна из наиболее насущных проблем – растущая доля криминального элемента («шабиха») среди сторонников Асада, однако не стоит забывать и о других угрозах – долгосрочных последствиях роста числа шиитов среди лояльных режиму боевиков и присутствии джихадистских группировок, пользующихся поддержкой Ирана, в стране в случае сохранения режима. Присутствие «Аль-Каеды» в некоторых подконтрольных повстанцам районах у многих вызывает беспокойство, тем не менее, гораздо более опасным и вероятным вариантом развития событий будет превращение режимной Сирии в региональный центр пользующихся поддержкой Ирана террористов, которые за долгие годы гражданской войны наберут сил и перейдут к более радикальной философии. Более того, конфликт помог укрепиться экстремистским политическим элементам типа ССНП, к которым режим относится терпимо, и о связи Асада с крайними ПРАВыМИ(!!!) структурами в Европе и о ее значении за пределами Сирии тоже забывать не стоит.””…… и т.н. и т.н..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.