Емоционално ограбени българи създадоха партия за самозащита

Мислих, мислих и не можах да измисля нищо като политически коментар за създадената вчера партия “Да,България” и затова реших без да му мисля много да напиша каквото ми хрумне на емоционална основа. Ей, така. Емоционално, както и самата партия беше създадена, според мен.

Да, в България това е първата емоционално създадена партия. Не промоционално, не общонационално, не и многонационално, а именно емоционално беше нейното възникване.

Това лошо ли е или тъкмо напротив?

Приятел, измежду най-известните политолози, веднъж ми обясни, че “имам проблем” с Бойко Борисов на културна основа.

Това малко ли е или е повече от достатъчна причина?

Емоцията може да бъде вреден фактор ( по отношение на потенциалните й жертви) в определени ситуации и за хора с агресивни, кръвнишки, войнствени и садистични наклонности. Много е вредно за комарджиите ( и в политиката) да си показват емоциите. За играчите на руска рулетка и за руската пета колона -също. Издават се при изпълнението на задачата да измамят противника.

Но от емоцията по-човешки феномен няма. Някои учени дори твърдят, че емоционалният коефициент на човека е по-важен за неговия успех от интелектуалния. И най-големият гений може да остане неразбран и провален в живота без умението да се изяви в обществото, “прегазен” от далеч по-малко талантливи хора по пътя към нещото, което наричаме успех – с цялата условност на онова, което смятаме за успешен живот според културните ни представи за щастието като такова.

Емоцията при създаването на “Да,България” е очевидна дори и за онези, които наблюдават учредяването на партията чрез посредничеството на медиите. Това е емоцията на натрупаната и нереализирана с години енергия на очакванията на голяма група културно омерзени от статуквото българи да се обедини, за да се защити от похода на простотията.

Не са малко българите, които искат да се противопоставят на простотията и ютията, която изглажда “различията между десните”, но само, за да ги вкара в кошарата на “говорещия с простите”, самообявила се за  дясна ( уви, с благословията на Брюкселски интересчии, за които бройката гласове от България в техните балкански бакалски сметки е по-важна от качествата на онези, с когото се съюзяват).

Изглежда, че войнстващата простотия разпознава заплахата. Сайтове със зле прикрит кремълски ( да не кажа кроманьонски) профил вият на умряло срещу току-що родената партия- уж е нефелно пеленаче, а го нападат, та им се плаче. Разголено проруските им подобия по-скоро имат инструкцията да чакат да се включат във вълчия вой в момента, когато “Да,България” каже “Не на СССР” под някаква форма.

Но най-издайнически жужи кошерът на търтеите, свикнали да консумират меда от пчеличките, събиращи прашец от гербери.

Емоционалната реакция на действителността, да обобщя, не е печеливша тактика. Нито може да е в основата на държавническа стратегия. Но без нея не сме хора.

Тя все пак е добро начало за политическо начинание ( или ново начало) в страна, в която хиляди хора се чувстват емоционално ограбени от ловки тарикати, злоупотребили с техните емоции на свободни човеци.

57 мнения за “Емоционално ограбени българи създадоха партия за самозащита”

 1. Емоционалната интелигентност е (засега) ощетена от дефинициите в полза на контрола на емоциите/ социалната регулация.
  По мое скоромно мнение емоционалната интелигентност е най-неизползваният (а наличен у някои хора) човешки капитал.
  Поздрав за текста и честит имен ден на патерици, г-н Инджев!

 2. ДСБ+ДА,БЪЛГАРИЯ казва КАКВО да се направи защото ножа е опрял до кокала.Освен това казва и КАК да се направи.
  Апропо Христо Иванов вече даде заявка русофилистичните псета да залаят: Лустрация второ поколение + Проверка и глоба на ЛУКОЙЛ за неплатени данъци в особено големи размери.
  С риск да се обявя за противник на коалицията ГЕРБ+БСП+ДПС знае се по чие предложение Румен Овч. е приносителя на златната акция в ЛУКОЙЛ: Тиквата от Банкя.

  До тези които се чудят как рашистите водели войни на 2 фронта едновремено: Отчетите на ЛУКОЙЛ са публични.Отчетите на другите 40’000 руски фирми в България са публични. Няма платени НИТО ЕДИН лев данъци, та отговора е прост и елементарен: Вземат ги от теб,мен, от пенсиите на родителите ни, от детските надбавки.
  ЛУКОЙЛ започнаха “доенето” на България СЛЕД 2002а година.Докато правителството на ОДС с премиер Иван Костов беше на власт и дългове погасяха, и приватизационна програма изпълняваха и Росенец не беше руски анклав в който български официални влас ти не могат да влезнат

  Относно пчеларската тематика: Пчелите работнички държат търтеите изолирани(“арестувани”) на една рамка.През септември месец ги изгонват навън където търтеите умират от глад и студ.Пчелите сами подържат и регулират САМО необходим за кошера брой търтеи (около 3% от общия брой насекоми в кошера).
  Е, точно това трябва да направим с подкрепа и доверие към ДСБ+ДА,БЪЛГАРИЯ – хората които искат да изметем търтеите и като във всяка нормална държава да ги редуцираме до санитарния минимум.

  Русофилистиците и комунистите + троловете oт “БКП-РУС ТРОЛЗАВОД” започнаха пенявенето на зловонието си да разколебаят и откажат десните хора да подкрепят ДСБ+ДА,БЪЛГАРИЯ;
  по-изгодно им е да има “десните” ментета т.е. комунистите от ГЕРБ + комунистите от другите БКП-та: БСП и ДПС.

 3. Абсолютно съм съгласна с написаното.
  Видя се ,че хората са осъзнали преди всичко емоционалното ограбване.
  Простакът да задава тонът и всички да са съгласни.
  Това е нетърпимо особено от млади и необременени хора.
  Да оставим настрани материалното.То пък е поводът за вълчият вой ма статуквото.Страхът за загуба на власт,влияние и богатство ще ги направи да вият по страшно от вълци.Преди още нищо да не е станало.
  Оплюването да започне веднага- започнаха пеевските медии.Въображенията десеткратно надхвърлят реалностите.
  Дай боже да се успее.

 4. “Тя все пак е добро начало за политическо начинание ( или ново начало) в страна, в която хиляди хора се чувстват емоционално ограбени от ловки тарикати, злоупотребили с техните емоции на свободни човеци.”
  Както се казва :”От твоята уста, в божиите уши!”
  Нова десница – нови надежди!
  ” Бог дава, но в кошара не вкарва!”
  И кой с каквото може-да помага!
  “И всякоя възраст, класа, пол, занятье
  взимаше участие в това предприятие;
  богатий с парите, сиромахът с трудът
  момите с иглата, учений с умът.”
  Иван Вазов

 5. Огнян Минчев декларира при големите летни протести през 2013 г. че много хора не приемат “култирогично” баце.
  Явно е имал предвид не само Стопанинът на БЛОГА НИ а и такива като мен които никак не са пренебрижимо малцинство.
  Прекрасен текст-манифест на милиони българи зажадняли неотв

 6. Продължение.
  Прекрасен текст-манифест на милиони българи зажадняли не отвчера за справедливост за всички.

 7. Благодаря за текста,г-н Инджев. Наистина правилната идея за България трябва да е емоционална и чиста,както при Левски и Ботев. С изявата си по б.т.в. бившият президент П.Стоянов опровергава разпространеното мнение,че е десен политик. Странна му е визията за Да,България, странна му е визията за Р.Радев. Ни рак-ни риба,направо хибрид.

 8. Иво,

  Да ти е честит имения ден, на патерица и пожелания за мирна и здрава година за теб и всички твои вдъхновения!
  Е, най-после някой се сети, че хората имат емоции. Приветствам създаването на новата партия и се надявам към нейната платформа да се присъединят хора, които определят себе си като интелигентни, образовани и искащи да живеят по правилата на цивилизованите общества. Ясно е, че спасението, лично и обществено, няма да дойде отвън. И за се преброим колко сме тези, които искаме това не просто да се случи, а да запретнем ръкави и го направим.
  Господ сигурно ще благослови начинанието ако имаме куража да го направим, а не да чакаме да ни падне от горе.

 9. Къде е заровено кучето: “уви, с благословията на Брюкселски интересчии, за които бройката гласове от България в техните балкански бакалски сметки е по-важна от качествата на онези, с когото се съюзяват.”

 10. Христо Иванов е май онзи син от приказката дето викал неволята.

 11. На патерица:
  Честит Имен Ден,Г-н Инджев!
  Желая много здраве на Вас и Вашето семейство!
  Да,България е нещо ново и е още прощъпулник,дет се вика.
  Много хора,като мен,следят следващата стъпка на този проект-ако те се обявят изрично за премахването на съветските паметници от България-ще можем да им гласуваме доверие.
  Ако почнат да шикалкавят-всички ще знаем,че това са хора,които се опитват да докопат властта на всяка цена.
  Какво ще направят е въпрос на време-ще видим…

 12. Десетката !!!!

  Беше вълнуващо откриване, помрачено (за мен) единствено от липсващата запетая след Да в изписването на името по екраните и на сцената…

 13. Ей за това ви чета всяка сутрин защото сте уникален … Жив и здрав и всичко най хубаво Благодаря ви…

 14. комунистите могат да съществуват само чрез влестта Няма ли власт няма комунисти

 15. Още не сме я докарали дотам но с баце-та, цаци, цвъчковци, безхаберен (п)ризидент и вся осталная сволоч ще стигнем и надминем в обозримото бъдеще матушката.
  Още една ПРИЧИНА да подкрепим безусловно и моменталически, Да, България.
  https://snob.ru/selected/entry/118768

 16. Питане с понижена трудност
  За кого е валиден Ефектът Данинг-Крюгер
  1. За лилипут.ин
  2. За баце
  3. За двамата.
  Съдете сами.

  Ефектът Данинг-Крюгер се явява психологически парадокс. Хора, които имат ниско равнище на квалификация, стигат до неправилни изводи, а също приемат неудачни решения, но не могат да осъзнаят грешките си по силата на своята слаба подготовка.
  Подобно неразбиране на грешките довежда до това, че сгрещилите хора са убедени в собствената си непогрещимост. Съответно, това довежда до повишена самоувереност и чувство на превъзходство.
  Парадоксално, от друга страна, компетентните хора са склонни да се съмняват в себе си, а така също и в своите способности и решения.

 17. Ех сега нашето банкянско слънце как ще да изгрей,аз съм проз, а вие сте умни, някак си не върви пред Брюксел,ах горкия няма кой да го разбере горкия-борещ се за благо-Родину и ПУТИН.

 18. Отговор на тези симпатизанти на ДСБ,които приветстват новата партия: 1.Вие я приветствате,но тя не каза нито една добра дума за ДСБ,…сякаш тя не съществува!? 2.Помислете,защо новата партия е избрала за свое верую….само борбата с корупцията ,след като и Христо Иванов и Хр. Таков знаят много добре,че промените в съдебната система,могат да се направят само по два начина-или с конституционно мнозинство в Обикновено НС ,или с Нова Конституция…пак с мнозинство! Задайте си въпроса-защо такива опитни юристи пренебрегват тези дадености?3.Помислете добре и си отговорете-защо БСП и придворните й плюха на поразия по Радан Кънев и ДСБ ,а сега за новата партия-ни звук,ни стон! 4.Задайте си въпроса-защо Да България се срамува да определи отношението си към миналото,към БСП ,към руското влияние и намеса в нашата страна и говори само за някаква комромисна /отново/”вторична Лустрация”! Тази сутрин по БТВ ,един ентусиазиран основател на Да България и скромната Малеева ни уверяваха,че не се интересуват кой какъв е бил в миналото,че нямало значение кой е ляв и кой десен ,а важното било,…кой какво прави в момента и за какво пледира! Всички знаем,че най голям шум вдига срещу корупцията,не друг , а БСП!? Значи ли това,че ако влезе в НС новата партия,ще направи “коалиция срещу корупцията” с…БСП!?5. Как ще свържат в логическа връзка основателите на новата партия ,компромисното си поведение към ДС и БСП-с източването на България чрез КТБ,Белене и много други ,от техните кадри!? Означава ли това,че ще пледират за търсене на отговорност за източването на България …някъде другаде….например в…Костов! 6.Знаят ли симпатизантите на новата партия ,че в световен мащаб е признато,че никой никъде,не е успял да се пребори с корупцията ,а тук някаква партия,претенциозно се заема с това като….идеология! Случайно ли е това,че тя говори за …”борба с корупцията” ,а не,например ,за…изкореняването й с всички наказателни мерки/за каквито също не чухме! 7. Значи ли това,че след влизането си в НС и като не може да постигне успех в борбата си с корупцията с малкото си депутати,тя ще започне да припява точно това-че никой не се е преборил с корупцията!? Питам9а какво ще остане тогава от тази партия,след като основната й цел се е изгубила някъде по пътя-ще се коалира ли с ГЕРБ,БСП и други такива…за да постигне целта си за справяне с корупцията-според мен-напълно възможно! Когато си отговорите сами на тези въпроси,определете и отношението си към новата партия! Помпозността и рекламата при основаването й,целят…да забравите разума и да се поддадете на емоциите си! УСПЕХ!

 19. Това е (още) един от изключителните текстове на г-н Инджев. Аз никъде досега не чух и прочетох тази точна и кратка дефиниция на явлението Да,България. Да, началото е празнично, остава да има достатъчно на брой хора, да са поне десет, които заедно да могат да превърнат емоцията в план и действие. Дай Боже да има такива хора, иначе остава емоцията, ама и търтеите…

 20. Докато преди 20-на години хората напускаха България предимно поради финансови причини то в последните 10 това се промени. Все повече образовани млади хора – най-вече с професии в ИТ и инженерните специалности, лекари и т.н. напуснаха на първо място заради настъпващата и веждесъща простотия и мутризация настъпваща и покварила всяка една сфера от обществения ни живот. Само един поглед във сайтовете за работа е достатъчен за да се види че – особено в ИТ в София има хиляди незаети позиции със заплати гарантиращи доста прилично финансово съществуване – хората обаче ги няма. Заминаха там където има нормалност. Дай Боже с ДА, България в следващите няколко години да си върнем изгубената нормалност…

 21. Чудесен коментар! Поздравления г-н Инджев!
  Да, България е нещо в посока на нормализирането на България.
  Нормализиране по стандартите на цивилизования свят.

 22. До Стоян Хлебаров: Огледайте се, има ли в България друга обществена организация (не само партия, която да не приема в редиците си хора свързани с ДС (не само сътрудници). Задайте си въпроса: Защо?

 23. До Стоян Хлебаров,
  Много сте изписал, но в кратце вече погребахте пеленачето. Вкарахте го в коалиция с ГРЪБ и бесепето.
  На видеото от първата публична изява Христо Иванов казва “Радане, къде си?”, т.е. той е негов съмишленик. Освен това недвусмислено, когато говореше за модела на статуквото, не споменаваше ДСБ.
  Така че хайде към старите играчи с многогодишна история да имаме повече критика, а към пеленачетата да гледаме какво правят тепърва.

 24. ВЪПРОСИТЕ,КОИТО ПОСТАВЯ СТОЯН ХЛЕБАРОВ СА РЕЗОННИ И НЕ МОГАТ ДА СЕ ОТМИНАТ БЕЗ ОТГОВОР.СИГУРНА СЪМ,ЧЕ И ИВО/БЛЕСТЯЩ АНАЛИТИК /СИ ГИ ЗАДАВА.ДА НЕ СТАНЕ ТАКА,ЧЕ ПОДВЕДЕНИ ОТ ЕНТУСИАЗМА ИМ , ЕНТУСИАЗИРАНО ДА СИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ СЕГА,А ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ ОТНОВО КЪСНО.

 25. Емоцията е присъща за нормалните хора, които не се спират да искат промяна. Но аз, като един от тях прочетох материала на Антон Тодоров в “Блиц”за семейство Малееви, заменките и времето на Софиянски и спрях да бъда “емоционален”.

 26. ЕМОЦИОНАЛНО с Да България и ДСБ, дано Народът най-сетне разбере за какво става дума и се събуди, дано.

 27. @ Йорданов

  Както казва героят от „Мъжки времена”: „Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.” Нещо подобно се случва и с “Да, България”: едно е да декларираш, че не приемаш в редиците си хора, свързани с ДС, друго е да го можеш, а трето и четвърто -да го направиш.

  Защото само от бегъл пръв поглед в редиците на т.н. Национален съвет разпознах няколко имена на свързани с ДС отрочета. А какво ли ще бъде при втори и трети поглед?
  Саботьорско мнозинство?

 28. “Отговор на тези симпатизанти на ДСБ,които приветстват новата партия: 1.Вие я приветствате,но тя……”

  Стоян Хлебаров, това вашето ми прилича на опит за създаване на интриги. Така някак си, като за начало. Изчакайте поне няколко дни, или нямате никаква възможност, защото нещата са спешни и неотложни!

 29. Нова партия, нови хора. Единственото слабо звено в случая е Христо Иванов.

 30. След като не участваме в основаването на тази партия, дори една начална емоционална подкрепа, както г-н Инджев споменава, това е едно добро начало за политическо начинание. Освен емоционална, в първите си стъпки, тази партия не може да бъде и друго. Писнало ни е, и това е емоция! Не сме специалисти, за да кажем нещо относно юридическите й възможности.
  Г-н Хлебаров привежда доводи и съмнения, такива ги има и при много от нас. Основното, може би, е дали пак искат да ни изпързалят?
  Но има и факти, които говорят про за основателите.
  Факта, че Хр. Иванов се зае с реформата, а тя беше провалена отгоре, му позволи да разбере партийната същност. И след като моментално прекрати министерското си участие, се показа в една положителна светлина, на не службогонец.
  Това, дали са необходими конституционни промени за провеждането й, според други експерти, не е от особена важност. Можело и със сега наличните. Може би поради несигурност, а вероятно и от тактически съображения, пазители на статуквото ни втълпяват тази необходимост.
  Какво би попречило например, да се задължи Цацаров, дали чрез улицата или от парламентарно мнозинство, подобно на Пеевски да си подаде оставката? Той направи толкова много гафове, че основание има.
  И ако дойде един Лозан Панов, може евентуално да се обърне страницата.
  Не е казано нищо и за досиетата и ДС–ченгетата във властта, за Русия но можем да до изискваме, щом от нас искат подкрепа.
  И най–накрая, да споделя Роси, сега следва да превърнем емоцията в план и действие. Действие за уточняване и прибавяне на още искания за промени, разбира се и действия, те да бъдат свършени!

 31. @ Стоян Хлебаров:
  1. БСП били единствените които са борци с/у корупцията. За България ли става въпрос за да заявявате такова нещо?!?!? и откога вярвате че каквото кажат БСП е едно към едно,а не точно обратното?
  2. При положение че има 300’000 (минимум) души които са объркани и обезверени, НО с желание да гласуват и с гласа си да помогнат за промяна на статуквото какво според вас трябва да се направи?Да гласуват за руския полит-лабораторен проект Марешки?за Учиндолската гювендия?Не ви ли е ясно че точно Марешки е новият мутант след като минахме през царя и пъдаря и целта са точно почтените хора които се отвратиха от ГЕРБ. Просто и елемнтарно е: в България има около 1’200’000 ДЯСНО-мислещи хора и максимален брой от тях трябва да подкрепи ДСБ+ДА,БЪЛГАРИЯ (единствените които имат топки,могат и знаят как).
  3. Алабализми че не Борба с корупцията а Изкореняване на корупцията. “Не врат,ами шия; не съсед ами комшия”. Къде по целия свят има изкоренена корупция? Има борба с корупцията за да не превишава някакъв санитарен минимум и когото хванат и наказан да е повече възпиране на всички останали т.е. “Не пъдаря, страх лозе пази”.
  4. Уинстън Чърчил през 1941а казва че лично ще си подаде ръка със “комунистическия сатрап” Сталин (цитирам Чърчил) за да спаси Европа и цивилизацията от нацизма. Е,според вас Чърчил не е консерватор или не е десен човек?!?!?
  ДСБ и ДА,БЪЛГАРИЯ декларираха изрично и в прав текст че имат общи цели и ще правят коалиция. Какви коалиции с БСП или просто “опорни точки”? Стар византийски/комунистически номер на “вбиване на клин”.
  5. Лустрацията била второ поколение. Че то от първото поколение колко останаха? И на кой от тях не му стърчи некролога от джоба? Точно децата им и внуците им трябва да бъдат разкарани от държавната ясла и освен това ако не могат да докажат читаво&свястно произхода на парите си да “им се бръкне в джоба”

  И като задавате въпроси, кажете вие тогава какво и кой да го направи като не са ДСБ и ДА,БЪЛГАРИЯ?

 32. Емоцията е хубаво нещо. Напълно се съгласявам с въпросите, които задава г-н Хлебаров, та да стане “иху и тихо”.

 33. И аз мисля като Стоян Хлебаров. Толкова сме се напатили от дадени сценки и хореографии че трябва всичко да се наблюдава под лупа. Така например политиците са омърсени. Ами аз например заставам зад най-омърсените, дори зад тия които имат повдигнати обвинения.(например Трайчо Трайков).По въпроса с корупцията, не мисля че с това тряба да се почне. Вярно че.бившия. президент Петър Стоянов по разни интервюта преди години ни успокояваше от сорта “парите търсят и ще си намерят най-добрия стопанин”. Но видяхме че това не е валидно за държави където лъжата шества навсякъде в медии и паметници, сред политици и учебници. Така че чакаме от “Да България” конкретика за действия(протести) борба в мрежата срещу лъжата.”който владее миналото той владее и настоящето” Оруел. Аз лично предлагам да се почне с някаква система на заплащане на разпространяващите истината и изобличаващи лъжата.

 34. Поглед върху всички коментари и текста, който ги предизвика; и един цитат: “As soon as you plant a garden or a crop, you develop the conception of a ‘weed’, the plant you don’t want in there. But you can’t say that ‘weed’ is either an intellectual or an emotional conception, because it’s both at once.”

 35. Добро впечатление правят като начало хората от “Да, България” – спонтанни, честни, с ясни и откровени намерения и цели. До тук добре!
  Ама, българският избирател е “парен, каша духа”. Няма да бъде лесно убеден в каузата. То и така трябва да бъде!
  Който иска да спечели доверието на интелигентния българин трябва първо истински да се потруди.
  Ако тази партия се наложи с качество на българската политическа сцена ще е от полза за цялото общество!
  Успех!

 36. Г-н Хлебаров,Вие, може би няма да прочетете това,което тук отправяме към Вас. Може би целта е да се запише участието Ви където трябва. Аз последователно съм гласувала от 1989 год за СДС,ОДС,ДСБ и сега подкрепям Да,България и ДСБ и не намирам нищо неестествено. Г-н Христо Иванов спечели моето уважение с безпрецедентния акт ,за нашите географски ширини, с подаването на оставката си,когато законопроектът му не се гласува. Нищо подобно не направи колегата Петър Москов и завинаги се опозори в очите на почтените хора. Надявам се тези две формации(ДСБ и Да,България) да направят коалиция на предсроящите избори. Както доц.Мусева предположи, възможно е новата формация да има спънки при регистрацията. Дано да не е така. Но тогава биха могли чрез ДСБ да изпратят хора с мисия в парламента. Но най-дразнещи са хората, които стоят отстрани и само намират кусури. Не е нужно само да се критикарства, а да се покаже и направи това, което смятат за правилно.Аз им давам кредит на доверие-дължим им го. Това е последната ни надежда. А по повод, че не е казал г-н Христо Иванов това и онова-ами той и за ползата от кърменето не се е изказал и за ваксините. Ама не ставайте дребнави,че е смешно. Посоката му е вярна-това е важно.

 37. Хубаво е да си емоционален.Приятно.Даже здравословно.Но никога не съм си позволявала емоцията да ме завладее тотално.
  Винаги трябва да има здрав разум.С визия за това ,което следва.Особено в политиката.
  Хубавото е ,че за сега имаме твърдо проверена политическа партия /а това е ДСБ и нейните политици/която е доказала последователност в действията.
  Това е и аршинът с който ще мерим Да ,България.
  Ще бъде добре за изборите там където е възможно да имат общи листи,а другаде да се подкрепят.
  Електоратът обаче в повечето случаи е общ.
  Аз специално съм консерва и от сега казвам,че играя на познатото.Другото го подкрепям емоционално.

 38. Към ЙОРДАНОВ
  Има такава партия и тя са казва ДСБ. Ако се интересувате влезте в сайта на ДСБ и прочетете УСТАВА.

 39. След научно-политологическото откритие на Иво Инджев, че българското население е избрало за президент , на Русия резидент,навярно и неин агент, сега е направил поредното научно откритие,също в областта на политилогията-българи са формирали политическа партия на основата на емоционални критерии.
  Тези две открития обаче говорят много повече, от самата им квалификация.
  За пръв път и единствено България има за президент чужд на България резидент.
  За пръв път и само в България има политическа партия чиято същност-зародиш са емоциите-разочарование, пренебрежение, неудоволетворение,пренебрежение, страдание, състрадание,измама(ограбване) и др.

  От самото название на партията следва логическата трета констатация-
  за пръв път в света само в България се създава политическа партия, която носи самото име на държавата-БЪЛГАРИЯ
  Само при тези неповторими “първенства” у нас и само у нас, елементарната логика несъмнено води до единствения извод-България е уникална държава.
  Както вече казах няколко пъти България придобива още по-силна уникалност , че ще има президент, който не е политик и държавник-както каза и реторично запита “Кой избира за Държаввн глава военослужещ” друг коментатор.
  Тази неповторима уникалност (неповторимост) на България я определя като неортодоксална,нерегулярна и странна държава. А тези квалификации могат да се обобщат с по-обща – България не е сериозна държава. А една несериозна държава сериозни държавници и политици не притежава. Пък и едва ли има сериозна политика.В рамките на своята уникална несериозност съвсем основателно поне на този сайт е предоставен Министър-председателя на България Бойко Борисов.
  Той е предоставен тук чрез стотици авторски и читателски материали, които са напълно обективни.
  Поредната допълнителна уникалност се открива в названието на емоционалната (по И.И.) партия. Освен името на страната, в него влиза и частицата за потвърждение “да”. Следва граматическия знак “запетая” и по този начин се формира изречение-“Да, България”.
  Пореден извод-названието на новата партия всъщност е изречение.
  Някой да каже, че това не е уникално явление?
  Следва…

 40. ЕМОЦИЯ БАЗИРАНА НА РОДОЛЮБИЕ, това е формулата на успеха за СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА И БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ. Всички наши звездни мигове са свързани с огромен изблик на невероятната по силата си БЪЛГАРСКА емоция. Да пожелаем успех на „Да, България“ в регистрирането. А стане ли това, със сигурност „тримата шишковци“ ще са си намерили най-после МАЙСТОРА( в лицето на) ХРИСТО ИВАНОВ, РАДАН КЪНЕВ И ТРАЙЧО ТРАЙКОВ.

 41. Да сте прочели нещо от А.Тодоров за далаверите на братя Велчеви,за Станишев,за Овчаров,за Златев ,за Русев,Гергов и няма да ми стигне час,за да ги изброя.Ама,не,Берберян е виновна за това,че комунистите ни оставиха милиардни дългове да плащаме.А защо не напише за брата на Дражков или за самия Дражков,а не може да се пише против началника.

 42. Въпреки,че създаването на партията “Да,България” е станало по емоционални критерии,то е оценено напълно обективно.
  Да обърнем внимание на самото название,което е изречение.Това изречение е всъщност отговор и има одобрителен,потвърдителен и категоричен смисъл-Да,България.
  Който иска да знае нещо за държавата България,новата партия има готов отговор-Да,България.

  Разумните читатели на сайта прекрасно знаят,че аз съм изключително консервативен и дори маниакално консервативен и привързан коментатор към квалификациите и стойностите на сайта.
  За да тестваме по обективен способ емоциолналната партия,нека да й зададем само няколко въпроса от областта на главните теми и оценки,развивани на сайта.Далеч няма да ходим,ето ги и първите въпроси към новата партия:

  1.България ли е държавата,която е избрала за свой президент чужд резидент?

  “Да,България”
  2.България ли е единствената държава в света,която е построила десетки паметници на нейните окупатори?
  “Да,България”
  3. България ли е единствената страна в света,чиито отношения с друга държава са базирани на лъжа,насилие,изнудване,агресия,ирония и др.?
  “Да,България”
  4.България ли е единствената страна в света,която е построила най-големия православен храм на името на чужд пълководец?
  “Да,България”.
  5. България ли е единствената държава в света,чийто Конституционен Държавен глава(Цар) е слуга на държавата,която окупира и унищожи Неговата?

  “Да,България”.

  Въпросите вместо пет,могат да бъдат двадесет и пет,но отговора е един и същ,даден от новата партия.
  Следователно политическта кауза на новата партия е да дава положителни отговори на всевъзможни въпроси за Държавата България.
  Явно за негатвини отговори тя е непригодна.
  Но кой пък може да е сигурен,че някой ще задава подобни въпроси на Ръководството на новата емоционална партия?

  Хипотетично може да се случи така,че никой да не задава подобни въпроси,което означава че по основните въпроси никой няма да прояви интерес…И така партията няма да може да се изяви.Ако някой си мисли,че емоционалната същност на партията,дадена от Иво Инджев е неточна и наивна,дълбоко се заблуждава,защо ли?
  Следва…

 43. Г-н Инджев, въведете правило в блога:
  -общият обем на коментарите, да не е поголям от написаното от Вас.

 44. НИТО НЯКОЙ Е ЗАДАЛ ТЕЗИ ВЪПРОСИ,НИТО ПАРТИЯТА Е ОТГОВОРИЛА
  ИЛИ СЕ Е ИЗКАЗАЛА ПО ТЯХ.ЗА КАКВО ГОВОРИМ?

 45. Повтарям, аз лично, потретвам-ЛИЧНО АЗ смятам, че стойностите, защитавани ЛИЧНО от Г-н Иво Инджев са негови каузи и зад тях стои ЛИЧНО само Той. Неговата индивидуалност е и негова ЛИЧНА кауза. Нито той стои зад гърба на някого, нито някой стои зад неговия гръб.Поне аз смятам така…
  Това че повечето от неговите квалификации и изводи съвпадат с моите ЛИЧНИ убеждения са само чиста случайност,за което нито той, нито аз сме виновни.
  Лични познати не сме и нямаме никакви лични контакти.
  Аз съм изразявал десетки пъти възхищение от неговата интуиция и точно това е единствената причина да ползвам неговия блок.
  Умолявам Г-н Инджев да уведоми уважаемите читатели дали написаното от мен е вярно или не.
  Този пост го пиша официално и разбира се съвсем искрено.
  Ползвам съвсем справедливо въпроси разработвани от Г-н Инджев , само защото смятам че това са кардинални въпроси към и за държавата( и разбира се към заспалото й население).
  Който иска да ползва други автори, други сайтове, други въпроси и анализи, нека да ги ползва, аз не ползвам други!
  Аз съм лоялен коментатор към сайта и неговия автор и умолявам уважаемите коментатори които дисциплинарно се опитват да ме иронизират да постъпват по-възпитано и да се получава истински културен диспут и корекции.
  Убеден съм, че който и да е политик или която и да е личност, ако не засягат
  основните теми, които разработва Г-н Инджев , не са достойни политици и личности. Засега не съм забелязал самия той да е изоставил тези важни теми за България или поне за достойните българи.Когато ги изостави и когато премахне фотографията горе вдясно, на драго сърце ще се премахна и аз и няма да досаждам на нито един комуноид!
  Благодаря за вниманието!

 46. Донке, намерила си този път оригинален подход да си изложиш опорните точки. Ашколсун. Само дето на въпросите ти би трябвало да си отговаряш с думите “Да, Чалгария”. Защото е очевидно, че новият проект има за цел друго.
  Иначе подкрепям напълно написаното от D.Sаvоvа. И за мен гарантът за новото начинание може да бъде само познатото, което е спечелило доверието ми, а именно ДСБ с лидер Радан Кънев, както и Трайчо Трайков и Христо Иванов. Засега толкова. Само бъдещите действия на партията (коалицията?) ще покажат дали и другите й лица заслужават доверие. Защото “Да, България” не е като галеника на медиите и социолозите Румен Радев, комуто дават доверие в аванс, без да го познават. Като начало нека новаците от “Да, България” са наясно, че съмнителни коалиции с доказано нечистоплътни политици като Пръмова повече не трябва да има. По-добре дълъг период като силна парламентарна или дори извънпарламентарна опозиция, отколкото задушаване в коалиционната прегръдка на някой като Борисов. И задължителнa подкрепа на “жълтите павета”.

 47. Да,един от моите никове,които съм ползвал няколко пъти беше Донка.
  Но уважаема Симпатизантке,аз сега говоря официално и сериозно,а Вие се опитвате да ме иронизирате във връзка с няколкото ника,които съм ползвал.Защо го правите?Ами защото сте безсилна да ми опонирате и още повече-допускате че не знам кой сте Вие всъщност. Нали не можете да се закълнете,че ползвате само един ник???

  Говорейки за “опорните точки”,Вие не можете ли самостоятелно да се досетите,че ТЕ(точките) не са мой “патент”-не съм ги измислил аз,както никой друг тук,а единствено посочения от мен автор.Но заспалото население не иска и не иска и то застане зад (на) тях.
  И ако смятате че сте достоен човек,вместо и Вие да ги поставяте и да убеждавате хората (не комунистите) и те да ги поставят навсякъде,тогава ще се убедя,че действително сте благороден човек и не сте съпричастен към мърсотията( комунистическо-българската) ,в която живеете.
  За сетен път казвам-всеки,който игнорира “опорните точки”,изразени от автора на сайта не може да бъде достоен човек.Независимо какъв е.
  Неразрешаването на тези опорни точки не позволяват България да стане цивилизована държава,нито населението й да стане цивилизовано.Но вината не е моя,нито на техния автор.

  Що се касае за оригиналността ми(оригиналния ми подход)?-категорично не сте права.На ескимоски език “оригиналност” означава произход,е ,в този случай оригинала не е Антито,а съвсем друг човек-името му няма да споменавам този път за да не досаждам.
  Но за да се уверите лично, аз Ви препоръчвам да попитате “оригинала” на “опорните точки” и “метода”-той вижда ли нещо погрешно в моите мисли.Ако не Ви отговори,значи нескромно допускам че Той смята,че не съм злоупотребил с името му и неговите “точки”.

  А това че населението в България живее извън тези “оригинални точки”,задължително ще го доведе до още по-голямо вмирисване и идиотизиране.
  Няма ли край комунистическата свинщина в Българи и Руската й резидентура??????????

  Не,няма изглежда,ама за какви “проекти” говорите бе драги Симпатизанти на… каквото и да е.Проекти под светлините на комунистическите обекти и субекти?????
  И Стефан Цанев ли греши тези дни?

 48. “Антикомунист”, Без Ник и Донка, вие не ползвате блога, а злоупотребявате с него. Твърдя, че го правите съзнателно!
  Объркани, дълги монолози и подигравки с пишещите тук, гарнирани обилно с плакатен антикомунизъм, могат само да отегчат и най-упорития читател.

 49. В пространните ти писания не видях нито дума мнение за новия политически проект. От друга страна, преди няколко дена писа, че в този блог се прекалявало със заниманията с Русия. Ето ти два пункта, които ме карат да те мисля за провокатор, който разводнява дискусиите. Когато започнеш да пишеш сбито и по същество, може и да си променя мнението. Приятен ден на всички!

 50. Поздравявам Стефан Цанев за позицията му. Каквато и да е предисторията му, и аз не приемам да се опорочава една държавна награда чрез раздаването й на откровено омърсени индивиди като Гестапото. Позицията на Цанев е забележителна и с това, че се случва в исторически момент, в който червената чума се е засилила да се връща на бял кон.

 51. “Има едни примитивни хора, в тъмните пещери на чиито мозъци мъждука една основна идея: убедеността, че и останалите са като тях. Това са хора зли и завистливи, подли и страхливи, алчни и отмъстителни.”Евгений Дайнов.
  Оня с многото никове се сравнява с Иво Инджев; Иво Инджев =”Is this love” ,тоя с мнoгoто никове= Издислав.
  Тaка е като чувстват как се оттичат в канала

 52. Уважаема Симпатизантке, аз не обръщам внимание на никакви изкуствени , несериозни и наивни думи, названия, речи, реклами , заклинания и пр.
  Самата дума “проект” е непознат термин в политическия живот в цивилизованите страни, в тях не се създават партии като в България-почти като на конвейер.
  Самото название на партията е просто изречение с потвърдителен характер, то е в стил “отговор”.
  Не е нужно разумни хора да се чудят, просто е нужно да направят справка има ли подобна партия в културните страни поне в Европа. Поне в двайсетина например.
  Гуглгува всеки за 15 минути и веднага разбира че нито има такава партия, нито е квалифицирана с техническия термин “проект”.

  Но ако и това не е достатъчно , поне читателите на сайта имат прекрасната възможност са разкрият същността на този “десен проект”.
  Задават само няколко въпроса, които са основни за сайта и неговия домакин и ако на тях не открият отговор, значи този проект не е приложим към СТОЙНОСТИТЕ НА САЙТА. А някой да смята че той(сайта) е безстойностен, значи греши. Ако целите , които има или би имал този “проект” не попадат на територията на сайта ivo.bg, какъв е смисъла привържениците му да са така екзалтирани от проекта. Все едно някой футболен запалянко да се радва на някое сдружение, което не обръща внимание на футбола или поне на неговия любим отбор.
  Поне аз не намирам абсолютно нито един факт, който дори индиректно и частично да прави връзка между “Да, България” и въпросите в сайта ivo.bg.
  Как ли би реагирали няколкото сияещи читатели, ако съществуваха поне няколко “връзки”. А създателите на проекта ако пренебрегват достиженията на сайта, значи няма с какво да зарадват неговите читатели.
  Елементарна логика, нищо друго.
  Всяко несериозно образование е ненадеждно , както аз се убедих,то е точно такова-несериозно.
  Създадана е нова партия по емоционални критерии-ами няма как да е сериозно такова творение.
  Всеки човек може да смени емоциите си и това ще е фактор в политиката на новия проект.Така ли?
  Докато основните достижения на сайта не се сменят-те са обективни, материални и пр. факти.
  Ако някой обяви борба срещу комунистическата пропаганда, това е нещо съвсем различно.
  Който и да е политик ако не повдига въпросите развити в сайта поне според мен е неискрен или неграмотен.
  Аз поне смятам както много пъти съм казвала-този сайт е антикомунистически и щом като някой проект-партия не се интересува от неговите теми, значи самата партия не е антикомункстическа. И респективно антируска в смисъл срещу политиката на Русия.

 53. Kirov,
  Благодаря Ви че съм Ви направил впечатление,все пак за мен и това е чест,защото повечето не се впечатляват от нищо.

  Нали можете да се досетите,че Вие съвсем не сте автентичен Киров,както аз съм автентичния Анти,Донка,Лолита и забравения Панам…
  Няма смисъл от примитивност и злоба,те не носят нищо добро.
  С блога съвсем не злоупотребявам ,а точно обратното-от него се възхищавам или по-точно от повечето му стойности.Злоупотребяват тези,които не ги виждат или се правят че не ги виждат.
  Подигравам се само с комунисти,с нормални хора не се подигравам.Опитвате се по комунистически да ми вменявате неща,които не са мой приоритет.Нали нямате нищо общо с други никове на сайта.Имате ли нещо против да спомена само един от другите Ви никове?Багодаря предварително.

 54. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ Комунистическото ченге си е комунистическо.Най доброто ченге.Американските ряпа да ядат.
  То има винаги по два три псевдонима в зависимост от ситуацията и нуждата от криене.То никога не излиза с открити гърди и име.Научено е винаги да се крие и да лъже.Това го довежда до екстаз,че е измамил,че е успял.Намира го за суперхитро.А всъщност е един страхливец и подлец.

 55. @АНТИКОМУНИСТ

  Виждам, че по някакви причини? сте ангажиран с България; няма да питам за причините. Но питам за целта на това обилие от вариации на едни и същи изречения, както и на доста нескопосаното менторство по отношение на блога.
  Претенциите за грамотност, искреност, ненаивност, автентичност, нормалност и т.н. ме развеселяват. Далеч под Вашите критерии съм, както вече писах, разхождам се под летвата Ви осъзнато и свободно.
  Но имам предложения. Станете политик, свалете паметниците!
  Разчитайте на подкрепа тук. Вече доказахме лоялност (и здрави нерви) да Ви четем при всичките проявления.

  Докато започнете на политическата сцена… продължавам да покрепям (както и досега) ДСБ, и се надявам на силно развитие на новата партия на Христо Иванов!

  Ако не предприемете нищо (след всичкото демонстрирано съзнание за собствените си качества), ще се отнасям към Вас като към домашния любимец на блога.

 56. да Българя
  Да бе Да
  ама Не
  Може Би
  ама надали

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.