На вниманието на “невнимателните” към фактите русолюбци

Преди дни в сайта OFFNews се появи превод на есе, озаглавено “Русия е грешка на историята и държава –  еднодневка”, чийто автор е полският режисьор и продуцент Мачей Павлицки:

“Русия е грешка на историята. Тя вирее чрез поробването на собствените си граждани – и при царския, и при съветския, и при днешния модел на властта, който е комбинация от първите два и също толкова ефективно “оковава душите”.

Тя живее, като поглъща държави, социални групи, народи, чрез непрекъсната (успешна, неуспешна, временно успешна) агресия срещу своите съседи, тероризъм на другите континенти, засаждане и отглеждане на кървави владетели, чрез дестабилизиране на цели региони, развращаване на части от елита на множество западни страни, чрез внедряване на цивилизационни и етични антистандарти, чрез редовен шантаж в отношенията й с целия свят.

Тя живее чрез абсолютната безпощадност, която й позволява масово да убива собствените си граждани, когато сатрапът сметне за необходимо, и още повече – без угризения на съвестта унищожава гражданите на други страни. Някои съветолози разбират тази руска държавна специфика, но политическите елити на Запада (с изключение на редките моменти на ритуални викове) се правят, че не забелязват това. Кремъл изгражда своята държавна пропаганда на хиперлъжи и хипернаглости, непознати за западната цивилизация. Ето защо Западът така често се оказва безсилен по отношение на тези хиперлъжи и хипернаглости.

В процеса на самопречистване международната общност изплю извратените чудовища, както навремето изплю германския националсоциализъм. Но с Русия това все още не се е случило: тя заби кост в гърлото на света и с отвратителни вируси заразява цялия организъм.

Това е Русия – една печална грешка на историята, която ще бъде поправена. И следователно не Украйна, а самата Русия е държава-еднодневка. Новите източници на енергия бързо отнемат нейната силата и този процес ще бъде ускорен. Комплексираният кагебист Путин се оказа твърде непредсказуем и американците не могат да разчитат на него за запазване на баланса на силите с Китай.

Шистовият газ и новите способи за получаване на енергия – въпреки масирания саботаж на многочислените руски агенти на влияние и подкрепата на Германия – така ще изтощят Русия, че поради страх от мощен социален взрив, московският елит ще измести Путин. Борбата кой да заеме мястото му ще спечели този, който не предлага вяра в мощта на Русия, а вяра в мъдростта на руснаците.

Приказки ли? Ще говорим пак след три години.”

Българска версия на тази полска гледна точка със съответната специфика по темата се появи от неподписан автор във форума на сайта “Дневник”. Препубликувам коментара, който е обобщил ФАКТИ ( на които русолюбивите българи могат да отговорят само с обиди срещу “русофобията” на автора) с незначителна редакторска намеса без смислов ефект от нея.

“Въпрос за русофили, мурзилки

1. Каква е причината, за майка България, да се сближава с Русия, като:

– средната руска заплата е почти колкото българската, а минималната е 1/3 от българската

– като България изнася почти 2 пъти-повече от Русия на глава от населението, въпреки “големият” износ на оръжие, петрол, злато и диаманти. Ако от сравнението се извадят суровите и полуготови минерали, един българин изнася на световния пазар колкото 6 руснака (600% повече)

– като всяка година руснаците напускат Русия и бягат на “Запад” и дори в България, а никой от Запада или от България не отива в Русия

– като децата на руския елит са отишли да живеят “при врага”

Децата на Путин, Лавров, Хрушчов и т.н.

– като това е държавата, която е водеща в света по: алкохолизъм, употреба на дрога, убийства и самоубийства, жертви при ПТП и т.н. ( в пъти повече отколкото в България)

– като продължителността на живота е с 10 години по-къса отколкото в България –

– като това е държавата, водеща в света по изоставени деца и възрастни хора – при живи роднини (в пъти повече отколкото в България)

– като това е държавата, в която показателите за свобода на медиите, за качество на живот, коефициент джини са по-ниски отколкото в България, а показателите за корупция и липса на демокрация – много по-високи

– като това е държавата, която ни държи (поддържайки пета колона в България) в абсолютна енергийна зависимост. А една енергийна зависимост (… ) е равнозначна на загуба на независимост, загуба на суверенитет, със заплахата, че ако българското правителство не изпълнява нарежданията на Москва ще оставят българите на студено. Няма правителство, което да не се огъне под такъв натиск (както се случи на ББ през 2009, Путин официално го заплаши). А от друга страна ни принуждават да плащаме огромни, надпазарни цени за газ и гориво, с което ни обезкървяват икономиката.

– като това е държавата, която изнася всяка година милиарди от България (справка НСИ), като съзнателно пречи на българският износ (България изнася под 2 % за Русия, а внася над 12%), и само фирми, „целуващи ръка“ на Путин, имат право да експортират

– като това е държавата, за която се твърди, че има огромен пазар, който ние българите не трябва да губим, а всъщност е малък пазар в сравнение с нашия собствен, европейския (140 милиона руснака и 550 милиона европейци), а като обем е 1300 милиарда (доста по-малък от италианския)

– като това е държавата, заради която в развития свят ни наричат “троянски коне или магарета”

– това е държавата, в която законност и демокрация са мръсни думи. Там важи законът на джунглата – по силният печели всичко.

Русия е лошата компания, от която България трябва да се отърве веднъж завинаги….

Практически Русия няма какво да предложи на България в геополитически, цивилизационен и икономически план. Докато обратното е ставало през цялата история на Русия

И понеже към днешна дата няма нищо привлекателно в Русия, мурзилките веднага ще го обърнат на история, ще говорят за “освобождението” от турско “робство” и за това, че сме им “длъжни” по някакъв начин на руснаците (което е пълна глупост, разбира се) искам да спомена няколко факта от историята, които повечето българи не са чували, но лесно могат да се проверят …………..

1. Турско „робство“ е имало само в България. Ако прочетете историите на съседните държави, били под османско владичество (Гърция, Сърбия, Румъния, Кипър, Сирия, Ирак, Египет……………..) с изненада ще установите, че навсякъде е имало османско владичество или управление. Само по някаква незнайна причина в България е имало робство. Защо ? Ами, за да се каже, че руснаците са ни освободили от робство и трябва да сме им задължени. През „робството“ българите са имали собствена земя и стока, получавали са пазарно заплащане на услугите си и са имали право да се придвижват свободно и да живеят в границите на цялата империя и извън нея. В същото време руснаците са били крепостни, а дори за тях не се казва,че са били роби. Крепостните са били законно продавани като кучета и помешчикът е спал с жената на крепостния когато поиска. Ботев е изпратен от баща си съвсем свободно и законно да учи в Одеса, а с парите, които баща му е изкарал, законно с труд в Османската империя и му е изпратил, е могъл да си купи, пак законно, крепостни или кучета в Русия.

И за да не ме обвини някой, че омаловажавам борбата на нашите борци, герои, за национално освобождение, ще кажа, че е МНОГО ПО- ГОЛЯМА САМОЖЕРТВА, и много по-достойно, да рискуваш живота си за свобода и национална независимост, когато си материално осигурен и рискуваш бъдещето на децата си, отколкото ако го правиш като роб и няма какво да губиш, и дори не разполагаш с децата си, както руските крепостни. Моите прародители са се били на Шипка, но те роби не са били. Имали са шивашки дукян в Пазарджик, което за времето си е било доста добре. Светла им памет.

2.Руснаците никога не са мислили да ни освобождават. Няма НИТО ЕДИН документ,  от който да е видно, че са искали да създадат независима държава България. Навсякъде в руските и световни документи, за територията на България пише – окупирани територии и окупационни войски. А и звучи супер наивно, че Русия води 13 войни да завземе Босфора и Дарданелите и да си осигури достъп – до Средиземно море , загубила е хиляди войници, за целта, поробили са 20 народа (освободи ли ги, де) и точно на пътя –на голямата си цел са създали независима България 

Независима България е създадена , в действителност, на Берлинския конгрес от великите сили (не защото и те са “обичали” България), за да разкарат руснаците по-далече от проливите. Тогава и за първи път се определя дата, на която окупационните руски войски да напуснат окупираните територии на България. Оттогава Русия е най-големият ни враг. Пак не заради някакво специално отношение към нас , а защото стоим на пътя на вековната им цел. И все по този повод:

3. Създадоха от чисти българи – “македонската нация”

4. Насъскаха сърбите да ни нападнат след Съединението

5.През Първата световна война нахлуха в Добруджа и бомбардираха Варна. Разбира се тогава ген. Колев ги изпрати по живо, по-здраво обратно, а България подписа Брест-Литовския мирен договор, като страна победител, а Русия се оказа с най-големите териториални загуби в историята си.

6. Нападнаха ни през Втората световна война, въпреки че България не е убила нито един съветски войник и беше неутрална спрямо СССР. Българското консулство е работило в Москва през цялото време на войната.

7. Вкараха ни сред държавите, загубили войната, въпреки хилядите паднали български жертви в битките срещу Вермахта.

8. Избиха цялата българска интелигенция и отнеха най-ценното за българина – земята и възможността, децата му, да се образоват на Запад ………………

И последно да добавя. САЩ два пъти спасява Франция от Германия, като загиват стотици хиляди американски момчета, без САЩ да придобие каквато и да била територия. Т.е. десетки пъти повече отколкото войници на руската империя за “освобождението” на България. И въпреки това Франция води абсолютно независима от САЩ политика и няма паметник на американски президенти пред техния парламент”.

58 мнения за “На вниманието на “невнимателните” към фактите русолюбци”

 1. Още малко факти:
  1. ЛУКОЙЛ и останалите 40’000 руски фирми в България: Невнесени/ОТКРАДНАТИ данъци за около 5 МИЛИАРДА лева.
  2. Площадката на АЕЦ Белене – напукана и негодна (по Бивол) – около 3 МИЛИАРДА грабеж заедно с Южен Поток
  И едни други факти:
  1.Иван Костов и ОДС махнаха мавзолея и подготвяха махането на МОЧА
  2.ген.Атанас Атанасов изгони 7 руски разведки и десетина руски мафиоти воглаве с Чорни и Ершов

  Извода: ДСБ+ДА,БЪЛГАРИЯ – всички те хората които могат,знаят,искат.

 2. Страхотни статии.Урок по история.
  Благодаря ви г-н Инджев,че ги публикувате.Блогът освен коментари има и образователна цел.Този текст трябва да се напише в учебниците по история за бръз прочит.

 3. А кажете как все се оказва, че от 7.11.1917г. за Русия, СССР и РФ всички войни до една са предизвикани от тях. На чужда територия. Войните със съседите довеждат първо до окупация и после до анексиране на територии. Колкото до германо-съветската война с начало 22 юни 1941г. изводът е еднозначен. На база анализът и логиката на фактите и достъпните архиви, че нацистите в името на оцеляването са нанесли превантивен удар.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=58748DC9C6A50

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=587500C185B38

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5875D43F75311

  И един малко очакван текст от кремълски пропагандист за войната в Донбас.

  http://198.144.120.155/view.php?id=86748

 4. Искам да попитам относно 1ва точка на втората част – за турското робство. Истина ли е, че е в съседните ни страни не се употребява термина “робство” ?

 5. Нищо не може да се добави!
  Само да се припомни:
  ” И няма по слепи от очите, които не искат да видят!
  И няма по-глухи от ушите които не искат да чуят!”
  А специално за извратеняците-московски мекерета от всички континенти, народът го е казал:
  “Краставите магарета, и през девет планини се намират!”

 6. Страхотно г-н Инджев,така трябва да се казват нещата -кратко, ясно и с факти,дано уври дебелата българска глава!Ще посна материала , колкото мога повече,че имам познати и роднини с които постоянно се ядосвам заради дивотиите които са им набити в главите…..и Ч.Н.Г

 7. Русия е империя на злото във всичките си модели на държавност през които е съществувала. Отдавна е време човечеството да изтрие от картата въпросната империя та да могат и руснаците да се развиват като личности.
  За българските русолюбци е късно – те са безвъзвратно деградирали мижитурки.

 8. Имам питания.
  Какво става с изваждането на това което е останало от катастрофиралият Ту-154-части-както от самолета така и телата или поне което може да се намери от пасажерите и екипажа.
  Започнаха мощно търсене, няколко дни денонощно на “терен”, хиляди спасители, водолази, десетки кораби и въртолети. Извадиха някакви отломки, разкъсани до неузнаваемост останки от човешки тела и спряха. Времето не позволявало. Но минаха вече около две седмици, пагодата се оправи, обаче “ни дума, ни вопъл, ни стон” за подновени опити за продължаване на операцията. Парите ли свършиха, това което откриваха дали не е в крещящо противоречие на одобрената от Кремъл версия или Бог знае още какво.
  А тъкмо бяха намислили да погребат “доктор Лиза” (само за протокола, тя е “лекарка” с нулева практика) в Новодевическото гробище.
  Ако някой има повече инфо, моля да го сподели. Аз не намирам нищо-никъде.

 9. не знам още как съществуват мурзилките,не върви само с ПУТИНОВАТА телевизия, там са велики,нашите русофили гледат само тая талавизия и ахкат като за световно-докога ли блюдолизци-путинофили ще излезите от блатото на Рассия, като затъвате ежеминутно-секундарника лети за вас през глава,Във тиквите им само водка а жените и чакалад и водка и така един затворен кръг от който няма измъкване.

 10. За насъскването на сърбите 1885 година има роля и Австро-Унгария.

 11. Този път ги разби.Тук ти е силата.Остави го Борисов.Това ти е темата.

 12. Към Кулин бан:

  Факт.
  Обаче Австо-Унгария няма претенция да ни бъде ментор, на когото да сме задължени да угаждаме вече втори век след онези събития с цената на отстъпление от националните ни интереси.
  Иначе същата империя, с която руската се съюзява на основата на общия интерес да се потискат малките завоювани народи, се догговаря тайно през лятото на 1876 г. в Райхщад с Русия да не се допуска голяма нова държава на Балканите- т.е.да няма дъргжава на най-голямата етническа общност, каквато е българската-още преди Цариградската конференция от края на 1886 г. (свикана по инициатива на британската дипломация и упълномощила на практика Русия да води войната с Турция като отглас от Априлското въстание, превърнало се в повода, т.е. в kazus beli ).
  Въпросното споразумение , което са се надявали да остане в тайна, изобличава лъжата за “подаръка” на Русия в Сан Стефано- отлично са занаели Граф Игнатиев и компания, че такава България не се предвижда ( от тях и австроунгарците най-малкото).

 13. Всичко това е вярно и точно. Но може да се добави и още нещо: Още Иван Грозни започва далновидното издигане на етническото име „руси” в ранг на имперско, а древното имперско име „българи” бива принизявано (също далновидно от руска гледна чока) от следващите руски царе до етническо наименование само и единствено на задунайските славяни. В тази връзка, името българи е било отнето на всички етноси в Руската империя, носещи това име. От друга страна, още от времето на Паисий, на населението в българските земи системно се поднася етно-центризъм, а не държавен патриотизъм. Поради своята културна изостаналост, бившите задунайски славяни прегръщат само за себе си името „българи” (появява се дори и порочния израз „чисти българи”), така и не успявайки да приобщят към това бивше имперско (разбирай – възможно национално) име множеството етноси, с които съжителстват. Помаци, власи, гагаузи, каракачани и дори т.н. македонци, остават чужди за един общонационален идеал. Този резултат е бил по вкуса на руската политика, която предпочита ограничен български етнос пред обединена нация под същото име.

  Дори и религиозният живот по онова време е белязан от печата на така наречения етнофилетизъм. В резултат, няма друга съседна страна, в която основния етнос да е така самоизолиран в себе си от прекомерното присъствие на малцинствени етноси, каквато е България през 19 век. Подобна демографска ограниченост обрича на неуспех всякакви опити за популяризация на идеята за Българска държава. Тази идея си остава за „лично ползване” само на шепа комити, хъшове и хайдути. Априлското въстание е само бледо копие на мечтаното от тогавашните родолюбци – всенародно освободително движение. Такова се появява едва след създаването на княжество България, когато патриотичното възпитание се превръща в държавна политика, но отново в една ограничена етноцентристка форма, чиито неотменни черти са шовинизъм, туркофобия, антициганизъм, ксенофобия, недоверие към съседните нации и т.н. чак до наши дни.

 14. Чудесно казано,подкрепено с факти.
  Относно турското робство-не съм съвсем съгласен с отричането на думата ‘робство’!
  Захарий Стоянов осъзнавайки пагубната политика на Русия,той самият – русофоб, говори за ‘робството’. И не само той.
  Добавям и ангарията,която бива отменена чак в края на 19 век от ‘Хатихумаюна’.
  ‘Каквото и да кажем — „робство“ или „владичество“, това което беше между 1396 и 1878 г., си има едно точно име —катастрофа за българския народ и държава’ – думи на един уважаван историк и шеф на НИМ.
  Прав е човека…

 15. Малка забележка към проф. Б.Димитров – по-скоро годината в цитата трябва да е не 1878, а 1908!
  Трети март обслужва други интереси.
  Не българските такива!

 16. “Вкараха ни сред държавите, загубили войната, въпреки хилядите паднали български жертви в битките срещу Вермахта.”-Иво Инджев

  Тук вече категорично изразявам несъгласие.

  Нашата страна по време на Втората Световна Война не участва в самата война.Тя не напада нито една държава и не води бойни действия срещу нито една държава и нейните войски.

  Дори не приема по дипломатически път обявената й от Съветския Съюз война на 05 септ. 1944г.Но по всички критерии-политически,дипломатически,военни,исторически тя е жертва на войната и е загубила тази война.
  Няма как да не я е загубила,след като е напълно окупирана от варжеските Съветски войски.Тази окупация продължава до декември 1947г.Ами как една окупирана държава може да е едновременно и победител в която и да е война.Дори след като нейните войски са незаконно включени в състава на окупаторската Съветска(Червена) армия,Държавата България си е останала със същия статус на окупирана държава,за копето има официални съветски документи и органи..Дори и след края на Съветско-Българската Война,поставен на 28 окт 1944г.
  Кой може в такъв случай да обяви Царство България за “победител”. Кого е победила България по време на ВСВ,в кои сражения,къде са регистрирани победите на България,къде са примирията или мирните договори,в които тя е “победител”.
  На територията на страната по насилствен път влизат единствено войските на Съветския Съюз.Писах го няколко пъти-победата на Съветския Съюз срещу Царство България е регистрирана съвсем официално от Съветските власти и точно по този повод Върховния Съвет на СССР на 14 септ. издава Указ за повишаване във военно звание на Командващия Трети Укр. фронт и от “армейски генерал”,Фьодор Толбухин става “Маршал на Съветския Съюз”.
  На Мирните преговори 1946-47г. България е призната за победена именно на основата на Съветската победа.Кой дипломат,политик и военен от страните-съюзници може да обяви Царство България за “победител”,след като не кой друг да е ,а точно Съветския Съюз го е победил.Там е предоставен текста на “Съглашението за примирие”,подписано от СССР,САЩ и Велокобритания от страна на съюзниците и от страна на Царство Бълария,като загубила войната.

  Тук е голямата мръснишка рола на руснаците-измамиха САЩ и Англия и ги включиха като победители срещу България,а те горките не са изстреляли нито един куршум нито на Българска нито срешу Българска територия.
  Затова казвам милион път-няма по-големи мръсници в историята от руските комунисти.Впрочем българските са по-големи!

 17. Жертвите от страна на Българските войски не са юридически “Български жертви”,просто защото няма никакъв юридически документ за споразумение между двете държави -Съветския Съюз и Царство България като две държави-съюзници и на тази основа България официално да е предоставила нейните войски в състава на Съветските.
  Загиналите и ранени български войници са “съветски жертви”.Те са загинали за интересите(реокупация на Европа) на Съветския Съюз,а не в името на българските интереси.Правителството на Царство България-ОФ не ръководи Българските войски и не им поставя абсолютно никакви задачи.Включително и самото Министервтво на войната.

  Просто комунистите предоставят нашите войски на руснаците-напълно по по незаконен път.И те ги ползват с две цели,кои са-нека читателите да помислят,не е трудно да стигнат до истината.

 18. http://echo.msk.ru/blog/echomsk/1907850-echo/
  Това е част от изтеклия доклад.
  В самия край:
  …”4) На сентябрьской встрече в Праге было принято решение, что в случае избрания Хиллари все «румынские хакеры» и другие европейские оперативные сотрудники должны залечь на дно в болгарском Пловдиве.”

 19. Една част знаехме, друга научаваме. Но сме наясно с руския империализъм и какво са ни причинили през вековете!

 20. Мм-мм-да-а, иначе източната орбита на “европейското развитие” трябва да се усилва, както и където може. Консорциумът “Али Баба” дошъл в България” и решил да прави кол- център за продажба на семки и бонбонки… Да умреш от смях – КОЙ и КЪДЕ е видял и пипнал китайски инвестиции (освен за боклуци като супербоклукът ГРЕЙТ УОЛ!)? Както от хвалтотенето на мутрата се заринахме от омански, бахрейнски, кувейтски, катарски и ирански “инвестиции”, същото ще е сега.

  http://pik.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D1%81-%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B0-%D1%81-%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-news622766.html

 21. А, това съм го пропуснал в “пыг”, много е впечатляващо. ЧЕТЕТЕ И ЛИКУВАЙТЕ!
  “ЕКСКЛУЗИВНО!Китай мощно налива пари в българската икономика!”
  Този мощен прилив се равнява точно на 0, 000 парични единици в пакета валути между еврото, долара, юана- че до замбийската квача…

 22. Само да допълня – Освобождението от Османско Иго (иго е според Вазов – очевидец) то е заплатено с едни огромни златни Руски рубли окупационен данък.
  Кемал Ататюрк въвежда думата турци до тогава са се наричали османци и е имало и етноси наричащи се другояче.
  Тези които завладяват Балканския полуостров и БългАрия са Баязид и баща му Мурад – вижте им лицата те са спескани и с криви носове – типични симитски – в случая арабски (както при Сирийците) черти. Сега НИЕ плащаме 4000 лева за бежанец от Сирия наследник на тез престъпници/убийци. Сега пак имаме робство ако да речем се освободим от тез бежанци – а реално войници на исляма.
  Също Анадола е населен с генетични наследници на траките като нас може да намерите на eupedia.eu тез данни за Y-DNA – Анадола е завзет от Мохамед завоевателя със същото симитско/арабско лице.
  Питам аз След като отиде Русия да се бие вместо Сирия/Асад това подкрепа за изконните ни врагове ли е?
  Баташкото клане, Априлското и другите бунтове и възстания не са на кармата на тез дето се наричат турци а на предводителите им симитите/арабите. Питам аз некой да е чул извинение за тез убийства? Или па за сега случващото се?
  Иначе руснаците са по хора и от българите – а тез православните обкновенни руснаци са още повече но политиката им е лоша.
  Браво за статията.

 23. АНТИКОМУНИСТ, не случайно си избрал точно това име! Появяваш се тук и там и под други псевдоними.
  Но като те чета съм раздвоен, на коя приказка повече ми напомняш ? Дали на “Червената шапчица” или на “Вълкът и седемте козлета”?

 24. Аз бих вметнал факта за тоновете злато,които Княжество България е изплатило след 1878г. на т.нар Освободители за т.нар Освобождение!Невероятна “братска” обич!!!

 25. Пиша само с един ник,другите съм ползвал преди години и при това си признавам,лошото че тези,които пишете с десетки никове не си признавате,това коректно ли е към сайта и неговите читатели.
  А че Клюкар е с още много никвое,в рова няма съмнение,просто братовчед на себе си-ами само един човек знае колкос а никовете ми, и този факт го казва под други никове и смята че абсолютно никой не може да се досети…

  Добре,ползвам сто ника,но кажи ако ме четеш разбираш ли каков говоря и съгласен ли си.По-добре е да не си съгласен,за да разбера грешката си.

 26. Някой може ли да покаже снимка на табелата на храм „Александър Невски“, където е пишело за 200000 загинали руски войни във войната 1877-1878 година?

 27. Прекрасна статия! Лошото, че масовката няма да я прочете, а и да я прочете ще обвини – соросоиди, бандеровци и т.н.

 28. Едно леко допълнение. В точка 6 не само българското консулсто е било отворено през ВСВ в Москва. Посолството ни там функционира непрекъснато. Нещо повече, посланик Иван Стаменов е съветски агент и чрез него Сталин е сондирал германците за сепаративен мир през месец юли 1941г. когато е изглеждало, че нищо не може да спре победосната немска военна машина.

  http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/2009/02/23/680116_misterii_i_istini_okolo_edin_bulgarski_poslanik/

 29. Статиите са отлични.Могат да допълнат учебника по история,който и до сега комунистите не дават да се напише с фактите такива,каквито са били.В СССР имаме не просто консулство,имаме ПОСОЛСТВО/отделна работа е,че посланника Стаменов е шпионин на НКВД/КГБ/След като обявяваме война на Англия,САЩ,Австралия и т.н. сме бомбардирани от тях.Но със СССР отношенията ни са редовно торпилирани от съветска страна-изпращат у нас диверсанти-подривници с парашути и подводници,организират,финансират иактивно ръководят шпионски мрежи.торпилират български кораби с цивилни пасажери-бежанци от Румъния,инспирират и въоръжават нелегални групи в страната за да дестабилизират законната власт и подготват окупацията на България.Какво ще правим с руската пета колона?

 30. Много ми се иска Мачей Павлицки да е прав в доводите си, но се опасявам, че греши и в сегашния си вид Русия е в много устойчива държавна структура на диктатура от африкански тип и Путин, подобно на Мобуту или Робърт Мугабе има предпоставки да остане на власт десетки години. Всички фактори за това са налице – добре охранени висш и среден ешелон на властта, изключително корумпирана чиновническа каста, както и силови структури, които нямат изгода да променят статуквото, огромна територия без концентрация на население, което да може да се самоорганизира за сваляне на правителството, липса на пътища,по които да се придвижи това население към центровете на властта, липса на свободни медии и слово. Остане ли Русия в изолация, за да вървят плащанията към тези, които крепят Путин на власт и не са склонни към промяна на статуквото, трябва, подобно на СССР, ВПК да работи на пълни обороти, което означава Русия постоянно да води и подклажда войни.
  Обнадежден съм от индикациите, които дава Тръмп за сближаване с Русия, път, който изведе Рейгън до краха на Съветския съюз. СССР не се срина, заради Афганистан или страха от фалит, руснакът се ужасява само от две неща – дъното на бутилката и липсата на враг. Афганистан беше просто поредната война и дори да беше настъпил повсеместен глад, червените гаулайтери пак щяха да играят тенис за сваляне на килограми, както по време на Ленинградската блокада, а животът на мужика щеше да струва по-малко от цената на куршума, който вкарват в тила му.”Империята на злото” се срина, когато Рейгън и Маргарет Тачър подадоха ръка на Горбачов и обявявайки го за “добрия руснак” лишиха режима от враг в тяхно лице. Разбира се, и Рейгън и Тачър не бяха толкова наивни, за да си мислят, че Горбачов не е от селектираните от КПСС катили, различен от Брежнев, Андропов или Черненко и колкото повече стискаха десницата му, толкова повече стискаха и гърлото му. Това го хвана неподготвен как да реагира и липсата на враг обезсмисли продукцията на ВПК като го фалира и по този начин лиши низшите ешелони от доходи и те свалиха Горбачов.
  Тръмп от дълги години обявява Китай за основен противник на Съединените щати и много се надявам Путин да направи огромната глупост да застане на страната на Америка и да поеме върху и без това слабата си икономика ударите от тази война, което ще го свали от власт и ще предизвика краха на СССР 0.2

 31. Браво,г-н Инджев! Ах, какво удоволствие е да Ви чете човек! Браво и за смелостта да казвате истината!Браво и за това, че не се уморявате да я казвате! А този текст наистина трябва да се изучава в училищата и университетите.

 32. Добавям към същественото от GEORGI NIKOLOV – за ролята на агент Стаменов, сътрудничил по ‘патриотични’ съображения (Судоплатов). Глава 6, ‘Попытка тайного дипломатического зондажа и дезинформационной игры с немцами через болгарского посла в СССР Стаменова’ – http://royallib.com/read/sudoplatov_pavel/spetsoperatsii.html#718787

 33. В днешното издание на рубриката “Наивността в България” ще посоча въпроса на колегата Красноселски:
  “Какво ще правим с руската пета колона?”
  Предварително ще уточня ( за по-наивните)с малка вероятност да сгреша, че колегата има предвид комунистическите кръгове у нас.
  Въпросът му е обективен, морален, уместен но поставен ненавременно. Как може да стане нещо с петоколонниците-комунисти като само преди два месеца населението в България избра за президент руски резидент.
  А възможно ли е Държавния глава като такъв да не е “петоколонник”.
  Българския президент практически, държавнически и политически се явява най-големия “петоколонкик” и очевидно в следващите пет години никой нищо не мож да “направи” с петоколонашите-комунисти.

  Точно това беше основната цел на комунистическата партия и тя бе достигната блестящо. Руския резидент блести заедно с прожекторите показани на фотографията горе вдясно.
  Така че отговор на въпроса на колегата едва ли би могъл да бъде даден.
  Впрочем може да бъде даден но няма да е успокояващ за хората, а за имунистит.
  Не става драги колега, но ако греша, коригирай ме!

 34. Някой може ли да ми каже със сигурност ,златото което България дължи на разия дали е било изплатено ???Защото един фен ми казва ,че видиш ли тоя дълг бил опростен … Които има инфо нека сподели…

 35. За стигнем заедно до истината по въпроса дали Царство България има статус на държава-победител или държава-победена, нека да зададем въпроса към всички:
  За коя война става въпрос?
  За отправна точка ще припомня че в периода на ВСВойна са водени много войни-поне 12 на брой, като най-жестоката е Германо-Съветската Война.

 36. Петата колона е любимо оръжие на рушняците. Това е извечен военен прийом при обсадните сражения. И извечно резултатен. При едно мнозинство от шарани …

 37. Парадоксално, но най-добре живеят руските поданици, които живеят далеч от Русия !!! Още по-голям парадокс е , че част от тези поданици се опитват да рушат държавите, които са им дали правото да се чувстват хора ??????????

 38. @COXO

  За втори път проследих най-общо собствените си мисли в коментара Ви.

 39. Паралели – Русия произвежда корупция и алкохолици, а ЕС е = на много труд, опит и технологии
  Паразитната империя на Путин е изградена върху костите на десетки народи, чийто труд и ресурси експлоатира

  Даваме ли си реално сметка какво е ЕС, каква е всяка държава поотделно, с традициите, опита, технологиите, какво произвежда, твори и в същия момент какво представлява Русия и руската икономика в сравнение с ЕС или с някоя от държавите в съюза.

  Русия е с територия 17 милиона кв. км. Разполага с огромен ресурс от нефт, газ, полезни изкопаеми, злато, диаманти, гори…

  Но на глава от населението брутният вътрешен продукт е под 15 000 $. За сравнение – в Норвегия е над 110 000 $. В Дания и Швеция е към 60 000. В Германия – 50 000.

  Франция е с територия 551 000 кв.км. или 30 пъти по-малка от Русия. Брутния вътрешен продукт на Франция е 2,5 трилиона долара. На Русия – 1,8 трилиона.

  Но Франция произвежда Пежо, Рено, Ситроен, произвежда и 6 044 900 000 л. вино годишно или по 42 л. вино на всеки поданик на Руската федерация. Хиляди малки и големи изби, милиони декари лозя, ферми, 400 вида сирена и всяко от тях е уникално по свой начин. Франция произвежда и самолети, ракети, кораби (вкл. бойни, които Русия купува), ядрена програма и арсенал.

  Какво произвежда Русия?!

  Брутният вътрешен продукт на Германия е 3,5 трилиона долара. Два пъти по-голям от руския. А Германия не разполага нито с нефт, нито с газ, нито злато и диаманти. Но призвежда и то здраво – Мерцедес, БВМ, Порше, Опел, Фолксваген, Сименс, Байер, Бош, Лийбхер…Списъкът е сякаш безкраен. Хиляди малки и големи пивоварни, стотици видове бира. Дори стоките във веригата „Берьозка” са made in Germany. Когато работех в Щутгарт установих, че до първата кафе – пауза в 9 ч. извършвам такъв обем работа, колкото за цял работен ден в България.

  Ами Италия?! Дори и тя има по-голям брутен вътрешен продукт от Русия…Ферари, Мазерати, Ламбурджини, Фиат, Ивеко, мода, селско стопанство, Берета…

  Столетия традиции, опит, развитие на технологии и труд, много труд – това е ЕС. Да отдадеш сърцето си на това, което вършиш, твориш, работиш за да те има, за да си най-добър. Никаква толерантност към корупция и престъпност.

  Какво произвежда Русия?!

  Швеция, която е с население 9 милиона има брутен вътрешен продукт 490 милиарда долара с територия 37 пъти по-малка и с население 15 пъти по-малко от цялата Руска федерация. Произвежда страхотни коли, камиони, дори изтребители… Да кажеш, че е имала колонии, че има благоприятен климат?!

  Какво произвежда Русия?!

  Произвежда корупция. В някои случай рушветът там достига до 90 % стойността на поръчката. Километър руски газопровод е пет пъти по-скъп отколкото в Европа. Обявиха, че Южен поток ще струва 3 милиарда, после станаха 4 милиарда. Наскоро порастнаха на 9,5 милиарда. Приятелите на Путин продължават да усвояват пари, и да ги изсипват в морето, въпреки че проектът е спрян от ЕС. За олимпиадата в Сочи построиха 48 километров път на стойност 9,5 милиарда долара или 200 милиона долара на километър. Най-гадното е, че Русия изнася корупция, така както изнася насилие и престъпност. Това е същността на тази паразитна империя, която е изградена върху костите на десетки народи, чийто труд и ресурси експлоатира.

  Неслучайно Русия е на първо място в света по брой на алкохолици, потребява 21% от цялото световно производство на хероин, заема трето място в света по брой на наркоманите, като на първо място е Афганистан, на второ – Иран. Децата и младежите харчат годишно 2,5 милиарда долара за наркотици, за последните 10 години от картата на Русия са изчезнали 13740 села и 214 града. В рейтинга за възприемане на корупцията Русия е на 154 място наред с Таджикистан, Папуа Нова Гвинея, Конго и Камбоджа.

  1,5 % от населението владее 50 % от националните богатства.

  Това произвежда Русия!!!Ха наздраве за рублофилистиците с лосион за вани “БОЯРЩИК“!!!Глътка-труп,глътка-труп!!

 40. Путинова Русия по статистика на ООН за 2015г заема:
  – 67-о място в света по стандарт на живот.
  -71-во място в света по ниво на човешко развитие.
  -72-ро място в света по брой на държавните разходи на гражданите .
  -127-о място в света по показатели за здравето на населението.
  -111-о място в света по средната продължителност на живота.
  -134-о място в света по очакваната продължителност на живота на хората, което показва продължаващо бъдещо влошаване на качеството на живот.
  Но затова пък-
  -1-во място в света по брой на самоубийствата сред възрастните хора, деца и юноши.
  -1-во място в света по броя на разводи и извънбрачни деца.
  -1-во място в света по брой на абортите и броя на деца, изоставени от родителите си.
  -1-во място в света за абсолютен упадък на населението.
  -1-во място в света по консумацията на алкохол и алкохоло-съдържащи продукти.
  -1-во място в света по продажбата на тютюн.
  1-во място в света по смъртност от болести на сърдечно – съдовата система.
  -2-о място в света по продажба на фалшиви лекарства.
  -1-во място в света на потреблението на хероин (21 % от световното производство).
  -1-во място в света по брой на произшествията (13 пъти повече от средното в световен мащаб).
  -159-о място в света по ниво на политическите права и свободи. Еми това е положението,Минке, честито на путлеристите и на рубладжиите!!!Да си го закачат до портрета на путлер!!!

 41. Царство България изплаща 10 млн.швейцарски франка на Русия,които тогава са били равността на 32 тона злато.Т.е. купили сме свободата.

 42. По всичко изглежда че Българския посланик в СССР Иван Стаменов е бил недостоен човек, оставяйки се да бъде завербуван от чекистите. Няма по-срамно нещо някой да работи за техни интереси, априори това е пълно морално самоубийство. Но съществува хипотеза, че на него му е било позволено да бъде завербуван със съгласието на Двореца или някое разузнаване. Защото в Двореца и лично Царя са били изключително добре информирани за много неща, които се случват в Москва, включително за убийствата, процесите и затварянията на български комунистически терористи от страна на съветските чекисти. Съществува и обоснована хипотеза че Стаменов( или негов помощник) е имал агент в Коминтерна.Връщайки се в България, той не заема доколкото се знае никакви длъжности, а получава пенсия от Съветите. Когато го канят да отиде в Москва на процесите през 1953г., той категорично отказва, оправдавайки се пред българските комунисти, че го е страх, давайки за пример гоненията срещу българските комунисти в Москва, при това в този период много от затворените все още не са пуснати от ГУЛАГ, включително Благой Попов.
  Няма информация дали въобще е посещавал Съюза до смъртта си, както и дали сина му с рускиня го е посещавал в София.
  Както казва колегата, в архивите липсват каквито и да са документи за него, явно всички са иззети от чекистите.
  Нищо не е оставил като спомени, или ако е писал, българските(съветските) комунисти са ги отнели.
  Но по-голям наивник от него е предшественика му-посланика в Съветския Съюз Никола Антонов. Неговия случай е върховен пример на наивност, непозната сред другите народи. Българските ДС-мръсници го откриват в САЩ и хитро го подлъгват да се върне в България с обещанието че няма да бъде преследван, но да донесе архивите, които той прирежава от посолството в Москва. И наивника се възгордява, пълни два куфара с безценни документи и каца на Аерогара -София, посрещнат е любезно от мръсниците и още по-любезно му вземат куфарите, които той не ги вижда повече. Понеже всяка операция на ДС се докладва и одобрява от КГБ, куфарите са предадени на съветските мръсници в София и всеки може да се досеги къде са сега.
  Впрочем има още по-силен случай на наивност-този на Генерал Асен Николов. Въпреки че прекрасно знае за избитите повече от 20 генерала от комунистите, той се връща в България,те го арестуват още на границата, съдят го и го разстрелват.
  Въобще Българската история е пълна с наивитети от най-високо ниво.
  Българските генерали на Девети не сапсиха Царството , а на Десети не спасиха Републиката(народната)
  Напълно недостойни хора…..Ама клетви, ама патриотизъм…., нищо подобно-тотален наивитетизъм.

 43. Поради изключителната скромност на моите немотивирани противници на сайта, ще отговоря на въпроса си: “В коя война участва Царство България по време на ВСВ?”

  В НИТО ЕДНА!!!!

  Участват Български войски в състава на Съветските войски в Германо-Съветската Война.По същия начин участват и войски на Румъния след окупацията й от същия Трети Украински фронт и още един съветски фронт. При това, умолявам читетлите да обърнат внимание- Кралство Румъния до този момент е на страната на Оста и воюва срещу Съветския Съюз.
  Но за болшевиките няма абсолютно никакво значение кой е воювал и кой не срещу тях, важното е да се реализира генералната цел-окупация и комунизация на държавите , които Съветските войски окупират.
  Така че и Румъния като противник и България като нормален дипломатически партньор попадат под един знаменател и имат един и същи резултат-болшевизация.
  Българските войски в състава на Трети Укр. Фронт изпълняват само задачи на самия фронт. В командно и оперативно отношение те нямат абсолютно никаква връзка с държавта си-Царство България и нейното правителство-ОФ.
  Болшевиките направиха са своя кукла мръсника-генерал Владимир Стойчев и го разкарваха по паради в Белград и Москва. И това леке е една от главните причини за жертвите от Българската войска.За съжаление Стефан Цанев му припосва “военни подвизи”.
  И накрая, България в статуса си на “окупирана държава” не може да бъде нито победена, нито победител. Тя може да е “победигел” или “победена държава” ако е свободна, а не окупирана държава. Но като за България може пък и това да е възможно, ние все държим първо място по наивнист и измама.
  Тези които смятат, че Царство България е “победител”, застават на страната на комунистическата пропаганда, че държавата ни е водила “Отечествена война”, което е пълен наивитет.
  България както казах не е водила никаква война и по тази логика не може да бъде квалифицирана нито като “победител”, нито като “победена”.

 44. Кратко допълнение:
  Царство България не е нападало нито една държава по времето на ВСВ.
  Второ, не е подписвало никакви военни договори с цел участие във военни операции(войни).
  Трето-обявява три неутралитете през периода на ВСВ:
  -първия след започване на ВСВ
  -втория след започване на ГСВ(Германо-Съветската Война)
  – трети, на 26 авг.1944г., когато властите стигат до информация че Съветския Съюз се готви да нападне страната.
  Царство България до 08 септ.1944г. също не е било нападано.

  След окупацията на нашата страна, Съветския Съюз създава окупационен режим под измамното название на СКК(Съюзна Контролна Комисия). Подлъгва двата наивника САЩ и Обединеното Кралство и те участват с представители.
  За подържане на окупационния режим Съветските войски създават своя “Военна комендатура” по гарнизонен принцип.
  Новата комунистическо-диктаторска власт е в непосредтсвена връзка и зависимост както от СКК, чийто председател е Началник-щаба на Трети Укр. фронт Ген-полковник Сергей Бирюзов, отделно с бившия сътрудник на Съветското посолство Степан Кирсанов, така и със Комендатурата.

  При такава “вътрешна обстановка” не е възможно държавата( и въобще нито една държава) да води собствена политика, включително да обявява и води войни.
  Що за окупирана държава може да бъде една държава ако може да води самостоятелна политика-мирна и военна.
  Руснаците затова ли са я окупирали в края на краищата….Всяка една окупация има за главна цел окупираната държава да не води свободна и независима политика.
  Както Русия направи с Крим-той бе просто анексиран, както и Карелския полуостров през 1940г. от СССР.Въобще Съветите и Русия са изключителни специалисти и почитатели на полуостровите….

  Днес България няма официална история, защото държавните й архиви са в Русия и никога няма да ни бъдат върнати.
  В препоръчаната статия за Иван Стаменов се казва че болшевишките мръсници са му отнели Дневника, да, напълно правилно твърдение,но същото са направили и с техния посланик в Царство България-Александър Лаврищев. Той е толкоз ценен, че е засекретен дори за руски изследователи и едва ли някога ще бъде разсекретен.
  С комунистическата мъростия на СССР и Русия няма оправия.И с Българската също!

 45. Драги EVERYONE ELSE, COXO: първо искам да кажа че не се заяждам,а още по-малко искам да съм монополист в мненията.Проблема е, че ние в България сме платците(носим последствията); както казват: “Кихне ли САЩ,целия свят хваща грип”
  ВПК на Русия формира едноцифрен процент от бюджета им. Рейгън срина СССР с ниската цена на въглеводорите,а имено те формират около 70% от бюджета им. Неслучайно рашистите подскочиха на Марко Рубио и обявиха че изключване от SWIFT ще класифицират като ядрен удар
  Това което наричаме “подадена ръка” към Горбачов беше съзнаването че ядрените оръжия трябва да са под контрола на разумен човек и да не попаднат в ръцете на някой психопат.Не е било “извръткане” или “надиграване”, а нормални и необходими действия за да не “се води Четвъртата световна война с лъкове и стрели”.
  Апропо: на тези които питат за ефекта на санкциите: Щом производител на водка “Руский стандарт” обяви фалит, значи дъното на бутилката (и парите) е съвсем близо

 46. Уважаеми SIMEON, това което имах предвид не са приходите от ВПК, през 80-те той работи на загуба. Става въпрос за бюджета и разходите за отбрана, които до “затоплянето” са секретни и за които, дори по-късно се дават занижени цифри. Обикновено ВПК има ненужно, свръх производство, като поръчките често превишават няколко пъти себестойността на продукцията, а разликата от цената отива като “такса лоялност” към тези, които крепят властта, т.е. краде се, подобно на “златната” магистрала в Сочи. Същата схема действа в Северна Корея, като потърпевши са гражданите й, а в съветския случай, тези на целия Източен блок. Договорите за разоръжаване водят до разсекретяване и намаляване на бюджета за въоръжаване, което автоматично означаваше орязване или изобщо спиране на плащанията на “такса лоялност” и разбира се много хора бяха недоволни от това.
  Препоръчвам Ви книгата “Наръчник на диктатора” (The Dictator’s Handbook), която дава някаква яснота защо диктатурите са толкова устойчиви, защо полезните изкопаеми са градивен фактор за една диктатура и защо евросубсидиите унищожават демокрацията в България.

 47. Симеоне, поздрав!
  Кой пита за санкциите? Отдавна пишем в съгласие, че санкциите имат! ефект. Бавно (просто защото ни се иска да е по-бързо), но сигурно. Но забележете, Путин вдига врява около тях повече от необходимото, защото освен, че са проблем, с периодичните си проплаквания за санкциите Кремъл успява да ‘легитимира’ (във вътрешноста) причината за състоянието на руската икономика. Врага и дъното на бутилката. Процентите подкрепа от радиираното население са в някаква степен реални. Така стигам до началото на коментара на Сохо. Става дума за първия параграф, и ситуацията според мен е описана точно. Мислите ми през последните дни гравитираха там.
  Колкото до това, кое срина СССР, още се цедят исторически спорове по детайлите и по конференции продължават да се чуват реплики. Твърдя, че СССР се срина сам. Русия заграбва, но не може да стопанисва заграбеното. Цивилизационна вещина, която не притежава. Тук обаче се сещам за фотографиите на Рейгън и Горбачов; и те парадоксално партнират на ‘стискането на десницата и гърлото’ от втория параграф на Сохо.

  И не, нямах предвид оттегляне в манастир. Но е възможно сетивата ми да сдават багажа, ако сгреша толкова сериозно за Тилерсън.

  Колкото до Тръмп, често ме втриса и мен. Но ще се радвам да попадна на разговор, който да не завършва на всяка цена с апокалиптична прогноза за ‘о-о-о света на Тръмп’. Вчера си говорихме с мой приятел по темата. Той го каза много точно, с едно клише: Trump is like e loose cannon, can be shooting either way.

  Без да се отказваме от прогнозите, ще чакаме времето да покаже.

 48. до СОХО: Човек се учи докато е жив и благодаря за препоръката относно книгата.Доверявам се че е стойностно четиво.
  EVERYONE ELSE : Поне от това което гледах по FOX (CNN ми идват леви) той се обяви за “махване с ръка на Крим” падане на санкциите ако Путин каже “повече няма да правя така” и въобще “каквото било-било”.И точно от това ме втриса,защото сам знаеш че “когато в Москва пр…..ат, в БГ се нас…ат” – с извинение за израза.

  100% съгласен с теб и твоя приятел – следващите 2-3 месеца ще видим.

 49. P.S.EVERYONE ELSE: Вярно е че спорове за края на СССР има много,но че Рейгън им помогна за срива спор няма.Негова е малко известната мисъл: “Левите четат Маркс, консерваторите го разбират”

 50. Никакви снкции не могат да вразумят чекистите от Кремъл,може да имат страхотни ефекти,но не могат да се преборят с комунистическите дефекти.

  СССР умря защото живота го победи,така ще се получи и с Русия.Тя не се влияе от нищо,тя е бездушевно творение на безмозъчно умопомрачение.

 51. Към SIМEON, COXO и EVERYONE ELSE,
  честа заблуда на самите нас е да приемаме желаното за действително.
  За съжаление според мен нещата въобще не са розови и ако има някаква надежда тя е по скоро в сферата на конспирациите. Ето какви са фактите (според Гари Каспаров):
  Trump has criticized: Republicans, Democrats, the Pope, US elections, CIA, FBI, NATO, Meryl Streep.
  Trump hasn’t criticized: Vladimir Putin.
  Това само по себе си едва ли би било притеснително но знаем че Тръмп е арогантен, доказан лъжец и мошеник. Самият факт че голяма част от републиканците застанаха зад него е притеснително. Тоест твърдението че виждате ли че Путин е лъжец и мошеник но и западните политици не са по-хубави добива своята тежест.
  Вижте например този Twitter акаунт: https://twitter.com/Khanoisseur
  Дори да приемем твърденията в него за пропагандни въпроса защо избирането на Тръмп предизвиква такава радост и подкрепа от рубладжиите (включително и Радев) ме кара да мисля че действително има някаква зависимост на Тръмп от Путин. И понеже се видя че на Тръмп не му пука от компромати с арогантни секс изказвания единствената възможна зависимост е финансовата. Истина е също че нито едно американска банка не е поела риска да инвестира в неговите бизнес проекти. А ако действителност Тръмп е длъжник на Путин то тогава президентския пост може да го използва по два начина. Да се отплати на Путин или да го съсипе (като по този начин си изчисти бизнеса). За съжаления вторият вариант е силно конспиративен но дори и да се сбъдне това няма да се размине без някакъв военен конфликт.
  Дано да не съм прав но не съм оптимист. Време е май за борба да защитим свободата.

 52. Работих известно време в Тунис. Когато си тръгвах ми подариха една луксозна книга, богато илюстрирана, за Тунис. В нея прочетох, че турците са “били” и в тази страна цели 200 години. През целия ми престой нито един тунизиец, /работех в унивеситета/, не спомена за този факт, нежели да говори за някакво робство. Само ние искаме да сме роби.

 53. 100% съгласен Тенко. Мен лично секс компромати не ме вълнуват (това са проблеми на семейство Тръмп). Но финансовата зависимост (и/или пране на пари) е нещо много,много различно.Явно той е бил “пилотен проект” преди ЛъоПен и вся осталная.

 54. Не съм русофоб. Българофил съм. Няма как да не забележа инвазията и агресивното превземане на нашата икономика от Русия сега. Не говоря въобще за миналото. Тогава не е било по-различно. Огромните репарации към СССР след WW2. Унищожението на елита ни и на икономиката ни от комунистическите слуги на СССР. Може би изпуснатите случайно фрази от висшестоящи руснаци за нашата незначителност и че почти сме закупени от тях са всъщност късчета зловеща истина. А продажници дал бог и днес.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.