Посмали ( десет пъти) руски манго !

Съветският съюз отмъква разбойнически българските архиви след като окупира България без повод за война през септемри 1944 г.

Русия, правоприемник на всичко съветско, отказва и до ден днешен да ги върне.

Но има по-лошо като продължение на тази гадост.

Съветските слуги у нас обслужват лъжите за мащаба на руските жертви през 19 век в руско-турската евразийска война на Балканите. За да сме благодни до гроб, т.е. до пълното изчезване на травмираната до смърт от 45 години съветско обезбългаряване България.

За тази цел те упорито умножават (приблизително) по десет загиналите на територията на днешна България войници от руската  имперска армия, която е наброявала 185 000 души, но била дала …200 000 жертви.

Писал съм многократно за също така многократно по-големите български жертви ( не само на глава от населението), дадени за българска свобода, платена с кръвта и саможертвата на опълченците и на цивилните по време на поредния руски поход към Проливите, чиято цел ни най-малко не е била създаването на независима българска държава.

Днешните български рублофили обаче продължават да питат дали е вярно, че имало такова преувеличение с твърдението за 200 000 руски жертви ( от общо 185 000 войници и офицери в кампанията на Балканите през 1877-1878 г.), сред които руснаците далеч не са били мнозинство.

Какво да им кажеш на “верващите”, които не желаят да си спомнят как президентът Георги Първанов, набеден историк, лъжеше за въпросните 200 000 руски жертви!? Ще помогне ли за “проглеждането” им да ги препратиш към фалшифицираните  по съветска заръка български енциклопедии, в които десетократното преувеличение на руските военни загуби е документирано?

Ето един линк , разобличаващ тази основополагаща лъжа, върху която коленичи раболепието пред “освободителите”,  към статия в сайт, който май не е бил напазаруван с рубли през 2009 г.  http://www.blitz.bg/article/10229

Но понеже въпреки всичко русолюбците настояват да им бъде напомнено с факти дали въпросната лъжа наистина е била изписана до неотдавна на табела на входа на най-голямата катедрала в София, прилагам и снимка на пропагадния надпис, премахнат тихомълком след посещението на руския историк Степан Кашурко в София, обявил истината за загубите на Дунавската армия на Русия: “общо загинали на българска земя 22 391 “ ( Цитатът е от книгата на Милчо Спасов “ Триста години сянка над България”, стр. 35).

Ето и снимка на въпросната табела пред “Ал. Невски” в София, преди гузно да я премахнат преди десетина години.

IMG_5074

39 мнения за “Посмали ( десет пъти) руски манго !”

 1. Велик сте г-н Инджев! След този факт,майкопродавците единствено трябва да млъкнат!

 2. Когато фактите и автентичните документи говорят наглите разийски слуги би трябвало да си наведат кухите кратуни и да замълчат …Поздравления и Благодарност г–н Инджев ,че ги издирвате тия факти за заслепената част от народа пък който иска да слуша …

 3. Според Гоце 200000 руски солдати са дали живота за свободата на България,ами в този исторически факт от нашата история ,братушките са загубили войната с Турция,бленуваните проливи за който те са воювали, са останали в необрозимото бъдеще на РОСИЯ-а не великата славянска обич към братския български народ е целта на нашите ,,освободители,,-украинци,молдовци,финландци,татари,.

 4. На рублолюбците в България никакви факти няма да им отворят очите за истината – не са способни да я признаят дори да я знаят!

 5. KOSTADIN NIKOLOV Само да вметна, че въпросните татари са измислени специално от Ленин, за да не си помисли някой, че там живеят чисти българи, които са просто мохамедани. Татарстан е комунистическа измислица. Там са потомците на Волжка България. Този факт много грижливо и до днес се укрива от Рашата.

 6. Като гледам Тръмп и Путин как готвят Ялта 2.0 скоро може да върнат плочата обратно

 7. Точно по този въпрос, колкото от умрял писмо бихме дочакали някаква сериозна реакция, морална оценка на историята от “сестринската на ЕНП”, “дясна”, “консервативна”, “европейска и пр. партия”. От мутренската сбирщина, която превърна думата “дясно” в помийна яма с обилно забъркана правещина, милювщина, комунящина, ченгеджийщина, текезесарщина, калтащина, чалгарщина. И простащина,простащина, простащина… Ей, знаете ли, че онзи ден министърката на културата на Германия д-р Йохана Ванка награди геносе Маркус Волф с Гросе Голден Медал плюс още по-гросе Щерн, финтифлюшкен унд цвай ленти на кройц за чудесните му мемоари!
  С този паралел спирам. Той очертава жалкото ни място с топографска точност.

 8. Искам да споделя че преди година и нещо (преди царя-слънце б. б. да подари най-забележителната сграда на София на синода) съм прочел една каменна плоча в предверието на храма. Там обикновено е винаги тъмно, но аз бях дошъл със специална цел. Бях прочел “неправилната” история на александър невски и за преименуването на СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ. На тази плоча ми направиха впечатление две “новини”
  1Храмът е построен с волните дарения на Българския народ.
  2. От признателност към загиналите във войнита 1977,1978 г. БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ.
  След това бяха изредени ,но не си спомням в каква последователност украински, финландски, руски, румънски.
  Така че моля господата харчещи нашите пари за диплянки по аерогарата и хотелите, за реклама на България, да поправят ГРЕШКАТА. А табела докато храма се върне името СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ да се възстанови на видно място. Към приятелите в блога (четящи и пишещи) да споделят ако имат нещо по горния въпрос. За последно искам да кажа че често чужди журналисти пишат по лъжливите версии като споменават храма.

 9. Дайте да не “издребняваме”!
  Десет пъти по-малко, много важно. Кой ти ги дава. Сигурно не сте и чували за “смазващата” опорна точка на пут.инофилите предрещени по съвместителство и кат “русофили”: “Ако не беще Русия, САЩ или ЕС щяха да ни освободят от турско робство”.
  За значението на едната нула леко лирическо отклонение. След преместването на базовият ни лагер от Токио в това което днес наричам “пущинакът на рая” много често ни питат какво сме почувствали в разликата там и тук. Отговор: “Много е лесно. Махаш 6 нули, Токио е 13 милиона жители, тук сме общо 13 и всичко е на 6”.
  Ех, в какво “такова беще времето” живяхме. Какви вдъхноваващи лозунги компенсираха тоталният дефицит в ежедневието ни.
  Вечна дружба!
  КПСС-БКП!
  С БКП напред-назад!
  Сталин-дупка-Димитров!
  И най-сладкото, щото ако врагът не се предава, той се унищожава:
  Рейгън-враг номер 1 на тутраканската селищна система!
  Кой кого “унищожи” в края на краищата е “подробност” от пейзажа. “Араламбенето” му е майката.

 10. До Любомир Стефанов.
  На всичкото отгоре, днещен Татарстан дава индикации, че при първото сериозно разклащане на рф е готов да възстанови Волжка България.
  Има чудесни статии за истинският произход на т.н. татари.
  Ето една от тях.
  http://rusukraine.com/research/velikaya-rossiya-velikaya-tartariya-ili-velikaya-bolgariya

 11. @SIMEON

  И аз споделям страховете Ви, че има реална опасност от Ялта-2 с хибридния избор на Тръмп, този меркантилен, безотговорен простак с посредствен интелект.
  Не случайно президентът Плевнелиев в днешното си последно интервю за НОВА ТВ предупреди, че може би ще се наложи да отидем на барикадите, за да защитаваме европейското бъдеще на България и че той ще бъде там, ако се наложи.
  Всъщност целият му президентски мандат беше на барикадите.

 12. Боян Боев:
  “Ако не нагласяваш чувствата си съобразно Любовта, ако не нагласяваш мисълта си съобразно Мъдростта и ако не нагласяваш постъпките си съобразно Истината , ти не можеш да се проявиш като човек. Когато не разбира законите на Любовта, Мъдростта и Истината , човек страда . Щом разбере Любовта, животът у него ще протече . Щом разбере Мъдростта , той ще придобие знание и светлина . Щом разбере Истината , той ще се освободи . Като е дошъл на земята , човек се нуждае от живот , от знание , от свобода . Животът минава през Любовта , знанието минава през Мъдростта , свободата минава през Истината . Чрез живота познаваме Любовта ; чрез знанието познаваме Мъдростта ; чрез свободата познаваме Истината.”

 13. Вие познавате ли всъщност природата на тези хора? Те с радост ще кажат на истината че е лъжа и на лъжата че е истина! Тоест за тях лъжа и истина е това, което е за или против интереса им и нищо друго! За съжаление 90% от човеците са в повече или по-малко от същата порода. Те не разбират, че ако не уважаваш Истината и тя няма да те уважава! Не разбират, че Истината е жива и като я пренебрегват те я обиждат и огорчават! Това променя съдбата на тези хора, дори и те да са добри. Истината е основата, върху която се крепи света и когато ние я подкопаваме, събаряме всичко върху главите си!! Когато съберете Истина, Любов и Мъдрост се получава Божия Триъгълник, който е оградата на Божието Царство! Ако сте там, Бог Отец ви пази с цената на живота си! Ако не сте там, Той нашия Баща се надява да се върнете но няма да ви позволи да влезете, без да сте придобили тези три ценности! Извън тази ограда, вие сте агнета сред вълци и вълци сред агнета. Хаоса и Ужаса ще бъдат ваши Другари а Омразата, вечеря и закуска.

 14. До Симеон
  И аз съм малко или повече притеснен какъв път ще поеме новият янки президент. Люшкам се между двете крайности. Ше си делкат ли планетата с кремълският гном или ще ускори на мах разпадането на педерацията.
  В тази връзка звучи обнадежващо прогнозата на един от любимите ми украински блогари анти-колорадос. Малко я кара по теорията на световната конспирация но е изключителен ерудит и прекрасен аналитик. Общо взето, с приближение, горе-долу, “врачуванията” му се сбъдват.
  Ще да видим!

  http://defence-line.org/2017/01/otvet-evropejskim-kritikam-chast-1/#more-11671

  http://defence-line.org/2017/01/otvet-evropejskim-kritikam-chast-2/#more-11674

 15. Наглата лъжа на този надпис на входа на “Александър Невски” години наред ми скачаше по нервите и вместо благоговение и смирение, предизвикваше само раздразнение, възмушение и агресия в мислите ми, докато въобще престанах да влизам в този Храм на лъжата. Заобикалям го от разстояние и не ми липсва, защото наблизо е прекрасният раннохристиянски храм, истинската емблема на столицата ни “Св.София”!

 16. Към драснатото онзи ден за българските писатели и усукването им около властниците…

  Посвещава се на XII конгрес на БКП,
  25-годишнината от Априлския пленум
  и 70-тия рожден ден на вдъхновителя,
  твореца и организатора на Априлската
  линия другаря Тодор Живков

  АЛЕКСАНДЪР ГЕРОВ (БЕЛЕЖКА: този нещастен хахо го брояха дисидент и луд. Тук се вижда обаче нехарактерно за лудия придържане към общата линия)

  На другаря Тодор Живков

  В тебе има нещо от Левски,
  В тебе има нещо от Ботев
  И мойто сърце ръкоплеска
  Във името на живота.

  НИНО НИКОЛОВ

  Приветствие

  И смътното сега е вече зримо.
  Високо стъпили, прозряхме глъбини.
  Поведе ни едно познато име
  и с него свързахме най-зрелите си дни.

  Човешки прост, достоен и сърдечен,
  и строг, и весел, а и младолик,
  той идва с нас да бъде тази вечер,
  защото ние сме до него всеки миг!

  Какво е пълководец без писател?
  Какво е вожд народен без поет?
  Приятелят какво е без приятел
  дори когато всичко е наред?

  Но и поет без своя вожд народен
  не е ли сам в жестокия ни век?
  Писателят не е ли вик безплоден
  без пълководец, като нашия човек?

  Другарю Живков! Исках да Ви скрия
  в дълбокото сърце на моя стих.
  Но мина четвърт век. И ще открия,
  че все заради култове Ви крих.

  А ми се иска ясно и достойно
  и в стих, и в песен да Ви спомена:
  да кажа името, с което са спокойни
  народ и партия, държава и страна!

  Другарю Живков! В петилетки бойни
  априлско племе крачеше до Вас,
  писателите бяха Ваши войни,
  поетите – на Партията глас!

  И нека тук, в най-старата държава,
  върху най-древния човешки континет,
  една България да каже: Вечна слава!
  И да си спомни след години: Беше ден!

  И нека светлият единен комунизъм
  да ни говори с ботевския глас,
  че в бъдещето с подвизи се влиза.
  И с хора, Тодор Живков, като Вас!

  Август, 1980 г.

  Но образецът е жив, здрав и вдъхновяващ! Ето!

  http://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-news622967.html

 17. Да спомена ОТНОВО, че има някаква добороволческа организация “Free Sofia Tour”, която организира безплатни туристически обиколки в София, а вече и в други големи български градове. Няколко пъти се разминавам случайно с групите, които водят “гидовете” на тази организация, и се заслушвам в дезинформацията, която безконтролно бълват пред дошлите да научат нещо от българската история чужденци за “фундаменталната роля на Русия за създаването на българската държава, култура и за паметниците, издигнати в нейна чест от “признателния” български народ!

  КРАЙНО ВЪЗМУТИТЕЛНО, ПОДЛО И СКАНДАЛНО, КАКТО ВСИЧКО ХИБРИДНО!

 18. Драги Т. ТОДОРОВ, тук благодаря за чудесната реплика! Съгласен съм с мнениието ти и за реалното поотпускане на клапаните в контрола в културата, и с персоналната му илюстрация у нас- Радой Ралин през описваното време – 60-те/ 70-те години. Станалото-станало, половин век мина. Проблемът е, че точно 60-те направиха икони утопистите- интелектуални леви реформатори на “сталинския”, “бюрократичния”, “догматичния” и пр. социализъм (в Прага), но още повече – на Запад. 10 години по-късно беше ясно, че никаква сфера от тази система не може да се реформира дори частично, без самата система да бъде ликвидирана политически. Не подценявам значението в културния пейзаж на НРБ на допуснати КОНЮНКТУРНО западни писатели – Стайнбек, Вонигът, Моравия и т.н. от това време, че и Оруел накрая, но те бяха горе-долу, каквото бананите по Нова година, дънките, които вече спряха да режат милювските копои, или ТВшоуто с Вопеу М и друга кичовщина на латиница навръх Великден.

 19. До GEORGI NIKOLOV:

  Благодаря за интересната статия! Изводът накрая си го бива – Тръмп не е риба за ловене от рибаря Путин, а е стръв с която рибата Путин ще бъде уловена най-после.

 20. Не е нужна теория на конспирацията.
  1.боНбастичния Рекс е (бивш) шеф на EXXON,а точно EXXON добива дълбоководния нефт на рашистите и заради санкциите Руслямска държава не може да добива нефт,а EXXON нямат печалба.Вчера на изслушването е заявил че “Крим ТРЯБВА да бъде признат за руски с/у гаранции” – то досега нямаше подпис на Русия за гарант на целостта на Украйна
  2.Палячото Тръмп фалира 2 пъти и има обвинения за финансиране с руски пари (вярно недоказани,ама той и Ал Капоне не е бил съден за 40те убийства които е извършил).
  3. Идеята видиш ли да привлече Русия за да отслаби Китай – значи да продават въглеводороди и да си пълнят бюджета и по този начин да отслабят Русия – е това ако не е идиотско не знам какво е.
  Новия Роналд Рейгън ли?!? По-скоро американския Бойко Борисов

  Проблем за нас е прост и елементарен: Ялта 1.0 я сърбахме досега,има ли смисъл да си представяме какво значи Ялта 2.0?!?

 21. По Шекспировски можем да кажем…”Рубли, рубли, рубли…” Звонкови от сандъците на Казначейството през 1878 г. и след това, шумолящи четвърт чаршафи в джобовете на такива като драган цанков и стоян данев, трансферирани от НКВД в швейцарски франкове за проф. асэн златарав, за посланика стамэнов и генерала иван маринов, конвертирани в петродолари за бсп, абв и атака… Все в служба на лъжата и хора от нейните глашатаи в България…

 22. По повод последната изява на Президента Плевнелиев я намирам много искрена и много тревожна.Разбира се той има информация повече от нас.Впечатли ме готовността му за действие.
  Това е добре.Защото младите хора ,които искат да влезнат политиката не познават лъжата и притворството с което могат да ги залъжат.
  Те не са минали като нас през блатото на голи обещания и скрити подписани задължения.Да не изброявам .Много са .Не един път сме поставени при свършен факт.
  Мисля,че Радев ще действува прикрито.
  Нужни са ни опитни и чисти политици като Плевнелиев за да бъдем добре информирани.
  Ще призовем и Костов,Василев ,Митов независимо,че не са действащи политици,могат да помогнат с анализи и съвети.
  Не трябва да оставим само на млади и неопитни независимо,че са умни и честни.Защото ще бъдат излъгани.
  Всичко проевропейско да бъде мобилизирано.И по малко кавги.
  За да успее заветната цел – Европейска цивилизация и отбранителна система – НАТО.
  Страхувам се ,че след излизане от президенството Плевнелиев може да бъде подгонен от мафиотската прокуратура и руските слуги.
  Тогава трябва незабавно да излезем по площадите,защото това ще бъде началото на края.

 23. Умопомрачителен текст. Как дела в гордоста на гордостите на ватниците-легендарният ВПК. Ами, положение хуже губернаторского.

  http://glavpost.com/post/12jan2017/Weapon/110549-rossiyskiy-vpk-uverenno-i-bystro-umiraet.html
  А и денги нет и не будеть
  https://republic.ru/posts/78425

  http://glavpost.com/post/11jan2017/Money/110428-rezervnyy-fond-rossii-sokratilsya-za-2016-god-pochti-v-chetyre-raza.html?utm_source=sidebar

 24. Браво наборе ! Ти си съвестта на българина !

 25. В моето село (Елешница, до София) има паметник на загинали руски войници 6 човека. Интересното на паметника е, че на него пише “загинали 6 руски войни в руско-турската война от 1877г. Няма и думичка за “освободителна”. Паметника е преди 1944г.
  http://www.ruskipametnici.com/?action=news&id=64

 26. P.S.Би могла, а не ТРЯБВА в коментара ми – грешката е моя

 27. Да спомена ОТНОВО, че има някаква добороволческа организация “Free Sofia Tour”, която организира безплатни туристически обиколки в София, а вече и в други големи български градове. Няколко пъти се разминавам случайно с групите, които водят “гидовете” на тази организация, и се заслушвам в дезинформацията, която безконтролно бълват пред дошлите да научат нещо от българската история чужденци за “фундаменталната роля на Русия за създаването на българската държава, култура и за паметниците, издигнати в нейна чест от “признателния” български народ!

  КРАЙНО ВЪЗМУТИТЕЛНО, ПОДЛО И СКАНДАЛНО, КАКТО ВСИЧКО ХИБРИДНО!

 28. До Симеон
  Приканвам да изчакаме малце с окончателните изводи-прогнози. Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто да го направиш. САЩ не е раззия където лилипут.ин е всьо и вся. Никой няма да позволи на ДТ и компания да си разиграват коня в разрез с Конституцията, законите, правилата, институциите, взаимнобалансиращите се лобита, медиите и гражданското общество.
  Накрая да не се окаже, че напук на очакванията на кремльовци, Тръмп ще не ще да ги “изтемари курвенската”.
  Ммого мина, мъничко остана.
  Ще да видим.

 29. Драги SIМEONЕ,
  и аз си блъскам главата! Не ми е по терка Тръмп, много далеч е от идеала за РЕПУБЛИКАНЕЦ, няма какво да се повтарям. Все още смятам обаче, че на Тръмп трябва да се помогне срещу истинските разрушители, мразители и замърсители на Америка- а то значи и на света. Ти гледа холивудските кретени, които онази вечер се подмокряха, овлажняваха, осекретяваха, лигавеха, просълзяваха, сополявеха, а някои вероятно и се посираха, когато Мерил Стрийп дърдореше глупостите си контра Тръмп. Снобската пасмина сякаш беше готова, след като си преброи милионите и партньорите, да полети на бой с расизма, антисемитизма, сексизма, нетолератността и други ми такива едни страшни работи. И то без дума за това, че само преди дни негърска шайка от най-верните фенове и съграждани на Барак Хусеин, логичните идейни потомци на Черните пантери, на Мартин Лутър Кинг, на неговите “дриймове” и пр. левашки шашкънии от 60-те изтезаваха зверски беззащитното бяло ретардирано момче с крясъци “Фък Тръмп” ! Това са изроди и изверги мръсни, които биха се оправили само на памуковите плантации и под камшиците в АЛАБАМА и ЛУИЗИАНА през 1840-те! Мерил е велика, вселенски талантлива актриса- като такава я боготворя открай време! Но ние видяхме какво мощно зло има не само Тръмп, но и НОРМАЛНАТА АМЕРИКА изобщо пред себе си. Затова стискаме зъби, таим надежди и желаем здраве на нашите републиканци – СЕНАТОРИТЕ ДЖОЙН МАККЕЙН, МАРКО РУБИО и др. като тях.

 30. Извинявам се за печатната грешка в името на СЕНАТОР МАККЕЙН! Да не забравяме и сенатор Линдзи Греъм-твърд, активен и принципен политик, особено срещу руската агресия по света!

 31. Free Sofia Tour

  Винаги когато съм ял фрее лънч
  ми е излизало солено

 32. драги СТАМБО, имено Марко Рубио заявява че е много, много скептичен да подкрепи номинацията на боНбас тичния Рекс.Искрено се надявам да греша,а най-много се радвам на мъдростта която са имали Бащите на Нацията САЩ за да могат да предпазват с тръната си от такива недоразумения.Рачитам само на доминацията на Републиканците в двете камари,в случая това касае най-много нас.
  Не коментирам въобще демократите и е излишно да припомням кой си беше и остава моя фаворит. Marco Rubio is the man.

 33. SIМEON

  Както вече писах, на противоположно мнение съм за Р.Тилерсън. Един от хората с огромен капацитет за мислене, почтеност също. Следя кариерата му от дълго време, няма нужда да влизам в подробности и да обяснявам защо очаквам от него качествена служба – в полза на US. Времето ще покаже кой е прав.
  Но ако греша, значи сетивата ми са сериозно дефектирали… в такъв случай ще спра да коментирам тук.

  ps: Поздрав за останалите Ви коментари!

 34. @ SMS

  http://www.freesofiatour.com/team/
  Все млади хора… Струва си да се говори с тях. Така и не разбирам кой ги финансира. И кои са учителите им по история. Присъстват в ‘TripAdvisor’ – най-вероятно има и ще има интерес към тяхната услуга, още повече е безплатна. Във Варна и Пловдив също, научавам от сайта им.

 35. Лично аз очаквах от Президента Плевнелиев да направи всичко в правомощията си за връщането на архивите на Третото Българско Царство,но…уви!!!Явно трябва да попритиснем президенстката институция по-яко,за да отворим скритите страници на българската най-нова,и най-скривана история!!

 36. EVERYONE ELSE: Това че сме на различно мнение мисля не е проблем.Вярно е, че времето дава най-тежките оценки.Проблема е в това което завява на изслушването в комисията и е едно към едно с Червен Радев,а именно: Крим е взет,признаваме руските знамена и т.н. и т.н.Само че това се нарича прецедент и служи за оправдание на последващи такива действия.
  Вие сам решавате дали да коментирате или не, мисля че човек ако допусне грешка не е нужно “да се заточва в манастир”:)) Напротив

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.