В очите на Борисов разчитаме днес три букви: БДЖ

Бойко Борисов никога за нищо не е виновен- пък ако ще да е “най-подготвеният да управлява” ( по собствените му самооценки), но без да носи негативите на управлението.

От студовете и снеговете, за които наистина не е виновен, извлича макси ползи чрез пози в ролята на наш спасител от природните стихии. Обаче климатичните несгоди изваждат на показ онова, което най-дълго управлявалият през този век политик е “пропуснал” да “оправи”. Например железопътния транспорт.

Заледяването и заснежаването извадиха на показ трупа на БДЖ. Парализиран и заледен, той стана център на медийно внимание поради невъзможност да бъде изме(с)тен от релсите на обществения интерес и вкаран в трета глуха като тема, замитана под килима по подобие на много други.

Въпреки тази очевидност, Борисов реши да използва метафората за влаковете, чиято паднала под нулата ефективност в транспортното обслужване е видна дори за “незрящите” за властовите проблеми пропагандатори на прогреса, осъществяван под ушанката на Борисовото управление.

Ето как премиерът ни в оставка реши да отвърне на тази видимост в интервю за БНТ тази вечер, отговаряйки на въпрос от друго естество по фройдистки- подсъзнателно, чрез споменаване на една негова болка:

“Понеже сега е много модерно да дават влакове. Те влаковете заминаха – едните за Вашингтон, другите за Русия. Милиард и триста милиона платихме за едно синьо правителство преди нас, което подписа за американските централи – абсолютно корупционна сделка. И 1,2 млрд. лв. заминаха за другата корупционна сделка – на червените правителства, за Белене. 2,5 млрд. лв. – нека вашите зрители да си представят колко много локомотиви, вагони, влакове, рейсове, колко нещо щеше да се направи с 2,5 млрд. лв. тази години. Живи пари на данъкоплатците заминаха за Вашингтон и за Москва. Заради тези плащания няма влакове.”

Колкото и да подвиква на перона за отклоняване на вниманието към глухата линя с надпис “всички са маскари” , Борисов не може да прикрие факта на провала с изоставането на поверената му България в областта на железопътния транспорт. Не твърдя , че това е изцяло и само негова вина, макар да е ясно, че след толкова години управление той би трябвало поне малко да си посипе бръснатата глава с пепел от локомотивен комин.

Става дума за друго- за това, че се е подразнил от отразяването в медиите на един крайно неприятен за всички ( освен за конкурентите на БДЖ в транспортната мафия) факт и се опитва да го контрира с контрапротест под формата на метафорично отвличане на вниманието.

Но като ще си мерим метафорите, да спомена за казаното от американския сенатор Маккейн, че в очите на Путин чете три букви: КГБ.

Нещо подобно, със съответната доза преоценка заради мащаба, можем да кажем и за Борисов в амплоато му на медиен комарджия. Като го гледаме, в погледа му се четат тази вечер три букви: БДЖ.

35 мнения за “В очите на Борисов разчитаме днес три букви: БДЖ”

 1. Толкова ли не можем да покажем истинските собственици на Тецовете?Известно е,че само 15 %от акциите са на някакъв инвестиционен фонд,регистриран в САЩ.А другите 85%?Докога Бойко ще лъже за Вашингтон?

 2. Няма такъв завършен популист и негоден политик като този. Прпсто няма.

 3. Бе той РАПОНЯ ги отбира тези неща, нали “Коммерсант” описа детайлно колко пати е прибила по 50 МИЛИОНА евра камисионни от разни проекти, сделки и др.

  И понеже не се уморява да лъже Винету с филията мас, ха да ни светне някой ден за руските несъбирани от 2001 г. данъци, те къде са и колко бюджета могат да напълнят?!?

  Важното е, че макар и бедежето да е труп, аэро-транспортът в Задунайски Милиционеристан работи на шест, ето онзи ден дори докара по спешност болно детенце от Бургас на лечение в София, и то с военен самолет. Просто приказка. Да добавя и че сигналът за болното дете е подаден от другарката Нериман Юсуфовна, която дълги години ни радваше от ТВ екрана на едно соцялистическо предаване “За един милион”, пък после взе да ни радва вече като първа демократка, репресирана от диктатора живков-замфиркьов. Заедно с демократа асен агов, който от громител на мръсния капитализъм в САЩ за една нощ стана също баш демократ.

  Питам се само детенцето дали пък случайно не се казва Михаил Константинович, или Владимир Владимирович, или Сергей Петрович, абе нали се сещате кой ЕТНОС имам пред вид, че РАПОНЯ така изведнъж се разпусна щедро. Обича си го той този ЕТНОС, както си обича и тачи партийния билет от БКП…

  На Стопанина и на всички колеги честина и успешна Нова година!

 4. “Но като ще си мерим метафорите, да спомена за казаното от американския сенатор Маккейн, че в очите на Путин чете три букви: КГБ.”-И.И.

  Откога моя милост говори ,преповтаря и потретва,че Русия е комунистическа държава.Ето че един американец е разбрал този факт напълно безпогрешно.

  Безброй пъти съм казвал,че след като Владимир Путин е чекист,това означава че е и комунист.

  Просто КГБ е организация на руските чекисти,а всеки чекист задължително е комунист.
  Възможно ли е някой чекист да не е комунист.

  Американската логика лесно се пренася и върху българска територия,случая е пресен и всеизвестен.
  Имаме президент,който е руски резидент и се подчинява (и обожава ) на Руския президент.А Руския президент е чекист-комунист,следователно нашия президент е поне комунист ,ако не е чекист.
  Друга логика няма.Математиката е наука точна….

  В ношното издание на рубриката “Наивността в България” ще посоча съществуващото “Гражданско обединение-“Единни за промяна””.Лидер на това обединение е Росица Кирова.Тя казва,че това обединение е и движение.Аз казвам-това е поредното и непоследно българско умопомрачение.Единни в своята наивност….
  Втората наивност е свързана с компартията. БСП имала “национален лидер”. Това логически означава,че БСП е “национална” формация,юридическо тяло или нещо подобно.
  Което пък означава,че Българската нация има за лидер Председателя на комунистическата партия(БСП).
  Е,за какви промени може да се говори в България при тези наивитети,те само лъщят като черни брикети.
  Наивността продължава.За добро утро на будните читатели на нашия сайт ще цитирам твърдение на един комунистически функционер-Михаела Доцова.Тя твърди че комунистическата партия е една от най-демократическите партии.
  И тя горката не знае че няма демократически и недемократически партии.Както комунистите не знаеха,че няма капитализъм,затова и никога не го победиха…и с комунизъм замениха…
  Стига за тази нощ….

 5. Христов,един КГБ-ист не може да е политик,както един генрал,не може да е президент,той може да е само руски резидент!

 6. Нямах нерви да изгледам целия монолог на слънцеподобния ни екс-премиер. То и няма нужда-за магистралите,северната тангента и южната дъга(или обратното беше) слушаме вече втори мандат. Чудя се обаче водещият няма ли право да го прекъсне като се запени с едни и същи глупости-те са като на запис. Защо примерно не го запита за милиардите на КТБ, за Булгартабак,за лично от него провалената съдебна реформа- с неявяването му в Народното събрание. То комай няма нужда и от водещ. Той,човекът си знае какво да говори-няма какво да му задават въпроси. И тези американски централи-американски,американски,колко да са американски-що не го пита като откровено лъже. Това не беше интервю-това беше-Монологът на Вагината.

 7. Железницата е гръбнакът на една работеща икономика. Да, неустойките е трябвало да се платят, но вина има и Борисов. И защо например не поиска пари от ЕС точно за железниците? Добре, друго не ми е ясно-Борисов толкова ли е тъп или се прави на такъв?

 8. Иво,прав си в критиките си,но все пак 4 години управление не са равни на 72,или поне на 27! А умирането на БДЖ съвсем не започва от Борисовото управление. Нали се пак по-лесно е да излекуваш болен,отколкото да съживиш умрел!

 9. Мутренско ръмжене и джафкане от време на време по отворени врати и удобни теми, реверанси към всичко рубладжийско у нас.. А- и “фамилните жертви на комунизма” бяха активирани… Това беше словоизлиянието, не го догледах, признавам…

 10. Но и този тлъст и ояден логорейник е на линия… Такова шкембедствие трябва да се захранва яко, дума няма! Апропо, “социална антропология” е “водно хидроинженерство” или “метално машиностроене”, същата измишльотина от сорта на “социална педагогика”, която служи основно да се дават дипломи на неграмотни депутати и пр. шефове. Че, уйо, цел на педагогиката е да социализира човека, а на антропологията – да описва специфичните поведения, битови практики, символи, ценности и т.н. на човека като социално същество, иначе има работа биологът!
  Така че този домуз – суратлъ вече и откровено ще друса тлъстините си на Копринка!

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/92021-haralan-aleksandrov-rusiya-nikoga-ne-e-gubila-hibridnata-voyna.html

 11. Ето истината кой ни натресе високите цени на енергията от т.нар. Американски централи:
  Фактите против: “Виновен е Костов” за високите цени на ел-енергията !
  Двата договора – единият за рехабилитация на ТЕЦ “Марица-изток 3”, а
  другият – за ново строителство на ТЕЦ “Марица-изток 1 ” – са подписани на
  13 юни 2001 г. от тогавашния директор на НЕК Данаил Тафров. Всеки
  може да ги прочете на сайта на Народното събрание. Те са качени там от
  около месец. И всеки може да се увери, че в тези договори не е
  определяна никаква цена на електроенергията. Специално за ТЕЦ
  “Марица-изток 1” няма нито една стойност в целия договор. Какво се
  случва по-нататък? На 4 юли 2005 г. ДКЕВР с председател Константин
  Шушулов излиза с решение за цената на електроенергията от ТЕЦ
  “Марица-изток 1”. Няколко месеца по-късно – на 17 ноември 2005 г. –
  Румен Овчаров слага подписа си под съгласие НЕК да подпише договор за
  особен залог в полза на AES като обезпечение. И този протокол завършва
  със следния текст: “Препис от настоящия протокол да се връчи на
  изпълнителния директор на НЕК за сведение и изпълнение”. Отдолу е
  добавено: Румен Овчаров плюс неговият подпис. Това означава, че през
  2001 г., когато Иван Костов е бил премиер, не са определени никакви цени
  – такива, каквито сега плащаме за ток. През юли 2005 г., тогава
  правителството на Симеон Сакскобургготски е в оставка, а министър на
  енергетиката е Мирослав Севлиевски, се определя една много висока цена
  на тока от ТЕЦ “Марица-изток 1”. Министър Румен Овчаров през ноември
  2005 г. вече има тази цена в ръцете си. Знае каква е тя. Той с подписа си
  за сключване на договор за особения залог фактически дава ход на
  строителството на ТЕЦ “Марица-изток 1”. Какво е трябвало да направи,
  виждайки тази висока цена? Той е трябвало да откаже сключването на
  договор за особен залог. Тогава при липсата на такъв договор
  инвеститорите не биха получили необходимия кредит и нямаше да строим
  ТЕЦ “Марица-изток 1” при условията, при които сега е построен. Още
  тогава е имало резерви за намаляване на тока. Но Овчаров е подписал
  високите цени. Имало е много висока цена на варовика, необходим за
  сероочистващите инсталации. Висока е била и цената за транспортиране
  на отпадъците, както, разбира се, и други сегменти от общата сума.
  Овчаров не е направил това. Затова той носи лична отговорност за
  високата цена на електроенергията, по която ТЕЦ “Марица-изток 1”
  продава на потребителите. Нека обясня какво означава договор за особен
  залог. Ако в един момент НЕК престане да изкупува електроенергията от
  “Марица-изток 1”, то парите, които НЕК събира от българските
  потребители, директно ще постъпват в касата на ТЕЦ-а. Тоест парите на
  българските потребители ще постъпват директно в сметките на
  собствениците на централата. Което е ужасяващо, защото този договор и в
  момента виси като дамоклев меч над всички. Иван Костов го плюят 12 г. за
  тези договори. Добре че имаше протести, за да излезе истината. Всъщност
  Румен Овчаров е в ситуацията, в която крадецът вика: “Дръжте крадеца!”
  Sima Nikolova -22 септември 2013 г.

 12. Както винаги в главата на милиционера-премиер е голяма боза!!!

  В очите му обаче аз виждам ДС-Буда, БКП, милиция, мутра!

 13. “””””Сега пращаме два влака с по 1,2 млрд. лева за Вашингтон и Русия. Над 2,5 млрд. лв. живи пари на данъкоплатците отиват за американските централи и “Белене”. . Сега дойдоха за дългове за американските централи. “”””””””””””””

  БОРИСОВ КАТО МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ, НАЙ – МАЛКОТО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПОИНТЕРЕСУВА НА КОГО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СА ТЕЗИ Т.Н “АМЕРИКАНСКИ ” ЦЕНТРАЛИ И ДА ГО КАЖЕ НА ХОРАТА , А НЕ ДА МАНИПУЛИРА “МАТРЯЛА ” ТОЛКОВА БЕЗОЧЛИВО !!!!!!!

  И ДВАТА ВЛАКА ЗАМИНАВАТ ЗА РУСИЯЯЯЯ, БОРИСОВ, И ДВАТА ВЛАКА СА ЗА МАТУШКАТА , ЗА ПУТЯ , АМА Е ВЕЧЕ ВРЕМЕ НА ПОСЛЕДНИЯТ ВЛАК ЗА МОСКВА ДА НАТОВАРИМ И ТЕБ !

 14. Отпадат всякакви съмнения, че мутрата играе за Кремълски Ванька-Встанька №1 в Болхарската Задунайка. Бръщолевенето му, че Москва и Вашингтон са еднакво безмилостни кожодери на страдалческата ни снага, изобщо не беше ограничено до енергетиката и централите, ами си беше заявена “геополитика” на откровен кремълски васал.

 15. Буда отново бърка понятия,факти и логика. Явно в “школата” на милицията в Симеоново толкова си могат, а пък пожарникарските “кадри”- “още повече”!
  Първо маришките тецове са РЕАЛНО работещи централи – т.е. те могат да произвеждат ток, без значение под себестойност или с печалба! Докато ГьОЛА в Белене , заедно със ламариненият скрап ,който още не е и произведен и не е доставен в задунайката – НЕ могат, НЕ МОГАТ да произведат и една калория електричество. Дори ЕДНА! Макар разходите и за гьола, и за недоставеният все още скрап (с който да запълнят гьола) – да надвишават всички разходи за Мариците! Скрапа и гьола са по-скъпи от работещи топлоцентрали ,които носят приходи , а скрапа – НЕ!
  Освен това цената на електроенергията от Мариците е определена при министерстването на р.оФч. , и е послужила за залог за започване на модернизирането на централите. Ако няма цена – няма и инвестиция! Но в пожарникарската школа никой не изучава нищо за инвестиции, нито за модернизиране на електроцентрали.
  Освен това от Мариците предлошиха на винету да направи далекопровод до Турция ,за да има възможност за износ, и да се намали резерава в централите, а оттам да има и възможност за намаляване на цената на енергията от тях, но той строи само магистрали и метро ,заради еврофондовете.
  П.П. И буда много добре знае ЧИИ са “американските централи”. Американското в тях е ,колкото и НЕамериканското, или още по-точно партийно-десарското , скрито зад офшорки ,и представено като “чуждестранни инвестиции”.
  А пък Костов взе решение да модернизира Мариците, за да има работа за миньорите от мините. За да работят централите трябваше или държавата да ги модернизира, или да ги продаде , за да ги модернизира частният инвеститор.Както и стана.
  Но да се сравнява работещи централи, със милиардният полускрап за Белене , може само “спеиалист” , като буда.
  А пък ,за да зароботи скапа за белене трябват още 15 милиарда лева, т.е. колкото струват около 10 от “американските централи”.

 16. Относно американската централа край Гълъбово, мога да кажа само, че като минаваш край нея и гледаш изпотрошения и мърляв ТЕЦ на Ковачки, виждаш разликата. А между другото тази ТЕЦ няма и висок комин, може символ на мъжественост, който да изхвърля отработените газове. Може би е единствената в България с реално работеща сероочистка.
  Хората, които работят там са българи. Тази за този милиард, все нещо е останало в БГ, а за АЕЦ нямаме нищо.

 17. Също най-елементарно заключение е, че Герб представлява “алтернатива” на Бсп точно колкото такава “алтернатива” може да и бъде абв- въпреки спектаклите на разни семейни свади и “принципни различия”. “Алтернативността” на герб, бсп, абв, рублопатриоти, атаки и пр. е само около достъпността до московската хранилка – за това наистина може да се лее кръв, я др. Луканов, сещате се… Резилът на вампирясалия оберинтелектуалец на всички изброени-божидар дмытров онзи ден покрай плещенето му за скорошното убийство на Ердоган, за това, че е много хубаво Турция да я тресе терора, защото така нашият туризъм кяри и т.н-, предизвикаха страшен скандал- Турция констатира съвсем правилно, че това го дрънка не кафеджийски лаладжия, а пръв приятел на премиера, (дето иначе слуша чинно и си записва какво му рекъл Ердоган), шеф на национална институция, бивш министър и фактор в управляващата партия. Като всеки от неговата пасмина и божо е жалък страхливец и посерко- мрънка, извинява се на турците, но не само те са наясно, че България е несериозна държава, която не заслужава уважение.

 18. След комунистическите/русофилистическите номера най-много мразя милиционерските.
  Точно преди президентските избори правителството по предложение на Тиквата покри корекциите по общинските европроекти в размер на около 600 МИЛИОНА лева т.е. приведе тези пари на общините преди да са си получили парите от Брюксел.
  Корекции означава че разходите са завишени (с комисионни = крадене от партийни фирми на коалицията ГЕРБ+ДПС+БСП) и Еврокомисията НЯМА да признае тези разходи. Тези 600 МИЛИОНА КРАЖБИ ги плащаме ВСИЧКИ НИЕ чрез държавния бюджет.
  Прост и елементарен въпрос: Колко локомотива и колко вагона могат да бъдат закупени с тези 600 МИЛИОНА ЛЕВА, но по ПАЗАРНИ,а не “партийни” цени?

 19. Наближава датата за отваряне на оферти за концесия на Летище София (задава се рекордно корупционна и мегаскандална сделка), парите от която отново вместо в т.нар. “Сребърен фонд” щели да отидат за “оздравяване на БДЖ. И няма как да не убедиме и последния съмняващ се в целесъобразността на този грабеж. Ще показваме разруха, ще бавиме рекордно влакове и ще чакаме всички да викнат в един глас: “Бързо го продавайте това летище, та БДЖ веднага да се съживи”

 20. “Президентът ще бъде най-силната политическа фигура в България през следващите 12 месеца”. -Методи Андреев

  Както всички разумни читатели на сайта знаят,горния цитат задължително се класира в поредното издание на рубриката “Наивността в България”.

  Аз лично не окчаквах в нея да може да бъде включен доказан антикомунист като г-н Андреев,но явно навността у нас не подминава никого.Най-ненанивни засега се открояват комунистите.Благодарение на свояъта наглост.

  Каква е истината за бъдещия преиздент Г-н Румен Радев.
  1. До своето уволнение(напускане) от Българската армия,той не е бил политик,поради прпстата причина че е бил служител в такава институция,в която по закон е забранена политическа дейност.
  2.След уволнението му,Г-н Радев не е проявявал интерес към нито една политическа партия,но е демонстрирал силен респект към комунистическата партия-БСП и е присъствал на неин форум.
  3.След избора му на прездент,той също не става член на някоя политическа партия.
  4. След една седмца Г-н Радев ще бъде назначен официално за президент на Република България и няма да може да се занимава с политическа дейност.
  5.Понеже е с комунистически и проруски убеждения,г-н Радев няма да може да импонира адекватно на политиката на цивилизованите държави.
  6. Единствения изход за водене на съвременнна и достойна политика е ако Г-н Радев се откаже официлано от проруските и прокомунистическите си убеждения.Вероятността за това обаче е изключително скромна.
  7. Поради факта,че Русия ще води още по-ловка и тънка политика към България на основата,че Презодента й е с проруски убеждения,съществува риск да се стигне до някои компликации.
  8. Г-н Андреев не казва коя ще бъде най-силната политическа фигура през 13-тия месец.
  Навремето имаше “800 дни”,сега има “12 месеца”…Ако това не е наивност,какво е?

  Но както и да е,за пръв път в Европа една държава,която е член за НАТО има за Държавен глава абсолютно доказан комунист с проруски убеждения.
  Това го могат само българчетата.
  Но най-лошото е че Запада не оценява задълбочено самата личност на Г-н Румен Радев и факта,че за Президент беше избран съвсем незаконно напълно непознат човек в политическите среди.И в обществото също….
  Запада не обръща внимание на квалификацията на новия президент като ‘Руски резидент’.
  И после когато Г-н Радев започне да подкрепя Русия,Запада ще си скубе косите,но дотогава ще има още много наивна жарава.

  Вече няколко престижни информационни компании взимат интервюта от Г-н Радев,който все още няма нито една официална изява като президент,понеже официално все още не е президент.

  Та изглежда и западняците ги тресе навивността….

 21. Тази вечер К.Нинова официално декларира от екрана на Нова ТВ,че Р.Радев е против санкциите срещу Русия.Вредели ни.Какво ни вреди,че Путиновите милиардери имат блокирани сметки в западните банки или че Путиновите шпиони не могат да кръстосват свободно из Европа и САЩ.А контрасанкцийте на Русия вредят на руския народ.

 22. Красни,правилно отбелязвашно какъв е извода,аз смятам че е нужно да се зададе конкретен въпрос към комунистката Нинова-кога самата тя е научила какво мнение има Г-н Радев за снакциите.Тогава,когато все още беше служител в БАрмия,или после? Все някога е стогнал до това мнение.
  (думата контрасанкции се пипе с две “и”-та,но всеки може да сгреши,аз най-много)

 23. “От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупредиха, че превантивно ще затварят за движение участъци от републиканската пътна мрежа, за да бъдат обработени”-ФрогНюз и др.

  Абсолютно никой не казва нищо за състоянието на НЕрепубликанските пътни мрежи и дали те ще бдат затваряни и обработвани.

  Ясно е че това съобщение влиза без никакви ограничения в рубриката ‘Наивността в България’.

 24. Обещавам да пиша снкции само с и-та.Майтап,бе Уили.Да се върнем малко към Ту 154.ГОлямо търсене падна на нещо си.Не беше телата,защото спряха около 17-18.А само за ден събраха от целия флот над 150 водолаза.В руските СМИ плахо се чуха гласове,че са превозвани контейнери със стотици милиони долари.Изглежда се намериха,защото издирвателно-спасителните действия заглъхнаха и нищо не се споменава вече.А такава голема сума си е добър повод да падне и се изгуби самолет.Риба влачи самолет…

 25. Антикамунист, стига с тези републикански, стига с тези монархически пътища, магистрали, прелези, надлези, подлези, проходи ….. и т.н..
  Всичко в НРБ е реСпубликанскО, идва от реСпублика!
  П.П. А иначе апостолЪТ Левски се е борил за ЧИСТА и СВЯТА РЕПУБЛИКА! РЕПУБЛИКА! А не реСпублика, както е НРБ-то! НАЛИ!

 26. Левски и никой в България не са имали понятие от никакви републики, комунистите му припосвт тези думи.
  Но по-късно ще напиша още нещо са наивността. За “съпротивата” и “войната”, които не са съществували

 27. АНТИКАМУНИСТ, ти също си от НРБ-то.
  И според теб си – също НЯМАШ “понятие” нито от реСпублика, нито от НЕреСпублика! НАЛИ!
  А за Левски по-добре погледни пак , преди до го свързваш с камунистите!

 28. Колега,то бива човек да се разсее,ама ти не се ли усещаш,мислите,които ми приписваш нямат нищо общо с моите думи.Но поне дежуриш упорито срещу Анти,решил си,че си много оригинален,и пак смяташ ,че не знам кой си,нали,ама то е толкова трудно,дори по-трудно от диференциално уравнение.Ти за пръв път ми обръщаш внимание и нямаш нищо общо с колегата,който припомня бившите ми никове,нали?

  Да,от република нямам голямо понятие,защото съм с монархически убеждения и сътрудничех на Иван Крадлеков-Главния редактор на в-к “Българска Корона”.
  Един от моите въпроси към Н.В. Цар Симеон ,които му бяха поставени след пътвото му идване ,за пръв път го разобличи като поставено лице.
  Да,не е много скромно да го казвам,но сега ти е ясно колко много разбирам и почитам републиките.

  Исках да кажа,че Васил Левски не е казвал нищо за никаква република,тези думи са му приписани от комунистите,както и подобни в “телеграмата” на Христо Ботев до “Парижката комуна”.А тя въобще не е имала телефонна централа,но нали наивниците у нас са достатъчно,така че все още вярват на ком-лъжите.
  Така че сега убеди ли се как “свързвам” Левски с комунистите.Нали не може да очаквам,че ще се извиниш или поне съжалиш за допуснатата от теб грешка.

 29. Отварям вчера книгата на Илия Троянов “Власт и съпротива”.И какво чета,той-антикомуниста от Германия говори в прав тон и без кавички за “съпротивата” преди Девети.
  А такава няма,впрочем има-Дъражавата се съпротивлява срещу комунистическия бандитизъм.Но той няма предвид тази,истинската съпротива.

  Същата теза развиват и някои автори за войната,в която е участвала нашата държава през периода на ВСВойна,но упорито не я назовават-не посочват нито началото й,нито края й,не прдоставят нито един документ нито за обявяването й,нито за края й.Както казах преди няколко дни Г-н Стафан Цанев нарича родоотстъпника и съветски агент Ген.Владимир Стойчев че е провел “военни подвизи”,но и той горкия не казва в коя война.

  Тази “война” има същата стойност като ВОВ-Великата Отчествена Война.Каквато никога не е имало и не може да има.
  Или пък “Борбата на Съветския Съюз срещу фашизма”.А таква борба няма,защото няма начало на такава борба.
  Съветския Съюз никога не е обявявал война срещу фашизма,дори и срещу нацизма,защото просто никога не се е готвил за подобни борби.

  Следва…: за какво реално се е борил Съветския Съюз.Продължението ще го дам утре и само за читателите на нашия сайт-за пръв път в България.Това,което ще го научат, абсолютно никой не го знае у нас.Става въпрос за “съветизирането” на България.

 30. АНТИКОМУНИСТ , има предостатъчно източници от преди 1944г., които ясно показват аполстола Левски ,като ЗАКЛЕТ републиканец! Не изкривявай неговите идеали и неговите убеждения през кривото огледало на твоят монархизъм(или “монархо-фашизъм”)! И според теб – Левски какъв е бил – републиканец или монархист?

 31. Възможно е да греша,но не виждам как Левски би могъл да е “заклет републиканец”,след като той не е посещавал нито една република до смъртта си.И колко републики е имало в Европа,че да ги е сравнил с монархиите и да е видял техните преимущества.
  Нито пък в този период е изучавал философия,политически науки и др.
  Пък и защо трябва някой да смята,че Левски е бил абсолютно прав-в България до днес нито е имало републики,нито пък чисти,нито сввяти…
  По-скоро има чисти и святи монархии.

 32. АНТИКаМУНИСТ, наистина си прав ,че в НРБ никога не е имало република. Факт!
  В Европа е имало някакъв вид републиканско управление в градовете-държави още през Средновековието. Но дори, ако не ги броим , наистина не е имало голяма държава или империя по това време,които да са републики до формирането на САЩ ,и след това и във Франция след 1789г.. Ако се върнем с над хилядолетие преди това имаме Римската република.
  Провери на латински КАКВО означава думата “РЕ-ПУБЛИКА”!
  А ако се върнем още по назад имаме градовете държави в Елада.
  т.н. и т.н. още по-назад в древността!
  П.П. Но не издребнявай за Левски. Той може и да не е “посещавал” републики, но съвсем забравяш ,че по времето на формирането на САЩ е НЯМАЛО нито ЕДНА! Но това не ги е спряло да създадат ПЪРВАТА република , две хиляди години след Римската РЕ-публика. Те са били републиканските първопроходци и пионери след хиляди години монархизъм.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.