Първанов скача сух във водата от мостика на потъващата си партия

“…вече четири любовници ми спретнаха, да не са и повече – не ги броя. Но аз спя спокойно. Аз спя спокойно, защото съм верен на жена си, защото си обичам децата, защото не съм взел един лев и защото не съм зависим”.

Каза го един президент на България вчера, на 15 януари 2017 г. ( за протокола) в интервю за БНР. Познахте. Не е Георги Първанов. Той няма как да изрече нещо подобно и да не излъже, а този хитрец предпочита да не провокира “съдбата” с ненужни лъжи.

Как обаче стана така, че не само “съдбата”, но и практически никой друг- от прокуратурата, през уж опониращите му политици, до медиите- не го “провокира” с неудобни въпроси, срещу които е удобно застрахован ( чрез “страхуване” – на доста негови приближени устата беше затворена с олово-, чрез връзки и прочие хватки, с които поддържа избеления си образ).

В поредното ласкателно за него интервю тази сутрин по БНТ Първанов не пропусна да се похвали отново с успешните си два мандата като президент. За себе си е прав. Какъв по-голям успех може да регистрира от факта, че си направи партия с държавен ресурс, обикаляйки страната на държавна сметка с целия си антураж под всякакви екзотични предлози, за да си създаде структурите по места и накрая никой не му потърси сметка за този “фокус”, изигран пред очите на смълчаните “наблюдатели” ( прокурори, политици, медии).

Бил сдал вчера поста, осведомиха ни всички телевизии снощи, когато в новинарските емисии се чу изявлението му, че бил готов да даде “всичко от себе си” ( на партията, която потъна на президентските избори, в резултат на което той скача пръв от мостика на кораба, с който цепеше вълните на язовира от русофили и БСП).

Нима би дал всичко от себе си ( на партията) наистина?

Дали би дал от себе си някой от хотелите? Например онзи, който придоби сина му на невръстна възраст в Кюстендил?http://bultimes.com/sinat-na-parvanov-si-kupi-hotel-za-7-6-mln-leva/

Или онзи хотелски комплекс в Белчин баня, където речи пред избрана публика държи носителят на наградата “Златен век” Димитър Иванов, известен с прозвището си Гестапото? Белчин Гардън е бивша западнала соцпочивна станция, превърната с многомилиона инвестиция в луксозен ( и недостъпен за “простосмътна” българска публика със забранителните си цени) СПА център, в който ( “кой знае защо”) има кът, посветен на Георги Първанов, подобно на някогашните стаи на патрона на поделението в казармите в НРБ)? http://viaranews.com/2014/01/19/георги-първанов-държи-таен-мезонет-в-г/

Откъде знам чий е хотелският комплекс ли? Много просто, цитирам най-осведомените източници, “простите хора”, свидетелите, за които собствеността не е тайна.

“ Още на влизане в курортното селище всеки попитан къде е тузарското здание, отговаря: „Ааа, на Зорка хотелът е ей натам – към горичката”. Местните нямат съмнение кой е собственик на „Гардън” и обясняват, че суперлуксозната СПА почивна база е построена преди около година. Хората разказват, че хотелът се върти от червения депутат Кирил Добрев и от големия син на Георги и Зорка Първанови – Владимир…

В целия този разкош и в цялата тази работа има нещо много гнило, та истинските платци на сметката сме ние, данъкоплатците, тъй като шестте милиона лева, които  Симеон Пешов лапна от обществената поръчка, са бюджетни средства, коментират местните хора…

Всичко в хотела е суперлуксозно, има външен и вътрешен басейн. Цените пък са като в Брюксел. Кафето и сокът са по 6 лева, а ползването на външния басейн струва 12 лв. Отделно обаче се плаща за шезлонг, чадър и други екстри. Касовата бележка от питиетата пък показва коя е фирмата – собственик на хотела. По документи базата се стопанисва от „Тера Инвестмънт” ООД. Според справка в информационните масиви тя се управлява от 30-годишния Петър Иванов и 56-годишния Владимир Лазов. Последният фиктивно се води собственик и на два мезонета на столичния булевард „Гоце Делчев”. http://www.mignews.info/belchin-bani-carstvoto-na-pa-rvanovi/

Но такива въпроси поставят само “маргинали”. Практически никой “важен” ( сред прокуроротие, политиците, медиите) не ги задава на “патрона” ( т.е. падроне) на АБВ, който си бил вградил сянката в партията, по собствените му думи.

НА СНИМКАТА: Входната врата на осветения имот на адрес София, “Гоце Делчев” 53 е 

IMG_5085

Защо например изкласилият в президентската сянка пернишки предприемач Владимир Лазов, на когото е поверена ключова роля в изграждането и управлението на луксозния СПА център, така старателно се крие?

Описах този ( първоначално) дребен пернишки предприемач в книгата си “Президент на РъБъ” като близък съратник на Първанов, на чието име са записани двата мезонета в кв. “Гоце Делчев” . Както съм отбелязвал, приятелят на Първанов, шоуменът Слави Трифонов, ми отказа стопкадър от свое предаване, в което в публиката се вижда Лазов до Георги Първанов да се радва на интервюто със Зорка Първанова.

До тях се бута да влезе в кадър, за да го видят всички по телевизора пернишкият далавераджия от митницата Венцислав Деянов. Това е другият близък приятел на Първанови, придружил президента дори в “Шоуто на Слави”. Същият, който по свидетелства на присъствали на милата сценка през лятото на 2001 г. подарява на вилата си на бъдещия президент, издигнал се до момента като заместник – председател на БСП, онзи митичен фолксваген втора употреба, размахван от подмазвачите в медиите като “доказателство” за единствената скромна движима собственост на семейството. Първанови палят мотора на подаръка и заминават след преспиване на вилата на предизборна среща с други почитатели в района.

Фолксвагенът се оказал май добра инвестиция. Погнат от правосъдието за присвояване на голяма сума, по време на започналия вече президентски мандат на своя приятел шефът на пернишката митница “изведнъж” се оказва “безинтересен” на съда след 17 провалени съдебни заседания. Просто отказват да го призовават повече след безбройните му финтове с лекарски бележки за някакви болежки, защото след деноминацията на лева сумата вече ставала незначителна(!).

Ако е нямало нищо нередно в притежанието на двата апартамента, защо тогава министърът на вътрешните работи Румен Петков още същият ден след моя въпрос за мезонетите в предаването “В десетката” е разпоредил полицията да охранява входа на кооперацията на адрес “Гоце Делчев” 53 е? За да не се допускат “любопитни” журналисти до уж легитимно купените от бизнесмена Манджуков-син ( както пише в същия нотариален акт) жилища.

НА СНИМКАТА: Полицейски патриул, изпратен от министър Румен Петков да охранява срещу журналистическо любопитство осветената на 8 октомври 2006 г.- собственост на адрес “Гоце Делчев” 53 е. в София. Полицаите са били принуждавани да лъжат, че имало някакъв обир. 

IMG_5084

Не само този ход издава истината за далаверата с милионерския подарък за Първанов, който спонсорира морално Манджуков-баща с най-високото държавно отличие “Стара планина” ( “само” за заслуги в търговията с оръжие, в която прохожда по съветската писта в Африка или и заради едно “спонсорство” на предизборната му кампания?).

След съзаклятието с апартаментите старият семеен приятел на Първанови Владимир Лазов започва да печели държавни поръчки в строителството с темпове и мащаби, които не биха посрамили самия Пеевски днес.

В книгата си съм приложил справка от сайта на “Регистър за обществени поръчки”, някои от които с начислен ДДС, други-без. От нея се вижда, че спрямо годината, в която се “оказва” собственик на мезонетите, Лазов регистрира 2000 процента ръст в печеленето на обществени “търгове” само за 4 години. Т.е. тръгва от сделки за скромните 694 967 лева през 2005 г. до космическия скок спечелени поръчки за 13 687 957 лева през 2009 г. Както ми сподели негов злощастен конкурент, Лазов печелел поръчки без да има изискваните в условието за търга пътни машини, което устно било обяснено от възложителя на жалбоподателя така: “нищо не може да се направи срещу човека на Първанов”.

Въпреки тези феноменални постижения обаче близкият на Първанови предприемач се оказва невиждано “срамежлив”. Не желае, меко казано, да афишира престижната си дружба с тях. Крие тясната си обвързаност с Първанови, макар да ги кани на пищната сватба на сина си в НДК през май 2010 г., охранявана от НСО с изрична строга заповед да не се допускат външни лица да снимат ( ако случайно някой журналист се беше престрашил да полюбопитства на какво се дължи грандиозната конспирация). А на Първанов му е било толкова важно да присъства на тази сватба, че отива там веднага след като се завръща в София от Москва, където присъства на парада на Червения площад.

Колко трябва да е било важно да бащата на младоженеца да скрие от обществеността такъв жест на близост, за да си осигури чадъра на държавната охрана срещу външни погледи, вместо да се похвали с такова приятелство?

Същият предприемач изпрати свои хора да изкупуват книгата ми не само в Перник, но дори и в София. Тази подробност стигна до мен от участник в глупавата акция, а и лично съм разговарял с продавачи на книги, с които се посмяхме дружно как уплашеният човечец допринесе в рамките на седмица издателството да отпечата нов тираж.

Не вярвате ли, че Лазов се крие? Ами опитайте да намерите някаква следа за него в интернет ( освен в моите статии). “Няма такъв човек”, според “мрежата”. Мрежовите зависимости с Първанов са направили така, че той да изчезне от публичното пространство толкова т(р)айно, че явно много внимава да не наруши омертата и ден днешен. Нито една снимка няма да открието на лицето Владимир Лазов, което държи ключа не само към истината за онези мезонети и към развенчаването на “репутацията” на Първанов като “безсребърник”, обитаващ официално скромен апартамент в софийския не особено престижен квартал “Красна поляна” в резултатат на онзи шум от 2006 година. Има защо да се крие най-малкото превантивно, макар никой да не го търси за нищо…

НА СНИМКАТА: Приятелят на Първанови, пернишкият предприемач Владимир Рангелов Лазов, за когото нечия властна ръка е изтрила всякакви визуални данни в интернет.

И трите снимки са от книгата “Президент на РъБъ” ( 2010 г.)

IMG_5083

Като става дума за ключ, време е да престъпя тук собствената си самозабрана да не споменавам фирмата, в която Зорка Първанова е изоставила ключовете от мезонетите в мига, когато се разчу за тях. Бях предупреден да внимавам и да не споменавам тази фирма, където в най-буквалния смисъл на думата е заровен ключа като ключово доказателство. Казва се ИСА “Инжинеринг”. Същата, на която е поверена друга “деликатна” мисия – да построи сараите на Доган.

Още ли някой смята, че пиша без доказателства за “светеца” Първанов, когото дори собствената му партия вече разлюби, но така и никой не посмя да засегне с неудобни въпроси?

 

43 мнения за “Първанов скача сух във водата от мостика на потъващата си партия”

 1. Желанието да драсна ред коментар отстъпи пред неумолимите сили на физиологията, които усетих още от първите нагли словоблудия на гоцэ сырыщныка… Демонстрирай презрение към този мерзавец,пиши имцето му с малки букви и руски добавки!

 2. Наистина е тежко изпитание в един и същи ден да коментираш ЯН ПАЛАХ и гоцэ сырыщныка…

 3. По всички тези въпроси нито прокуратурата проявява интерес, нито Тиквата ги споменава в “панорама” или другаде.

 4. Много хора не вярват, че е възможна коалиция на ГЕРБ и БСП след изборите през 2017 г. Прилагам цитат от писмен отчет на Михаил Миков към избирателите от 9 януари 2017 г. Да знаят, че ГЕРБ са били готови за коалиция с БСП през 2014-та!
  “Вотът на избирателите на 5 октомври 2014 г. отреди мястото на БСП – да бъде в опозиция. Въпреки това ние можехме да влезем в управлението. Ще припомня, че предложението за общо коалиционно правителство дойде от Бойко Борисов, който предложи министерски постове за БСП, а на мен – да бъда председател на 43-тото НС. Желание за коалиция с ГЕРБ имаше и сред част от колегите в БСП.”

 5. Не Трайков, Дянков, Прокопиев, Ненчев и Добрев, а Първанов (Гоце), Доган (Сава), Пеевски, Златев и Р.Овч. са хората които Цацаратурата трябва да преследва и разследва…

 6. Долният линк е към търсачката на Мадияпул. Ключовата дума е -“Иса-2000” ЕООД :
  http://www.mediapool.bg/news/find/?word=+%22%D0%98%D1%81%D0%B0-2000%22+%D0%95%D0%9E%D0%9E%D0%94
  И в други сайтове могат да се намерят още много резултати при търсене с ключова дума – ИССА-Инженеринг , или под новото й име – Иса-2000ЕООД, заради голямата дейност развита от нея след 2006г..
  Обръчната “фирма” на ДПС отдавна “печели” обществени поръчки , и европроекти без значение дали ДПС е на власт ,или “не е на власт”, също както при пееевски, все е на ДПС.
  И няма нищо учудващо ,че гоце е използвал депесарската фирма за потулване на историята с мезонетите. Нали доган даде гласове на гоце и за първия мандат , и за втория, та за два мезонета ли ще разваля ортаклъка между тях?!?!?

 7. Абсолютно извън темата, но се задушавам от възмущение;
  Гледам по Евроспорт тенис мача на Мъри с Марченко и българския водещ се изцепва нещо за подготовката на Марченко с лирично отклонение за страната на тенисиста. Как Украйна била съсипана от революцията подклаждана от запада!!!!! Не Русия, а ЗАПАДА е виновен за съсипването на Украйна ?!?!?!
  Вече и тенис не могат да гледат българите, без да им се промиват мозъците!!! СРАМ!!!! Ама няма да стане, не могат да ни изтрият харда.

 8. извън темата:
  Когато депутатите на Ковачки са студен резерв за подкрепа на правителството, и централите му печелят от същото без дори да са в реална готовност.
  Всъщност в най-студените дни проблемът беше, че централите, на които се плаща, за да стоят в готовност (т.нар. студен резерв), не заработиха. В ТЕЦ “Бобов дол”, ТЕЦ “Русе” и ТЕЦ “Марица 3” – Димитровград, и трите свързани с Христо Ковачки, се твърди, че е имало аварии.

 9. @ Стамбо
  На мен по-скоро ми се струва фейк. Но ми е интересна новината за спирането на търговията на Московската фондова борса за около един час. Обясняват го със компютърен проблем, но ми е интересно дали нещо не се мъти.

 10. Драги SIМEONE, хората, които не вярват, че е възможна коалиция на ГЕРБ и БСП, не обитават нашия блог! Говорили сме за това- освен наивниците и заблудените, дето се кефят как “бат Бойко ги бие комунягите”, освен Методи и 1-2 стойностни интелектуални фигури като Едвин и Евгени,според които-предполагам, че искрено го мислят!- герб е ако не по-малкото зло, то поне единствената бариера пред червените кхмери, остава 90% сходен и сроден електорат. Той е за Европа,ама Русийката му е по-присърце, иначе е за НАТО, ама без да дразним братушките, дето е за демокрация, ама я какъв ред беше при Тошо и колко се построи, и как тоя Костов всичкото го разруши после и затуй ни няма на руските пазари, много обича Цеца, Веско Потния и Божидар Димитров обича,че и любэ, ама най-обича “Бела роза”, щото бат Бойко я обича.
  Коалиция върху тази избирателска база не е задължителна, но е много вероятна:
  1.При натиск на местни олигарси-общи спонсори.
  2.При натиск на “европейски фактори”, според които това би елиминирало каракачанско-атакаджийско управление.

 11. Стамбо,благодаря Ви!Точно написано/и не само това/!Наистина на колене за Ян Палах!С уважение Марга.

 12. Този КГБстки изрод трябва да заприлича на името си…

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/92176-reshetnikov-naglo-kak-belorusiya-ste-e-nezavisima-ot-nas-i-kak-taka-moskva-nyama-da-mozhe-da-i-diktuva.html

  Е, доживяхме и дочакахме нещо, което изглеждаше майтап до чудесното заглавие “Лукашенко прочиства държавния апарат от прокремълски елементи” и до ред други събития. Само Западът да не се потрива нито миг- Александр Хрихоревич в момента умира да го приютят, а след това -ммм-мм-м, кремълски копой да не си в Беларус, вярвайте ми!
  И сега сериозно да кажем:

  КАТО ЕДИН В ПОДКРЕПА НА НЕЗАВИСИМА БЕЛАРУС!

  https://www.youtube.com/watch?v=uAinmNjK2ZI

  Я ги вижте беларуските рокаджии какво бичат, милите симпятаги- “Провалете се с вашия “руски свят”! НАШИТЕ да реагират така? НАШИТЕ да реагират така срещу руската агресия?

 13. Зверствата на НКВД в Беларус нямат равни никъде. 250 000 са само разстреляните в Куропати! И това върху този кротък и безобиден народец, само защото си носи носиите, пасе си кравите, коси си ливадите, чете си читанките, пее си песните..

  https://www.youtube.com/watch?v=dSyzjAQScLM

  Лична заслуга за геноцида –
  ей този с това имце.

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD,_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81_%D0%94%D0%B0%D0%B2%D1%8B%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87

 14. В същото време гоцэ не пропуска да дефилира периодично в краснополянската BILLA, за да види мат`ряла колко скромен и земен в панелката си е останал сырыщныка. Боа!

 15. драги Стамбо. Коалиция ГЕРБ+БСП+ДПС има и на местно и по-завоалирано и на национално ниво – Червен Овч. в НЕФТОХИМ, Петър Димитров в Ядрени Отпадъци, съпругът на Ирина Бокова в ЕБВР и т.н.
  Това което съм цитирал го приказвахме вчера в нашата ДСБ организация получено от Вили Лилков
  Иво Инджев има около половин милион влизания в блога си; всички те ли са гласували за Трайчо Трайков и той получи 5%?
  Вместо да подскачаш като муле пред майка си има МИНИМУМ 300’000 души в цялата страна вкл. и виртуални които в момента са объркани.С тези хора вместо да скачаш като скакалец е необходимо да им се дават тези факти и да им се припомни както ОДС+Иван Костов, така и последната една година: Радан Кънев+Христо Иванов.
  Господ дава ама в кошара не вкарва

 16. P.S. до Стамбо: Нито съм те калесвал,нито съм те бил по ушите да се обръщаш персонално след като НЕ съм го побликувал до теб. Ако не ти харесват коментарите ми никой не те кара да ги четеш

 17. Калфин и Петков скочиха с радост в ковчега на ПолитТРУП Първанов.

 18. SIМEONE, нещо не си ме разбрал за дискретно функциониращата коалиция герб-бсп-дпс.
  Нищо, което ми приписваш, не е вярно. Казвам, че бсп и герб делят един електорат. Така мисля, а и писаното от теб за бизнес октоподите им го потвърждава.
  Само че не виждам връзка в поста ти между нас, гласувалите за Трайчо Трайков и обърканите. Имаха достатъчно време да се оправят.
  Тона и стила ти отдавам на други фактори, така че-без обиди!

 19. SIМEONЕ, за “пОбликувам” както си го написал, госпожата в 3-ти клас пише Слаб (2).
  Та преди да ме “калесваш”, биеш по ушите, наричаш “скакалец” и “муле”, малко опресни правописа!

 20. Рядко вземам дума тук . Факти без апелация бол ! Конкретни стъпки за превенция от подивялото русофилско
  стадо? Ако съм обидил от простотия ( Георги Николов и други ) да бъда простен. Във този блог има достатъчен потенциал за определяне на последващи стъпки ,послания и политики за по-добра участ на България във настоящето . Да не чакаме поредни месии и други! Да оформим последващи ДЕИСТВИЯ!!!

 21. Стамбо: За една правописна грешка в няколко изречения госпожите пишат най-много един минус в общата оценка.Да те запозная със сестра ми -тя е действащ преподавател с 2 филологии.
  Моите англоезични приятели отвъд Атлантика казват: “Оправданието е като задника,всеки го има но не всеки го показва”,а моите македонски деди го казвали по-простичко: “Оправданията чизми не лъскат”

 22. P.S.@Стамбо.Не знам откъде е тази информация че са скачени съдове, но много добре знам какво твърдя: Има минимум 300’000 души повярвали в “десния” ББ, такива които им е писнало от вече явната коалиция ГЕРБ+БСП+ДПС, такива които искат не-статукво,но не знаят с кого, млади хора за които учиндолската гювендия е олицетворение на “промяната” и т.н..

 23. Между другото лицето от последната снимката в текста доста прилича на лицето РУМЕН СТОИЛОВ АСЕНОВ собственик нa ИСА ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД.
  линк http://smolyanpress.ne/?p=868 http://www.168chasa.bg/article/757275
  ———————-
  ВЛАДИМИР РАНГЕЛОВ ЛАЗОВ
  http://tr.bivol.bg/view.php?guid=DE1E3E4C03A1B118D79B4FD16E4DB90DEECCBA5660F7D2116C8C35430E189B54
  РУМЕН СТОИЛОВ АСЕНОВ
  http://tr.bivol.bg/view.php?guid=8DB776091AC4334B34986F64A11F8C74BEE139C3AF314D8C31E8A936671CBDBD
  ПЕТЪР АТАНАСОВ МАДЖУКОВ
  http://tr.bivol.bg/view.php?guid=E9DB13B2418696C9D5768044E7D217805C6E5616A972C1F8D9DD1B1307BAECDF

 24. SIMEONE,

  1. Всеки спор предполага ясна тема. В случая не разбрах дали при теб става дума за потенциален десен електорат на разочаровани от Герб хора, което е реална тенденция, дали за общите бизнеси и олигарси, или за нещо друго.
  2. В блога съм от доста години и диалогизирам с повечето коментатори, включително няколко пъти най-колегиално с теб, включително и с командировани служебно тролове.
  3.Мненията са свободни, цензура тук няма, равнището на аргументация е високо, дискусионната култура-на цивилизовано равнище и това дължим НА НАШИЯ НЕОЦЕНИМ СТОПАНИН ИВО!
  4. Между другото, той и онези, които ме познават лично, както и съблогърите, доста са се усмихнали на образователните ти препоръки и съвети към мен.

 25. @Стамбо:
  1. Не монополизирам мнения,но и не позволявам да монополизират моето, особено ако го подкрепям с факти и цифри. Оставям въпроса че си има създател и стопанин на блога да преценява какви хора има в блога му.
  Аз спор не съм започвал,нито публикацията ми е била адресирана до конкретен човек за да споря.
  2. Образователни препоръки не съм давал аз,ти си този с дребнавите забележки за правописа – дискусията е видна по-горе.
  На последно,но не по значение място: Казах на прост и елементарен български език, че нито моля нито карам когото и да е насила да чете и/или импонира на мненията и коментарите ми.

 26. P.S. @Стамбо:
  И една добавка от сестра ми до теб и усмихващите се: “Госпожи” има безброй, само че Учител/Преподавател е много повече от “госпожата”.
  Който разбрал – разбрал

 27. P.P.S.@Стамбо:
  За мен това е край на полемиката ни,тъй като се боя да не засегна ах, нежната&ранима непоносимост на възвишената “ветеранска” душевност към правописнА грешкA

 28. СТАМБО, няма нужда да се мориш и впрягаш.С комплексари не се спори, – те не го могат това. Още повече ако са и по някаква случайност и парвенюта(с неизяснен генезис и заслуги!) – тогава комплексарщината е на мах.
  Освен това са и с чалга-псевдохалтура, което личи и от изказа им , и от “алегориите” и “метафорите” им – те са си само с издиславска насоченост, формирана и на битовото им чалга-ниво.
  Освен това са позабравили , но само малко, селяндурската си примитивност и простащина. Защото се казва – Да не търчиш , като ПУЛЕ пред майка си! А не – да “подскачаш”, като МУЛЕ. Защото пулетата могат и да научат нещо от майките си, но дъртите вече МУЛЕТА – НЕ могат! А пък пази боже ти да се “учиш” от такива учители, в ролята на твоя “мулешка майка”!
  За това – релакс! И игнориране!

 29. Приятели(Симеон и Стамбо),заровете томахавките! Гледате в една посока, но с различни очи. Не подхранвайте троловете, които чакат с нетърпение да заемат позиция на съдници, в един спор между съмишленици. Стамбо вече получи подкрепа от загрижен, анонимен “приятел” – Поп-Чалга.
  Със здраве и умната!

 30. @KIROV

  Добре казано от Вас.
  Търсих, но не открих принципни разлики между написаното от СТАМБО и СИМЕОН.
  Блогът има нужда от спортна зала и плувен басейн.
  ИВО? 🙂

 31. everyone else,
  “Блогът има нужда от спортна зала и плувен басейн. ИВО?”
  Имате добро чувство за хумор!! Само да не се скараме, ако някой плува по бързо!

 32. Драги приятели KIROV и EVERYONE ELSE, благодаря ви за моралния и колегиален ангажимент!

 33. @ Kirov
  Ааа, Вие вече сте с една мисъл пред мен, г-н Киров!

  @ Стамбо
  Яд ме е на теб, че тогава не си почукал на вратата на Erik Maria Ritter von Kuehnelt-Leddihn. А и полицаят би могъл да направи повече от това да посочи имението…

 34. Скъпи EVERYONE ELSE,

  в този момент (края на февруари-март 1999 г. ВЕЛИКИЯТ Еrik Maria Ritter von Kuehnelt-Leddihn е човек на 90 години, на когото остават 2 месеца живот. Попитах полицая за състоянието му- обен-унтен , карал я някак, но вече, ясно ти е. Библията “Лефтизмът отново цъфнал..” -в майтапчийски превод:)) обаче не беше в мен и само поради това не изнахалствах да се просна на портала…
  Но да занемееш пред този интелектуален океан с мощни десни течения, нали, брате?

 35. Скъпи СТАМБО, дори и само един негов параграф може да ме държи в ръцете си с часове… И удоволствието от една система на мислене оставя траен вкус.

 36. @КИРОВ: 100% съгласен.
  Иво Инджев и блога му са знаме и ориентир в тази мътна вода. Четящите&интересуващи са стотици ако не и хиляди пъти повече от списващите в блога (по техни си причини предпочитат да си формират някакво мнение&убеждения и без да списват)

 37. За спора между SIMEON и СТАМБО:

  Следейки спора им пред очите ми изкача една картина от близкото ни минало. Взаимоотношенията между Георги Бенковски и Панайот Волов. Единият не си пада много по правилниците, правописа, по точките и запетайките, НО притежава ОГНЕНО СЛОВО. Другият скромен, образован, високо културен, притежаващ изключителна морална чистота. С тези си качества според мен той най-много се доближава до ЛЕВСКИ. И Бенковски и Волов са били изключително нужни за БЪЛГАРСКИЯ РОД. Нито само единия, нито само другия! Категорично и двамата. Една малка искра на неуважение е стигала да унищожи всичко преди да е започнало нещо. Но, любовта и на двамата към БЪЛГАРИЯ им посочила единствено правилния и жизнено необходим за РОДИНАТА ни път. Особено постъпката на Волов. И благодарение на това донесоха ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. Сега отново СВОБОДАТА ни е отнета. Още ли не знаем как да си я възвърнем? Още ли трябва да се горим, та да се научим да духаме? Любовта към РОДИНАТА и дълга към дедите ни отдали живота си за нейната СВОБОДА са факторите , които ни обединяват. И те ще донесат СВОБОДАТА! Срещу това успешна сила няма!

  Не съм те никога избирал на земята.
  Родих се просто в теб на юнски ден във зноя.
  Аз те обичам не защото си богата,
  а само за това, че си родина моя.

  И българин съм не заради твойта слава
  и твойте подвизи и твойта бранна сила,
  а зарад туй, че съм безсилен да забравя
  за ослепелите бойци на Самуила.

  Да търси, който ще, във теб сполука бърза
  и почести и власт със страст една и съща,
  страданието мен по-силно с теб ме свързва
  и нашата любов в една съдба превръща.
  Атанас Далчев

 38. Драги Симеоне, да е жив и здрав Иво, че ни е предложил терен за мнения, диалози, дискусии и където понякога си позволяваме да вадим шпагите.
  Повечето от нас не го казват, но имат еднакви виждания за бъдещето на България. Да останем оптимисти! Вижда се светлина в тунела!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.