Борисов се провъзгласи и за пророк

“Животът показва, че всичко, каквото прогнозирам се случва”, заяви днес на среща в София между представители на бизнеса и правителството премиерът в оставка Бойко Борисов.

Напоследък чухме от него, че е най-големият демократ ( и днес се ожали, че го обвинявали в мекота!), че е най-подготвеният да управлява и изобщо, че над него е само Началника, както пък обичаше да се шегува на върха на самодоволството си по време на първия си премиерски мандат,преди да абдикира (и) от него.

Ето, че вече се провъзгласи и за пророк – не дай Боже, защото обича да пророкува разни ужасии, за да ни е хубаво, когато не познае.

На 13 януари 2017 г. Борисов прогнозира пред БНТ тежка криза, ако политиците не се смирят и не стана по-разумни. Да беше пожелал  и да са малко по – скромни. Но да не избързвам. Вероятно предстои да се прхласне по себе си и като най-скромният на Балканите. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/13/2899504_borisov_prognozira_tejka_kriza_ako_politicite_ne_se/?ref=sled5filte

Да видим сега някои от неговите пророчества- без претенция за изчерпателност.

На 1 август 2013 г.

Очаква ни гръцкият сценарий, прогнозира Бойко Борисов”.

При цялата нефелност на правителството на Орешарски, все пак въпросният “гръцки сценарий” така и не се състоя в България”.http://www.svobodnoslovo.eu/2013/08/01/ochakva-ni-gra-tskiyat-stsenarij-prognozi/

През октомври 2014 г. Бойко Борисов прогнозира коалиция “ДПС, БСП, Цензурата, а защо не и Реформаторският блок”.

Тук въпросът е дали става дума само за прогноза или и за проява на глупост, или също за умишлена лъжа. http://www.segabg.com/article.php?id=719651

На 21 юни 2016 г.

“Бойко Борисов прогнозира: Великобритания остава в ЕС”.

Трябва да му се признае, че не беше единственият, който се излъга в очакванията си. Но пък нали винаги познавал! http://www.kmeta.bg/бойко-борисов-прогнозира-великобрит/

“На 30 август 2014 Борисов прогнозира тежка газова криза през зимата… По повод кризата в Украйна и санкциите срещу Русия Борисов заяви, че България търпи огромни загуби на всички нива”.

Нямаше никаква газова криза – още по-малко тежка. А загубите за България от санкциите се оказаха пренебрежимо малки и далеч не на “всички нива”. :http://www.economymagazine.bg/bg/news/4/Borisov-prognozira-tejka-gazova-kriza-prez-zimata.html

Несравнима по своя мащаб беше лъжливата прогноза на Борисов за мигрантския натиск (всъжност сравнима , може би, само с еквилибристиките му плюс -минус няколко милиарда по отношение на това колко би ни струвала АЕЦ “Белене”). Така цялата политическа 2016-та премина под знака на тона, който той зададе и беше подхванат от кресливите патреотари, гравитиращи около него и спекулиращи брутално със страховете на българите. Борисов каращиса лъжата с думата бежанец и така дума на годината стана ЛЪЖЕНЕЦ, както вече съм отбелязвал.

“Над 10 милиона емигранти се очаква да влязат в България”. Toва заяви премиерът Бойко Борисов, който пристигна за участие в извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел.” http://www.mediapool.bg/borisov-nad-10-miliona-emigranti-se-ochakva-da-vlyazat-v-bulgaria-news239533.html

Резултатът през ноември 2016 г. беше следният ( а към днешна дата притокът на мигранти към България е спаднал до нулата):

“Съществува трайна тенденция към спад на миграционния натиск. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на граничния пункт с Турция “Капитан Андреево”.

На 24 октомври 2016 г.Борисов зави:

“Не смятам, че ще подавам оставка след изборите, защото съм убеден, че кандидатът ни за президент Цецка Цачева ще направи по-добър резултат, отколкото социологическите агенции предсказват. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия”. http://offnews.bg/news/Izbori_18760/Borisov-Niama-da-podavam-ostavka-zashtoto-Tcacheva-shte-ima-dobar-re_638366.html

Има и още доказателства за това що за “пророк” е Борисов, но и горните цитати са достатъчни, за да изправят Борисов срещу Борисов. Друг е въпросът, че този човек си е гарантирал изглежда безнаказаността не само по отношение на системното лъготене, но и спрямо самооценките, които будят тъжен смях.

11 мнения за “Борисов се провъзгласи и за пророк”

 1. Вече си мисля – дали изобщо си струва да му обръщаме внимание? Дано така замислящите се стават повече.

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/01/17/2900922_germaniia_shte_finansira_izgrajdaneto_na_muzei_na/

  Горната новина идва от друга морална и политическа сфера. Тя е антипод на тази, към която ни тика рубладжийската Пета колона. Вие представяте ли си като заглавие “Русия изгражда мемориален комплекс в памет на жертвите в концлагера Белене”? Има всички основания за подобен жест, правиха го и други държави в Европа първо-защото Русия в категориите на международното право е правоприемник на СССР и второ- защото Българският ГУЛАГ е създаден от сесесерски инструктори, по сесесерски модел и опит, това признават извергите мирчоспасоци и пр.
  Не, Русия иска отново да отвори своя ГУЛАГ в България и там да ликвидира “прозападния елит”, както вещае тов. решетников с помощта на надзиратели като гоцэ и пасмината му.

 2. Аз пък се чудя Кой е “Началника” на Другаря Борисов?!

 3. баце се е вкарал в холивудка за която и най-върлите МУ фенове тук не смогват да намерят, въпреки безспорната им интелигентност, btw, “с пъти, пъти повече” от пенкилера на чалга политиката ни, сносни обяснения(любимият и на слънчо обяснителен режим) и сравнения. Колкото до сравненията ги моля да се съобразят малце от малце с максимата от древният Рим: “Сравнението не е основание”.
  Сега го играе Ванга с “топки”. Разчитайки на два много силни фактора. Късата памет на “матРияла”, помни колкото маймуните-до 3 минути, и златното правило на тоталирната пропаганда. Колкото е по-бомбастична една “прогноза” (лъжа), толкова вероятноста да се Фанат на кукичката й максимален брой щарани нараства в геометрична прогресия. От ден до пладне, де.
  И те така, преминава световната слава на банкянското слънце. От излияния на излияния, от монолог на монолог, от Фалба на Фалба-чудовищен егоцентризъм, а електорът МУ се свива и свива.
  КОЙто трябва обаче, понеже, защото е подготвил сериозни заместители. То не са патрЕотари, “народни” олигарси ала маГарешки, факлоносци на субкултурата кат учиндолеца и реализираният вече военен пенсионер, резидента Хвърчилков.
  Скука няма. Да му мисли България-та. Или поне това което е останало от нея.

 4. “Борисов се провъзгласи са проРок”
  Но всъщност за пореден път огласи своя порок- простотията!
  В международните научни среди се е обсъждало въвеждането на универсална мерна единица за Гьонсуратлък: Един “Банкянски Бойк”.

 5. Лъжите на Б.Б. нямат чет.Мога да изредя за годините му на управление стотици.
  Има лъжи случайни,просто от спорт.Бръщолевене.Като тази ,че Русия ще ни спре газа.Нелогично защо ще се лишава от най доходните приходи,най скъпият газ.
  Но лъжите около КТБ /чужда фирма за търсене на парите/ /Булгартабак,контрабандата,държавни поръчки,некачествени магистрали,свой хора носят милиарди загуби.Но нали Цацаров му е ортак.
  Други лъжи за мигрантите направо побъркват хората.Правят ги зли и нечовечни.
  Така че резултата от управлението на Борисов и лъжите са за милиарди ощетяване на държавата и морален срив на нацията.

 6. Не е по темата.
  Посвещава се на черногледците тук които не намират и една добра дума за когото и да е и се тръшкат и се маят, че санкциите срещу ватниците не работят. Напротив, парите на раззия ставали от ден на ден, от седмица на седмица, от месец на месец, от година на година, все повече и повече. Дали е така, съдете сами.

  http://echo.msk.ru/blog/nikolaev_i/1911044-echo/

 7. боко отново се е надминал в словоблудството си. Първо предизвика кризата , а после се прави на “пророк”?!?!?
  Освен това казал ,че няма да слуша “синовете и внуците на тези които били мачкали народа”?!?! Едва ли има по-голям нонсенс от всички глупости ,които е говорил досега. Та той слуша всичките,и само тях, барабар с дядовците и бащите им, а също и неговите. А още и началниците им от БКП, КГБ, КПСС и СССР.
  Той не слуша никой освен тях, е….. понякога, за да оправдае изразходването на еврофондовете се прави ,че уж слуша Брюксел и Меркел , но само докато свърши посещението му в Европа, и кацне в София. После си я кара както си може , или както му кажат “начальниците” му.

 8. Ако под “пророк” разбираме ЛЪЖЕЦ то Борисов си е чист пророк! Този милиционер-премиер само това и прави – пророркува т.е. ЛЪЖЕ!

 9. Кристалното кълбо е за ремонт…

 10. имаше една карикатура из нета, сигурно всички си я спомнят….как другаря Живков ни се смее и казва:”Охраната ми ви управлява…” и те сочи с пръст

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.