Беновска доказа пак, че у нас “рус(к)о гладно нема”

Резултат с изображение за Бойко Борисов Беновска снимки

Отказвам да съм гарван. По-добре да съм бяла врана, ако ще трябва да следвам правилото “гарван, гарвану око не вади”, когато журналистката с ябълките пак ги вади, за да блесне с простотиите си по пресконференции ( надявайки се да я разберат правилно онези, към които е насочено премиерското управленско правило на Борисов “и аз съм прост, и вие сте прости- значи ще се разберем”). https://vesti.bg/bulgaria/benovska-izvadi-iabylka-za-plevneliev-nso-ia-izvede-6064318

“Я, булката с ябълката”!

Този “успех” постига журналистката с ябълките в очите на публиката, заради която се старае с цирковите си номера. Да не говорим, че подобна агресивност, макар и не точно в такава форма, която няма нищо общо с журналистиката, би отивала някак си на опозиционно измършавяла персона, гонена от силните на деня (от властовата трапеза), а не на преяла с държавни субсидии фаворитка на Господаря.

Общо 157 392 лева е получило за 2015 г. Радио К 2  от еврофоновете, които правителството раздава на избрани медии.

Да, не е само радиото на Беновска сред медиите, получаващи впечатляващи грантове от държавата ( и нека не се прави класация на бенефициентите на тези грантове “на калпак”, защото едно радио има десетки пъти по-малко разходи от телевизиите). Общо 100 милиона ( сто милиона!) е раздала властта от еврофондове на медиите в България на принципа “храни куче, за да не те лае”.

Така че тази булка наистина е лице на онова, което (не) се случва в българската журналистика и с престараването си се превърна в жив отговор на въпроса, защо тъкмо след присъединяването ни към ЕС тази натоварена у нас с охранителни функции на властовия ( и особено на стоящия над всичко тук руски) интерес професия се превърна в нещо неприлично за практикуване в очите на твърде много хора.

Сгромолясването на българското свободно слово от 36-то място в годишната световна класация на “Репортери без граница” в годината преди членството ни в ЕС до срамното 113-то за изминалата 2016-та си има своя илюстрация, която успя да постигне почти немислимото доскоро: Беновска методично запълва вакуума на осиротялата без шутовщините на Бареков публичност и го измести в това отношение от примадонското му място на скандален примадон, подскачащ години наред от клан на клан.

И не е само той\тя. Подобията на Беновска, като Шаренкова ( и тя “журналистка” се пише!) искат да удрят шамари на Плевнелиев в защита на Русия. http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=34587771

Други войнстващи русофили, като Велислава Дърева, замериха Плевнелив с обвинението “държавен изменник” чрез прашката на жълти медии, гравитиращи към Бойко Борисов- у нас Голиат се опитва да убие Давид с прашки под наем.

А някои журналисти на дълги руски позиции, като Иво Христов и Елена Йончева ( получила забрана да посещава Украйна заради пропагандната й подкрепа за руската агресия) бяха на(д)градени за подобни “заслуги” с постове в най-близкото обкръжение на новоизбрания президент Радев.

И как да не русофилстваш медийно и да не ругаеш “грантаджиите, соросоидите” и прочее омразници на Путин у нас! Че това е г(а)рантирано ( с европейски фондове и руски подкупи) условие за печалба и властова кариера! У нас “руско гладно нема”, както вече съм обобщавал ( ако ми посочите изключението, ще се коригирам с конкретния пример, но от обобщението не се отказвам).

Но , за да не бъда изтълкуван погрешно , когато говоря за симбиозата на властта с проспериращите бранители на руския интерес в българския медиен пейзаж, трябва да уточня, че понятието “власт” включва мрежовите зависимости между управляващи и опозиция по линия на руския октопод. На върха на тази хранителна верига стои Борисов, за когото Беновска пише срамни ( за един журналист) панагерици. Като казвам, че са неприлични , имам предвид не само в преносния смисъл. http://e-vestnik.bg/24405/iliana-benovska-vuvuzela-na-mesetsa-stremitelno-kolenichi-pred-borisov/

А , за да не остане някой с впечатлението, че Беновска набляга случайно на образа на мъжкия полов член, дори когато описва себе си, ето още един цитат ( пак от съкровищницата на бисери от кочината на една “агенция”, която лицемерно я подтиква уж да се разграничи от публичната тайна, че работи за медия на Пеевски):

“Въпрос: Защо се твърди, че Делян Пеевски инвестира в Канал3? 

– За мен се твърди в така наречената „социална мрежа“, че съм травестит… Омръзна ми децата ми да се стресират от гадостите на троловете. Звъннах на един съученик, голям пластичен хирург и го попитах: „ Да ти е останала някоя пишка след операция?“ Той ми каза: “Имам една, ама е с малки топки, къса е и е мека, не е за теб!“ Отговорих ли?!.”

Не, не е отговорила Беновска на въпроса, защо се бори за най-видна ( особено пред камерите) фаворитка на властта. Тя сама се натиска за тази роля и подобните й по манталитет медийни посестрими с радост я открояват като такава: “Политическият елит поздрави Илиана Беновска за рождения ден на Радио К2”, близката до нея по съребрена властова линия “агенция” ПИК. http://pik.bg/политическият-елит-поздрави-илиана-беновска-за-рождения-ден-на-радио-к2-news455590.html

Нито булката, нито покровителите й обаче си дават сметка, че ябълката може да бъде и бумеранг. Чрез тази преиграна метафора Беновска се превърна в нарицателно за обратното на журналистиката, която би трябвало да е на страната на по-слабия, на гражданите поне, а не на хранилката на държавните грантове, за да отглежда ябълковидни бухалки за употреба срещу различните и по – възпитаните от нея. В желанието си да услужи на кумира си това лице го злепостави подобно на Волен Сидеров, който стана неудобен да представлява Москва в България. След подобни преигравания той получи юмручно послание от Кремъл в лицето от по-едър путинст от него, след което се посниши принудително ( че дори и на принудителен труд- нещо като “мека каторга”- го осъдиха даже в рамките на прегрупирането на лицата на руската пета колона в България).

Готов съм да се басирам, че Борисов, който не страда от липса на обожател(к)и в медиите, ще потърси начин да се отърси от увисналата на врата му ( като воденичен камък вече) досегашна фаворитка.

21 мнения за “Беновска доказа пак, че у нас “рус(к)о гладно нема””

 1. Възхитен съм от това, че президента Г-н Росен Плевнелиев в последните дни от мандата си, докара русофилистиците до невиждана истерия с точните си, директни и аргументирани коментари. Убеден съм, че ще им държи мокро още дълго време. Още повече съм убеден, че Г-н Росен Плевнелиев ще бъде още по-полезен за страната си след края на президентския си мандат. Колкото до пошлата проява на Беновска – акт на крайно отчаяние, низост и първичен животински инстикт.

 2. Иво, поздрав за жестокия текст! Завиждам на нервите ти да изтезаваш клавиатурата си в името на истината за този истерясал феминоподобен мелез между кенефно биде, ибрик от същото място и глашатайска бурия на властта… Дотук съм с коментара, наистина тази пачавра е тежко физиологично предизвикателство!

 3. Хвала на нашата интелигенция, учиндолски звезди и конкретно на журналистиката. И в конкретния случай- още по конкретно на г-жа Беновска.
  Българинът вече толкова добре владее изразните средства, че само с едно изречение/ „ Д,ба ма,а му!”/ и смяна на интонацията, може да те напсува, да те похвали, да те поздрави , да изрази съболезнования…Да дискутира по всякакви теми.. .Даже да гласува на избори! „Д,ба ма,а му, д,ба.”
  Така е в Решетникова България на Бай Ганю Банкянски. Д,ба ма,а му, д,ба!,

 4. “Журналистката” бэновска е “журналистът” барэкaв в пола. Струва ми се само, че докато на него налудничавостта му идва вследствие поемането на странни химически субстанции, на нея си й идва отвътре. Не съм фен/ка на марэшки, но истински ме изкефи категоричният начин, по който отказа да приеме “скъпия” подарък, който бэновска пробутва на всичките си гости – книгата си за догань (=пътеводнатa политическа звезда на пишман-журналистката). Гаче на разните румэновци, волэновци и цэцовци доганщината не им е в излишък и без да й четат парцала.

 5. Велика Беновска, оплю предстоящият президент Радев,подари ябълка за Плевналиев и какво е виновен той ,че тази дама много ухажвана от една тел.К3-на Пеевски и Русия,любима на Бойко и сие.Явно въпросната,,дама,,силно желае Бойко за президент и никой друг,да бъдеш или да не бъдещ-туй е въпроса,въпроса е, какъв е хонорара на желязната блядка ,близка до Кремля.

 6. Жената е груб и недодялан циник, журналистически подход у нея не съществува

 7. СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ,

  Эвала за правыльныа правапыс па атнашэные имэната на изброэныитэ рубльаджийскиы скотовы!

 8. Изгледах клипа от линка и ми предизвика вомитивни спазми. То бива пошлост и отврат, но това……минава дори чалгарските низини. И на тази петарда и е връчен микрофон, от който да стреля отрова в ефира и да цапоти крехки мозъци. Боже, пази от такава (дез)информаторка!
  Почитания за президента Плевнелиев!
  А за реконтравицепрезидентката какво да каже човек…
  Сигурен съм, че и най-консеравтивните представители на Ватикана биха направили изключение от забраната за аборти и антиконцептиви от реконтравицепрезидентката…..

 9. Отвратен съм. Паднала е на равнището на пишещ в жълтата преса. Пак заговори за Сорос и че Плевнелиев му е бил проводник. Просто нямам думи. “По е лоша простотията и от лошотията”-Радой Ралин “Люти чушки”

 10. Срам за журналистическата гилдия.И срам за началните учители на Беновска,че не са я научили на възпитание и морал.

 11. ПРЕЗИДЕНТ И ТЕХНОКРАТ
  СЪС ДОБРОДЕТЕЛИ БОГАТ,
  ЗА РАБОТАТА СИ ОТЧЕТ НИ ДАДЕ
  И В ТРУДНОСТИТЕ СИ, НЕ НИ ПРЕДАДЕ.
  ИЗПЪЛНИ ДАДЕНИТЕ ОБЕЩАНИЯ,
  ВМЕСТО ПРИЗНАНИЕ, ЗАПОЧНАХА РИДАНИЯ.
  А, ДАЖЕ ВКЛЮЧИХА И СЛУГИНАЖ,
  СЪС ЯБЪЛКИ ДА ПРАВИ САБОТАЖ!
  НАСКАЧАХА И ВИЦЕТО И ПАТРИОТИ,
  С ЛЪЖЛИВИ ТЕЗИ, ДА НИ ПРАВЯТ НА ИДИОТИ……

 12. За боклуци кат беновска някой конгениално е измислил опорната точка, синоним на проститутка, с която лилипут.ин “опроверга” ангажираноста на местните спецслужби в производството на “златният дъжд” на “леглото” на семейство Обама в масква-“ниско социално ангажирана” особа.
  ДГД от една долна, мръсна гад!
  Щапо за г-н Президента Плевнелиев!

 13. Бэновска в журналистиката е същото, което са Барэков в политиката и шоумэнът Славэ в медийното шоу. Един голэм балон под налягане(с качулчица в единия край) и изтичащ срок на годност!

 14. Е, “наш,та Ева” не успя да поквари Плевнелиев. Не и мина номера този път.
  Жалко е обаче , че тя постигна целта на русофилите – да се обезличи словото на президента независимо ,че и втората “руска Ева “- по вицепрезидентки изстреля своята отрова.

 15. А речта(четейки сричайки) на RU.RAD. в залата на Народното Събрание приспа всички, вкл. и Н.Св. Патриарха Неофит!!!8-) “Забележителен” рецитал!:)

 16. Браво, Иво! Вечен стожер на вярната посока! Толкова пъти се чувствам дезориентиран, прочитам те и пак поемам по правилния път. Пропагандата е толкова гъвкава и лъстива, че дори хора информирани, с ясни морални устои и корави демократични принципи падат в капана й. Благодаря, че ме връщаш в зелените полета на свободата!

 17. До Здравко Минчев:ако бащиното име е Петров и е от Красно село,потвърди ми.

 18. Дръгливите магарета през девет дерета се надушват. А иначе беновска видимо се опитва да въведе някаква “традиция” ,която си самосделала , и e понятна само на нея си. И ако търси нещо гнило – първо трябва да започне от себе си , след това от начальниците си …. и т.н…. и т.н..
  А ако е искала да подари на Плевнелиев ябълка – има и други начини за това.

 19. Засега най-силните журналисти-изроди са Беновска и Кеворкян, който открие и други, нека да ги прибави в списъка.
  Сигурно и в Русия няма като тях.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.